PDA

צפייה בגרסה מלאה : רכב המסעות האולטימטיבי במזרח-התיכון.הטויוטה 75 של רכס.

עמודים : 1 2 [3]

sambo
05-09-15, 21:38
איך אני אחליט ועוד לא הגיע הזמן?
מחכה לעוד מתחרים...
אני מוכן להקדים את ההחלטה ל 10.9 אבל זה לא מתאים לסמואל אז לא.
אחרי סוכות אני חוזר לארץ כל ערב יהיה לי נוח בהתראה מראש.

בינתיים, כדי שתראו איך רכב מסעות באמת אולטימטיבי יכול להיות מצוייד, הכנתי רשימה (אני לא מאמין שעשיתי את זה) של מה שיש לי קבוע בקמפר, וזה מהזכרון ובטוח לא כולל הכל:
________________________________________ ___________________________________

על הגגון
2 קרשים עבים לפילוס הרכב
ג'ריקן 5 ליטר, מתכתי, נאטו, תוצרת גרמניה, צבע מדברי
5 ליטר בנזין נטול עופרת 95
מנגל ב40 שקל כולל רשת
רשת דגים נירוסטה
קילו פחמים
כיסאות מתקפלים (כמות משתנה)
תיק עם עמודי אלומיניום פריקים
מחצלת 4X4 מטר
מיטת שדה מתקפלת
פויקה מס' 3 לפעמים
יריעת ברזנט עבה, מכסה על הכל ושימושית גם לדברים אחרים
הכל סגור עם רשת של טריפנט, מחוברת בנקודות עיגון ניידות לפסי חיבורים של אוירון.

בתא הנהג
נורות להחלפה
מפתח 10 רינג ראצ'ט לכיוון הצתה זריז
מד לחץ אויר אנלוגי עם מחוג
מד לחץ אוויר אנלוגי "עט"
חוט 5 מטר מגולגל עם נורת לד 5W בצד אחד ותקע מצת בלד שני, לתאורת חוץ מקומית בשליפה
מכשיר מיו בן עשר עם עמוד ענן + מפות אירופה + מפות ארה"ב + מפות אסיה (כל אחד על כרטיס נפרד)
מטענים לכל סוגי המכשירים הסלולריים הנפוצים
מכשיר קשר נייד בתדרי הג'יפאים (מכובה)
ערכת עזרה ראשונה
ווסט זוהר
מטף
מפתח ונטילים
פח זבל קטן לטסט
סט מפות סמ"ש מינוס המפות שמישהו השאיל ממני ולא החזיר
סט מפות 1:100000
אטלס כבישי ישראל
מצפן
משקפת שדה
מחזיק נייד ל2 כוסות שתיה מעץ בירצ' מצופה, עם פס חיבור מאלומיניום ימי לדשבורד
סמרטוט צבעוני רב שימושי
כפפות מכונאים שחורות
2 רצועות ראצ'ט 3 טון אדומות

מתחת לכיסא נוסע מתקפל
סט משחקים בקופסת עץ – שח, דמקה, שש בש, קלפים
כירת גז ניידת אמישראגז מהשקם של צאלים
קופסת עץ של 3 בקבוקי יין בתוכה סכו"ם, שני סטים מלאים ועוד כמה סכינים וכפות בישול
גזיית ניקוב עם בלון 190 גרם
בנזינייה MSR DRAGONFLY, בקבוק 330 סמ"ק בנזין

בתוך ארון ימני תחתון מתחת לפאנל מנתקי מעגל חצי אוטומטיים של מעגלי "בית"
חוט חשמל 6 מטר עם מחברי CE כחולים בשני הקצוות לחיבור חשמל "חוף"
מעביר מתקע CE לתקע ישראלי
מפצל 6 שקעים
ממיר מתח מ12 וולט DC ל 220 וולט AC, 300 וואט

בתוך המקרר
סיר גדול, נירוסטה תקנית מתאימה לבישול מזון
מכסה זכוכית לסיר. מתאים במיוחד להכנת פופקורן
מחבת
גליל גדול של נייר ניקוי, תעשייתי
קרש חיתוך מעץ

מאחורי המקרר מתחת לכיור
משאבת מים FLOJET עם ספיקה ולחץ גדולים מדי

במגירה מעל המקרר
מטלית מיקרופייבר
מגבות נייר
כל מיני חלקים קטנים ששכחתי איפה שמתי אותם
עט
מדבקות ג'יפולוג
מדבקות לא של ג'יפולוג
עוד עט
מגבונים לחים
יתדות קטנות מהסוג שאו שמתעקם כשדופקים עליו או שנשלף מהאדמה אם לא דופקים עליו
מיתר מגולגל על סכין פלסטיק חדה עם שיניים שקיבלתי בטיסה לניו זילנד ומאז תמיד מגלגלים עליו מיתרים.
שקיות אשפה

בארון משמאל לכיור
מדף עליון – בקבוק שמן, בקבוק שמן זית, פחית קוואקר, צנצנת פופקורן, עוד צנצנת פופקורן, ספל גדול מפלסטיק, קעריות קורנפלקס מפלסטיק. תבלינים. רבע קילו אספרסו בפחית (נכנס רק ביציאה לטיול) מקינטות בשני גדלים (נכנסות רק ביציאה לטיול). כוסות פלסטיק רב פעמיות. פחיות שימורים לא זוכר של מה. פינג'ן גדול.
מגירה עליונה – 4 צלחות אמאייל לבנות עם פס כחול. 4 קעריות אמאייל לבנות עם פס כחול. קערות פלסטיק צהובות. נייר טואלט. מלח.
מגירה תחתונה- 4 ספלי אמאייל לבנים עם פס כחול. 2 ספלי אפספרסו נירוסטה דופן כפולה. גפרורים. פותחן יין. עוד פותחן יין. מצית.
מדף תחתון
שקית מלאה כלים חד פעמיים מכל הסוגים
בלוני גז 190 גרם
בלוני גז לכירה הניידת

בארון דלת גלילה ימני
שני קולבים (למילואים)
מטען CTEK 3.6A
יריעת לייקרה 3X3 מטר כולל מיתרים לצל
בגדים (בהתאם לעונה)
ארגז כלים פלסטיק קטן עם כלי עבודה קטנים
ארגז כלים פלסטיק קטן עם כלי עבודה לחשמל, חוטים, סופיות, ממסרים
אקדח הצתה
מתחת לארון – מיכל מים 40 ליטר מובנה, אמריקאי, דיגום מקורי

בארון דלת גלילה שמאלי
מדף תחתון
כריות
2 סדינים זוגיים
4 שמיכות פליס
2 ציפות
מטף
מדף עליון
כל מיני חלקי חילוף

מתחת למיטה / ספסל
קומפרסור חשמלי נייד כולל צינור פיית מילוי ושעון לחץ אוויר
שני שקי פק"ל ריקים
רצועת גרירה סגולה
שני שאקלים
את חפירה מתקפלת
פטיש 1.5 קילו
גרזן 600 גרם
לום
סט כלי עבודה מילימטרי מלא כולל הכל. אבל הכל.
סט כלי עבודה יעודיים (בוקסה לציריות, מוביל קלאצ', נועל גלגל תנופה, מפתח 13 מכופף למפלג, ועוד)
חוט ברזל
דאקט טייפ
פק"ל שמנים
מגרזת קטנה
WD-40
ספריי צבע
נוזל בלמים
ערכת אטמים מלאה למנוע
ארגז מקל"ר ובתוכו ערכת חלפי דרג א' משביתי משימה (מכסה מפלג, רוטור, חוטי הצתה, פילטר דלק, משאבת דלק, חיישנים שונים, שני CV ג'וינטים, רשת מסנן שמן, שסתום פורק לחץ שמן, כבל קלאצ', כבל מצערת, פלאגים, פלטינה וקבל, מזרק משופץ, מטר צינור דלק לחץ גבוה להזרקה,ועוד)
מד חום א"א
ערכת מד ואקום
NOID LIGHT למזרקי בוש
ספר היינס כולל טעויות קשות
ספר מוסך מקורי שלל VWOA עם פחות טעויות
ספר בדיקות של בוש למערכות הזרקה L-JETRONIC
כרטיס נתוני טיפולים ואחזקה לשליפה מהירה
ליד הספסל– עוד מטף

סיפון אחורי מעל המנוע
צידנית
תיקים עם בגדים וציוד אישי
עוד ציוד אישי בהתאם למסע

בתא מנוע
מנוע 2.0 ליטר, הזרקה רב נקודתית, 69 כ"ס, תוצרת גרמניה
מצבר ימני – למערכות הרכב
מצבר שמאלי מורכב משני מצברי 20Ah למערכות הבית כולל חצי אוטומטי בתקן ימי לסביבה נפיצה של 80 אמפר
מדחס חשמלי

על האף
גלגל ספייר
כיסוי גלגל עם שק זבל מובנה, ג'יפולוג, 2015

איבזור כללי
מיטה תחתונה זוגית מתקפלת לספסל לשני נוסעים
מיטה עליונה זוגית מתקפלת
מטבחון כולל כיור וארונות,
מערכת מים עם חיבור מים חיצוני ומיכל מים עם שסתום מגביל לחץ, שסתום העדפה וברז בורר ידני
מערכת חשמל כפולה עם מפצל טעינה, חשמל "בית" צף.
פותחן בקבוקים
טונות של סטייל
________________________________________ _________________________________

עכשיו אתם מבינים איך נדפקתי? אם לא הייתי השופט הייתי מנצח וכל מה שחסר לי זה נגרר.
גדול מספיק כדי לשים עליו את הקמפר ולגרור עם האוטו ליסינג....

אסף.

ענק אתה
תמנה את נמרוד ותשתתף
חסר לך רק סינכרו 4X4 ואתה מושלם

boaz avrahami
05-09-15, 21:51
אז רוצים ב 14 לחודש?
זה באמצע ראש השנה ובמחשבה שניה תאריך לא רע

asafk
05-09-15, 21:55
שכחתי מפתח גלגלים מקורי, ג'ק בילשטיין מקורי, מיכל גז מקורי מתחת לשלדה (עם יציאה לווסת שאפשר לחבר למנגל גז למשל) עם פיית מילוי של תחנות דלק.

אסף.

- - - Updated - - -

אז רוצים ב 14 לחודש?
זה באמצע ראש השנה ובמחשבה שניה תאריך לא רע

מבחינתי בסדר.

אמיר ב.א
05-09-15, 23:13
יוסף1 מהפורום השני היה רשום גם כאן(WILD 1 (http://www.jeepolog.com/forums/member.php/11599-WILD-1)). בחור טוב מאוד מירושליים. לדעתי מועמד ראוי.
בעל ידי זהב ודיפנדר מדוגם ביותר איתו הוא מסתובב בעולם , בין השאר באיסלנד כמעט כל שנה.
לפני כמה שנים למיטב זיכרוני , התפתחה מריבה באחד מהדיונים בינו לבין אחד מהמנהלי האתר כאן,
בעקבותיו נימחקו כמה תגובות שלו והוא נחסם , בעקבות העניין הוא לא ניכנס יותר לאתר גיפולוג וחבל.

את זה אני אומר על דעתי בלבד כמובן ,
אני לא אחראי על אף אחד ,
בקושי אני אחראי על מעשי...

ד ו ר ו ן
06-09-15, 00:31
דורון הסר דאגה מלבך הרכב חזר מזמן מחו"ל
הציוד חוזר אט אט למקומו אנחנו עדיין בתחרות
ואני בטוח שגם רכס מתקין עכשיו משהו ואין לי שום בעיה עם זה לכן פרסמנו רשימות
הכול יהיה מוכן בזמן אולי אפילו מחר
לגבי קנייה אצלי בחנות הפסד שלך דווקא יש לי כמה מוצרים שיתאימו לך
אני מגיב פה בעניינך בפעם האחרונה
כול התמונות שהעליתי גם אם לא צולמו על הרכב קיימים ומותקנים
אחזור שוב הרכב חי קיים ושום דבר בו או סביבו לא וירטואלי הכול שריר וקיים
אל תערבב פרטים שלקוח פוטנציאלי מבקש מבעל חנות לבין התחרות הזאת
אתה רוצה פרטים תבקש בפרטי
לא אוהב את הסגנון שלך ואתה מבזבז לי את שארית היום החופשי שלי
האמת שפניתי אליך מספר פעמים בעבר.
זה היה הסגנון שלך גם מולי כלקוח פוטנציאלי, טרם ההתדיינות בפורום וטרם הכרות כלשהי.

סגנון מענה כשלך לא מתגבש ביום אחד ואני לא מאמין שאפשר להפריד דמויות.

חשבתי לתומי שאם אתה מציג את הרכב לתחרות, אז באמת תציג אותו ולא תמשיך במשחק של ״תבואו אלי ותראו״.

מאיר רוטברג
06-09-15, 07:36
מנהלים יקרים, השרשור מזמן הפך קידום אישי מסחרי ונוצל עד תום,
אני חושב ששעתו הגיעה וממזמן ,

גלעד .ג.
06-09-15, 07:52
שרשור של התנגחויות מוצלבות...

לא לעניין...

Sent from my iPhone using Tapatalk

amit1
06-09-15, 14:06
יוסף1 מהפורום השני היה רשום גם כאן(WILD 1 (http://www.jeepolog.com/forums/member.php/11599-WILD-1)). בחור טוב מאוד מירושליים. לדעתי מועמד ראוי.
בעל ידי זהב ודיפנדר מדוגם ביותר איתו הוא מסתובב בעולם , בין השאר באיסלנד כמעט כל שנה.
לפני כמה שנים למיטב זיכרוני , התפתחה מריבה באחד מהדיונים בינו לבין אחד מהמנהלי האתר כאן,
בעקבותיו נימחקו כמה תגובות שלו והוא נחסם , בעקבות העניין הוא לא ניכנס יותר לאתר גיפולוג וחבל.

את זה אני אומר על דעתי בלבד כמובן ,
אני לא אחראי על אף אחד ,
בקושי אני אחראי על מעשי...
אכן אדם נחמד מאוד ומבין עניין אמיתי בנושא השירשור.

boaz avrahami
06-09-15, 14:20
101283

שוטפים בצינור
101284
101285
101286101287
101288101289
101290
101291101292
101293
101294101295
101296
101297101298
101299
101300101301
101302
101303
101304
101305
101306
101307

נמרוד
06-09-15, 14:26
הצעה לטובת הגולשים - גם רכס וגם סמבו ומי שעוד מעוניין - פתחו שרשור חדש עם כותרת נכונה בפורום RR, וכל אחד שם יסדר את התמונות וההסברים כמו שצריך, בלי כל הרעש והדם הרע של השרשור הזה.

תחשבו על גולשים חדשים שנכנסים כמו שאנחנו נכנסים לפורום זר בחו"ל - קודם כל הולכים לפורומים שנקראים show your ride או readers rides או משהו דומה, ושם פשוט יש שרשור על כל רכב של גולש.

כל מה שאתם שופכים פה יהיה מאד קשה לאיתור ולהבנה בעתיד.

omri_t
06-09-15, 14:28
רכס, אין מה לומר- תמונות יפות. ומרעננות!

shachar
06-09-15, 14:36

טוב שכך

מבקש פיצר הפוך מ "דביק" - "שקוע" , שרשור שתמיד יהיה אחרון

Bernard
06-09-15, 16:12
באמת יפה.
אני תוהה, למה צריך סירים כאלה גדולים, למי שכל הזמן נוסע לבד...

omri_t
06-09-15, 16:19
באמת יפה.
אני תוהה, למה צריך סירים כאלה גדולים, למי שכל הזמן נוסע לבד...

ככה מבשלים את מה שצדים באמצעות עוזי עם קנה ארוך....

lizard
06-09-15, 16:20
ברנרד רואים שאתה לא מבשל...איך תשים תרנגולת דשנה בסיר קטן? חחח

Bernard
06-09-15, 16:32
הצעה לטובת הגולשים - גם רכס וגם סמבו ומי שעוד מעוניין - פתחו שרשור חדש עם כותרת נכונה בפורום RR, וכל אחד שם יסדר את התמונות וההסברים כמו שצריך, בלי כל הרעש והדם הרע של השרשור הזה.

תחשבו על גולשים חדשים שנכנסים כמו שאנחנו נכנסים לפורום זר בחו"ל - קודם כל הולכים לפורומים שנקראים show your ride או readers rides או משהו דומה, ושם פשוט יש שרשור על כל רכב של גולש.

ואז יראו סתם תמונות והסברים יבשים ויפספסו את הסיפור האמיתי פה - האנשים שמאחורי כלי הרכב.
מסתם תמונות והסברים "עניניים", עוד יקבלו את הרושם הלא נכון על בעלי הרכב...

לדעתי פה, לבד מהצגת כלי הרכב והאגו של חלקינו ומעבר להתנצחויות, המיותרות יותר ופחות (ובוא לא נתעלם - נותנות צבע ועניין לשירשור), יש גם יתרונות מובהקים, לכלל החברים/צופים.

בפלטפורמה שבשירשור הזה, ניתן גם להשוות בין הגישות.
בין איסוף נקודתי של מוצרי נישה/יוקרה לרכב מסעות/טיולים.
לבין צבירה של מישמש, בעקבות נסיון (מר, כך לפי המחבר - לטיול הבא מוסיף כל מה שהיה חסר בטיול הקודם + משהו), של כל מיני דברים.

יש עוד יתרון בהשוואה "פנים מול פנים".
במקרה אחד, רואים מה ואין ניתן לארגן רכב שיכול להיות לכל אחד מאיתנו, כולל דוגמאות לשינויים/התאמות לכלי רכב ארחים, שיש לכולנו.
ואילו במקרה האחר, רואים רכב (ענק - במיוחד כמוגדר לשימוש לאדם אחד) יחיד ומיוחד שמזווד ותומאם לטעמו האישי (לגמרי אישי) של אדם אחד.. בלבד.

הצורה שבה נשטף הרכב של רכס, הבהיר את המינימלזם האידיאולוגי - הרוב המוחלט פה בכלל לא יכול לעשות זאת - וגם לא מעוניין.
ועם כל המינימלזם המוצהר וההצהרות על "מאפייני הגבר/ג'יפאי האמיתי", עולה אצלי השאלה..
מדוע בכלל יש כל כך הרבה ציוד (נוחות?) ברכב - צריך פה איזה ג'פ"ס, עם מחצלת מגולגלת, בשר מיובש (או תרנגולת וסיר), "אבן אש", ג'אפקה, מפתח שבדי ומימיה... ואתה מוכן לכל מה שהטבע יזרוק לעברך..
כל כך הרבה זילזול בכל מה שמודרני ונוח ו"כוסי" ו... עדיין כל כך הרבה ציוד לאיש אחד, שטויוטה 75 מופשטת מכל (למעט קופסה חיצונית) לא מספיקה לאחסן את הציוד...
לאיש אחד!!!

לא.
לדעתי - שירשור נפרד יפספס את כל המהות של "התחרות" הזו.

