צפייה בגרסה מלאה : הפתעת חיי הטכניים - אלג'קס למניעת עשן וחסכון אמיתי בדלק.
בעבר היה כאן דיון קצר בנושא המכשיר לניקוי דלק דיזל וכל מערכת הזנת הדלק - מסננים מיכלי דלק וכל מה שבאמצע. לאור ההגדרה כאן באתר שהמוצר הוא שמן נחשים,נמנעתי מההתקנה שלו.
לפני שבוע היתה לי הזדמנות להתקין את המכשיר בתמורה סבירה ,ואמרתי לעצמי שהלוואי והוא לא יקלקל לי את הרכב,את ההתנעה הקלילה והעיקר שלא יפריע למנוע שעובד כמו חדש לאחר 600,000 ק''מ.
השבת האחרונה הוקדשה בין השאר לבדיקת המכשיר שהרכבתי ברבע שעה עבודה. נסעתי לדרום הלוך וחזור 400 ק''מ. להלן התוצאות.
1. ירידה בצריכת הדלק מ-6.0 קיימ לליטר ל- 6.50 ק''מ לליטר.
2. ירידה בפליטת העשן - בהערכה - 70%.
3. עליה בכוח מנוע ובקלות נסיעה - בהערכה - 20%.
4. עליה בחום מנוע ומים באמצעות סנסורים על כל המערכות - עד 5%.
תשפטו בעצמכם. אמיתי בבדיקה אישית.
לגבי צריכת הדלק, הנתון היחיד שניתן למדידה מדויקת: שינוי כמו שאתה מתאר חיים מוסבר בקלות על ידי אפקט פלצבו - כלומר אתה מצפה לשינוי ובכך גורם לשינוי הזה על ידי הנהיגה שלך.
אבל מה המשמעות של ההערכה שלך לגבי ירידה בכמות עשן ועלייה בביצועי המנוע?
שחר המוצר המדובר נקרא Algae-X ובזמן האחרון התחילו לשווק אותו בארץ. חיפשתי קצת מידע באינטרנט ולמרות רצוני הכנה להתבדות, לא מצאתי שום סיבה לחשוב שמדובר על יותר משמן נחשים.
אבל זה דיון טכני שיכול להיות מעניין, אז בבקשה.
חיים. את העליה בכוח קל למדוד. קטע כביש נתון, הילוך נתון ומהירות התחלתית נתונה. מאיצים עד נקודה קבועה מראש ורואים אם המהירות הסופית שונה.
ירידה בצריכת דלק קשה מאוד למדוד, אבל נתון של פחות מ10 אחוז כמו שקיבלת יכול להיות מוסבר בהמון סיבות. למשל שהיה קר יחסית לממוצע השנתי בשבת הזו.
יש לך מידע טכני מפורט על המוצר?
אסף.
שינויי טמפרטורה זה ההסבר היחידי
חיים,
אני רואה שינוי ברור של 6-8% בתצרוכת דלק בין יום חם ויום קר/לילה.
עונתית, במדידה רציפה לאורך שנה וקצת, של תצרוכת דלק לכל מיכל, רואים יפה את ההבדל בין קיץ לחורף.
מתעלק על השרשור .
כבר כמה פעמים יצא לי לשמוע על תוסף השמן "פולודיין" והמידע הכי עדכני הוא עתיק בלשון המעטה.
על פניו עושה רושם של מוצר מעולה. מצד שני אין שום מידע חדש וזה קצת מוזר...
מישהו מכם יודע על מה מדובר והאם היעילות שלו כל כך גבוהה?
http://poladyne.biz/%D7%AA%D7%95%D7%A1%D7%A3-%D7%A9%D7%9E%D7%9F/
מור
היות ואני לא מדען ולא מעבדה ניידת,אני רק מתרשם מתחושותי האישיות וממעט הניסיון שיש לי עם הרכב הזה וג'יפים בכלל.
''הניסוי'' נערך על 400 ק''מ בסך הכל והוא לגמרי ראשוני.אך התוצאה מעודדת וגם 8% פחות זה משהו שחוסך הרבה כסף. לפחות הצריכה לא גדלה וזה גם חשוב לבדוק.
העשן פחת בכמות עצומה ואני רואה ועוקב אחריו כל הזמן כי המראה שלי מכוונת לצינור הפליטה.אם זו תופעת פלצבו אז לפחות אני רגוע נפשית בגלל המכשיר.
תגובת האוטו לדוושת הגז זו גם תחושה,אך מה לעשות שהרכב רץ בקלות ומגיע ל- 120 על כביש 6 - מה שלא קורה בנסיעות קודמות ולהשאר על 100 קמ''ש קבוע זו בעיה שדורשת תשומת לב.
במקום לבקר את הערכותי אני מציע שחנן - שזה בדיוק תחום התמחותו - יבדוק אם מדובר בפתרון יעיל או בישראבלוף.
אני מצידי אמשיך לעקוב אחר התוצאות שיצטברו.
בינתיים ביטלתי את התור שלי לשיפוץ המזרקים שנקבע להחודש.
שמן נחשים
לאיזה מהמוצרים התייחסת?
boaz avrahami
20-04-15, 10:55
ברגע שתראה כאלו דברים בציי משאיות משמעותיים תדע שיש בזה משהו אמיתי.
GodsFather
20-04-15, 11:07
או שמישהו קיבל יופי של שוחד.
על המוצר הנידון - תקראו באתר שהלינק שלו הופיע - כל הסימנים של שמן נחשים:
פועל על כל מנוע- דיזל או בנזין, גדול וקטן...
ללא כל מאמץ שלך
מאריך\משפר\מגדיל...
גאנק קלאסי.
רבין
ברגע שתראה כאלו דברים בציי משאיות משמעותיים תדע שיש בזה משהו אמיתי.
http://www.iplma.org.il/%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%99/%D7%94%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA/%D7%90%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%95%D7%9F/%D7%9E%D7%9B%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%99-algae-x-%D7%91%D7%9E%D7%A9%D7%90%D7%99%D7%95%D7% AA-%D7%93%D7%99%D7%96%D7%9C-%D7%97%D7%95%D7%A1%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9C%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%93%D7%9C%D7%A7-.aspx
אתה מאמין לכתוב?
זה פשוט מרגיז, כמה שאנשים הם פתי. רק תבחר שם מפוצץ ויש טמבלים שינסו את זה מרוב יאוש.
חיים, אני בשום אופן לא מיתייחס אלך, כבודך במקום מונח.
איפה חנן כשצריך אותו ?
המוצר מאוד פופולרי בארצות הברית על משאיות וגנרטורים. הוא לא מיועד לבנזין,רק לסולר. המפעל ניראה ענק גם במושגים אמריקאיים. לך תדע.
אמשיך לעדכן אתכם כיצד הוא מתפקד על רכב ישן.
חיים,
יש לך מעקב מסודר אחרי צריכית הדלק בתקופות קודמות?
משהו שתהיה אפשרות להשוות בצורה טובה יותר מול הצריכה בעתיד.
boaz avrahami
20-04-15, 14:31
קראתי את זה טרם כתבתי את התגובה הקודמת.
אלו לא ממש ציים ומאז עברו כמה שנים.
ברור לנו שציי משאיות הם הלקוח הכי רעב לכל חידוש מוכח שיחסוך להם כסף.
הכול במכפלות זה כסף גדול.
אי לכך ובהתאם לזאת אני בדייה שזה אולי מנקה את מערכת הדלק אבל לא חוסך דבר במנוע שעובד נקי
דניאל מאירי
20-04-15, 15:28
אני מראש לא רציתי לפתוח פוסט כי כבר הבנתי את רוח התגובות.
אז אם זה כדי לחזק במעט את חיים, אז דיינו.
התקנתי את האלמנט הזה לפני חודש וחצי בערך.
מטרתי העיקרית הייתה שההיילקס יעבור בדיקת עשן בשלום (כי בשנתיים אחרונות הוא נכשל).
העלות של אינפוזיה, פילטר סולר ואויר, טסט חוזר, נסיעות וזמן שלי היא כ-1,000 ₪ לביקור, אז אם אחסוך את זה אהיה מאוד מרוצה.
בפועל - קודם כל הרכב עבר טסט ולא הוציא כלל עשן (היה בעבר מוציא עשן שחור שהספיק כדי להכשילו).
נכון שהרכב שקט יותר, עובד עגול יותר ומושך מעט יפה יותר - אבל לא לשם כך התכנסנו (אני לפחות).
גם מיכל אחד של תדלוק שנבדק (אין לי כוונה לחשב מעבר לכך - כאמור זו לא המטרה) הראה על 6% שיפור בתצרוכת הסולר.
כך שמבחינתי המוצר מושלם והמלצתי לכמה חברים להתקינו (ייתכן ויימנעו החלפת מזרקים בעתיד).
בחיים למדתי שאפשר לשבת ביציע (ולצעוק) או לרדת לשחק על הדשא (ולהשפיע).
דניאל
נהפוך הוא. מישהו משלנו שבודק בצורה שיטתית ובלתי תלויה, מבורך.
כמה עולה המוצר? אולי המוכר מוכן להשאיל אחד על מנת לקבל ניסוי מבוקר של אחד בשם דורון שעושה רושם שעוקב אחרי כל סמק בהיילקס שלו? :-) ואולי איזה כתבה בסופו של עניין. הרי הוא רק אמור להרוויח מזה פרסום מעולה לא?
יש אפליקציה בשם Gas Cubby, מאפשרת הזנה של כל הטיפולים והתדלוקים, ומציגה לך את הסטטיסטיקה במס צורות (טבלה/גרף), בחתכים של שבוע/חודש/שנה וכו, רק דלק רק תחזוקה או הכל יחד.
אם אתה ישר עם עצמך ומזין הכל, זה גם משקף את המציאות..
אני מזין נתונים קצת מעל שנה, זה העלה כמה תובנות מאד מעניינות לגבי כמה התחביב הזה באמת עולה (יצא יותר אופטימי ממה שחשבתי), אפשר לי לעלות על בעיות שבדרך לפי גרף צריכה שעלה בצורה מאד מתונה, שלא הייתי מרגיש אלמלא הקו היה מאד ברור בגרף (מה שהסתבר שמשהו השתנה באיכות הדלק בתחנה הקבועה-החלפתי תחנה והכל חזר לקדמותו).
דניאל/חיים,
מקריאה באתר של המוצר, זה מדבר על סוג של פילטר, שמטפל במערכות דלק מלוכלכות בעיקר, או כאלו שהדלק עומד בהן לפרקי זמן ארוכים ללא תחלופה, וזיהומים מתפתחים בדלק (מוכר ונכון)
אם זה אכן מפריד את הלכלוך, אז איפה הלכלוך הולך?
יש שגרת טיפול?
דניאל מאירי
20-04-15, 22:23
ממה שנאמר לי אין כל תחזוקה למוצר וניתן להעביר אותו בקלות לרכב הבא במידה והרכב מוחלף.
על ידי מגנט נעשה פירוק לטיפת הסולר שהופך אותה מ-26 מיקרון ל-3 מיקרון. כך שלפילטר נכנס ממש סולר נקי.
זה לא ממש מסנן כמו שאנחנו מכירים.
חפש בפייסבוק בחור בשם נועם בנדל שמשווק אותם ואולי הוא ייעתר לעניין הניסיון.
דניאל
Sent from my Vigo
אין פייסבוק..
רגע,
אתם קניתם את השרוול המגנטי כמו של מכונות כביסה, או את השבלול המתכתי?
(יש שם כמה מוצרים)
דניאל מאירי
20-04-15, 22:52
http://images.tapatalk-cdn.com/15/04/20/f0c7cae26527c809dc1928375a8f5f12.jpg
Sent from my Vigo
היי דורון
תהיה מוכן להתקין יחידה כזו ולערוך עליה ניסויים מתועדים עבור כולם באתר ? יתכן ואוכל לארגן את זה.
גם אני שאלתי את המובן מאליו - לאן הולך הלכלוך ? מסתבר שהמערכת המגנטית מסדרת מחדש את המבנה המוליקולרי של הדלק ומקטינה אותו לעשירית מגודלו ללא התהליך.
היות ואני גם לא כימאי ,אין לי מושג אם זה לא שמן נחשים גאוני. אבל ניראה שזה עובד טוב.
בואו נגיד שזה עובד ונותן %6 חיסכון בדלק אז נעשה חשבון החזרת ההשקעה
אני צריך את ה500 שעולה $300
נגיד שאני עושה 10000 מייל בשנה ומקבל 20 מייל לגלון (מספרים פיקטיביים אבל בחרתי בנהג ממוצע)
נגיד שמחיר גלון דיזל זה $4
10000/20=500 גלון
500X4=$2000
2000X6/100=$120
כלומר כשנתיים וחצי להחזר ההשקעה.
boaz avrahami
21-04-15, 07:58
ועכשיו תחשב על מחיר של 6.7 דולר לגלון או 7 שח לליטר.
גם הנסועה השנתית שלך נמוכה ביחס לרכב שנוסע יומיום.
לפחות 15k מייל אם לא הרבה יותר
ברור שבמשוואה יש משתנים, כול אחד יכול לעשות את החשבון שלו, בתקווה שהמוצר מספק את מה שהוא מבטיח, שאני מאד בספק.
הבעיה המובנית במוצרים האלו היא למה יצרני הרכב, שמתהדרים בכל קמצוץ של שיפור, לא קופצים על המוצרים האלו.
זה לא הבעיה זה הסימפטום
ההשקעה לא שווה את ההחזר (התאורטי)
מוני אורבך
21-04-15, 08:46
6% חיסכון נכנס לתוך אפקט הפלסיבו בקלות. ברגע שאתה נוסע יותר רגוע ושם לב לאיך אתה נוהג אפשר לחסוך אפילו יותר מזה.
במיוחד אם מדובר בנסיעה חד פעמית ולא סטטיסטיקה לאורך זמן ארוך.
בקשר לעשן שחור וכו.. מספיק שהמתקן מרסן את כמות הסולר שהמנוע יכול לצרוך וכבר לא יהיה עשן שחור. זה טריק ידוע ובמיוחד במנועי סולר ישנים, משחקים קצת עם בורג של כמות הסולר הנכנסת ונעלם העשן השחור (אבל גם כוח המנוע..)
אני לא טוען שהמוצר טוב או שהוא לא טוב (לא מכיר אותו בכלל) אלא שהבדיקות שנעשו עליו לא בודקות אותו בצורה נכונה.
בנסיעה המסוימת הזו הרכב נסע במהירות הגבוהה ב- 20% מהרגיל - לפחות.
חיים, אני לא מפקפק במדידת המהירות שלך. אבל.. באותו הילוך, באותו קטע כביש, ועם הדוושה לחוצה עד הסוף?
ו... בטמפרטורת אויר אופיינית?
(בדיפנדר שהיה, הייתי משייט ב130 בלילות הקרים וב110 בקושי בימים החמים)
אסף.
גם אני שאלתי את המובן מאליו - לאן הולך הלכלוך ? מסתבר שהמערכת המגנטית מסדרת מחדש את המבנה המוליקולרי של הדלק ומקטינה אותו לעשירית מגודלו ללא התהליך.
לטענה הזאת אין שום בסיס, וזו הנקודה שכולם מרקדים מסביבה, מפחדים לגעת, "כי אני לא כימאי", כי אני לא מבין. ובדיוק לנקודה הזאת הרמאים נכנסים עם שמני הנחשים.
רבותי, אין שום אפקט לשדה מגנטי על מולקולות אורגניות. לא "מסדר", לא מקצר, לא מאריך, לא כלום. נאדה. גורנישט.
"צלחת הגשה שבבסיס שלה יש מנגט ניאוביום שטוח, שמדגישה ומעשירה את טעם המרק שנמזג לתוכה על ידי סידור מחדש של מולקולות השמנם האתריים, הם מקור טעם מרק העוף" - זה נשמע לכם הגיוני יותר או פחות? זה בדיוק, בדיוק אותה טענה - והיא חסרת שחר באותה מידה.
"מקטין את טיפות הסולר מ26 מיקרון ל3 מיקרון", סופר למישהו אחר כאן. ברצינות, על מה אתם מדברים? קחו כוס סולר - או כוס מים לצורך העניין - יש בה טיפות?
צאו מנקודת הנחה מאד פשוטה - כן, יש רמאים בעולם. בסרטונים האלו מציגים אנשים, שיודעים שהם מוכרים שמן נחשים.
זה קיים ונפוץ בהרבה בתחום הבריאות (הומאופטיה מישהו?) והתזונה, ואני כבר מזמן הפסקתי להתווכח עם אשתי ובטח עם חמותי על התועלות שבכל צמחים, תערובות, אגוזים, תוספים, כדורים. יש כל כך הרבה, וכל אחת ואחד בוחר מה שבא לו, אין אפילו הגיון פנימי בין כל התיאוריות וכל הקשקושים.
פה מדובר על דברים מדידים, ניתן לבצע ניסויי מעבדה, ניתן לבדוק את מה שנכנס לשבלול האלומיניום הזה מול מה שיוצא, ניתן לבצע בדיקות הספק ויעילות על מנועי מעבדה סטטיים. הבדיקות האלו לא מבוצעות, כי אין מאחורי התיאוריה של טיפול מגנטי בדלק כלום.
אבל בדיוק כמו עם מה שאוכלים, שותים ובולעים - אם זה עושה לך טוב, הידיעה שעשית משהו לטובת המנוע של הרכב האהוב שלך, אז מי אני שאגיד לך מה לעשות עם הכסף?
חנן-ג'יפולוג
21-04-15, 09:33
את דעתי על המוצרים האלה ניתן למצוא בדיוני עבר, ואין טעם לכתוב מחדש על נושאים ישנים.
רק אזכיר שבפורום השכן, פורום מעוטי הציריות, יש גולש שנוסע, ככה כתוב, על מים במקום דלק.
רק כדי לסדר את הדיון - חיים האם מדובר על המוצר הזה - algae-x דגם LG-X 200 או 500? זה הדבר הכי קרוב למפרט טכני שמצאתי. זה בהגדרה הspec sheet. תגידו מה אתם מבינים מהדף הזה.
http://www.algae-x.net.au/images/docs/Algae-X_Fuel_Conditioner__Spec_sheet.pdf
דניאל מאירי
21-04-15, 10:05
אצלי הורכב דגם 200
דניאל
...רק אזכיר שבפורום השכן, פורום מעוטי הציריות, יש גולש שנוסע, ככה כתוב, על מים במקום דלק.
זה בהחלט אפשרי אבל לא שווה מבחינת צריכת האנרגיה, נבדק בפועל עם רכב ישן עם קרבורטור.
לעומת זאת אפשרי להוסיף מים ובכך להוריד את צריכת הדלק..
רק שלא מדובר על מים אלא על מים מפורקים והצריכה היא של מימן.. :)
חנן-ג'יפולוג
21-04-15, 10:38
בעולם שבו מעל ל90 אחוז מהאוכלוסיה מאמין בחבר דמיוני, שימוש בלוגיקה הוא הליך איזוטרי.
זה המוצר ואצלי הורכב דגם 200.
