צפייה בגרסה מלאה : כיצד מחשבים את כוחות הכפיפה הדרושים לכיפוף/יישור של פח דק דופן.
חישובי פח לגזירה ומתיחה הם חישוב פשוט. אך איך מחשבים לדוגמה זווית של פח שדרוש ליישר אותה. או כמה ק''ג יכולה הזווית לשאת עליה לפני שתתישר???
את הנתון אני צריך במספר הק''ג לממ''ר.
זה חישוב פשוט של מאמץ כפיפה.
עם כאלו שאלות, אני מציע לך להשיג עבור המהנדס של המפעל ספר חוזק חומרים של כיתה י'.
או להתחיל בזה:
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9B%D7%A4%D7%99%D7%A4%D7%94
אסף.
חששתי שלא אובן נכון ותשובתו של אסף אמנם מצביעה על כך.
חישובי קורה בסיסיים כפי שהבנת אינם התשובה לשאלה שלי. כשאנו מדברים על פח/פלדה דקת דופן,שנתוני המתיחה והלחץ ברורים בה וניתנים לחישוב פשוט בכדי לדעת את גבולות הכניעה,אינו דומה כלל לחישוב של פח שכופף נאמר ב- 90 מעלות חובר אל הקיר באופן נכון והועמס על הקונזול שבולט החוצה. כאן הכניעה אינה מספרי הלחיצה והמתיחה שאנו מכירים מהקורה. במצב זה בעומס הרבה יותר קטן יתחיל הפח להכנע ויעבור למצב שהזווית של 90 מעלות תתחיל לגדול ל-100 מעלות,ומשם ל-120 מעלות וכו' - בהתאמה לגידול בעומס.
אם נאמר שמדובר בפח זווית שקובע לקיר ושעוביו 2 מ''מ ואורך הזווית 100 מ''מ לכל כיוון - סה''כ חתך של 200 ממ''ר - באיזה עומס יתחיל הפח להתכופף באם יועמס במרחק 100 מ''מ מהקיר. או במילים אחרות - כמה מותר להעמיס את הפח על כל החתך שלו לפני שהזווית תתחיל לגדול.
זה הרי נתון אחר לחלוטין מגבול הכניעה ללחץ או למתיחה שהוא 37 ק''ג לממ''ר לפלדה ST37 .
הובנתי עכשו ?
אסף צודק, זה חישוב רגיל של מאמץ כפיפה בקורה שלוחה, יש לך את כל הנתונים, צריך להציב בנוסחה ולבחור מקדם בטחון.
ואם גם אני לא הבנתי, זה בגלל שאתה שופך מילים במקום להשתמש בשפה של ההנדסה - ציור עם מספרים.
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
חיים, אני ממש מתפלא. כל מוצריך מבוססים על פח דק ורק עכשיו אתה מתלבט בחישוב הבסיסי הזה?
עם איזו תוכנת CAD אתה עובד?
אני חושב שכוונותו של חיים היא לא לחשב מאמץ מותר לכניעה בקורה\פח אלא חישוב שקיעת קצה קורה או כמה אפשר להעמיס לפני שהקורה תתחיל להתכוףף או כמה היא מתכופפת עבור X משקל
החישוב אותו חישוב רק שכיוון הכפיפה שונה - הכוח פועל במקום מסויים והתגובה במקום אחר והפח שכבר מכופף הוא הגוף שמתפתח בו מאמץ שרוצה לפתוח את הפרופיל... מאמץ כפיפה.
זה שהכיוונים של הקורה הם לרוחב ולא לאורך לא משנה את החישוב. בסופו של יום למתכת זה לא אכפת.
מה שכן שונה הוא נושא של הקשיית מעוותים שמחליש את החומר באזור הכיפוף הראשוני. את זה מחשבים בנפרד כדי לדעת מה להכניס לחישוב.
אסף.
חיים, אני ממש מתפלא. כל מוצריך מבוססים על פח דק ורק עכשיו אתה מתלבט בחישוב הבסיסי הזה?
בהחלט מפתיע...
בהמשך למה שכתבתי קודם... תחשוב על המכבש שכופף את הפח. הפח הוא קורה מאוד קצרה ורחבה. מונחת על שני סמכים. הסכין הוא העומס שמפעיל כפיפה על הקורה.
מה שאתה רוצה לחשב עכשיו זה בדיוק אותו דבר רק מהצד השני ובגאומטריה שונה ואחרי שהחומר השתנה כתוצאה מהקשיית מעוותים.