- - - Updated - - -

ברנרד רואים שאתה לא מבשל...איך תשים תרנגולת דשנה בסיר קטן? חחח

תרנגולת דשנה?
זה סיר לפיל קטן...
ואיך בדיוק הסיר "יושב" על התנור המונגולי (שאף פעם לא הבנתי את מהות שמו... יש מיכלי גז מזגנים במונגוליה?)... ולמה?
ואם יש תנור מונגולי, למה צריך כיריים?
מישהו דיבר על כפילויות אצל סמואל?

boaz avrahami
06-09-15, 16:45
ברנרד, כנראה שאתה צריך לראות את הרכב ממש בשביל להבין.
ההבדל הוט בין אוטו מרווח שהכול בנוי בו בפשטות ועמידות וקשיחות והכול נגיש וקל ופשוט להתעסקות.

מהצד השני רכב מגניב, עם גאדג׳טים ומוצרים שובי לב ועיצוב אבל לטעמי עם נגישות הרבה פחות מוצלחת ( מגבלות המקום ברכב) ובעצם מדובר ברכב הדגמה שמשמש בעיקר לתצוגות ולשאו אוף.

הרכב האישי שלי הרבה פחות ספרטני משל רכס אבל הרבה יותר בכיוון התכנוני מאשר של סמואל.
שלא לדבר על זה שרכס מיצר ומתכנן לעצמו במפעל הכול ולא רוכש אוסף של חלקים.
אין פה עניין של גישה נכונה יותר או פחות אלא על תפיסת עולם כפי שאין מסע אחד דומה למשנהו.

לגבי הסירים, רואים בצד ימין מחראה מבירץ׳ ימי שבתוכה מושחל תנור מונגולי ( חשוב בקיץ) וסיר חימום מים חמים למקלחת...
בניגוד למשל למחמם גז של סמואל...

Bernard
06-09-15, 17:22
מגבלות מקום בטויוטה 75 לאיש אחד?!?!?!?!?

ואני מקנא בו..
אם רק היה לי מפעל שלם, למלא כל גחמה שלי... מזמן הריינג' היה מדוגם ו..נוסע.

ולעניין.
ברור שיש לו גאדג'טים נחמדים ושימושיים. אין לי בכלל ספק שהכל ממלא את ייעודו ומדגים צורך שיש/היה.
ועדיין..
גם על פי עדותו שלו על עצמו - מדובר במישמש שנוצר מתוך איזשהו "צורך" ולא מתוך מחשבה.
משהו שמייצג את האיש והאישיות, יותר מאשר רכבשבנויי למסעות.
הייתי משווה את זה לחדר משחקים/צעצועים של ילד עשיר - יש בו כמה דברים מגניבים והרבה כאלה "שראה והצביע וקיבל" ושכח שקיימים והכל בעירבוביה "מסודרת".
זה מייצג בעיני גישה של מישהו שנוסע/חי לבד וצריך לדאוג לעצמו ואין לו בעיות של כסף ומקום.

הגישה, לטעמי, של סמואל היא ללמוד מנסיון של אחרים (חברות שמייצרות מוצרים) ולהכין מראש ושיהיה נוח לכולם/לרוב, בלי לותר על שימושיות נינוחה/מודרנית.

והדוגמה הקלסית היא המקלחת והשירותים...
כאילו... למה ככה?
כי זה מה שהיה במפעל?
כי זה מגניב וחוסך מקום (יש בעייה של מקום?), לשים תנור בבית שימוש?

ולמי שחושב שאני רומז או משוחד - אני אומר בפירוש.
זה נחמד מאוד "לעשות לבד" (במיוחד כשיש לך מפעל מתכת) ואני מאוד בעד... אבל.
הרכב של סמאול "מדבר אלי" הרבה יותר מ"קופסת ההפתעות" של רכס.
רגע אחרי שאתה גומר להתלהב מהיצירתיות ו"הכאילו DIY", אתה מתחיל לחשוב: "זה בכלל מתאים לי?".
לי, זה לא.
זה הכל - לא יותר ולא פחות.

sambo
06-09-15, 17:24
ברנרד, כנראה שאתה צריך לראות את הרכב ממש בשביל להבין.
ההבדל הוט בין אוטו מרווח שהכול בנוי בו בפשטות ועמידות וקשיחות והכול נגיש וקל ופשוט להתעסקות.

מהצד השני רכב מגניב, עם גאדג׳טים ומוצרים שובי לב ועיצוב אבל לטעמי עם נגישות הרבה פחות מוצלחת ( מגבלות המקום ברכב) ובעצם מדובר ברכב הדגמה שמשמש בעיקר לתצוגות ולשאו אוף.

הרכב האישי שלי הרבה פחות ספרטני משל רכס אבל הרבה יותר בכיוון התכנוני מאשר של סמואל.
שלא לדבר על זה שרכס מיצר ומתכנן לעצמו במפעל הכול ולא רוכש אוסף של חלקים.
אין פה עניין של גישה נכונה יותר או פחות אלא על תפיסת עולם כפי שאין מסע אחד דומה למשנהו.

לגבי הסירים, רואים בצד ימין מחראה מבירץ׳ ימי שבתוכה מושחל תנור מונגולי ( חשוב בקיץ) וסיר חימום מים חמים למקלחת...
בניגוד למשל למחמם גז של סמואל...

בועז ראית את הרכב ובדקת גישה לדברים !?
אני רואה שרכס הצליח להערים גם עלייך
למה שלא תחכה קצת בסבלנות ותוכח בעצמך מבלי להסתמך על אדם שגם הוא לא ראה מעולם את הרכב שלי
ולגבי רכב תצוגה אני רוצה להסביר לך משהו אז הטה אוזן.
הכותרת של העסק שלי היא " צרכים משתנים "
אני טוען על סמך נסיון עבר שאין מסע זה או אחר דומים במהותם
האחד למדבר אין סופי השני לאורך נהר או ים השלישי הררי יבש עם מעברי הרים (מעלות)
הרביעי נחלים גדולים ריצה על שביל כבוש ועוד ועוד ועוד.
פעם אתה לבד פעם בזוג פעם הרכב מלא ופעם אתה מוביל שיירה.
פעם אתה סוחב רק לעצמך ופעם אתה מלין מבשל מקלח קבוצה שלמה.
" צרכים משתנים" כול הזמן לכן בניתי רכב עם הרבה מאוד ציוד יעודי היושב בדרך כלל על מדפים
לפני מסע אני בוחר את הציוד שאני צריך מיותר לציין שיש ציוד קבוע שאינו יורד מהרכב ואתה יכול לתאר לעצמך מהו.
הרכב הזה כמו כול הרכבים שלי מספרים סיפור וכיוון שכך אני משתמש בהם גם לתצוגות שונות וגם למסעות.
כיוון שאני מדריך מוביל מסעות וזהו חלק מפרנסתי הרכב הזה למשל משמש אותי גם בחוצה ישראל גם בחוצה ירדן ובעצם בכול טיול / מסע
שאני מקיים, הציוד כפי שתארתי משתנה בהתאם לצורך.
מדי שנה אני יוצא לחו"ל פעם עם הרכב שלי מהארץ פעם עם רכב של דילר שלי באירופה ופעם כמו השנה עם רכב של חבר שקיבל תצורה חדשה
כפי שכבר תארתי בצורת חלק נכבד מהציוד שלי שעבר אליו כמו כן התקנו לו קפיצי אוויר בכדי שיוכל להתמודד עם משקל גדול מאוד בחציית אירופה מהארץ
לאנגליה וחזרה.
בכדי שתבין מהו מסע חוצה אירופה למשל שהוא בעיקרו לא שטח אלה כבישים צדדיים הררי ושבילי קק"ל כמו שלנו אתה צריך להיות עם " כול הבית"
ובדיוק כמו בבית הכול צריך להיות זמין נגיש ובטווח שליפה נוחה באירופה לא עושים צרכים בשטח ולא מתקלחים עם סיר.
כיוון שלא פעם אנחנו מוצאים עצמנו ליד הרכב במזג אוויר קר גשום ורוחות אני בונה טיפי שמכיל את כול הקבוצה רוב הציוד שכולל מטבח וחדר אוכל
כולל בישול ומים לקבוצה (נשאב מהרכב עם צינור) רוב הציוד היעודי הזה יורד מהרכב מתמקם בטיפי וכך אנחנו מעבירים את התנאים הקשים יותר וכול זאת מנסיון עבר, כשאתה מוצא עצמך
3 ימים בגשם זלעפות אתה צריך ציוד מתאים סביבה מתאימה יבשה ונוחה לתזוזה, אחרת חזרנו לטירונות ולאוהל הסיירים הרטוב והבוצי לבד אתה יכול להיות באוטו לילה בסדר ביום אולי שעתיים,זוג או קבוצה כבר בלתי אפשרי. הבנת " צרכים משתנים" כול הזמן משתנים וכך גם הציוד שנעמס.
אני מגיע למפגש עם רכב מצויד ומזווד בדיוק כמו לחציית יבשת ולא טיול בנגב.
כול הרכב נבנה בסדנה שלי הכול נתפר למידה שלי כול המוצרים שאינם מיצור שלי נמכרים בעסק שלי כול המוצרים שיוצרו על ידי כולל מוצרים
שיוצרו עבור העסק משווקים בדרך קבע באירופה ועל כך אני עמל כבר 10 שנים. אגב מעולם לא הצגתי על ריכבי פרט שאיני יכול למכור אותו כעסק.
יהיו שיגידו יותר מדי מוצרים ויהיו שיבינו שכך צריך להיות בנושא הזה מה לעשות אני מוכן לקבל ביקורת בונה רק ממי שהתנסה במסע כזה.
יוסף 1 למשל וחבל שהוא לא פה כי גם נפגשנו בחו"ל ושוחחנו על כך רבות מה ראוי ומה לא והאיש מטייל עם דיפנדר 90 חצי משל רכס
ושני שליש משלי.
עד כאן סיפור ארוך
ועכשיו בקשה
אני יכול להיות ענייני ואני יכול לספר סיפורים חסרי בסיס כמו שאתה עושה כפה של רכס
מספיק להאכיל את הפורום הזה בסיפורי בדים.
אומר זאת שוב וברור
רכס הכריז הכרזה ואני לא קיבלתי אותה כי לדעתי אינה מדויקת
יש תחרות עד ה- 14.9 עד אז שקט עובדים רוחצים מצחצחים ומתיצבים ליכשיוחלט איפה ומתי
קפיש ????!!!!!!
אם זה חלק מהסצנריו שרקחתם יחד באותו יום שישי מתוחכם הוא לא שקוף הוא כן
כשרכס ימסור את הנגרר ( כפי שהבטיח ללא קשר לתוצאה או לאדם שיזכה)
אזי כול אחד מאיתנו יעשה דו"ח רווח והפסד
עד אז תן לעבוד בשקט

sambo
06-09-15, 18:03
אגב ששכחתי לציין ש "המדפים" שדיברתי עליהם
זה בעצם הנגרר שלי שגם הוא נבנה לצורך יעודי מאוד מסויים
איתו אגב מגיע ציוד לקבוצה הכולל גם קייקים קשיחים ציוד לינה בתוך הנגרר מעל ובסמוך.
מים והרבה גנרטור ותאורת מחנה מקרן מסך מחצלות סככות צל
ומטבח כמעט מוסדי.

asafk
06-09-15, 18:10
אני רוצה להוסיף עוד נדבך לתחרות. כי אורכה של רשימת הציוד כשלעצמה לא יכול להיות קריטריון בודד. ותחרויות שליפת מפתח 9/16 גם לא לעניין.
אז הנה, לשני המתמודדים הקיימים וגם למתמודדים שיבואו - ואני מקווה שיבואו - כדי שיהיה יותר מעניין.
כל אחד ייתן לנו עכשיו יצירה אחת שתתאר מסע. פרוזה, שיר, תצלום, לא משנה מה. משהו שאפשר להעביר באינטרנט וייתן עומק מעבר לצד הטכני של המסע. משהו שיספר על מסע, נוסע, ורכב מסעות. ולמשתתפים שעדיין לא משתתפים - אל חשש, הכל הולך, לא הכשרון הוא שנשפט אלא ה"משהו" שאפשר לפעמים לומר במשפט אחד בודד או בפריים מדוייק. תבחרו טוב, רק יצירה אחת נכנסת.
(ככה גם מושכים זמן עד ראש השנה ומעלים את רמת הדיון מעל לגועל נפש שעדיין צף מדי כמה תגובות)

אסף.

קונסטון
06-09-15, 18:14
הבנתי שרכס מציע נגרר, מתמודדים אחרים חסרי סיכון?

asafk
06-09-15, 18:19
אכן.

זה הוא שיזם את התחרות (בלי להתכוון... ככה נדמה לי) ותרם את הפרס, ויישר כוח על זה.

אסף.

sambo
06-09-15, 19:27
אסף הרמתי את הכפפה אני חושב שזה רעיון מצויין
אני מעלה סיפור מסע שכתבתי ב- 2007 ופורסם בהגה בשטח בזמנו
ועוד כמה פורומים בחו"ל די ממצא את מה שכתבתי קודם כולל גם צד מסחרי והוא אגב שולי בסיפור
סיפור הדרך מתאר מסע חוצה אירופה ומפגש מיוחד של אהבה למותג. שאני עושה די בקביעות
שונה ממסעות אחרים שאני עושה כול השנה ובכול זאת מיוחד.
תמונות אצרף בנפרד אי אפשר ביחד עם המלל
המסע הזה היה עם דיסקברי שבנתים נגנב על תכולתו
היום יש אחר דומה
להלן הכתבה:
יומן מסע בילינג 2007.
דרך אירופה הקלאסית בג'יפ.
כתב סמואל דימנט

"לאנדרומניה" מחלה חשוכת מרפא הגורמת לנדבקים בה להגיע למקומות מרוחקים
בהם כל המהות היא : קפיצים,...בולמים,...כננות...פגושים...ועו ד חלקי מתכת עבור חולי שטח...אכן מחלה קשה וכאשר הסימפטומים הופיעו גם אצלי אז... נסעתי,
והשנה "קצת" העליתי את דרגת הקושי בהשוואה לשנה שעברה שיהיה מעניין .
כמדי שנה בתקופת הקיץ פגשתי נהירה בעיצומה אלפי פרטים עושים את דרכם לנאת המדבר Billing Aquadrom נראה שבתקופת היובש זהו מקור המים היחידי שכן אחרת אין הסבר הגיוני מדוע כולם נוהרים לשם ובכן גם השנה יצאתי לבדוק את מהות החוויה עוד יותר מקרוב.
מסתבר שהתופעה מוכרת וידועה, המטרה הייתה להגיע בין הראשונים שכן כאשר כל העדר מגיע קשה לך לפלס דרך אינך יכול למצוא מקום מרבץ קרוב למים , קרוב ל"אקשיין".
חברים כשאני מתאר את המסע הקטן הזה שלי כך אני "רואה" אותו כך בצורה הציורית הזו אני יכול להסביר איך אדם גומע מרחקים עצומים כאלו ללא הינד עפעף עם ברכב באופנוע , אופניים ואפילו ברגל מאיפה יש לנו את הצורך הזה , ואיך זה שכולם נעים לעבר מקורות מים עם זה אגם,ים,נהר, או סתם שלולית בוץ שנוצרה עקב גשמי זעף שירדו בזמן קצר במקום אחד שנקרא Billing Aquadrom שנמצא צפונית ללונדון .

להלן סיפור המסע, שונה אבל מיוחד בדרכו.
ולפני כן גילוי נאות בדומה לבני שיבטי המכובדים גם אני
עושה את דרכי לעיתים תחת כותרת מסחרית שכן כך המסע יוצא לפועל אחרת הייתי כותב לכם על יום טיול לכינרת לא שחלילה ישמע שהכנרת אינה מכובדת שכן אני שותה ממימיה
ואין יורקים לבאר ששותים..........
ובכן ידידי אני יוצא למסע של כמעט חודש ימים אשר בראשיתו זו ריצה מטורפת לבילינג על מנת לתמוך במשווק האנגלי של מוצרי חברת "טריפנט" שבבעלותי.
ובהמשכו טיול חוצה אירופה וחזרה ארצה.
אנחנו יוצאים עם רכבנו המדוגם במוצרי החברה עם כל הפתרונות האפשריים
ליציאה למסע חובק עולם.
להלן תוכנית המסע :
12.7 יציאת רכב מנמל חיפה
16.7 טיסה לאתונה
רכבת לפיראוס
16.7 יציאה לפטרס
עלייה על מעבורת שייט בים האדריאתי כ-32 שעות
הגעה לוונציה בבוקר ה-18
יציאה לכיוון נמל תעופה Malpensa צפונית למילאנו אוסף את דור בני.
יציאה לכיוון Callies שלחוף תעלת למאנש מהלך של 1400 ק"מ
19.7 מעבורת לדובר שבאנגליה
19.7 נסיעהלבילינג מהלך של 250 ק"מ הגעה משוערת 22.00 שעת סגירת השער !!
20/21/22.7 מפגש לאנדרובר השנתי הגדול בעולם
23/24.7 לונדון
25.7 אוספים את אורלי בפריס
26/27.7 פאריס
28/29/30.7 חוצים את צרפת שווצריה
31.7-2.8 חוצים את האלפים
2/3.8 וונציה
4/5.8 מעבורת חזרה ליוון
6.8 העלאת הרכב לאניה בפיראוס
9.8 הגעה לחיפה

