צפייה בגרסה מלאה : דוגמה מהחיים- התנהגות של קונים ישראליים באיבי
לכול אלה שאוהבים לבכות על מוכרים אנטישמיים באיבי שמסרבים למכור לישראלים, הנה הסיבה דג'ור
קליינט בשם משתמש zeiri1 קנה קיט שיפוץ לאינג'קטורים לטויוטה 4ראננר 3VZE
iden zeiri
shprinzak 35 apt.29
Petach Tikva
49232
972505236597
אחרי כשבוע אני מקבל ממנו את ההודעה הבאה:
you sold me this kit and lie to me you sold me for 49 dollars and the same kit sold for 26 dollars the selling kit is one before your kit on ebay refuned me the diffrent 23 dollars thanks
עניתי לו שאין לי מושג על מה מדובר והוא ענה:
you lie to me by selling me the kit for 49 dollars which cost for selling 26 dollars only ,thats why its fair to refuned me 26 dollars ,refuned me ,thanks
בעדינות הסברתי לו שאני לא יכול לעזור לו ושיפנה לשרות לקוחות של איבי ופה מתחילם האיומים:
i want refuned for 23 ddollars the same kit you sold me for 49 dollars sell for 26 dollars you lie in the price so it fair that you refuned me for 23 dollars i dont want give you bad feedback and i dont want to go to custemer service now, so kindelly refuned me thanks
כמובן מה שסחבק לא מבין שאיומים על פידבק זה נגד לפוליסה של איבי אז התעלמתי באלגנטיות(אחרי שפתחתי נגדו דו'ח עם השרות לקוחות)
חבריינו לא מתיאש כמובן, היום הוא החליט לפתוח קייס על מוצר שהוא כבייכול לא קיבל
The buyer requested a refund
The buyer requested a refund because they haven't received their item yet. You have until Dec. 9 to reply to the buyer.
Here's what the buyer said:
Buyer requested:A refund
Comments:i paid for it ididnt get it refuned me thanks
כמובן שהמספר מעקב למשלוח מראה אחרת והוא קיבל את החבילה אתמול
Tracking #:LZ383144652US
Carrier:USPS
Status:ACCEPTEDIN TRANSITDELIVERED
Delivered
Dec-03-14, 18:22 PM, IL
Attempted Delivery Abroad
Dec-02-14, 09:02 AM, IL
טלפון לא כזה מהיר למפגרים לשרות לקוחות והקייס נסגר במהרה וחקירה על ההתנהגות של חברייו נפתחה
eBay Customer Support has reviewed the case and made a final decision.
We decided not to issue the buyer a refund. You don't need to do anything else for this case. The hold on this PayPal transaction has been removed. This case is closed.
זה לא מקרה נדיר (בשבילי) ובטח לא הראשון עם קונים מישראל, זה לא אומר שאין מקרים דומים עם קונים מארה'ב, אבל האחוזי קונים-לנסיונות סחיתה הרבה הרבה יותר נמוכים.
עכשיו אתם מוזמנים להמשיך להתלונן על האנטישמים.
מצער לשמוע,
יצא לי להשתמש בהגנה של איבי כאשר מוצרים לא הגיעו.
היו מקרים שהמוצרים הגיעו חודשים אחר כך, ומיד העברתי בחזרה את התשלום למרות שלכאורה הקייס סגור.
תתנחם בכך שהעונש שלו זה הפוראנר. הוא בחיים לא יצליח להביא אותו למצב טוב עם כל הקיטים שיפוץ שבעולם
הישראלי המכוער ...
מצד שני יש כעת כתובת וטלפון שאפשר להרשם עימה לכל מיני ספאמרים הדורשים טלפון :)
"מצד שני יש כעת כתובת וטלפון שאפשר להרשם עימה לכל מיני ספאמרים הדורשים טלפון"
גדול!
הסיום של הפוסט שלך מאוד מכעיס.
בגלל שנתקלת ברמאי, או שניים, או שבעים באיביי אז אנטישמיות היא לגיטימית ?
ובכלל, הרי ידוע שלפני איביי בכלל לא היתה אנטישמיות !
ועוד יותר מזה, הרי ידוע שכל אתרי הקניות והתשלום באינטרנט, חיברו אין-סוף חוזים, תקנונים, מערכות בקרה ושליטה ובטחונות רק בגלל 5 מליון ישראלים....
תרגע...
