צפייה בגרסה מלאה : שאלה על ברגים
שלום לכולם :) !!!!
בברגים שמחברים את הלוקרים לסרן יש מן טבעת קונית (בצורת קונוס) שמתלבשת על הבורג.
שאלתי היא מה השימוש של הטבעת הזאת ומה המשמעות של הברגת הבורג ללא הטבעת?
כמעט שכחתי, מדובר בסמוראי.
תודה.
לטבעת 2 תפקידים: 1. היא ממרכזת את הבורג, וכתוצאה את כל המבנה (בית הלוקר).
2. היא מגומי, לכן היא פועלת כמו קפיץ כנגד הבורג. לכן יש עליו תמיד לחץ והוא לא נפתח מרעידות הנסיעה.
שימוש בבורג רגיל אחד כנראה לא יגרום נזק, בתנאי שהוא מהודק למומנט הנכון (שאותו אנחנו לא יודעים, כי ללא הגומיה המומנט שונה מזה המוכר) ונסגר עם שייבת קפיץ או לוקטייט; שימוש בשישה כאלו יגרור חוסר מרכוז של כל בית הלוקר, בעיות בשילוב, שחיקה לא שווה של המיסב וכו' וכו'. לא כדאי.
פרקתי כבר איזה מאה פעם את הלוקרים.הטבעות הקוניות מוכרות לי ונקסוס צודק לגבי תיפקודם.
אבל זה
היא מגומילא מוכר לי, הטבעות היחידות שפגשתי בלוקר היו ממתכת.
נכון- או שכבר הזיקנה משתלטת על זיכרוני?
גם לי נדמה שהראש של נקסוס מלא בגומי... הטבעות עשויות מפלדה, לא?
שלום לכולם :) !!!!
בברגים שמחברים את הלוקרים לסרן יש מן טבעת קונית (בצורת קונוס) שמתלבשת על הבורג.
שאלתי היא מה השימוש של הטבעת הזאת ומה המשמעות של הברגת הבורג ללא הטבעת?
כמעט שכחתי, מדובר בסמוראי.
תודה.
טוב...
הטבעת הקונית החצויה הזאת, היא אמצעי להבטיח חיבור עם אפס אפיצות (טולרנס, חופש). בורג רגיל בתור קדח רגיל נמצאים תמיד בחופש קטן, לכן אם היית מחבר את הלוקר לגלגל עם ברגים רגילים, אם הזמן חופשים היו נוצרים ומתגברים (מישהו הזכיר את הלוקרים המחורבנים והמשתחררים של סיקסים?). בלוקרים האלו, ובעוד מקומות כמו החיבור של הקינגפינים לנאקלים, שבהם נדרש מהברגים גם להדק וגם למקם במדויק את הרכיבים, תחת עומסים כבדים ומחזוריים, נהוג הסוג הזה של חיבור. הקדח הוא קוני, וההידוק של הבורג מהדק את הטבעת לתוך הקדח בצורה כזאת שנבנה לחץ גדול מאד שנועל את שני החלקים בצורה מושלמת. אפשרות אחרת לחיבור היא שימוש בפיני מיקום לצד הברגים, כשהפינים מאד מדויקים בקדחים שלהם. למען האמת במכונות מדויקות זו השיטה הנפוצה, אבל בייצור המוני השיטה של הטבעות הקוניות החצויות הכי משתלמת.
ותשובה לשאלתך המעשית - לא רצוי לוותר על הטבעות, אבל אם זה אחת וזה זמני עד שתקנה טבעת חדשה - לא יקרה שום אסון.
סוזי המשתוללת
28-04-05, 01:44
נמרוד
הראש של נקסוס לא מלא בגומי אלא מלא בקש :P
ירדתי ובדקתי, שלי מגומי.
(שזה מאותו סוג כללי של חומר שהיה מאוד עוזר לכולנו אם ההורים של נמרוד היו יודעים עליו).
אז יש לך לוקר נורא נורא מיוחד :wink:
טבעות קוניות בלוקר של aisin?עד היום ראיתי רק ממתכת.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.