ובקצרה:
מה-16.8 בבוקר ועד ה-19.8 בלילה מרחק נסיעה של 1800 ק"מ מעבורת אחת 32 שעות נטו והשנייה 90 דקות נטו שלושה וחצי ימים לדבר הזה שמתוכם יום וחצי רביצה במעבורת
כך שנישאר לך לגמוע מרחק של 1800 ק"מ ביום וחצי! בר-ביצוע תיאורטי כן,
מעשי עוד נראה, מטורף לחלוטין מי צריך את זה, אני התחייבתי להגיע בזמן
ואז התחילו הבלת"מים ולמי שלא מכיר את השפה הצבאית הבלתי מתוכננים.
הדבר האחרון שאתה רוצה שיקרה זהו איחור, שלך, של חברה משלחת של כלי שייט
פקקים בדרך וכן הלאה ובכן רבותי כשמתכננים נא לא לשכוח ואני מדגיש זאת במיוחד לעצמי שאנחנו יוצאים למסעות בתקופת הנדידה כן כמו בטבע גם אצלנו יש פקקים ואיחורים
אז במקום להתחייב להגעה בשלמות (פרק בפני עצמו) בשעה יעודה קח את הזמן תנוע לאיטך ותגיע כשתגיע אמר ולא עשה , צריך להגיע בלילה שבין ה-19-20.08 התערוכה מתחילה בבוקר ה-20 אז חייבים .
מרגע זה ואילך אני זוכר רק רביצה על סיפון מעבורת עם עוד 1800 פליטי מדינות שונות עם 1100 רכבים מסוגים שונים בבטן האוניה המדהימה הזו נעים במהירות 25 קשר (41 ק"מ)
בשיא "הממהרים", בשיא התנועה בצמוד אלינו עוד כמה עשרות ספינות אניות וכולם נעים במהירות האיטית הזו לוונציה המדהימה. אני זוכר לאחר מיכן רק את ההגה את הבן שלי
לצידי שמזמן איבד עניין מהטיול המדהים שהובטח לו ליום הולדתו ה-18 אני זוכר שפתאום יורד גשם ופתאום שמש מסנוורת שהיא אפשר להינעל על תחנת רדיו נורמאלית משהו כמו 13 תדלוקים יום לילה יום לילה פתיחת מג'ולינה (אוהל גג) מתוך שינה חרדה מתמדת שהדיסקו הוותיק הזה יגיד לי שמע חמודי לא שאלת אותי אני משתדל אבל דחילק תוריד קצת את הרגל היא צמודה לרצפה וזה קצת מחניק לי.
אני זוכר שמרוב איחורים , פקקים, ואי עצירה למנוחה לעיתים תכופות יותר מצאתי את עצמי
מנווט למקומות נחמדים אבל איך להגיד מאיפה אתם צצתם פתאום לכל הרוחות.
ראו חברים לא פעם יצאתי למסעות ארוכים יותר, מאתגרים יותר מי שעושה את ראלי (מסע הנווט) חרמון אילת שזה כ-740 ק"מ שטח ביום אחד מבין שאפשר לעשות הכול אחרי כן
שניה לפני הרדמות .
אתם פשוט לא מבינים מה זה לנסוע ישר על כביש מהיר ללא מהמורות בשיירה עם אלפי משאיות , קרוונים וקמפרים במהירות זחילה 1800 ק"מ ביום וחצי זה סיוט לא קטן.
אמרנו עמידה בזמנים אז כל פעם שיש פיגור בתכנית עוברים למספר שתיים,
קיצורים דרכים חלופיות ועוד קצת בגז, חברים שמכירים אותי יודעים שאני מאוד מתוכנן זהיר
וגם עומד בתוכנית אז המשכנו והמשכנו עד שהגענו השעה הייתה 21.45 הצלחנו להגיע בזמן שלמים מרוצים הראשון שפגשנו בשער הוא מיודעי חברי המוסכניק שלי שגיא אידלסון
מין אללה נפל לי הבחור הזה שהייתי כל-כך זקוק לו באותם רגעים מספיק להציץ בבטן הרכב
בכדי להבין שהרבה שמן "כלשהו" איננו כבר.
הבנו שנינו שההכנה שעשינו בטרם, הייתה מצוינת הבנו גם שלוותיק הזה שעוד נהללו בהמשך היה מספיק שיעשה את חצי הקילומטרים שעשה ביום אחד רק בכדי להוריד את רמת הסיכון לשבירה סיכון מחושב אבל מסוכן איני חושב שאעשה שוב את הדרך הנפלאה הזו בלוח זמנים מטורף שכזה.
אז הגענו למקווה המים הענק הזה שנקרא Billing Aqudreme

למשווק שלנו קוראים סימון שיחד עם אישתו ליז הם מנהלים עסק בשם Devon 4x4
הם מגיעים כמדי שנה בשיירה עם צוות של 14 איש 2 טריילרים 3 משאיות קלות
ו-3 ג'יפים שגוררים עגלת מטבח ועוד 3 דיפנדרים מדוגמים להפליא שלא יתלכלכו בדרך.
כל השיירה הזו פורסת בצורת מחנה קאובוייס מהמערב הפרוע שמחכה להתקפת הנייטיבס
בכל רגע הכול מוקף בגדר ובכל בוקר מפשילים את יריעות האוהלים מציגים לראווה את מרכולתם ולעת ערב מורידים את המסך ואז מתחיל המשתה הגדול שבו להערכתי כל פרט שותה בממוצע כ-3 ליטרים של משקאות שונים בעלי ריחות וטעמים ממקומות נידחים וכשהצחוקים וההסתלבטות ההדדית בעיצומה אתה שומע מכל צידי המחנה שהשבטים השכנים נוהגים כמוך וההילולה גוברת ככל שאתה מטביע את יומך הארוך בבירה והולך לישון מבסוט הנהירה/שעטה הייתה שווה מקווה המים הזה באמת מיוחד במינו.
ואז חשכו השמיים !!!
כשהגענו אתמול בלילה עדכן אותנו סימון שלמחרת צפויים ממטרים וכדאי שנתמקם "נכון"
יעני התכוון לא בעמק /גומחה וכ"ו חשבתי שהאלכוהול שבגרונו מדבר אליי וכנראה שלא ייחסתי לזה משמעות מיוחדת עד שהתעוררנו בבוקר השעון הראה על 7 בבוקר בחוץ נראה כמו 7 בערב השמיים פשוט חשכו וכך גם עיננו.
שמענו שבארץ הראו בחדשות את השיטפונות הקשים ביותר שהיו לבריטים במהלך ה-100 השנה האחרונות עשינו את המיטב לא להיות בחדשות גם כן , המיטב אני כותב זה לתפוס מחסה, לעגן, לשדל לקוחות שהשלולית בחזית אינה עמוקה כל-כך ושהרכבים מצויידים בשנורקל מהטיול הקודם ושהמשוטים אצלי ברכב משום שאני סוחב גם קיאק למסעות שלי ושהוא לא נועד לשייט מהרכב לאוהל המטבח ובטח לא להעברת לקוחות מאוהל לאוהל
בקיצור שימחת בית-השואבה , ואז התחלנו באמת לשאוב ולדחוק ולייבש רק היה חסר שנקים מגדל ואז הייתי מרגיש כמו בעמק החולה בתקופת מגדל וחומה. אכן חוויה מיוחדת במינה ולזה רצתי כמו מטורף ?!
הבריטים אינם מתרגשים ממזג האוויר כך נאמר לי יותר מפעם בשנה שעברה כשהצגנו את מרכולתנו בפעם הראשונה ראינו תוך כדי השתוללות איומה של סופת טורנדו (כך זה הרגיש)
איך עצים קורסים מוחצים מכוניות וקרוון אחד והבריטים/הלקוחות עומדים מחזיקים את אוהלי התצוגה שלא יעופו בנונשלנטיות בריטית טיפוסית לא מוצאים הגה ומחכים עד יעבור זעם והוא אכן עבר אחרי 20 דקות הכול שב לקדמותו והם המשיכו בקניות כאילו כלום קצת צער על הדיפנדר של השכן שהחזיר את נשמתו לבוראו והפך לערימת גרוטאות חוץ מיזה כלום היה ונגמר נאקסט מדהים.
הפעם זה היה "קצת" שונה ראשית זה נמשך יומיים שלמים ומה שהתחיל כדשא גזום להפליא הפך במהרה לבוץ שהזכיר לי את הבוץ מפסטיבל "וודסטוק" שגדלתי עליו
למעט משחקי הבוץ של ההיפים של אז זה נראה אותו הדבר ,
המבקרים הלכו על בטוח
בשבילי האספלט הרוחביים ואנחנו עשינו פעולות הצלה לתערוכה החשובה ביותר בתחום ה 4x4 מפגש לאנדרובר שנתי מפגש שמביא כל שנה כ-600 מציגים מכל רחבי העולם
כ-5000 מכוניות חונות בתנוחות קמפינג שונות ומדי יום נכנסים עוד 3000 מכוניות ובסך הכל כ-300.000 מבקרים בשלושה ימים זה הרבה בכל קנה מידה קחו בחשבון שהמבקרים מכוונים לקנייה הם באים לקנות לא לטיול בפארק.
וכשהם לא מתקרבים לדוכנים אנחנו עושים פעולות ייאוש כמו לרפד את הבוץ בנסורת עץ וכשזה לא עוזר מביאים קש מאחת החוות באזור ואז כשהמקום נראה כמו רפת בקיבוץ
הג'נטלמנים ניאותו להיכנס הרבה זמן לא נשאר אז הם חטפו את הרוב ביום אחד לשמחתנו ,
ניצלנו, חשבנו שנחזור עם הכול הביתה אך לא כך האמפרייה הבריטית הוכיחה שוב שגם בזמנים קשים (וגם רכים) הם נרתמים "לעזרה" .
ובכך תמה לה התערוכה ואז התחיל הטיול זה שהובטח לבן שלי ליום הולדתו ה-18 זוכרים?!
יכולתי לכתוב עוד דפים רבים על חוויות שונות ומשונות שעברנו בבילינג אבל כותרת הכתבה היא המסע באירופה דרך בילינג אנגליה ואת זה סיימנו.
ברוכים – הבאים לחלק המהנה ביותר של המסע ומה מחכה לנו:
לונדון יומיים
דובר ומעבר תעלה חזרה לקליאס, נסיעה לפאריז אישתי מצטרפת אוספים משדה התעופה,
3 ימים בפאריס , מחליטים לצאת מהעיר לפני שכל העולם יגיע (טור דה-פרנס הסיום)
למרות שחבל לי רציתי להיות בטקס אבל שותפיי מוותרים וגם אני.
נסיעה דרומה לחבל בורגונדי ולבירתו דיז'ון ומשם לביסאנסון, באזל ולציריך,
נסיעה צפונה למפלי הריין שפאהוזן וירידה שוב דרומה חצייה של שווצריה דרך מעבר גוטארד שבאלפים וירידה ללייק קומו המדהים, מקומו נסענו למילאנו בנינו עלה על טיסה חזרה ארצה לאחר 12 יום ואינספור חוויות ואני וזוגתי ייצאנו לאלפים האיטלקיים וסיום
בוונציה משם אורלי חזרה ארצה ואני המשכתי כן שוב רביצה בבטלה על מעבורת ליוון
כל הדרך חזרה לפיראוס ומשם לאתונה טיסה ארצה ויומיים אח"כ קבלת הרכב בחיפה.
זה היה בקצרה ועכשיו בהרחבה.
כל המסע מאופיין בלינות קמפינג למי שלא יודע סוג זה של מסע/טיול מקובל מאוד
באירופה הקאמפינגס ברמה גבוהה בד"כ מאפשרים לך את רוב המיתקנים להם אתה זקוק כמו מקלחות. כביסה. קניות. חשמל. מים. ביוב. קניות הסעות למוקדי בילוי מסעדות בחלקם
פאבים בריכה לעיתים, וכולם יושבים או על נהר או אגם/ים או בתצפית נפלאה והכול זול (יחסי כמובן),
מחיר ממוצע לקאמפ כזה לרכב ושלושה אנשים הוא 13 יורו ועד 35 יורו בערים גדולות
בפאריס שילמנו 40 יורו ללילה בוונציה לעומת זאת רק 20 יורו כאשר אתה "סוחב" איתך ברכב מטבח שלם , מים, גז , אפשרות להתחבר לחשמל ביוב ומים כמובן וכאשר אתה לוקח איתך מצרכי מזון וקונה מדי פעם מוצרי בשר או חלב ומאחסן במקרר ברכב הטיול הופך לבילוי נטו אין בזבוז זמן על צ'ק אין והאוט, נוסעים, מתעייפים, פותחים תוכנה במחשב מוצאים קמפינג קרוב מתקשרים מוודאים שיש מקום תמיד יש, מגיעים מבשלים בעצמנו לא מחפשים מסעדות אלא אם כן בא לך לפעמים בבוקר מצטיידים במים מצרכים ויוצאים לדרך,
מעבר לקלות הבלתי נסבלת של הקיום הזה זו הצורה הזולה ביותר לראות כמה שיותר לאורך זמן מבלי לקחת משכנתא.
לפני כ-4 שנים עשינו זאת עם רכבים מושכרים וציוד לינה מהארץ ומאז אנחנו עושים זאת עם הג'יפ שלנו מהארץ הלוך מסחרי חזור טיול נטו.
אז..........
יוצאים ללונדון אני ודור לקרוע את העיר הסכמנו בינינו.
ואכן קרענו, וקרעו גם אותנו העיר יקרה מאוד אבל הנאה נטו כולל מחזמר בערב הגבר מבסוט גם אני . הרכב חונה מחוץ לעיר אצל חבר אנחנו ברכבת לעיר בכלל כשאתה מגיע לעיר אתה רוצה שהרכב ייעלם מעצמו החנייה קשה בערים הגדולות הרכב שלי בולט במיוחד
גובהו 2.5 מטר אינו מאפשר לי להיכנס לחניונים אז נעזרים בחברים .
לונדון אכן חיכתה לנו קצת רדף אחרינו הגשם הטורדני אבל אנחנו בוגרי בילינג 2007 עכשיו אנחנו סלחניים מעדכנים אותנו שמחר יהיה יותר טוב (קלישאה, או מציאות ?!).
קבענו שניקח חדר במלון אזי יכולנו למתוח את השהות בעיר מבלי לחשוש שייגמרו לנו הרכבות לרכב שחנה כאמור אצל חבר מערבית לעיר , אני אישית מאוד אוהב את העיר הזו למרות שיש יפות ממנה האווירה נפלאה נעים לשוטט שוב בריאג'נט , אוקספורד כולל קניות כמובן למתבגר איך לא פיקדילי.טראפלגר. קווונט גארדן לבשו חג, אלפי מבקרים נראים נהנים גם אנחנו בניהם פוגשים חברים מהארץ כן גם הם בוגרי בילינג פעם ראשונה עבורם בלונדון מכיר את ההרגשה למי שאוהב אישתי פחות אז היא תצטרף בהמשך בפאריס עדיף לא !?
שווה אבל לא עדיף אני אומר , המעבר מקמפינג , גשם , בוץ, טבע ,
לנוף אורבני עושה לנו טוב לרגע פתאום כיף להיות עטוף בבניינים .
פורשים לישון בבית מלון ליד הייד פארק, ובבוקר חוצים את הפארק לעבר הארמון ומשם לתמזה חציית גשר להולכי רגל מבט נוסף על בית הפרלמנט הביג-בן ולווטרלו רכבת לאוטו שחונה אצל כריס הרמלין חברנו היקר (מוכר ללא מעט ישראלים מתחרים בחו"ל) גם הוא בוגר בילינג 2007, בודקים שמנים ויוצאים לדובר לצוקים הלבנים אלה עם השחפים הענקיים
והעיר פולקסטון עיר נמל חביבה מפספסים את המעבורת שלנו עולים לבאה שמביאה אותנו
לקליאס עיר קייט/נמל בצרפת המעבר הקצר ביותר בין היבשת לאנגליה מהלך של 90 דקות במעבורת או 45 דקות המנהרה (לא אוהב לנשום מפלטים) אני מעדיף ים,שחפים, למרות שבמסע הזה יש לי מזה די-והותר.
על קליאס ניתן לחלוף במהירות אלא עם כן אתה מחפש תחנה לתדלוק בגז אז קצת אתה מתחרבש שכן הצרפתים למרות שהם עושים סימנים באנגלית עדיין די פאטתיים בניסיונות שלהם להסביר איפה התחנה הקרובה זה מתחיל בד"כ בפוף' כזה שמאוד מיוחד להם הווא אומר אני לא יודע איפה זה, וזה נגמר ב אגוש , אגוש יעאני שמאלה שמלה שבד"כ מחזיר אותך לאותו מקום שהייתי בו קודם נחמדים הם אבל................
כשאתה נוסע ע"פ תוכנית מסע וזמני הגעה אתה בד"כ קובע את המסלול המהיר והקצר ביותר להגעה משמע יקר, כי מן הסתם המסלול יעבור בדרכים מהירות שגובות דמי מעבר כמו פעם היום זה נקרא TOLL תאמינו לי זו קריעה במיוחד אצל הצרפתים כוון יכול להגיע בקלות ל-200 יורו (אח איפה כביש 6 שלנו) בהלוך כאמור מיהרנו אז תרמתי קצת לכלכלה הגלובלית בחזור אין סיכוי, בהגדרות בתוכנה המדהימה הזו שנקראת "אוטורוט" של מייקרוסופט אתה נדרש להכניס פרמטרים כמו דרכים מעודפות מהירות, קצרות, סגנון נסיעה
מחיר דלקים מתי אתה מתחיל לנהוג בבוקר מאיפה לאיפה כמה הפסקות בנות כמה דקות ובקיצור אתה מקבל מסלול מדויק כולל סטטיסטיקות ואיך להתחמק מטולים שזו הייתה ההגדרה הראשית שלנו בחזרה וכללה דרכים צדדיות לא ראשיות וכ"ו איזי איזי וכך שבעוד שבהלוך עשינו נסיעה של 1800 ק"מ בפחות מיומיים את ה-3700 ק"מ הבאים עשינו ב-שבועיים !!
לאט לאט והפעם מתוך בחירה הנוף פשוט חזר אלינו וחלף לעיתו הקצב ירד וירד ההנאה
הייתה מושלמת.

25.7.07
אורלי הגיע בטיסה לפאריס כמובן הגענו באיחור למי שלא חווה ניסיון למצוא טרמינל בשארל דה גול לא יבין איך זה אתה מסתובב 45 דקות סביב הזנב ולא מוצא אחד מתוך שני טרמינליים אפשריים חברים או שאתם לומדים צרפתית ומצטיידים בהרבה עצבים ובאים עם טונה של אינטואיציה (ואני חשבתי שאני נווט טוב) כי אחרת אתם לא תמצאו בטווח הקרוב
את מבוקשכם אני אוהב את צרפת אני חושב שזו אחת המדינות המקסימות לטייל בה אזור החופים הנהרות השאטו הנהדרים האלפים כמובן הערים, העיירות, הכפרים, המוזיאונים,
המסעדות והשדרות כל-כך הרבה אבל הסבר פניך לתייר המצוי שלא שולט בשפתך
נאדה אבוי לאדם העייף הלא מרוכז שצריך למצוא את דרכו בשדה תעופה הזה זה כבר קורה לי פעם שנייה ואני עדיין מנסה לפצח את השיטה, איזו עקשנות חולנית אולי בפעם הבאה אצליח, לעת עתה אני שמח "שמצאנו" את אישתי ואנחנו יוצאים לשאנס אליזה אני מוריד את יקירי ונוסע "להיפטר" מהאוטו (אמרנו זאת כבר) מחפש את הקאמפינג הקרוב ומוצא אותו ביער בולון בתוך פאריס 10 דקות משער הניצחון מקום מקסים על הסיינה חוויה .
אורלי ודור בבולימיית קניות בשאנס אליזה הם אומרים לי, אני בטוח שאת שארית המסע אנחנו עושים עם לחם ומיים בלבד אישתי מעדכנת הקניות מעולות זול יותר מהארץ אני בעמוק להגיע לפני שיחסלו הכול סתםםםםםםםם אני לא בעניין בכלל הגבר חוזר עם שקיות מבסוט גם אנחנו.
אח פאריס פאריס אישית אני מתלהב הרבה יותר מנוף טבעי מאורבני אבל אי אפשר להישאר אדיש למראות, לאווירה ועוד יומיים הטור דה פראנס מגיע לעיר כרוכב אופני שטח עוברת בי צמרמורת כשאני מנסה לתאר את שהם עברו במהלך השבועיים וחצי האחרונים
אני מדבר על 5500 ק"מ ברכב הם עשו חצי מיזה אבל על אופניים חברים אלפים אח זה כואב אני מתנחם "בסבלי" ועובר לשדרה הבאה והינה הסיינה פה אני חונה לא זז.
דור מטפס לאייפל מעין מבחן בגרות בן 18 לא !?
חוזר אחרי שעתיים אין מקום על הדיסק נכנס לעמוק של צילומים אין תיעוד חוזרים לקמפינג איזה בעסה.
התנהלות של רכב בקמפינג המכין את עצמו ואת הנוכחים לארוחה מקלחת ושינה היא אופרציה שמאוד אהובה עליי פה לשם שינוי באה מומחיותי לידי מצוי מקסימאלי שכן באם אתה לא מאורגן אינך בטוח איפה האוכל הכלים ואיך מבשלים איתם, מחזירים הכול לקדמותו מכינים את הרכב ליום המחרת בכדי לא לבזבז זמן ביציאה פותחים מג'ולינה (אוהל גג)
והולכים לישון במקסימום נוחות למרות הטפטוף בחוץ אזי אני מציע שתלכו למסעדה ותשנו במלון כשזה לא מאורגן ניתן לסבול זאת יום יומיים טופ, חודש ימים זה הרבה זמן שיקלו היטב את ההשלכות בכלל הפועל השלכ בא פה לידי ביטוי מאוד מיוחד ראו הוזהרתם!!
כשבאמתך ציוד המאפשר שהייה ארוכה ללא פשרות והוא כאמור מכיל בין המוזכר גם בר נייד עם היין שאתה אוהב המקרר מכיל גבינות ובשרים מקומיים אתה מוסיף איזה דיסק שנסונים מפעם והאווירה מושלמת הבן קצת מפריע לרומנטיקה מי בא עם הילד לפאריס ! אבל מוסיף מימד של הגעה למקומות מיוחדים בנוכחותו הבוגרת הילד בן 18 מחר יום הולדת.

