התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם



עמודים : 1 [2]

noams20
11-11-16, 11:20
https://www.youtube.com/watch?v=_Jh4VCfii38

noams20
25-11-16, 08:07
https://www.youtube.com/watch?v=MYBrQQnFLPE

lizard
01-12-16, 18:56
הסבר על המעשנה שבניתי ושלבי הבניה.

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/101716-%D7%9E%D7%A2%D7%A9%D7%A0%D7%AA-GRAVITY-FEED?p=726815#post726815

noams20
08-04-17, 12:55
טוב חברים ,
הגיע הזמן להחיות את האשכול הזה שנידחק לסוף
ואם מישהו עשה בשר מעושן או דגים אז שיפרסם קצת
נישמח לראות פרסומים כי החג מתקרב
נועם

jacob72
08-04-17, 15:45
https://www.youtube.com/watch?v=rEy8W_4zSHA
מה שהעלת זה החיקוי החדש והמאוד יקר.

יש לי המכשיר המקורי. איתי כבר 8 שנים,עובד מעולה ,עלה לי 200 שח בארה"ב. מליץ

https://www.spitjack.com/product/GRIZZLY-COMBO.html

opl
08-04-17, 17:05
התחדשתי במעשנה חדשה ויחסית ניידת טיולים

לא מצאתי תמונה ברורה שלה - היא במרכז התמונה מעל המחצלת בצד ימין

114237

עישונים שונים ומשונים:

נטחי אנטריקוט שלמים ונתח שוורמאה מעושן
114230

טבעות בצל עטוף בבייקון
114233

בורגר בטבעת פלפל עם צ'אדר
114235

צ'ך
114234

114232

אנטריקוט פשוט
114236

jacob72
08-04-17, 18:47
למישהו יש נסיון על המעשנת של Weber ?
האם היא מתאימה לבניין מגורים עם שכנים,או שכמות העשן,תייצר בעייה ?

אני מעוניין לרכוש מעשנת קטנה,שתתאים לאווחת השכנים

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

RINCEWIND
09-04-17, 16:38
לדעתי אין מעשנה על גחלים שמתאימה לבית משותף, אולי חשמלית אבל איתן אין לי נסיון

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

jacob72
11-04-17, 14:46
שאלות תם (ללא נסיון עדיין) למומחים:

1.מה תפקיד מים במעשנת?
2. האם כמות המים במעשנת משפיעה על התוצאת הבשר ?
3. בפורומים בחו"ל הדעות חלוקות:כמות גדולה של עץ לעישון ואחרים מצדדים בכמה שפחות עץ לעישון הכוונה לריח,כי הוא משפיע על מרירות הבשר,האם זה נכון ? ואם כן אז מה ממולץ?
4.חבר ממערכת הבריאות אמר לי ,שהוא שמע פעם כי בשר מעושן עלול לסרטן מחמת כמויות העשן שנכנס למערכת העיכול. מישהו שמע על זה ?




Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

jacob72
11-04-17, 14:47
לדעתי אין מעשנה על גחלים שמתאימה לבית משותף, אולי חשמלית אבל איתן אין לי נסיון

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
תודה. בדקתי את התקנות של הדיוור המשותף. מותר להדליק מה שרוצים על גז או חשמל. הזמנתי מעשנת עם גז.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

lizard
11-04-17, 17:27
כנה תשובות. את כמות השבבים (במקרה שלך אתה צריך שבבים או כופתאות ולא ענפים או עצים) אתה תקבע על פי כמות העישון שאתה רוצה. בכל נקרה זה רק לארומה ולא לחום. אתמול לסדר עשיתי נתח 2 קג אנטריקוט והוא יצא טיפה מריר בגלל יותר מידי עישון. לא שמתי מספיק גחלים ויותר מידי עץ. היה המון עשן.
שמים מים בשביל לשלוט בטמפרטורה וגם כדי שלא לייבש את הנתח. את המידות המדוייקות או המכניזם שעושה את זה אני לא יודע כי בדרך כלל אני לא משתמש בזה. אתמול שמתי בקופסת שימורים של אפרסקים משומרים קצת מים וקצת יין פטישים. לא הרגשתי הרבה הבדל. עניין של ניסויים.
זה לא עשן אלא פיח כמדומני. אבל אתה לא חי בלונדון של המאה ה18 ואתה לא אוכל בשר המעושן חזק כל הזמן וגם אם יש פיח אז בדרך כלל מסירים את השכבה החיצונית. אז אל תדאג.