אסף.
לא מתעסק עם זה בשגרה אבל זכור לי שחישוב שקיעת קורה בכפיפה זה חישוב אחר....
אותן משוואות בסיסיות מתארות את אותה תופעה.
תנאי שפה ותנאי התחלה שונים זה כל ההבדל בין כפיפה של קורה שלוחה לכפיפה של קורה בין שני סמכים.
נושא הקשיית המעוותים או נקודות ריכוז מאמצים הכי פשוט להכניס אותם למשוואה ע"י פאקטור מסוים של מקדם הבטחון.
שורה תחתונה חיים,
אתה לא צריך שום חישוב כדי לדעת את התשובה. תחבר את הזווית לקיר, ותתחיל להעמיס עליה עד שהיא מתכופפת.
שום מהנדס\אקדמי בעולם לא יתן לך מספר יותר מדויק מזה. ואני בטוח שיש לך את כל הכלים לעשות את זה ב-15 דקות אצלך במפעל.
אם בכל זאת אתה רוצה תוצאה חישובית אז אני מוכן להוריד קצת חלודה מעצמי, שלח לי את החלק בקובץ *.d_x אני יעשה לו אנליזת אלמנטים סופיים בסיסית ואתן לך טווח מאמצים מקסימלי לפני כשל.
כמה מכם באמת עלו על הבעיה.
כאשר אנו מחשבים את העומס המותר אנו מקבלים נתון גדול יותר מניסויים בשטח והמוצר נפסל כי גם עיוות קטן משנה מיקומים של ניקובים והתאמות.כאן חשבתי שאקבל חישוב אחר מחישוב רגיל של מאמצי חומר.
כפי הנראה עצם עבודת הכיפוף גורמת לשינויים בחומר או הקטנת עובי הדופן שלו - ואת זה אנו לא לוקחים בחישוב. בגלל התוצאות הנמוכות אנו נאלצים להגדיל את עובי החומר על כל המשמעויות של משקל ומחיר.
ההפרשים בין החישובים למציאות מגיעים לשליש ואף יותר בנסיון המעשי.
ולכל אלה שהם ממש חכמים כאן - הם מוזמנים פעם אחת גם לעבוד ולהתנסות במציאות במקום להקליד את השטויות הרגילות שלהם שלא מחייבות תגובה.
אבל נכתב פה שצריך לקחת את השינוי שנעשה בחומר תחת חשבון.
אין לזה נוסחה והמקדם נקבע על ידי הנסיון - מה שאנחנו עושים עכשו.
בתור התחלה, יש לך את מודול ה Sheet metal של SW?
ואם זה לא יספק אותך יש בנמצא גם כלים חזקים יותר של סימנס.
חיים, אתה באמת מאמין לעצמך שלא ניתן להתמודד הנדסית עם בעיות הפחולוגיה שלך? תתעורר.
אין לזה נוסחה והמקדם נקבע על ידי הנסיון - מה שאנחנו עושים עכשו.
מה אתה אומר! אין לזה נוסחה ?! לפני שבוע המצאת את הלחם, באיחור קל של 10,000 שנה, והנה אתה הולך לגלות את תיאוריות חוזק החומרים מחדש. כל הכבוד.
אתה באמת מקרה מיוחד רכס. :rolleyes:
מה אתה אומר! אין לזה נוסחה ?! לפני שבוע המצאת את הלחם, באיחור קל של 10,000 שנה, והנה אתה הולך לגלות את תיאוריות חוזק החומרים מחדש. כל הכבוד.
אתה באמת מקרה מיוחד רכס. :rolleyes:
תיזהר נמרוד...
תיזהר.
בינתיים כולכם לא נותנים נתון הנדסי אחד לבעיה הפשוטה שהצגתי ושאותה אוכל לבדוק באופן מעשי.
אם לא אשכח - אתן לכם נתונים מלאים של חלק פשוט, כולכם תחשבו עם הנוסחאות המאוד ידועות לכם את המאמץ שדרוש לכיפוף שלו -וכל אחד מכם יתן בוודאי עומס אחר - ולאחריו אעשה ניסוי בתנאי עבודה - ונראה את התוצאה בחיים.
עכשו תגידו לי את התשובה המצופה - זה לא ניסוי מעבדתי מבוקר,לא בדקת את משקל המשקולות,האוויר במפעל שלך יותר דחוס ועוד מיני קשקושים שיאפשרו לכם להתחמק מהתמודדות עם החיים המעשיים.