חוויה לא נעימה
בנאדם נבלה
ניצחת אותו וידך על העליונה
כל הכבוד וברוך ה׳
סוף טוב הכל טוב
מכאן ועד לפרסם את כל פרטיו האישיים ולקשר את זה לאנטישמיות ?
הגזמת.
אבל זה לא רמאי אחד או שניים, הוא כותב שהאחוזים אצל הישראלים גבוהים משמעותית יחסית לשאר העולם.
מצער ומבייש.
אבל בקשר לאנטישמיות, כאן אני מסכים - בכל מקרה ישנאו אותנו, אבל לא צריך לתת סיבות.
הוא כותב שהאחוזים אצל הישראלים גבוהים משמעותית יחסית לשאר העולם
וסבתא שלי היתה אומרת - ״האט געזוגט....״
אבל זה לא רמאי אחד או שניים, הוא כותב שהאחוזים אצל הישראלים גבוהים משמעותית יחסית לשאר העולם.
מצער ומבייש.
אבל בקשר לאנטישמיות, כאן אני מסכים - בכל מקרה ישנאו אותנו, אבל לא צריך לתת סיבות.
אז כותב...
ממש סטטיסטיקה רשמית..
אנטישמיות זה מכוער ונבזות של קונה מכוער
עדיין זה לא ממש מצביע על הכלל
נ.ב.
פוראנר זה לא ממש עונש - לידיעת הכסיל שכתב כך
וסבתא שלי היתה אומרת - ״האט געזוגט....״
יכול להיות שהיא הכירה את הסבתא שלי? כי גם היא אמרה את אותו הדבר.
לשם האנקדוטה, גוגל מתרגם ל"יש ממותק". אין לי מושג איך הגיע לזה.
היה צריך לכתוב "האט געזאגט", כך ע"פ רבינו גוגל, שכנראה מדבר אידיש ברוקלינאית ולא אידיש פולנית.
ויש גם את הבדיחה על ההוא שנאשם ברצח, והעו"ד אמר לו שעל כל שאלה בחקירה יענה "אזוי?" ועל כל עדות מפלילה שיביאו בחקירה יענה "האט געזוגט".
פתאום כולם הופכים לחסידי אומות העולם...
אני דווקא זוכר איזה שירשור או שניים, בקשר לטענות נגד עסקים (פופולריים פה) שהתייחסו לא טוב ללקוחות ואז יצאו כל מיני "מליצי יושר" של בית העסק וסיפרו לי (נזפו בי , יהיה נכון יותר לומר) כמה הלקוח הישראלי תחמן ודרשן ו"לא מגיע לו"...
פתאום, כג'ו נותן דוגמא ו"פנים" ללקוח שכזה, אתם יוצאים נגדו "שזה לא מייצג" ו"לא מצדיק" את השם שיצא לישראלים...
תחליטו..
פתאום כולם הופכים לחסידי אומות העולם...
אני דווקא זוכר איזה שירשור או שניים, בקשר לטענות נגד עסקים (פופולריים פה) שהתייחסו לא טוב ללקוחות ואז יצאו כל מיני "מליצי יושר" של בית העסק וסיפרו לי (נזפו בי , יהיה נכון יותר לומר) כמה הלקוח הישראלי תחמן ודרשן ו"לא מגיע לו"...
פתאום, כג'ו נותן דוגמא ו"פנים" ללקוח שכזה, אתם יוצאים נגדו "שזה לא מייצג" ו"לא מצדיק" את השם שיצא לישראלים...
תחליטו..
ברגע שתחליט מי הם אנחנו ומי הם אתם ומי הם כולם אז אתם נענה לאנחנו וכולם יבינו, עד אז אם תמצא מקום בו אני סותר את עצמי אז בכבוד...
גם את ציטוטיך של ״זה לא מייצג״ ו״לא מצדיק״, טרם איתרתי בשירשור....
היה צריך לכתוב "האט געזאגט", כך ע"פ רבינו גוגל, שכנראה מדבר אידיש ברוקלינאית ולא אידיש פולנית.
אני חושב שההבדל הוא בין האידיש הפולני לרוסי, ולא הברוקלינאי... אבל אל תתפוס אותי במילה
אני חושב שההבדל הוא בין האידיש הפולני לרוסי, ולא הברוקלינאי... אבל אל תתפוס אותי במילה
גוגל יודע אידיש רוסי?
אם כך אז באמת צריך להצדיע להם...
