צפייה בגרסה מלאה : Article: פרויקט גולשים: הסבת פיקוד חשמלי לידני/מכני בטרנספר GMC ג'ימי 1997
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=3230-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%A7%D7%98-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A1%D7%91%D7%AA-%D7%A4%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%93-%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C%D7%99-%D7%9C%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99-%D7%9E%D7%9B%D7%A0%D7%99-%D7%91%D7%98%D7%A8%D7%A0%D7%A1%D7%A4%D7% A8-GMC-%D7%92-%D7%99%D7%9E%D7%99-1997
יפה מאוד... back to basics!
boaz avrahami
25-12-13, 11:08
עכשיו נשאר רק לקחת מקל של טוריה ולחבר אותו למוט הברגה עם כמה חוטי ברזל וזה מושלם.
מזל שלפחות הכתיבה מרתקת...
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
כתבה יפה. אם רק הייתה קיימת בשנת 2009 כשעוד היה לי את הג'ימי הקודם . היום יש אחד חדש וי ד נ י :)
מור
למרות התוספות שלי בעריכה (סתם לצורך הסדר הטוב, פשוט כי הסטנדרטים של "גימור" שונים בין בני אדם), אני יכול לומר לכם בלב שלם דעה אישית שלי:
אנחנו לא בתחרות הרכב היפה ביותר. זו לא תצוגה ולא מוזיאון. זה רכב שטח. וברכב שטח, מה שעובד ועובד טוב - זה מצוין! לא לנגוע!
כל מה שאני הייתי מוסיף זה את ה"אקורדיון" (גומיית החיפוי) מסופה או משהו דומה, סתם כדי שייראה טוב לעין, מחבר אותו טוב לריצפה (פשוט כי החור שפתחתם בריצפה בעל פוטנציאל לכניסת רוח/מים/בוץ/אוויר חם וכו'), ולסיום מבריג בקצה ג'ולה עגולה של מוט הילוכים מאיזו פיאט ישנה או משהו דומה, ו..זהו.
יפה מאוד.
פשוט תענוג לקרוא כתבות כאלו...
boaz avrahami
25-12-13, 12:53
לא לגמרי מסכים דרור.
יצירתיות זה נהדר.
אנחנו לא בהודו או מונגוליה ומדובר ברכב משפחתי ולא ברכב מסוקס פתוח.
הרעיון מצויין אבל התוצאה הסופית נראית די מרושלת ולא מושקעת אפילו בקוסמטיקה המינימלית כפי שהציע דרור. חבל.
לא בשל לכתבה.
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
מה קשור הודו ומונגוליה?
זה רק ברזלים, וברזלים צריכים לעבוד, לא להיות תלויים במוזיאון. תזכיר לי בהזדמנות להראות לך כמה אילתורים בסופה שלי, שעובדים הרבה יותר טוב מהחלק המקורי של תע"ר... (שזה לא חוכמה גדולה...)
גם הג'ימי הזה, כשהיה חדש ב-1997 - עלה המון כסף והיה סמל סטאטוס. היום הוא ישן וקצת חבוט, שווה בשקלים סכום של ארבע ספרות בלבד, וכל מה שהוא צריך זה לתפקד כהלכה בעלויות מינימליות וכל עוד לא מדובר במכלולים בעלי משמעות בטיחותית, אין לי בעיה עם אילתורים.
אם זה חזק ועובד כמו שצריך - זה טוב. אף אחד לא מתכופף כדי להתפעל מאיך האוטו נראה מלמטה.
פיניש קטן של גומיה וג'ולה יגרום לזה להיראות אחרת לגמרי. אני לגמרי בעד אילתורים כאלה.
בועז - הכל יחסי. מי שראה את הרכב הקודם של איתי, הסונומה, יכול להעריך את ההתקדמות הטכנולוגית העצומה הגלומה בג'ימי בכלל ובפרויקט הזה בפרט ;)
שאפו!
boaz avrahami
25-12-13, 15:04
כן, כן... יודע למה אתה מתכוון 😂
טיילתי איתו כשהוא מטפטף בנזין מהפילטר לאורך חצי יום כשאנחנו חושבים שכל רגע הוא ידלק וכולנו נתמסטל מהאדים של מה שישרף שם...
