PDA

צפייה בגרסה מלאה : בניית מעשנת

talb_s
28-09-14, 13:51
שלום לכולם,
אז לאחר שרתחתי את כל הברזלים שמצאתי בחצר לצורך אימון + כמה קילו של אלקטרודות החלטתי לבנות מעשנת בשר. לקחתי דוד ישן העפתי את הציפוי עד שנשארתי רק עם הדוד ברזל הפנימי, לאחר מכן פתחתי בדוד דלת וחיברת צירים + בניית משקוף פנימי לצורך אטימה.
עד כאן העבודה הייתה מעולה והכל יצא טוב.
ידעתי שהדוד מצופה אמייל מבפנים וגם ידעתי שלא אוכל לרתח מבפנים כל עוד האמייל שם, לאחר שיטוט וחיפוש בפורום מצאתי שאפשר פשוט לשרוף אותו, לכן הדלקתי בתוך הדוד משטח עץ שלם מפורק ואכן האש הייתה מאוד חזקה ונפלט המון חום אבל עדיין האמייל לא נשרף ולא נפגע!
(גם רואים בעין וגם מורגש עם האלקטרודה)
ד.א גם המברשת פלדה שמחברים לדיסק לא כל כך הזיזה לציפוי.... במקמות שריתחתי את המשקוף מבפנים פשוט השחזתי עם דיסק חיתוך ועם פאלפ גס.
עכשיו לשאלות:
1. יש דרך להוריד את האמייל?
2. יש סכנה שהאמייל בפנים? הרי עושים כלי בישול מצופים באמייל...
בעקרון המחשבה שלי שעם אש כל כך חזקה לא הזיזה לציפוי אז עישון בשר בחום שלא אמור לעבור 80-100 מעלות בטוח לא יפגע בו.

אני מפספס משהו??
תודה לכולם!

shmil
28-09-14, 14:04
לא. אין בעיה בריאותית באימייל.
אני חי ככה, עד כמה שניתן לקרוא לזה חי, כבר כמה שנים.

מעשנת = דוד =מעשנת.
:)

47777
28-09-14, 15:45
דעה אחרת.
מאחר ומדובר בבריאות אדחף את אפי.
אמאיל של סירים אינו אמאיל של פנים דוד.
יש סוגים רבים שלאמיל ולך תדע למה חברת הדוד קראה בשם אמייל.
נקודת ההצתה של עץ היא בערך לפי זכרון - כ 400 500 צלזיוס ואם תוסיף לזה רוח אויר לגחלים הטמפ, עולה במדה ניכרת.
אמייל מיוצר ב 700 900 [לפי זכרון] מעלות מחומרים רעילים אשר כתוצאה של הטמפ- יתחילו להתנדף.
[ אני הייתי מוותר ]

אמייל דומה לזכוכית ניתן להורדה בעזרת דיסק לזכוכית -אבן-וכד, ובשלב ב דיסק לברזל.
3
אני הייתי מנסה לתפוס סוחר גרוטאות או מגרש- ומצפה את הדוד בנירוסתה תוך השארת מרווח ביו האמייל לנירוסטה.

משקפי מגן - פילטר אוור לפה וביגוד חד פעמי.
סוף.

talb_s
29-09-14, 08:58
קודם כל תודה!
דבר שני אני לא מתכוון להבעיר בפנים עצים אלא להכין גחלים בצד ואז להכניס למעשנת כך שהטמפ' לא תעלה על 100-120 מעלות מקסימום השאלה אם גם בטמפ' הללו שהם הרבה מתחת לנק' ההתכה של האמייל יש סכנות?

למישהו יש ניסיון ממשי עם הכנת מעשנת מדוד מים? מה אתם עשיתם עם האמייל?

תודה!

lizard
29-09-14, 10:28
אני לא זוכר שהיה אמייל במיכל. רק הרבה חלודה. אולי השתמשתי בדוד ישן.

47777
29-09-14, 12:57
על מנת שהגחל יעבוד צריך העץ להתחבר עם החמצן וזה מתרחש בטמפרטורות שציינתי " בערך ".
גחל לא בוער ב 100 צלזיוס. נקודה. אתה לא מחובר לתורת החומרים.
ומכאן לסכנה אחרת. ואולי זה דוד מצופה אפוקסי ? ואז זה גם חומר מסרטן.

קח רעפים שבורים, או טוף מבתים שבפרוק [עגלות לחומרי בניין ] או גינה של העיריה -תעשה מחיצה בין הציפוי לבית תא הבערה.
תעשה תא בערה או מנירוסתה [ הכי טוב ] או מברזל .
סוף

wonderd
30-09-14, 23:46
איפה תמונות??
אני לא זוכר שהיה אצלי ציפוי פנימי אבל בכל מקרה הכנסתי "קצת" עץ לדוד אחרי גמר הבנייה והבערתי מדורה די חזקה, בוודאות עבר את ה 600 מעלות בפנים.
מאז המעשנת מתפקדת דבש..:p
אני אנסה להעלות תמונות מאצלי

wonderd
30-09-14, 23:56
91540915419154291543

ronen7k
01-10-14, 07:46
בדודים הישנים עד לפני כמה שנים עוד היה אפשר למצוא בלי ציפוי
בשנתיים האחרונות כל דוד שאני משיג בא עם ציפוי.

talb_s
03-10-14, 17:33
מבטיח תמונות בהמשך!
אצלי בוודאות יש ציפוי אני גם רואה אותו וגם אי אפשר לרתח בתוך הדוד, השרפה לא הזיזה בכלל לציפוי רק ליטוש אגרסיבי מאוד מוריד אותו....
כרגע עוד לא החלטתי עם לחפש דוד בלי ציפוי פנימי או לעבוד קשה וללטש את כל הציפוי מהחלק הפנימי...
תודה לעונים!

lizard
03-10-14, 20:10
חפש אחד בלי ציפוי. בטוח תמצא במגרשי ברזל איזה דוד ישן.

-->