צפייה בגרסה מלאה : שאלה בקשר לבניית שער ממתכת
oren123456
27-05-15, 19:35
היי שלום לכולם .
כפי שהספקתם להכיר אותי , ואני הצלחתי להכיר כמה אנשים נחמדים וטובים בפורום שעוסקים בריתוך.
קיבלתי עבודה לבנות שער כניסה להולכי רגל עם צילינדר כמובן .
השאלה שלי נגיד ובניתי מסגרת לשער מי פרופילים 40/40 ,
ואני רוצה לבנות שער גם מי פרופילים 40/40 ,
איך אני לוקח מידה מדוייקת שהלשונית של הצילינדר תיהיה בול ?
אני צריך את הצילינדר למדוד או שאפשר לקחת עוד סנטימטר מרווח בלי הצילנדר?
או אני חייב צילינדר מהתחלה להכניס לפרופיל ולפי זה למדוד ולרתך?
תודה לעוזרים
אתה לא. אתה ממקם את המנעול והצילינדר חיצונית לפרופיל ומסמן את החורים שלהם. בפרופיל אתה חותך מלבן במרכז שלתוכו אתה מכניס את המנעול. אתה קודח את החורים הבאים: חור אחד לידית ושני חורים לצילינדר כי הוא אובלי מקטן לגדול. אחר כך עם דיסק ובעדינות יוצר את החור האובלי. בכל מקרה אתה עושה חורים מעט גדולים יותר לשן התאמה וכמובן דו צידיים לצילינדר ותלוי בפתיחה של השער, חד או דו צידיים.
אחרי שהמנעול והצילינדר מורכבים אתה שם כיסוי מתאים לחור של הצילינדר ובידית, תלוי בידית ששמת.
אחרי שכל זה מוכן (על השער הנפתח כמובן) אתה שם מולו את העמוד שאליו המנעול אמור להתפס ורואה איפה צריך לעשות את החור ללשון המנעול והידית. בגדול עושים חור מלבני, בדומה שעשית למנעול, ומרכיבים את הפלטה שאתה מקבל עם המנעול כדי שיראה נקי וכמו שצריך.
העמוד צריך להיות במרחק לא קרוב מידי ולא רחוק מידי, קח בחשבון שלפעמים צריך לבצע התאמות וכיוונים. לא מסובך ואם תרצה, אתה מוזמן לבוא להסבר מוחשי יותר.
oren123456
27-05-15, 20:43
תודה רבה לך
אבל לא ענית לי על השאלה השנייה אני מצרף תמונה להמחשה שתנסה להבין מה אני רוצה לדעת
אשמח לבוא אבל מחר יש לי את הבניית שער אז כנראה אצטרך טבילת אש ראשונה
אין לי אפשרות משחק עם העמודים
98719
אוקי הבנתי.
אתה צריך מרווח צירים של 10-15 ממ, בדר"כ אני משתמש בפין של ציר כמדד, בכל מקרה אם העמודים כבר קיימים אז אתה תרתך את הצירים בסוף, כשהשער במקום. את הצד של השער אתה יכול לרתך כבר עכשיו. תוודא שהמיקום של הצירים טוב. אני שם שניים עליונים במרחק שמאפשר פירוק ואחד תחתון.
בין השער לעמוד של המנעול אני נותן לפחות 10-12 ממ רווח. במידה והרווח גדול יותר אז תמיד אפשר להוציא את החיפוי של החור לשוניות אחוצה עם שייבות וספייסרים.
השער אמור להיטרק ולהסגר בלי בעיה. וכמובן להשאר סגור. המרחק שציינתי הוא ללא הלוחית חיפוי.
gal rotman
27-05-15, 22:48
בניתי משקוף מתכת מפרופיל 80X40 לדלת מתכת "פלרז", לקחתי מידות למשקוף ונתתי פיקים כשהמשקוף היה על הדלת עם קליבות וספייסרים בעובי 3 ממ
לאחר מכן קשרתי את המשקוף בפרופילים והתקנתי את הדלת - רק בסוף אחרי שפתחתי את הדלת עשיתי חורים ללשונית של המנעול, יצא מאוד מדוייק הדלת נסגרת כמו במקרר.