אני מקווה שהוא ישמור על האוטו הזה שלא יגיע לרמה של הסונומה מהר מדי.
בסדר, מוותר על האסטטיקה אבל כפתרון קבע לרתך מפתחות?
העם דורש מקצה שיפורים
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
אהבתי!
דווקא הפן הטכני בכתבה כתוב קצת פחות טוב, אבל לאור פשטות הרעיון זה לא כל כך נורא.
סחטיין על הביצים!
בעידן בו מרבית החברים רצים למוסך או ל"סדנה" כדי להחליף צלב- קצת חסרים אלו שמלכלכים את הידיים או אלו שיודעים \ מעזים לבוא עם דיסק לתוך הקבינה..
הרגע בו הרכב שלך מקבל אישיות- זה בדיוק באותה שנייה שהדיסק נוגע באיזה פח בתוך הקבינה ומתווספת איזו קומבינה משאריות של משהו.
זה מה שמבדיל את הגימי הזה והבעלים שלו משאר העולם.
בקיצור- יישר כוח!!
GodsFather
25-12-13, 19:24
red-neck משובח, אחלה עבודה.
אם זה עובד, אל תגע.
פרוייקט ממש מתבקש.
לגבי הגימור כמובן שתמיד אפשר יותר אבל לטעמי אם זה עובד זה מספיק ובכל זאת קצת מציק לי הריתוך לתיבה, האם לא היה ניתן להתחבר עם החיבור המקורי של המנוע החשמלי כך שלפחות הידית תהיה פריקה?
ניר
היי
מה החשיבות של פירוק המודול מהדשבורד ? ,בהנחה שהוא נשאר מחובר , אפשר לחסוך פירוק והרכבה של הדש ( רכב ישן סיכוי טוב שדשבורד יצאה, לא בטוח אך יחזור ) .
בחיי שניגבתי דמעה קטנה-את הג'מוס מאוד אהבתי והוא שירת אותי נפלא כאשר הייתי במצוקה תנועתית,הדבר היחיד שתיסכל אותי היה הפיקוד החשמלי של שילוב ה-4*4,לולא היו מתקנים אותי הייתי משאיר אותו בבית,
אך כאשר אמר לי איתי שרעייתו רוצה את הרכב,לא הססתי ועוד שבעורפי גם רעייתי לוחשת"זה רכב טוב בשבילה,השקעת בו ותפעלת אותו ומגיע לה רכב כזה במיוחד עם צחי נותן חותמת אישור"
ומאחר ואני אולי לא האיש עם האסטטיקה הכי מושלמת הרי שאני מוצא שהעבודה והפתרון של איתי וצחי הם פשוט מדהימים,רק אציין שחיפשתי טרנספר ידני ,ולו הייתי מוצא כזה אולי איתי לא היה מקבל את הרכב,
וכן גם בזכות שקניתי אותו בזמנו ניכנסתי לאתר ג'יפולוג(טוב אני יודע יש כאילו שיגידו ,"חבל שקנה")
מברוק
נראה לי אחלה!
לגבי הגימור, אני עם בועז אבל זה משהו שאפשר (צריך!! לא רק גברים חסרי חוש אסטטי נוהגים/נוסעים ברכב..) לעשות גם אח"כ, אחרי שבודקים וברור שהכל עובד כימו-שצריך.
כשלעצמי, אני מאוד אוהב את השילוב החשמלי.. כשהוא עובד, כמובן...
אולי זה רק אני וההתלהבות שלי מהמאה העשרים ואחת אבל אני אוהב את המזגן ואת החלונות החשמליים-במקום המנועלה "שלא מתקלקלת אף-פם" ואת ביטול הצורך לעבור דלת-דלת ולבדוק אם הן נעולות - לטובת נעילת הדלתות המרכזית ואת האפשרות לבדוק תקלות במחשב/סקאנר-בלי לספור היבהובים ו...הרשימה ממשיכה.
"ברזלים" זה טוב ועם זה אני לא מתווכח אבל...
וד"א.
נראה לי שהמודול ההוא, הוא "פיקוח" שמנוע העברת ההנעה, לא ינסה להעביר מצב בנסיעה/לא בניוטרל וכו'...
בידני.. אתה מוזמן/יכול לנסות שילוב גם ב-100 קמ"ש...
