צפייה בגרסה מלאה : הרכבת דרייבשאפט קדמי +יוקים ב WJ
בשעה טובה הגיע הדרייבשאפט מהדוד סם, (דקה לפני שהמקורי הגונח מתאבד) ויש לי כמה שאלות:
מדובר בטום וודס דאבל קרדן שהגיע מורכב בשלמותו כולל שני יוקים (בתמונה)
כרגע מורכב מקורי (רזפה שני צדדים) על טרנספר 247 ודנה 30 סטנדרטי.
נראה לא מסובך להרכיב לבד אבל עצות עשה/אל תעשה יתקבלו בברכה.
1. כשאני מוציא את היוק של הטרנספר ינזל שמן? צריך לרוקן את כל הטרנספר או מספיק חלקית? (השמן חדש)
2. אותה שאלה לגבי יוק הדיפרניציאל.
3. צריך לקחת בחשבון כיוונים/סימונים מסוימים בחשבון? כל דבר אחר? (זרועות רדיוס מקוריות)
תודה ,אבשלום
אהלן אבשלום.
1. אל תרוקן שום שמן. תשים מתחת ליוק של טראנספר כלי איסוף נקי ומה שינזל החוצה - תחזיר חזרה לטראנספר ותוסיף על פי הצורך.
2. אותה תשובה לגבי יוק דיפרנציאל.
3. אנ יפעם שעלתי לגבי החלפת יוק בסרן הקידמי והמליצו לי להחליף גם טבעת מעיכה ומחזיר שמן של הסרן. ואל תשכח שדאבל קרדאן מתחבר לטראנספר.
חוץ מזה, לא נראה לי שצריך כיוונים/פעולות נוספים.
תודה אלכסיי. כבר עמדתי לרוקן מהטרנספר.. ואבדוק את המחזיר שמן מחר.
בהוראות שבאו עם הנבוט (דאבל קרדן), מראים שיש לכוון זווית סרן לכוון הטרנספר (ש"יסתכלו אחד על השני). אולי שווה בהמשך להביא זרועות עליונות מתכווננים - ליצור זווית עבודה נוחה יותר. מכיר ת'נושא הזה? זה משנה מהותית?
אבשלום,
אם הם היו מסתכלי םאחד על השני לא היית צריך צלב... ובטח שלא כפול...
אם הרכב לא מוגבה, אזי אין שום צורך בהתעסקות עם זוויות הגל.
אני לא מכיר מה קורה בדיוק ב WJ, אך ב- ZJ הזווית המקסימאלית בין ציר סיבוב של יוק של הסרן לבין ציר סיבוב של גל הינע (PROPELLER SHAFT ANGLE) לא יכולה לעלות על 1.6 מעלות כאשר הרכב עומד במישור אופקי. לצורך כיוון הזווית ב- ZJ ישנם ברגים אקסצנטריים (ADJUSTMENT CAM) אשר מחברים את הזרועות התחתונים לסרן הקידמי. ע"י סיבוב של הברגים האקסצנטריים, ניתן להרחיק או לקרב את נקודת העגינה של הזרועות התחתונים וכך לשחק עם זווית גל ההינע.
מצרף תמונה של בורג אקסצנטרי
http://alachson-group.moy.su/_fr/8/4688420.jpg
אלכסיי,
לצערי זה לא רלוונטי ל-WJ
הברגים של כל הזרועות שלנו בחורים קבועים ועגולים.
חבל...
טוב, במקרה הצורך אפשר להרכיב זרועות מתכווננים.
הרכב מוגבה 4". מכאן הגיע הצורך לצלב כפול.
איייל - לא ברור למה. המקורי קצר מדי, חלש מדי ולא יעמוד בזוויות גם עם שינוי זווית הסרן. לא??
הנה המלצתו של טום שדווקא מתעקש שעם צלב כפול היוקים צריכים להסתכל אחד על השני ישר בעיניים:
לא ברור לי למה דווקא עם צלב כפול ההמלצה ולא עם צלב בודד ובנוסף לא ברור אם זו המלצה בלבד או חובה :confused:
cv_angle.gif (http://about<strong></strong>:blank)
נמרוד - מערד
06-11-12, 00:41
אבשלום תתחדש
שים לב לדבר חשוב יש פטמת גירוז פנימית פטמה שקועה, צריך לגרז לעיתים קרובות, אם לא תגרז אותה יתחילו רעידות והקרדן ילך, צריך ראש מחט ארוך בשביל לגרז.
נמרוד
תודה. חיפשתיה אבל מצאתי רק שלוש פטמות חיצוניות - אחת על כל צלב. אני אחפש שוב מחר בהרכבה.
