צפייה בגרסה מלאה : קיט הגבהה לג'יפ ליברטי KJ
שלום כולם,
אני מעוניין לשדרג את הליברטי ששברשותי ולהגביה אותו- סדר גודל של 2- 2.5 ".
רציתי לקבל המלצות ממישהו עם ניסיון- (שכבר התקין קיט דומה) על יצרן מומלץ ומתקין מומלץ בארץ.
יש לי אפשרות גם להביא מחו"ל- ראיתי שהמחירים נעים מ160 $ למשהו סטנדרטי ופשוט יותר עם ספייסרים....
דרך 350$ של ROCKY ROAD ו 750$ של אולד מן וצפונה ל 1450$ של JEEPINBYAL.
השאלות שלי:
1. עד כמה ההתקנה מסובכת?
2. נוחות הנסיעה ביום יום?
3. מתקינים מומלצים בארץ?
4. קיט מומלץ במיוחד?
5. סדר גודל של מחיר בארץ?
תודה
ניר
לפני כמה שנים סייעתי בהתקנה של קיט Rusty's 2.5 על ליברטי 2002. הקיט כלל ארבע קפיצים, בולמים אחוריים, סטראטים/בולמים קדמיים, וגם זרועות קדמיות עליונות חדשות. הנקודה היחידה שבה התקשנו למיטב זכרוני היתה הלבשת הקפיצים על הסטראטים, ופתרנו אותה על ידי ביקור בכפר הסמוך, נתנו למוסכניק מקומי להרכיב אותם בזמן שלקח לחסל ארוחת שיפודים אצל האח שלו. זו גם ההמלצה בהוראות - ראה http://www.rustysoffroad.com/media/instructions/RK-250A-KJ.pdf
לרוב הקיטים האמריקאים אתה יכול להוריד את הוראות ההרכבה מראש מהאתר, לקרוא אותם וכך תדע בדיוק לקראת מה אתה הולך. אם יש לך נסיון וכלי עבודה בסיסיים למדי, אתה יכול לעשות את זה לבד. ראה כתבת הגבהה ביתית לרנגלר JK (http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=2500) - אין הרבה הבדלים מהותיים (צריך/לא צריך להחליף גם זרועות, וחלקים קטנים נוספים, זה תלוי בכל קיט וקיט), הנקודה היחידה היא שבליברטי כן תצטרך מכווצי קפיצים או, כאמור, לקפוץ למוסך קרוב לצורך התקנת הקפיצים על הסטראט.
ניר,
קודם כל תגדיר מה הצרכים שלך ומה אתה מתכונן לעשות איתו.
אם אתה מטייל הרבה בשטח ו'אוכל' גם שטחים טכניים יחסית, אתה צריך משהו יותר חזק ורציני. אם בעיקר שבילי קק"ל ופה ושם קצת יותר טכני - מספיק ספייסרים כדי להגביה אותו מעט ותוסיף גם צמיגי כביש-שטח.
רוב הדיונים בנושא שאני קורא בפורומים של הליברטי בארה"ב מספרים על חסרון אחד בלבד של הספייסרים - מי שהרכיב אותם ואח"כ 'קיבל תיאבון' לשטחים יותר טכניים, החליף בשלב מאוחר יותר.
לעומת זאת ההגבהות הרציניות יותר מחייבות כיס הרבה יותר עמוק אבל גם חשיבה על המכלול השלם שאתה רוצה להגיע אליו בסופו של התהליך, אחרת קונים קיט ואח"כ מחפשים לעשות השלמה ואז רוצים כמובן מיגונים ולהרכיב ג'נטים שירדו מרנגלר JK ואח"כ פגוש קדמי ואח"כ כננת. בסוף מקבלים רכב עבירות נפלא, אבל משלמים בהתנהגות כביש פחות משובחת ומגיע רגע שבו רוצים לעבור לרכב הבא ואז כל מה שהשקעת - יורד לטמיון.
הליבי שלנו מסתפק בצמיגי חצי-חצי ואפילו בלי הגבהה. ואני גם לא מעיז לקחת אותו למקומות קשים שעם הסופה אני לא מהסס:). לא כי הוא לא יכול, פשוט כואב לי הלב.
בקשר לסדנא - מאיפה אתה בארץ?
בזמנו ביררתי והבנתי שרסטה [גדרה] מתעסק עם זה.
אח"כ ראיתי ליבי שרוק סוליד [יבנה?] 'שיחקו' איתה והיא נראית נפלא.
כל אחד ממוסכי הג'פאים יכול להרכיב קיטים כאלה ובכל איזור יש את מוסכי 'הגורו' המקומיים...
