PDA

צפייה בגרסה מלאה : עף הפקק שנמצא על משאבת הוואקום

eyalski
12-08-15, 12:50
וכמובן שאין וואקום והבלמים קשים, מה שממש מכעיס הוא שהמשאבה בת חצי שנה בערך. בעשר שנים שיש לי את הרכב החלפתי כבר 4 פעמים את משאבת הוואקום, אולי זו "מחלה" ?.

הפעם זו משאבה של bearmach , בעבר היו wabco britpart

רק לשם הבדיקה סתמתי איכשהוא את החור הזה ולא נוצר וואקום, אם אמצא פקק בקוטר הזה, פקק דומה למה שיש במנועים לדעתכם זה יעזור ויחזיר את המשאבה לחיים?

ישנם חלקים אחרים שיכול להיות שנעלמו יחד עם המכסה?

הניטים של המכסה מהודקים טוב ועד לאותו רגע שבו זה קרה לא הייתה שום בעייה.

מצרף תמונה של המשאבה

תודה 100484100485

dice2
12-08-15, 15:57
תבדוק את השסתום שעל הבוסטר ואת הצנרת
במידה ויש דליפה המשאבה עובדת בלי הפסקה ונדפקת מהר מאוד
מה שאולי מסביר את החלפת כמות המשאבות בתדירות שאת מתאר

בועז

אמיר ב.א
13-08-15, 00:21
בנוסף למה שנאמר , תחפש כאן בפורום,
יש כמה פוסטים בנושא(מה גורם למשאבת וואקום להתפגר).

eyalski
13-08-15, 10:03
השסתום על הבוסטר מתפקד, הבוסטר דיי חדש והצינורות תקינים. שווה לנסות ולחפש פקק חדש במקום זה שעף, או שהמשאבה מתה והפקק שעף הוא ההוכחה?

amit1
13-08-15, 18:13
מי מטפל ברכב?

eyalski
14-08-15, 10:37
יש טיפולים ותיקונים שאני עושה ואחרים שנעשים במוסך של יהודה ושלום. בנושא הוואקום, פירקתי את המשאבה ומצאתי שעף ממנה הפקק שנמצא על המכסה. קניתי פקק בקוטר המתאים ואנסה לראות עם המשאבה תחזור לתפקד, בחפירה בפורומים מחו'ל מתברר שהמשאבה הזו היא נושא בעייתי וממה שראיתי כפתרון לבעיות חוזרות הוא איזה שהוא אטם שנמצא בין הבוסטר והמשאבה הראשית, אבדוק גם את זה. יש כאלה שמחליפים לאלטרנטור שעליו מורכבת משאבת וואקום ויש כאלה שעוברים למאשבת וואקום חשמלית, אך ללא ספק יש המון פוסטים על הנושא הזה, מה שמצביע כנראה על בעיה.

אמיר ב.א
14-08-15, 13:42
כאן יש את המידע :

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=30816

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=15927

waseem d90
14-08-15, 23:28
גם לי עף הפקק הזה, בנוסף לחוסר ואקום, המשאבה נזלה שמן. פשוט מה שעשיתי, לקחתי פקק פלסטיק שהתלבש בול על היציאה, הדבקתי עם דבק חזק ושמתי איפוקסי בנדיבות כך שכסיתי את כל הפקק עם היציאה.
הואקום חזר והנזילה נעלמה. מחזיק כבר מעל לחצי שנה בתקווה שיחזיק מעמד.

-->