נמרוד - מערד
06-11-12, 01:17
תמצא לפני ההרכבה שיהיה קל יותר אחרי ההרכבה, גרז ותרכיב.
נמרוד
הרכב מוגבה 4". מכאן הגיע הצורך לצלב כפול.
איייל - לא ברור למה. המקורי קצר מדי, חלש מדי ולא יעמוד בזוויות גם עם שינוי זווית הסרן. לא??
הנה המלצתו של טום שדווקא מתעקש שעם צלב כפול היוקים צריכים להסתכל אחד על השני ישר בעיניים:
לא ברור לי למה דווקא עם צלב כפול ההמלצה ולא עם צלב בודד ובנוסף לא ברור אם זו המלצה בלבד או חובה :confused:
cv_angle.gif (http://about%3Cstrong%3E%3C/strong%3E:blank)
למלה רשמת שזה DANA30 ולכן אני מבין שמדובר בסרן קידמי. בגל הינע קידמי תמיד יש צורך בצלב כפול מפני שציר סיבוב של גל היוצא מטראנספר מכוון לסרן האחורי ולכן בחלקו הקידמי הוא בכיוון למלה ויש צורך "לשבור" את הזווית למטה ובלהתחשב בכך, שהצלב לא עובד בזוויות גדולות יותר מ- 11 מעלות (למיטב ידיעתי), ישנו צורך בצלב כפול שאפשר "לשבור" איתו עד 22 מעלות.
במקרה של סרן האחורי צלב כפול נדרש רק במקרה של הגבהה.
לגבי ההמלצות - אם אתה רוצה שהגל יתפקד בצורה תקינה ולאורך זמן - ההמלצות מחייבות.
ולמה דווקה אם צלב כפול היוקים צריכים להסתכל זה על זה? התשובה היא שכל ההפרש בזוויות אפשר "לשבור" על גבו של הצלב הכפול. בהיעדרותו של הצלב הכפול צריך לפזר את ה"שבירה" של ההפרש הזוויתי על שני הצלבים כך, שכל אחד מהצלבים יקח עליו חצי מההפרש. בצורה כזאת אנו מפזרים את ההפרש והסיכוי שהצלב יגיע למצב שבוא הוא לא מתפקד כראוי, הוא נמוך יותר.
מקווה מאוד שההסבר הוא ברור.
אלכסיי
הסבר הגיוני סגרת לי ת'פינה.
נמרוד - נמצאה וגורזה כדבעי כבר ע"י טום..
אבשלום - אני יודע שעבר יותר משנה - בכל זאת:
כמה עלה הדרייבשאפט יחד עם שני הקצוות?
לינק לאתר יועיל מאוד.
חשבתה פעם להחליף את הטראנספר ל 242? שמתה לב למשקולות בחלק האחורי של הטראנספר של ה CRD?
תודה
רבין
היי רבין - כ $430 כולל משלוח בתוך ארהב. מחיר כולל יוקים שני צדדים והתצורה המועדפת והיקרה של השאפט : XB (מהלך ארוך +איטום גומיה קשיחה שלא מצריך גירוז אמצע)
http://www.4xshaft.com/
אתה חייב לשמר את המשקולות אם אתה עובר ל 242. הם מיועדים להקטנת ויברציות בדיזל. אני לא סגור אם יש קדחים מתאימים בקייס של 242 למשקולות. הבנתי שניתן להתקין את הביפנוכו של 242 בתוך קייס של 247. שווה בדיקה.
אישית השתעשעתי עם הרעיון של 242 אבל אחרי שהבנתי שאין דרך (פשוטה יחסית) להתקין לוקרים קדמיים, ירדתי מהעניין. לשיטתי אם הגלגלים הקדמיים +ציריות+דיפרניציאל +דרייבשאפט קדמי מסתובבים כל הזמן גם אם הטרנספר מנותק - התמריץ להתקין 242 יורד משמעותית.
לעומת זאת אם היה הולך הטרנספר הייתי כבר מחליף ל 242 (אחרי שהייתי מתאושש מהשיפוץ גיר :mad:.....)
אפרופו לוקרים מקדימה - במה כרוך הדבר? החלפת גאנט\נאבה\ציריה ? ואם כן יש איזה קיט או ציר מוכן קומפלט ש"קרוב" ל WJ?
רבין
http://www.reidracing.biz/off-road-products/dana-30-44-jeep-knuckles/chevy-heavy-duty-flat-top-dana-44-knuckles-2
נאבה מחוזקת שמאפשרת לוקרים ידניים. סוג של פתרון.
אבל תאבד ABS מקדימה. לדעתי גלגש ABS לא ייכנס. זה אומר ציריות שונות מעט.
לא ראיתי כזה מותקן בארץ
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.