ג'ו, את שלו הוא כבר קיבל, הוא גר בפתח תקווה .... :)
אני גם חושב שיש הרבה ישראלים תחמנים שפוגעים בשם הטוב של אילו שלא כאלה, ראיתי את זה לא פעם אחת בארץ, בחו"ל ובשירשורים בפורומים, וחבל
נראה לי שקצת הגזמתם עם הקטע של אנטישמיות, יש מוכרים שלא מוכרים לישראלים ואנחנו מתרצים את זה שזה כי הם אנטישמים, הם כנראה לא אבל יכול להיות שהיה להם ניסיון לא טוב עם כמה ישראלים בעבר ונמאס להם מהכאב ראש
אני מדבר בהכללה, על מנת שלא לעורר מהומות אבל התמונה שג'ו מתאר, של הלקוח הישראלי, די מייצגת גם מה שהתארו פה אנשים.
זה מזכיר לי את הפרק בסיינפלד שמדבר על זה, שבדיחות על יהודים, רק יהודים יכולים לספר. קומיקאי אחר נאלץ להתגייר על מנת שיוכל לספר בדיחות על יהודים.
אולי ג'ו צריך לגור בישראל ולמכור "רק לישראלים" על מנת שתהיה לו הלגטימיות "ללכלך כך על ישראלים"...
אני מדבר בהכללה, על מנת שלא לעורר מהומות אבל התמונה שג'ו מתאר, של הלקוח הישראלי, די מייצגת גם מה שהתארו פה אנשים.
זה מזכיר לי את הפרק בסיינפלד שמדבר על זה, שבדיחות על יהודים, רק יהודים יכולים לספר. קומיקאי אחר נאלץ להתגייר על מנת שיוכל לספר בדיחות על יהודים.
אולי ג'ו צריך לגור בישראל ולמכור "רק לישראלים" על מנת שתהיה לו הלגטימיות "ללכלך כך על ישראלים"...
הטענה היחידה היתה על השימוש וההצדקה כביכול של אנטישמיות....
את הישראלי התחמן כן או לא אתה העלית פה.
אבל מאחר והתוכן אינו מפריע לך להגיב, חשוב שתדע שהבָּנָנָה (שם מדעי: Musa; בעברית: מוֹז (מערבית), וגם: תְּאֵנַת חַוָּה) היא צמח טרופי חד-פסיגי דמוי עץ השייך למשפחת המוזיים. כיום ידועים כ-200 זנים, השייכים ל-40 מינים. ערכה התזונתי גדול פי שלושה מערך החיטה, והיא מזונם העיקרי של רבים מתושבי הארצות החמות.
שבת של שלום.
boaz avrahami
05-12-14, 17:50
יש אנטישמיות ויש ישראלים ויהודים תחמנים.
אין עשן בלי אש.
באי ביי יש מנגנונים לקבלת קרדיט על יושרה.
לא מתעסקים עם מישהו לחא קרדיט.
גם בארהב יש ישראלים תחמנים כמו למשל אלו שמתעסקים בעבודה ללא היתר ובעגלות המכירות בקניונים, לא?
ודי לחכימה ברמיזה...
אגב, גם בפורטוריקו יש הרבה יהודים?
נתקלתי בהרבה מוכרים שלא רק שאינם מוכרים לפורטוריקו אלא אפילו מעליבים אותם בתנאי המשלוח.
הטענה היחידה היתה על השימוש וההצדקה כביכול של אנטישמיות....
את הישראלי התחמן כן או לא אתה העלית פה.
אבל מאחר והתוכן אינו מפריע לך להגיב, חשוב שתדע שהבָּנָנָה (שם מדעי: Musa; בעברית: מוֹז (מערבית), וגם: תְּאֵנַת חַוָּה) היא צמח טרופי חד-פסיגי דמוי עץ השייך למשפחת המוזיים. כיום ידועים כ-200 זנים, השייכים ל-40 מינים. ערכה התזונתי גדול פי שלושה מערך החיטה, והיא מזונם העיקרי של רבים מתושבי הארצות החמות.
שבת של שלום.
אם אני מבין נכון את הכוונה (למה כ"כ מסובך.. או שזה אני עם התפיסה האיטת/מעוותת שלי?), זה קצת נאיבי לדרוש התייחסות אישית ונקודתית מכולם.
יענו, לי ולך זה די ברור שיש ישאלים כאלה וישראלים אחרים (או שזה לא..) ושהירושלמים שונים מהתלאביבים ואת הבארשבאים בכלל צריך להחרים ולא בטוח שאלה מקרייתשמונה שווים משהו ואלה מרמלה בכלל לא אזרחים שווים (ואם אתה לא מבין את הציניות, אני מכליל, בדיוק כמו כל אחד אחר) - הגויים צריכים להבין שלא כל הישראלים אותו הדבר.