26.7.07
בוקר, שמש הכנות אחרונות
יוצאים במטרו ללובר מי שהיה יודע, לא היה תלך אין מילים רק מראות.
משוטטים בעיר מנסים להכיל הכול לא פשוט השווקים מדהימים אוכל טוב מראות וצבעים.
מזהים אותנו כישראלים מוסיפים בכמויות נחמד מגיעים לבניין הזוועתי הזה שנקרא מרכז פומפידו אני בא מתחום האמנות ,אני אמור להכיל את הבניין הזה אני מסתפק בתערוכות לאמנות עכשווית שבתוכו הבניין מכוער.
אבל זו התפיסה ואיני מתווכח איתה אני זורם.
מי שמכיר קצת את פאריס ויודע להגיע לרובע היהודי והוא במקרה כבר תקופה מסוימת מחוץ לבית יימצא שם גם את השפה את האנשים מאכלים נהדרים והרבה סימפטיה המקום מומלץ
אנחנו חוגגים יום-הולדת 18 לדור במסעדה שאנחנו מבקרים אותה בכל פעם שאנחנו בפאריס אחת הוותיקות בעיר "שארטייה" שמה מלצרים בני 70 ומעלה חוויה קולינארית בשלמותה הילד/גבר אורלי ואני מתקשים להיפרד אז ישבנו עוד "קצת" .
חזרנו לקאמפ ישר למג'ולינה .

27.8.07
בוקר עוזבים את פאריס ויוצאים דרך עמק הלואר לחבל בורגונדי מתכננים להגיע בערב לדיז'ון בירת בורגונדי נוסעים בין הכפרים הציוריים בין הכנסיות המדהימות הסמטאות הצרות
בכפרים היפים כל-כך הטבע סביב בשיא הכול ירוק בקר משוטט להנאתו על הגבעות שאט אט הופכים להרים המראה מושלם אנחנו עוצרים מדי פעם כשאי אפשר יותר "להפסיד"
נוף שכזה משתרעים על גבנו וחולמים איזה חלום נפלא שקט ורגוע.........
דיז'ון עיר מקסימה מוקפת תעלות שאני בטוח שהרבה ישראלים נהנו בהם,
הקאמפ ממוקם בכניסה לעיר מגיעים בערב אז צריך למהר לפני שפרנסי העיר סוגרים אותה
טיול חביב בלילה משאיר טעם של עוד נחזור בבוקר אורלי מפליאה בבישול אוכלים פסטה
מקנחים ביין טוב מקלחת ושינה ערבה.

28.8.07
בוקר
אחרי ארוחת בוקר ישראלית .
אנחנו חוצים את דיז'ון דגלים מתנוססים ברחובות זכר לטור שעבר פה!?
בזיליקות יפות רובע שלם מהם לפנינו גגות בשזירה מיוחדת של קש ונצרים וכיכר מרכזית רחבת ידיים מלאה בבתי קפה מיוחדים אנחנו יוצאים מהעיר לכוון בזנאנסון הסמוכה חומות סביב לה עיר תיירותית עם היסטוריה עשירה פסלי בישופים ונהר זורם בכניסה
קצת קניות מרציפן וטורטים מוקרמים, קפה ואנחנו בדרך לבאזל אין הרבה אפשרויות עולים על המהיר
חוצים את באזל הנוף משתנה בכניסה לשוויצריה אנחנו נוסעים בעמק רחב ידיים הרים סביב
עוד 40 ק"מ הגעה לאגם ציריך ולקאמפ, מי שעוקב אחרי הרוטינה היומית שלנו מזהה איזושהי פטרן קבוע נוסעים משוטטים כל היום ולעת ערב נכנסים לקאמפ הקרוב למיקומנו הנוכחי , זהו היתרון הגדול ביותר של טיול מסוג זה הזרימה, אין זמן אבוד גם הברבורים הופכים לחלק מהטיול לא מתקנים את המסלול ממשיכים למעט מעבר הרים ששם טעית אתה חייב לחזור נכנסת למנהרה לא נכונה לעיתים זה חצי שעה לחזור זהירות תכנן היטב ומישהו תמיד תולה עיניו על השלטים ועוזר לך. אני גם מנווט וגם נוהג לא פשוט אבל מעשי מאוד (זה לא נווט שבילים אז קל יותר)
מגיעים לציריך לעת ערב ישר לקמפינג , יוצאים לשוטטות / צילום בלילה העיר בנויה בשפכו של נהר על שפת אגם ציריך מקסימה מומלצת לביקור.

29.8.07
למחרת אנחנו יוצאים צפונה בניגוד לכוון שלנו לשפהאוזן מפלי הריין הגבוהים ביותר באירופה למי שיירש שעון שנעשה פה יוכל להחליפו בג'יפ לא רע למסעות כאלו תעשיית השעונים של העיר נחשבת לטובה בעולם אבל אנחנו בענייני מים ולא שעונים ובעמדנו על שפת מרפסת תלויה מעל זרימה חזקה ביותר אנחנו שוב מקבלים תזכורת מבורא עולם
איך צריך להראות מפל ואיזו כמות אדירה של מים תעבור בו פשוט מדהים.
אנחנו נאלצים לזוז וחוזרים על עיקבותנו לכוון ציריך ומשם מתחילים לטפס את האלפים
לכוון מעבר גוטארד הרכב מתאמץ התרגל לנסוע במישור עתה הוא נדרש להוכחה
והוא עומד במשימה בגדול עוקפים מספר יפניות זה מוכיח משהו לא !?
שווצריה "הגדולה"
מדי פעם עוצרים להתפעל מהנוף שותים קפה להירגע למי שלא מורגל בנסיעה באלפים זה קצת מלחיץ כל הסיבובים הירידות והאופנועים שמשכיבים בסיבוב ואתה פוחד שאחד מהם ימצא את דרכו למוט הגה שלך חוויה שונה אתה צריך להיזהר ולא לפזול לנוף פן תהייה חלק ממנו חוויה אמרתי אנחנו על גג העולם (יסלחו לי האוורסט והחרמון K2 גם כן)
שלג בפסגות מוסיף נופך מיוחד ביום קיצי שטוף שמש זה .
לא מעט חששות לוו אותי בטרם יצאתי למסע הזה ראשית הרכב לאנדרובר דיסקברי ישן מודל 94 עבר די הרבה כולל אימונים ותחרויות מטייל שראה כל פינה בארץ מועמס בדרך קבע ב-400 ק"ג ציוד בטיול זה היו עוד 150 ק"ג לפני אנשים מטופל כראוי לא אמין אומרים לי ואני אומר להד"ם
אחת השאלות המרכזיות הייתה איך מארגנים רכב שצריך להרשים בתערוכה עם שלל מוצרים ובו בעת גם לשמש אותך בטיול חוצה יבשת עם אוכל ,נוזלים , כביסה ועוד....
המסע/טיול הזה הוא לא שטח נכון הוא לא כובש פסגות חוצה מדבריות או צולח נהרות ובכל זאת לכל מסע יש את האופי שלו, אולי דרגת הקושי פה לא הייתה בשיא אבל אורך המסלול המיוחדות שלו השרידות של הרכב ושלי כנהג יחיד עשו את המסע למאתגר הנסיעה הייתה על כבישים טובים אמנם ומדי פעם שבילי יער אבל באלפים שם אתה נדרש אתה ורכבך כמובן למקסימום ריכוז בנהיגה במאמץ לא קטן לעיתים בראות אפס שכן פתאום ירד לו ענן על הכביש ופתאום גשם זלעפות או סתם לא רואים את סוף העליות / ירידות וכמה אפשר להשתמש בבלמים או בבלימת מנוע, רק אז אתה מבין אחרי שאתה רואה כמה רכבים עומדים בצד עם מכסה פתוח רק אז אתה מבין כמה הרכב הנפלא הזה הוא אמין.
גשם זלעפות ב-"פלולאן" שוויץ.
נזילות לבריאות "כולה" אטמים עוצמה עמידות/שרידות כיף בנסיעה אני אוהב אותו והוא מחזיר לי אהבה אתם רואים מה המקום הנפלא הזה עושה לי אני כבר מפנטז על האוטו זמן לזוז.
אי אפשר לתאר ואני לא כותב סיפורים לתאר את המראות אגיד רק זאת אני מאוד אוהב את המדבר עבורי נסיעה בערבות הנגב או ואדי רם זו חוויה מיוחדת אבל כשאתה מגיע לאלפים
ולא משנה איזה צרפתיים, שוויצריים, או איטלקיים אתה מבין כמה הטבע או בורא עולם איך שתרצו היו בשיא היצירה וזו כנראה הגראנד פינאלה שלהם.
אנחנו נכנסים למערכת מנהרות שחוצה את האלפים זהו מעבר "גוטארד" המפורסם
ומתחילים לרדת לכוון אגם קומו הטמפרטורות עולות אנחנו מתחילים להזיע כנראה חם שם באיטליה.
אכן חם לא רק הטמפרטורות "לאגו די קומו" זהו מגרש המשחקים של עשירי איטליה אם בקזינו
או בשעשועי מים למיניהם אנחנו ביולי משמע כל "הקוזה- נוסטרה" פה כולל החיילים כך זה ניראה הגבעות משופעות בכפרים ציוריים המעבר לג'יפ לא קל, האמר לא יעבור פה יורדים סמטה למים, להסתובב סיפור לא קטן אבל שווה את המאמץ אוטנטי בשילוב מודרני
צבעי הבתים מזכירים לוח של צייר , צבעי פסטל שמשתלבים יפה עם הירוק סביב המיים הכחולים כהים באגם והאגם ענק הנסיעה לאורכו אורכת כשעה אנחנו מחפשים את הקאמפ הגענו למזלנו ספוט אחרון להיום אוכל מקלחת ושינה.

30.7.07
היום זה היום האחרון של דור אנחנו מסיעים אותו לשדה התעופה במילאנו נפרדים לשלום
ויוצאים לעיר לראות את הדבר היחידי ששווה ביקור חוץ מסאן סירו כמובן וזהו הדומו
במרכז העיר יצירת מופת גותית בסיליקה מרשימה ביותר מעוטרת בפסלים מיניטוריים
חגיגה לעיניים והופ
יצאנו מהעיר עולים על המהיר לכוון "לאגו דה גארדה".
חבל לומבארדיה משופע באגמים דה גארדה, מאג'יאורה, וקומו במאגיאורה היינו בפעם הקודמת היינו בקומו אך אתמול, אז קדימה לדה גארדה.
לא בא לי להמשיך מדהים פה אבל......
אנחנו קצת בסיבוב ירדנו את האלפים ואנחנו מטפסים אותם שוב (היינו צריכים להעלות את דור לטיסה) אבל אין לנו תלונות זה חלק מהתוכנית ובשמחה אנחנו חוצים את דה גארדה ועולים לכוון האלפים האיטלקיים והדולומיטים.
יש לי רומן עם הדולומיטים אני חושב שזה אחד מפלאי עולם ( בקטגוריית היופי הסביבתי) איזו תמונה שלא תצלם לא תצליח להעביר את העוצמה את הגובה את היופי הכול כך מיוחד הזה שבא לך לבכות.
ללא מילים
היינו יומיים וחצי בדולומיטים בקאמפ לרגלי ה"מרמלאדה" שהוא ההר הגבוה באזור
ומשם גלשנו לעיר קורטינה שארחה בעבר את אולימפיאדת החורף מתקני סקי רבים פזורים סביב לה המראות האויר השמש הקייצית אכן מקום מקסים אנחנו מסכימים.
ביומיים וחצי האלו עשינו מספר גיחות טראק קצרות לכל מיני אגמים קטנים צריחי מצודות עבר או סתם קרני מצוק או הר, בפעם הבאה נארגן טראק ארוך יותר הכולל לינת שטח.
בצער רב אנחנו עוזבים את האלפים ויורדים לכוון וונציה.
85 ק"מ ואנחנו כבר בפאתי העיר.
שוקלים אולי לנסוע לפדובה מחליטים קודם וונציה יימאס ניסע לפאדובה וורונה או אולי ויצ'נזה כל-כך הרבה אפשרויות נסענו לוונציה הגענו לאלבה דאורו הקאמפ הכי מקצועי שאני מכיר שאטל לעיר לראות אותה בלילה אורלי פעם ראשונה בוונציה נפעמת אני פעם רביעית מחפש מקומות שלא הייתי עדיין.
מיוחדת , שונה כולם יודעים 12 מיליון תיירים בשנה חבל"ז
אני מחפש דברים אחרים אני מחפש אווירה מקומית סמטאות לא מתויירות
רובע יהודי הרובע המסחרי שבו בונים ויוצרים את כל המסכות האמנות הדו – ממידית
יצירות הזכוכית שבהם העיר כל-כך מפורסמת הבזיליקות וכמובן הסיפורים העסיסיים של וונציה , מצאתי שגם אחרי הפעם הרביעית אתה מוצא עדיין עניין בעיר הזו.
רק השמות מכניסים אותך לאוירה "רומנו" ריאלטו" "פררי" ( המוזיאון לא הרכב)
3 ימים היינו בה אורלי נסעה ביום שישי ה-3 לאוגוסט
אני נשארתי בקאמפ עוד יום הכרתי חברה הולנדים נהדרים שתינו יין טוב ובבוקר
יצאתי לכוון המעבורת שתיקח אותי מוונציה לפטרס.
לינה בקמפ למרגלות גשר "רייון" היפהפה.
ועם אור ראשון נסיעה של 200 ק"מ לנמל איקוניון שבפיראוס.
מבט אחרון בטרם העמסה ל"פונטוס" שכבר ראתה את הדיסקו שנה שעברה
ויוצאים לשדה תעופה של אתונה ומשם הביתה.

סיכום מסע:
5500 ק"מ
2 יבשות ואי אחד גדול
7 מדינות
3.5 שבועות
נהג אחד
מלווה אחד ל-12 יום
מלווה שנייה ל-10 ימים
אפס תקלות ברכב (למעט נזילות שתוקנו)
נסיעת מבחן במערכת גז שהותקנה במיוחד למסע הזה תפקוד מצוין אפס תקלות
חיסכון של 50% בדלק לעומת שנה שעברה
מטרת הנסיעה העסקית הייתה לגייס משווקים נוספים למוצרינו חזרנו עם 3 חדשים
המטרה הושגה במלואה
כיף עצום
אין ספור חוויות
וכמו שכתבתי בתחילת דברי המשיכה הזו למים הביאה אותי הפעם מהים התיכון לים האגאי ומשם לאדריאטי לשלושה אגמים מדהימים לנהרות הריין סיינה תמזה אין ספור נהרות קטנים יותר שאיני יודע את שמם ואגמים קטנים וכמובן כל הפיאצות עם המזרקות וכל זאת
אפשרה לי גיחה אחת ועכשיו השנייה לפארק מים גדול תרתי משמע שנקרא:
Billing Aquadrom
הממוקם 80 מייל צפונית מערבית ללונדון
למפגש חולים במחלה חשוכת מרפא שנקראת "לאנדרומניה"
סמואל דימנט

lizard
06-09-15, 19:51
אני חושב שצריך לעשות כתבה נפרדת על כל מסע שכזה. זה מעיק לקרוא את כל המלל בפורמט של פורום. אני אחרי הפסקה השלישית הפסקתי.

boaz avrahami
06-09-15, 19:57
זה מסע כביש לקמפר.
ציפיתי למסע שטח מנותק מצביליזציה

sambo
06-09-15, 20:01
זה אחד
אם יתאפשר יהיו עוד
גם מנותקים מציבילזצייה ואולי גם מיבשות

asafk
06-09-15, 20:01
מיכה, מה שטוב ומקורי נפרסם בנפרד אם ירצה הכותב.
בועז, הכל לשיקולי המשתתף... והשופט.

אסף.

sambo
06-09-15, 21:10
שכחתי מפתח גלגלים מקורי, ג'ק בילשטיין מקורי, מיכל גז מקורי מתחת לשלדה (עם יציאה לווסת שאפשר לחבר למנגל גז למשל) עם פיית מילוי של תחנות דלק.

אסף.

- - - Updated - - -

מבחינתי בסדר.

חברים בואו ננסה למקסם הגעה של חברים ונדחה ל 17.9 יום חמישי סופ"ש וכ"ו
באם חפצה נפשכם באירוע זה מתאים יותר מאשר ראש השנה שרבים לא ירצו / יוכלו להגיע מטעמים מובנים
בכפוף להתאמה לאסף כמובן

boaz avrahami
06-09-15, 21:13
נקבע ה 14-09 בתאום עם השופט.
התאריך שהצעת לא מתאים לרבים יותר.

http://www.jeepolog.com/forums/showpost.php?p=654572

asafk
06-09-15, 21:21
אני נוסע לאלפים אחרי ראש השנה.. הייתי מבטל אבל כבר שכרתי 4X4 ואין החזר...

אסף.

השמשוני יחיעם
06-09-15, 21:35
101319

לנדרובר 1977 מנוע 2.2 ליטר בנזין ,,סטנדרטי.
4 נפשות , 7 שבועות שטח ,,15,000 ק"מ

- - - Updated - - -

101320

אמיר ב.א
06-09-15, 22:24
יחיעם - תעלה לכאן את הסיפור איך התהפכתם שם עם הדיפנדר ואיך נחלצתם באמצע השממה...בטוח יש כאלה שיתעניינו לשמוע !