אנסה לקבל מהמפיץ תוצאות בדיקות מעבדה מקומית.
חיים. אתה איש טכני. ובכל זאת מישהו הצליח למכור לך...
מסדרת מחדש את המולקולות ומשנה את גודל הטיפות.....
בוא נדבר על טיפות. בזרימה כמו שיש בתוך הצינור ותחת לחץ וספיקה שיש בצינור, אין טיפות. זה דבר פשוט אבל זה שמוכר את המוצר מקווה שתתעלם מהעובדה הזו.
טיפה נוצרת כתוצאה ממתח פני שטח של הנוזל. אם אין פני שטח, אין טיפות, ובזרימה אין פני שטח. זה כמובן ההסבר הכי פשטני שיש אבל לא צריך להיות כימאי או מדען כדי להבין את זה, מספיק להתקלח פעם בכמה ימים.
אגב, אם תבדוק תוכל לראות שיש המון מחקרים על גודל הטיפות בתאי שריפה של מנועי דיזל, ובמחקרים האלו יש פיזור גדול של גודל הטיפות שנוצרות כתוצאה מריסוס הסולר. המספרים הם בין מיקרונים בודדים ל50 מקרון כאשר הצפיפות הגדולה זזה כתלות במהלך הסיכה שבמזרק, גודל החור של המזרק, הלחץ בתא השרפה ועוד. אף מחקר לא מציין אחידות או פיזור קטן של גודל הטיפות כתוצאה מהתקנת מגנט אי שם במעלה צנרת הדלק.
אני כן מוכן לקבל שיש אפקט כזה או אחר בהתקן, שמקטין או מווסת או מרסן שינויים בכמות הדלק, וכתוצאה מכך יש פחות עשן שחור (דלק מיותר) ויחד עם זה פחות דלק באופן כללי.
אני חושב שסתם הצרה קטנה בצינור ההזנה תעשה אפקט דומה.
אסף.
ממתי אפשר לבצע "סידור" למולקלות אורגניות בעזרת מגנט ?
אם זה היה אפשרי, אז לאחר בדיקת MRI (צילום בעזרת שדות מגנטיים חזקים מאד) היה יוצא מוטציה או חייזר ....
רענן
זה לא סתם סידור. זה סידור שנשאר גם אחרי זרימה בכיוונים שונים ודרך שסתומים... זה חתיכת מגנט משכנע...
אסף.
היבואן כרגע בפריז,והצלחתי לדבר איתו. הוא הבטיח להעביר לי בדיקות מעבדה מקומית שבדקה את המוצר. כפי הנראה שיש לו גם בדיקות מעבדה מארה''ב,שגם אותן ניתן יהיה לקבל.
נקווה שתוכלו לבדוק את התוצאות המעבדתיות.
בעולם שבו מעל ל90 אחוז מהאוכלוסיה מאמין בחבר דמיוני, שימוש בלוגיקה הוא הליך איזוטרי.
לא יכולת לנסח את זה טוב יותר.
לטענה הזאת אין שום בסיס, וזו הנקודה שכולם מרקדים מסביבה, מפחדים לגעת, "כי אני לא כימאי", כי אני לא מבין. ובדיוק לנקודה הזאת הרמאים נכנסים עם שמני הנחשים.
רבותי, אין שום אפקט לשדה מגנטי על מולקולות אורגניות. לא "מסדר", לא מקצר, לא מאריך, לא כלום. נאדה. גורנישט.
...
יופי נמרוד.
חייב להרוס.
ואני כבר רציתי לערוך בדיקה מסודרת לרעיון פורץ דרך ולפרסם תוצאות "מדידות".. התחלתי לתכנן מתקן נוח וניסתר, שיאפשר להלביש את המוצר על הבובול, שיסדר מחדש את המולקולות ויאריך וכו'...
דווקא בניתי על זה.עכשיו איך אני מבטל את ההזמנה?
אל תבטל. זה בדיוק העניין. גם אם אתה יודע שזה שטויות, אתה רק צריך לשכנע אותה שזה עובד.....
אסף.
אל תבטל. זה בדיוק העניין. גם אם אתה יודע שזה שטויות, אתה רק צריך לשכנע אותה שזה עובד.....
אסף.
אחרי שכל החיים משכנעים אותן שככה נראים 20 ס״מ, מה הפלא שיש להן בעיית אומדן מרחק בכביש?
...ושבכל פעם הן שורפות 600 קלוריות...
אסף.
בנסיעה המסוימת הזו הרכב נסע במהירות הגבוהה ב- 20% מהרגיל - לפחות.
בפסח, בכביש 6 היו תנאים אטמוספריים חריגים שלא לומר רוח גבית.. שאפשרו לי לשייט ב-110+ בקלות עם הגמל עמוס בחצי טון ציוד.
יש לנו את זה בכל הכלים במחצבה. לא נראה לי שמישהו אי פעם בדק את היעילות..
מי שמייבא ומתקין את זה הוא בחור נחמד בשם דני שגם עושה אחזקות וניקוי למיכלי דלק בתחנות.
GodsFather
22-04-15, 08:44
מי שמייבא ומתקין את זה הוא בחור נחמד בשם דני שגם עושה אחזקות וניקוי למיכלי דלק בתחנות.
תבדוק מי מנהל צי הרכב ותשאל אותו אם יש לו אקסל הוצאות ותחזוקה של השנים לפני ואחרי ההתקנה. משם זה יהיה יותר פשוט.
אין אקסל אצלנו.. עובד מהאנרציה.. 😃
בינגו. זה בדיוק המודל העסקי של הדברים האלו.
המוכר הוא נותן שירות, טכנאי, שעל הדרך מציע משהו קטן שיכול רק לעזור.
זה עובד אצל מתקיני מכונות כביסה - הם באים מטעם החנות לפתוח ולהתקין את המכונה, וזה בסדר גמור - ומציעים על הדרך מסנן מגנטי ב200 שקל שישמור על מכונת הכביסה מאבנית. אני מסרב בנימוס, אבל אני משער שלא מעט מהלקוחות ללא רקע טכני מושפעים מהפחד שהטכנאי נוטע ומתקינים.
הטכנאי שהתקין אצלי מקרר סמסונג עם מייצר קרח הציע לאשתי לקנות במקום פילטר מים "מקורי" נוסף ב600 שקלים, מזל שהמחיר היה מופקע והיא התקשרה אלי להתייעץ.
אותו דבר עם מישהו שבא לתחזק מתקני סולר - מה אכפת לו לנסות להרוויח עוד כמה גרושים על ידי דחיפה של משהו לא מזיק - ומה אכפת למנהל צי הרכב להסכים? מדובר על כסף זעיר לעומת כל האופרציה, וזה גם לא יוצא מהכיס שלו במקרה הזה.
אני לא אומר שהאנשים האלו שמוכרים בקצה הם רמאים - ממש לא. אבל כן נוח להם לא להתעמק ולנסות להציע משהו על הצד.
זה נכון גם במוסך שמציע לך תוסף כלשהו על הדרך, ואם תחשבו אז עוד ועוד נותני שירות מציעים כל מיני תוספות הכנסה קטנות כאלו.
הקלאסי ביותר, תסכימו, הוא מכון הטסטים שכל שנה דוחף לנו מחדש את הפסים הזוהרים ב30 שקלים. היעילות היא אפס (מה רע בפסים משנה שעברה?) והיכולת להתנגד גם אפסית. והרווח גדול - אנחנו משלמים לטסט 150 שקלים, והנה בום תוספת של 30 שקלים, משמעותית ביותר עבור נותן השרות.
נראה שבמקרה הזה עוד נותן שירות - במקרה הזה מדריך טיולים - נפל לאותה שיטה.
GodsFather
22-04-15, 09:33
עדיין יש משהו בעניין העשן שהצטמצם... נשאלת השאלה כיצד.
כמו שיש תוספים שכן משפיעים על מכלולים אחרים, למשל ניקוי של מערכת הדלק...
boaz avrahami
22-04-15, 09:39
הרגת אותי עכשיו...
מה, גם המגנט למכונות כביסה לא יעיל?
כי במדיח של בוש זה מגיע כחלק אינטגרלי על הצינור מהמפעל...
מה תגיד על זה?!
לעניין הפסים הזוהרים לא מצליח למצוא אזכור במרשתת אבל אני ממש זוכר שקראתי זאת לפני הטסט שעשיתי לפני כחודש...
( ועל המכון לפרסם זאת) שאסור להכשיל טסט על פסים זוהרים ואסור למכון גם למכור אותם. ( לחנות ליד בטח כן).
בכל מקרה אפשר לחתום על התחייבות להתקין אותם תוך פרק זמן קצר ולעבור טסט...
ואגב, כל איש מכירות יודע שאת הכסף האמיתי עושים מהתעלול שנמרוד הזכיר.
זה נקרא upsale או בעברית שדרוג.
האמריקאים אלופים בזה.
קח מוצר במחיר עלות ונעשה את הרווח ותוספות
עשן שהצטמצם, סחיבה טובה וצריכת דלק הם דברים שבתדלוק בתחנה טובה יכולים להיות משמעותיים..
במחצבה יש עם זה נסיון של כמה שנים טובות על כלים כבדים. כפי שציינתי אף פעם לא נבדקה יעילות העניין. אבל איך אמר לי פעם מישהו, אם זה עושה בכלים שלנו 10% ממה שזה מוצהר שווה לי..
עדיין יש משהו בעניין העשן שהצטמצם... נשאלת השאלה כיצד.
"עשן" במנוע דיזל זה OVERFULING
המשאבה מספקת יותר ממה שצריך, בלאי? יכול להיות
תכניס למערכת וסט, וכמות הדלק שמסופקת למשאבה יורדת,במקרה הזה הצנרת המקורית היא 8ממ וה "מגנט הוא 6ממ
הגיוני.
הרגת אותי עכשיו...
מה, גם המגנט למכונות כביסה לא יעיל?
כי במדיח של בוש זה מגיע כחלק אינטגרלי על הצינור מהמפעל...
מה תגיד על זה?!
לעניין הפסים הזוהרים לא מצליח למצוא אזכור במרשתת אבל אני ממש זוכר שקראתי זאת לפני הטסט שעשיתי לפני כחודש...
( ועל המכון לפרסם זאת) שאסור להכשיל טסט על פסים זוהרים ואסור למכון גם למכור אותם. ( לחנות ליד בטח כן).
בכל מקרה אפשר לחתום על התחייבות להתקין אותם תוך פרק זמן קצר ולעבור טסט...
ואגב, כל איש מכירות יודע שאת הכסף האמיתי עושים מהתעלול שנמרוד הזכיר.
זה נקרא upsale או בעברית שדרוג.
האמריקאים אלופים בזה.
קח מוצר במחיר עלות ונעשה את הרווח ותוספות
אוקי, אז upsale זה המונח המקצועי.
נתתי כאן כל מיני דוגמאות לשיטת המכירה וההגיון שמאחוריה - אם תחשבו על זה, אין כמעט תחום שבו אתם קונים משהו אחד ומנסים לדחוף לכם משהו נוסף (מחברת הביטוח שדוחפת לך ביטוחי חיים אקסטרה במחירים מופרכים, ועד חנות הטלפון עם הכיסוי והמדבקה למסך ואפילו מוכר הנעליים שינסה למכור גם משחה).
המשהו הנוסף צריך להיות קטן, פשוט לשימוש או התקנה, שיהיה מאחוריו סיפור מעניין, ולא מזיק. עבור מוכר הקצה מדובר על תוספת הכנסה משמעותית.
אנחנו חיים בחברת שפע, יש לנו כסף פנוי, ויש כל הזמן נסיון לנגוס ממנו. וזה בסדר, רובנו גם מנסים לנגוס בכסף של אחרים ישירות או בעקיפין במקומות העבודה שלנו.
זה ההסבר למה דברים כאלו קיימים וימשיכו להתקיים לנצח.
אבל הדיון הזה הוא ספציפי על ההשפעות הטכניות של מכשיר בשם Algae-x, ואין מאחורי המכשיר הזה אפילו את התועלת המסוימת שיש בפס זוהר, או במשחת נעליים.
מוני אורבך
22-04-15, 10:12
נמרוד, תפסיק לבלבל את העם עם עובדות !!!
את מי זה מענין אם זה יעיל או לא ?!
מה שחשוב שקנית את זה חשבת שעשית טוב למנוע וגם חשבת שיפרת צריכת דלק...
העובדות לא מענינות בכלל, להיפך עדיף לא לדעת אותם.
בפוליטיקה זה עובד מצוין, אין שום סיבה שבתחום הרכב זה לא יעבוד.
boaz avrahami
22-04-15, 11:07
לקרוא את ההתמודדות והניתוח שלכם המהנדסים את האנשים שמגיעים למסקנות לא בצורה לוגית...
לתשומת לבכם, מרבית האנשים מקבלים החלטות לא בצורה לוגית ולא בהסתמך על עובדות.
נקודה למחשבה...
אני רק מדמיין לי מה יקרה כאן אם תוצגנה כאן בדיקות מעבדה מוסמכות המקובלות על כל העולם ואשתו שהמוצר אמיתי ומעולה.
אני כבר צוחק על החשבון.....
חנן-ג'יפולוג
22-04-15, 11:53
ואני רק נזכר בכל הדגימות ששלחתי למעבדה והם שאלו אותי מה אני רוצה שייכתב בתוצאות.
גם לצלילה בקישון אין הוכחה מעבדתית שמסרטן ....
כנ"ל כבר התבשרנו שהאויר בחיפה צלול ואפשר לחזור לשיגרה.
זה שיש שם יותר תחלואת סרטן, כנראה התשובה בזה שיש להם יותר פסטבלים ...
רענן
אני רק מדמיין לי מה יקרה כאן אם תוצגנה כאן בדיקות מעבדה מוסמכות המקובלות על כל העולם ואשתו שהמוצר אמיתי ומעולה.
אני כבר צוחק על החשבון.....
יאללה, תביא.
אנסה להביא את בדיקות המעבדה,ואם אין להם כאלה אז מדובר בבלוף.
בכל מקרה אני יודע את התגובות לדוח''ות המעבדות. הם כבר החלו.
חנן-ג'יפולוג
22-04-15, 14:28
אני לא מבין, חיים, מה איכפת לך מדו"חות מעבדה, אם יש לך את תוצאות הבדיקה הפרטית שלך?
אני גם לא מבין מה איכפת לך מה אחרים חושבים.
אני בהחלט יודע איזה איבר בגוף היו מזיזות לי בדיקות מעבדה, או דעות של אחרים, אם היתה לי תוצאת הבדיקה שלי.
חנן.
מה זה קשור מה זה מזיז לך ואיך חיים מרגיש עם הבדיקה שלו.
חיים חושב שמצא מוצר, שיכול לעזור ולהועיל לאחרים ומנסה, כעזרה, להראות שהמוצר יעיל ולא רק להרגשתו הסובייקטיבית.
אני בטוח שיש פה כאלה שמחכים לנתונים אובייקטיבים, על מנת להשתמש במוצר.
ובכלל.
אם אכן לא ניתן לסמוך על בדיקות מעבדה... על מה כן ניתן לסמוך לפני שקונים ובודקים על בשרינו?
נכון, צריך לקחת הכל בפרופורציות ובחשדנות ראויה אבל מה האלטרנטיבה?
אני בהחלט יודע איזה איבר בגוף היו מזיזות לי בדיקות מעבדה, או דעות של אחרים, אם היתה לי תוצאת הבדיקה שלי.
אותי מעניינות התוצאות של חיים.
אם הוא יבצע מעקב, אני סומך על המדידות של הפדנט הזה הרבה יותר מחומר פרסומי עלום.
כשהוסיפו שמחצבה כלשהי ציידה את הכלים שלה, זה נפל בדיוק לסוג ה״הוכחות״ שמשווקי מוצרים כאלו משתמשים בהם כדי לשוות אמינות ואיכות:
״בין לקוחותינו מחצבת x", ולא משנה שאף אחד במחצבה בכלל לא בדק מה זה עושה.
חנן.
מה זה קשור מה זה מזיז לך ואיך חיים מרגיש עם הבדיקה שלו.
חיים חושב שמצא מוצר, שיכול לעזור ולהועיל לאחרים ומנסה, כעזרה, להראות שהמוצר יעיל ולא רק להרגשתו הסובייקטיבית.
אני בטוח שיש פה כאלה שמחכים לנתונים אובייקטיבים, על מנת להשתמש במוצר.
ובכלל.
אם אכן לא ניתן לסמוך על בדיקות מעבדה... על מה כן ניתן לסמוך לפני שקונים ובודקים על בשרינו?
נכון, צריך לקחת הכל בפרופורציות ובחשדנות ראויה אבל מה האלטרנטיבה?
אפשר לסמוך על בדיקות מעבדה, השאלה היא של איזה מעבדה, ומה מהבדיקות אתה רואה.
אם מכון ויצמן יוציא הודעה רשמית שהוא בדק ומצא שX בתנאי Y נותן ככה וככה אני אאמין, אם מישהו יפרסם שלפי מחקר של מכון ויצמן המוצר שלו עושה פלאים בכל דבר שהוא עלי אדמות אני לא אאמין.
רק לגבי המגנט במדיח... מה שמסופק בצינור המקורי זה מפסק בטיחות, לא מטהר מים מגנטי..
ולגבי הקטנת כמות העשן - כתבתי קודם. פחות דלק מיותר - פחות עשן.
ולגבי דוח מעבדה - בוא נראה. אם באותו מנוע באותם תנאים הושגו ביצועים טובים יותר - זה עניין רציני.
רוב הדוחות של מוצרים כאלו הם או אישור בטיחותי שאומר שהמוצר לא מזיק, או דוח ממבו ג׳מבו שלא אומר כלום בעצם.... אבל יש לי סבלנות.
אסף.
עכשיו אני אוסיף משהו שאולי יפתיע חלק מכם.
נזכרתי היום שכבר פגשתי את המוצר המדובר כחלק ממערכת טיהור דלק. מערכת עובדת ומוצלחת, נחשבת מצויינת, וכוללת מסננים שונים וגם את הפטנט המדובר. אני לא יודע אם המערכת עובדת בזכות המגנט או בזכות המסננים האחרים, אבל היא טובה.
יש טענה שהמגנט בכלל מוציא מהסולר המזוהם חלקיקים מתכתיים - מקטין את מהירות הזרימה שלהם ומוודא שהם יילכדו במסנן. ולמעשה ביישום כזה הוא עושה עבודה טובה כחלק ממערכת ניקוי. זיכרו שבכל מנוע יש קו עודפים, שלמעשה מחזיר הרבה סולר מהמסילה למיכל, ויחד איתו הרבה חלקיקים מכל מיני סוגים.
שאלתי אז לגבי יישום קבוע במנוע, וקיבלתי תשובה ממישהו שמעורב בעניין שעם סינון מתאים לאחר המתקן, יש כאן אפקט של ניקוי הסולר מחלקיקים מתכתיים, וכשניסנינו למצוא הסבר, אחת האפשרויות שעלו היא שהורדת המהירות של החלקיקים המתכתיים מפרקת מכנית עוד כל מיני הצטברויות של לכלוך בתוך הזורם, בעקיפין. זה כבר נשמע כמו הסבר שיש מה לעשות איתו. יש דו"ח מעבדה על ביצועי מנוע ללא ועם ההתקן. עכשיו בעקבות השרשור חיפשתי במיילים ישנים ומצאתי את הדו"ח. אז תיכף נראה מה.