זה שיש איזה ישראלי תחמן (מחמאה?) לא צריך להשפיע על היחס והדיעה שיש על כל הישראלי, כן... נכון... באוטופיה.
שניים כאלה ואני, כמוכר מארה"ב/אנגליה/עירק, מקטלג את הישראלים כרמאים ולא מוכר להם וגם מספר לכל החברים שלי שהישאלים/יהודים (לפעמים, אצל הגויים, זה אותו הדבר.. לפעמים) נבלות ורמאים ושקרנים ולא פלא שיש להם שם כזה...
אבל למי שחושב שצריך יחס אחד/מיוחד לכל אחד... זה לא נראה..
אני יכול להסכים עם העיקרון אבל... תייר נכבד, זה אף פעם לא עובד כך. אף פעם... כולם מכללילם וכולם מגבשים דיעה על סמך מה שחוו ו... אני מהמר שגם אתה עושה את זה... שהי ברור לך שלא כל הרוסים מדברים אותה יידיש וגם לא כל הפולנים ולא כל הברוקלנאים ו... אופס, גם אתה הכללת..
אז להיעלב זה מאוד פופולרי (במגזרים מסויימים) אבל.. ככה זה..
וזה מביא אותי למערכון האולימפיאדה של החמישיה הקאמרית... למה שונאים ישראלים/יהודים...
הסיום של הפוסט שלך מאוד מכעיס.
בגלל שנתקלת ברמאי, או שניים, או שבעים באיביי אז אנטישמיות היא לגיטימית ?
ובכלל, הרי ידוע שלפני איביי בכלל לא היתה אנטישמיות !
ועוד יותר מזה, הרי ידוע שכל אתרי הקניות והתשלום באינטרנט, חיברו אין-סוף חוזים, תקנונים, מערכות בקרה ושליטה ובטחונות רק בגלל 5 מליון ישראלים....
תרגע...
חוויה לא נעימה
בנאדם נבלה
ניצחת אותו וידך על העליונה
כל הכבוד וברוך ה׳
סוף טוב הכל טוב
מכאן ועד לפרסם את כל פרטיו האישיים ולקשר את זה לאנטישמיות ?
הגזמת.
לא הבנתה בכלל.
ה אנטישמיות היא במרכאות
זה תמיד התרוץ שאני שומע (ושומע הרבה) כשמוכר X לא מוכן לשלוח לישראל. זה לא המצאה שלי.
עכשיו בא נדבר על אחוזי הבעיות לעומת מכירות, במיוחד בשבילך הרצתי דו'ח מי מה כמה ולמה לשנת 2013, קיטים שנמכרו לאיזה מדינות וכמה מהם היו בעייתים.
אוסטרליה 4 מכירות 0 בעיות
רוסיה 6 מכירות בעיה אחת- קיט חזר כי הכתובת שהלקוח נתן היתה שגויה
אירלנד מכירה אחת 0 בעיות
אוסטריה מכירה אחת 0 בעיות
ישראל 2 מכירות, נוכל אחד (%50)
ארה'ב 342 מכירות 2 בעיות, בעיקר עקב כתובת שגויה.
מכול זה, היחיד שניסה לרמות אותי זה חברכם עידן.
מר טוריסט, TZAGI התכוון לאנטישמיות במרכאות. בטח לא היתה פה כוונה להצדיק אנטישמיות או כל שטות אחרת...
אבל כמו שברנרד הסביר והסביר נכון, למוכרים מחו"ל אין צורך מיותר מכמה מקרים בודדים, שמהווים אחוז יחסית גבוה לאוכלוסיה פה, על מנת לגבש דעה על כל הישראלים והיהודים באשר הם!
ולגבי הבננות.. שיהיה לך בתאבון.
טל.
boaz avrahami
05-12-14, 22:44
אני לא חושב שהוא ניסה לרמות אותך אלא שנפלת על קונה אדיוט ולא מנוסה עם מנטליות בעייתית כמו שיש לחצי מהישראלים. הכוונה ל״הכול מגיע לי״.
תוסיף לזה עיברית עילגת שאפילו גוגל לא מצליח לתרגם.
מכיר לקוחות ישראלים היטב ואני מסכים שהם תובעניים וקטנוניים - בדומה לאמריקאים אבל ברובם אינם נוכלים
חוץ מזה, אנחנו הישראלים יכולים לצחוק על ישראלים אבל אם מישהו מבחוץ מעיז אנחנו ישר מתאחדים.