אם מדובר בשער עם משקוף שלם תוכל ליצר אותו האותה הדרך ולהתקין קומפלט עם המשקוף במקום
3 ממ זה קרוב מידי לשער חצר. בבית כשיש קירות מכל הכיוונים זה אחלה אבל חצר שהאדמה עובדת בה, זה מתכון לבעיות
עידו לוריה
28-05-15, 07:55
שער בנוי נכון לא צריך יותר מ 3 מ"מ רווח בין גוף השער והמשקוף ובכלל בצד של הצרים לא צריך בכלל רווח .
עידו
אין בעיה עידו. תבנה איך שאתה רוצה, אחר כך הם באים אלי כדי שאתקן שערים שלא נסגרים.
אני לגמרי מסכים עם lizard
בשער מתכת כזה לוקחים מרווחים גדולים, אין צורך כמו בדלת כניסה שתהיה איזה אטימה.
אצלי יש רווח של 3 מ"מ (+-) בבוקר קר, בצהריים חמים הוא יכול כבר לגעת אחד בשני.
במקרים קיצוניים כמו אתמול בצהריים לדוגמא, הוא כבר לא היה נסגר/ או נפתח (תלוי באיזה מצב הוא נשאר)
וזה עוד רק מהבדלי חום/קור.
עידו לוריה
28-05-15, 21:01
אין בעיה עידו. תבנה איך שאתה רוצה, אחר כך הם באים אלי כדי שאתקן שערים שלא נסגרים.
אני בטוח :)
עידו
oren123456
28-05-15, 21:39
היי חברים יצא על הפנים השער
המשקוף עשיתי אותו פלס אבל אני עושה פעם ראשונה שער יצא לי לא טוב יצא חרא סליחה על הביטוי דווקא הלקוח מרוצה אני לא מרוצה בכלל ולא לקחתי כסף
אז בקשתי מכמה מסגרים סיוע טלפוני ועזרו לי אבל אני צריך לראות מהתחלה ועד הסוף איך עושים שער מישהו יכול לעלות תמונה מה זה סייפסרים
ועוד משהו אשמח לבוא ללמוד באיזה מסגריה איך בונים שער כולל משקוף או קורות ללא משקוף מהתחלה ועד הסוף עם הסברים ולצאת איתו להתקנת שטח ללא תשלום מצדו 2-3 ימים
אני בתימי ונייד לאזור המרכז ועוד פעם אומר מוכן ללא תשלום אפילו לא סימלי
אני עם תעודת הסמכה בינלאומי וריתוך ואני לא יודע לייצר שער התעודה אני יכול לתלות בשרותים
וואלה לא הבנתי אותך, יש לך הסמכה בריתוך ושער אתה לא יודע לבנות? איפה למדת שער זה דבר יחסית פשוט לייצר. ואכן צודק מיכה לפחות 6 מ"מ מרווח צריך לשער בין המסגרת בשערים גדולים אפילו יותר.
טל
oren123456
28-05-15, 22:28
היי
הקורס לא מלמדים לבנות שערים קונסטרסית למינהן מלמדים אותך לרתך
ואני מרתך
אבל מעשית אני אפס
אני עשיתי גדרות מדהימות עשיתי פרגולות יפיפיות אבל שער לא יודע לעשות נשמה זה לא בושה להגיד אני לא יודע
זה התחיל מתחביב ויש לי מלא טלפונים שם אנשים בנתיים אני מוסר עבודות למסגר שאני מכיר מהשכונה אבל אני רוצה ללמוד לבד
תבין שמי מצב של לא יודע לתת פיק למדתי לרתך ברמה שעברתי הסמכה ברנטגן מכה ראשונה עברתי ברוך ה
אז אני לא יודע פרקטיקה לא מתבייש ואני מודה
בקורס מלמדים תורת חומרים איזה אלקטרודות מתאימות לאיזה חומר
להבין מהוא ריתוך בכלל מה קורה שלא מנקים שלקה ועוד אבל מעשי צריך להשתפשף
כמו בכול דבר לומדים לתואר אבל נגיד וקיבלו אותך לעבודה מסויימת החברה מעבירה אותך קורס משלהם ומצמידה בנאדם שתשפשף ועם עשית טעות הוא מתקן אותך
כשעושים עבודה מדויקת וחזקה בשער כזה אין צורך ביותר מ3 מ"מ רווח בין השער לבין המשקוף .