איל מ
11-04-17, 18:49
כל מה שאתה אוכל על האש הוא מסרטן. בעישון אתה מקבל כמויות גדולות של תחמוצות שקיימות בעשן ונספגות בבשר.
מצד שני, כנראה שגם לשבת בבית עם פלאפונים, ראוטרים ושאר ירקות זה מסרטן.
האם זאת סיבה לשבת במערה ולאכול בשר נא וקר מצבי שצדת זה עתה עם חץ וקשת?
צריך לדעת איפה לשים את הגבול.

OFF-RoaD
11-04-17, 21:39
האם זאת סיבה לשבת במערה ולאכול בשר נא וקר מצבי שצדת זה עתה עם חץ וקשת?


דווקא נשמע מפתה.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

KILLER WHALE
12-04-17, 16:48
מעשנת מדוד שבניתי והורדתי את כל ציפוי האמאיל ממנה היה קשה רצח אבל ירד בסוף
במעשנת אופציה של עישון על רשת או בתלייה ע"י ווים ויסוט חום ע"י פתח איוורור וכמובן ויסות עשן ע"י פתיחת וסגירת הארובה
כולל מדף צד מאיפיאה
לסירטון קצר של דגים במעשנת
https://www.youtube.com/watch?v=7DkNz1LjkmE

114279

GodsFather
28-10-22, 14:04
נקפיץ קצת את השרשור

שבבים למעשנה - במה אתם משתמשים?

עישון על ידי קופסת שבבים למנגל - מישהו התנסה?



Sent from my HD1903 using Tapatalk

opl
30-10-22, 08:16
אני משתמש בצאנקים למעשנה. יש כמה חברות בארץ
לדוגמא
https://balko.co.il/product-tag/%D7%A6%D7%90%D7%A0%D7%A7%D7%A1/


במנגל גז הייתי משתמש בPELLETS. אבל לא בקופסאת עישון אלא בנייר אלומניום שהייתי מקפל לכדי כלי שהכיל אותם.בפנים גם הייתי שם גחלים של נרגילה (לא אלה שנדלקים לבד, אלה שמדליקים עם כלי חשמלי)

Pageup
30-10-22, 11:47
נקפיץ קצת את השרשור

עישון על ידי קופסת שבבים למנגל - מישהו התנסה?

Sent from my HD1903 using Tapatalk

ניסיתי את המוצר הזה (https://www.amazon.com/gp/product/B06Y3SL196/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s01?ie=UT F8&psc=1)שהיו עליו ביקורות טובות (צינור רשת) עם בPELLETS.
עשה הרבה עשן אבל זה לא היה זה.

ש01
31-10-22, 10:35
פחמים למנגל...
מדליק, אחרי כמה דקות כבר אין הרבה עשן ואפשר להתחיל

בעבר עבדתי עם גזעי תות או הדרים, אבל טעם העישון היה חזק מידי לחלק מהקורניבורים

opl
31-10-22, 11:12
השימוש באותם צאנקים, שבבים, פלטים במהלך העישון צריך להיות מתון. הטעם המעושן מגיע מעצם הצלייה האיטית כשמקור החום הוא גחלים/פלטים. כאשר מקור החום הוא גז או חשמל יש יותר חשיבות לאותם צאנקים, שבבים, פלטים. מאותה סיבה אני לא רואה שום הבדל בין הנינגה גריל שיושב לי במטבח לגריל גז שיושב לי במרפסת, אלה מקורות חום חסרי טעם. אותן קופסאות עישון הן תוספת נחמדה לגריל גז אבל לא מעבר. זה לעולם לא יהיה אותו תוצר.

לזכרוני פקאן ותפוח לא מעמיסים יותר מידי בעישון.

אומי5
31-10-22, 13:07
אני עם מעשנת פחמים, לרוב מסתפק בפחמים טובים וטעם עישון נטרלי. לפעמים זורק חתיכת פקאן, סתם כי יש לי כמויות.

-->