דבר אחרון, המספרים שלך לא מאפשרים סטטיסטיקה אמיתית ואינם מייצגים דבר
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
לא הבנתה בכלל.
ה אנטישמיות היא במרכאות
זה תמיד התרוץ שאני שומע (ושומע הרבה) כשמוכר X לא מוכן לשלוח לישראל. זה לא המצאה שלי.
עכשיו בא נדבר על אחוזי הבעיות לעומת מכירות, במיוחד בשבילך הרצתי דו'ח מי מה כמה ולמה לשנת 2013, קיטים שנמכרו לאיזה מדינות וכמה מהם היו בעייתים.
אוסטרליה 4 מכירות 0 בעיות
רוסיה 6 מכירות בעיה אחת- קיט חזר כי הכתובת שהלקוח נתן היתה שגויה
אירלנד מכירה אחת 0 בעיות
אוסטריה מכירה אחת 0 בעיות
ישראל 2 מכירות, נוכל אחד (%50)
ארה'ב 342 מכירות 2 בעיות, בעיקר עקב כתובת שגויה.
מכול זה, היחיד שניסה לרמות אותי זה חברכם עידן.
עם כל הכבוד 2 מכירות זאת לא סטטיסטיקה מייצגת, גם 6 מכירות לא.
בועז,
בא נקרא לילד בשמו
קודם כול הוא החליט שאני חייב לו $22,$23 או $26 מסיבה לא ברורה, כשראה שאין תגובה החליט לאיים בפירבק שללי, כשראה שאין עם מי לדבר טען שלא קיבל את המוצר אחרי שכן קיבל אותו.
זה לא נוכלות ורמאות? יש פרוגרציה בפעולות שלו...רואים שזה לא הפעם הראשונה שהוא עשה את זה.
ולמה לא סטטיסטיקה?
ביחס למה? לכלל הקונים באיביי? לכלל הקונים אצל ג'ו? לכלל הקונים אצל ג'ו, את הקיט הספציפי הזה?
למה לא סטטיסטיקה..
הסטטיסטיקה הלגיטימית לגמרי, אצל ג'ו, למוצר הזה ועד שלא יוכח אחרת (יותר ישראלים יקנו.. אם הוא יסכים למכור להם) זה 50% רמאים.. וזה המון..
ובתירגום לסטטיסטיקה מדוברת ונפוצה גם במקומותינו - כל הישראלים (היהודים) האלה גנבים ורמאים...
נדמה לי שיש איזה ראש עיר אחד בישראל, שהחליט משהו דומה (גרוע יותר?) על כל הער$%*... ואני לא אמשיך, שלא יצנזרו... ואני גם לא אגיד אם אני מסכים או לא ואם זה נכון או לא ואם זה ראוי או לא..
שכל אחד יחליט לעצמו..
six 4 life
05-12-14, 23:16
הבנאדם רמאי שנראה שמנסה את מזלו על כל מוכר באיביי וזה אפשר להבין רק מניסוח הדברים באנגלית הקלוקלת שלו (מגיע לי, נראה לי שזה פייר שתחזיר לי כי ההוא מוכר בככה וככה) וזו בוודאות לא הפעם הראשונה שלו.
בן אדם רמאי וזה נכון, תן לו פידבק שלילי כמוכר ואז אחרים לא ימכרו לו אבל לבוא ולהלבין ככה את פניוו ולפרסם את הפרטים המלאים? לא נראה לי.
ולמה לא סטטיסטיקה?
ביחס למה? לכלל הקונים באיביי? לכלל הקונים אצל ג'ו? לכלל הקונים אצל ג'ו, את הקיט הספציפי הזה?
למה לא סטטיסטיקה..
ו..
כי בסטטיסטיקה יש מושג שנקרא מדכם מייצג ושני קוניםהם לא מדגם מייצג של הקונה הישראלי הממוצע.
בן אדם רמאי וזה נכון, תן לו פידבק שלילי כמוכר ואז אחרים לא ימכרו לו אבל לבוא ולהלבין ככה את פניוו ולפרסם את הפרטים המלאים? לא נראה לי.
לצערינו אי אפשר להשאיר לקונים פידבק שהוא לא חיובי,
בעניין הפרטים האישיים-מלאים, למה לא ומה בדיוק מונע-ימנע אותי מלעשות כך? אלה העובדות, למה עלי בלשחק משחקי שו שו?