רכס הבעיה שלך טריביאלית. למעשה כל המפעל שלך זה הנדסת קטלוגים וקורס חוזק מבנים שנה א'.
אבל עם גישה כמו שלך, אל תצפה לסימפטיה או לעזרה חינם.
בהצלחה עם הניסויים.
רכס הבעיה שלך טריביאלית. למעשה כל המפעל שלך זה הנדסת קטלוגים וקורס חוזק מבנים שנה א'.
אבל עם גישה כמו שלך, אל תצפה לסימפטיה או לעזרה חינם.
בהצלחה עם הניסויים.
שינו את השם, כי החבר'ה נעלבו שזה אותו דבר כמו באזרחית.
מעתה אמור "מוצקים 1, מוצקים 2..."
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
היי נמרוד. הצגתי בעייה טכנית בסיסית,שמצביעה על הבדלי תוצאות בין חישובים למציאות,ולא קיבלתי כאן תשובה,וזה בסדר. אם תרד מהאולימפוס ההנדסי ומקורטוב ההתנשאות, לעבודת שטח פשוטה,תתקל בבעיות האלה ביום יום,וגם אתה תתחיל להסס באם להסתמך רק על נוסחאות או לצבור ניסיון מעשי ולהתאים אותו לעובדות המתגלות בשטח.
לגבי סימפטיה כאן,אתה בטח יודע שאני האחרון שעושה חשבון באם אקבל אותה או לא,ועל עזרה חינם אני בטח מצפה לה - כי כל האתר הזה בנוי על נתינה הדדית בחינם - ,וגם אני נותן אותה לאחרים. בלעדיה אין זכות קיום לאתר הזה.
חיים,
בשוק ישנם מספר תוכנות CAD שיודעות להתמודד עם הסוגיות שהעלתה וכדי לבצע סימולציה (העמסה ותנועה, תאונה וכו'..) נדרשת תוכנת CAD מתאימה ומהנדס מנוסה.
הכיוון שלך נכון והמוטיבציה חיובית אבל היישום נראה חובבני למדי ואת זה אני מסיק משאלותיך בפוסטים האחרונים.
מי בכלל מתכנן כיום מוצרים כאלו ללא כלי CAD מתאימים? אולי כדאי לך לגייס מהנדס פנסיונר מהתעשייה האווירית/תע"ש עם ניסיון בתחום :).
הבעיה עם האנליזות הפשוטות היא שהן עם המון הנחות כמו אחידות החומר. מי שעושה חישוב לא מספיק שיכיר את הנוסחאות מהנדס טוב הוא זה שיודע מה להכניס לחישוב. שיודע להבין את המתכת ואיך היא מתנהגת. שרואה את זרימת המאמצים בחומר ויודע לצייר את החיצים. במקרה הזה יש תופעה פלסטית שציינתי קודם. הנפח של החומר נשמר ומודול יאנג נשמר אבל החלק האלסטי של הגרף זז ימינה וגם החומר נהיה דק יותר באזור הכיפוף.
לכן חישוב נכון (ולא צריך אנליזה) הו בשני שלבים. הראשון הוא כדי לקחת ממנו את נתוני המעוות של הכיפוף. השני הוא של היישור מחדש. וכמובן, זה חישוב פשוט של קורה בכפיפה על שני סמכים ניידים.
בהצלחה.
אסף.
באיזה עומס יתחיל להתכופף? כבר מהגרם הראשון! אבל זה יהיה בתחום האלסטי ויחזור למצבו עם הורדת העומס.
חיים אתה מתכוון כנראה לכפף שיורי והוא יווצר רק כאשר המאמץ יעבור את התחום האלסטי. באזור הכפף של ה 90 מעלות, הפלדה עברה עיוות פלסטי שיורי משמעותי וזה גורם דווקא להגדלה ניכרת של תחום המאמץ האלסטי באזור זה! (על חשבון התחום הפלסטי הנותר עד לשבר). לכן בפועל, כאשר תעמיס את הקורה, החלקים הישרים שלה יגיעו למאמץ פלסטי לפני אזור הזווית. כלומר יווצרו כיפופים ליד הזווית הרבה לפני שהזווית עצמה תתחיל להשתנות! תנסה ותראה שאני צודק.
הנה עוד אפשרות סבירה שהחישובים מתקשים לתת לה תשובה. צריך לנסות ולפי התוצאות לבנות נוסחה.
הנה עוד אפשרות סבירה שהחישובים מתקשים לתת לה תשובה. צריך לנסות ולפי התוצאות לבנות נוסחה.
