PDA

צפייה בגרסה מלאה : הגיע הזמן לצמיגים חדשים, מה קונים?

Saar
20-09-13, 12:15
הי,

בשבוע הבא אני אמור להחליף צמיגים לצירוקי שלי.
אילו צמיגי שטח מלא מומלצים בימים אלו? מה כדאי ומה לא?
מחירים יתקבלו בברכה (אפשר גם בפרטי)

הצמיגים הנוכחיים קופר STT, לדעתי נשחקו מהר מדי מבחינת ק"מ, אך מבחינת זמן, בהחלט עשו את שלהם.
הדרישות הן שטח מלא, 3 PLY אם אפשר, שקטים יחסית בכביש ומחיר שפוי.

תודה,
סער

נמרוד
20-09-13, 12:57
ג'אנט 16 או שאתה עובר כבר לג'אנט 15 וצמיגי 31?

מהג'נרל Grabber אני מאד מרוצה (אמנם רק שלושה חודשים), יש 31, לא יודע לגבי מידות אחרות אבל אני מבין שהיבואן מתכוון לבנות את המותג ברצינות בארץ אז יכול להיות שכבר יש.

savyon
20-09-13, 13:00
יש לכם אותו רכב,
יש לרכב את אותו הצבע
אז מה הבעיה עם אותם הצמיגים?

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=21243

סביון

Saar
20-09-13, 14:06
הי,

גנט 16.
יש לו צמיגים למידה הזו?
ראיתי שאתה מציין שהם כבדים יותר משמעותית לעומת צמיגים אחרים, אתה מרגיש את זה בנסיעה? בדלק?
תודה,
סער

נמרוד
20-09-13, 14:09
אני לא יכול להגיד שיש הבדל מורגש כלשהו, לא בתחושות ולא במדידת צריכת הדלק.

מבחינת רעש הצמיגים הוא פחת מאד יחסית לBF שהוחלפו אבל זה לא חוכמה להשוות צמיגים שחוקים וגמורים לצמיגים חדשים שתמיד יהיו יותר שקטים.

raanan
20-09-13, 21:18
שקול מקסיס טרופדור (8060) .
אני היתי בעבר "חסיד" BF. כעת יכול לומר רק מילים טובות על הטרופדור.
בכביש אני מרגיש איתם בטוח יותר (בפרט בחורף) לעומת ה BF . בשטח לא מרגיש איזה שהוא הבדל מהותי.

רענן

ד ו ר ו ן
20-09-13, 23:06
מה זה ״מרגיש״?
הרכב מחליק פחות?
בולם אחרת?
לא מסתובב כמו שצריך?

אתה משווה גומי טרי לגומי ישן בערוב ימיו?

לא מקניט אותך, אבל ״מרגיש״ זה מאד אישי וחסר פרטים שאפשר להבין מזה משהו.

דרור ברלי
21-09-13, 01:59
"מרגיש" זה תחושת תחת.
אין לנו בישראל שום כלי מדידה אחר אמין ומדעי מלבד אורך חיים בק"מ/זמן, וגם זה משתנה מרכב לרכב, גם מאותו דגם, בגלל הבדלי מפרטים, משקלים, סגנון נהיגה, אופי שימוש שונה.

אני למשל ממליץ בלב שלם על טויו OPEN COUNTRY MT שאני נוסע עליהם כבר חצי שנה.
זה עולם אחר מכל מה שהתרגלתי, ואני עברתי בחיי הרבה סוגי צמיגים.
עולם אחר בכל מה שקשור לאחיזה בשטח, שקט בכביש. מדהימים בשטח טכני, מאפשרים נסיעה בלחץ נמוך במיוחד ללא חשש. בבוץ ובחולות עוד לא ניסיתי.
על בלאי ואורך חיים עדיין אין לי מספיק תובנות, כי כאמור הצמיגים בני חצי שנה, ועוד לא עברו 2,000 ק"מ וגם זה בקושי...

הם 3PLY בדופן וכבדים יותר מהמקסיס ביגהורן שהיו לי. הם מרגישים "קשים" יותר ומחייבים נסיעה בלחץ מעט נמוך ממה שהתרגלת בצמיג הקודם שלך, על מנת לשמר נוחות נסיעה זהה. הם גם גדולים בקוטר מכל צמיג אחר במידה זהה בשוק (במידה 31 הם גדולים יותר מהאחרים בכמעט אינץ' שלם). כל זה מורגש בצורת כבדות מסוימת בתחילת נסיעה ואולי גם בעליה מינורית אך מורגשת, בצריכת הדלק.