נמרוד
06-09-15, 22:27
ולמה אתה לבוש בסרבל כמו אהוד וביבי על הכנף של מטוס סבנה?

והאם יש תחתונים מתחת?

YosSima
06-09-15, 22:49

והאם יש תחתונים מתחת?

תלוי מאיזו שנה התמונה , בקרוב לשנת 1996 (קצת לפני) נכתב בפרוטוקול חיל האויר שהטייסים חייבים ללבוש תחתונים מתחת לסרבל וזאת לאחר שאחד מהם סגר את הרוכסן של הסרבל על הזין לאחר שהשתין בזמן אימון טיסה . בהקלטה של התרגיל שומעים את הצרחה של הטייס ולכל מי שהיה שק אשכים בין הרגליים נחרד ולמשך כמה שניות ועשה פרצוף שלא קיים הסמיילים של האימוג'י. בראיון שלאחר המקרה עם הטייס , הוא הודה שאפילו לרגע קט הוא לא חשב על לפלוט מהמטוס. סיפור אמיתי

asafk
06-09-15, 22:50
יחיעם
רשימה + סיפור.
אתה יודע שמישהו מהמשפחה ישמח לקבל נגרר....

אסף.

sambo
06-09-15, 23:24
שאלה לי אליך כבוד השופט (נטול חנופה)
האם אנחנו מתחרים כבודדים ברכב המסעות האולטימטיבי ?!
הרכב שאנחנו מציגים צריך להכיל ציוד לבודד זוג משפחה או קבוצה ?!
לפי הסידור וההצהרה של רכס הוא מונו ?!

ד ו ר ו ן
06-09-15, 23:27
לפי ההנחה הזו, כל בעל משפחה היוצא לטיול של 4 ימים בנגב, ע"ב אספקה עצמית, כאילו נסע כזוג לשבועיים במדבר..

גם פיזית וגם נפשית.

asafk
07-09-15, 06:47
סמואל, כל אחד והפרשנות שלו.
גם ככה הכניסו אותי לפינה עם שיפוט בתחרות הזו, וזרמתי עם זה... אז הכל הולך.

אסף.

boaz avrahami
07-09-15, 08:21
שאלה לי אליך כבוד השופט (נטול חנופה)
האם אנחנו מתחרים כבודדים ברכב המסעות האולטימטיבי ?!
הרכב שאנחנו מציגים צריך להכיל ציוד לבודד זוג משפחה או קבוצה ?!
לפי הסידור וההצהרה של רכס הוא מונו ?!

אשמח להבין איך ההגיג הזה רלוונטי לאתגר שרכס הציב ולהערכת השיפוט.

בכל אופן, אפילו שאין זה משנה, אצל שניכם שני מקומות ברכב כך שזה לא שאחד הוא מיניבוס והשני סוליסט.
שניכם אמורים לתמוך במסע על בסיס יכולת הסיפון ולא לפתיחת מסעדה בשטח.
רכס אולי נוסע לרוב בודד אבל הוא מאורגן למסע זוגי.

סמואל, תזרום.
אתה כל הזמן נתקע אע״פ שחיים וויתר על הזכיה שלו ממזמן

sambo
07-09-15, 08:56
בועז תזרום
גם אני וויתרתי על הזכייה הזו מזמן
אי אפשר לכתוב פה מבלי שאתה או דורון תקפצו
מדהים

shachar
07-09-15, 09:24
אני מצטרף לקבוצה של דורון ובועז... ובטח הקבוצה תתרחב בעזרתך, בזה אתה מאוד דומה לחיים שמארגן רשימות שחורות בעצמו
בוא תסתום את הפה לכולם

אתה מחשיב את עצמך כבוגר יותר, אז במקום הטפות מוסר והתנשאות תנסה להתעלם.

sambo
07-09-15, 12:47
האמת היא שבאופן מוזר ובלתי צפוי
אני מתחיל להבין את חיים
בואו נסיים את מה שהתחלנו וכול אחד יחזור לעיסוקיו
שנה טובה לכולנו

השמשוני יחיעם
07-09-15, 12:47

והאם יש תחתונים מתחת?

הייתי מוכן לחילוץ אלים !!,,,,והאמת שזה הייה הלבוש הכי נוח בגלל הזבובים !!!

והתמונה היא משנת 1993 ,,, אז בלי תחתונים !!!

omri_t
07-09-15, 13:11
יש הייבר לעגלה?
אולי אפשר להעמיס את השירשור הזה על כל הגיגיו המגעילים, יחד עם האגו המנופח של כולנו- ולהשליך למזבל'ה...

מאיר רוטברג
07-09-15, 16:29
אפשר לסיים בכך שכל אחד יסכים שכרטיס סיגניה הוא הוא הכי טוב לכל מסע והוא האולטיימטיבי??
חלאס טחנתם תתחת של האתר על כלום ועל אגו ועל סיפורי פוגי וקידום מכירות,

asafk
16-09-15, 23:51
אחרי יותר מדי תגובות, וערב רווי בירה (מצויינת!! אלירן, יישר כח) אחד, שבו התייצבו שני המתחרים הבודדים, אני חייב לומר שאני בבעיה.
קודם כל כי קצת הלבישו עלי תיק וממש לא כיף להיות "שופט" בכזו תחרות.
שנית, יש רק שני מתחרים, שניהם עם אוריינטציה מסחרית, ושניהם מכרים ותיקים.
ושלישית כי אני לא יודע מה להחליט.

אז נעבור לסקירה.
מבוא
מדובר בשני כלי רכב מזוודים לטיולים ארוכים בכביש ובשטח, שנבנו עם המון פרטים אבל כל אחד מהם שונה בתכלית ממשנהו. שניהם משמשים אותה תכלית אבל הראש של מי שבנה אותם שונה, כמעט הפוך. כל אחד מהם מצטיין, לא פחות, במילוי המשימה לפי התפיסה של בעליו - אבל כפי שהבעלים שונים זה מזה בצורה קיצונית, כך גם כלי הרכב שונים זה מזה. אבל בעצם, הם נורא דומים. וגם בעליהם.
מה שעניין אותי במיוחד היא העובדה ששני כלי הרכב הם למעשה רכבי מסעות מאולתרים, בעוד אני הגעתי ברכב מסעות מייוצר מהמפעל - לא אילתור של בעליו. הכל מקורי "מהחנות" ועונה על הצורך של לקוח ממוצע כלשהו. המשמעות של הדבר היא בכך שבסופו של יום כל אחד מתהליכי המחנה - הכנה ללינה, הכנה לבישול, קיפול ודילוג - הכל קורה הרבה יותר בקלות ובמהירות.

קונספט
הטויוטה של רכס היא מיטה על גלגלים, חדר שינה אם תרצו. הלינה היא בתוך הרכב ולכן החלל חייב להיות פנוי. האחסון כולו הוא מתחת למיטה, במגירות שכששולפים אותן נדמה שמדובר באחד מהקסמים האלה של הקוסם ששולף מטפחות, בדפנות, בתוך החללים המקוריים של הכלי שבין הדיפון הפנימי לפח החיצוני, ובפגושים שגם הם נבנו כחללי איחסון. בכל החללים האלו, בארונות ובמגירות, מאוחסן כל הציוד נגיש. הלנדקרוזר הוא יצירה חד פעמית ובלתי ניתנת לשיחזור. לא תוכלו לדגם כלי כמוהו על פלטפורמה אחרת, מדובר בהתאמה ספציפית מאוד של הדיגום הרכב והאיש.
הלנדרובר של סמואל בנוי כחלל איחסון, כולו. הלינה היא באוהל גג או באוהל צד ליד הרכב. מכך נגזר שחלל הרכב לא צריך להיות פנוי. בתוך הרכב ועל גבי הגגון נמצאים מארזים ממארזים שונים, אשר נשלפים בקלות ממקומם ומתוכם נפרס הציוד בצמוד לרכב או במקום מרוחק ממנו. הרעיון הוא מודולריות ושינוי בהרכב המארזים בהתאם למשימה. האוניברסליות של הציוד והמודולריות משמעותן שהדיגום אינו מותאם באופן אופטימלי לרכב, מה שמתבטא למשל במשקל מבוזבז או במקום מבוזבז, אם כי במאמץ לא גדול יהיה אפשר לדגם הכל, מחדש, על רכב אחד - אפילו טנדר.

שימושיות
בטויוטה, כאמור, הכל נגיש בעמידה או ישיבה ליד הרכב. שלוש מגירות הענק בחלק האחורי, ציוד הנהיגה בקבינה, ציוד המחנה בפגוש האחורי וציוד חילוץ בפגוש הקדמי. ושאר הציוד שפחות שימוש שנמצא בתוך הדפנות, נגיש מתוך הרכב. מצאנו שכדי להכין את הרכב לשהיה או לקפל אותו, נדרש זמן לא קצר כי עדיין למרות שהכל נגיש, יש מספר מארזים שמועמסים על הרכב מהדלת האחורית, מונחים על המיטה ולמעשה פוגמים בקונספט הבסיסי. מצאנו גם ששקית האשפה נתלית על סתם זיז ולא על מקבע ייעודי, וההערה הזו מיועדת לברנרד שדאג.
במחנה, או בעצירה קצרה, המטבח הופך מבצעי תוך דקות ספורות, עם פתיחת הדלת האחורית ופתיחת ברזי גז ומים. כל ציוד המטבח הקל - כירת בישול, מגירות כלים וחומרי גלם - הכל שימושי בלי להזיז דברים נוספים.
תהליך הכנה ללינה הוא ארוך יותר, כיוון שנדרשת פריקה של ציוד לא מועט מתוך הרכב וכאן יורד מעט הניקוד.
תהליך הקיפול לדילוג ארך זמן רב מתצורת פריסה מקסימלית, אך יצויין כי רוב התהליך כלל קיפול רשתות צל ומחצלות, שאינן נפרסות לשהיה קצרה.

בלנדרובר כל פעולה דורשת הוצאת המארז מהרכב ופריסתו היתרון השימושי ברור - לא חייבים להיות צמודים לרכב כדי לבצע כל פעולה שהיא. אני יכול לדמיין פריסה במקום שבו הבישול הוא במיקום מרכזי של כמה מטיילים, או חילוץ של רכב תקוע במרחק 50 מטר. כל המארזים נשלפים בקלות ובמהירות, פרט למארזי שעל הגג, שהם גם הפחות נדרשים. כל המארזים נפתחים / נפרסים בצורה מאוד שימושית אם כי לצורך שימוש "נקי" בסביבה לא נקיה (למשל בבוץ) תידרש פעולה מקדימה של פריסת מצע או כל דבר אחר שיבטיח שהציוד שחוזר לרכב לא ילכלך אותו, וזה מה שמוריד מעט מהניקוד על השימושיות.
הכנה ללינה באוהל הגג היא כמעט מיידית (דקות ספורות) ואפשרית גם ללא הזזה של ציוד אחר, יתרון כאשר רוצים לחטוף תנומה או כאשר רוצים לישון כאשר הרכב מועמס בבטן ספינה.
הכנה לבישלו היא קצרה מאוד אך דורשת, כאמור, הוצאה של אחת מהגזיות/ כירות מהמארז, פריסת מארז המטבח ובנדולרת הכלים, והוצאת חומרי הגלם. לטובה תצויין העובדה שהמצבח מגובה במקרר שלא קיים בטויוטה - פריט שאינו חובה אך מהווה יתרון לרוב המשתמשים.
תהליך הקיפול מתצורת פריסה מלאה גם כאן לא מיידי, אך כשם שקיפול אוהלי הצד והגג הוא קצר מאוד ויעיל, כך קיפול המטבח אורך זמן. בסך הכל הכנה לדילוג בשני הכלים תארך זמן דומה.

אנרגיה ואספקות
הלנדקרוזר מתבסס על מערכת חשמל סטנדרטית, וכיוון שאין צרכנים רבים או זוללי אנרגיה, זה מספק בהחלט. מערכת הגז עם שני בלוני גז בכמות גדולה מספיקה לכל צורך הגיוני וגם להרבה צרכים לא הגיוניים ללא מילוי חוזר לאורך זמן. מערכת המים כולל חימום על גבי כירה עם ברז המחזיר מים חמים מיותרים למיכל גם היא מספיקה לכל צורך אך מסורבלת משהו. מערכת הדלק כוללת מיכל נוסף גדול ונותנת טווח נסיעה מוגדל לעומת המקורי.
הלנדרובר משתמש במערכת חשמל מבוססת שני מצברים, וטעינה סולרית, כך שניתן לחיות לצד הרכב ללא התנעה ימים ארוכים במזג אויר טוב. מערכת הגז אמנם עם כמות גז קטנה יותר אך מספקת בהחלט ומערכת המים עם מיכל גדול ומחמם מסחרי פשוטה ויעילה. מערכת הבנזין מגובה על ידי ג'ריקן, ללא מיכל מובנה נוסף, הג'ריקן ממוקם על הגג, לא מקום אידאלי מבחינת מרכז כובד. מערכת האויר כוללת מיכל גדול, שני מדחסים (אחד לנעילות והשני לכריות האויר ולצרכנים).

ניווט ותקשורת
סמואל משתמש בכל גאדג'ט שקיים טאבלטים, מכשיר תקשורת לוויני, ועניינים משוכללים שאני לא מבין. רכס משתמש במפות נייר, ג'יפיאס ידני ומקסטראק. אני לא יודע איך להתייחס להבדל התהומי בין השניים, כי אני עדיין בעידן של מפות נייר ומצפן ביום טוב.

חילוץ וגרירה
שני הכלים מוכנים היטב מבחינת נקודות הרמה וחילוץ בכל הפינות. הלנדרובר שוקל משמעותית יותר, וזה חיסרון. הוא גם עמוס עם מרכז כובד גבוה יותר, וזה עוד חיסרון. מצד שני יש לו כננת. ומי שיוצא למסע בדד בשטח בלי כננת ועוגנים תקניים או מאולתרים, וכבל או חבל הארכה - הוא לא באמת עצמאי אם תשאלו אותי (והפעם, שאלו אותי לשם שינוי).
בלנדקרוזר מאוחסן לנדקרוזר נוסף מפורק לחלקי חילוף, מן הסתם החלקים שכבר הוחלפו ולכן לא יהיה צריך שוב (כי זה לא לנדרובר שבו מה שנכשל ייכשל שוב ולכן השוק מלא בחלקים משופרים... בלנדקרוזר אם החלפת חלק לחדש, כנראה שהוא יחזיק עו חצי מליון קילומטרים). בלנדרובר פחות חלקי חילוף אבל הוא כבר עם כל החלקים המחוזקים שבאמת צריך.

איכות הביצוע
רכס מאבד כמה נקודות על זה שבתוך המגירות, הציוד ובדגש על ציוד מתכתי - מסתובב חופשי בלי הפרדה ובלי ריסון. זה גם רועש וגם גורם נזק לציוד. פרט לזה איכות הביצוע טובה מאוד, ההקפדה העיקרית היא על חומרים טובים ועל התאמה מירבית למתאר הרכב. מערכות הגז והמים שמורכבות מאוד, דווקא הן לא יושבות מובנות בכלי אלא מתבססות על צנרת גמישה מסוגים שונים במיקומים אקראיים.
סמואל שמתשמש במארזים במימדים תקניים מאבד נקודות בודדות על כך שהם לא מותאמים אופטימלית למתאר הרכב בהיותם אוניברסליים. אני מוצא דווקא את מערכת החשמל הכפולה והמאוד מושקעת, קצת מאולתרת מבחינת הביצוע והאביזרים ההיקפיים, כולל חסרון מורגש בתאורה קבועה בחלל הפנימי.

עד כאן, אם לא שמתם לב, ומרגע שהוטל פרס אמיתי לזירה אני מתייחס לזה מאוד ברצינות אפילו שבהתחלה לקחתי את כל העסק כשעשוע - אז עד כאן הקרב מאוד צמוד. מדובר בשני כלי שונים מאוד, עם תכלית דומה, אבל שניהם מצטיינים. ההכרעה קשה. לכל אחד יהיה פייבוריט אחר כי הקונספט אחר.
ושוב אני חייב לומר שהקמפר שלי, שהוא לא מאולתר אלא בא מהחנות מוכן, מכיל כמות ציוד דומה, מכיל מערכות דומות, ואפילו שמהקרר משמש כארון, ואפילו שאין לי כננת ואפילו לא הנעה לכל הגלגלים - לי, אישית, הוא נוח יותר כרכב מסעות משני המתחרים שלנו. אני מכין אותו ללינה בדקה, מקפל אותו לדילוג בשתיים, המטבח כולל הכיור מוכן לפעולה גם תוך כדי נסיעה, הארונות עם מגירות ומדפים מסודרים ומכילים הכל.... אבל הוא עדיין לא נבחן אצלי במסע אמיתי, עוד עושים גיחות קצרות כדי לשפר עוד ועוד פרטים קטנים. אז אם הייתי משתף גם את עצמי בתחרות (ואני לא) הייתי נותן לעצמי את הפרס.
אני אעבור לספירת כמות הציוד, כי זה הקריטריון שהוכרז בהתחלה, ואז נראה מה יוחלט על ידי ועדת השיפוט העליונה (שזה אני, רק עם תואר ארוך ומרשים (מישהו בטוח מתרשם מזה)).

אסף.

ד ו ר ו ן
16-09-15, 23:53
תפתח משאל פתוח לגולשים..

asafk
17-09-15, 00:15
רגע רגע..
מהשוואת הרשימות עולה שהרשימה של רכס אכן ארוכה יותר כפי שניתן לראות בהשוואה הכמותית הבאה:
101594

הטכניקה בה השתמשתי להשוואה - הקטנתי את הכתוב לגודל כל כך קטן שאי אפשר לקרוא מה כתוב כדי לא להימנע מהשפעה של איכות הרשימה באופן שיסיח את דעתי מהכמות של הפריטים כפי שנכתב בהתחלה:

עם שידרוג ואיבזור רבים יותר מהרשימה שתצורף כאן על כל מרכיביה
כאשר לא נקבע קריטריון איכותי אלא כמותי בלבד.
מה שאומר שצריך בכל תחרות קודם כל לקרוא את התקנון, ואז סמואל היה צריך במקרה הזה להרכיב רשימה של אותו ציוד שנמצא על הרכב אך באופן שתהיה מפורטת יותר כדי שתהיה ארוכה יותר משל המתחרה. זה תהליך חשוב של BENCHMARK שמקובל לעשות בכל תחרות עסקית. אבל כאן התחרות היא אמוציונלית ולכן המתחרים לא התכוננו אליה באופן רציונלי.

מצד שני נקבע כי:

על פי שיפוטו של אסף

אז נותן הפרס העניק לי שיקול דעת כזה או אחר כן להתייחס למרכיבים אחרים כפי שפרטתי קודם. ואולי לא רק לכמות אלא גם לאיכות.