כי זה עלול להצטייר כהוצאת דיבה. מה גם שצריך לבדוק מה התקנון של איביי בנוגע לפרסום ברבים פרטים אישיים של קונה.
כי זה עלול להצטייר כהוצאת דיבה. מה גם שצריך לבדוק מה התקנון של איביי בנוגע לפרסום ברבים פרטים אישיים של קונה.
אני מוכן ומזומן לקחת את הסיכון, תודה לך על דעתך המלומדת.
ג'ו צודק כאשר פרסם את פרטי הקונה שטען לטענות שווא,
כאן בפורום יש המלצות על חנויות, מוסכים ומה לא,
יש גם אזהרות מנוכלים ומנותני מחיר יקר מידי,והרשימה ארוכה,
הקטנוניות מצטיירת ב 23 דולרים והיא של הקונה ולא של ג'ו,
מצד שני אנו חיים בהבנה(מוטעית)שאנו מעל הכל ואנו יונקים זאת מספר הספרים,אך האנטישמיות לא התחילה בכך,אלא מפני שגויי העולם חשבו שאנו עם יהיר,
וזה גם נכון וגם מוצדק לפחות לתקופה של עד לפני כ300 שנה,
תקצר היריעה להסביר זאת בפרוש
ולסיכום
אני מעדיף להיות בן לעם יהיר ושחצן כאן בארץ ישראל ולא לחיות על הברכיים בגולה,
אז נכון יש לנו כמה פושעים סדרתיים וכולם מנסים לסדר את השיטה אפילו בשביל 24 דולרים עלובים,
אצל הגויים זה לא פחות חמור ובמקומות מסוימים אף גרוע מכך
זו דרכו של העולם ותמיד יקום מישהו שחושק בכסף קל וינסה להונות אחרים,מתיד יהיה הפתי שיפול למלכודת,ותמיד יש כאלה שלא יתנו לרמות אותם כמו ג'ו,
שעל יושרו לדעתי אין להטיל ספק
ושתהיה לכם שבת נפלאה ולמצוננים לשתות דבש עם בצל
ברנרד ממשיך לטוס קדימה בכיוונים אליהם לא התייחסתי ולא כיוונתי, אבל מי אני שאחסום שור בדישו...
ג׳ו, הסברת את עצמך והנחת את דעתי. הכל ברור.
כמובן שאין לי ספק ביושרה וביושר של ג׳ו.
Goes without saying
שורה תחתונה, נראה לי שבועז צודק - עידן כנראה טמבל שחושב שהכל מגיע לו, אבל לא ממש נוכל מקצועי...
ברנרד ממשיך לטוס קדימה בכיוונים אליהם לא התייחסתי ולא כיוונתי, אבל מי אני שאחסום שור בדישו...
ג׳ו, הסברת את עצמך והנחת את דעתי. הכל ברור.
כמובן שאין לי ספק ביושרה וביושר של ג׳ו.
Goes without saying
שורה תחתונה, נראה לי שבועז צודק - עידן כנראה טמבל שחושב שהכל מגיע לו, אבל לא ממש נוכל מקצועי...
אז כנראה שלא הבנתי, וכמו שכתבתי זו אפשרות סבירה, את משל/סיפור הבננה שלך...
אם כך, מה השייכות של הבננה לפה?
יש סיכוי שבחו"ל רבים לא מוכנים לשלוח/למכור לישראל בגלל הצרות הבירוקרטיות אצלנו?
עיכוב החבילות, ערימות של אישורים שנדרשים? רוכשים שבגלל כל מיני בעיות במכס/דואר/אישורים שדורשים משרד ממשלתי כזה ומשרד ממשלתי אחר, לא מקבלים את המוצר וכו' או לא מקבלים אותו בזמן וכו', יוצאים ממורמרים ובסופו של דבר המוכרים לא רוצים להתעסק עם רוכשים מהמדינה המוזרה הזו שמתעללת בתושביה?
אני באמת לא מבין מה הנוכל ההוא רוצה. כשמחפשים מוצר ספציפי באיביי, מקבלים רשימה שלמה של מוצרים דומים/זהים ממוכרים שונים, כל אחד במחיר אחר. זה הקונה שבוחר ממי לקנות. אף אחד לא הכריח אותו לקנות מג'ו במחיר X ולא מג'ון/ג'ימי/סקוט/תומס/השד יודע מי באמריקה, במחיר אחר. אז מה הוא רוצה בדיוק?
