צפייה בגרסה מלאה : עזרה בבחירת צ'ירוקי
הרכב הנבדק צ'ירוקי XJ שנת 99 מוגבה 3.5" פרוקומפ.
תוצאות הבדיקה:
1. סיבובי מנוע לא יציבים, לבדוק רצועת טיימינג(ואם צריך להחליף), קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, קורוזיה /סימני נזילות משאבת מים,
2. לתקן זוויות היגוי קידמי + אחורי, חופש/נקישה במע' היגוי,
3. רעשים בבלימה,
4. חופש דיפרנציאל/מרווחי יתר+תיבת העברה, החלפת הילוכים מאוחרת/השהייה בשילוב-רתיעה במעבר הילוכים-מכה.
רציתי לשאול:
1. מה חומרת הבעיות הללו אם לא מחליפים מיד בדגש סעיפים 1 ו-4.
2. עלויות תיקון
תודה מראש,
קובי
נראה כמו ממצאים הכי רגילים שכותבים במכון בדיקה כמעט על כל רכב. אלו ממצאי כיסוי ישבן הסטנדרטיים.
אם זה הכל- כנראה הג'יפ באמת טוב.
אבל בשביל לקבל חוות דעת אמיתית קח אותו לבדיקה אמיתית. במוסך ג'יפים.
אסף.
רצועת טיימינג במנוע 4 ליטר????????
רצועת טיימינג במנוע 4 ליטר????????
ציטוט מתוצאות הבדיקה:
"לבדוק או להחליף רצועה/שרשרת-תיזמון לפי הוראות היצרן"
מוסך גיפים - תן שמות
בדיקה אמיתית - כמה עולה דבר כזה?
דוח קלאסי של מכון בדיקה. כסתח אחד גדול.
אין רצועת טיימינג במנוע הזה. למען האמת גם לא שמעתי על החלפת שרשרת...
חופש במערכת הגה? יכול להיות כל דבר שבין כלום לבין תיבת הגה. ההימור שלי הוא שאין בעיה אמיתית ובמקרה הרע תפוח דפוק- אבל אני לא ראיתי את הרכב,, פשוט לכל רכב מקבלים כזו תקלה במכון
לגבי 4, נסעת על הרכב? יש שריקה של הדיפרנציאלי בנסיעה? אתה מרגיש את המכות עליהן מדובר?
סער
דוח קלאסי של מכון בדיקה. כסתח אחד גדול.
חופש במערכת הגה? יכול להיות כל דבר שבין כלום לבין תיבת הגה. ההימור שלי הוא שאין בעיה אמיתית ובמקרה הרע תפוח דפוק- אבל אני לא ראיתי את הרכב,, פשוט לכל רכב מקבלים כזו תקלה במכון
לגבי 4, נסעת על הרכב? יש שריקה של הדיפרנציאלי בנסיעה? אתה מרגיש את המכות עליהן מדובר?
סער
בוקר טוב,
את השריקה לא שמעתי אבל את המכה שמעתי והרגשתי כהרכב עצר והעברתי לרוורס וזה קרה לי פעמיים
galdanieli
13-10-12, 07:02
מקום בדיקה מומלץ מאוד באזור המרכז- מוסך ארז 4X4. ארז מומחה לרכבים מסוג זה. מכיר בעיות, מחלות, עלויות, סדרי עדיפויות לטיפול. בקיצור מומלץ מאוד (אני אישית בדקתי אצלו ZJ לפני כ 4 חודשים ובסוף גם קניתי אותה :))
גל
מקום בדיקה מומלץ מאוד באזור המרכז- מוסך ארז 4X4. ארז מומחה לרכבים מסוג זה. מכיר בעיות, מחלות, עלויות, סדרי עדיפויות לטיפול. בקיצור מומלץ מאוד (אני אישית בדקתי אצלו ZJ לפני כ 4 חודשים ובסוף גם קניתי אותה :))
גל
הוא עובד לבד? או שיש לו עובדים במכון? כי שמעתי שהוא נמצא בחו"ל
הבעיה שהרכב נמצא באזור זכרון ואני נמצא בבאר שבע
galdanieli
13-10-12, 07:24
הוא חוזר בתחילת השבוע (יום שני לפי דעתי)
רק לידיעה, סער - כבר ראיתי גלגלי שינים של הטיימינג גמורים.
במצב כזה, מחליפים גלגלים ושרשרת.
לא קור הרבה, אבל קורה גם קורה.
אם הרכב בזכרון תבדוק אם ארנון עושה בדיקות או ליעד בבנימינה.