ההבדל מול מקסיס ביגהורן המרעישים, האוחזים בקושי, הקשים לאיזון, שנסעתי עליהם שלוש וחצי שנים, הוא כל כך תהומי עד שכל השוואה תהיה עלבון לטויו שהוא צמיג בעשרות רמות מעל לסחורה הזולה יותר, גם אם יקר יותר בהתאם. אם רז והלל שמשתמשים בטויו הללו כאן בראלי ברסלאו-בלקן טוענים שמדובר בצמיג שהוא "סוג של פלא", זה אומר משהו?.... ובראלי הצמיגים נשחטים. פשוט נשחטים. סט טויו חדש על הצוללת הצהובה התחיל להראות סימני בלאי מוחשיים שחייבו החלפה לסט טרי רק אחרי ארבעה ימים של ראלי (+כמה מאות ק"מ כביש מוארנה לריבאריצה). בוא ונאמר שצמיגים אחרים, של יצרן מאוד נחשב ולא משנה כרגע מיהו, נמחקו תוך יום אחד בתנאים הללו בראלי מרתון הבלקן לפני שנה... אגב, רוב המתחרים כאן נוסעים על BF וטויו.

BF כולנו מכירים. צמיג מעולה. לא צריך להוכיח כלום לאף אחד. יקר בהתאם. לדעתי שווה את הכסף.

ג'נרל GRABBER פחות מוכר בישראל, אבל בארה"ב הם נחשבים לאיכותיים. תריץ חיפוש.

מקסיס? את הטרפדור אני לא מכיר, יותר זולים מהצמיגים שהוזכרו. רוב המשתמשים מרוצים מהם והם כנראה נותנים תמורה טובה ביחס למחירם.

בדבר אחד אני בטוח - כדאי לבחור בצמיג איכותי, גם אם הוא יקר יותר. מרגישים את ההבדל ועוד איך.

raanan
21-09-13, 06:41
מה זה ״מרגיש״?
הרכב מחליק פחות?
בולם אחרת?
לא מסתובב כמו שצריך?

אתה משווה גומי טרי לגומי ישן בערוב ימיו?

לא מקניט אותך, אבל ״מרגיש״ זה מאד אישי וחסר פרטים שאפשר להבין מזה משהו.

אני מניח כשאתה מתעתד לרכוש ספת סלון או מזרון, אתה מסתדר עם מפרט יצרן ומזמין מהאינטרנט כי אתה לא צריך "להרגיש" ....
כול הכבוד לדרור שטורח לענות תשובות עיניניות.

רענן

ד ו ר ו ן
21-09-13, 08:22
אתה משווה בחירת ספה לצמיג?

חזק, אחד הטובים שלך.

ד ו ר ו ן
21-09-13, 08:34
רענן,
ההבדל הגדול מאד בין התגובה שלך לדרור היא פירוט של מה ההרגשה אומרת.
2-3 השאלות ששאלתי אותך בכללי?
הוא ענה על עוד 4.

ד ו ר ו ן
21-09-13, 09:06
דרור,
יש מצב שאתם מנסים להרים מבחן צמיגים ראשון מסוגו בעיתונות הישראלית?

עם כמה רכבים וכמה סוגי צמיגים, במספר תאי שטח?

raanan
21-09-13, 09:09
רענן,
ההבדל הגדול מאד בין התגובה שלך לדרור היא פירוט של מה ההרגשה אומרת.
2-3 השאלות ששאלתי אותך בכללי?
הוא ענה על עוד 4.
כבר ציינתי :

מכיוון שאתה מתעקש, אז אוסיף,
אני לא טורח לענות ברצינות לקשקשנים/ חכמולוגים/ טרחנים בלתי נלאים

שתהיה לך שנה טובה ובתקווה שתכתוב פנינים שיעשירו הפורום ולא קשקשת שמתאימה לאתר אחר ....

רענן

ד ו ר ו ן
21-09-13, 09:53
רענן
רענן,
שמת מראה לעצמך, ועדיין אתה לא מבין מה הבעיה?

raanan
21-09-13, 10:22
רענן,
שמת מראה לעצמך, ועדיין אתה לא מבין מה הבעיה?

המראה אצלי לטובת הגילוח בלבד. אבל,
אתה מוזמן לפתוח שרשור באוף-טופיק ולהסביר לי את הבעיה ....
פשוט השרשור מתארך ולסער (וגם לאחרים שיקראו השרשור בעתיד) לא תרמת מאומה.

רענן

asafk
21-09-13, 10:27
רענן ודורון,
חלאס!

אסף.

זליג
27-09-13, 13:28
דרור ברלי;536125]"מרגיש" זה תחושת תחת.
אין לנו בישראל שום כלי מדידה אחר אמין ומדעי מלבד אורך חיים בק"מ/זמן, וגם זה משתנה מרכב לרכב, גם מאותו דגם, בגלל הבדלי מפרטים, משקלים, סגנון נהיגה, אופי שימוש שונה.