אסף.
אסף,
בעצמך ציינת שדובר על סינון לאחר המכשיר, וכאן אין מסנן.
מה הספיקה של מע דלק? אתה מעריך שבמהירות זרימה, מגנט מסוגל להשפיע בעיכוב חלקיקים ברזליים?
בחומר הכתוב הם מציינים בפירוש שזה מיועד קודם כל לצוברים ומיכלי דלק בתחלופה נמוכה, ואז יש הגיון באלמנט מגנטי שיתפוס חלקיקי מתכת וחלודה.
אבל ברכב עם מיכל קטן, בתחלופה גבוהה?
אם מתקינים מסנן מיקרוני, למה צריך את המכשיר?
יש מסננים כאלו, למערכות שעובדות עם סולר לא נקי.
ובמה זה יהיה שונה ממגנט חזק בתחתית מיכל הדלק?
בדומה למגנט בעוקה, או בפילטר שמן, הוא לא רק ימגנט את החלקיקים שאולי יש, אלא גם יחזיק אותם במקום.
וואלה, יש לי פטנט.
לכל מי שרוצה, אני מוכר את כל המגנטים מהמקרר שלי ב50 שקל לחתיכה.
דורון,אסף רציני רק ב50% מהזמן.
אחלה שיטה לחיות,מנסיון.
עכשיו הוא לא.
מכיר את אסף.
ע״ע המגנטים למקרר.
רק לידיעה. המכשיר מותקן על צינור הדלק ביציאה ממיכל הדלק ולפני הפילטר הראשון. קוטר הניפלים משני הצדדים זהה לקוטר הצינור דלק.
קוטר הניפלים משני הצדדים זהה לקוטר הצינור דלק.
יש לך צנרת דלק של 8ממ והמגנט מקטין אותה ל6ממ(1/4 NPT)
אין קשר לגודל החיצוני של הניפלים, מדובר בקוטר הפנימי.
לא מדויק. על צינור הדלק המתכתי מורכב צינור גומי .צינור הגומי נחתך ובתוכו הוכנסו והורכבו הניפלים שקוטרם החיצוני זהה לקוטר צינור הדלק המתכתי.
כך שניראה לי ששטח החתך של צינור המתכת והניפלים זהה לערך.
אם התוצאה הסופית הינה חסכון בדלק והפחתת העשן ועוד בתוספת כח - אני את שלי קיבלתי.
לפנות בוקר אני יוצא למסע שטח ארוך של שלושה ימים בכל הר-הנגב שכולו נסיעה רצופה במשך 10 שעות בכל יום. זה יוכל להיות מבחן נוסף לגבי צריכת דלק בתנאים קשים עם קילומטרג' רציני. אביא לכאן את התוצאות. היות ואופי נהיגת השטח שלי הינה בנסיעה איטית כדי להינות מהנוף וכדי לפגוש בעלי חיים שלא בורחים מהרכב - המבחן אמור להיות משולב כביש/שטח ביחסים של חצי - חצי.
לגבי העשן ההבדל כל כך גדול שאני לא צריך שום הוכחה נוספת.
לגבי תוספת הכח - אנסה להיות אוביקטיבי ולנטרל את תופעת הפלצבו ככל שזה אפשרי אם בכלל.
הכי טוב , זה ליצור קשר עם אוניברסיטת בן גוריון ולשאול האם יש פרופסור ערן שר והאם בוצע ניסוי יחד עם עיריית תל- אביב ולהתקשר לעירייה ולשאול האם יש מנהל אהרון רבי ולשאול האם בוצע ניסוי עם האוניברסיטה ?????
מתוך אתר החברה :
Ben-Gurion University test on LG-X 500
Ben-Gurion University Test AXI LG-X 500The tests that we have conducted to study the rate of reduction of air polluters emitted from diesel engines fitted with Magnetic Fuel Stabilizers of the LG-X 500 type are described hereunder together with their results. We have conducted two series of tests:
Series of Tests with Chassis Dynamometer
1. The test’s objective: Testing the rate of reduction of air polluters emitted from a Volvo truck used in garbage disposal, made available for the test by the Transport Department of the Tel-Aviv Municipality.
2. The subject stabilizer was installed on the 5th of November, 2006 between the fuel tank and the primary fuel filter adjacent thereto.
3. The truck was loaded with the assistance of a chassis dynamometer at a “DAN” workshop and the emission rates were measured in three different working regimes. The tests were conducted under the supervision of the signatory.
4. The composition of the exhaust gases was measured at each working regime, once before the stabilizer was fitted (on November 5th, 2006) and again after having fitted it (on December 3rd, 2006). The vehicle traveled between said dates with the fuel stabilizer (the number of kms. shows in the table).
5. During the period of time between both measurements the truck worked as usual and the truck engine did not undergo any treatment (any kind of cleaning, injectors replacement, injection or valves adjustments, filters replacement, oil replacement, etc.).
6. The three different working regimes in which the tests were conducted are detailed in Table Nr. 1.
7. NOx, HC, CO were measured at each regime as well as parameters characterizing the solid particles, namely, the particles’ distribution by size and their total mass.
8. The exhaust gases’ composition was measured by means of a SUN produce DGA 1000 Gas Analyzer.
9. The parameters characterizing the solid particles were measured by means of a SENSORS produce PM-300 Particulate Analyzer.
10. The results reflect single measurements and are not representative of a statistic sampling collection.
Series of Tests with an Engine Dynamometer
1. The test’s objective: Testing the rate of reduction of air polluters emitted from a Ford Transit’s engine loaded in this test with a turbulence currents dynamometer.
2. The subject stabilizer was installed on December 27th, 2006, between the fuel tank and the primary fuel filter adjacent thereto. All the tests were conducted on the same day.
3. The engine was loaded with assistance of a turbulence currents dynamometer and the emission rates were measured in three different working regimes.
4. The exhaust gases’ composition was measured at each regime in two different protocols: according to the first protocol, at each working regime, the engine was continuously fed by moving the gate valve once thru the engine’s normal fuel piping and once thru the magnetic stabilizer. The results are displayed in Table Nr. 2. According to the second protocol, the engine was tested without the stabilizer at three operating regimes one after the other and then it was tested in the same manner and at the same regimes with the stabilizer. The results are displayed in Table Nr. 3.
5. The tests were conducted under the supervision of the signatory.
6. NOx, HC, CO were measured at each working regime as well as the smoke’s turbidity and the fuel consumption.
7. The exhaust gases’ composition was measured by means of a SUN produce DGA 1000 Gas Analyzer.
8. The smoke’s turbidity was tested by means of a SUN produce DG 8000 Smoke Meter.
9. The fuel consumption was measured by weighing fuel at measured times.
10. The results reflect single measurements and are not representative of a statistic sampling collection.
Results of the Series of Tests with a Chassis Dynamometer
1. The stabilizer helped in reducing CO emission by an average rate of 50.4%/ It should be pointed out that, as a rule, the rate of CO emission from diesel engines is very low compared with the emission rate of this component from petrol engines.
2. The HC rate of emission from diesel engines is also low compared with the emission rate of this component from petrol engines. The measured rates were between 2 and 16ppm, therefore they have no practical significance. However, it should be pointed out that except for the medium load test (apparently a measuring error), the average reduction rate is 36.5%.
3. The stabilizer helped in reducing NOx emission by a rate of 12.8%.
4. The stabilizer helped in lowering the level of the particles’ emission by a rate of 3.5%.
Results of the Series of Tests with an Engine Dynamometer
1. The stabilizer helped in reducing CO emission by an average rate of 11.1% according to the first protocol and by an average rate of 25.5% according to the second one. As a rule, the rate of CO emission from diesel engines is very low compared with the emission rate of this component from petrol engines.
2. The stabilizer helped in reducing HC emission by an average rate of 5.1% according to the first protocol and by an average rate of 16.2% according to the second one. As a rule, the rate of HC emission from diesel engines is very low compared with the emission rate of this component from petrol engines.
3. The stabilizer helped in reducing NOx emission by an average rate of 13.9% according to the first protocol and by an average rate of 3.3% according to the second one.
4. The stabilizer helped in lowering the smoke emission level by a rate of 15.1% according to the first protocol and by an average rate of 23.4% according to the second one.
5. The stabilizer helped in reducing the fuel consumption by an average rate of 5.5% (9% according to the first protocol and by a rate of 2.0% according to the second one).
Conclusion: From the results obtained from the series of tests described above it can be concluded that the LG-X 500 fuel stabilizer has a contribution in lowering air pollution emitted from diesel engines, including lowering the level of the NOx emitted and the smoke emission rate. From the above results the contribution in the other tested components may also be noted.
Very respectfully,
Professor Eran SHER
Head of the Engines Laboratory
Table Nr. 1: Summary of Chassis Dynamometer Results – Truck (Volvo) data and rates of polluters measured at the engine’s different operating regimes.
<tbody style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; font-family: inherit; font-size: inherit; font-style: inherit; font-variant: inherit; font-weight: inherit; font-stretch: inherit; line-height: inherit; vertical-align: baseline;">
RPM
kW
Neutral
650
0
v=36 – 39
800
25-26
v=47 – 49
1350
46-45
Vehicle Nr. 17-904-15
</tbody>
<tbody style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; font-family: inherit; font-size: inherit; font-style: inherit; font-variant: inherit; font-weight: inherit; font-stretch: inherit; line-height: inherit; vertical-align: baseline;">
Before installation
Nov. 5, 2006
vol. %
CO
0.039
0.023
0.023
vol. ppm
HC
16
2
5
vol. ppm
NOx
123
449
389
</tbody>
After installation
vol. %
CO
0.036
0.006
0.007
vol. ppm
HC
11
6
3
vol. ppm
NOx
110
434
293
</tbody>
Table Nr. 2: Summary of engine dynamometer results according to the first protocol, i.e., at each working regime the (Ford Transit) engine was fed continuously by moving a gate valve once thru the engine’s normal fuel piping and once thru the magnetic stabilizer. W/O – without the instrument.
Point by Point
Idle W/O
Idle
1200 W/O
1200
1800 W/O
1800
Torque [N*m]
0
0
95.5
93
122.5
121
CO [%]
0.04
0.02
0.03
0.04
0.05
0.02
HC [ppm]
18
15
22
37
2
0
NOx [ppm]
140
140
500
150
610
610
Smoke [%]
5.8
5
46
26
23
20
O2 [%]
18
18.3
10.2
9.5
8.5
8.7
CO2 [%]
1.75
1.69
7.21
7.21
8.39
8.36
Fuel [g/min]
6
6
52
50
94
92
</tbody>
Table Nr. 3: Summary of engine dynamometer results according to the second protocol, i.e., the (Ford Transit) engine was tested without stabilizer at three operating regimes one after the other and then it was tested at the same regimes with the stabilizer.
Map after Map
Idle W/O
Idle
1200 W/O
1200
1800 W/O
1800
Torque [N*m]
0
0
100
99
127
127
CO [%]
0.02
0.02
0.03
0.02
0.04
0.04
HC [ppm]
11
11
14
11
16
17
NOx [ppm]
120
110
460
410
620
480
Smoke [%]
3
3.5
18
10
23
19
O2 [%]
18.7
10.3
10.3
10.3
7.7
7.6
CO2 [%]
1.58
1.55
7.27
7.24
9.08
9.12
Fuel [g/min]
8
6
50
50
96
94
</tbody>
Table Nr. 4: Results of the particles’ measurements obtained from the chassis dynamometer tests.
Truck 1
No. of Particles per liter of diluted air
Bins
0.3-0.39u
0.4-0.49u
0.5-0.64u
0.65-0.79u
1.0-1.5u
1.6-1.99u
>2u
m3/lit
mg/m3
T1-idle
189,406
52,369
35,855
14,493
9,350
5,143
1,870
2.86E-14
57.23
T2-idle
149,622
61,083
32,993
12,078
8954
5,362
1,720
2.64E-14
52.75
T3-36 km/h
672,027
101,080
57,233
16,830
11,843
5,610
2,493
5.37E-14
107.41
T4-39 km/h
587,600
114,816
62,786
17,645
10,276
5,380
2,560
5.37E-14
107.39
T5-47 km/h
901,900
139,650
49,582
13,600
7,367
6,233
567
4.29E-14
85.84
T6-49 km/h
830,458
123,117
51,419
12,584
7,843
6,483
483
4.08E-14
81.57
</tbody>
Attachment: Declaration
Rishon, December 3, 2006
DECLARATION
I, the undersigned, hereby confirm by my handwritten signature that the tested truck license number 17 904 15, was refueled during the subject period (from October 05 thru December 03) with regular fuel only.
I hereby declare that to the best of my knowledge no treatment what so ever was given to the truck’s engine during the above mentioned period of time (no cleaning what so ever, injection or valves adjustment, filters replacement, oil replacement and so forth), except for the above addition.
Name and duty of the signatory:
Aharon Raby, Transportation Manager
Tel Aviv – Jaffa Municipality
http://www.techno-yam.com/images/stories/pdf/3.pdf
http://www.thermoprodukter.se/layout/current/docs/Algae-X(vit).pdf
http://www.axi-international.com/
פרופסור שר קיים, בוודאי, מנהל המעבדה לשריפה פנימית באוניברסיטת בן גוריון וגם האחראי על פרויקט פורמולה SAE.
ברשותך חיים, אני אנתח את הנתונים המובאים בטבלאות בצורה מסודרת.
ניסוי מספר 1:
בוצע באמצעות משאית וולוו של עיריית תל-אביב, על דינמומטר שלדה (כלומר שמודד את ההספק דרך הגלגלים). בניסוי בוצעו מדידות על המשאית לפני התקנת המתקן, ביום 5 לנובמבר 2006, ובוצעו מדידות אחרי התקנת המתקן ביום 3 לדצמבר 2006.
* זו כבר נקודה קריטית, שצוינה בדיון הזה מספר פעמים: תנאים אטמוספריים הם קריטיים. המדידות בוצעו בימים שונים. בהחלט יתכן, ואף סביר, שכשבוצע הניסוי עם המתקן היום היה קר יותר.
בטבלה מספר 1 מוצגות התוצאות של ניסוי זה. לא מוצגות תוצאות של צריכת דלק, לא של הספק, וגם לא עשן. אלו שלושת הפרמטרים שעלו בדיון ומעניינים אותנו - כאמור אף אחד מהם לא מוצג. הנתונים הם אך ורק של כמות מזהמים מסוג CO, HC וNOX. ברוב הפרמטרים ישנה ירידה לאחר הוספת המתקן, אם כי לא בכולם. בחלק מהפרמטרים הירידה מרשימה באחוזים, באחרים היא זניחה.
ניסוי מספר 2:
זה בוצע על מנוע פורד טרנזיט מחובר לדינמומטר ישירות. אני משער שמדובר על מנוע ניסוי סטנדרטי שנמצא במעבדה של ערן שר באוניברסיטה, מודל ושנת יצור של המנוע לא ידועים. ניסויים אלו בוצעו באותו יום. הניסוי בוצע בשני אופנים - פרוטוקולים.
הפרוטוקול הראשון בוצע אם אני מבין נכון בוצע כך שהמתקן הותקן במקביל לצנרת רגילה, ובעזרת ברז נבחר בכל מדידה האם לספק דלק למנוע דרך המתקן או ישירות לא דרך המתקן. הניסויים בוצעו פעם דרך המתקן ופעם לא דרך המתקן, לסרוגין. הנתונים מוצגים בטבלה מספר 2, כאשר הביטוי W/O מציין בדיקה ללא המתקן. בצעו מדידות בסל"ד סרק, ב1200 ו1800 סל"ד. מוצגים כאן בהחלט הנתונים שמעניינים אותנו - מומנט (כלומר, בהכפלה בסל"ד, זהו ההספק) צריכת דלק בגרם לדקה (לא לקילומטר - שימו לב לא להתבלבל!) עשן, ומזהמים.
בניתוח של טבלה מספר 2, נסתכל קודם כל על השורה הראשונה - מומנט (=הספק לצורך הדיון) מול השורה התחתונה, ספיקת דלק.
בסל"ד סרק, אין הבדלים. גם אין הבדלים בין פליטות כל המזהמים. ב1200 סל"ד המנוע חזק יותר בלי המתקן ב1.03% וספיקת הדלק למנוע קטנה בדיוק ב... 1.04%!
ב1800 סל"ד ההספק קטן יותר עם המתקן ב1.01% וספיקת הדלק קטנה ב1.02%!
מדובר על שינויים זניחים שבזניחים מכל בחינה פרקטית - והם עולים בקנה אחד עם התיאוריה שהציגו כאן כמה וכמה חברים, שמדובר בהוספת המתקן שהוא בסך הכל התנגדות נוספת לזרימת הדלק, יתכן שהמעבר בו צר יותר ויתכן שפשוט מדובר על תוספת אורך זרימה בתוך השבלול. האפקט הוא של הורדה של ההספק באחוז, ובהתאם, ירידה בצריכת הדלק של אחוז.
בטבלה מספק 3 מוצגות תוצאות של ניסוי דומה, על אותו מנוע מעבדתי, כאשר הניסויים בוצעו בסדרה - קודם כל מדידות על מנוע ללא המתקן ואז על המנוע בלי המתקן. כאן ההבדלים אפילו יותר קטנים. ב1200 סל"ד ההספק ירד באחוז, ספיקת הדלק זהה, ב1800 סל"ד... האמת שאני מרגיש מגוחך, אין הבדלים. תסתכלו על השורות בעצמכם - בכל המזהמים, פשוט אותו דבר.
אם יש הבדל אחד, הוא בכמות העשן, וב1200 סל"ד בלבד. בסרק וב1800 אין הבדל משמעותי. ב1200 יש הבדל בשני הפרוטוקולים שניתן להגיד שהוא משמעותי. אני חושב שזה מתיישב היטב הם התיאוריה שעלתה כאן שהמנוע מקבל מעט פחות דלק, באותו אופן שבמנועי הדיזל הישנים משחקים עם בורג במשאבה להקטנת הספיקה ולהקטנת העשן.
המסקנה שלי מהתוצאות של הניסוי? את הניסוי הראשון, זה שבוצע בהבדלים של חודש, אני פוסל. הבדלי התנאים האטמוספריים משמעותיים יותר מההבדלים בתוצאות, שהם כאמור זעירים.
הניסוי השני, שבוצע על מנוע הניסוי במעבדה, בהחלט מאשש את הטענה שהמתקן הוא בעל השפעה אפסית, וההשפעה שכן יש לו עד כמה שניתן למדוד, היא הוספת התנגדות במערכת הספקת הדלק, בסך הכל מורידה את הספיקה - ובהתאם מורידה את ההספק באחוז אחד (!!!) או פחות מכך.
השקעתי חברים, אנא קראו היטב את מה שכתבתי, וכמו שאני קראתי את הדו"ח שהובא כאן מילה אחר מילה, אנא עשו זאת גם, לפני שאתם מגיבים.
boaz avrahami
23-04-15, 11:14
שמישהו יתקשר לחיים לבשר לו.
