צפייה בגרסה מלאה : מציאת מידע על רכב שטח
razredlich
10-05-15, 16:58
עלה בידי האפשרות לקנות כלי רכב זה על מנת להשמיש אותו,
פרוייקט זה יהיה ראשון ומטרתו למידה וכמובן הנאה משימוש הכלי.
אני צריך לדעת כמה שיותר מידע על הכלי לפי שתי התמונות לפני שאני עושה את השלב הבא.
ברור לי שהכלי עמד כמה שנים , האם לדעתכם זהו גורם משפיע?
האם ניתן לדעת מהו המנוע והגיר?
9836398364
תודה רבה ויום טוב
boaz avrahami
10-05-15, 17:09
בן כמה אתה, מהיכן בארץ ומה היכולות הטכניות שלך?
זה נראה מהמעט שאני מצליח לראות באגי די עלוב המבוסס על חיפושית.
לא חושב שיש לזה ערך כספי מעבר למשקל הברזל למיחזור.
סיכוי סביר שבשביל להחיות את זה תדרש להוציא סכומי כסף נכבדים וגם אז תישאר עם טרנטה.
המלצתי בלי לזלזל חלילה שאת הכסף שיש לך תשקיע על משהו נוסע שתצטרך לתחזק וכך גם תצבור קצת נסיון מכני.
זה לא נראה כמו פרוייקט למתחילים וגם לא נראה ששווה את המאמץ...
בהצלחה
קשה לראות אבל זה מבוסס ככל הנראה על חלק אחורי של פולקסווגן קירור אויר כלשהו.
בכל מקרה לא חיפושית, זה כנראה טרנספורטר או וריאנט.
הסרן הקדמי נלקח מחיפושית.
מי שבנה את זה יודע אולי להדביק ברזלים זה לזה, אבל אין לו מושג בבניית באגים. בסיס גלגלים קצרצר = התנהגות עצבנית. זה ככל הנראה כלי לא יציב עד מסוכן. ברמה קיצונית אפילו. אבל יש לו פוטנציאל להיות מאוד מהנה וזה נחמד בתור התחלה ורק על מנת ללמוד.
אם זה לא מניע, נוסע ועוצר, אל תשלם על זה יותר מכמה מאות שקלים
razredlich
10-05-15, 18:07
בועז ,
אני בן 18 , ממושב בשרון והיכולות הטכניות שלי די מסתכמות בריתוך.
אנחנו כמה חבר'ה שחשבנו לבנות רכב שטח כלשהו ראשוני לכולנו , ראינו את זה אצל מישהו במושב וחשבנו להשתמש בזה כבסיס.
בעיקרון אנו רוצים לבנות וללמוד על הדרך את הבסיס.
הכיוון שלנו הוא באגי דו מושבי , כעת שאופציית הכלי הנ"ל ירד מהפרק , חשבנו לקנות רכב שיצא משימוש , ולהשתמש ברכיבים העיקריים שלו(מנוע , גיר , סרנים ,היגוי , מיכל דלק וכו' ) ולהשתיל אותם בשילדה שאותה נבנה .
הרצתי חיפוש פה בפורום על "באגי" ועברתי על הרבה שרשורים אך רובם חד מושבים או ברמה גבוהה מאוד.
יש בידנו את כל הציוד הנדרש לבניית הרכב.
האם דרך זו מומלצת? במידה וכן איזה רכב לחפש?
תודה רבה , רז .
היום קשה למצוא מכוניות בתצורה מתאימה להסבה לבאגי (מנוע אחורי עם הנעה אחורית) ולכן הרוב בניה עצמית, פעם היה הרבה יותר נפוץ לשחוט חיפושית, סובארית או איזה פרינץ.
אבל זה כלי דו מושבי (כלומר נראה כרגע ללא מושבים)...
boaz avrahami
10-05-15, 23:51
רוב הפרוייקטים שתמצא באתר הם ברמה מאוד גבוהה מבחינה טכנית אבל חלק גדול מהאנשים כאן התחילו אני בדרך! מאוד דומה למה שאתם מתכוונים לעשות.
פעם היה קל יותר להשיג חלקים שהיו בסיס זול לבאגי כמו ששוכב מולכם אבל אז הם היו במצב שימוש.