אני למשל ממליץ בלב שלם על טויו OPEN COUNTRY MT שאני נוסע עליהם כבר חצי שנה.
זה עולם אחר מכל מה שהתרגלתי, ואני עברתי בחיי הרבה סוגי צמיגים.
עולם אחר בכל מה שקשור לאחיזה בשטח, שקט בכביש. מדהימים בשטח טכני, מאפשרים נסיעה בלחץ נמוך במיוחד ללא חשש. בבוץ ובחולות עוד לא ניסיתי.
על בלאי ואורך חיים עדיין אין לי מספיק תובנות, כי כאמור הצמיגים בני חצי שנה, ועוד לא עברו 2,000 ק"מ וגם זה בקושי...

הם 3PLY בדופן וכבדים יותר מהמקסיס ביגהורן שהיו לי. הם מרגישים "קשים" יותר ומחייבים נסיעה בלחץ מעט נמוך ממה שהתרגלת בצמיג הקודם שלך, על מנת לשמר נוחות נסיעה זהה. הם גם גדולים בקוטר מכל צמיג אחר במידה זהה בשוק (במידה 31 הם גדולים יותר מהאחרים בכמעט אינץ' שלם). כל זה מורגש בצורת כבדות מסוימת בתחילת נסיעה ואולי גם בעליה מינורית אך מורגשת, בצריכת הדלק.

ההבדל מול מקסיס ביגהורן המרעישים, האוחזים בקושי, הקשים לאיזון, שנסעתי עליהם שלוש וחצי שנים, הוא כל כך תהומי עד שכל השוואה תהיה עלבון לטויו שהוא צמיג בעשרות רמות מעל לסחורה הזולה יותר, גם אם יקר יותר בהתאם. אם רז והלל שמשתמשים בטויו הללו כאן בראלי ברסלאו-בלקן טוענים שמדובר בצמיג שהוא "סוג של פלא", זה אומר משהו?.... ובראלי הצמיגים נשחטים. פשוט נשחטים. סט טויו חדש על הצוללת הצהובה התחיל להראות סימני בלאי מוחשיים שחייבו החלפה לסט טרי רק אחרי ארבעה ימים של ראלי (+כמה מאות ק"מ כביש מוארנה לריבאריצה). בוא ונאמר שצמיגים אחרים, של יצרן מאוד נחשב ולא משנה כרגע מיהו, נמחקו תוך יום אחד בתנאים הללו בראלי מרתון הבלקן לפני שנה... אגב, רוב המתחרים כאן נוסעים על BF וטויו.

BF כולנו מכירים. צמיג מעולה. לא צריך להוכיח כלום לאף אחד. יקר בהתאם. לדעתי שווה את הכסף.

ג'נרל GRABBER פחות מוכר בישראל, אבל בארה"ב הם נחשבים לאיכותיים. תריץ חיפוש.

מקסיס? את הטרפדור אני לא מכיר, יותר זולים מהצמיגים שהוזכרו. רוב המשתמשים מרוצים מהם והם כנראה נותנים תמורה טובה ביחס למחירם.

בדבר אחד אני בטוח - כדאי לבחור בצמיג איכותי, גם אם הוא יקר יותר. מרגישים את ההבדל ועוד איך.[/QUOTE]
דרור שלום
יש לך מושג מה מחיר ה
טויו והיכן ניתן להשיגם בזול?
כנל לגבי הBF
תודה

ishc
27-09-13, 17:02
הי,

גנט 16.
יש לו צמיגים למידה הזו?
ראיתי שאתה מציין שהם כבדים יותר משמעותית לעומת צמיגים אחרים, אתה מרגיש את זה בנסיעה? בדלק?
תודה,
סער
סער, על איזו מידה אתה נוסע?

יוש
27-09-13, 20:05
טויו נרכשו אצל צמיגי זיתוני בבת ים ממש לא מזמן במחיר מעולה.
רמז - 1K.

Saar
27-09-13, 20:31
הי,

תודה לכולם, חזרתי עכשיו מטיול פרידה מה קופר stt שלי :)
הם מבחינתם יכולים עוד לנסוע, אבל לי נראה שהספיק להם :)
245/75/16.
סער

אסף ד.
28-09-13, 18:01
מה הם הגודייר עם קבלר?
איך הם בהשוואה לטויו?
http://i241.photobucket.com/albums/ff129/rlcraven/Rangles.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free (http://tapatalk.com/m?id=1)

sos4u
28-09-13, 18:40
סער,
אחרי נסיעה של עשרות אלפי ק"מ עם 3 סטים של BF, [ וטראומה קטנה עם מקסיס , בנסועה לא נחשבת ...] עברתי לאחרונה ל TOYO OPEN COUNTRY
וההבדל באחיזת הכביש והשטח ניכר ומשמעותי.
רמת הרעש -פחתה.
הצמיג סובל התעללות מאסיבית יותר, [ עקב אופי שונה של פעילות השטח] ולא מורגשת נכון לעכשו שחיקה.