בלי קשר, בשנה שעברה, לפני נסיעה לארה"ב, הוזמן מוצר גדול במאות דולרים ובנוסף לשם, נתנו כתובת של מלון בניו יורק שאשהה בו כמה ימים.
המלון עודכן שאמורה להגיע חבילה עם השם שלי. מעקב אחרי החבילה גילה שהיא הגיעה למלון. אבל יומיים-שלושה אחרי, כשאני הגעתי למלון, החבילה לא חיכתה לי. בדיקה מהירה גילתה שהחבילה הגיעה אבל המוכר האידיוט ממינסוטה לא כתב עליה שם, רק את שם המלון וכתובתו.
במלון, שרגיל לתיירים שמזמינים חבילות, ראו שאין על החבילה שם, אז החזירו אותה לשולח.
הבירור שערכתי מול איביי והמוכר היה מהיר ומאוד יעיל. המוכר הודה שאולי טעה ושכח לכתוב שם על החבילה וברור שהסכים לזכות אותנו ברגע שהמוצר יחזור אליו. ברור שבהתחלה קצת כעסתי. אבל תוך כמה ימים החבילה חזרה אליו והוא העביר זיכוי מלא. הטיפול היעיל והמנומס בבעיה הראה לי שגם אם קרתה תקלה, זו טעות אנוש בלבד. ש עם מי לדבר ורוב המוכרים האלה הגונים וישרים כמו סרגל, פשוט כי ככה מקובל שם.
רציתי להזמין את המוצר שוב, אבל כבר לא נשאר זמן בניו יורק עד החזרה לישראל וכבר לא יכולתי לחכות שישלח שוב.
את אותו מוצר הזמנתי ממנו שוב כשחזרתי לארץ, הפעם לכתובת שלי בישראל.
הגיע תוך שבועיים, עלה עוד קצת כסף לטובת אוכלי החינם כדי לשחרר, אבל לא נורא. עדיין זול בכ-40% מלרכוש כאן את אותו מוצר במדינת הגנבים.
דרור.
ברור שזה חלק מהעניין, הסיבוך הבירוקרטי שבסופו של דבר גורם לחוו"ד שלילית למוכר = לא רוצה למכור לישראל/ישראלים.
פה זו היתה דוגמא אחרת.
ואני רוצה להגיד, לכל אותם "דווקאני" סטטיסטיקה - מתוך 20 מכירות ושני ישראלים, אחד ניסה אשכרה לרמות = כל הישראלים שקרנים ואני לא מוכר להם.
עכשיו תשכנעו אותי אחרת עם חוקי פילוח סטטיסטיקות ההמון...
מה נהיה לכם?
תכף תשכנעו אותי שלא כל הניגרים רמאים - לא קונה מוצר שמקורו בניגריה (אם מישהו שמע על העוקץ הניגרי שרץ באיביי לפני כמה שנים), מה איכפת לי שזה רק איזה 10 אנשים רמאים מתוך 20 מליון...או כמה שהם לא יהיו שם.
בפעם הבאה תזמין אלי... שיחכה לך :)
אני מסכים פה עם צחי ב10000%! כן כן בואו לא ניתמם היישראלי המכוער דופק אותו גם באייביי! תקראו לזה אנטישמיות, או מה שאתם רוצים
זה נכון!
כמה פעמים מוכרים ששלחו לארץ שקניתי מהם בעבר, הפסיקו לשלוח לארץ. עם אחד מהם הייתי בקשר כי רק לו היה את המוצר,
וששאלתי מה הסיבה הוא אמר ש"אתם" כל הזמן מתלוננים. והוא צודק.
תאמינו לי במקרה של צחי, אם רמת אנגלית כמו של הקונה, לא הייתי מזמין בורג בעשר אגורות.
אנשים פה לא קוראים עד הסוף, רק חושבים שמנסים לדפוק אותם כל הזמן.
עובדה -- פורסם בתקשורת - לא דעתי האישית,,,, שימו לב! חשבו לפני כמה שנים להקים אייביי ישראל, אבל
זה קונספט שלא יכול היה ללכת פה , כי בכל זאת הוא מבוסס על אמון מסויים.
כל הזמן מתלוננים על הסינים, תאמינו לי אני מכיר אותם חייתי 5 שנים איתם ובמסגרת עבודתי הקודמת עבדתי
איתם במשך שנים. הם לא מנסים לדפוק אף אחד , ושימו לב כל פרט רשום ומצולם , נכון האיכות ירודה בהרבה מקרים אבל המחיר בהתאם.