עכשיו 5 ימים הוא לבד ויפתח תאוריות שיפרנסו פסיכולוג לשנתיים
נימרוד, (קראתי) תודה על ההשקעה
ההערה ויותר נכון ההערכה שלי לדיון (כל השרשור) הינה לגבי כמה תרומה יכולה להיות מדיון בפורום שלדעתי, קשה להשיג זאת בישיבות הנהלה שוטפות.
הדבר דומה ורק דומה ורחוק מזהה למה שעושים לפני הצעת חוק או הנחיה שנותנים לציבור להגיב (שיתוף הציבור) אבל כאן היתרון הנוסף והמשמעותי, שזה נעשה סימולטני וכל אחד יודע מה האחר מהציבור אמר. לא צריך לנחש שאת התוצאה שנקלב משרשור זה לכאן יותר ולכאן פחות הרבה הרבה פחות ולדעתי התוצאה הסופית מתכנסת בתשובה של נמרוד עם איחולי הנאה מהטיול לחיים ושישים לב יותר לחיות ולחיות ולינהות מהטבע מאשר שיהיה טרוד בבדיקות:)
הטרנזיט המפורסם .
http://www.noco.co.il/he/article/32
חנן-ג'יפולוג
23-04-15, 12:01
http://imageshack.com/a/img537/127/wwPfEA.png
http://imageshack.com/a/img673/7262/5GVWDJ.png
שמישהו יתקשר לחיים לבשר לו.
עכשיו 5 ימים הוא לבד ויפתח תאוריות שיפרנסו פסיכולוג לשנתיים
עזוב,
תן לו להנות.
אפקט פלצבו גם ככה יכניס לו רעש בטיול ואני מתערב שלפחות רבע מהזמן הוא מסתכל במראה לראות אם יש עשן.
ההקשר למסקנות:
לפני כמה שנים אחי נהג בהיילקס בלילה כשאני במושב הנוסע.
מי שנוסע בדיזל מכיר שבלילה, עם תאורה של רכב מאחור, רואים כל טיפת עישון בצורה ברורה.
אחי העיר שהוא רואה עשן.
בלי להסתכל בכלל, אמרתי לו להוריד טיפה את הרגל מהגז, הרכב ייסע אותו דבר והעשן יפסק.
חנן,
לא מצליח לקרוא את מה שענו לך..
boaz avrahami
23-04-15, 13:40
97854
97855
חנן,
לא מצליח לקרוא את מה שענו לך..
אני הלכתי בעקבות ההודעה ללינק הבא...שם יכולים לקרוא..תדפדף
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?521354-שמן-הנחשים-הבא-או-אביזר-לעירבול-אוויר-לחסכון-בדלק-(-)/page2
דורון
זה מאתר אחר תגובה מס' 24
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?521354-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%94%D7%A0%D7%97%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%91%D7%90-%D7%90%D7%95-%D7%90%D7%91%D7%99%D7%96%D7%A8-%D7%9C%D7%A2%D7%99%D7%A8%D7%91%D7%95%D7% 9C-%D7%90%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A8-%D7%9C%D7%97%D7%A1%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%93%D7%9C%D7%A7-(-)/page2
04/03/14, 22:12
#24 (http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?521354-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%94%D7%A0%D7%97%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%91%D7%90-%D7%90%D7%95-%D7%90%D7%91%D7%99%D7%96%D7%A8-%D7%9C%D7%A2%D7%99%D7%A8%D7%91%D7%95%D7% 9C-%D7%90%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A8-%D7%9C%D7%97%D7%A1%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%93%D7%9C%D7%A7-(-)&p=4280533&viewfull=1#post4280533)
Quad (http://www.carsforum.co.il/vb/member.php?1167-Quad)
http://www.carsforum.co.il/vb/images/statusicon/user-offline.png
נהג חדש (> 40 הודעות)http://www.carsforum.co.il/vb/images/ranks/helmet_ranks_1s.gif<dl class="userinfo_extra" style="margin: 5px 0px; float: right; width: 180px; height: auto !important;"><dt style="margin: 0px 0px 0px 10px; padding: 0px; float: right; min-width: 60px; width: auto !important;">תאריך הצטרפות</dt><dd style="margin: 0px; padding: 0px 0px 3px;">מאי 2003</dd><dt style="margin: 0px 0px 0px 10px; padding: 0px; float: right; min-width: 60px; width: auto !important;">הודעות</dt><dd style="margin: 0px; padding: 0px 0px 3px;">130</dd></dl>
בעניין: שמן הנחשים הבא - או אביזר לעירבול אוויר לחסכון בדלק (?)
ראיתי את השרשור הזה הבוקר, אז שלחתי מייל לאותו פרופסור שר.
כתבתי לו שנתקלתי במוצר, ראיתי כי נטען שהוא ביצע בדיקות למוצר ומצא כי הוא מפחית את צריכת הדלק של הרכב.
ביקשתי הרחבה על הבדיקות שביצע, ואם ניתן - לקבל את התוצאות.
תוך פחות משעתיים קיבלתי תשובה, להלן הציטוט המדוייק:
http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=372599&d=1393963961&thumb=1 (http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=372599&d=1393963961)
לא צריך להרחיב...
http://www.carsforum.co.il/vb/clear.gifהגב עם ציטוט (http://www.carsforum.co.il/vb/newreply.php?do=newreply&p=4280533)
מה שמוזר זה שהם שמים סמלים שמות של משרדים לרישום פטנטים ומספרי פטנט באירופה וישראל
<tbody>
אופאל בע"מ פתרונות אנרגיה
פולג 31 אלפי מנשה טלפון : 072-2203005
[email protected] (
[email protected]) www.Noko.co.il (http://www.noko.co.il/)
file:///C:/Users/GP/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif
</tbody>
נוקו – חוסכים לך דלק
חסכן הדלק של חברת - Y.A.D to results Ltd הפך להיות אחד ממוצרי החיסכון העיקריים בחיי היום יום ועכשיו גם בישראל. הטכנולוגיה שעומדת מאחורי פיתוח המוצר של חברתנו, בשנים האחרונות, והפיכתו של המוצר נגיש לכל נהג הפכה את רכישת הדלק לזול יותר ב- 5%-22% לפחות. המתקן משמש לתיעול האוויר המאפשר תנועה סיבובית, רציפה ומהירה כדי לשפר את יעילות הבערה במנוע. תנועת הסחרור מגדילה את שטח הפנים של האוויר וגורמת לתוספת כוח, דבר היוצר חיסכון משמעותי בצריכת הדלק.על מנת למנוע בלאי, יצרנו את נוקו כחלק אחד, מפלדת אל חלד. לכן, נוקו אינו דורש תחזוקה. נוקו מותקן בצינור שבין מסנן האוויר למנוע, ופעולתו פשוטה. בעזרת הכנפיים הקבועות, בעלות הזויות הייחודיות, נוקו מסחרר את האוויר שנכנס למנוע, בכך מגדיל את שטח הפנים של האוויר ומשפר את תערובת הדלק/אוויר, דבר היוצר בערה מלאה ויעילה יותר. כל אלה הופכים את נוקו לחסכן דלק יעיל.
הטכנולוגיה - החסכן מורכב מכנפיים קבועות היודעות לסחרר את האוויר בעת פעולת היניקה של מנוע, משפר את הבעירה במנוע וגורם להפחתת כמות הדלק הנדרשת להפעלת המנוע.
נתוני החסכן:
· תוצרת ישראל כחול-לבן!!!
· מוצר ירוק – ידידותי לסביבה .
· יעיל במיוחד בנסיעות במהירויות שמעל 50-60 קמ"ש.
· מדגם רשום ומוגן ברשות הפטנטים בישראל מספר 50118 DE IL ובאירופה
· הוצאה חד פעמית. החזר השקעה מהיר בתוך 3-4 חודשים.
· עשוי פלדת אל חלד,אין צורך בתחזוקה – ללא בלאי,אינו נשחק, רכיב קבוע עשוי מחלק אחד שאינו נע.
· מתאים למרבית סוגי המנועים הקיימים בשוק :בנזין או סולר, רכבים פרטיים,מסחריים ועוד..
· יצרניות רכב ביניהן: פיג'ו ,סובארו,ג'נרל מוטורס,אינפיניטי, מרצדס, מיצובישי בדגם לאנסר ועוד.. כבר אימצו רעיון דומה והוא משולב בדגמי הרכבים שלהן .
· התקנה פשוטה במוסך המורשה.
· עשרות מוסכים מורשים להתקנה, פזורים ברחבי הארץ מקרית-שמונה ועד אילת.
· נבדק במעבדות אוניברסיטת בן גוריון ע"י פרופ' ערן שר נציג ארגון מהנדסי הרכב האמריקאי SAE.
מתוך הדו"ח של פרופ' ערן שר: "תוצאות נאות ומעניינות..."
הספק-מומנט - המערכת גרמה לעליה במומנט(הספק) המנוע ...
צריכת דלק -המערכת גרמה לירידה בצריכת הדלק של המנוע ...
גזים רעילים - שיעור הפליטה של CO2 ושל O2 מצביע על יעילות ההמרה של אנרגית הדלק לאנרגיה מכאנית..
שיעור הפליטה של HC פחת בשיעורים ניכרים של בין 22.6% ל- 30.8%...
שיעור הפליטה של NOx ירד בשיעור בין 2-11% ...
בטיחות - המערכת הנדונה לא גרמה לשינוי כלשהוא בתפקוד המנוע ולא אובחן כל גורם לנזק למנוע ולמכלליו
תהליך פעולת המוצר - האוויר נשאב בכוח המנוע אל מסנן האוויר, עובר סינון מהיר ונשאב הלאה לעבר המנוע כאן פוגשת אותו מערכת חסכן הדלק המסובבת את האוויר באופן שיגיע למנוע בצורה מעגלית וממורכזת ובאופן זה גורמת לבעירה טובה יותר .הדלק מתערבל ומשפר את הבעירה וע"י כך גורם לניצול טוב יותר של האנרגיה ולחיסכון בדלק ולצמצום פליטת פחמן רעיל. משום שהמוצר מטפל באוויר בלבד-יש צורך שקצב זרימת האוויר בצינור המוליך- יהא גבוה ולכן המוצר יעיל במיוחד בנסיעה במהירויות שיוט שמעל 50 קמ"ש. לכן חסכן הדלק מצטיין בתוצאות בעיקר בנסיעות בינעירוניות.
החזון שהפך למציאות - להפחית את צריכת הדלק, להפחית את פליטת גזי חממה ממכוניות ומנועים, לשפר את הפליטה של אותן גזי חממה מסוכנים, להיות פחות תלויים בדלק ממקורות לא אוהדים ולעזור לשמור על סביבה ירוקה יותר - לנו ולילדינו.
המשימה וההתחייבות שלנו: - לספק לך הלקוח בישראל מוצר ושרות במחירים הוגנים , לחסוך בכסף רב בהוצאות הדלק ולקבל תוספת בכוח המנוע.
לשרות לקוחות והזמנות: 072-2203005 054-4261369 או בדואר אלקטרוני :
[email protected] (
[email protected]) כתובת האתר www.noko.co.il (http://www.noko.co.il/) לא חסכת - לא שילמתה
file:///C:/Users/GP/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image004.gif file:///C:/Users/GP/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image006.jpg
משרד המדגמים בקהילה האירופית משרד הפטנטים והמדגמים בישראל
מדגם רשום 001834920-0001 DE EU מדגם רשום 50118 IL DE
לרישום פטנט אין קשר ליעילות של המוצר.
מדגם רשום זה בכלל לא פטנט, גם פטנט לא מחייב שמשהו יהיה יעיל או בכלל קיים, ומעבר לכל זה - אתם מסיטים את הדיון לכיוון שמן נחשים ממשפחה אחרת לגמרי, משפחת הונטילטורים, שלמיטב זכרוני גם עלה כאן בעבר.
הדיון הזה נפתח על ידי חיים בנוגע למוצר ספציפי ממשפחת שמן הנחשים המגנטי - algae-x, אלג'קס. בואו נתרכז בו.
עוד פרט מעניין לגבי האלג'קס - מישהו מצא באינטרנט תמונה של המוצר מבפנים? מישהו פתח אותו לראות מה בדיוק קורה שם? זה צריך להיות מעניין.
אם היבואן אכן יהיה מוכן למסור מתקן לבדיקה - אני אשמח בשלב ראשון לפתוח את הברגים, להסיר את המכסה ולראות מה יש בפנים.
boaz avrahami
23-04-15, 17:45
זה מזכיר לי את הסיפור על הגרוזיני שנכנס לניתוח מוח וכשהמנתח פתח את הראש מצא שם רק חוט אחד בודד.
הסתקרן המנתח וגזר את החוט- ונפלו האוזניים
חזרה לנושא...
הייתי רציני קודם, טל ודורון. באמת אני מכיר את המוצר ובאמת קיבלתי בזמנו דו"ח שלו.
הדו"ח מעניין... כי הוא מראה איך עורכים תוצאות ניסוי כדי לקבל את המסקנה הרצויה.
בכל מקרה, הדו"ח מפורסם ברשת באתר של היצרן.
בקצרה, מנוע קאמינס תעשייתי סטנדרטי הורץ לפי תקן להרצת מנועים SAE J1003 המוכר.
בכל הרצה 13 נקודות בדיקה.
סה"כ 5 הרצות - 3 ללא המכשיר, 2 עם המכשיר.
לקחו נתוני פליטת מזהמים, CO2, צריכת דלק בגרם לדקה, מומנט והספק בכל אחת מ13 נקודות הבדיקה.
אח"כ עשו ממוצע לפני וממוצע אחרי, ונירמלו את התוצאות. הגיעו למסקנה שהמוצר יעיל באחוזים בודדים בחיסכון בדלק ופליטת מזהמים - וזה חשוב, כי לכאורה הנתון מנורמל לפי ההספק מה שאומר שהמנוע באותם תנאים מוציא יותר וצורך פחות.
עכשיו לא הסתפקתי במסקנות, ונכנסתי לטבלאות הנתונים.
מסתבר שאחת משלוש הרצות הבסיס היתה כנראה לקויה ויש בה מדידות מוזרות. לכן השמטתי אותה מה שעורכי הדו"ח לא עשו.
למעשה, ההבדל בין שימוש במדידה הזו לצורך ממוצע לבין אי השימוש בה - עושה את ההבדל.
בכל מקרה, הזנתי את נתוני הסל"ד, מומנט, צריכת דלק לתוך טבלת אקסל אחת והלבשתי את ארבעת המדידות הנחשבות בעיני אחת על השניה בגרף נקודות. המסקנה היא שחוץ מכמה מדידות חריגות שכולן פרט לאחת ללא עומס - אין הבדל שאפשר להגדיר משמעותי בין הבדיקה עם לבדיקה ללא המכשיר.
עכשיו, בשבילכם, עשיתי עוד משהו - לקחתי את כל הנקודות שהן לא סל"ד סרק, מארבעת המדידות, וערבבתי ביניהן. כלומר זרקתי אותן לתוך אותו דלי, והעליתי אותן על גרף של סל"ד מול מומנט מול צריכת דלק - ושוב, פרט לאותן נקודות חריגות, לא תוכלו להבדיל בין המדידה עם והמדידה בלי המכשיר.
כדי לפשט עוד יותר את התוצאה, לקחתי את צריכת הדלק וחילקתי במומנט, ואת זה שמתי על גרף מול הסל"ד.
שוב - לא תוכלו להבדיל בין מדידות עם המכשיר למדידות בלי המכשיר. פשוט ההבדל זניח לחלוטין. כמות הדלק ליחידת מומנט כמעט זהה בכל המדידות באותה נקודת עבודה של סל"ד ועומס, וכאשר מערבבים את כל נקודות העבודה, בכלל אי אפשר להבדיל בין נקודות העבודה, מה שאומר שגם בין נקודות העבודה ההבדל זניח. אגב, גם בנירמול התוצאות והגרף מול סל"ד (כלומר הנקודות בגרף הופכות להיות "נקיות" יותר - גרם דלק לכל יחידת מומנט במקום גרם דלק לדקה לכל יחידת מומנט), זה נראה אותו דבר.
עם תוספת ההרצה החריגה שהחלטתי להשמיט - התוצאות שונות, כי רוב הנקודות שלה הופכות לחריגות לרעה (כלומר צריכת דלק גדולה מדי יחסית לשאר).
הנה הגרף, ואת הדו"ח כולל כל הנתונים תוכלו למצוא בקישור הבא:
http://www.diesel-fuels.com/pdf/lgx-test.pdf
97858
(ציר ה X - סל"ד, ציר הY - גרם לשניה של דלק לחלק ליחידת מומנט)
אם למישהו יש הערות מחכימות, הצעות לשיפור, או סתם רוצה לומר לי שאני לא מבין והוא יכול לנתח יותר טוב את התוצאות - מוזמנים. באמת, הנה הזדמנות לכולנו ללמוד משהו על דו"חות מעבדה.
אסף.
אתם, כולכם מלבד בועז, במיוחד נמרוד ואסף, סתם מסבכים את החיים.
לפני השירשור הזה, אמת המידה היתה "בדיקות מעבדה".
היו בדיקות -> הלכנו למסקנות -> החלטנו אם טוב לנו או לא.
באתם אתם, עם השטויות הלא רלוונטיות שלכם, והרסתם הכל - נראה לכם שדיסלקט כמוני יכול "לזרוק תוצאות לטבלת אקסל או אפילו לסתם דלי"?
מה נהיה לכם...
היחיד שלוקח את הדברים ברצינות ויש לו משהו חכם לתרום לדיון הוא בועז... ששוב מפיל אותי מהריצפה לכיסא..
זה מזכיר לי את הסיפור על הגרוזיני שנכנס לניתוח מוח וכשהמנתח פתח את הראש מצא שם רק חוט אחד בודד.
הסתקרן המנתח וגזר את החוט- ונפלו האוזניים
ברנרד,
הגרוזיני הזה, הוא הקרוב משפחה של זה עם האום על ה&ין.
עידו לוריה
23-04-15, 21:13
אסף,
בעצמך ציינת שדובר על סינון לאחר המכשיר, וכאן אין מסנן.
מה הספיקה של מע דלק? אתה מעריך שבמהירות זרימה, מגנט מסוגל להשפיע בעיכוב חלקיקים ברזליים?
בחומר הכתוב הם מציינים בפירוש שזה מיועד קודם כל לצוברים ומיכלי דלק בתחלופה נמוכה, ואז יש הגיון באלמנט מגנטי שיתפוס חלקיקי מתכת וחלודה.
אבל ברכב עם מיכל קטן, בתחלופה גבוהה?
אם מתקינים מסנן מיקרוני, למה צריך את המכשיר?
יש מסננים כאלו, למערכות שעובדות עם סולר לא נקי.
ובמה זה יהיה שונה ממגנט חזק בתחתית מיכל הדלק?
בדומה למגנט בעוקה, או בפילטר שמן, הוא לא רק ימגנט את החלקיקים שאולי יש, אלא גם יחזיק אותם במקום.