בקיצור אם להתייחס לפרמטר ה"תחושה" , התחושה שלי עם הצמיג הזה נוחה יותר, ובטוחה יותר, מ BF ובוודאי שהרבה יותר ממ מקסיס, [ שהתפוצצו בקצב של צמיג לטיול ... ] . על האחרים, GRABBER, GOODYEAR tbh לא יכול להעיד.

באופן כללי, לטעמי, שווה ההשקעה בצמיג איכותי. המחיר במקרה הזה לא "סתם" ...

בהצלחה.

raanan
28-09-13, 18:50
וטראומה קטנה עם מקסיס , בנסועה לא נחשבת ... שהתפוצצו בקצב של צמיג לטיול ...
יוסי,
אולי תאמר לנו באיזה דגם מדובר ?
מקסיס זה חברה שגם מייצרת צמיגי אופניים. לך תדע ...

רענן

sos4u
29-09-13, 08:07
יוסי,
אולי תאמר לנו באיזה דגם מדובר ?
מקסיס זה חברה שגם מייצרת צמיגי אופניים. לך תדע ...

רענן
זה בדיוק מה שחשבתי, מה כבר אפשר לצפות מחברה שמייצרת צמיגים לאפנים ?!

מה זה משנה?
צמיג חדש עם 1000-1200 ק"מ, בן כשנה מתאריך הייצור, לא אמור להיפתח בדופן במהלך הטיול הראשון, והצמיג השני, לא אמור להיפתח באותו מקום בטיול השני ...

הצמיגים היו מסדרת השטח המלא [ bighorn או השני, כבר לא זוכר ] לא 8060.
אבל מבחינתי, למדתי את הלקח. עדיף לקנות צמיגים איכותיים.
עד היום לא BF, ולא TOYO לא כשלו בצורה דומה. ואתם יש לי ניסיון רב מאד, של 5 סטים.

כנראה שצמיג יקר יותר = איכותי יותר.

ואני כבר לא מדבר על אורך החיים.

נדב ש.
29-09-13, 08:35
אתה צודק לדעתי לגבי המקסיס, ראיתי אותו דבר על דגם ביגהורן, צמיג בתול בן 500 ק"מ...wtf??

עברתי כמה סטים ביניהם היו דאנלופ, יוקוהמה, גוד ייר, כולם MT , הייתי מרוצה מכולם באופן כללי עשו את העבודה נסעו הרבה ובשטח היו על הרכב לפחות שנתיים ואפילו יותר כל סט.

היום אני עם טויו MT כבר אוטוטו שנתיים, מבסוט אש, עשו כבר לא מעט ק"מ, היו שקטים מאוד בהתחלה ואחיזת כביש מעולה, גם עכשיו כשהם כבר בסוף דרכם לדעתי עדיין שקטים יחסית לצמיגים אחרים, ועדיין האחיזה שלהם לא פוחתת.
דברים טובים שווים כסף, ולא מעט כסף, דעתי בלבד.

raanan
29-09-13, 08:35
זה בדיוק מה שחשבתי, מה כבר אפשר לצפות מחברה שמייצרת צמיגים לאפנים ?!

מה זה משנה?
צמיג חדש עם 1000-1200 ק"מ, בן כשנה מתאריך הייצור, לא אמור להיפתח בדופן במהלך הטיול הראשון, והצמיג השני, לא אמור להיפתח באותו מקום בטיול השני ...

הצמיגים היו מסדרת השטח המלא [ bighorn או השני, כבר לא זוכר ] לא 8060.
אבל מבחינתי, למדתי את הלקח. עדיף לקנות צמיגים איכותיים.
עד היום לא BF, ולא TOYO לא כשלו בצורה דומה. ואתם יש לי ניסיון רב מאד, של 5 סטים.

כנראה שצמיג יקר יותר = איכותי יותר.

ואני כבר לא מדבר על אורך החיים.
עכשיו נרגעתי !
אני נוסע עם ה 8060 ומאוד מרוצה. מכיר גם כאלה שמחליפים פעם אחר פעם לאותו דגם ומרוצים .

לא מסכים עם הקביעה המוחלטת שלך, "צמיג יקר = איכותי יותר"
פשוט עד הפעם הזאת שהתקנתי את ה 8060 נסעתי רק על BF MUD ולא חושב שהם טובים פי שניים מהמקסיס (כפולים במחיר).
יתרה מזאת, הרגשתי (רק שלא יבוא דורון ויבקש מדדים וערכים אימפריים לתחושה) שבכביש ה 8060 שקטים, אוחזים (בעיקר ברטוב) טוב יותר מה BF MUD .

רענן

-->