סיכוי סביר שהרכב מוכר כאן בפורום...
תתחיל מלתת יותר פרטים ויוכלו לעזור לך כאן (לחיוב או לשלילה) עוד לפני שאתה יוצא מהבית עד זיכרון.
איל
boaz avrahami
13-10-12, 11:09
החלקים לרכב הזה לא מאוד יקרים ולא הייתי ממש מתרגש מתקלות מכניות כאלו או אחרות.
החלפת מנוע שלם לרכב הזה היא לא משהו נדיר שצריך להרתיע אותך...
תתרכז יותר במצב התחזוקתי של המרכב ותא הנוסעים כמו גם מקוריות/ אילתורים במערכת החשמל.
האם הרשיונות מתאימים לרכב ( כולל כננת, מידת גלגלים וו גרירה וצבע)?
אם הרכב מרגיש לך טוב כנס למוסך שיסתכל עליו מעט ויתן הערכת מחיר לתיקון.
מה שהזכרת פה יכול להיות משהו בין כיסוי תחת לכמה אלפי שקלים בודדים.
בהצלחה!
זכרון זה תחום השיפוט של ארנון מלאכי - מוסך אנדורו - פרדס חנה.
אסף.
קובי
הגרנד שאתה מדבר עליו זה ההוא מיד 2. בחור קנה אותו סטנדרטי ושם הגבהה של פרוקומפ 3.5 אינץ?
הוא כותב שאישתו לא מסתדרת עם האוטו או משהו כזה? כמו שבועז אומר הייתי בודק עם ארנון, זה קרוב אליו ויש לו גם אחד כזה.
לגביי שריקות בסרנים זה יכול להיות שהקורונה והפיניון לא מכוונים כמו שצריך וזה יכול להגיע לזה שהקורונה והפיניון גמורים ( תלוי במידת הרעש) אני לאחרונה שיפצתי את הסרן הקדמי בגרנד שלי, העבודה נעשתה אצל שי פלג מבולסטר. רק מחמאות אני יכול לתת לצוות של בולסטר. עבודה מקצועית, יחס אישי ואדיב. ללא מילים. פשוט תענוג היה להיכנס לסדנא ולצאת עם גיפ שפשוט נוסע אחרת. בנוסף תבדוק איפה נעשתה ההגבהה ולראות שהזיזו את הפנהארדים.
שיהיה המון בצלחה וברוך הבא לשבט.
"הגרנד שאתה מדבר עליו זה ההוא מיד 2. בחור קנה אותו סטנדרטי ושם הגבהה של פרוקומפ 3.5 אינץ?
הוא כותב שאישתו לא מסתדרת עם האוטו או משהו כזה?" - כן זהו.
הרכב נבדק בעל ידי ברעננה מה שמפחיד אותי זה מצב קיצון של תקלות אמיתיות ולא כסת"ח של המכון כמה צריך להשקיע?
יורם-דרומי
13-10-12, 18:14
הוא חוזר בתחילת השבוע (יום שני לפי דעתי)
+++
אתה מדבר על גראנד או על XJ? אלו שני רכבים שונים.
שמיל, אני יודע שעלול להיות מצב בו מחליפים גלגלי שיניים, משום מה יש לי הרגשה שזה לא באבחון של מכון בדיקה...
אבל למען הדיוק והסדר הטוב, אתה צודק.
בוקר טוב,
קודם כל תודה לכול המשיבים.
למדתי, החכמתי, והפנמתי כמה מהדברים שנכתבו.
אני ירדתי מהרכב הזה בינתיים.
אני מקווה למצוא משהו בסגנון (צ'ירוקי XJ או גרנד צ'ירוקי ZJ WJ) בקרוב.
נמרוד - מערד
14-10-12, 10:32
קבי בוקר טוב
בהמשך לשחתנו, אם ויתרת על הXJ זה הזמן לבדוק כמה WJ ולקנות אחד, זה עולם אחר לגמרי, עם "3.5 כמו של רמי, אתה עובר את רוב המסלולים בארץ
נמרוד
קובי,
שלא יישמעו כאן...אבל...
אם WJ מעניין אותך, דבר איתי.
אני בכיוון של לחדש קצת (לעבור ל-JK)
לא לחוץ על זה, אבל אם יבוא הקונה המתאים...
https://lh6.googleusercontent.com/-9gwg_H0-gGU/T4Sbx0qOsbI/AAAAAAAAEdo/yQcy5XF20AU/s720/IMG_0379.JPG
איל
תהרוג אותי אייל, אחרי שנהגתי על כמה JK מוגבהים...תאמין תישאר עם ה WJ.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.