בהרבה מאוד שערי ברזל רואים רווחים גדולים בהרבה וזה בשביל לחפות על אי דיוקים או תזוזות עתידיות .
כפי שהספקתי להכיר את העבודות של עידו , הוא לא יודע לעשות משהו לא מדויק או לא חזק .
רתך הוא לא מסגר ולא כל מסגר הוא רתך. ריתוך זה חלק מעבודת המסגרות, אעיז ואומר שזה אמנם חלק חשוב אבל לא עיקרי. רוב הריתוכים שמסגר כללי(לא קונסטרוקציות או מבנים) עושה לא נושאים בעומס רציני.
צריך לדעת לעבוד ואיך לעבוד. גם אני לומד כל הזמן ולמזלי יש לי חבר מסגר אומן שעוזר לי.
זה אכן שני מקצועות שונים
אני עובד מסגרות.
שערים, מעקות, דלתות רפפה וכו׳, מייצר גם תבניות דקורטיביות ליציקת קרניזים וקרקובים מבטון.
אבל שהיה לי צורך לרתך צנרת מים ופלאנג׳ים שעומדים בלחץ, הלכתי לשכן שהוא רתך.
כשעושים עבודה מדויקת וחזקה בשער כזה אין צורך ביותר מ3 מ"מ רווח בין השער לבין המשקוף .
בהרבה מאוד שערי ברזל רואים רווחים גדולים בהרבה וזה בשביל לחפות על אי דיוקים או תזוזות עתידיות .
כפי שהספקתי להכיר את העבודות של עידו , הוא לא יודע לעשות משהו לא מדויק או לא חזק .
ואת זה אתה אומר מנסיון או מה?
חייב מרווח מסויים והוא תלויי בגודל פרופיל המשקוף והשער, אני תמיד מתחיל ברווח של 6 מ"מ. במידה ולא יהיה מרווח השער לא יכול לזוז הנדסה פשוטה. שלא נדבר אל שחיקת צירים, ותריקת שערים שגורמת לעיקום צירים ועוד תופעות, אבל כמו שמיכה אמר זה טוב, אחרי זה יש עבודות תיקונים.
טל
ואת זה אתה אומר מנסיון או מה?
כן !
כן !
מצויין, תרגיש חופשי להעביר לי את כל הלקוחות הלא מרוצים שלך. תקבל אחוזים.
כשיהיו כאלו אעביר לך אותם בשמחה .
משנת 99 ועד היום לא היו כאלו אז ... Dont hold your breath
עידו לוריה
30-05-15, 09:36
למה לריב עם אפשר ללכת מכות :-)
בניית אלמנטים כמו שער קשורים בתשתית וכול מה שאתם מתארים פה כמו צירים מתכופפים עמודים זזים וכו' קשורים בתשתית גרועה .
עם התשתית טובה והבנייה של האלמנט נכונה כולל בחירת פרזול נכון אין שום סיבה לבנות עם טולרנסים גדולים .
עידו
וזה בדיוק מה שאמרתי אבל לקוח לא ישלם לך כדי שתיצק עמוד כמו שצריך וברוב המקומות האדמה זזה המון (אצל לקוח שלי האדמה מרימה ומורידה את העמוד 10 ס"מ במהלך השנה-אדמה חקלאית) אבל כשהצעתי לבנות משקוף כמו שצריך הם לא הסכימו. אז חייבים טולרנסים מאוד גדולים. בבית כשכל השער והמשקוף נמצאים על אותם יסודות וזזים ביחד, אין בעיה לעשות טולרנסים מאוד קטנים, למשל דלתות יציאה לחצר, חלונות וכדומה. אבל פה דובר על שער לחצר.
עידו לוריה
30-05-15, 10:13
ומה שאתה כותב מבדיל בין בעל מקצוע שיש לו לקוחות לא מרוצים לכזה שיש לו לקוחות מרוצים , כי בסופו של יום שום לקוח לא מעניין אותו כמה הוא שילם ואיך בניתה לו את מה שהוא ביקש עם השער לא עובד פתאום הוא בא אל בעל המקצוע בטענות , וכדי להמנע מלקוחות לא מרוצים בונים כמו שצריך על כול המשתמע מכך .
