צפייה בגרסה מלאה : האם מגרש חנייה ציבורי נחשב ל"דרך" כמשמעו בתקנות התעבורה?
כמובן
"דרך" - לרבות כל מסילה, דרך, רחוב, סמטה, ככר, מעבר, גשר או מקום פתוח שיש לציבור זכות לעבור בהם;
השאלה היא לאיזה צורך.
כי יש מקומות שהם מגרשי חניה אבל לא מופיעים בתוכניות ככאלו, או לחילופין מגרשי חניה בתשלום. בעל השטח יכול להגביל את התנועה בחניה- מה שאסור לעשות ב"דרך".
מה מטרת השאלה?
אסף.
מה מטרת השאלה?
יש לי הרגשה שהוא רוצה לחנות שם... :cool:
גם לי יש הרגשה שהתשובה תלויה בשאלה לאיזה צורך.
אתם כמובן צודקים, חברים.
אני מנסה להציב את הגדרת ה״דרך״ בתוך תקנות החנייה ע״מ להבין, האם מותר ל״גרור״ (נגרר, עגלה) לחנות במגרש חנייה ציבורי, כאשר הוא מנותק מהגורר.
למיטב הבנתי, התשובה היא לא, אשמח לתשובה מוסמכת.
השאלה היא האם אפשר להחנות שם נגרר שאינו מחובר לגורר, ליתר דיוק, קרוואן נגרר
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
בסוף עוד נגלה שהמדינה, באמצעות המחוקק, דאגה מראש לעשות חיים קשים למי שחשב שקרוואן יחסוך לו עלויות של בית...
נדמה לי שבכתבה שהיתה בעיתון על הבחור ההוא שבנה לעצמו דירה על משאית, הוא הזכיר שאחרי יומיים-שלושה במגרש חנייה מול הים, פקחי העיריות מגלים אותו ומתחילים להציק לו והוא צריך לדלג הלאה. והוא אפילו לא גורר ולא גרור.
גם בחו"ל אתה לא משאיר קרוואן איפה שבא לך.
לפי תקנות התעבורה, אסור להחנות נגרר ללא הגורר במה שמוגדר "דרך". זה יתרון של משאית או אוטובוס... להם מותר לחנות במגרש חניה ציבורי אם אין בו איסור על חניית רכב כבד.
דווקא מהבחינה הזו, אם מגרש חניה ספציפי הוא לא "דרך", תאורטית אפשר להגיע להסדר עם מי שהשטח שלו. גם אם מדובר במגרש חניה ציבורי בתחום של רשות מקומית.
בקיצור... כל עניין הנגררים וחנייתם הוא בתחום אפור.
ובחו"ל, איפה שיש תרבות קרוואנים מפותחת, האיסור נובע מכך שאי אפשר לחנות בכל מקום ולגור בו, ללא תשתית. אבל שם, יש בכל עיר ובכל מקום תשתיות מתאימות לריקון מים אפורים וביוב וכן הלאה. כלומר נותנים מקום מתאים ואז אוסרים את החניה במקומות הלא מתאימים. גם יש חשש מוצדק שמגרשי החניה ייתפסו על ידי שכונות קרוואנים ולא יישאר לאנשים איפה לחנות את המכוניות.
אסף.
דווקא הבחור שגר במשאית (אגב, יש כמה כאלה. בקרוב הם יהיו כאן.) מאוד מרוצה מזה שהוא יכול לעמוד בכל מקום שמותר למשאית לחנות. הפעמים היחידות שגירשו אותו, היו בגלל שחנה בניגוד לתקנות חניית משאית במשקל שלו באותה רשות.
בחוף תל ברוך לפני בניית הטיילת היתה שכונת קרואנים קטנה.
בחוף הסטודנטים בחיפה גם חנו כמה קרואנים עד לפני כמה זמן.
זה אומר שאפשר, אבל כנראה תלוי בהסכמת הרשות המקומית.
אסף.
לפי תקנות התעבורה, אסור להחנות נגרר ללא הגורר במה שמוגדר "דרך". .
אמת.
תקנה 69(ו)(2) לתקנות התעבורה, בהפשטה:
לא יחנה אדם רכב, לא יעמידנו ולא ישאירנו עומד בדרך אם הוא גרור או נתמך שנותק מגורר או תומך.
סעיף 1 לפקודת התעבורה מגדיר:
"דרך" - לרבות כל מסילה, דרך, רחוב, סמטה, ככר, מעבר, גשר או מקום פתוח שיש לציבור זכות לעבור בהם
אז אם אני מבין נכון מותר להחנות נגרר שאינו רתום לגורר רק בשטח פרטי.
או בחניון שהוא לא "דרך" כלומר מהסוג שמשלמים כדי לחנות בו ולציבור אין זכות לעבור בו.
אסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.