וואלה, יש לי פטנט.
לכל מי שרוצה, אני מוכר את כל המגנטים מהמקרר שלי ב50 שקל לחתיכה.
אל תמכור זה מחזיק את המקרר.
עידו
עידו לוריה
23-04-15, 21:31
מדגם רשום זה בכלל לא פטנט, גם פטנט לא מחייב שמשהו יהיה יעיל או בכלל קיים, ומעבר לכל זה - אתם מסיטים את הדיון לכיוון שמן נחשים ממשפחה אחרת לגמרי, משפחת הונטילטורים, שלמיטב זכרוני גם עלה כאן בעבר.
הדיון הזה נפתח על ידי חיים בנוגע למוצר ספציפי ממשפחת שמן הנחשים המגנטי - algae-x, אלג'קס. בואו נתרכז בו.
עוד פרט מעניין לגבי האלג'קס - מישהו מצא באינטרנט תמונה של המוצר מבפנים? מישהו פתח אותו לראות מה בדיוק קורה שם? זה צריך להיות מעניין.
אם היבואן אכן יהיה מוכן למסור מתקן לבדיקה - אני אשמח בשלב ראשון לפתוח את הברגים, להסיר את המכסה ולראות מה יש בפנים.
מה השאלה יש בפנים שמן ונחשים
עידו
אסף,מה שמעניין בכל הסיפור הזה הוא אנחנו בני האדם,-שרשור שנפתח בסך הכל לפני יומיים עם מעל 5000 צפיות נכון לעכשיו,למה? כי את כולם מעניין לחסוך עוד כמה גרושים זניחים על דלק, מצד שני תראה להם בגרף מה קורה לתצרוכת הדלק כאשר מגדילים צמיגים או מגביהים את הרכב ומספר הצפיות לא יעלה את ה200...בני אדם, אוספים בכפיות ושופכים בדליים.
זה נכון.... כי את מה ששופכים זה מבחירה.
אבל הבעיה היא לא לבזבז, אלא לצאת פראייר...
אסף.
boaz avrahami
23-04-15, 21:59
העניין פה בכלל לא היה המוצר אלא צורת ההתיחסות של המשתתפים.
סוג של ניסוי סוציולוגי.
המסקנות נכתבו בשעה הראשונה ומשם זה כבר היה משעשע
אז ככה.חבר שלי נתן לי במתנה המכשיר המדובר אחרי שנסעה איתו קרוב ל4000 ק"מ והגיע למסקנה שאין שום חסכון בדלק מהמכשיר הזה בפועל.
כמובן שלא יכולתי לעמוד בפיתוי ומיד פתחתי את המכשיר כדי לראות ממה הוא מורכב.להפתעתי בפנים מצאתי רק מגנט עגול כאשר צורתו ומימדים מעלים חשד שפשוט נלקח מאיזה רמקול מזדמן.לערכתי כל העלות יצור של הדבר מסתכם בכמה עשרות שקלים בודדות ואם לקחת בחשבון שהוא נמכר במחיר 1200 ש"ח הרי זה הוכחה הכי טובה למשפט העתיק:הפריירים לא מתים...
97971http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=97971
97970http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=97970
97972http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=97972
עידו לוריה
25-04-15, 21:35
כן המגנט יכול להיות מרמקול אבל של JBL ולכן המוצר מאוד יקר :-)
עידו
boaz avrahami
25-04-15, 21:37
אתה רוצה לומר שמישהו באמת האמין שהמגנט עובד ולכן שם שם את המגנט?
לכאורה היה אפשר לדחוף שם סתם משקולת
התמונות לא נפתחות, אפשר בפורמט אחר?
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=97972
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=97970
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=97971
תודה רבה מרק חסכת לי את הפירוק (אם הייתי מקבל לידיים אחד כזה).
כדי לעזור לדוד גוגל - אני מעלה שוב את התמונות עם שמות וטקסט באנגלית.
Mark, a user on the Jeepolog.com 4X4 forum, has disasembled an Algae-X 200 "fuel conditioner" device
This device was driven 4000 KM on a diesel rig in Israel, with - not surprisingly - no noticable effects.
Disassembly show the device to be a one piece machined aluminium housing, with a ring shaped magnet - suspiciously similar to what you'd find in any loud speaker - and an aluminium cover with 2 o-rings.
Standard brass fittings are attached with teflon sealing tape to the two machined ports.
Thats it.
we hope these pictures help anyone interested in magnetic fuel conditioning. and the specificaly the algae-x familiy of devices.
97977
97978
97979
מעניין. צורת הזרימה בתוך המתקן מנוגדת לכל מה שנכון בזרימה במהירות גבוהה.
אסף.
עכשו חזרתי ממסע שהוא באמת קריעת תחת אמיתית לכל רכב. בדרך חזרה עשיתי את רובו של נחל ערוד מהדרום לצפון. ומי שעשה אותו בעבר זוכר ודאי את ארבעת הקילומטרים בתוך הקניון שמעל נחל מעזר צפונית לשטח ההפצצות הכבדות של חיל האוויר.רק הקטע הזה שווה שמונה ליטרים דלק.
קראתי בעיון את כל התוצאות המעבדתיות שלמעלה עם הניתוחים שלהן -ובוודאי ללא הבנה מספקת,וזה ממש בסדר היחס הרציני של כולכם פה. בעצם לזה רציתי להגיע במקום להתיחסויות ''ספרותיות'' במקום טכניות. לצערי הניתוח של אסף שנראה מאוד מעניין יכל היה להיות מורה דרך באם היינו מקבלים נתונים טכניים במקום הגדרות כגון ''זניח'' ''לא משמעותי '' וכו'. וחבל.
לאחד כמוני,באם יכתב לו שהחיסכון בדלק היה ''3.5%'' או תוספת הכח למנוע היתה ''1.8%'' - בממוצע - או שהמכשיר העלה את צריכת הדלק ב- X אחוזים - אומר נתון טכני שיש מה לעשות איתו. כרגע אני באותו ערפל שאליו נכנסתי לפני ניתוחי הבדיקות שכאן - שבינתיים היו ממש לא אוביקטיביות ונועדו לתת פירוש שמתאים לדיעותיו של הכותב. תופעת פלצבו כבר אמרנו.
אז לתוצאות העובדתיות של ירקן ממוצע. כשהגעתי לתחנת דלק ''עובדת'' לפני מצפה רמון מילאתי דלק עד לסוף המיכל כדי להכנס לשטח מלא.
הספידומטר ברכב והספידומטר בג'י.פי אס. הצביעו על 278 ק''מ וקבלת תחנת הדלק מצביעה על 40.2 ליטר. סה''כ 6.91 ק''מ / לליטר. לא זוכר כזו תוצאה. עובדה שאני מזדקן ולא זוכר.......
מה עוד שבאמת אין עשן. נקודה. כנראה שעם המכשיר אני מפסיק לדחוק את דוושת הגז - וזו התוצאה של ההשפעה הפסיכולוגית של המכשיר.
באחד הסיבובים הבהמה כל כך רצה שבקושי הצלחתי לקחת את הסיבוב - כנראה שהמכשיר שולט גם על הכח וגם על מהירות הרכב....
עכשו הספידומטר נמצא לפני 600 ק''מ וטרם מילאתי טנק דלק חדש. כשאמלא תהיה תוצאה של כל המסע במלואו. אדווח כאן.
חיים קראת את דוח המעבדה של פרופסור שר מ2006 שנלקח מאתר החברה? קראת את טבלאות התוצאות? את המספרים עצמם?
לאחר דו"ח כזה, של ניסוי שבוצע להזמנת החברה ומראה בבירור השפעה של אפס עד אחוז אחד (וזה המשמעות של המילה "זניח" בהנדסה) על ספיקת דלק (שיפור) והספק (ירידה!), אתה עדיין מטפח אשלייה שיש לאביזר הזה איזשהו אפקט למעט הכנסה של התנגדות במערכת הדלק - מה שמוסבר גם על ידי התמונות שמרק צרף של מכשיר מפורק?
אם כן אז אתה באמת מזדקן...
כמו שבכר אמרתי, יכול להיות הסבר הגיוני
האבזר הקטין את כמות הדלק שמסופק למשאבה וברכב של חיים זה גרם למשאבה להזריק פחות דלק כשהמשאבה הזריקה יותר מדי וגרמה לעישון.
אני מאד מקווה שאין לו משאבה מסדרת V אחרת תוכלת החיים שלה תיספר בימים ולא בשנים.
מעניין. צורת הזרימה בתוך המתקן מנוגדת לכל מה שנכון בזרימה במהירות גבוהה.
אסף.
הפוך גוטה, הפוך....
זה מיועד להאט את הזרימה של הדלק :-)
הרכב של חיים באמת מעשן חזק, וזה פשוט מקטין את זרימת הדלק.
הצעתי לו מזמן לעשות כיוון מנוע, אבל כחלק מהאמונות הטפלות, והאמון במוסכים, הוא מעדיף לא לגעת.
זיווש. אתה קורא עד הסוף לפני שאתה כותב?
הערה אחת לגבי "תחוחשת הסחיבה" ברכב של חיים.
בעברי יש לי לא מעט שעות נהיגה (למעשה חודשים+) על ל"ק 75 כמו של חיים, בד"כ עם רכב עמוס מאוד כולל עגלות כבדות וכד'.
משהו אחד שאני זוכר בצורה מאוד חזקה מהרכב הזה זה את כמות העשן שהוא פולט במאמץ (ורואים אותו במראה) והיכולת שלי לשלוט בה לפי מיקום הדוושה.
בעליות תלולות, אם הייתי מוריד מעט את הרגל מהדוושה תוך הסתכלות במראה על העשן עד שהוא נעלם, הרכב בוודאות "הרגיש" שהוא "סוחב טוב יותר".
אני בכוונה כותב את זה במרחאות כי אני לא יודע לאמת את זה.
המנוע היה נשמע טוב יותר והתחושה הכללית היתה שהוא מגיב טוב יותר לכל שינוי בדוושה.
אני בטוח שהמשמעות של כל מה שתיארתי היא עודף דלק מוזרק לעומת כמות מדוייקת...
לא לשכוח שהרכב הזה נטול כל מחשב והבקרה היחידה על המנוע והמזרקים נמצאת ברגל ימים של הנהג.
זו נקודה למחשבה בהקשר של המתקן הזה.
boaz avrahami
26-04-15, 08:11
חיים,
אולי הגיע הזמן לחזור להאמין לעורכי דין ומכונאים ולא לקוסמים?
יש לי המלצה בשבילך על מכונאי תימני שאפילו אתה תוכל להאמין לו [emoji41]
LC75
משאבה סידרה V
http://i1125.photobucket.com/albums/l593/tzagi1/a4079a11834342657cd43a54bd7a3967.image.2 00x150.jpg (http://s1125.photobucket.com/user/tzagi1/media/a4079a11834342657cd43a54bd7a3967.image.2 00x150.jpg.html)
חיים תוריד את הדבר הזה ומהר ואני רציני כמו התקפת לב. כמובן ואתה לא חייב להקשיב לי ובמקרה הזה תזמין משאבה להחלפה . עדיף היום.
ג'ו, ברור לי לחלוטין שהמתקן לא עושה שום דבר חיובי, אבל למה שהוא יגרום לנזק, יותר מאשר מעיכה בצנרת הדלק או פילטר סתום? תוכל להסביר?
רעיון לניסוי, אם באמת חיים מרגיש הבדל, ויש שמסבירים את ההבדל בהאטת הזרימה.
אפשר לחרוט טבעת בגודל של המגנט מאלומניום או כל חומר אחר ולהכניס במקום המגנט במכשיר המפורק.
אם חיים יסכים המכשיר יותקן אצלו ולאחר כמה נסיעות נדע אם העשן חזר או לא.
אם חזר, וואלה המגנט הזה ממזר.
אם לא יחזור כנראה שכל הסיפור הוא הורדת כמות הדלק....
משאבות מסדרה V אוהבות וחייבות הרבה דלק, הלחץ המומלץ הוא מעל ל20 PSI וקוטר צנרת מעל ל10ממ (הרבה מעל להמלצת היצרן)
הדלק הוא הנוזל קרור והמשמן, במשאבה יש פיסטון ששולט על כמות ההזרקה, הספקת דלק מונמכת תגרום לפיסטון להתפס בתוך המשאבה וזה יהיה סוף החיים שלה.
יש לי אחד כזה VP44, ואחרי ההתאבדות(ומשאבה חדשה) היום יש לי 2 משאבות הספקה ו25PSI, אני מקווה שזה מספיק.
אפשר לחרוט טבעת בגודל של המגנט מאלומניום או כל חומר אחר ולהכניס במקום המגנט במכשיר המפורק.
אפשר לפרק ממנו את המגנט וזהו, אבל אם תספר לו את זה המוצר יפסיק לעבוד ובאחריות.
אתה מהנדס צעיר... זה לא ניסוי אם זה מבוסס על הרגשה של מישהו, ואם כבר אין ברירה וניסוי מבוסס על פידבק סוביקטיבי של אנשים - הניסוי חייב להיות עיוור, כלומר אסור שהנסיין ידע באיזו זרוע של הניסוי הוא משתתף (עם/בלי המתקן).
מכיוון שמדובר כאן על מכשיר פיזי במערכת פיזית מוכרת, אין סיבה לערוך ניסוי שטח - מנוע מעבדה זו הדרך לבדוק. ובוצעו כבר ניסויים כאלו, שניים מהם הוצגו ונותחו על ידי ועל ידי אסף, ושני הניסויים מראים במספרים ברורים שאין למגנט שום משמעות. תוסיף לזה את העניין הפעוט שגם בתיאוריה אין לשדה מגנטי שום השפעה על מולקולות אורגניות... אז איך אפשר עוד להתחמק מהמסקנה - שאני אכתוב שחור על גבי מסך - שמתקן algae-x המגנטי הוא תרמית, שמן נחשים לכל דבר.
הערה אחת לגבי "תחוחשת הסחיבה" ברכב של חיים.
בעברי יש לי לא מעט שעות נהיגה (למעשה חודשים+) על ל"ק 75 כמו של חיים, בד"כ עם רכב עמוס מאוד כולל עגלות כבדות וכד'.
משהו אחד שאני זוכר בצורה מאוד חזקה מהרכב הזה זה את כמות העשן שהוא פולט במאמץ (ורואים אותו במראה) והיכולת שלי לשלוט בה לפי מיקום הדוושה.
בעליות תלולות, אם הייתי מוריד מעט את הרגל מהדוושה תוך הסתכלות במראה על העשן עד שהוא נעלם, הרכב בוודאות "הרגיש" שהוא "סוחב טוב יותר".
אני בכוונה כותב את זה במרחאות כי אני לא יודע לאמת את זה.
המנוע היה נשמע טוב יותר והתחושה הכללית היתה שהוא מגיב טוב יותר לכל שינוי בדוושה.
אני בטוח שהמשמעות של כל מה שתיארתי היא עודף דלק מוזרק לעומת כמות מדוייקת...
לא לשכוח שהרכב הזה נטול כל מחשב והבקרה היחידה על המנוע והמזרקים נמצאת ברגל ימים של הנהג.
זו נקודה למחשבה בהקשר של המתקן הזה.
זה בדיוק מצב של עודף דלק, שמתבטא חיצונית בעישון. פנימית, תאי השריפה מתמלאים בתערובת לא אופטימלית ואכן במצבים מסויימים של עומס - זה מתבטא בהספק.
אסף.
קודם כל אני באמת מהנדס צעיר :)
בהתחלה רציתי לכתוב שטובי בחורינו יחליפו לו את המתקן באישון לילה....
ברור שזה לא באמת ניסוי. וברור שזה שמן נחשים, חשבתי אולי זה ישכנע אותו לרדת מהסגידה למגנט הזה.
עידו לוריה
26-04-15, 11:41
http://images.tapatalk-cdn.com/15/04/26/e86ba3a38d78e3347da88f304e4d63b5.jpg זו תמונה של מגנט בן עשרים לפחות שמיועד לצנרת מיים ודלק שווק בזמנו בארץ אצל ההורים שלי היה מורכב אחרי השעון סט אחד כזה ואחד בכניסה לדוד המטרה שלו להוריד את כמות האבן שנדבקת לצנרת / דוד בפעול עשה עבודה טובה לא היה לי נסיון עם כזו על מערכות דלק . מוכב עם שני אזיקונים על הצינור .
עידו
GodsFather
26-04-15, 11:41
אתם רוצים לשכנע את רכס שהוא טועה או להוכיח משהו על המוצר ?
הערכות האלה לצנרת מים-דלק קיימות כבר כ30 שנה
בעבר הם עלו כ$30, לאחרונה המחיר עלה דרמטית
כנראה הפריירים של הדור הצעיר יותר עשירים(או יותר מטומטמים), וזה לא סוג של בדיחה.
עידו לוריה
26-04-15, 12:02
או גם וגם :-)
אצלי אפילו לא חשבתי להרכיב כזה כי זה שמן נחשים , כן מורכב בבית שלי מרכך מים על בסיס מלח .
עידו
לוריה,
אתה חי על כוכב קריפטונייט?
איך המגנט הצליח להשפיע על האבנית שבמים, מגנט אותה לדופן?
עידו לוריה
26-04-15, 13:13
זהו שהוא לא אבל זה מה שאבא שלי חשב שכן , דרך הגב ההסבר של המוצר זה שהוא מינן את המים / דלק , בתכלס הוא עובד מצוין על חשבון הבנק של היצרן לשם הוא מושך את הכסף .
עידו
שמתם לב שלא קיבלתי שום תשובה לגבי מדידת הביניים של צריכת הדלק ???
אנא התיחסותכם לעובדות במקום למצבי הנפשי.
בקרוב אמלא את טנק הדלק במלואו ואחשב את הצריכה לכל המסע. אם אקבל 6.0 ק''מ לליטר בתנאים הקשים של המסע,אראה בכך הישג טכני או הישג פסיכולוגי של המכשיר. במסעות קשים קודמים עמדה צריכת הדלק הממוצעת כביש/שטח על כ- 5.50 ק''מ/לליטר.
עידו - תרגיע - הזמנתי משאבה חדשה.
לגבי פליטת העשן לא ניתן לשכנע אותי בשום דו''ח מעבדה. עיני הרואות.
או גם וגם :-)
אצלי אפילו לא חשבתי להרכיב כזה כי זה שמן נחשים , כן מורכב בבית שלי מרכך מים על בסיס מלח .
עידו
זה כן עובד על אבנית !
מלח לא מסיר או לוכד אבנית. אלא גורם לה לא להתגבש ולמעשה היא לא נצמדת לגופי החימום.
השיטה מיושמת בדודי קיטור .
רענן
עידו לוריה
26-04-15, 14:26
חיים אני רגוע , התכוונת לג'ו הוא המליץ על משאבה חדשה בהיכון לירי .
רענן את פעולת המלח אני יודע .
עידו
חיים. גם הירידה בצריכת הדלק וגם הירידה בכמות העשן נובעות למיטב הבנתי הצנועה מאותה סיבה שכבר נכתבה.