דורון, רעיון מצויין, אבל השאלה היא האם לפתוח את ההצבעה רק לקומץ המובחר שהיה בערב והתרשם ממקור ראשון משני כלי הרכב. גם לשאלה הזו אני אאלץ לענות לעצמי, בעצמי. לא קל לי עם העניין, כבר אמרתי?

אסף.

נמרוד
17-09-15, 00:33
מי, הכין, פופקורן, ראשון ?!

יונתןמצפה
17-09-15, 00:35
אני רק אנקדוטה קטנה:
הייתי במפגש. נהניתי. אבל...
דרכתי על חרא. גדול. מסריח. חום...
בעודי מתייסר ומתייאש מנסיונותי הכושלים להיפטר מהצרה ע"י שפשופים אין ספור של הסנדל בקרקע, נזכרתי פתאום במהות האירוע שבו אני נמצא וביכולת שלי להפוך אותו ליתרון למצבי העגום.
ניגשתי אל סמואל וביקשתי בנימוס להשתמש בברז מים הקיים ברכב המרשים. סמואל הפנה אותי לברז קטן הנמצא על הדלת האחורית. המיצג החום שעל הסנדל שלי לא התרגש, וכששאלתי האם קיים ברכב צינור עם לחץ נעניתי בשלילה (ובבקשה מנומסת לא לגמור את המים ברכב...).

התייאשתי. מה זה אומר? שעכשיו אני אסריח ללוריה את הסובארו בדרך הביתה?? לא נעים...
מדוכא מהמחשבה חזרתי לחברים ששתו קפה והתכבדו בפופקורן חם היישר מה"קיוסק" של חיים.

ואז, חיים ניגש לסדר משהו ברכב ובזווית העין אני קולט אותו מגלגל צינור גומי ארוך שבקצהו האחד אקדח מים של גינה וקצהו השני נעלם אי שם בתוך הרכב.
שאלתי את חיים אם זה גם מוציא מים בלחץ וחיים ענה בחיוב ובחיוך, ופתח שוב את הצינור לכל אורכו על מנת לאפשר לי לתפוש מרחק לא קטן מהזולה...

כמה שפריצים חזקים של מי מיכל טריים, סנדל נקי, ועידו לוריה אחד שלא ידע מה נחסך ממנו באותו רגע...
מבחינתי- תוספת נקודות משמעותית לרכב של חיים :)

סולי
17-09-15, 00:42
.....יונתן... אם אחד מרכבי המסעות היה מצוייד בתאורת מחנה נורמלית שמאירה את השטח (כמו בסמוראי שלי (::: ) לא היית דורך על הגוש מלכתחילה .... (;

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

asafk
17-09-15, 00:43
מי, הכין, פופקורן, ראשון ?!

רק אחד הכין פופקורן.

אסף.

opl
17-09-15, 07:07
אני לא חושב שאפשר לפתוח את התחרות להצבעה של כלל החברים או רק אלה שנכחו. כי א. זה יהפוך לתחרות פופולריות ב. בסופו של דבר רק אסף ואני נשארנו עד סוף ההסבר של סמואל. כל אחד הסביר על הרכב שלו רק רבע שעה כשכולנו יודעים שהם יכלו להסביר עליו שעות ולספר עליו ימים.

דעתי- ואני מרשה לעצמי לתת אותה רק אחרי ששמעתי את ההסבר משני החברים וגם זכיתי לשאול שאלות.
רכס חיים צריך לדאוג רק לרכס חיים ואולי לעוד אחד. סמואל מחוייב לדאוג לקבוצה ויש לזה משמעויות גדולות ברמת/סוג/כמות האבזור.
אסף התייחס לרוב הדברים שברכבים אז אני רק אשלים את מה שלא הוזכר. רכס בחר להתקין את מה שהוא מכנה - צינור נטישה, מדובר בצינור מתכת של כ 4 צול אם אני מזהה נכון והוא מולבש על תושבות היישר מתחת לפגוש האחורי ובכך מקטין לא מעט את זווית הנטישה, רכס טוען שעצם זה שהצינור בעל יכול סיבוב עוזר לו במצבי נטישה בעייתים.
לא לגמרי הבנתי את צינורות הגג והייעוד שלהם או למה הם כל כך מאסיביים.
זבל- אסף נגע בנושא קצת, הזבל נאסף בשקיות פשוטות ומוכנס לשקיות אטומות יותר אבל בזמן נסיעה מוכנס לקבינה, חייב להיות פיתרון טוב יותר.

רכס הוא כישרוני ויצירתי וזה ניכר בכל הרכב (בגלל זה החוסר בפיתרון יצירתי לזבל הוא מפתיע)
החל מתא האמבטיה החיצוני שמכיל כל מה שצריך לשירותים ומקלחת, דרך תא הפגוש הקידמי ותא הפגוש האחורי, טבעות השחלה לצילייה מתוצרת עצמית וכו וכו, יש הרבה שכל ונסיון מאחורי אלה.

ברמת הרכב בלי למצמץ הייתי בוחר בלנדקרוזר ולא בדיסקבר כרכב מסעות.

מי שהזכיר תאורה, גם לרכס וגם לסמואל יש כמות מספקת של תאורת מחנה חלק פרסו הכל וחלק זה עדיין היה בתאים.
עד כמה ששמתי לב לרכס אין תאורת נהיגה נוספת מלבס הפנסים המקוריים.

מערכת החשמל של סמואל היא מורכבת בהרבה מזו של רכס, כולל הפרדה מצברית מנוהלת בין מערכות הרכב והתוספות השונות אבל צורת החיבור למצבר האביזרים חייבת לעבור שינוי, כל טרמינל מכיל כמות סופיות מוגזמת וזה מריח מאולתר.

בסופו של יום אם הייתי צריך לבחור רכב אחד שיוביל אותי 10 ימים בשטח כשאני הנווט הייתי בוחר בסמואל והוא גם המנצח של התחרות. זה לא היה נוקאוט ב15 שניות, יש הרבה דברים שאני לא מתחבר אליהם ברכב של סמואל אבל הוא פשוט ערוך יותר לכל תרחיש אפשרי בשטח.

boaz avrahami
17-09-15, 11:57
אלירן, למיטב הבנתי פספסת קצת.

כרכב מסעות, לרכס יש עדיפות מהותית במיים ודלק, מה שמקנה לו טווח עדיף בהרבה.

תומך הנטישה הזה הוא מוצר בניסוי עבור הנגררים שלו ולא לטובת הרכב. הוא מורכב זמנות.
לא מבין לאיזה צינורות מסיביים אתה מתכוון בגג.
אולי הקונסטרוקציה לרשת הצל?
היא אולי הראית מסיבית אבל שוקלת כלום.

כשאתה אומר אכב מסעות אתה לטעמי מדמיין רכב שיוכל לשרת מספר מצומצם של אנשים בנוחיות ולזמן נסיעה ארוך יותר.
לא רביצה עם הטענה עצמית אלא נסיעת שטח ללא צוויליזציה.
לטעמי הרכב של רכס פחות מגניב אבל הרבה יותר מתאים להגדרה של איך שאני הייתי בונה לעצמי וכמובן שאין רכב מושלם.

כך או אחרת, יש פה בהחלט שני רכבים נחשקים

amit1
17-09-15, 12:28
[QUOTE=boaz avrahami;656164]אלירן, למיטב הבנתי פספסת קצת.

כרכב מסעות, לרכס יש עדיפות מהותית במיים ודלק, מה שמקנה לו טווח עדיף בהרבה.

תומך הנטישה הזה הוא מוצר בניסוי עבור הנגררים שלו ולא לטובת הרכב. הוא מורכב זמנות.
לא מבין לאיזה צינורות מסיביים אתה מתכוון בגג.
אולי הקונסטרוקציה לרשת הצל?
היא אולי הראית מסיבית אבל שוקלת כלום.

כשאתה אומר אכב מסעות אתה לטעמי מדמיין רכב שיוכל לשרת מספר מצומצם של אנשים בנוחיות ולזמן נסיעה ארוך יותר.
לא רביצה עם הטענה עצמית אלא נסיעת שטח ללא צוויליזציה.
לטעמי הרכב של רכס פחות מגניב אבל הרבה יותר מתאים להגדרה של איך שאני הייתי בונה לעצמי וכמובן שאין רכב מושלם.

כך או אחרת, יש פה בהחלט שני רכבים נחשקים[/QUOT

הארה קטנה, ה LC שותה ליטר סולר כל 4-5 ק"מ בעוד הדיסקו מסתפק ב 8-10 ק"מ לליטר...יתרון משמעותי לרכב מסעות.

sambo
17-09-15, 12:41
אני רוצה להוסיף קצת לתקן ולהאיר על כמה נקודות
אך ראשית תודה לאסף הדו"ח מקיף ונכון ויש בו ללא ספק כמה נקודות למחשבה הלאה
אני גם מודה למי שהגיע הקשיב ומביע גם כאן את דעתו.
קצת לגבי דברים שנכתבו
אני מודה שטעיתי שלא פרסתי יכולות והשארתי חלק מהותי של פריטים במארזים שלהם
חשבתי לתומי (ופה הטעות) שהתמונות שכבר העלתי שזכו ללא מעט הערות / הארות נתנו פרספקטיבת יכולות
כאמור הייתי צריך לפרוס מלא או אז התמונה הייתה ברורה יותר.
אני רוצה גם להתייחס לכמה שורות שנכתבו פה.
לגבי תאורת המחנה היא קיימת למי שנשאר עד סוף ההסבר תיארתי 3 חצובות שמקבלות תאורת שטח מפזרת
כולל שני פנסי לד בחזית שגם הם כשמסובבים אותם מאירים יחד עם הלד האחורי כמעט את כול סביבת הרכב.
לגבי משאבת לחץ כיוון שבמקרה אני ורכס משתמשים עם אותה משאבה הלחץ זהה הממה אצלי זה עובר דרך מסנן ראשוני קוקוס פחם
אזי הלחץ יורד יש ניתוק מהיר והיה אפשר להצמיד ברז גינה ללחץ משמעותי זה נעשה מדי פעם כשאני צריך לשטוף בלחץ לא הפעם סורי.
לגבי הזבל יש לי אשפתון קבוע על הגלגל הרזרבי לא צוין בהסבר קיים בתמונות.
ההתייחסות שלי לגבי אשפה מעבר למטבח מקבלת מימד חדש כי אני גם סוחב שירותים כימיים וחומרים לנטרול שינוי מצב צבירה לנוזלים
ואחסנה באשפתון יעודי לא משאיר כלום בשטח ולא מכניס אשפה לרכב.
לגבי תצורת הנווט שלי בארץ ובירדן אני מנווט בעיקר מינסיון כיוון שאני יוצא לא מעט למסעות בחו"ל וכיוון שאני לא רוצה להיסחב עם מפות נייר
וכיוון שאיני רוצה להיכנס לחשובי מצפן מגנטי מצפן גיאוגרפי חישובי סטיות ועוד כול מיני מעכבי מסע אני משתמש במפות דיגיטליות נייר סרוקות של
כול העולם ג'י פי אס לכול מכשיר רובם פסיביים חוץ מאחד מוביל לנקודה. כיוון שלא פעם אני מוצא עצמי במקומות שהייתי רוצה שמישהו ינתר את מסלולי
אזי הוספתי מכשיר לוויני שיודע גם להעביר תשדורות וכאמור מיקום גלובלי מדוייק.
לגבי לינה והייתי מוסיף גם אירוח אני כאמור יישן באוהל הגג אוהל הצד שזה בעצם ציליית צד עם כילה מלאה וסגירת חפ"ק זהו בעצם חדר מנוחה
או תוספת חדר שינה עם שתי מיטות שדה מזרונים מתנפחים כריות מתנפחות שקש"ים ושולחן אלומיניום מתקפל ביניהם אחלה סידור חבל שלא פתחתי כבר נכתב.
אוהל מקלחת / שירותים וצינור מקלחת גם לא נפתח מי שיחזור לשרשור יראה בבירור את התמונות.
לגבי הסופיות במצבר אלירן וגם אסף צודקים הנושא כבר בטיפול זה היה שלב ביניים לא ראוי הביקורת נכונה ומכאן בונה.
חישובי משקלים יחס בין משקל על הגג לבין משקל על ריצפת הרכב העובדה שאני מצוייד עם קפיצי אוויר ובכלל במתלה במאפשר לי לשנות / לתקן
גם זוויות רכב (שפצ"ים) גם שליטה בארטיקולציית מתלה הקשחה או לחילופין ריכוך והכול דרך הקוקפיט מאפשרת לי תמרונים ולקיחת "סיכונים"
שרכב "רגיל" לא יכול כך שהעלאת מרכז הכובד אצלי נלקח בחשבון בפועל השפעתו מינימלית .
לגבי רביצה / נסיעה ארוכה מחוץ לגבולות הציבילזצייה הייתי אומר שרכב עם אנרגייה עצמאית גם תוך כדי התקדמות מקל על ספקים משמעותית
כול שכן בחנייה ארוכה פריקה ב "טעות" של מצבר או שניים אינה אישו אצלי בכדי למלא מצברים צריך מנוע אצלי ממש לא מנוע לא עובד אין חשמל
אצלי ממש לא צידנית עם קרח לכמה ימים מספיקה מקרר בצריכה נמוכה עם תא סולרי אין סוף, כננת לחילוץ עצמי חובה בעיקר כשאתה לבד סוג של העזה
חישובי כדאי לא כדאי להיכנס בוץ מעברי מים מעלות או דיונה בקיצור לא נכנס לוויכוח האין סופי לנדקרוזר או לנדרובר כול אחד יבחר על פי כיסו או כול פרמטר
שיבחר .
לגבי איבזור רכב למסעות זו לא גחמה שלי או של רכס מספיק להיכנס לפורומים בחו"ל קצת לקרוא בכדי להבין מה צריך ומה לא הכול כתוב ביצוע אצלך איכות הרכבה יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסא כול אחד ע"פ יכולותיו.
לגבי זה שאני מהתחום אני מוכר לג'יפאים ורכס לא תמים משהו לא ?!
חברים באמת לא משנה מי ינצח למדנו האחד מהשני דיינו שתינו אחלה בירה דיינו תודה אלירן
העיקר שנצא למסעות כמה שיותר כול אחד ע"פ דרכו.

opl
17-09-15, 13:10
דיסקברי בנזין 8-10 קמ לליטר?

תודה לכולם על המחמאות.

בועז אני מקבל את הדברים שאתה אומר לגבי התומך והגגון צלייה ועדיין סמואל הרבה מקדימה לדעתי.

asafk
17-09-15, 13:24
תעשו לי טובה. התומך הזה הוא מהדברים הדביליים שראיתי. בלי פירוט אבל יש בו כל כך הרבה שגיאות.

וחוץ מזה גלגל כזה הוא כל כך מלחמת העולם השניה...

אסף.

opl
17-09-15, 13:26
תן כבר פסיקה חשין...

דרור ברלי
17-09-15, 14:34
תעשו לי טובה. התומך הזה הוא מהדברים הדביליים שראיתי. בלי פירוט אבל יש בו כל כך הרבה שגיאות.

וחוץ מזה גלגל כזה הוא כל כך מלחמת העולם השניה...

אסף.

+1...

לא הייתי מרחיק עד ל"דבילי" אבל לטעמי ממש מיותר, אם לא ממש מזיק.
האוטו של רכס לטעמי, ממש זועק לצמיגים גדולים יותר. המכניקה של ה-75 לא תתרגש מ-33 ואפילו 35. זה גם יסדר לו חלק מבעיות זוית הנטישה.

opl
17-09-15, 15:11
הרכב לא נעול נכון?

עידו לוריה
17-09-15, 17:12
נעול בחנייה [emoji12]

עידו

KOOKE
18-09-15, 07:54
איי שם בתחילת השירשור כבר כתבתי. אין ולא יכול להיות רכב מסעות אולטימטיבי בלי כננת.

לדעתי גם מקרר הוא הכרח ברכב מסעות אבל עוד איך שהוא ניתן להסתדר בלעדיו.

בלי כננת לא הייתי יוצא לבד גם ל״מסע״ של 5 דקות מחוץ לכביש- כזה אני פחדן שחושש להיתקע.

opl
18-09-15, 08:10
בסדר העדיפויות שלי הייתי שם נעילה לפני כננת לרכב מסעות.
אבל זה מה שיפה/מסובך בסיפור, כל אחד מגדיר לעצמו מה זה רכב מסעות.

boaz avrahami
18-09-15, 08:26
איי שם בתחילת השירשור כבר כתבתי. אין ולא יכול להיות רכב מסעות אולטימטיבי בלי כננת.

לדעתי גם מקרר הוא הכרח ברכב מסעות אבל עוד איך שהוא ניתן להסתדר בלעדיו.

בלי כננת לא הייתי יוצא לבד גם ל״מסע״ של 5 דקות מחוץ לכביש- כזה אני פחדן שחושש להיתקע.

בהחלט מעורר מחשבות.
אתה כמעט תמיד נוסע בקבוצה ויש לך כננת ( אגב, כמה פעמים השתמשת בה?)

רכס מטייל לבד לא פחות ממך ונוסע לבד ובלי כננת.

שניכם מגיעים הביתה בשלום כבר שנים.
אולי הגיע הזמן שתפסיק לפחד?

boaz avrahami
18-09-15, 08:29
תן כבר פסיקה חשין...

אסף, אין חשש שהנגרר ישאר בסדנא גם אם רכס יוכרז כזוכה [emoji41]
הוא התחייב בפני שההבדל יהיה מי יחליט לאיזו עמותה יתרמו אותו.

הנגרר עומד ומוכן לרישוי כבר הרבה מדי זמן. תן הכרעה

OFF-RoaD
18-09-15, 08:41
אני מציע לתרום אותו ליונתן ומחלקת הנוער (או מה שזה לא יהיה) בה הוא עובד בעמק.

ורגע. אולי בכלל, רק אולי, המתמודדים יסכימו להפוך את הנגרר לתרומה בכל מקרה, מה שיקל מאוד על אסף בהחלטה, ויהפוך את תחרות זריקת הרפש הזו למשהו קצת יותר ראוי לפלטפורמה בה היא מתנהלת?

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

opl
18-09-15, 08:46
לא קראת את כל השרשור נכון? הנגרר נתרם.

יונתןמצפה
18-09-15, 09:07
אני מציע לתרום אותו ליונתן ומחלקת הנוער (או מה שזה לא יהיה) בה הוא עובד בעמק.

:)
תודה, אבל אין צורך.
אני בטוח שכל אחד משני הצדדים יבחרו לתרום אותו לעמותה נזקקת באמת.
אנחנו לא כאלו.

asafk
18-09-15, 10:03
ההכרעה כאמור היא קשה.
ובנקודות.
וממש לא על איזה מהשניים הוא אולטימטיבי או בנוי ברמה גבוהה יותר.
ההכרעה וזה מה שקשה לי היא על הרכב המאובזר ביותר ציוד. וכיוון שאצל סמואל המערכת גמישה לגמרי וורסטילי הוא אמור היה להיות הזוכה. גם ניהול האנרגיה שלו כולל יתירות והכננת, הכננת.
אבל מה שחסר שם זה מקום. בלנדקרוזר אפשר לאסוף עוד פיסות ציוד לא חשובות ובלנדרובר זה משחק טטריס.
בנוסף אני מעריך את הצניעות של הלנדקרוזר (גם אם לא של בעליו כפי שניתן היה לקרוא בדיון הזה), צניעות שבעזרתה אני רואה אותו משתלב בשולי כפר נידח בעולם השלישי בלי לסמן למרחוק שהנה הגיע זר עשיר.
ובשורה התחתונה הרשימה ארוכה יותר... והרי הוכרז מראש שמי שיש לו יותר ארוך מנצח....