שטויות במיץ עגבניות, עוד יהיו כאלו שיאמינו לך.
הפניתי אותך למהנדסים פורשי תע"ש/תעש"א המתמודדים עם הסוגיות שהעלתה גם עם אלצהיימר במצב מתקדם אבל אתה ממשיך לנסות לחסוך כסף (כמיטב המסורת של חברי מרבד הקסמים) וללמוד שחייה בהתכתבות. לכן יש לי עוד עצה בשבילך, נסה לאתר מהנדס מכונות בוגר ביר זית. הוא בטוח יוכל לסייע לך בעלויות סבירות.
חוצמזה, בהצלחה.
נשארת טמבל.
תחליף לכדורים אדומים.
רכס,
האם נכון שכל הפוסטים שלך מטרתם לייצר קמפיין סמוי למוצריך? אחרת קשה לי להבין את הסיפורים על הסיורים במדבריות ערב, מצלמות בע"ח בספארי המדברי השוקק במחוזותינו, בלון גז המזגנים המונגולי, מתכון הלחם החובבני, הדיון על סוגיות הנדסיות זניחות וכמובן העוזון לחיפויי בחניון הלילה.
סיפורי קארל מאי חיוורים לעומתך.
מאחל לך הצלחה בקמפיין ורק בריאות טובה.
נ.ב
וכמובן האגדות על ה 75 הקשיש...
הכל פרסומת גלויה,למה סמויה ,טמבל - רק עכשו הבנת את זה ??? כולם הבינו שזה פרסומת פרופר כבר לפני עשר שנים.
אתה כל כך תמים,שאפילו אתה לא יודע כמה אני משלם לאתר כדי שיסכימו לפרסומת הסמויה שלי.
לפחות תפסת שההבנה שלך מוגבלת, אמנם מאוחר אבל בכל זאת הבנת. כך שיש לך עוד מקום להתדרדרות בהמשך. בהצלחה.
היות שזה היה ברור לי מלכתחילה שמחתי שסוף סוף שהאמת יצאה אל האור מפיו של המפרסם.
עכשיו כשהנושא ברור אתה מוזמן להמשיך בסיפורי העליבאבא הססגוניים שלך אממה, בסוף כל פוסט בבקשה ציין שמדובר בפרסומת מסחרית כדי שכולם יבינו את ההקשר המתבקש.
סתם רעיון לפוסט השיווקי הבא שבקלות יכול להתפתח לסדרת ספרי ילדים בסיגנון חסמב"ה או עזית הכלבה הצנחנית:
"רכס עם 75, העוזון, רשת הצל הסעודית, התנור המונגולי והתרנגול השמנמן יוצאים לסיור במדבריות ערב בעקבותיו של לורנס איש ערב"
לא לכבודי לענות לכל טיפש.
בזה תמה התיחסותי אליך כלא בן-אדם.
רכס יקירי,
עכשיו ברצינות. אתה יכול למנף את יכולות הפינטוז שלך סטייל מרבד הקסמים לכתיבת ספרי ילדים......
חיים, כדי להבהיר את מה שכתבתי לך בדף הקודם: סביר שהזווית של 90 מעלות כמעט שלא תשתנה אבל הכיפופים החדשים יווצרו לידה. התוצאה של ההעמסה תיראה כמו מבט מהצד על דפי ספר שפתוח באמצע.
יתכן ואתה צודק, כי התופעה הזו זכורה לי מעבודות העבר. יש לזכור שהכיפוף במכונה לא תמיד זהה. יש הבדל בין מכונה למכונה ובין הכיוון שלה לגבי אורך הירידה על הפריזמה.לעיתים היא לוחצת חזק מדי ומעוותת את עובי החומר.
על זה כתבתי לפני שני עמודים. אבל חבל לפתח תאוריה שכבר פותחה, נוסחה, והפכה לפרקטיקה.
ואם אתה אכן מעוניין בקיצור דרך - הציעו לך קודם לקחת פרופיל לשים בפרס ויאללה ללחוץ.
אסף.
לאסף: התופעה שכתבתי אליה קודם אכן קשורה למה שאתה תיארת לפני כן כהזזה ימינה בגרף.
אף אחד מהמגיבים עד כה לא נקב במספרים. אני מוכן "לקחת סיכון": מחישוב מקורב יוצא שסדר גודל של המומנט שבו צפוי להתחיל כפף שיורי הוא כ 1600 ק"ג מ"מ. יש אפשרות להגיע גם להערכה מדוייקת יותר אולם לשם כך דרושים נתונים נוספים. אני יכול גם להוסיף ולהגיד לך שהכפף הזה צפוי להתחיל ולהתרחש ליד הזווית הקיימת.