עידו
אתמול היתה לי שיחה מעניינת עם מישהו שמתקן שער קיים בחצר של בית.
הקרקע, אדמה שחורה, גורמת לתנודות גדולות מאד בין העונות.
הוא מוגבל לחיבור השער הדו-כנפי לחומה החיצונית שאחידה בכל הרחוב=מוגבל לתשתית קיימת.
התוצאה היא כנפיים שאחרי שנה לא נסגרות בגלל עיוותים בשלושה צירים..
שאלתי אותו לגבי חיבור עילי, אמר שניסו, הקורה התעוותה.
הפתרון שלו הוא בחיבור של הציר לשער, עם הברגות, שמאפשר כוונון עונתי של השער.
אצלנו בחצר, העמוד מתכת שיצוק מטר + אלכסונים בקרקע, ושער קל מאד, פשוט מטייל כל הזמן.
אתם רבים לחינם.
בנייה של שער על תשתית קיימת מחייבת פתרון ומרווחים שונים מבנייה נכונה מאפס.
הפעם דורון צודק :) , עדיף לרתך צירים מוברגים באמצעותם ניתן לכוונן את כנף השער.
אם מדובר בשער שגם משמש כמשקוף נעילה, מומלץ בקצה הכנף לקבע מוט הברגה אנכי שמאפשר תמיכה וכיוונן.
ככל שהמפתח גדול יותר השער מושפע יותר מהתפשטות/התכווצות מהפרשי טמפרטורה וגם מתנועת הקרקע והחומות.
האמת שאני מתפלא שמי שפרנסתו ממסגרות לא מודע לנושא.
וזה בדיוק מה שאמרתי אבל לקוח לא ישלם לך כדי שתיצק עמוד כמו שצריך וברוב המקומות האדמה זזה המון (אצל לקוח שלי האדמה מרימה ומורידה את העמוד 10 ס"מ במהלך השנה-אדמה חקלאית) אבל כשהצעתי לבנות משקוף כמו שצריך הם לא הסכימו. אז חייבים טולרנסים מאוד גדולים. בבית כשכל השער והמשקוף נמצאים על אותם יסודות וזזים ביחד, אין בעיה לעשות טולרנסים מאוד קטנים, למשל דלתות יציאה לחצר, חלונות וכדומה. אבל פה דובר על שער לחצר.
בשער שמעוגן על חומת בטון בדר"כ היסוד של החומה לא רציף במפתח השער ולכן גם במקרה זה מומלץ לקחת בחשבון שהשער "ישחק" עם החומות...
השער שבניתי לא זז מילימטר כי הוא מחובר לבית, העמוד שאליו הוא ננעל ושלא מחובר לבית כן זז למרות שהוא כמובן יצוק. בכל מקרה, כל אחד שיבנה איך שהוא מוצא לנכון, אין שיטה אחת שמתאימה לכולם.
מכיר צירים מתכווננים, זה הכול עניין של מראה ומחיר.
עידו לוריה
30-05-15, 12:19
פה תמונה הטעות שלך צד אחד מחובר לבית צד שני לא .
זו טעות קלסית של שימוש לא נכון בתשתית .
חברה אל תספרו לי על צירים מתכוננים ושער שמקבל כנף ומתחיל לעוף הכול קשור בתשתית נכונה ושימוש נכון בפירזול .
גם בית יכול להקרע לשנים עם התשתית שלו לא נכונה .
עידו
עידו,
תקרא שוב.
התשתית מחייבת התייחסות שונה בבניית הפתרון.
אתה צודק כשבונים מאפס כמו שצריך, וטועה כשאתה מתבצר בטיעון שהתשתית אשמה בבחירת פתרון לא מתאים לתשתית בעייתית.
לגבי בתים נקרעים, חפשו על שכונת ״נווה סדק״ בירוחם.
עידו לוריה
30-05-15, 12:55
דורן עם התשתית הקימת לא מתאימה לשער או לכול דבר אחר אז היא לא מתאימה .
מה שמאוד מבלבל אותכם זה בניה חובבנית ובניה מקצעוית שזה שני תחומים שונים לגמרי .
פותח השרשור מנסה לרכוש מקצוע אתם מנסים ללמד אותו שאפשר לחפף ואפשר עם אתה חובבן ( זה גם לפעמים מצליח) , לא אין דרך לבנות שער גם עם טולרנסים של שישה מ" מ עם תשתית בעיתית .