וגם לא ממש חשוב לי לאיזה ארגון הנגרר ייתרם. מהשומר הצעיר לשומר החדש - העיקר שנראה לי שנלמד כאן לקח על טעמים שונים ועל כבוד הדדי.

ותודה לשני המתמודדים על הרוח הספורטיבית שאחזה בשניכם. זה היה נראה אבוד לרגע..
אז רכס... הכבוד שלך ואתה מוזמן לספר מי יקבל את הנגרר.

אסף.

opl
18-09-15, 10:18
http://i.imgur.com/q3iCWqE.gif

נדב ש.
18-09-15, 11:20
בלי קשר לכלום ולאף אחד, לא יודע למה אבל היתה הרגשה שהרכב עם האות "ט" ינצח.... משום מה ככה זה תמיד... וזה דווקא מעניין למה, הרי אין בו כלום "מושך" וגם לא "מעניין" גם כשהוא מצב מקורי.

רכס חיים
18-09-15, 12:12
אסף ,תודה.

אצטרך לחפש נתרם בימים הקרובים,ואודיע כאן. אבקש מהפורום לתת כאן הצעות .

תבלה בחו''ל,ותחזור בשלום.

amirk
18-09-15, 13:30
אשמח להציע את חוג משוטטים בו אני מדריך כגוף מועמד לקבלת הנגרר.
החוג פועל משנת 1999 הוא לכיתות ג עד ט. מטרת החוג הוא הכרת הארץ והשטח על ידי טיולים רגליים בתדירות של כטיול אחד בחודש.
כל העובדים בחוג עושים זאת בהתנדבות כמובן.
כבר הרבה זמן חולמים על נגרר מטבח שיאכיל 70 ילדים רעבים ומלוויהם בטיולים הדו והתלת יומיים.

sambo
18-09-15, 13:46
יש החלטה ואני מברך עליה
למדנו דבר או שניים ועל כך תודה לכולם
שכרנו בעצם התרומה של הנגרר מקווה שיתרם לגוף ראוי
שנה טובה
גמר חתימה טובה
סמואל

Bernard
18-09-15, 14:45
קמתי מוקדם אז עד ההשכמה של כל הגמדים, יש כמה דקות, לשחרר קיטור.
מקסימום, נשלח אח"כ..

זהו?
"אורך" הרשימה?
חבל שלא הצעתי לסמואל לקחת את ארגז הפעולה שלי מגבעתיים, עם אוסף הכלים - היה זורק אותו מתחת למושב ומיד הרשימה שלו היתה מוכפלת..

ניראות מוזנחת, היא המועדפת?תוספת מקום? שניתן יהיה לקחת עוד מטבעות מיותרים ועוד איזה וו לשקית אשפה(אחרי מו"פ של שנים, לפי הצהרת הבעלים)?

חיבורי חשמל עם "תנינים"?
יענו במקום מערכת חשמל כפולה ומכופלת (שעובדת ומוכיחה את את עצמה, שמשרתת גם מקררים וגם אור וגם הנעה בטוחה) ועוד סולארית, שתעבוד גם באמצע השומקום, יש העדפה למצבר יחיד "אבל טוב"?
זו "מהות הפרוביזורה"? המישמש של מיכלי הגז/מים+הצינורות המשתרכים - זה "רציני" יותר מחיבורי החשמל "הרעועים"?

נראה לי שהיתה פה העדפה של שמיכת טלאים (עם חורים פה ושם) ישנה ו"מריחה", על שמיכת פוך מודרנית ויעילה - רק לשם "האדרת ההתכרבלות" בכאילו נוסטלגית. נשב ונרעד מקור אבל "יהיה כיף"...

כמה מהר "פורסים" חנייה?
זה נכון כשמשווים "תפןחים לתפוחים", לא כשמשווים פתיחת כיריים ישנות לחמם מים לקפה ולנגוס איזה ביף-ג'רקי אל מול מטבח שניתן להכין בו ארוחת גורמה לעשרים אנשים...

וכל התיבות האלה, שתופסות מקום "מיותר"(?!?!?!?) - אני קורא לזה "מסודר".. במקום המישמש שנמצא בכל מיני "חללים" באוטו, שמקרקשים ונחבטים ומפוזרים בכל גומחה, שבין הדופן לקורת חיזוק...
איזו מין השוואה זו בכלל?

פריסה לשינה?
אני בטוח שאחי היה מנצח פה את שניהם - הוא, בהתחלה, היה מוציא שק"ש, משעין על הגלגל ו.. הולך לישון.
מה אתם משווים בין אוהל נוח ונקי ומאוורר לעומת מזרן מעופש (טוב... אני לא יודע אם זה באמת מעופש... אבל זה הרושם מכל התמונות.. אפילו שיכול להיות שיש ריח שושנים/ורדים) שזרוק בתוך קופסת פח ריקה?
זה כמו להשוות בין מלון דרכים ב-$10 (אולי נקי אבל נראה בן 400), עם מצעים בני 200 (אבל מכובסים), בקומת קרקע (והרכב חונה מול הדלת), לבין חדר במלון יוקרתי בווגאס, עם חניון מקורה ולהגיע אליו, צריך להשתמש במעלית..
בשניהם ישנים (בסופו של דבר) אבל באיזה מהם היית מעדיף לגור במהלך "מסע" של כמה ימים/שבועות?

או כמו להתחתן עם האישה המכוערת, שיודעת לבשל טוב רק שני תבשילים ולא יודעת לנהל שיחה עם אחרים ולוותר על על ההיא שהיא גם יפיפיה וגם מבשלת גורמה (ובמבחר) וגם אשת חברה.. רק על מנת "לא להוציא את העיניים" לאלה שמסביב...

כל ההשוואה הזו היא עניין של "גישה" - CJ, עם אוסף של "דברים" לעומת רכב מודרני ומדוגם ונוח.
אני בטוח של"ג'יפאי אמיתי" (או אולי גיפאי "אמיתי") הנוסטלגיה של ה-CJ תהיה קוסמת וישר יגיד "כזה אני רוצה"... אבל אחרי כמה ימים יצטער שלא בחר באופציה הטובה יותר..
נדמה לי שדרור הגדיר את זה יפה פעם, כשהשווה בין ה-CJ לסופה...

ועל זה היו אומרים... פחחחחח.

ובועז..
אני לא זוכר שסמואל (עם נעילות וכננת) פירסם פה מודעה של "בקשה לסיוע/עזרה/חילוץ" וגם לא יודע כמה פעמים שלמה יצא/חזר מטיול בלי להפעיל את הכננת..
אני רק יודע שלמרות כל הציוד והיידע והנסיון (בלטייל לבד...), רכס פירסם פה כמה פעמים "קריאה לעזרה" (מעניין מה היה עושה במסע לערבות סהרה...).
מטבע הדברים - כננת ונעילה ומערכת חשמל כפולה הם מסוג הדברים, שהם מיותרים לגמרי... עד שצריך אותם... ומספיק שפעם אחת אתה צריך ו..אין. על מנת להבין כמה חשוב שיהיה - במיוחד ברכב "מסעות".
כאילו.... כמה פעמים רצחו לנו ראש ממשלה? מי בכלל צריך אבטחה..

עידו לוריה
18-09-15, 14:47
אני מציע לתרום אותו למגמת מהנדסי מכונות בטכניון / קבוצת הפורמולה חסר להם בדיוק נגרר כזה לצורך הובלת הרכבים שהם בונים .
לבן גוריון יש כבר נגרר כך שהם מהבחינה הזו מסודרים .

עידו

רכס חיים
18-09-15, 16:20
שתי ההצעות שלמעלה ניראות מאוד מכובדות, והן תישקלנה ברצינות.

אשמח לנוספות.

OFF-RoaD
18-09-15, 18:57
אני מציע לתרום אותו למגמת מהנדסי מכונות בטכניון / קבוצת הפורמולה חסר להם בדיוק נגרר כזה לצורך הובלת הרכבים שהם בונים .
לבן גוריון יש כבר נגרר כך שהם מהבחינה הזו מסודרים .

עידו

שהטכניון יקנה להם. לא חסר לו כסף, הוא פשוט מתקמצן. כמו שאני לא מבין תרומות לחיילים בצבא (עוד גוף שהתרגל שאם הוא חוסך על האנשים שלו, העם ידאג להם), לא חושב, שצריך לפתור את הבעיות של הטכניון. אם מישהו צריך עזרה בשאיבת תקציבים מהמוסד הערכאי הזה, אשמח לייעץ.

אגב, יש בו גם נגררים שאפשר לשאול.

KOOKE
18-09-15, 19:40
בועז,
לי אישית אין כננת.
נכון אני תמיד מטייל בקבוצה. מה שעוד יותר נכון בכל טיול מי מהחבורה נזקק לחילוץ קטן אבל ממש בכל טיול. לרוב רצועה ומשיכה קטנה מספיקים.
טיול יומיים שלושה אינו מסע!
לי אישית מאד נצרב בתןדעה אותם מקרים בודדים שבהם ירדתי לשטח לבד ובינהם פעם שנתקעתי כי לא אמדתי נכון את עומק הבוץ למשל. זה לא נעים להזעיק חברים לחילוץ...
ברכב שיוצא למסע איי שם בלי חברים שניתן להזעיק לחילוץ או סתםלמשיכה קטנה כננת היא פשוט חובה ואביזר שיכול להיות ממש מציל חיים. מסע = למעלה משבוע שבועיים בשטח לבד שלא נדבר על שנה שנתיים.

boaz avrahami
18-09-15, 19:43
שהטכניון יקנה להם. לא חסר לו כסף, הוא פשוט מתקמצן. כמו שאני לא מבין תרומות לחיילים בצבא (עוד גוף שהתרגל שאם הוא חוסך על האנשים שלו, העם ידאג להם), לא חושב, שצריך לפתור את הבעיות של הטכניון. אם מישהו צריך עזרה בשאיבת תקציבים מהמוסד הערכאי הזה, אשמח לייעץ.

אגב, יש בו גם נגררים שאפשר לשאול.

מסכים לחלוטין!

לדעתי זה צריך להיות גוף שמשקף בעינינו את ישראל הטובה והיפה ושההנהלה שלהם פועלת בהתנדבות או בשכר צנוע.

משהו כמו נאמני הר הבית לדוגמא...[emoji12]

KOOKE
18-09-15, 19:45
נ.ב.

ברכות לזוכה (למרות שאישית בהיעדר כננת לא הייתי מכתיר רכב כזה)

הצעתי היא לתרום הנגרר לעמותת ״גדולים מהחיים״ - עמותה המסייעת ובין השאר מארגנת טיולים וימי כיף לילדים חולי סרטן.

ד ו ר ו ן
18-09-15, 19:51
שלמה,
אישית, הכננת אכן נוסכת בטחון.

בפועל, היא סוג של ביטוח ואני לא מוותר עליה, למרות שהיא נפרשת במקרה הטוב פעם בשנה.

כשהיא בעבודה, היא הכלי הכי נכון לאותו הרגע.

אבל..
מקריאה רבה של חוויות מטיילים בעולם הגדול, של כאלו שחיים במציאות שמאפשרת מסעות אמיתיים, להרבה מהם אין כננת.

ד ו ר ו ן
18-09-15, 19:54
טיול יומיים שלושה אינו מסע!
.
מסע הוא הגדרה פילוסופית ולדעתי הוא כל מצב בו הדרך מהווה את החוויה עצמה.

במיוחד כשיוצאים בלי תכנון, רק כיוון כללי.

amit1
18-09-15, 20:24
שלמה,
אישית, הכננת אכן נוסכת בטחון.

בפועל, היא סוג של ביטוח ואני לא מוותר עליה, למרות שהיא נפרשת במקרה הטוב פעם בשנה.

כשהיא בעבודה, היא הכלי הכי נכון לאותו הרגע.

אבל..
מקריאה רבה של חוויות מטיילים בעולם הגדול, של כאלו שחיים במציאות שמאפשרת מסעות אמיתיים, להרבה מהם אין כננת.
ברור לכל זב חוטם שרכב מסעות אולטימטיבי מחויב בכננת ועדיף נשלפת עם רסיבר מקדימה ומאחור במיוחד כשהעבירות של LC המדובר ממש לא משהו....(אפילו בהשוואה לדיסקו הקשיש והנעול של סמואל).

boaz avrahami
18-09-15, 21:03
יש לך רפלקס מותנה כמו לנתן שניר
[emoji23]

יונתןמצפה
18-09-15, 21:09
מסע הוא הגדרה פילוסופית ולדעתי הוא כל מצב בו הדרך מהווה את החוויה עצמה.

במיוחד כשיוצאים בלי תכנון, רק כיוון כללי.

לפי ההגדרה הזו, שתכלס אני מסכים איתה, כמעט כל הטיולים שלי ב- 5 השנים האחרונות (לפחות) היו "מסע", והסמוראי הוותיק היה "רכב מסעות".
אין לי כננת, ובאלפי (ואולי עשרות אלפי) הק"מ שעשיתי בשטח בשנים האלו באותם "מסעות" לא נזקקתי לכננת.
היו פעמים של "כמעט" (*הסיפור מובא מטה), והיו פעמים שמלכתחילה וויתרתי, אבל בשורה התחתונה הסתדרתי יפה בלי.

שלמה, כשאתה מטייל לבד, ובהיעדר תכנון, אין שום סיבה שתיכנס למקום שאתה לא בטוח ב- 100% איך אתה יוצא ממנו.
תמיד יש פאלטות, אבל הגישה בטיולים/מסעות האלו היא שונה. ומהרבה מצבים אפשר לצאת גם בלי כננת כל עוד אתה מתייחס למציאות כמו שהיא.

תכלס, הסיכוי להיתקע בטיול בדד הרבה יותר גדול מסיבות שלא קשורות לכננת כמו: 2 פנצ'רים, קפיץ שבור ובעיות טכניות כאלו ואחרות. למצבים האלו צריך להיערך בטיולי בדד הרבה יותר מלסיטואציות של תקיעה בשל בעיית עבירות.

ועדיין, כננת הייתה נותנת לי כנראה יותר שקט בחלק לא קטן מהמקומות.

*וזו הסיטואציה שבה כננת בהחלט הייתה עוזרת אבל למרות זאת הצלחתי להיחלץ גם בלי:
אחרי השיטפון הגדול של 2010 שבו קרס גשר ניצנה, נסעתי לראות את אזור המאגר של נחל לבן.
כמובן שבשטח לא נותר כל זכר לשבילים.
האזור מאופיין בשטח חולי ברובו, שכשהוא רטוב אין כל בעיה לנוע עליו ללא חשש.
אממה, אחרי שיטפונות כל כפל קרקע קטן שנראה על פניו חולי עלול להיות מלכודת לג'יפ כי מתחת לשכבת חול קטנה ממתינה ביצה חרסיתית ששואבת את גלגלי הרכב בהפתעה גמורה.
טעות קטנה שלי, ובתוך קפל קרקע כזה אני מרגיש פתאום שהרכב מאט אבל המנוע לא מוריד טורים.
בטיול רגיל עם חברים, כנראה שהייתי נותן קצת יותר גז. ואז או שהייתי עובר, או שהייתי שוקע כהוגן והם היו מחלצים אותי...
כאמור, הייתי רכב בודד, אני והבת זוג, אי שם בקיבינימט.. לא סיטואציה אידיאלית לשקיעה שכזו...
מיד באותה שניה שהרכב האט עזבתי את הגז ויצאתי לבחון את המצב.
הרכב היה שקוע בחול בקוליס בעומק הצמיגים +- כאשר מתחת לשכבת החול נמצא אותו בוץ אכזר.
הדבר הראשון שעשיתי זה להוריד אוויר לרמה פסיכית... אחרי זה, נכנסתי לרכב ומאותו מקום שבו עצרתי קודם ניסיתי להתקדם ס"מ בודדים שירימו מעט את הגלגלים מהנקודה שבה הייתי שקוע, אבל ממש ס"מ בודדים. זה הצליח.
הבאתי אבנים גדולות וריפדתי את הקוליס שיצרתי מאחורי יפה יפה.
רוורס נחוש ומהיר והרכב היה בחוץ!
ואם כל זה לא היה עובד, הייתי מוציא את ההייליפט, מרים את הרכב ומניח מתחת לגלגלים את מפזר הלחץ שאני סוחב איתי קבוע (סוג של פלטת עץ בינונית וחזקה).
ואם גם זה לא היה עובד, הייתי משתמש בהייליפט ככננת... (וכבר עשיתי את זה בעבר).

זה כל הרעיון כשאתה ב"מסע" או טיול של רכב בודד. לא להיכנס עם הראש בקיר ולעבוד עם הראש. בד"כ זה עובד :)

מצורפת תמונה של אותו אירוע.

נמרוד
18-09-15, 21:11
לכולכם יש רפלקס מותנה.

אף אחד לא חסין ביקורת, גם לאחר הזכייה בתחרות הרשמ"צ הארוכה ביותר במזרח התיכון.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

boaz avrahami
18-09-15, 21:30
סליחה.
זה לא נראה לי כמו ביקורת אלא המשך של חשבון עקיצות ישן.
בוא לא נהיה תמימים

עידו לוריה
18-09-15, 22:33
טוב אז יש גוף נוסף "השומר החדש" גוף עם ערכים ישראלים אמתיים .

עידו

קונסטון
19-09-15, 11:05
ברור לכל זב חוטם שרכב מסעות אולטימטיבי מחויב בכננת ועדיף נשלפת עם רסיבר מקדימה ומאחור במיוחד כשהעבירות של LC המדובר ממש לא משהו....(אפילו בהשוואה לדיסקו הקשיש והנעול של סמואל).
הרסיבר לכננת נשלפת מאחור אפשר ליד וו גרירה קיים?

עידו לוריה
19-09-15, 11:07
חייב להיות סימטרי ביחס לשלדה (מבחינת ימין שמאל).

עידו

קונסטון
19-09-15, 11:32
חייב להיות סימטרי ביחס לשלדה (מבחינת ימין שמאל).

עידו

תודה

boaz avrahami
19-09-15, 12:40
לוריה, אתה סגור על זה?

הכבל עצמו זז על הגלגלת 20-30 סמ כך שזה אף פעם לא ממש ממורכז

ד ו ר ו ן
19-09-15, 12:52
הקיבוע של הכננת, עם הברגים ממורכז ביחס לשילדה.

ואז הוקטור מאמץ יחסית ממורכז.

קונסטון
19-09-15, 13:07
לוריה, אתה סגור על זה?