התכוונתי, באמת שהתכוונתי להוסיף לכתבה הזאת פרולוג ו/או אפילוג שהיו עונים על רוב השאלות והתהיות שעלו כאן.
צחי אפילו המתין בסבלנות משהו כמו שבועיים לתגובתי לפני שנשבר לו והוא העביר את הכתבה לדרור...בלי התוספות שלי...
למי שאין כוח לקרוא את כל המגילה מוזמן לעבור מיד לשורת הכוכביות למטה.
הכל התחיל בערך שבועיים אחרי שהרכב עבר לרשותינו (לפני כ-8 חודשים). צחי זרק בזמנו משהו על זה שהמערכתהחשמלית של הטרנספר פעם עובדת ופעם לא
וצריך לראות מה העניינים איתה אבל מה זה משנה עכשיו, איזה כיף של פרייבט. (באמת, אחלה אוטו!) עד שנתקענו אצל חברים בחצר עם גלגלים אחוריים מפרפרים...
לוחץ על כפתור הקסם, ממתין, ולאחר כמה הבהובי נורות יפהפיים הנורות כבו ועשן התמר מתוך מרכז הדש-בורד... מהחצר של החברים יצאנו בקושי רב.
חצי שנה אח"כ, שלושה שבועות למפגש ג'יפולוג ואני נזכר שעדיין לא טיפלנו בעניין ה4X4. מפאת חוסר זמן החלטתי שאני מוותר על
נסיון עצמי לפתרון הבעיה ונותן למוסך לטפל בעניין. אבל לא לסתם מוסך. למוד נסיון מענייני ה4X4 שהיו בסונומה החלטתי שהפעם אני פונה למי שמתמחה ב4X4
ולא סתם למוסך השכונתי.
פניתי למס' שכאלו באזור מגורי (רובם מוכרים מאוד, בלי להזכיר שמות, אני גר צמוד להוד השרון, תסיקו מסקנות לבד) ואף אחד מהם לא ממש שש לטפל בבעיה כזאת. כל אחד ותירוציו הוא..
ואז הגיע יום ראשון. חמישה ימים למפגש ג'יפולוג ואני תופס שאני שוב מתקרב ליעד בלי 4X4 פעיל.
חמוש בהמון מצב רוח קרבי ניגשתי לרכב עם כלים וזה מה שיצא מזה:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=81001
והאמת? לרוב אני אוהב חשמל ברכב. ביומיום אני מתנייד בסובארו 93 עם חלונות ידניים וללא נעילה מרכזית וזה דרעק!
**************************************** **************************************** ****************************
בעניין האסטתיקה, כל מה שראיתם הוא כמה צילומים מהירים שלא באמת ממחישים את המציאות.
קצת קשה להסביר אבל אני אנסה (מצ"ב צילומים).
למפתח שמחובר בצידו האחד לתושבת בטרנספר, מחוברת בצד השני בוקסה שנעה על ציר.
הציר של הבוקסה עובר רק במעט את גובה רצפת הרכב במצב 2X4.
אל הבוקסה חיברנו "מוט הארכה" שהוא במקרה מוט הברגה עם של אומי 15 בקצהו האחד (כדי שיתאים לבוקסה :cool: )
מתוך מחשבה שבהמשך יהיה מאוד נוח להבריג לזה "ראש" של ידית הילוכים כלשהי.
אחרי שדברים התחילו "להתיישב במקום" גיליתי שהציר גורם לכך שהבוקסה ובעקבותיה גם מוט ההארכה שלה, "נשכבים" על
רצפת הרכב במצב 2X4 (במצב 4X4 ו-4X4LO הציר נמצא כבר מתחת לגובה רצפת הרכב מה שמשאיר אותו זקוף תמיד וזמין לעבודה (נשמע לא טוב.. :p )
אחרי שהכסא חזר למקומו גילינו שהמצב אפילו טוב יותר כי כשהכיסא נמצא במנח נסיעה (קרוב יחסית להגה) הידית בכלל מוסתרת ע"י מחזיק הכוסות !!!
רוצים להעביר ל4X4? לוקחים את הכסא עד הסוף אחורה, מרימים את הידית ממצב שוכב למצב עומד, מחזירים את הכסא קדימה לתנוחה החביבה עליכם
ומשחקים חופשי בין שלושת מצבי הטרנספר.