אני חושש שהגו והיה ששוכבת מולכם תעלה לכם ממון רב בשיפוץ למצב עבודה.
עם השלדה והברזל ים אני מניח שתסדרו במידה ויש לכם ידיים טובות.
כמה כסף אתם מוכנים להשקיע בזה?
האם ישבת על יד2 וחיפשת באגי במצב נסיעה?
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
razredlich
11-05-15, 10:00
התקציב שיש לנו הוא לא מוגדר , אבל אני מניח שבתור התחחלה התקציב יהיה כמה אלפים.
שוב, אנחנו לא רוצים לקנות באגי מוכנה , אנו מעוניינים להתנסות בעצמנו בבנייה של כלי רכב.
האם אין אפשרות לקנות רכב , לדוגמא סובארו ג'סטי , ולהשתיל בשלדה אותה את כל הרכיבים מתוך הרכב? כך בעצם גם ניתן להשיג חלקים רבים אשר הם חובה בבאגי כדוגמא , סרנים , מיכל דלק, דוושות , היגוי , מנוע וגיר . כך נוכל לצמצם עלויות לגם יהיה לנו את רוב הרכיבים, גם אם לאחר התאמה להשתלה בשלדה אותה נבנה.
שאלה נוספת שרציתי לדעת היא האם ניתן לקחת מנוע הנעה קדמית , ולמקם אותו באחורי הרכב והפוך אותו להנעה אחורית?
תודה רבה , רז
טכנית הכל אפשר.
השאלה מה רמת הידע שלכם, כמה זמן יש לכם וכמה כסף.
אם הכוונה היא לבנות וללמוד, אז למה לא, תנסו. כאן שני דברים בטוחים:
1. אתם תיהנו
2. זה יעלה כסף. שכר לימוד.
אם אתם רוצים להשמיש באגי קיים, חפשו לכם בסיס טוב יותר.
גילוי נאות: יש לי באגי טוב (שילדה טובה עם בסיס גלגלים ארוך, דו מושבי, מנוע סובארו 1.8 על גיר טרנספורטר, מתלים טובים, היגוי מהיר) שמחכה כבר זמן רב שאשמיש אותו או שמישהו יציע עליו סכום שישכנע אותי להיפרד ממנו...
razredlich
11-05-15, 11:19
תודה על התגובה דרור ,
האם אתה חושב שסובארו ג'סטי זהו רכב מתאים?
האם כדאי קודם לפרק את האוטו , לראות ולמדוד את הרכיבים ורק לאחר מכן לשרטט שילדה בהתאם?
תודה , רז.
בתיאוריה ג'סטי או כל מכונית הנעה קדמית אחת יכולה להתאים.
בפועל תצטרכו למצוא פתרונות טכניים להחלפת הילוכים וכו'.
כן. תמדדו. תמדדו הכל. תשרטטו ותתכננו. הרבה לפני שאתם מתניעים רתכת.
אם אתם מצליחים להניע את המנוע ובהנחה שלא מדובר ביותר מ500 שח אז תקנו, תעיפו את השלדה הקיימת ותבנו חדשה כמו שצריך במקום.
boaz avrahami
11-05-15, 19:44
לקחת מנוע קדמי ולהעביר אותו אחורה. אוריינטצה זה אפשרי אבל לגיר יש זנב ארוך שיצא מגבולות השילדה הפרופורציונליות.
לכן נהוג להפוך את המנוע...
ואז מה שנהוג לעשות הוא לקחת למשל מנוע סוברו ולשדך אותו לגיר חיפושית או טרנספורטר משנות השמונים ( אלו עם המנוע האחורי) . דורש הכנת מתאם מיוחד
יש עוד פתרון שהוא יותר נדיר ויקר והוא למעשה היפוך הכיוון של הסיבוב בתוך בית הגלגל עצמו.
razredlich
12-05-15, 02:12
מה מונע ממני לשים המנוע בפרונט , ואז אני יכול להשתמש בשילוב גיר- מנוע כמו שהוא?
שום דבר אבל אז זו לא באגי מנוע אחורי.
כלומר, במקרה הזה בכלל לא הייתי מסיר את החלקים מהג'אסטי אלא בונה אותה סטייל מכונית ראלי ולא מכונית באגי.