אכן ובהחלט. אבל אני נמנע מלנקוב במספרים, זה לא נכון בלי לדעת את הפרטים (למשל.... מה החומר באופן יותר מדוייק. האם הקפידו על כיפוף לפח כיוון סיבי המשיכה המקוריים של הפח... ועוד ועוד)
אסף.
חיים, למה אתה רוצה ליישר את הזווית?
השאלה למה אתה רוצה ליישר את הזווית היא לא מתוך סקרנות אלא:
קח בחשבון שגם אם תצליח ליישר אותה (בכבישה קרה), אפילו באופן חלקי , האזור של הזווית "המיושרת" עלול להחלש (אפילו מאד) !! אני לא הייתי משתמש בלוח "מיושר" כזה כאלמנט שנושא עומסים ובוודאי שלא מחזוריים.
הפוך,דרייבר. אני רוצה להתרחק מכיפוף תחת מאמץ למרחק בטחון כדי להבטיח יציבות של המערכת. רק שכל פעם התנהגות החלק מגיבה אחרת תחת אותם עומסים.
הפתרון לעבות את עובי הדופן של החלק גם מייקרת אותו,גם פוסלת חלקים שבמלאי וגם משבשת את התיכנון המקורי ומחייבת התאמות תיכנון.
כנראה שהפתרון במקרים כאלה הוא להשתמש בעתיד בפלדות יותר איכותיות מבלי לשנות את מימדי החלק.
שלילי.
לכל פרופיל שימוש משלו, זה לא שימוש של זוויתן. אם פועל עומס בכיוון כזה, הפתרון הנכון הוא לבחור בפרופיל אחר. בחירה בפרופיל הנכון להעמסה תבטיח חיסכון במשקל וחוזק, זה נקרא הנדסה.
לחילופין - חיזוק מקומי שיימנע את העיוות אם הוא מקומי.
התעקשות על הפרופיל Vמקורי תוך עיבוי ובזבוז חומר נקראת "מקדם בוּרוּת".
אסף.
אני חושב שיש גם קשר לרדיוס הכיפוף בהתאם לעובי וסוג החומר.
שלילי.
לכל פרופיל שימוש משלו, זה לא שימוש של זוויתן. אם פועל עומס בכיוון כזה, הפתרון הנכון הוא לבחור בפרופיל אחר. בחירה בפרופיל הנכון להעמסה תבטיח חיסכון במשקל וחוזק, זה נקרא הנדסה.
לחילופין - חיזוק מקומי שיימנע את העיוות אם הוא מקומי.
התעקשות על הפרופיל Vמקורי תוך עיבוי ובזבוז חומר נקראת "מקדם בוּרוּת".
אסף.
אהבתי את התגובה האחרונה הזו - משאיר לכם להחליט איזה חלק אהבתי..:rolleyes:
רכס, קלטת...."מקדם בורות"
הוא, לפחות, מנסה ללמוד.
ולפעמים להמציא מחדש את הגלגל זו גם דרך ללמוד.
אסף.
הכל פרסומת גלויה,למה סמויה ,טמבל - רק עכשו הבנת את זה ??? כולם הבינו שזה פרסומת פרופר כבר לפני עשר שנים.
אתה כל כך תמים,שאפילו אתה לא יודע כמה אני משלם לאתר כדי שיסכימו לפרסומת הסמויה שלי.
לפחות תפסת שההבנה שלך מוגבלת, אמנם מאוחר אבל בכל זאת הבנת. כך שיש לך עוד מקום להתדרדרות בהמשך. בהצלחה.
חברים תהו לגבי הנאמר כאן בה"פ, ולכן התבקשתי להבהיר חד משמעית:
חיים הוא לא מורשה פרסום מסחרי, ולא משלם שקל אחד לטובת קיום האתר. בעבר הוא ביקש, קיבל ודחה (בטענות שונות) הצעות מחיר להסדרת פרסום באתר, והעדיף להשתתף בפורום כחבר רגיל כשהוא מגרד את גבולות המותר בפורום - במיומנות רבה, יש לאמר, גם אם לא בהגינות מלאה.