המתקן מפריע לזרימת הסולר למנוע, ומשול לשסתום צמצם המפחית את כמות הדלק.
לכן יש פחות עשן בעומס - יש פחות דלק מיותר שלא נשרף.
לכן גם צריכת הדלק טובה יותר - פחות דלק מיותר נכנס למנוע = פחות דלק נכנס למנוע.
מנוע מעשן אומר בד״כ שמשהו לא בסדר. אבל במנועים מהסוג הזה העישון עד רמה מסויימת מקובל (לא ברמה שהוא מלכלך את הרכב) תחת עומס מלא. זה בגלל שהוויסות מתבסס על מעט עודף דלק. אם אין עשן שחור בכלל תחת עומס גבוה, כנראה שיש מעט מדי דלק.
לכן ההנחה שלי היא שכמו שכתבתי קודם - המתקן מהווה פשוט הפרעה לזרימת הדלק, ותו לא.
אסף.
חיים אני אוסיף ואומר בצורה הכי ברורה - מדידת צריכת הדלק שלך אינה ניסוי קביל, כל עוד אתה נוהג ברכב ויודע מה מותקן/לא מותקן. הנהג יכול להשפיע על צריכת דלק בעשרות אחוזים, לכן כל אפקט של אחוזים בודדים שאולי יש לו הסבר שקשור למוצר, נבלע בתוך ההשפעה שיש לאופן הנהיגה.
בשביל זה בדיוק העמידו את המוצר בבדיקות מדויקות במנוע מעבדתי - ושם האפקט של המוצר זניח (אפס עד אחוז אחד על צריכת דלק והספק) ואת ההבדל הזניח הזה, שספק אם קיים (שני הניסויים שצוטטו כאן בעלי מדגם קטן מדי) ניתן להסביר בכך שהמוצר מהווה הפרעה לזרימה.
המגנט שם כדי להוציא כסף מלקוחות תמימים, אין לו שום השפעה על דלק.
זה עובד בשבילך? פסיכולוגיה נטו. היה שווה לך את הכסף, הטיפול הפסיכולוגי הזה שגרם לך לנהוג רגוע יותר? מצויין.
boaz avrahami
26-04-15, 15:25
זה כמו ויכוח דתי ...
אי אפשר להכריע אדם מאמין עם עובדות הנדסיות.
זה פשוט השקפת עולם שאנשים אנליטיים לא מבינים... הסיבות לא חשובות.
בסוף עוד אנשים יעלבו פה...
החשיבות של לכתוב את הדברים היא בסך הכל כדי שהאנשים הבאים ששוקלים לקנות מוצר בשם algae-x, אלג'קס וכדומה, יגיעו לכאן דרך מנוע החיפוש. מי שיחליט אחרי קריאת השרשור הזה לשלם כסף תמורת שבלול אלומיניום במערכת הדלק, והאפקט הפסיכולוגי שהוא מייצר - לבריאות.
חנן-ג'יפולוג
26-04-15, 15:52
וזה יעזור לך בדיוק כמו שעזר ליהודים לומר שישו הוא משיח שקר.
אנשים צריכים להאמין במשהו. כשתפנים את זה תבין שאין טעם לנסות להתווכח עם זה, ועדיף, כמו שנהגנו בעבר, לחתוך את הדיון מיד בפתיחתו. אחרת, אנחנו תורמים להתרחבות התופעה.
אנשים נוסעים על מים, וככל שמתרבים הדיונים על כך שזה קשקוש, יותר אנשים נוסעים על מים. חבל על האנרגיה. חבל על הגולשים.
זו קידמה.
לפני קצת פחות מ2000 שנה אנשים כאן הלכו, לא נסעו, על מים.
אסף.
תפסיקו להרוס.
הבנו את הרעיון... נראה לי.
אבקש את התיחסות הפורום באם המכשיר מזיק למשאבת הדלק כפי שצוין למעלה ?
ג'ו דיבר על לחץ שהיא צריכה לקבל.
יש לך דרך למדוד מה הלחץ שהיא מקבלת?
חיים,
באמת שבלי להעליב אבל בדיקות הצריכה שלך לא שוות יותר מדי אלא אם כן נסעת בדיוק את אותו מסלול באותם תנאים.
אין דין נסיעת כביש+שטח אחת כאחרת.
בגלל זה בד"כ מודדים בנסיעת כביש ובתנאים דומים (למשל אדם שנוסע כל יום את אותו המסלול וללא הפתעות מיוחדות ובמשך שבועיים שלושה).
לי יש טיולי כביש + שטח שבהם הצריכה המשולבת היא 7.5 וכאלו של 9.5. הכל תלוי כמה השטח רחוק (כלומר נסיעה בינעירונית ארוכה המיטיבה את הצריכה) ומה אופי השטח ואורך הציר בו. יש שטחים שבהם הצריכה היא כמעט כמו בכביש בעוד יש כאלו שאתה גומר חצי טנק בשלוש שעות (הגזמתי).
קיצור,
מכיוון שאתה האדם המתאים למשימה,
קבע לך מסלול (רצוי כביש),
עשה אותו פעמיים באותם תנאים (מהירות, שעה ביום, מז"א לא קיצוני לכאן או לכאן)
הוסף מדד אמיתי לביצועי המנוע (למשל האצה מאפס למאה מספר פעמים ומדידה עם סטופר).
פעם עם ופעם בלי ומשם נתקדם....:)
(אני לא באמת מצפה שתעשה את זה אבל אם מישהו יכול זה רק אתה).
זו קידמה.
לפני קצת פחות מ2000 שנה אנשים כאן הלכו, לא נסעו, על מים.
אסף.
ועל זה נאמר:
"סוד ההליכה על המים טמון בידיעה היכן נמצאות האבנים".
נראה לי שגם את המשפט הנ"ל אפשר לשנות לאור הקידמה לא?
פרט לאיכות הדלק, מה ההשפעה של המדידה בתחנת דלק? עדיף להגיב בטרד יעודי כדיי לא לפרסם שמן נחשים:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=91813
חיים,
אני יודע לומר (גם מנסיון כואב ויקר) שעבור המשאבה שמותקנת על רכבי (VP44) ירידת הלחץ המגיע למשאבה מקצר את חייה.
על הרכב שלי לא הייתי מתקין שום דבר שעלול להוריד את הלחץ המגיע למשאבת ההזרקה גם עם היה מוכח שהדבר משפר פרמטר כלשהו ברכב.
שחר,
על ידי הוספת חישך לחץ לפני המשאבה ניתן למדוד את הלחץ המגיע למשאבה, ראה תמונה מצורפת.
לצורך המחקר, המשאבה בטויוטה היא מסדרה VE6.
(כמו בדודג' קאמינס 6 צילינדרים הישנים, ועוד הרבה מנועים אחרים)
http://www.oilburners.net/forums/showthread.php?49973-Gen-1-Cummins-Bosch-VE-rotary-pump-teardown
http://www.dieselduck.info/machine/01%20prime%20movers/2008%20Robert%20Bosch%20VE-type%20Injection%20Pump.pdf
אסף.
כמו שהבנתי מכל גדולי המהנדסים כאן,ולאור בדיקות המעבדה שהמכשיר בסך הכל מפחית לחץ דלק במשאבה ובכך חוסך עשן, אולי מעט דלק אך זניח בשאר הפרמטרים - כגון תוספת כח.
כ''כ נאמר באחד המחקרים שהוא לא מזיק למנוע- אם איני טועה.
אם זה מוסכם עליכם, ובעוד אני רואה במו עיני את העלמות העשן השחור,בודק בינתיים את צריכת הדלק ומתרשם לטובה - אז מה רע במוצר ???
רק עם מה שמוסכם פה - אני חושב שהוא נותן את התוצאה שהוא מתיימר לתת - אז מה רע בהתקנתו ??? תצאו קצת מהקבעון שכל העולם דופק אותכם.
שחר,
על ידי הוספת חישך לחץ לפני המשאבה ניתן למדוד את הלחץ המגיע למשאבה, ראה תמונה מצורפת.
או הרבה יותר פשוט
http://i1125.photobucket.com/albums/l593/tzagi1/2015-04-26%2016.14.03.jpg (http://s1125.photobucket.com/user/tzagi1/media/2015-04-26%2016.14.03.jpg.html)
רק עם מה שמוסכם פה - אני חושב שהוא נותן את התוצאה שהוא מתיימר לתת - אז מה רע בהתקנתו ??? תצאו קצת מהקבעון שכל העולם דופק אותכם.
כי בשביל להפחית לחץ כניסה למשאבה לא צריך להוציא 1200 שקל כמו שכתבו שהמכשיר עולה. אני מבין ממה שכתבת בהתחלה שלא שילמת מחיר מלא (אולי אני טועה).
גם "אנחנו" יכולים לכתוב לך משהו בסגנון - אתה היחידי שרכש את המוצר והיחידי שמגן עליו למרות שהסבירו לך במדוייק לא אחד ולא שניים מה הוא עשה לך במנוע, אולי תצא מהקיבעון של לנסות להצדיק את כמות הכסף שהוצאת על המוצר ותפנים שכנראה רימו אותך?
boaz avrahami
27-04-15, 07:12
כל אחד יעשה מה שטוב לו.
מי שמאמין שזה עוזר לו שיקנה ויתקין.
בדיקות המעבדה להזכירך הראו תוצאות חד משמעיות שזה נותן גורנישט.
אצלך ככול הנראה המשאבה לא מכוונת ובמקום ללכת למכונאי/ מכון דיזל שאתה לא מאמין להם אתה מתקין מוצר שעל דעת אחדים פה נמכר בגניבת דעת ובמקרה משיג אצלך את התוצאה.
לדעת כמה מהנדסים שאנחנו מעריכים את דעתם ואשר ניתחו במיוחד את הדוח, כנראה שאם תכניס שייבה עם חור שיקטין באותו היחס את זרימת הדלק תקבל תוצאה דומה.
זה היה פחות או יותר תמצית הדעות בדיון שמיצה את עצמו אם לא מעבר לכך...
מה שלום הלול שלך?
חיים. אני לגמרי מסכים עם מה שכתבת. קנית. התקנת. קיבלת שיפור. שווה את הכסף ובגדול, אז תהנה ואל תיתן לנו להרוס לך.
אנחנו כן רוצים שמי שישקול בעתיד לרכוש את המוצר ימצא את הדיון הזה ויחליט לבד לפי הנתונים שימצא.
אסף.
כל העולם לא דופק אותנו. רוב האנשים ישרים, אבל תמיד יש מיעוט שמנסה לשלוח יד לכיס של אחרים. במקרה שלך הצליחו - אני חושב שהפנמת את זה כבר.
לגבי נושא הנזק האפשרי למשאבה שעולה כאן - ג'ו היה מכונאי דיזלים בעברו, ובדיוק בתקופה שאלו היו המשאבות הנפוצות ביותר, אז יש לתת כובד ראוי לדבריו.
אני יכול רק מהסתכלות בתמונות של המוצר המפורק, שהציג כאן מרק, לומר שההפרעה לזרימה להתרשמותי היא מינורית. אבל כדי להגיד כמה לחץ היא מפילה צריך למדוד לפני ואחרי המתקן.
באופן כללי, אם אני מנסה להכנס לראש של מי שתכנן ויצר את המתקן הזה - ובראש הפירמידה יושב מישהו שהוא רמאי בהגדרה, יודע שהמגנט לא עושה כלום וכל מה שמעניין אותו זה הפירמידה השיווקית - אם יש שיקול אחד קריטי בתכנון שלו, זה שהמוצר לא יגרום נזק, כי זה יכול להפיל את העסק.
אבל זה בוודאות לא מועיל - אז למה להשאיר את זה שם? תפרק ותמשיך לנהוג מתוך כוונה לחסוך בדלק ולהפחית עשן - זה יעבוד לך. המתקן הוא באמת בעל אפקט פסיכולוגי בלבד, אבל זה אפקט אמיתי כמו שגילית - הוא משנה את התנהגות הנהג. תחזיר את המתקן למי שקנית ממנו ודרוש את הכסף בחזרה. חוק הגנת הצרכן עומד לצדך.
GodsFather
27-04-15, 11:26
לא בהכרח שהוא רמאי בהגדרה, יכול להיות שהוא גילה משהו בתום לב ואו בחוסר ידיעה טכנית לחלוטין של מה הוא עושה עם המוצר שלו והמשיך משם לשיווק לאנשים נוספים שהם חסרי ידע/תמימים ואלה העבירו הלאה והלאה.
פה ושם צצים כמה מהנדסים שמנסים לעצור אותו ולהראות לו שהוא טועה, אבל זה כבר גדול עליו ולמעשה אף אחד לא באמת מגיע ליצרן אלא רק לחוליות בדרך אליו והעסק ממשיך גם אם החוליה תגיד שהיא לא רוצה.
TMHO
אמיר, מי שרמאי בוודאות הוא זה שבראש הפירמידה - היצרן. הסוכנים וסוכני המשנה במורד הפירמידה השיווקית יכולים בהחלט להיות אנשים תמימים שמאמינים בהזדמנות העסקית שנפלה להם לידיים. גם להם כדאי לקרוא את השרשור ולהתייחס ברצינות.
תודה לכולם על ההתיחסות הרצינית,וכפי שהציע מישהו כאן,הדיון מיצה את עצמו.
אתה צודק רכס. רק שתדע שאני לפחות כותב מתוך הערכה אמיתית כלפיך כחבר גם אם לא התראינו פיזית כבר המון זמן.
תודה ידידי,אתה מוזמן למפעל החדש לפי זמנך הפנוי. הקפה עלי המים עליך...
אני יכול רק מהסתכלות בתמונות של המוצר המפורק, שהציג כאן מרק, לומר שההפרעה לזרימה להתרשמותי היא מינורית. אבל כדי להגיד כמה לחץ היא מפילה צריך למדוד לפני ואחרי המתקן.
למען הדיוק הטכני ,
אפשרי למדוד לחץ בקו לפני שההתקן מורכב, אח"כ לחץ בקו לפני ההתקן כשהוא מורכב כמובן.
ככול שהלחץ יעלה כשההתקן מורכב, ההפרעה גדולה יותר.
ואם בכלל רוצים לדייק, צריך למדוד ספיקה.
אבל התגובה הממצה לטעמי ,
מה שלום הלול שלך?
רענן
חיים. אני לגמרי מסכים עם מה שכתבת. קנית. התקנת. קיבלת שיפור. שווה את הכסף ובגדול, אז תהנה ואל תיתן לנו להרוס לך.
אנחנו כן רוצים שמי שישקול בעתיד לרכוש את המוצר ימצא את הדיון הזה ויחליט לבד לפי הנתונים שימצא.
אסף.
כמו שאמרתי כבר ב- #144
תפסיקו להרוס.
הבנו את הרעיון... נראה לי.
ואם אני, בחוסר ההבנה המולחט שלי בדיזלים (=לא מבין למה מישהו בכלל רוצה דיזל..פיכס) מבין נכון, היעילות של ההמצאה הזו, שוות ערך ללחיצה קלה עם ג'פקה של צינור הדיזל, שנכנס למשאבה?
וואללה... מסובכים מנועי הדיזל האלה...
בעבר היה כאן דיון קצר בנושא המכשיר לניקוי דלק דיזל וכל מערכת הזנת הדלק - מסננים מיכלי דלק וכל מה שבאמצע. לאור ההגדרה כאן באתר שהמוצר הוא שמן נחשים,נמנעתי מההתקנה שלו.
לפני שבוע היתה לי הזדמנות להתקין את המכשיר בתמורה סבירה ,ואמרתי לעצמי שהלוואי והוא לא יקלקל לי את הרכב,את ההתנעה הקלילה והעיקר שלא יפריע למנוע שעובד כמו חדש לאחר 600,000 ק''מ.
השבת האחרונה הוקדשה בין השאר לבדיקת המכשיר שהרכבתי ברבע שעה עבודה. נסעתי לדרום הלוך וחזור 400 ק''מ. להלן התוצאות.
1. ירידה בצריכת הדלק מ-6.0 קיימ לליטר ל- 6.50 ק''מ לליטר.
2. ירידה בפליטת העשן - בהערכה - 70%.
3. עליה בכוח מנוע ובקלות נסיעה - בהערכה - 20%.
4. עליה בחום מנוע ומים באמצעות סנסורים על כל המערכות - עד 5%.
תשפטו בעצמכם. אמיתי בבדיקה אישית.
אני לא מופתע. אני יודע בוודאות שהדיווח הזה אמיתי. יש הרבה כלים ניידים כבדים בים וביבשה שמדווחים על תופעות חיוביות דומות.
אני מופתע מחוסר היכולת לקבל ולהבין יש כאן מוצר, לא חדש בכלל, הוא רק חדש לג'יפאים, עם רקורד יוצא מהכלל. שלא מצריך טיפול או שירות וניתן להעבירו מג'יפ לג'יפ.
זה זמן טוב לבטל את האטימות ולתת הזדמנות לכיס שלכם לנוח קצת ולהקטין במידה משמעותית את ההוצאות של כולנו ...
דרך אגב הטכנולוגיה הזו כבר יותר מ- 12 שנה בארץ ובשקט בשקט חדרה לחברות תובלה, משרד הביטחון בכל מיני נגזרות, חברות חציבה, כלי שייט ימיים עם מנועי דיזל ועוד.
בעולם כבר יותר משלושים שנה משתמשים בטכנולוגיה הזו בגלל שהיא ירוקה ומקטינה משמעותית תקלות במנוע וחוסכת למשתשמ בגלל זה הרבה מאוד כסף
חברים לא פירמידה ולא נעליים. שביל של לקוחות מרוצים. היכולת למחוק במחי יד והבל פה משהו שעובד ומצליח רק שמעולם לא שמעת על זה לא מובן ובעייתי מאוד.
לפני שקוטלים כדאי מאוד שתתחילו לראות בשטח את התוצאות
גם לא צריך להעריך אף אחד ולא לתת מקלט או סלחנות לטמטום. יש מקום לתאת לכביש ולבדוק
לא לקשקש מילים!
- - - Updated - - -
הנסון, כל הצי! בכבישים ומחצבות! מאוד אבל מאוד מרוצים מההתקנות והחיסכון התפעולי
שירות לחקלאי צדוק- כל הצי! חיסכון תפעולי אדיר.
ש.ל.ח- כל הצי. !
ויש עוד....
גם בגנראטורים .........
GodsFather
27-04-15, 16:09
מממ...מריח כמו מישהו עם אינטרס....
ידידי, שים לב למה שכתוב פה - תוצאות מעבדה, חוו"ד מקצועי של מהנדסים מכובדים... מכאן אני אתן לאנשי המקצוע להמשיך.
חנן-ג'יפולוג
27-04-15, 16:10
יש לך שעה לחשוף את הקשר המסחרי שלך למוצר, או שתיחסם לצמיתות.
מממ...מריח כמו מישהו עם אינטרס....
ידידי, שים לב למה שכתוב פה - תוצאות מעבדה, חוו"ד מקצועי של מהנדסים מכובדים... מכאן אני אתן לאנשי המקצוע להמשיך.
