צפייה בגרסה מלאה : שריקה מתיבת ההילוכים/טרנספר
שלום לכולם,
אני שומע שריקה מתיבת ההילוכים/טרנספר במהירות נמוכה במיוחד בהילוך 2\3.
1. איך ניתן לדעת מאיפה בדיוק השריקה?
2. מה יכולה להיות הבעיה?
3. איך מתקנים?
אני מנחש שזה מהטרנספר, כי זו תופעה מוכרת מאוד בסמוראים, אבל בכ"ז:
1. שים את הטרנספר בניוטראל ותתחיל להחליף הילוכים כאילו שאתה בנסיעה. אם השריקה מהגיר, אתה תשמע אותה (כנראה). אחרי כן תמצא ירידה ארוכה, שים בה את הגיר בניוטארל ותן לאוטו להדרדר למהירויות בהן זה קורה. אם עכשיו אתה שומע את השריקה, זה מהטרנספר.
2. לרוב מדובר על מיסבי הסיכות שנמצאים על ציר בתוך הטרנספר. זה דורש פירוק והרכבה של הטרנספר.יש מקרים נדירים ויתר שזה מהמיסבים שממקמים את צירי הטרנספר, אבל מבחינתך זה לא משנה - אם כבר אתה פותח אותו, תחליף את כולם.
3. מחליפים את המיסבים.
לרוב הסמוראים יש את הבעיה הזו. ברוב המקרים היא איננה קריטית ואיננה מעידה על בלאי נוראי או משהו מאיים, אבל בשביל 300-500 ש"ח ויום עבודה עצמית אפשר להשתיק את זה לתמיד (או לפחות לכמה שנים טובות).
פרק דרייב שאפט אחורי וסע עם 4*4.רק ליתר ביטחון, כדי לוודא שאכן השריקה מהטרנספר ולא מהסרן האחורי.
השריקה היא לא מהסרן האחורי, החלפתי אותו לפני כמה חודשים והוא תקין.
דרך אגב מדובר בויטארה.
מה הבעיה/תיקון במקרה והשריקה מהטרנספר?
עצור. אני הנחתי שאתה מדבר על סמוראי, אני לא מכיר ויטארות עד כדי כך. לכן בצע את שלושת הבדיקות כפי שאני וגיל הצענו לך, אז תחזור עם תשובה. אל תנחש, תבדוק.
סוזי המשתוללת
12-08-05, 01:52
השריקה האופיינית לסמוראי באה בהילוכים 4-5 ולא 2-3 והיא גם רלוונטית לויטרה אף על פי ששם הטרנספר מחובר פיזית לגיר
שריקה כזו יכולה אפילו לנבוע ממחז"ש יבש
אלון,
בדקתי וגילותי שהשריקה לא קיימת בזמן שהטרנספר בהילוך סרק! => השריקה מהטרנספר.
איך ניתן לדעת מה בדיוקה גורם לשריקה? צריך לפרק טרנספר?
תודה על העזרה.
בעקרון כן, אלא אם יש מישהו שמכיר תופעה כזו בויטארה. אני לא רואה שום סיבה להאמין שזה משהו אחר ממה שזה בסמוראי או בכל רכב אחר - מיסבים בדרך החוצה. סביר להניח שאם תחתפ את הטרנספר ותחליף את כל המיסבים, הבעיה תעלם. בפרט אם תחליף את כל מיסבי הכניסה לטרנספר, כי מיסבי היציאה מסתובבים גם כשהוא בניוטראל כל עוד הדרייבשאפט מחובר והם לא הרעישו לך.
כאן אתה תיכנס לבעיה של ספרות טכנית לטרנספר כזה, שאני לא יודע איפה יש.
סוזי מה בדרך כלל גורם לבעיה לטרנספר לשרוק בהילוך 5 ? אותה בעיה שאלון כתב?
אלון,
אני החלפתי גיר, קלאץ' ומחזיר שמן השבוע.
והתחילה להופיע אצלי השריקה המדוברת.
אצלי זה מתחיל מההילוך ה-3.
ביצעתי את הבדיקות (חוץ מפירוק הדרייב שאפט האחורי)
1. כאשר הטרנספר ב ניוטראל- אין שריקה.
2. כאשר הגיר ב ניוטראל- גם אין שריקה. (בהנחה שביצעתי את הבדיקה נכון.. לא דירדרתי את האוטו בירידה אבל העברתי לN במהירויות שבהן זה הופיע)
ושוב, השריקה נעלמת בעזיבת דוושת הגז ובלחיצת קלאץ'/ כאשר הגיר בניוטראל.
יש עוד רעיונות או שמא פיספסתי משהו בבדיקות?
אם זה הופיע מייד לאחר החלפת גיר ולא היה שם קודם, הגיר אשם. אין כאן מקריות...
מה בגיר? אלוהים גדול, אבל שוב הייתי מתחיל ממיסבי הציר הראשי. בעמידה, שים את הגיר בניוטארל, תלחץ קלאץ וחכה רגע, אז תעזוב קלאץ' ותקשיב. אם יש רעש חזק - אין לי דרך להגדיר חזק - המיסבים הראשיים בדרך החוצה.
הוחלף הגיר בשנית..
ממצאים:
1. השריקה עדיין מופיעה.
2. כאשר המנוע מעט מתאמץ (אפילו שיפוע חיובי קטן בכביש) השריקה נחלשת.. (שורק כשקל למנייאק..)
3. חוצ מבדיקות הסרן עשיתי את כל הבדיקות..
4. נאמר באחת ההודעות שאולי מחזיר שמן יבש הוא הבעייתי (הוחלף גם מחז"ש) איך בודקים אם הוא יבש?
עוד רעיונות?
פורק דרייבשאפט אחורי..
באופן מפתיע שריקה עדיין מופיעה.
אבל.. שמתי לב שהשריקה מופיעה רק לאחר כ 10 - 20 ד' נסיעה..
האם יכול להיות שזה בגלל שהשמן מאבד את צמיגותו לאחר שהוא מתחמם = החלפת שמן תפתור את הבעיה.. או שאני חולם באספמיה.. :roll:
ביצעתי את הבדיקות (חוץ מפירוק הדרייב שאפט האחורי)
1. כאשר הטרנספר ב ניוטראל- אין שריקה.
2. כאשר הגיר ב ניוטראל- גם אין שריקה. (בהנחה שביצעתי את הבדיקה נכון.. לא דירדרתי את האוטו בירידה אבל העברתי לN במהירויות שבהן זה הופיע)
ושוב, השריקה נעלמת בעזיבת דוושת הגז ובלחיצת קלאץ'/ כאשר הגיר בניוטראל.
יש עוד רעיונות או שמא פיספסתי משהו בבדיקות?
מקפיץ את השרשור כי נשבר לי לסוע עם אטמי אוזניים...
השריקה הזאת נוראית!!!!בבקשה שמישהו יסביר מה אני צריך לעשות שזה יפסק.
MAKE IT STOP!
תודה איתי
לך יש סמוראי, נכון?
אם כן, התגובה הראשונה שלי תקפה לגביך. מיסבי סיכות בטרנספר שרוצים החלפה יחד עם הציר שהם יושבות עליו.
לך יש סמוראי, נכון?
אם כן, התגובה הראשונה שלי תקפה לגביך. מיסבי סיכות בטרנספר שרוצים החלפה יחד עם הציר שהם יושבות עליו.
זה נכון גם לגבי מצב שבו כאשר הטרנספר בניוטראל אין שריקה וכאשר הגיר בניוטראל גם אין שריקה?
השריקה מפסיקה כשאני מוריד רגל מהגז...
תודה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.