הכבל עצמו זז על הגלגלת 20-30 סמ כך שזה אף פעם לא ממש ממורכז

אזהרה לכתיבה הדיוטית...הנה
אולי זה אל השרשור הייעודי לכך, אבל בכלל למי שיש וו גרירה נשלף, כיצד ישלב רסיבר לכננת ניידת...יחליף לרסיבר שהוא גם משמש עוגן לוו גרירה נשלף? וו גרירה זה לנגרר במשקל ידוע..רסיבר לכננת עשוי/עלול לחלץ הרבה יותר (קראתי משרשור אחר כאן)
ובכלל בקריאה על חילוץ ועומסים...נכתב שלא ראוי לחלץ מוו גרירה...אלא דרך אוזני עיגון בשלדה עם רצועה....כי משיכה מנקודה באמצע עלולה לפגוע בשלדה...בכלל:)...אז איך כננת שממורכזת עומדת בהתאמה ביחס לעקרון שראוי לחלץ משתי נקודות קצה שלדה.....? או שחיים צודק

ד ו ר ו ן
19-09-15, 13:15
תפריד בין העיגון לשילדה לבין העומס המותר על התפוח גרירה עצמו.

התפוח משמש למשיכת עגלה במשקל ועומס שהוא פחות ממשקל הרכב.

amit1
19-09-15, 13:29
סליחה.
זה לא נראה לי כמו ביקורת אלא המשך של חשבון עקיצות ישן.
בוא לא נהיה תמימים
צא מזה...זרום הלאה...מתחילה שנה חדשה :)
ועכשיו ברצינות, אתה הייתה מתכנן רכב מסעות אולטימטיבי שמתוכנן לנוע עצמאית מרחקים גדולים בתוואי שטח לא מוכר ללא כננת וציוד חילוץ בסיסי (שפלות, עוגנים,...)?
נסה לדמיין מצב בו אתה לבד שקוע עד לגחון בבוץ טובעני עמוק של אדמה שחורה 1000 ק"מ מנקודת הישוב הקרובה ביותר (רכב מסעות אמרנו...)
בנוסף, חובה לשפר את העבירות העצמית של הרכב מה שמחייב במינימום נעילות. ה LC המתואר חסר נעילות כלומר כלי די מוגבל בשטח. מה שכן, כשנתקעים אפשר להכין במהירות פופקורן כדי להירגע ולתכנן את המשך החילוץ...או לחליפין לשחק שש בש עם המלחציים האדומים.

עידו לוריה
19-09-15, 13:50
העומס בין התוף לגוף הכננת הוא תמיד סימטרי ביחס לברגים שמחברים אותה לרכב וכך אין משמעות לאיפה בדיוק הכבל מתלפף על התוף.

עידו

ד ו ר ו ן
19-09-15, 14:43
עמית,
שפאלות ועוגנים זה מותרות.

הוצאנו רכבים וטרקטורים משקיעות כאלו לבד, בלי סיוע חיצוני.

מסכים שהייתי בהחלט משקיע בנעילה אחת לפחות וכננת, אבל ממערב אחרי בלוגים של אנשים שבאמת עושים מסעות של שנים, להרבה מהם אין לא את זה ולא את זה, אלא שכל ישר להכיר את המגבלות.

יש זוג בלגי אם אני זוכר נכון, שחצה את אפריקה לרוחב ב-LC75, בדרכים צדדיות לא סלולות בלבד, בעונה הגשומה,רכב בודד, בלי שפאלות, כננת או נעילות.

שקעו ונתקעו וחילצו את עצמם.

ולעצור, להכין פופקורן או קפה או משהו דומה כשאתה מבין שאתה תקוע זה אחד הדברים הכי חכמים לעשות.

לא ישר לרוץ לנסות לצאת, אלא להרגע רגע, לחשוב ולתכנן.

רכס חיים
19-09-15, 17:03
דורון,אני יושב כאן ומתמוגג ממספר ''עייצה-גיבר'' שעושים אולי אולי 10% קילומטרים ממני בשנה ובשטח - (וגם זה בשנה טובה שלהם), - ויודעים יותר טוב ממני מה נחוץ לי ברכב..........שפאלות ,רסיבר,כננת אחורית,נעילות.......הכל - חוץ מטיפת שכל,והכרת המגבלות שלך ושל הרכב.

הרי לכל רכב בעולם יש לו מגבלה זו או אחרת - כולל את הרכב שטח הטוב בעולם. תן אותו לטמבל ותראה שכל מה ששמת עליו לא יחלץ אותו,כי הוא טמבל שבכלל נכנס לצרה הזו. וגם לי יוצא כל חמש שנים להיות טמבל פעם אחת.

תן לכל הפטפטנים כאן להיות בשטח לבד ובלי שום אמצעי חילוץ,ותראה איך השכל שלהם מכפיל את עצמו בשבוע - כי אין פתאום חברים עם כננת שיחלצו אותם.

וזה כולל כאלה שיודעים מאמריקה כמה המזרונים שלי מעופשים,כשהם בעצמם מתקלחים פעם בשבוע.........אם אין שלג.

הנה חזרתי אחרי שבועיים התאפקות - כי בלעדי הכל מת כאן. (בעוד שבוע אני בטח אושעה לצמיתות,כי יש מי שמחכים לי.)

savyon
19-09-15, 17:24
הנה חזרתי אחרי שבועיים התאפקות - כי בלעדי הכל מת כאן. (בעוד שבוע אני בטח אושעה לצמיתות,כי יש מי שמחכים לי.)

כמה שהמוות הזה היה נעים

sambo
19-09-15, 17:29
אני עושה 800% אם לא יותר ממך לשנה
ואני קורא פה בדיון שמתפתח דברי הגיון ועצות טובות
לא מאלו שכול הזמן מורידים פריטים שכול העולם החליט מניסיון שמוטב שיהיו ברכב מסעות
אלה מאלו שהתנסו בעצמם או פשוט הפעילו הגיון בריא
(מקרר קייק שפאלות עוגנים נעילות זה הכול מיותר, קראו על איזה זוג שהצליח לו אז יאללה מקישים
לכול המסעות הבאים ביקום בואו נעלה עוד פריטים אולי גם הם מיותרים / מותרות חחחחחחח)
חברים 2015 גם אני פעם יצאתי עם סובארו DL עם מקל ארטיק ופלסטר לסיני אז הכול היה מיותר כי לא היה וצלחנו.
נמרוד צודק אין חסינות בפני ביקורת
את הביקורת שלי עדיין לא השמעתי
אחכה בסבלנות שתתרום את הנגרר בכדי שלא יהיה לך תירוץ
ותאמין לי יש לי הרבה מה להגיד על הרכב שהוכתר ועל האיש שנוהג בו
התחרות הסתיימה ואסף החליט שהכבוד שלך ואני מכבד את ההחלטה
זה לא משנה כהוא זה את העובדות ועל כך בהמשך הדיון

Bernard
19-09-15, 18:08
ראשית - אני שמח שחזרת מתנומת הצהריים/שבועיים שלך - תמיד טוב שמישהו בא להצילך... כמו שאתה יודע טוב טוב..

שנית - אני עוד יותר שמח, שלמרות מה שאתה מצהיר, אתה דווקא כן קורא מה שאני כותב (ובטח זה "יפה" ליתר ההצהרות שלך..)

שלישית - מה שנראה כמו ברווז והולך כמו ברווז ומגעגע.. בד"כ הוא באמת ברווז ואם המזרנים לא מעופשים, יש לך רק על עצמך להלין, שאתה מזלזל בכל מה "שנראה טוב" ושומר על כל הדברים שלך במראה "משומש" אך (בסתר) מתחזק ומנקה הכל... זה נראה מעופש ואם זה לא... עימך הסליחה.

רביעית - מי ששומע אותך, יכלו בקלות לחשוב שהשמש זורחת לך מהתח.. רק הנסיון שלך נחשב ומלבדך.. אין ולא כלום. אתה לא לומד מאיש ולא מתייחס לנסיון של איש.. הכל הבל הבלים, מלבדך.

חמישית - אולי זה נשמע כך אבל אני בכלל לא "נגדך" ואפילו מחבב אותך ויודע, מנסיון של מספר מפגשים אישיים (ועוד כמה מסיפורים של אחי) שאתה (לפחות בשטח) איש מאוד נחמד וחביב וחייכן ושמח לעזור ולחלוק את כל הדברים המוסתרים/מפוזרים/מאוחסנים ברכבך, עם כל מי שאתה פוגש בשטח.
אני בטוח שיש לך סיבה טובה להציג את עצמך, באופן שאתה מציג, "מחוץ לשטח"... ממש כמו העקרב ההוא , על גב הצפרדע.

שישית - עם כל הכבוד לאסף (שנראה שלמרות הכל, נגרר אחרי ההצהרות שלך מתחילת השירשור ולא השכיל להתעלות ולהפוך את ה"תחרות" למשהו רציני ונשאר/התיישר עם הפארסה), הבחירה שלו, שהכתירה אותך כבעלים של רכב המסעות האולטימטיבי, חוטאת לכותרת השירשור - וחבל.
ממש כמו שנמרוד כתב - לא מסעות ולא אולטימטיבי. יותר נכון היה לכנות אותו "מחסן החלפים/פריטים/המצאות/גרוטאות המתנייד, העמוס ביותר" (שכל אחד יבחר, כראות עיניו).
את הרצינות הראוייה ביותר ל"תחרות", כמו שהצגת אותה, הציג גדי צוקר (אני לא אצטט - מי שרוצה, שיחפש).

שישית - אם פעם בשבוע זה לא מספיק, רק תגיד... אני אתקלח יותר. אולי אפשר לדחוס עוד איזו מקלחת באמצע השבוע..
אני כ ן משתדל ללמוד מאחרים..

- - - Updated - - -

אני עושה 800% אם לא יותר ממך לשנה
ואני קורא פה בדיון שמתפתח דברי הגיון ועצות טובות
לא מאלו שכול הזמן מורידים פריטים שכול העולם החליט מניסיון שמוטב שיהיו ברכב מסעות
אלה מאלו שהתנסו בעצמם או פשוט הפעילו הגיון בריא
(מקרר קייק שפאלות עוגנים נעילות זה הכול מיותר, קראו על איזה זוג שהצליח לו אז יאללה מקישים
לכול המסעות הבאים ביקום בואו נעלה עוד פריטים אולי גם הם מיותרים / מותרות חחחחחחח)
חברים 2015 גם אני פעם יצאתי עם סובארו DL עם מקל ארטיק ופלסטר לסיני אז הכול היה מיותר כי לא היה וצלחנו.
נמרוד צודק אין חסינות בפני ביקורת
את הביקורת שלי עדיין לא השמעתי
אחכה בסבלנות שתתרום את הנגרר בכדי שלא יהיה לך תירוץ
ותאמין לי יש לי הרבה מה להגיד על הרכב שהוכתר ועל האיש שנוהג בו
התחרות הסתיימה ואסף החליט שהכבוד שלך ואני מכבד את ההחלטה
זה לא משנה כהוא זה את העובדות ועל כך בהמשך הדיון

סמואל.

רק אל תתחיל להתעצבן.
מיותר לחלוטין, להתייחס יותר מידי ברצינות לחווייה הזו. היה חביב ותו לא.
ממש כמו להתייחס ברצינות ל"תחרויות ההיאבקות" האלה WWF וכו'...

opl
19-09-15, 18:14
לפחות לגבי השלישית - המזרונים והמצעים נקיים, באיזור השעה אחת בלילה עברה לי מחשבה להיכנס לתנומה קלה.

אבל אני כן מסכים עם משהו אחד, רכס שעל דפי האתר ורכס במציאות שונים הם, אפילו מאוד.

sambo
19-09-15, 18:14
יעקב זה ממש לא נכון שהוא לא לומד מאיש
תשאל אותו ממי למד את הטלסקופים והצילייה פעם היה לנו מפגש נחמד.
הממה לקח מוצר מדהים הוסיף לו 18 אינטש הפך אותו לתול"ר והציג אותו כשלו
בדיוק כמו צינור ההשקייה "להתגלגלות" מתחת לרכב התגלגלתי מצחוק.
בחייאת רבאק עלאק לא למד מאיש והרשימה עוד ארוכה
גם אני שמח לחזור לדיון הפעם אין תחרות הפעם יש דיון מהותי
"האיש וההגדה"

boaz avrahami
19-09-15, 18:19
נראה לי שרכס מאתגר אותכם עם פרובוקציות למבחן מסע שטח ברטוב...

מי שלא רוצע לבלוע את הפתיון הזה שלא יקפוץ להגיב על הפרובוקציות.

רכס של המקלדת ושל החיים האמיתיים הם שני אנשים שונים ללא ספק

Bernard
19-09-15, 18:28
אל תתלהב מעצמך, בועז.

הוא לא מאתגר ולא נעליים - קוריוז. לא יותר.

וברור לחלוטין, סמואל, שכל ההמצאות "שלו", הן לא כ"כ שלו... וזה כולל המון דברים שהוא מעלה פה... אבל זה חביב לקרוא ולהגיב ולחלוק שירשור עם ההגיגים שהוא מעלה.
וזה נכון לתנור המונגולי והציליה והמלחציים וה"מיתקן לשקית הזבל" והמים והמגירות והמתקן המתקפל לכיריים והגלגלת "לשיפור העבירות" ועוד הרבה דברים ש"נולדו" במוחו של "האורים והתומים"/הג'יפאי האמיתי.

אבל, יאללה... נזרום. קטעים.. עד "מופע ההעלבות" הבא של חיים:rolleyes:
רק שלא ישעו אותו שוב (ואני לא מבין למה עשו זאת מלכתחילה..)

רכס חיים
19-09-15, 18:37
בא נתחיל בזה שאינך מכבד את התוצאות. ודבר שני - למען ההיסטוריה - התחלת בהשמצות ראשון - ''אחכה בסבלנות שתתרום את הנגרר........וכו''. אז בבקשה.

אם מדברים על עובדות,אז 800% נסיעות יותר ממני בשטח זה יוצא בערך 200,000 ק''מ בשנה. זה בערך 1,000 ק''מ ביום בכל יום עבודה בשנה. זה מה שאני עושה בגרמניה על האוטובנים ביום אחד עם מרצדס 300 - ואנו מדברים על נסיעות שטח. ועוד לא דיברנו על דיסקו בנזין,שצריך בזמן הזה שני אוברולים - לפחות.
תקן את המספרים בבקשה........

גם אני לא מרוצה מהתוצאה.חשבתי שההתמודדות תהיה עם הפטרול של ג'וי או רכב מסעות אמיתי דומה. במציאות ניצחתי רכב קייטרינג המיועד למלצרות שטח,שיודע להעמיס עליו כל דבר בהתאם לסוג הממולצרים והיקף תשלומם. זו לא היתה כוונת המשורר כאשר העמדתי את הפרס בשווי לא קטן.רציתי את החבר'ה וקיבלתי ''רכב חברה'' משעשע.אם הייתי יודע מי יכנס לתחרות חובבים,לא הייתי מתחיל בזה.

בכדי לתקן את התוצאה המעוותת,אארגן תחרות חדשה בה נצא מצאלים דרך השטח עד לאילת,משם נחזור דרך השטח עד לצאלים ובמשך 4 או 5 ימים השיפוט ילווה אותנו ויבדוק בצמוד את תיפקודי הרכב,הנהג, המים הדלק,עצירה לקפה,עצירה לארוחה,פריסת לילה,מעברים קשים,ותפקוד משולב רכב/נהג.
ללא נוסעים בתשלום,שצריכים מלצר ראשי צמוד. ראש בראש לשרות עצמי - כמו במסע שטח נטו של אוהבי שטח ולא אוהבי כסף.

תהיה לך הזדמנות נוספת להראות שכוסות היין חיוניות לשטח,- ולא כדי לקשקש בזנב מול נוסעת עדינה ששילמה הרבה כסף - בכדי למלצר לה. הסיטואציה מוכרת לך ?

ועוד לחשוב שיש לך 20 מפונפנים כאלה בכל טיול שצריך לשטוף אחריהם את כל כוסות היין,ועוד לא דיברנו על כלי-האוכל ועל בית השימוש הכימי.........

רכס חיים
19-09-15, 18:47
הדבר היחיד שלמדתי מסמואל זה - שתופרת סמרטוטים יכולה לעשות זיוודים לג'יפים. וואאל'ה........

לא שמישהו קונה את זה. העיקר שיש תופרת.

אני פורש כאן כי זה עלול להזכיר לסמואל התנצחות קודמת ,והיום הוא כבר לא צעיר כשהיה.

opl
19-09-15, 18:56
ומי אתה חושב שיצתרף לתחרות/מסע? אלה שנמנעו מלהצתרף הפעם? למה להם אחרי שקראו את השרשור הזה...

boaz avrahami
19-09-15, 19:00
רכס, תרגיע כבר עם הסגנון הזה.
לא מכבד אף אחד ובטח לא אותך.

סמואל מייצר מוצרים נאים ואיכותיים לא פחות מאלו שאתה מייצר.
אל תזלזל בעבודתו ומפעל חייו כפי שלא היית מקבל זלזול בעבודה שלך.

אפשר להתווכח ולהשתעשע גם בלי להגיע לפינות המלוכלכות

nirs
19-09-15, 19:24
גם אצלי בדיפנדר יש מספר מוצרים של סמואל שמחזיקים כבר שנים לשביעות רצוני המלאה...

היות והמנצח הוכרז ומפה אפשר רק להתדרדר, מציע למנהלים לנעול את השרשור.

ד ו ר ו ן
19-09-15, 19:55
סמואל,
הבעיה שלך, והיא בעיה אמיתית, היא שמלבד הדיעה שלך כולם לא מבינים וכולם דבילים.
והסממן הכי טוב לזה הוא ההתגוננות ההתקפית שלך.

אז סלח לי מראש, או שלא, אבל נסיעה על הכביש לבילינג אלף פעם ברצף, מבחינתי היא לא מסע ולא שטח.

ומי שמתעקש להמציא את הגלגל בעצמו עד שהוא מבין לבד, בלי ללמוד מנסיון של אחרים, גם אם כתוב, את הטוב והרע, זה לא ״נסיון״, זו ראש בקיר בהתנסחות עדינה.
אישית, יש לי הרב. הערכה וענווה לקרוא וללמוד ממי שחצו את אפריקה ברכב בודד, בלי חצי מהציוד שיש לך ברכב, או יצאו למדבר בצ׳אד לשלושה שבועות ע״ב צידה עצמית.

הנסיון שלך להנמיך את הסביבה כדי לבלוט מרשים אחדים, אבל לא את כולם.

אפילו את המחמאות ונקודות הזכות שנתתי לך לא הבנת ותקפת.

יובל48
19-09-15, 20:00
אילמלא הצבע האפור הייתי בטוח שאני בצהוב.
נגמרה התחרות,והעסק נעשה מכוער.

נמרוד
19-09-15, 20:18
את התחרות החדשה רכס, תארגן במקום אחר - פייסבוק למשל.

סוף.

-->