צפייה בגרסה מלאה : שרשור שאלות XJ של מתחילים
ערב טוב,
במסגרת הכר את הרכב, עלו לי כל מיני שאלות,
קצת חפרתי באתר וברשת ולא עניתי לי על הכול.
אני מניח שאלו באמת שאלות של מתחילים...
מדובר על צירוקי 2001 מקורי מנוע 4 ל' כאמור.
מה יחסי ההעברה שיש לי?
מה הדרך הנכונה לשדרג אותם? יחס בטרנספר או דווקא בסרנים? או גם וגם?
ראיתי שלא מעט נוסעים עם צמיג 31'' או בגאנט 15 או ב16.
המכלולים מקבלים באהבה צמיגים כאלו (וכמובן מגיעה איתם גם הגבהה של 3.5-4.5')?
האם זו המידה האידיאלית מבחינת גודל צמיג למינימום שבירות?
הרכב עם מוגבל החלקה בסרן האחורי-
במטרה לקבל רכב נעול כפול
האם הייתם מחליפים לנעילה אוט' אחורה, או דווקא מוסיפים רק נעילה קדימה?
קיט הגבהה- כדאי שיכלול גם דריישפטים עם קרדן כפול? או שהנמכת טרנספר מספיקה?
האם יש חלקים שמתאימים לרכבים אחרים (גרנד למשל) וגם לצירוקי ?
תודה
יחס ההעברה בסרנים - כנראה 3.54:1, אבל אמורה להיות פחית קטנה שמוצמדת על הברגים שסוגרים את מכסי הדיפ'ים, ועליה אמור להיות מוטבע יחס ההעברה המקורי. זחל מתחת לג'יפ ותנקה היטב את מכסי הדיפ'ים עד שיבריקו - ואז תראה את הפחית הזו.
המכלולים מצויינים ויקבלו צמיגי 31 בלי שום בעיה. אבל אתה תעדיף לשנות יחס העברה בסרנים כדי לשמור על התגובה הכוחנית והזריזה של הרכב עם הצמיג המקורי וגם לטובת יחס זחילה טוב יותר. לך על יחס 4.10:1, יהיה מספיק טוב גם עם צמיג 33.
יש קיטים של יחס העברה 4:1 לטרנספר. אבל עם טרנספר 231 זה מתכון לשבירות של ציר היציאה האחורי (זה לא סוזוקי עם מנוע של מכונת תפירה, כאן יש מומנט וכ"ס אמיתיים שמשתוללים מכיוון המנוע). בטרנספר 241 אין בעיה. הוא חזק בהרבה. גם טרנספר 5 מצבים 242 הוא מצוין למרות שציר היציאה לא נראה גדול וחזק יותר מזה שב-231.
תבדוק איזה טרנספר יש לך - כרגיל, זחילה מתחת לאוטו עם סמרטוט, נקה היטב את הטרנספר מבחוץ, לצד האחורי משמאל (צד נהג) אמורה להיות מוצמדת פחית עגולה שעליה מוטבע הדגם שלו.
בכל מקרה, לכבוד צמיג 31 צריך להגביה. 3.5 אינץ' לטעמי מספיק והותר. 4.5 יותר טוב למרווח הגחון ולעבירות כמובן, אבל זה יגבה מחיר בצורת זרועות קדמיו תבזוית חדה מדי, איכות נסיעה לא טובה ובלאי מוגבר של בושינגים/בוקסות בזרועות הקדמיות, כמו גם עומס מתמשך על תושבות המתלים הקדמיות. שים לב לתושבות שעל הסרן הקדמי - הן לא מסיביות במיוחד ונדמה לי שנמרוד בנה לא מזמן תושבות מחוזקות וכתב על זה.
מאחור יש קפיצי עלים, אין בעיה. הכי עמיד, הכי טוב.
לא יודע איזה סרן יש לך מאחור. במודל הזה כנראה לא דנה 35 המעפן אלא קרייזלר 8.25 שאני לא מכיר. חפש חומר בפורומים אמריקאיים לגביו.