98014
boaz avrahami
27-04-15, 16:12
טוב, שכנעת אותי... גם אני אשים בכל הצי.
אני מנכל הצי השישי.
תקפוץ בהזדמנות
98015980159801598015
- - - Updated - - -
98017
חנן-ג'יפולוג
27-04-15, 16:24
http://imageshack.com/a/img909/8163/qvI2Mc.png
מכיר : "גילוי נאות" ?
תשלום על פרסום מסחרי?
חנן אם אתה חוסם אותו אנחנו חוסמים אותך!
הארה/הערה להנהלה ....
ממליץ לצנזר ולמחוק תגובות מהשרשור כך שייסתכם ב,
הודעה מקורית של פותח השרשור,
ההתיחסות הטכנית עפ"י דוחות המעבדה,
ניסיון בעל האינטרסים לשנות התובנה מול דוחות המעבדה,
חשיפת בעל האינטרס.
פשוט כול יתר השרשור מוריד אותנו למחוזות של שרשורים כאלו כמו באתר האחר ...
רענן
אגב, שכחתי לכתוב על איזה סוג של מכונית היה המסנן שצולם לפנ זהי.
ניסן טראנו דיזל 2001 אוטומטי.
כמה פעמים יצאנו יחד עם המכונה הזאת כאשר אני נסעתי ברכב שלי ניסן טראנו דיזל 2000 אוטומטי.והנסיעה היה אורך משותף של כ 600-700 קילומטר. התחיל יחד בקריות, סיים יחד בקריות. לשניהם יש את אותו גלגלים בגודל 245/75-16. המכונית שלי היא קצת יותר כבדה, עקב מספר גדול של ציוד נוסף. עם זאת, צריכת הדלק היא כמעט עלתה בקנה אחד ליטר לליטר, למרות שבמכונית השנייה הותקן מסנן שנדון כאן.
כשנסענו, באותו קצב ותחת אותם התנאים במקרה זה יכול לשלול את הגורם האנושי.
העובדה שאין שום חיסכון בדלק
טוב, שכנעת אותי... גם אני אשים בכל הצי.
אני מנכל הצי השישי.
תקפוץ בהזדמנות
לאן לקפוץ? :) חזק
שני רכבים ביחד.בכחול היה מותקן המכשיר. הרכבים מאוד דומים בתצורה ומצב מכני.
כחול עם 180000 ק"מ
לבן עם 230000 ק"מ
98021
ברוך הבא לדיון.
איך אתה יודע את כל העובדות המרשימות הללו?
כלומר... עובדות?
עוד דבר. כתבת שהמוצר מיושם במערכת הבטחון. שלח לי בהודעה פרטית בבקשה שם של איש קשר או גוף בטחוני שממליץ על המוצר. אני קצת מקושר במערכת ומבטיח לשתף אם חוות הדעת חיובית.
אסף.
98015980159801598015
- - - Updated - - -
98017
מה שאתה שוכח לגמרי לציין כי כל התופעות המופלאות של סינון הדלק מלכלוך מבוצע ע"י מסננים שמותקנים על הקו דלק, כולל צורך בהחלפה תקופתית (ככה כתוב באותיות הקטנות במה שאתה העלית), ולא*לא בזכות השבלול המגנטי.
כן,
זה די ברור שמסנן יסנן, זה מה שהוא עושה- כמה מפתיע.
יש לא מעט חברות שמוכרות מרכיבי סינון לדלקים- אין בזה שום חדש.
הבעיה שאתה מעדיף להצניע או לא לציין היא שהמסנן הוא חלק נפרד מהשבלול, ואין לו קשר למערכת שמכרת לחיים, או לבעלי רכבים אחרים.
זה גם לא חדש שיש בעיית זיהום בסולר בצוברים, אבל ברכבים פרטיים?
מה הקשר לשבלול המגנטי שאין לא שום השפעה על דלק אורגני? לאושיות נעלמות הפתרונים.
אני מציע להירגע.
בואו נגדיר את האיש כבעל עינין ואולי היבואן בעצמו. מה יקרה אם האיש שמקושר הכי טוב ליצרן יעמיד כאן לרשותנו את כל המידע הטכני ואת הגורמים שעובדים עם המכשיר כלקוחותיו ושיביעו כאן את דעתם עליו ???
האיש אמנם מתלהב להגיב כנראה מהתרגזות על השרשור ,אך אם הוא ירגע ויתן לנו כאן חומרים טכנולוגיים,שמות וכתובות של לקוחות - זה רק יעשה טוב לכולם.
לחסום אותו בשלב זה תהיה שגיאה. תנו לו אפשרות לשכנע אותנו טכנית ומסחרית. אם הוא לא יצליח ,תמיד ניתן לחסום אותו על פרסום מסחרי.
boaz avrahami
27-04-15, 22:48
אני חושב שהשרשור הזה מיצה עצמו מזמן אבל משנכנס היבואן להגיב, יש לאפשר לו להגיב.
אני מתעלם מההיסטוריה המסחרית שלו אבל לפחות פנו אליו ופרסמו תגובה מסודרת ומנומקת שלהם לטענות.
ג׳יפולוג אתר מכובד שצריך להתנהג לפי כללי האתיקה המקובלים באמצעי התשקורת
צודק בועז. הייתה אי הבנה בין המנהלים.
און מוזמן להגיב ולגבות את טיעוני המכירות שלו עם עובדות.
מסכים...תגובה מכובדת ומסכמת.
הארה/הערה להנהלה ....
ממליץ לצנזר ולמחוק תגובות מהשרשור כך שייסתכם ב,
הודעה מקורית של פותח השרשור,
ההתיחסות הטכנית עפ"י דוחות המעבדה,
ניסיון בעל האינטרסים לשנות התובנה מול דוחות המעבדה,
חשיפת בעל האינטרס.
פשוט כול יתר השרשור מוריד אותנו למחוזות של שרשורים כאלו כמו באתר האחר ...
רענן
נו, מה נהיה לך?
ולאבד כל קשר להתפתחות הדיון?
כל הדיון כאן מחכים ומוסיף ומועיל וכל אחד יכול להסיק מסקנות ולהחליט..
גם הבחור הזה, בר און, תורם - לפי התגובה וניסוחה ומה שיש בה ועוד יותר, ממה שאין בה, גם ניתן להתרשם ולהכניס למכלול השיקולים..
אני בכלל נגד חסימות ומחיקות, אלא אם ממש אבל ממש מגזימים בניבולי פה וקריאות מוות ל-X/Y/Z...
מה בוער לכם עם חסימות ומחיקות?
צודק בועז. הייתה אי הבנה בין המנהלים.
און מוזמן להגיב ולגבות את טיעוני המכירות שלו עם עובדות.
תגדיר עובדות....או יותר נכון מה לא מתקבל כעובדות.
במדע (http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%93%D7%A2), עובדה היא תצפית (http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%A6%D7%A4%D7%99%D7%AA_%28%D7%9E %D7%93%D7%A2%29) אובייקטיבית הניתנת לאימות (http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%AA), להבדיל מתאוריה (http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%94), המהווה מסגרת מאגדת עבור העובדות,מתארת ומסבירה את יחסי הגומלין ביניהן..
מתוך:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93%D7%94
אסף.
תן לבחור לכתוב, הבמה שלו. תגיד אתה אחר כך מה אתה חושב על העובדות שלו.
בינתיים ראינו שני דוחות ניסוי על מתקני אלג'קס במנועי דיזל אוטומוטיביים שמראים שהמתקן לא עושה כלום. לא היו עוד עובדות לכאורה בדיון.
טוף... נראה לי שלא נשמע ממנו יותר...
חבל דווקא.
אני, באופן אישי, דווקא מאוד רוצה שזה יצליח... פעם הזכרתי את זה, בדיון אחר מתישהו... אני עדיין מחכה שמישהו ירים את הכפפה של מרידור, למרות שאני לא גר בר"ג.
טוף... נראה לי שלא נשמע ממנו יותר...
חבל דווקא.
אני, באופן אישי, דווקא מאוד רוצה שזה יצליח... פעם הזכרתי את זה, בדיון אחר מתישהו... אני עדיין מחכה שמישהו ירים את הכפפה של מרידור, למרות שאני לא גר בר"ג.
אל תאבד אמונה, לשרשור הזה חיים משלו ובשלו
כפי שהיה צפוי - קרה.
היבואן התקשר אלי,כנראה בגלל עמדתי בשרשור,וביקש שאעזור לו להציג את כל הנתונים שיש לו על המכשיר במסגרת הפורום.הסברתי לו שאם הגישה שלו לנושא תהיה עינינית,ללא התלהמות אישית ולגופו של עינין מבחינה טכנית לאורך כל הדרך, אני מוכן לראות את המסמכים שבידו,למיין אותם לפי העינין שיש לרוכש פוטנציאלי ולאחר ריכוזם להעבירם במלואם לאסף לצורך בחינה הנדסית אוביקטיבית לצורך קבלת חוות דעת טכנית מפורטת לצורך הצגה כאן.
בנוסף - ביקשתי ממנו שיציג רשימת לקוחות מקומיים של ציי רכב שיכולים לתת לנו המלצה מצד אחד ודוחו''ת חסכון שגרם המוצר בדלק,בתחזוקת מנועים,פליטת עשן והגברת כח המנוע.
היבואן שוכנע שרק שיתוף פעולה מלא,עם פתיחת כל הנתונים הטכניים לרשות הפורום ,יוכלו לתקן את הרושם הרע שעלה מהשרשור ואשר בוודאות יפגע במוצריו בעתיד.
אם זה מקובל עליכם כדרך רצינית לבדיקת הנושא עם ''הנאשם'',אשמח להקדיש מזמני לכך.
רק לי זה נראה מיותר?
הדו"חות שנותחו פה מספקים,
בדיוק כמו שתחושתך הסובייקטיבית מספקת
אבל,
זכותכם המלאה להמשיך
סביון
יש בזה עניין לדעתי. הייתי שמח לראות דו שיח בין אנשי הפורום ליצרן. אבל למה הוא צריך אותך כמגשר לנושא? בינתיים מתנהל פה דיון בוגר מדוע הוא איננו מעוניין לדבר בעצמו?
כפי שהבנתי ממנו הוא חושש מיחס עוין מלכתחילה - ללא בדיקה עינינית בממצאיו,כפי שלטענתו הוא קיבל כבר בהודעתו הראשונה. לאחר שהרגעתי אותו שהוא קיבל יחס עיניני בהתאמה לבדיקות המעבדה שהפורום מצא - הוא הסכים להציג לי את כל החומר שבידיו לצורך מיון - ולעשות עימו את הדרוש כדי להציגו כאן בפורום כמסמכי יצרן.
חשבתי שזה יהיה הוגן אם תנתן לו הזדמנות להוכיח שהמוצר שלו עונה על הנתונים שהוא מציג,לפני שמחסלים יצרן / יבואן.
כפי שהבנתי ממנו הוא חושש מיחס עוין מלכתחילה - ללא בדיקה עינינית בממצאיו,כפי שלטענתו הוא קיבל כבר בהודעתו הראשונה. לאחר שהרגעתי אותו שהוא קיבל יחס עיניני בהתאמה לבדיקות המעבדה שהפורום מצא - הוא הסכים להציג לי את כל החומר שבידיו לצורך מיון - ולעשות עימו את הדרוש כדי להציגו כאן בפורום כמסמכי יצרן.
חשבתי שזה יהיה הוגן אם תנתן לו הזדמנות להוכיח שהמוצר שלו עונה על הנתונים שהוא מציג,לפני שמחסלים יצרן / יבואן.
אני חושב שזה דווקא יהיה מעניין לראות.
חיים זה נשמע כמו רעיון מצויין.
חברים - אנא עברו למוד הקשבה, ניתן לחיים לסנן את החומרים ולהציג בצורה מסודרת, ותנו לאסף ולי בלבד הזדמנות לנתח ולהתייחס ראשונית. זאת רק כדי לשמור את הדיון קצר. כשיסתיים שלב "ההוכחות" בדיון, כל אחד יוכל להוסיף את דעתו.
רק דבר אחד חיים - תבהיר לנציג היבואן שאנחנו מדברים אך ורק על האפליקציה של המתקן המגנטי כפי שנמכר ומותקן בכלי רכב יבשתיים, וברכב 4X4 בפרט
זה המוצר המדובר: LG-X SERIESINLINE FUEL CONDITIONER
וזה המפרט מאתר היצרן:
http://www.axi-international.com/wp-content/uploads/2015/01/lgxspec.pdf
כל מידע שקשור למערכות שכוללות גם אלמנטי סינון מעבר ליחידה המגנטית, כל מה שקשור לצוברי ומיכלי סולר קבועים, כלי שיט וכדומי לא רלוונטי.
***** כן ברנרד, מוד הקשבה... אנחנו יודעים שזה קשה :rolleyes: *****
רק לי זה נראה מיותר?
הדו"חות שנותחו פה מספקים,
בדיוק כמו שתחושתך הסובייקטיבית מספקת
אבל,
זכותכם המלאה להמשיך
סביון
בטח שיש עניין,זאת תהיה הצלחה בכל מקרה.
אם יעלה חומר מבוסס שהפטנט עובד, או ההיפך.
אחרי מהלך כזה, לא אמורות להשאר ספקות.
אם לא ניתן במה, תמיד יגידו שהיה עוד משהו ״שאם היו נותנים להראות אותו זה היה משנה את התמונה״.
***** כן ברנרד, מוד הקשבה... אנחנו יודעים שזה קשה :rolleyes: *****
לפחות הייתם משאירים מה שהיה כתוב, שלא יחשבו חלילה שניבלתי את הפה או אמרתי משהו שאסור או .. משהו כזה..:rolleyes:
לפחות הייתם משאירים מה שהיה כתוב, שלא יחשבו חלילה שניבלתי את הפה או אמרתי משהו שאסור או .. משהו כזה..:rolleyes:
זה מופיע במייל שנשלח מהאתר כתזכורת..
אין לי מושג על מה אתה מדבר אבל עזוב... אלג'קס - נחכה להתפתחויות
משהו מעניין,
מתוך סקרנות עשיתי חיפוש על MFC בפורומים מארצות דוברות אנגלית
התוצאות היו מאד מפתיעות ולא ברור לי איך אפשר לעכל או להסביר את זה.
מוכנים?
הרוב הכמעט מוחלט של השירשורים התנהל כראי לשירשור הזה!
בא פותח השירשור וטען שמאז שהתקין מוצר X הרכב נהיה יותר חסכוני, הרעש של הדיזל נעלם, הפסיק לעשן, ואפילו הטחורים נעלמו.
אחריו באו מספר מכובד של מגיבים שטענו שאין כול הוכחות מדעיות שמוצר X עובד או-ו יכול לעבוד
ואז מגיע גולש אחר שמחזק את דבריו של פותח השירשור, אחריו מגיעים עוד גולשים שטוענים שהכול בול שיט
איך אפשר להסביר את התופעה האנטרפלוגית הזאת?
דניאל מאירי
29-04-15, 10:37
על מנת שחיים לא יהיה לבד במערכה, אני נמצא כאן גם כלקוח מרוצה.
דניאל
דניאל - אתה מתקבל בברכה ,אך ניראה לי שטוב שהתגובות העיניניות של המומחים כאן יעלו כדי שאני ואתה נדע באם אנו חולמים בהקיץ או שבאמת יש חסכון או הפחתת עשן אמיתית.
אני ממתין לקבל היום מסמכים רלבנטיים.
בינתיים קיבלנו בתיווכו של רכס ע-ר-מ-ו-ת של מסמכים. רובם שיווקיים נטו, שניים הם הדו״חות שכבר ראינו, ואחד לכאורה מאמר מדעי בפועל הוא ציטוטים נבחרים ממאמרים אמיתיים שלפחות מקריאה ראשונה לא קושרים את המוצר לתאוריות שמוצגות בו, אבל זה באמת מאמר כבד ואני צריך עוד זמן כדי לקרוא אותו כהלכה כולל המקורות שלו.
חוץ מזה קיבלתי חוות דעת של משתמשים, גם זה לא נחשב בעיני כי מי שביצע את המעקב הוא על פי רוב מישהו שרוצה להראות הצלחה, ובכל מקרה לא מדובר במדידה ניתנת לאימות מה שהופך אותה ללא קבילה.
אעדכן.
אסף.
היי אסף. תוכל לעדכן כאן פרטים על המפעל,כמויות ייצור, סוכניות או מפעלים בעולם ושמות משתמשים גדולים בינלאומיים ?
יתכן והמפעל כושל או מצליח ,וזה אומר הרבה מאוד על התוצאות של לקוחות כבדים.
ממתינים להעמקת הבדיקה.
דרך אגב - היצרן/יבואן מוכן לספק מערכת חדשה לגורם בפורום עם מנוע מאוד מעשן לצורך ניסוי. מי שמעונין שירים את הכפפה.
ג'ו - לגבי התצפית האנתרופולוגית והשאלה המעניינת שלך ,
אני מצטט מישהו שאמר משהו שמסביר את העניין - זה היה ממש ממזמן , אבל תקרא את הכל (באמת):
"ג מה-יתרון, לאדם: בכל-עמלו--שיעמול, תחת השמש.
ד דור הולך ודור בא, והארץ לעולם עומדת.
ה וזרח השמש, ובא השמש; ואל-מקומו--שואף זורח הוא, שם.
ו הולך, אל-דרום, וסובב, אל-צפון; סובב סובב הולך הרוח, ועל-סביבותיו שב הרוח.
ז כל-הנחלים הולכים אל-הים, והים איננו מלא; אל-מקום, שהנחלים הולכים--שם הם שבים, ללכת.
ח כל-הדברים יגעים, לא-יוכל איש לדבר; לא-תשבע עין לראות, ולא-תימלא אוזן משמוע.
ט מה-שהיה, הוא שיהיה, ומה-שנעשה, הוא שייעשה; ואין כל-חדש, תחת השמש.
י יש דבר שיאמר ראה-זה, חדש הוא: כבר היה לעולמים, אשר היה מלפנינו.
יא אין זכרון, לראשונים; וגם לאחרונים שיהיו, לא-יהיה להם זיכרון--עם שיהיו, לאחרונה."
נ.ב : אכן זה עניין קצת מבאס...
דרך אגב - היצרן/יבואן מוכן לספק מערכת חדשה לגורם בפורום עם מנוע מאוד מעשן לצורך ניסוי. מי שמעונין שירים את הכפפה.
למה מנוע מעשן?
האם היבואן ירד מהטענות שזה חוסך דלק ומשפר ביצועים, ומסתפק בטענה של צמצום עשן?
אין לי בעיה לתרום את הרכב למדע לכמה ימים...
לפי התוצאות החלקיות ברכב שלי, אפשר מצידי לבדוק גם צריכת דלק - כשם שאני בודק, וגם שיפור ביצועים - לפי הרגשת הפלצבו שלי.
רציתי רק לציין שגם אם רק פליטת העשן כמעט נעלמת ואין שום תוצאות חיוביות נוספות ,זה גם מספיק מבחינתי כדי להחליט על הרכבת המכשיר. מה שעדיין לא ברור לי - אם רק העשן נעלם או שגם פליטת המזהמים בטסט משתפרת לטובה וניתן לעבור טסט ביתר בקלות.
