PDA

צפייה בגרסה מלאה : גראנד צירוקי 3.0 crd 2008 2009

arik_zuckerman
17-04-14, 03:30
אני נוהג ארבע שנים על גראנד 2009 3.7, מאוד אוהב אותו אבל המחסור בהילוך כח ו4x4 "אמיתי" תקעו אותי מספר פעמים אז החלטתי להחליף אולי ב crd 3.0 משנתון דומה (ולא ב 4.7 בשל צריכת דלק גבוהה יותר). האם ה crd משמעותית פחות אמין/יותר יקר לתחזוקה מ ה3.7? עוד אופציה היא ליברטי בו יש הילוך כח בשנתונים מקבילים אבל בעקרון אני מאוד אוהב גראנדים..המלצות?

IlanHadar
17-04-14, 08:54
אחזקת רכב סולר בדרך כלל יקרה יותר מאחזקת רכב בנזין, עלות הרישוי יקרה יותר ועלות תיקונים. אבל כיוון שהדגם כן נמכר בארה"ב אפשר לחסוך הרבה ביבוא חלקים עצמאית.

לגבי אמינות זה מאוד תלוי מי החזיק ואיך טיפל ברכב לפניך, הרכב הוא לא רכב פשוט, אם תוחזק באהבה אז יחזיר גם אהבה.

לגבי צריכת דלק, לא בטוח שבאמת ה 4.7 באמת שותה הרבה יותר. לגבי ליברטי, כן יש רכבים מאוד טובים ומשופצרים בשנתונים האלה, יש הילוך נמוך.

Tomer Gal
17-04-14, 09:27
עלות הרישוי ממזמן כבר לא יקרה יותר

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

grand
17-04-14, 09:41
רק תבדוק טוב טוב שהרכב לא עבר עידכון תוכנה במסגרת ריקול השנה, ושהידית הקטנה באמת משלבת ל LOW, אחרת תשאר עם אותה היכולת.

arik_zuckerman
17-04-14, 17:16
תודה על התגובות. אולי לא הבנתי לגבי הריקול, היה ריקול שהיישום שלו גרם לניטרול היכולת לשלב להילוך כוח? אם ככה צריך ריקול לריקול..איזה בעיה עדכון התכנה בא לפתור? לגבי הליברטי או גרנד, אם הבנתי נכון, בהנחה שמשווים בין שני דגמים מצויידים בהילוך כח, היכולת שלהם די מקבילה וגם אם הליברטי יותר טוב, ה crd יהיה מספיק טוב עבור הטיולים והצרכים שלי. אז בעקרון מעדיף גראנד, אם לא אמצא אקזמפלר טוב, כזה שיתאים לעוד 4-5 שנים, אולי באמת אקנה ליברטי בשנתון אפילו יותר חדש כי הם יותר זולים.

עידו רז
19-04-14, 18:00
אני מחזיק גראנד 2008 crd בערך שנתיים.
צריכת הסולר עומדת אצלי על 1:8 בעיר 1:10 מחוץ לעיר.
מאוד ממליץ על הרכב. גיבור אמיתי. זקוק לגבהה של 2' לפחות.
תנסה לאתר אחד עם הנעת QD2.

מסכים עם אילן, בדיקת היסטוריית טיפולים חשובה מאוד.

אם לא טופל כמו שצריך לא הייתי נוגע. תחזוקה לקוי משפיעה על האמינות באופן משמעותי.

arik_zuckerman
13-06-14, 05:35
אני מחזיק גראנד 2008 crd בערך שנתיים.
צריכת הסולר עומדת אצלי על 1:8 בעיר 1:10 מחוץ לעיר.
מאוד ממליץ על הרכב. גיבור אמיתי. זקוק לגבהה של 2' לפחות.
תנסה לאתר אחד עם הנעת QD2.

מסכים עם אילן, בדיקת היסטוריית טיפולים חשובה מאוד.

אם לא טופל כמו שצריך לא הייתי נוגע. תחזוקה לקוי משפיעה על האמינות באופן משמעותי.

הי, שוב תודה רבה על האינפורמציה. בחודש וחצי האחרונים:
1) חיפשתי GC 2008-2009, בתכלס כמעט ואין..מצאתי בודדים עם קילומטראז סביב ה 200K ואחד שאולי יהיה מוכן למכור וגם הוא 160 אלף קמ אבל לפחות מטופל במוסך שלי.
2) נסעתי על ליברטי כמה פעמים והחלטתי לרדת מהאופציה הזאת (בכביש, נחות מהגראנד משמעותית מדי עבורי, רועש, מקום/ מטען קטן יותר וכו).
3) הרהורי כפירה אולי לעבור לדיסקו 3? ממה שראיתי פחות או יותר אותו תקציב יאפשר מודל ישן בשנתיים, 2007. בהנחה שאמצא משהו במצב טוב, כדאי? לפחות לפי מה שאני מכיר וקראתי מבחינת יכולות שטח וכביש הוא טוב יותר כמעט בכל פרמטר, אבל יותר יקר...מה לגבי אחזקה/אמינות וכו? בקיצור, אשמח לקבל פידבק על אופציה זו.

תודה!
אריק

עידו רז
16-06-14, 22:40
הי אריק,

כשמדובר במנוע דיזל 160K לשנתון 08 ואפילו 09 זה עדיין בתחום הסביר. מדובר במנוע ספרינטר של מרצדס.
כמובן שמבחינת שאר המכלולים הקילומטרג העודף יכול להשפיע אבל לא מדובר בקילומטרג חריג.

הרכב שלי עשה 160K, ולקח לי 5 חודשי חיפוש.

לצערי לא יכול לעזור לך הרבה בהשוואה לדיסקו 3, מכיר אותו שטחית בלבד ולא מספיק כדי לתת עצה.

-->