עכשיו חיים, כשאתה מודה בפומבי שפורום ג'יפולוג הוא פלטפורמה לפרסומת מבחינתך - תהיה הגון, ושלם כמו שאר בעלי העסקים שתומכים בקיום האתר. אתה יודע איך ליצור קשר עם סביון.
לא קראתי את כל הדיון אבל לפי דעתי אתה מחפש את זה:
F(V_bend)=(c*B*T^2*)*sig/l
c - מקדם התלוי במרחק בין התמיכות ועובי הדופן
B - רוחב החומר (מ"מ)
T - עובי חומר במ"מ
sig- חוזק בק"ג לממ"ר
l - מרחק בין תמיכות
זו רק נוסחא לכיפוף v, אם יש מכת יישור או חליצה אז הם גם כוחות שיש להתחשב בהם
יש חשיבות רבה לרדיוס הכיפוף, עובי החומר וסוג החומר בחישוב מיקום הכיפוף ואורך החלק הפרוס
ביישור הייתי הולך בשיטת הניסוי והתהייה כמו שהמליצו לך
אדר
בעל עסק שלומד הנדסת מכונות בהתכתבות זו פרסומת? למה בדיוק?
בעל עסק שלומד הנדסת מכונות בהתכתבות זו פרסומת? למה בדיוק?
כאשר אתה באופן קבוע ולאורך פרק זמן ארוך מייצר הררי פוסטים (טראפיק) על נושאים בלתי מובנים שכל מטרתם להעמיס את הרשת במדעי פחולוגיה אלמנטריים וסיורים דמיוניים בהרי חיג'אז עם תרנגול שמנמן....כן זה פרסום ובגוגל משלמים על זה הרבה כסף.
מה שהדהים אותי שחבורה כל כך רצינית לא שמה לב לנפח העצום של סיפורי מרבד הקסמים שמתפרסמים כאן בצמידות למענים מנומקים ברמה הגבוהה ביותר כך שאני השתכנעתי שניתן לאתגר את קהילת האתר בבעיות אנליזה מורכבות מהקורה של כנף ה F35...
לתחזק אתר כמו גיפולוג עולה כסף וראוי היה שמפרסמים ישלמו עבור האפשרות לפנות לקהל לקוחות מאוד ממוקד שגולש באתר. אם האתר יתוחזק כיאות אנחנו הגולשים נוכל להמשיך ליהנות ממנו ובנוסף זכותם של בעלי האתר גם להרוויח ממנו!! ולא מעט.
מעבר לכך אני מאחל לחיים הצלחה רבה בעסקי המגירות והנגררים הממוסמרים שלו.
boaz avrahami
21-06-15, 17:53
כאשר אתה באופן קבוע ולאורך פרק זמן ארוך מייצר הררי פוסטים (טראפיק) על נושאים בלתי מובנים שכל מטרתם להעמיס את הרשת במדעי פחולוגיה אלמנטריים וסיורים דמיוניים בהרי חיג'אז עם תרנגול שמנמן....כן זה פרסום ובגוגל משלמים על זה הרבה כסף.
מה שהדהים אותי שחבורה כל כך רצינית לא שמה לב לנפח העצום של סיפורי מרבד הקסמים שמתפרסמים כאן בצמידות למענים מנומקים ברמה הגבוהה ביותר כך שאני השתכנעתי שניתן לאתגר את קהילת האתר בבעיות אנליזה מורכבות מהקורה של כנף ה F35...
לתחזק אתר כמו גיפולוג עולה כסף וראוי היה שמפרסמים ישלמו עבור האפשרות לפנות לקהל לקוחות מאוד ממוקד שגולש באתר. אם האתר יתוחזק כיאות אנחנו הגולשים נוכל להמשיך ליהנות ממנו ובנוסף זכותם של בעלי האתר גם להרוויח ממנו!! ולא מעט.
מעבר לכך אני מאחל לחיים הצלחה רבה בעסקי המגירות והנגררים הממוסמרים שלו.
עמית, אתה קצת מזכיר את הגינגי מהסדרה המצוירת היה היה...
יש לאתר בעלים ומנהלים ומווב ותשאיר להם לנהל את העסק הזה בלי עזרה.
מעבר לכך, יש איזה טרייד אוף בין התעבורה שגולש כלשהו מיצר סביבו ( גם אם מכניס בכך פרסומת סמויה) לבין התרומה לפופולריות ועניין הגולשים באתר.
איזון מאוד עדין שעדיף שבעלי המאה ינהלו בתבונה
עמית,
הגזמת בגדול.
כמה נמוך עוד תרד כדי לסחוט תגובה מחיים?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.