חוזרים לכביש? כסא אחורה, ידית למצב שכיבה, כסא קדימה, כוס קפה (שווארצע קפה! ) למחזיק הכוסות ויאללה לדרך.נשמע מסובך? לא יותר מ6 שניות לכל התהליך הזה.
835088350983510
83511
כמו שראיתם בתמונות, כפתרון זמני לטיול במפגש חיברתי "פס שיער" שמשמש בדר"כ לאטימת החלק התחתון של דלתות בבית.
זה עשה עבודה מצויינת בכביש בדרך למפגש והפחית ל-0 את הרוח שנכנסה מהפתח ברצפה. לצערי, בניגוד לידית, זה לא החזיק מעמד
100 ק"מ בשטח.
אז כמו שהבנתם הידית הזאת בכלל לא קיימת מבחינת הנהג/ת (מזכיר לכם, זה הפרייבט של זוגתי ובנותי ביומיום) ביומיום, היא מבחינת "ללכת עם ולהרגיש בלי" מעבר לחריץ הלא מאוד מורגש ברצפת הרכב שמכניס קצת רוח חמימה (אני שוקל לשים שם חתיכת שטיח דומה עם סקוץ' ליומיום שתוסר רק כשניכנסים לשטח).
המודול. כמו שצחי פירט, המודול נמצא ברוב הרכבים מאחורי הפאנל שצמוד לרגלו הימנית של הנוסע. אצלי הוא היה במרכז הדש-בורד.
ידעתי לחפש שם מכיוון שמשם עלה עשן כשניסיתי לתפעל את המערכת לפני 7 חודשים.
אין צורך אמיתי לפרק אותו. אפשר באמת לחפש ולנתק את הקונקטור בתא המנוע ופשוט להוציא את הנתיך של ה4X4 בתיבת הנתיכים.
מצד שני, עם נטיותיי הסדיסטיות הייתי חייב לפרק אותו ולהעיף אותו מהרכב לקיבינימט.
מהצד השלישי, מאוד שמחתי לקבל הזנה מצויינת של 20 אמפר עם נתיך עצמאי בתיבת הנתיכים לטובת המקסטראק! אז חתכתי
את *שני חוטי ה+ ושני חוטי ה- מהקונקטור וחיברתי אותם ישירות למכשיר הקשר שיושב בדיוק מתחת למקומו הקודם של המודול. נפלא.
*מצחיק אבל במקום להזין את המודול עם חוט אחד בעובי 2.5 או 4 ממ"ר מכל קוטב, הזינו עם שני חוטים ל+ ושני חוטים ל-, ארבעתם 1.5 ממ"ר.
ההזנה של כל זוג חוטים מגיעה בדיוק מאותו מקום, תבדקו בסכמות החיבורים שמצורפות לדיון המקורי בפורום.
בעניין חיבור הידית לתיבת ההעברה.
בפרוייקטים דומים שמצאתי ברשת (שנעשו בחו"ל כמובן) חלק מהפרויקטורים עשו עבודה לתפארת וחלקם, שיותר הזכירו לי את עצמי :D השתמשו גם הם
במפתח פתוח.
לאחר שהסתיים הפרוייקט ובמבט נוסף על יחידת המנוע חשבנו שבאמת אם יש קצת מעוף והרבה זמן פנוי ניתן להשתמש ב"קופסת המנוע" כמו שהיא, להעיף את החלק החשמלי, להתקין ידית מכנית ולחבר חזרה בדרך המקורית עם שלושת הברגים למקום. ככה התושבת שמזיזה את הצ'ופצ'יק על הטרנספר תהיה הרבה יותר מדויקת.
זה בטוח יראה הרבה יותר טוב וירגיש יותר טוב אבל עוד חזון למועד. כרגע הכל עובד ואני מאוד מאוד מאוד מרוצה.
לסיום, הרכב כרכב משפחתי למי שלא נוסעים הרבה הוא מעל למעולה.
נוח, גבוה (יחסית לפרייבט, כן?), כיפי לנהיגה, משרה רוגע על הכביש. האישה והבנות חוזרות מחוייכות אחרי כל נסיעה.
הפתרון הזה אולי לא נקרא אלגנטי אבל הוא לא מפריע או נראה לעין בחיי היומיום של הרכב.