שזה גם מגניב ביותר ואם תרצו ותעשו לפי הכללים, תוכלו להוציא לה רישוי ספורטיבי ולהתחרות איתה.
אתם יכולים לפרק את הכול ולבנות שלדת צינורות חדשה אבל אתה עדיין עם הנעה קדמית.
להנעה אחורית אתה בעיקרון לוקח את המנוע והגיר קומפלט, רצוי לשם פשטות גיר אוטומטי, ומעביר אותו איך שהוא אחורה. שם את הרדיאטור מעל המנוע וגם את מיכל הדלק. בונה זרועות אחוריות חדשות ללא היגוי מהמכלולים שיש לך. מקדימה אתה משתמש בזרועות עם ההיגוי במקוריות. זה לא פשוט וצריך המון התאמות אבל יכול להיות מגניב.
razredlich
12-05-15, 11:33
אנחנו מעוניינים לעשות עם מנוע אחורי אם כך.
כאשר מעבירים את המנוע לאחור, צריך לסובב אותו 180 מעלות?
לא אחרת אתה תיסע ברוורס. מתקינים כמו שהוא, רק בחלק האחורי של הרכב. לכן אמרו לך שיכולה להיות בעיה עם ההילוכים הידניים. הילוכי אוטומטיים זה כבל שבמקרה הגרוע תצטרך להחליף לארוך יותר
boaz avrahami
12-05-15, 12:11
אנחנו מעוניינים לעשות עם מנוע אחורי אם כך.
כאשר מעבירים את המנוע לאחור, צריך לסובב אותו 180 מעלות?
לדעתי חסר לכם המון ידע בסיסי ולכן לא תצליחו לבד לסיים פרוייקט כזה.
תתחילו עם משהו נוסע שצריך לתחזק ולשפץ קלות ורק בהמשך תשאפו לבניה מאפס או לחלופין תמצאו בעל נסיון שידריך אותכם מקרוב.
לדעתי חסר לכם המון ידע בסיסי ולכן לא תצליחו לבד לסיים פרוייקט כזה.
תתחילו עם משהו נוסע שצריך לתחזק ולשפץ קלות ורק בהמשך תשאפו לבניה מאפס או לחלופין תמצאו בעל נסיון שידריך אותכם מקרוב.
++1
razredlich
12-05-15, 13:09
בועז , אני מאמין שבפרוייקט ארוך זמן , גם אם אנחנו חסרי ניסיון , אנחנו נוכל לבצע את הפרוייקט גם במידה והוא יימשך יותר זמן מהרגיל. שוב אנחנו רוצים ללמוד תוך כדי.
אנחנו עכשיו בתהליכים של קניית הרכב, אחזור עם עוד הרבה שאלות בהמשך.
תודה לכל מי שעזר עד עכשיו.
אני חושב שלפני שאתם הולכים ומוציאים כסף, תחליטו מה אתם רוצים. תראו באגים של אנשים אחרים (לא בהכרח תחרותיות, פשוטות) ואז תדעו מה בכלל לחפש.
לדעתי, אם אתם משיגים את הבאגי הזו מהישוב שלכם, מעיפים את השלדה המטופשת ובונים שלדה חדשה עם הסרנים והגיר הקיימים ואחרי זה מחליפים מנוע, בהנחה שלא תקין, לאחד חדיש יותר ותקין, זה אחלה של דבר. במקום לקנות רכב קומפלט שכנראה המכלולים שלו לא יתאימו לכם.
aaayakop81
12-05-15, 18:53
http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/12/e0b80e7a20f7f9de4e548f4d9b4a76dc.jpg
aaayakop81
12-05-15, 18:57
שלום אתם יכולים לקחת כל רכב מנוע והגיר עם המתלים הקדמים להרכיב אותם אחורה
aaayakop81
12-05-15, 19:02
אני הרכבתי מנוע וגיר של סופר לנסר ידני המנוע יושב לא כמו הסובארו אין לו זנב
ומה עושים עם כאלה מנועים רוחביים? שמים אותם "על הצד"?
כשאני הייתי בגיל הנכון היו יותר מנועי בוקסר של אלפא ו פולקסווגן אז זה היה יותר פשוט
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.