תודה על התשובות המפורטות.
לגבי הצרכים שלי- אני לא מתכוון לאתגר אותו יותר מדי אבל כרגע אני מרגיש שהוא נמוך לי מדי- גם בטיולים סטנדרטיים במדבר יהודה בלי אתגרי עבירות טכניים קשים מדי.
בנוסף הוא גם מרגיש לי נוקשה מדי גם ביום יום בכביש וגם בשטח.
דווקא מבחינת עבירות- הוא מפתיע אותי כל פעם מחדש
בכל מקרה אני מעוניין לשדרג אותו למשהו איכותי ונוח שיתן לי נסיעה נינוחה יותר בשטח( מבלי לחשוש מכל מהמורה או בור... ) ולא מתכוון להשתולל יותר מדי בשדרוגים נוספים( לפחות לא כרגע.... :) )
צמיגים יש לי כרגע צמיגי חצי חצי- וזה בהחלט מספק ובנוגע למיגונים המיגון המקורי מהיצרן נראה לי מספק, לא?
מעיון בפורומים בארה"ב הבנתי שהקיט 2 אינץ של אולד מן הוא הכי מומלץ- אז הוא כנראה יהיה הבחירה שלי- השאלה אם להביא לבד או לעשות הכל מסודר דרך סדנא.
לשאלתך אני מאיזור ירושלים,
תודה
ניר
arnonshoshani
06-06-12, 05:40
היי ניר
לאולדמן יש כמה אופציות לבולמים קפיצים לרכב שלך.
ניתן להזמין (בארץ או בחו"ל) בולמים ברמות קושי שונות וקפיצים להגבהה שונה או משקלים שונים.
אשמח לעזור לך בבחירה של מערכת המתלים שאתה מתכוון להביא או מעוניין לרכוש דרכי.
בכל מקרה צור קשר טלפוני ונוכל לראות איך לעזור לך.
ארנון שושני
052-6991704
היי ניר,
אני נוסע על ג'יפ ליברטי 2007 וממש לאחרונה התקנתי קיט של אולדמן (OldMan) והתוצאה מצויינת !
תכלס, אני ממליץ בחום על רוקסוליד ביבנה שעשו את העבודה - גם הזמינו עבורי את הקיט וגם התקינו אותו בצורה מקצועית.
אחרי ההגבהה חווית הנהיגה משתפרת בהרבה גם בשטח וגם על הכביש.
לגבי העלויות כמו כל דבר - you pay peanuts you get monkeys - אז שווה להשקיע קצת יותר ולקבל את התמורה ההולמת.
ליאור
:) תודה, אני איצור איתם קשר....
ניר, למה אתה מתכוון 'קשה'?
כשאני עולה על הליבי זה נראה לי פינוק אולטימטיבי. הרכב נותן תחושה שלמרות הק"מ הגבוה שעשה בעליו הקודמים הוא עדיין בתולי משהו כאילו זה עתה קרעתי ממנו את הניילונים, בוודאי לא סמרטוטי ומקרקש כמו רכבים משומשים אחרים שפגשתי, לא הייתי מגדיר אותו נוקשה [ושוב, ההשוואה שלי היא הסופה שהיא בהחלט גרזן לכל דבר...].
הוא גם מפתיע אותי לטובה באיכות הגימור יחסית לאמריקאיות שכבר מזמן אני לא מצפה מהן לאיכות גבוהה ולעמידות של מתגים, פלסטיקים, ריפודים וכו' - אחרי 5 שנות נהיגה.
ליאור, תנסה לשים אצבע [או זנב...] על 'חוויית נהיגה משופרת בכביש'.
לגבי חוויית הנהיגה - הרכב יותר גבוה וזה כבר כייף להיות עוד קצת יותר גבוה בכביש. זה נכון שמרכז הכובד של הרכב מעט עלה אבל הקפיצים והבולמים מאד איכותיים והנהיגה מעט יותר רכה. מרגישים את זה היטב בסיבובים חדים, ממש מרגישים את האוטו "יורד" בסיבוב - למרות שלא הייתי מנסה להגיע למהירויות גבוהות בסיבובים, בשביל זה יש סוג שונה של מכוניות, בנוסף גם פסי האטה פתאום פחות כואבים כשאני עולה עליהם.
לגבי הנהיגה בשטח - זה עולם אחר: לא מרגישים (או שומעים) כל אבן בדרך, מהלך המתלה גדול יותר וזוויות הגישה והנטישה משתפרות באופן משמעותי.
בקיצור - הרכב הופך להיות הרבה יותר כייפי.