וגם לא עוזרים צרים מתכוננים ולא ברזלים עבים וגדולים נגד כוחות הטבע לא ניתן להתנגד להם רק לחיות איתם ולכן רק תשתית נכונה +בנייה נכונה +שימוש בפרזול נכון (ובסדר הזה ) יגרום לך לשקט מהקליינט .
עידו
פה תמונה הטעות שלך צד אחד מחובר לבית צד שני לא .
זו טעות קלסית של שימוש לא נכון בתשתית .
חברה אל תספרו לי על צירים מתכוננים ושער שמקבל כנף ומתחיל לעוף הכול קשור בתשתית נכונה ושימוש נכון בפירזול .
גם בית יכול להקרע לשנים עם התשתית שלו לא נכונה .
עידו
זו דעתך. לדעתי אתה טועה ובמסגרת הנסיבות זו הייתה האפשרות היחידה. כמובן שנתתי את הדרך שלך שכללה בניית תשתית נכונה אבל הלקוח לא רצה. יכולתי גם לוותר על העבודה אבל אז ממה אחיה? הודעתי ללקוח על הבעיות שיהיו אם לא אעשה את זה כמו שצריך, הוא החליט שהוא לוקח את הסיכון/חי עם הבעיות וזהו. בסופו של דבר נמצא פתרון, לא הכי אסטטי לטעמי, אבל נמצא פתרון והלקוח מאוד מרוצה.
להיות מקצוען זה לדעת לתת פתרון מותאם למצב.
זה גם לדעת לסרב לעבודה שדי ברור שלא תצלח בגלל תנאי קיצון ותגרור טענות מהלקוח.
(לזהות לקוחות בעייתיים זה גם מקצוענות)..
קרקע דינמית היא לא תנאי קיצון בארץ.
עידו לוריה
30-05-15, 13:35
נכון ובגלל זה ועל אחת כמה וכמה במקרא כזה הכלל שכתבתי למעלה מחייב .
ומיכה לדעת להגיד לא לעבודה לא גורם לך להפסד פרנסה , לעומת זאת להגיד כן לעבודה שתצא גרועה גורמת להפסד פרנסה
עידו
בהנחה שהעבודה שאתה עושה גרועה. אני מאמין ביושרה אז אם הלקוח רוצה משהו, ולא מוכן להתפשר, אז אני מסביר את הבעייתיות ואם הוא מוכן לחיות עם הבעיה הזו אז זכותו. במקרה המדובר הפתרון היה לבנות מסגרת שהייתה נותנת לחצר חזית של הבית מראה של בית סוהר, אני בהחלט מבין למה הלקוח לא רצה לחסום לעצמו את החצר. המקצועניות פה היא לפתור את הבעיות בצורה שהלקוח יהיה מרוצה, שאסטטית יראה טוב ושיחזיק לאורך זמן. גם אם זה אומר מרווחים גדולים יותר בשער.
oren123456
31-05-15, 00:40
[1)]אני רוצה להודות למשתמש lizard a(0, 0, 0, 0.)]
שהקדיש לי זמן בטלפון למרות זמנו היקר ובעזרת ה׳ נקבע להיפגש ומוכן ללמד אותי
[/]
[C)]
זה לא מובן מאליו וכמו כן אני רוצה להודות לפורום גיפולוג שזה פורום נהדר עם אנשי טובי לב אין לי ג'יפ וכבר יש לי חשק לקנות אחד כזה
=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]
לב שמח ייטיב פנים"OR=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]
כך אמר החכם באנשים
לא ברור לי מה היתה הכוונה
אבל בטח היית שם חלק מה"תפאורה"
כי נשמה טובה לא ניתן לראות בעיניים
ולב טוב לא ניתן לאחוז בידיים.
אבל ...
אפשר לחוש בחיבה המוקרנת מן הנשמה,
אפשר להרגיש את הטוב היוצא מן הלב בכל פעימה.
יש בכם תכונה מדהימה בנשמה
והלוואי וישכילו וילמדו ממך הבריות
בלי פשרות.
וכמובן עם הרבה חיוכים,
כי לב שמח תמיד ייטיב פנים.
תודה!
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.