צמד נעילות זה טוב תמיד. אני הייתי שם נעילה אוטומטית מאחורה בלי להתלבט. לגבי הקדמית - אני מעדיף אוטומטית גם מקדימה אבל יש לזה גם חסרונות שלא כל אחד אוהב לחיות איתם, בוודאי לא ברכב משפחתי שאישה נוהגת בו ושכל מיני פידבקים ורעשים מפריעים לה.
דרור כרגיל מהיר. תודה.
טרנספר 241 - מגיע מאיזה רכב?
טרנספר 242- חמישה מצבים- מאיזה רכב? יש לו יתרון על 241? עדיף להרכיב גם אם הרכב נשאר בתצורת הטיולים המשפחתית?
סרן אחורי- לדעתי דנה 35.. כן- ההוא המעפן. אבל אבדוק.
נעילה- אשתי נהגה ברכב נעול והרעשים מהרכב לא הפריעו אף פעם.
מבחינת הקדמית(גם אני מעדיף בדכ את האוט') למעט השיקול הכספי, יש עוד סיבה להעדיף אותה? מניח שהיא יוצרת יותר עומסים על המכלולים.
זרקו אצלך ברכב יש חמישה מצבים , יש לך גם 4X4 לכביש
אתן לך את העצה שאני קיבלתי , תגביה , שים צמיגים 31 ותתחיל לטייל , תכיר את הרכב
יש לו יכולות מדהימות , הוא עושה כל מה שסוזוקי עושה אבל יותר באלגנטיות [גם בלי להשתגע עם יחסי העברה ונעילות ]
אם תראה שאופי הטיולים שלך זה רק סלעים ומדרגות אז אולי באמת צריך לשדרג סרן וייחסי העברה ונעילות
שי,
אתה מכיר את האוטו הספציפי הזה?
XJ מקורי מגיע עם טרנספר 231 בד"כ - 4 מצבים בלבד (בשנות ה 90 לחלק מהרכבים שהגיעו לארץ היה 5 מצבים, לא ביבוא סדיר).
אם הוזמנה "חבילת גרירה" יגיע עם 241 + רדיאטור נוסף לשמן גיר.
(יתכן גם רדיאטור לשמן גיר עם טרנספר 231)
ברשותך, מספר עצות...
1. לפני ה"שיפורים" לעבירות, שפר את השרידות המכנית. אם אתה עם רדיאטור מקורי/חליפי עם דודי פלסטיק, הזמן לך היום רדיאטור שכולו מתכת (CSF- נחושת או חברות סיניות מאיביי - אלומניום). הרדיאטור המקורי עלול לתקוע אותך הרבה לפני שתזדקק לנעילה...
2. אל תרוץ "לשפר" לשיפורים האלו יש עלות גבוהה מאוד באיכות הנסיעה. סע קצת עם הרכב ככה, קנה מנתקיי מייצבים למייצב הקדמי (JKS או RE דור 2), אתה תופתע מאוד מיכולות הרכב במצב הזה. עם ההגבהה הנוכחית שלך אתה יכול להרכיב צמיגי 235.75.15. אם יש לך אפשרות להשיג גנטים וצמיגים בעלות סימלית - נסה. אני לא חושב שתתחרט ואם כן, תמיד תוכל למכור אותם.
3. לצמיגי 245/75/16 (שווי גובה ל 31") אתה צריך הגבהה של 3.5" לפחות - שוב חזרנו לסעיף 2 :)
תהנה, אחלה רכב.
ד"א, דרור, לארץ הגיעו רק רכבים עם דנה 35C (ביבוא הסדיר) - גם בשנת 2001.
boaz avrahami
27-04-15, 09:20
הכי פשוט, גלוש לאתר היצרן והזן שם VIN ( מספר שילדה המופיע בחלון קדמי צד נהג למטה או ברשיון רכב).
קבל את דף הבניה במפעל.
כמו שהאוטו שלך נראה הוא לא השתנה מאז...