לגבי הכוונה- קשה- זה בדיוק מה שליאור אמר- כל מהמורה בשטח או בור בכיש מורגשים מאד ברכב.
שלא תבין לא נכון- שביעות הרצון מהגימור של הרכב כולל נוחות הנסיעה ( בעיקר בבין עירוני ) היא גבוהה אבל כמו שציינו במבחן דרכים שעשו כאן שהוא הגיע ב2004 - התחושה היא לפעמים שנוסעים על ביצים....
מכיוון שלי אין עדיין סופה להשתולל איתה :) נראה לי שהגבהה בהחלט תהפוך את הרכב לחוויתי יותר ונוח יותר בשטח...
אוף, השרשור הזה עושה לי כזה חשק...
חבל שעם קניית הרכב נאלצתי לחתום לה על התחייבות "ללא שיפורים" וכשהיא אומרת 'שיפורים' זה נשמע לפחות כאילו חזרתי הביתה שיכור לפנות בוקר עם ריח של בשמים זרים וליפסטיק מרוח לי על החולצה...
נמרוד - מערד
06-06-12, 18:30
אתה לא עושה שיפורים, אתה מתקן טעויות תיכנון של החברה.
נמרוד
שיפורים?
תיקונים.
שמע, אחרי 10 שנים על הכביש, הקפיצים גמורים וגם הבולמים. יש להם אורך חיים וכשהקפיצים שוקעים (והם שוקעים, אתה יכול להשוות לליברטי של ליאור :rolleyes:) גם הבולמים גמורים - וצריך להחליף. לא למשופרים, אבל זה האוטו שלה, אז אתה מרגיש חובה להשקיע באיכותיים יותר מהמקוריים, שתראי כמה מהר נגמרו. בולמים זה בטיחות, יקירתי - ובבטיחות שלך אני לא חוסך.
אסף.
אגב, מישהו הכניס 31 לליברטי ויכול לספר על זה?
אסף.
לפותח השרשור - אל תצפה מהגבהה לשפר את נוחות הנסיעה! ההגבהה כמעט תמיד מקשיחה את הרכב. יש לזה יתרונות וחסרונות.
אם האוטו על מתלים מקוריים והוא קשה לדעתך - אז או עולם המושגים שלך שונה מהמקובל, או שהמתלים המקוריים גמורים עד כדי כך שהאוטו סוגר מהלך מתלה על הכביש... האוטו הזה בתצורה המקורית על הכביש רך ומתנדנד במובן האמריקאי הקלאסי.
באופן כללי, עם הגבהה של 2-2.5 אינץ' כאמור וצמיגי שטח 245/75R16 זה רכב טיולים סביר ביותר שמצטרף לכל טיול, הלכה למעשה.
היי ניר אם אתה רוצה ליראות ולהרגיש איך ליברטי מוגבה.2.5אינץ עם צמיגים בגודל 245\75\16 תיתקשר ותבוא ואז תדע בדיוק איך זה מרגיש 0504848482 יניב
תודה, אני איצור קשר שבוע הבא,
ניר
motorica.net
09-06-12, 08:38
היתרון הגדול של ליברטי הוא שוק שיפורים רחב מעצם היותו רכב מתוצרת Jeep שנמכר במאסות בארה"ב.
הלכה למעשה עם השיפורים הנכונים(הגבהה, צמיגים ו-2 נעילות) הוא לא רק יטייל אלא גם יכבוש מסלולי עבירות נטו.
http://www.youtube.com/watch?v=K42_SdooXKc
למי ששאל על "31 - מידה כמעט שקולה היא 245.75.16 ויש כאלה שנועלים אותה.
מעורר את הדיון מחדש (יולי 2018): אני שוקל לקנות ליברטי (אחרי שהדיפנדר 90 שלי נגנב). האם "חוקי" צמיגים 245/75? אני מתכוון גם להגביה אותו סביבות 3 אינצ'. האם ניתן להגיע עם הרכב הזה (בלי פגיעה באמינות/בטיחות) למהמך מתלה נדיב?
מעורר את הדיון מחדש (יולי 2018): אני שוקל לקנות ליברטי (אחרי שהדיפנדר 90 שלי נגנב). האם "חוקי" צמיגים 245/75? אני מתכוון גם להגביה אותו סביבות 3 אינצ'. האם ניתן להגיע עם הרכב הזה (בלי פגיעה באמינות/בטיחות) למהמך מתלה נדיב?
היי.
צמיגי 245 אינם חוקיים.
ניתן להגיע למהלכים לא רעים- בתמונה- בדרך לסכיני דימונה
120397
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.