ואין איתם שום בעיה ,קיבלת דפוק קבל את הכסף חזרה , או מוצר תקין, והרבה פעמים בפועל יוצא שהם שולחים מוצר חדש וגם מחזירים את הכסף.
כי בשבילם זה עלבון גדול . זה נקרא אצלם "", TO LOOSE FACE .
אם ניקח מוצרים יקרים באמת ולא חלקי רכב ולדים, לדוג גיטרות ישנות שעולות 100.000 דולר. תשימו לב שהכל רשום, מהפרטים הגדולים ועד השריטה הכי קטנה, הכל מצולם.
אני יכול להמשיך אבל הבנתם את הרעיון. אף אחד לא מנסה לדפוק אותו, ואם יש אחד כזה או יותר אין מה לדאוג אייביי יטפל.
אז תנו להם לעשות את העבודה, תקראו טוב טוב מה אתם מזמינים ,לפעמים היד קלה על ההדק ואחרכך מצטערים, זו טעות שלכם, אל תפילו על המוכר.
בואו נשאיר את המסחר איתנו כמה שיותר פתוח וקל.
boaz avrahami
06-12-14, 20:38
לדעתי מדובר בקלינט חסר נסיון באיביי ובעל אנגלית ברמה נמוכה.
אני כמובן מנחש שאחרי שהוא קנה את המוצר הוא הבין ששילם יקר אבל לא הבין את חוקי המשחק והתנהל בכוחניות מול המוכר.
ג׳ו, בשביל הספורט, תוכל בבקשה לציין בדיוק איזה קיט הוא רכש?
אם אני מנחש נכון אז אני רואה קיט כזה במחירים של בין 30-40 דולר.
כמובן שזה לא מצדיק את המוכר שקנה במודע את המוצר במחיר הנקוב אבל אני משער שהוא הרגיש שנדפק והגיב בטמטום כיאה למי שלא מכיר את כללי המשחק.
נוכל היה מרמה על סכום גבוה יותר ובמוצר שהוא סחיר ולא מוצר זול ונישתי.
שוב, לטעמי אם היה איביי בעברית או מוכר עם הבנת אנגלית עמוקה יותר העסק היה נראה שונה.
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
קליינט חסר נסיון לא ממש יודע הרבה על פידבק שלילי, פתיחת תלונה וכו. אני גם חושב שזה נוכל קטן...
http://www.ebay.com/itm/88-95-Toyota-3vze-v6-Fuel-injector-rebuild-service-kit-/301141738256?ssPageName=STRK:MESE:IT
המודעה רצה בלי שינוי מ2007, מעל ל1000 נמכרו.
boaz avrahami
06-12-14, 20:59
הקיט במודעה בארבעים והלקוח נוקב ב 49 דולר.
למה?
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
six 4 life
06-12-14, 21:07
ג'ו הקדים אותי.
$10 משלוח לרחבי העולם.
איך?
אני שלחתי שלשום חבילה לחבר בברלין (מעטפת פלסטיק פצפצים רגילה של USPS - תעריף קבוע) ועלה לי $25?
איך אצלך כ"כ זול?
מה אני מפספס?
כי שלחתה אקספרס
2 OZ
1ST CLASS INTERNATIONAL
זה $6 ועודף.
מה אקספרס?
שלחתי רגיל... אני חושב...
Flat Rate
http://cdn.stripersonline.com/4/47/900x900px-LL-47f406ba_photo14.jpeg (http://www.stripersonline.com/t/928643/lightbox/post/11021125/id/1714003)
כזו שלמעלה.
כן אבל לגרמניה לקחו לי 25 ואתה שולח ב-10...:(
אתה שלחתה בפריוריטי,
אני ב1ST CLASS, כמובן שיש הבדל בין ה2OZ שלי לפלט רייט טוב עד 4 LB
לא הבנתי.
אני שלחתי קייס למחשב SUREFACE ושני זוגות משקפי קריאה. זהו. בלי אריזות ובלי כלום. מקסימום-מקסימום שני LBS.
לפעם הבאה, משלוח לישראל או לגרמניה (הכל שם יקר פחד, כך אומר לי החבר, שעבר לשם לפני 3 חודשים) - מה אני צריך לעשות לעלות הנמוכה ביותר האפשרית - ויסלחו לי כל שומרי נושא השירשור. נראה לי חשוב לכולנו, שמזמינים/שולחים לארץ..
שלח ב1ST CLASS
הרבה יותר זול
http://ircalc.usps.com/?country=10211
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.