היות ובחודש הבא אני הולך לטסט - אראה מה תהיה התוצאה לעומת שנה שעברה. אדווח כאן.
חיים,
אם יש פחות עשן יש פחות מזהמים גסים..
ואת הסיבה כבר כתבו כאן- הפרעה/הפחתה של הסולר בצינור.
אישית הייתי הולך למכון דיזל בעלות של המכשיר הזה.
boaz avrahami
05-05-15, 19:49
אל תדאג. הוא כנראה יגיע לשם בקרוב אם לסמוך על הדיאגנוזה של ג׳ו
היצרן/יבואן מוכן לספק מערכת חדשה לגורם בפורום עם מנוע מאוד מעשן לצורך ניסוי. מי שמעונין שירים את הכפפה.
והנה ה"SMOKING GUN"
מנוע דיזל לא אמור לעשן, עשן נגרם ע'י תקלה מכנית, במקום לתקן כמו שצריך מוכרים לך שמן נחשים משובח.
מדוע הם מחפשים מנוע מאוד מעשן? כי זה הדרך היחידה שהם יכולים להראות שה"מוצר" עובד, לכאורה.
נוכלות טוטאלית.
ג׳ו. אתה חייב לדייק. מנוע דיזל עם מערכת מכנית ובלי טורבו חייב לעשן בסלק גבוה ותחת מאמץ אם הוא מכוון נכון. אבל בכמות קטנה, כזו שנראית רק אם מסתכלים, ובלי ללכלך את האוטו.
(מדדים מדוייקים מאוד, אני יודע)
מנוע שמעשן בכבדות מעיד על תקלה.
אסף.
ג׳ו. אתה חייב לדייק. מנוע דיזל עם מערכת מכנית ובלי טורבו חייב לעשן בסלק גבוה ותחת מאמץ
אסף.
ובאיזה מוזאון תמצא דבר כזה?
ואנחנו מפצלים שערות, גם כזה מכוון טוב ובמצב מכני טוב לא יעשן מעבר למה שאפשר להגדיר כ "נורמלי", קצת, כמו שאמרת.
ובאיזה מוזאון תמצא דבר כזה?
.
ברכבים שכל הגיעו לצפון אמריקה..
בכל ההיילקסים הישנים, ובסדרה 70, של חייל וגם היום בשנת 2015.. בסדרות אפריקה הפשוטות.
אתמול נסעתי באיילון אחרי 76 של האום, עם המנוע האטמוספרי נטול הטורבו.
ג׳ו, אתה חייב לבקר קצת יותר כאן בעולם השלישי. משאבות הזרקה מכניות זה בכביש לא במוזיאון.
אסף.
היילקס אטמוספרי 97 לא מעשן ולא עישן גרם מאז שקניתי אותו , לא במאמץ ולא בסרק .
לפתוח מוזיאון ?
לפתוח מוזיאון ?
נסעת פעם אחרי עצמך?
אין היילקס ישן שלא מעשן במאמץ.
בסרק ובשיוט אין שום סיבה לעישון.
עידו לוריה
05-05-15, 22:00
לפתוח מוזיאון ?
זה בגלל שאתה חוסך בדלק :D
עידו
המנוע אצלי עומד על 600K ק''מ - כלומר כמעט חדש. לפני 100K ק''מ המזרקים עברו טיפול ,ועכשו עמדו לעבור טיפול חדש כולל החלפת דיזות. ביטלתי את העבודה עליהם או לפחות דחיתי למועד לא ידוע ,עד שיתברר כיצד עובד שמן הנחשים. בינתיים הוא מוכיח את עצמו - ונראה מה יהיה בהמשך לאחר שאגיע לטסט בחודש הבא.
לפי הפלצבו שלי ,ניראה כי נמצאה הנוסחה האולטימטיבית איך להונות את כל העולם ואשתו - כל הזמן,ולעשות את זה ברמה בינלאומית מוצלחת.
איפה המתנדב שמוכן להרכיב את המוצר על המנוע הישן שלו,ולראות אם זה עובד בשטח,בלי הרבה תיאוריות ודעות שלופות מהבטן ???
המצחיק יהיה שהמתנדב יקבל את המכשיר ללא תשלום, אך לא יהיה מוכן להוריד אותו בסוף הניסוי.....
זה בגלל שאתה חוסך בדלק :D
עידו
זה לא זה (טוב, אז זה גם זה)....הוא מצא שמן נחשים שעובד- מוסיף חוויאז' לדלק
ג׳ו, אתה חייב לבקר קצת יותר כאן בעולם השלישי. משאבות הזרקה מכניות זה בכביש לא במוזיאון.
אסף.
באמת חשבתי שנחכדו מהעולם, אצלינו כבר מעל ל20 שנה, כנ'ל למנועים אטמוספריים.
נסעת פעם אחרי עצמך?
אין היילקס ישן שלא מעשן במאמץ.
בסרק ובשיוט אין שום סיבה לעישון.
כן , נסעתי אחרי ההילקס רק בשביל לבדוק את זה
חנן-ג'יפולוג
06-05-15, 08:11
גם אצלי אין עשן, אבל זה לא בהכרח אומר שהמשאבה מכוונת נכון. זה אומר שיכולנו להרוויח עוד טיפה כח אם הכיוון היה מאפשר לעוד קצת דלק להיכנס.
boaz avrahami
06-05-15, 08:20
בהיילקס אתה יכול לרדת בזמן הנסיעה וללכת אחורה להסתכל...
יש מצב שאצלכם נגעו במשאבה.
אצלי לא נגעו במשאבה, הרכב עבר בדיקות עשן בלי בעיה, וכשהרכב עמוס במאמץ יש עשן.
מצד שני בתנאים האלו, עמוס, הוא עדין עולה את עוקף ב״ש ב-80-90.
כל היילקס שראיתי בכביש, במצב האצה או עלייה קשה, עישן.
יש מצב שהקנמ שלנו שונה לגבי מה הוא עשן במאמץ.
חנן-ג'יפולוג
06-05-15, 08:41
בהחלט נגעו, לפחות אצלי. אני כיוונתי את הבורג.
המונח קנה מידה רלוונטי אם מדובר במעט עשן מול הרבה עשן.
אני מדבר על אין עשן אז אין מה לדבר על קנה מידה.
מדגיש שוב שזה לא מצב שמראה כיוון נכון. ההיפך הוא הנכון.
boaz avrahami
06-05-15, 09:13
בהיילקס אתה יכול לרדת בזמן הנסיעה וללכת אחורה להסתכל...
ידוע שנגיעה קלה בבורג הכוון של המשאבה יכולה להיות ההבדל בין הרבה עשן למעט. למעשה היא יכולה להסביר את כל התופעות שחיים חווה.
אני לא אומר שמי שהתקין את המגנט לקח את היד עם המברג הצידה ונתן סגירה קטנה בזמן שחיים ענה לטלפון או הכין כוס קפה. בטח שלא מתוך כוונה לרמות...
תרשו לי לצטט את קונן דויל, שרלוק הולמס באחת האמרות הידועות ביותר -
"Once you eliminate the impossible, whatever remains, no matter how improbable, must be the truth".
מגנט משפיע על הדלק = impossible
מצד שני, עבודה בעיניים, לא רק שלא improbable, אלא בהחלט probable... סביר ביותר. למה קשה לאנשים לקבל את זה שיש רמאים בעולם?
אתם עדיין מחכים לאיזו אינפורציה משכנעת? - נמשיך לחכות, כנראה לנצח, בטח עד שהמוצר הבא ינסה להיכנס לארץ והדיון הזה יחזור על עצמו עם איזה שם שיווקי אחר - כי אינפורציה כזאת לא קיימת.
טיפול מגנטי לדלק - לרבות algae-x - הוא בלוף.
boaz avrahami
06-05-15, 09:27
לא יודע איך היום אבל לבורג יש פלומבה.
בלי פלומבה לא עובר טסט.
כילדים ככה היינו גורמים לטרקטור לנסוע יותר מהר.
על הzין העשן...
חנן-ג'יפולוג
06-05-15, 09:33
כנראה שמאז שעברו לedc הבוחנים שכחו כבר מה זה משאבות מכניות עם פלומבה.
אני מסיק את זה מהעובדה שהרכב שלי כבר כשש שנים ללא הפלומבה. עובר טסט ללא מעכר, ואף אחד לא אומר מילה.
עידו לוריה
06-05-15, 09:51
כנראה שחנן צודק גם לרוב הכלות היום אין פלומבה ועדיין הן עוברות טסט .
עידו
כנראה שמאז שעברו לedc הבוחנים שכחו כבר מה זה משאבות מכניות עם פלומבה.
אני מסיק את זה מהעובדה שהרכב שלי כבר כשש שנים ללא הפלומבה. עובר טסט ללא מעכר, ואף אחד לא אומר מילה.
הפלומבה בהיילקס גם ככה לא נעלה כלום, אלא היתה תלויה עם חוט על הצינור שמוביל למשאבה.
פשוט לא היה לאן לחבר אותה.
גם הבוחן בטסט התבדח על זה באחד הטסטים.
וכן, זה לא אילתור מאוחר, אני מכיר את הרכב שלי מהיום שהגיע מהסוכנות.
היילקס
בהחלט נגעו, לפחות אצלי. אני כיוונתי את הבורג.
אני מדבר על אין עשן אז אין מה לדבר על קנה מידה.
מדגיש שוב שזה לא מצב שמראה כיוון נכון. ההיפך הוא הנכון.
עם תצרוכת דלק משולבת של 9.3 כולל טיולים, פקקים וכביש פתוח, עם הברקות של 1:10, (בלי הטיולים זה באזור 1:9.6-7), ומעבר בדיקת עשן בלי קומבינה, לא רואה סיבה לגעת במה שאינו מקולקל.
חנן-ג'יפולוג
06-05-15, 17:11
אני לא מבין את מי אתה מנסה לשכנע ובמה אתה מנסה לשכנע.
אם אכתוב שוב שזה שהרכב שלך מעשן זה בסדר, אתה תהיה חייב לי גלידה.
לא מנסה לשכנע.
הפוך, השוואה היא דרך טובה להבין אם יש בעיה או לא.
אם היית אומר שלא נגעת במשאבה, והרכב לא מעשן בכלל, הייתי הולך לבדוק אצלי.
זה שאני שם לב לרכבים אחרים בכביש ורואה מגוון התנהגויות זה מוסיף מידע.
התשובה שלך מסתדרת לי, ומול תצרוכת דלק ו"ביצועים", אני מבין שאין לי סיבה לגעת במשהו.
אצלי מעשן בעליות כשאני לוחץ יותר מידי על הדוושה...
בנסיעה רגילה אין עשן.
היום הכנתי את הטיול של מחר ומילאתי דלק שנתן לי את נתוני המסע לנחל ערוד.
זה ממש לא בדיקה מדעית אך התוצאה מראה שעשיתי 6.08 ק''מ לליטר עם המתקן של אלג'קס. זה אומר שעשיתי כ - 9% יותר קילומטרים מנסיעות שטח/כביש רגילות עד היום. תמיד הייתי נוסע פחות מ- 6.0 ק''מ לליטר בנסיעות כלה - משהו כמו 5.50 ק''מ, אך זו היתה מצד אחד נסיעה ממש קשה ומצד שני היתה נסיעה ארוכה על כביש. לפחות ברור לי שצריכת הדלק לא עלתה. וזה כבר משהו.
היות והמסע היה באורך של כ- 650 ק''מ ,הנתון הזה נותן תמונה יותר בהירה.
הסתכלתי היום פעם נוספת על כמויות העשן שהרכב פולט - ממש מעט מאוד כפי שמעולם לא זוכר שהיה בעבר - אולי כמו לאחר שיפוץ המשאבה והמזרקים לפני כמאה אלף ק''מ.
השבוע כנראה יהיו נתונים של אסף לחומרים שקיבל לפני שבוע.
5.5 ק"מ/ליטר....נתון בעייתי מאוד. אתה בטוח?
חנן-ג'יפולוג
10-05-15, 23:46
http://imageshack.com/a/img661/5342/HZ4jMj.jpg
http://imageshack.com/a/img905/4205/ZeowD9.jpg
ואני שואל.... למה לנסוע על דיזל מטרטר ועצל אם כל מה שהוא יודע לתת זה 6 ק"מ לליטר.....
חנן-ג'יפולוג
11-05-15, 00:01
דרור, יש לחיים תקלה ברכב. המספר הזה לא מייצג את המגדר.
דרור, יש לחיים תקלה ברכב. המספר הזה לא מייצג את המגדר.
לפי הסימפטומים אנחש שהטיימינג של המשאבה בפיגור רציני. זה הדבר הראשון שהייתי בודק.
המנועים האלה בנפח 4.2 ליטר גם כחדשים אינם עוברים את ה- 7.0 ק''מ לליטר במציאות.כך שנתון של 6.0 ק''מ לליטר בנסיעת כביש שמשולבת בנסיעת שטח קשה זה נתון טוב ברכב הזה במצב עמוס. אני לא מצפה ליותר.
הנסיעה עם מנוע דיזל מטרטר אינה חשובה כלל כשמנגד יש את מבחן האמינות. השקט הנפשי שתמיד תמיד הרכב יניע בנגיעה גם כשאתה נמצא בגבול הסעודי ,חשובה לי בהרבה ממנוע בנזין שקט ומגרגר שפעמיים בחודש צריך גרר להביא אותו לגורו כלשהוא.
המנועים האלה בנפח 4.2 ליטר גם כחדשים אינם עוברים את ה- 7.0 ק''מ לליטר במציאות.כך שנתון של 6.0 ק''מ לליטר בנסיעת כביש שמשולבת בנסיעת שטח קשה זה נתון טוב ברכב הזה במצב עמוס. אני לא מצפה ליותר.
7 ק"מ לליטר היה הממוצע שלי בתרגיל בדרום בשבוע שעבר. כפי שתראו לפי המספרים - כמה "תרגיל" היה שם, קשה לדעת.... התחושה היתה שהשתמשו בנו לצורך טיול ג'יפים מקסים לחיילי גדוד תותחנים ולפחות בכל מה שנמדד בקילומטרים - זיינו לנו ת'צורה.
כמה ואיך נסענו? באיזור בסיס צוקי עובדה אין תחנות דלק וזה קצת אידיוטי לרדת בכביש הערבה עד יטבתה רק כדי לתדלק, ואח"כ לחזור לצוקי עובדה....
אז התדלוק האחרון התבצע במצפה רמון + נסיעת כביש במהירות חוקית לאורך כמעט 100 ק"מ לבסיס צוקי עובדה.
התרגיל עצמו ארך יומיים - ביום הראשון נסענו 100 ק"מ שטח רצוף ברכב עמוס. הרוב על שבילים ברמת עבירות קלה, אבל היו לא מעט קטעים ב-LOW.
ביום השני - 10-15 ק"מ שטח. אח"כ עוד כ-80 ק"מ על כבישים בחזרה לבסיס.
אחרי ששחררו אותנו - נסיעת כביש של כ-25 ק"מ ליטבתה, לתדלק. הייתי בטוח שהסופה תקרע אותי בצריכת הדלק הכוללת אבל - הפתעה - הנבלה הסתפקה ב-7 ק"מ לליטר בממוצע!... זה באמת יפה מצידה.
מצד שני, בגלל חשש ממצוקת דלק שתוביל לתקיעה בשטח (צה"ל לא מוכן לסייע בכמה ליטרים לאזרחים, גם כאלה שעובדים עבורו בתרגיל) נהגתי מלכתחילה מאד רגוע ומאוד חסכוני + כיבוי מנוע בכל עצירה. זה לא כיף, אבל זה משתלם.
הנסיעה עם מנוע דיזל מטרטר אינה חשובה כלל כשמנגד יש את מבחן האמינות. השקט הנפשי שתמיד תמיד הרכב יניע בנגיעה גם כשאתה נמצא בגבול הסעודי ,חשובה לי בהרבה ממנוע בנזין שקט ומגרגר שפעמיים בחודש צריך גרר להביא אותו לגורו כלשהוא.
חיים, את מבחני האמינות האלה עברנו כבר. לעלות על גרר פעמיים בחודש ולהזדקק לשירותי גורו כזה או אחר שיעשה פרצוףזה כנראה חלק מהתפריט של בתי השימוש המתנייעים מתוצרת הממלכה המאוחדת - עם בנזין או עם דיזל, מה זה משנה להם. אבל מנוע בנזין 6 בטור קרייזלר 4.0 ליטר כבר מזמן לא צריך להוכיח לאף אחד שאין לו אחות - ומבחינתי אין בעיה לצאת עם הסופה הזקנה בעוד שעה ולחצות את ממלכת ירדן מהגבול הישראלי לגבול הסורי משם לגבול העירקי ומשם לגבול הסעודי ובחזרה הביתה - ללא שום הכנה מיוחדת למעט מילוי דלק והעמסת תנור מונגולי... כי תאמין לי, אמינות מופלגת אינה תכונה של מנועי דיזל דווקא אלא של מנועים מוצלחים. יש דיזלים מוצלחים ויש בנזינים מוצלחים. ויש גם נבלות שמועדות לתקלות בכל רגע נתון ולא משנה מה הן לוגמות (ויש נבלות כאלה, לא להאמין, גם מתוצרת יפן).
אז מה הועילו חכמים? בשביל מה דיזל? כן, אני יודע שיצעקו כאן "מומנט, מומנט" - אני לא צריך לספר לך שלמנועי בנזין גדולים לא חסר כלום מהמצרך הזה. אבל מנועי בנזין גדולים גם לוגמים דלק גלוגלוגלו כאילו אין מחר... ועל כן ההצדקה העיקרית של מנוע דיזל היא צריכת דלק חסכונית בפער משמעותי ממנוע בנזין מקביל בנפחו/הספקו. וזה הכי קריטי ברכב שטח שייעודו מסעות ארוכים - עם מיכלי דלק בנפח נתון, מנוע דיזל פשוט אמור לאפשר טווחי נסיעה גדולים יותר. הרבה יותר.
...
יש כאן עוד אנשים עם רכב כמו של חיים, מה התצרוכת דלק הממוצעת שלכם?
ה- 73 עושים 7.0 או 7.5 ק''מ/לליטר . הם גם קלים יותר וגם אין להם מקום למטען כמו שיש ב- 75.
היות ואני עם שני מיכלי דלק אין לי כלל בעיית טווחים. 1000 ק''מ בנסיעה רצופה זה הטווח של המיכלים ברכב.
אם תביא בחשבון שרק מים ודלק שוקלים אצלי ברכב 300 ק''ג ועליהם יש את כל שאר הציוד להישרדות של לפחות שבוע בשטח לשני אנשים,ללא כל צורך באספקה חיצונית כלשהיא,כולל ציליה של 42 מ''ר תראה שאני יוצא לשטח עם משקל כולל של משהו כמו 2,750 ק''ג.
ןמשקל זה דלק נוסף. אני מרוצה מצריכת הדלק של מנוע שעשה 600,000 ק''מ ,ויעשה עוד חצי מיליון ק''מ בהמשך.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.