מי שלא מכיר את הרכב אולי יתקשה להביא את הטרנספר לכדי פעולה אבל מספיקה הדרכה של 20 שניות ממי שכן יודע (אנוכי, זוגתי וצחי יבדל"א)
וגם האידיוט שבאנשים יצליח לשלב ל4X4.
יוסי, תודה. הרכב מסב לנו אושר רב :)
הדס זוגתי היקרה, תודה! שכאשר אמרתי לך שאני הולך לחתוך לך את רצפת הרכב עם דיסק חיתוך הרמת את אגודלך ואיחלת לנו בהצלחה :rolleyes:
מי שבא בטענות לגבי האסטטיקה כנראה שימצא גם את ה(סוג של)בית שלי לא מאוד מסודר לטעמו... :cool::cool::cool:
איתי
נ.ב. מטף !!! צחי שכח להזכיר אבל רבאק!, אם אתם הולכים לחתוך חריץ עם דיסק ברצפת רכב שמכוסה בשטיח מקיר לקיר
ולמטה יש צינורות דלק ואח"כ גם לרתך מתחתיו, תעשו לעצמכם טובה ושימו לידכם את המטף של הרכב. זה גם ככה רכב "מסחרי" ואמור להיות לכם מטף בהישג יד.
מה עם הוואקום לביצה הקדמית? את זה כבר שיניתם? יותר בעייתי מהפיקוד החשמלי של הטרנספר לדעתי.
לזה יש קיט ייעודי, איתי אפילו רכש אותו, הותר בהצלחה ומתפקד ועכשיו לאיתי יש כפתור גדול ואדום
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/86269-%D7%9E%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A9%D7%94-%D7%94%D7%9B%D7%A4%D7%AA%D7%95%D7%A8-%D7%94%D7%90%D7%93%D7%95%D7%9D-D
איתי
זכרתי שמישהו התקין את זה.
הייתי טורח לעשות את זה בעצמי אם לא הייתי מחליף את הסרן הקדמי לסרן חי :cool:
כרגע הרכב שלי הוא 3X4. זה מה שקורה כשעוברים עם דיסק על הציריה. פאקינג 500 שקל מפרוק, חתכתי אותה ועכשיו אין 4X4.
אגב, אני עוד כמה חודשים מתכונן לפרק את הסונומה שלי לגורמים, אם אתה רוצה חלקים אז תבוא לעזור לפרק...חחחח
עדכון קצרצר אחרי טיול חד יומי נפלא במסגרת משפחתית מלאה.
א. קישור לשרשור של התקנת הכבל שמחליף את יחידת הוואקום הקדמית
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/86269-%D7%9E%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A9%D7%94-%D7%94%D7%9B%D7%A4%D7%AA%D7%95%D7%A8-%D7%94%D7%90%D7%93%D7%95%D7%9D-D?highlight=%F2%E5%F9%E4+%EB%F4%FA%E5%F8 +%E0%E3%E5%ED
ב. שנתיים וחצי עם ידית מכנית לטרנספר ושנה וחצי עם קיט הכבל לשילוב הדיפרנציאל הקדמי
והעסק מתקתק כמו שעון!
טפו-טפו-טפו-חמסה-חמסה-שום-בצל-בן-פורת-יוסף-עלי-עין :cool:
איתי
עדכון, כי המצפון לא עוזב אותי...
בשבת האחרונה עשינו את ציר המוסכים ברמה"ג עם כמה חריגות לטובת מעיינות שוקקים וזכים.
ק"מ בודדים לקראת סוף המסלול נשארתי עם ידית הטרנספר ביד :cool::p:D:cool::p:D
סיימנו את המסלול, אכלנו צהריים, הלבשתי את קצה הידית למקום דרך החריץ ברצפה, "קליק" ל2X4
משכתי את הידית אלי, זרקתי אותה על רצפת הרכב והמשכנו כרגיל.
אם הייתי באמצע המדבר הייתי טורח לרדת מתחת לרכב, מפרק 5 ברגים של מיגון הטרנספר, שם את הידית במקומה, דופק יציקת "סופר 7" קטנה וממשיך לטייל..
נס ש4-5 פיקים של ריתוך החזיקו אותה במקום במשך שנתיים וחצי ו20,000 ק"מ :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
איתי
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.