על הדרך בדוק גם ריקול פתוחים.
https://jeep.custhelp.com/app/jeep/eqlisting_detail/session/L3RpbWUvMTQzMDExNTEyMS9zaWQvRktvZGtVa20% 3D
97999
אין עומסים מיוחדים. צא מהראש של הסוזוקי שצמיגי 31 היו מעבר לקצה העליון שלו מבחינת חוזק מכלולים.
סרן דנה 30 חי בהרמוניה מושלמת עם 31 ונעילה אוט' ללא שום בלאי או נזק. זה מנסיון של עשר שנים בערך עם נעילה אוט' מלפנים בשתי סופות שונות ללא שום תקלות - והצ'רוקי קל מהסופה באיזה 200 ק"ג....
מעבר לשיקול הכספי (הנכבד), יש לנעילה האוטומטית יתרון חד משמעי באמינות. היא תמיד שם, תמיד עובדת, היא לא מפתיעה, אין לה דליפות אויר/בעיות חשמל.
אבל.... לנעילה הנשלטת יש יתרון גדול בתמרון בשטח טכני צפוף.
יותר מזה - אם יש לך טרנספר 5 מצבים עם 4X4 לכביש, חבל שלא תיהנה מהאופציה הזו, שמשמעותית בחורף על כבישים רטובים/שלג וכו'. 4X4 לכביש ונעילה קדמית אוטומטית לא מסתדרים יחד כי ההיגוי יהיה בעייתי/קשה מאוד... ולכן תבדוק איזה טרנספר יש לך. אם זה 5 מצבים, אין שום התלבטות - תתקין נעילה נשלטת.
לגבי הסרן האחורי - תבדוק מה יש שם. אם אתה לא בטוח, תצלם ותעלה לכאן ואנחנו נוכל לזהות. את הקרייזלר 8.25 אני כאמור לא מכיר לעומק מעבר לזיהוי צורתו החיצונית והעובדה שהוא אמור להיות חזק יותר מדנה 35 (שזה לא חוכמה).
גם אם נדפקת עם דנה 35, זה עדיין לא סוף העולם. אפשר להתקין לו קיט ציריות מחוזקות ואפשר (לדעתי עדיף, למרות שמתחיל להיות קצת קשה למצוא סרנים) להחליף סרן קומפלט לדנה 44 של סופה.
ואפשר גם לנסוע עם דנה 35C כמו מליוני אמריקאים וגם כמה ישראלים שאני מכיר (נמרוד, אנוכי ועוד כמה)
תתחיל בלי נעילה, תופתע ממה שהאוטו הזה עובר בלי נעילה וב"סרק", בלי להשתולל - אם תשתולל, תשבור.
במשך 4-5 שנים נסעתי עם האוטו מוגבה 2" , מנתקי מייצבים וצמיגי שטח במידה דומה לשלך (22.75.16).
הגבהתי את האוטו כי רציתי צמיגי 31. בדיעבד, לא בטוח שזה מה שהייתי צריך.
סהר אצלי יש חמישה מצבים ולכן הסקתי שכולם כך , כנראה טעות
יש המלצה למיגוני סף שמנמיכים במידה המינימלית ביותר את סף הרכב?
המגנים שאתה תבנה בבית :)
פרופיל 40 על 40 או צינור 42 (סקיידול?)
מתחברים לתושבות של זרועות הרדיוס.
ואפשר גם לנסוע עם דנה 35C כמו מליוני אמריקאים וגם כמה ישראלים שאני מכיר (נמרוד, אנוכי ועוד כמה)
תתחיל בלי נעילה, תופתע ממה שהאוטו הזה עובר בלי נעילה וב"סרק", בלי להשתולל - אם תשתולל, תשבור.
במשך 4-5 שנים נסעתי עם האוטו מוגבה 2" , מנתקי מייצבים וצמיגי שטח במידה דומה לשלך (22.75.16).
הגבהתי את האוטו כי רציתי צמיגי 31. בדיעבד, לא בטוח שזה מה שהייתי צריך.
לגמרי נכון.
Sent from my XJ
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.