צפייה בגרסה מלאה : שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם
טוב חברים ,
פתחתי כאן אשכול לכל חובבי העישון בשר
אז חברים בואו תראו לעוד חברים את המעשנת שלכם או עישון בשר מגרה
שעשיתם או שיש לכם מתכון טוב לשתף
תודה
זאת המעשנת שבניתי ולא סימתי בגלל שכנה מטרידה ורעה
שלא נתנה לי לסים את הפרויקט של המענשנה שלי
ואני צרפתי תמונה שלה
104910
http://srv2.jpg.co.il/4/56815c5a47e7d.jpg
מה הטריד את השכנה? הרעש של העבודה או זה שאתה הולך לעשות עשן?
אם אתה מהמרכז, וגם אם לא בעצם, אתה מוזמן לבוא לסיים אצלי במסגריה.
הי lizard
האמת שכל דבר היה מתריד אותה שאני עבדתי על המעשנות קודמות
הוא אומרת לשכנה מה יש לו עסק והוא בונה סורגים אבל אין עם מי
לדבר היא גרה בשכירות ובשביל לנקום בי שלחה לי פקחים על המחסנים
שבניתי לפני 20 שנה יש אלוהים בשמיים היא את העונש שלה תקבל באיזה יום :)
אם אתה צריך מקום אני חןשב שאוכל לעזור לך. תוכל לשכור אצלי. כולל ציוד כמובן
תודה על ההצעה lizard אבל אני לא יכול להרשות לעצמי
מאיפה אתה?
כשהייתי סטודנט היה לי מחוץ לחלון בחור שפתח בית מלאכה לסורגים בחצר. הרס לי את הבריאות!
אם זה אתה- תצטרך להזמין אותי לארוחת בשרים מעושנים כדי לכפר על עוונתיך. :cool:
תיראו איך בונים מעשנות בארצות הברית שווה צפייה
https://www.youtube.com/watch?v=cVvx3bFMJjY#t=381
https://www.youtube.com/watch?v=Ny312wdaDpk#t=148
יפה לראות בעל מקצוע שמכבד את עבודתו בצורה כזו מרשימה.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
104987גם אני נדלקתי על העניין ורציתי לבנות אחת. אחרי שקצת קראתי על הנושא והבנתי שתפקיד הגחלים הוא להיות מקור חום ובעצם מקור העשן הוא כפיסי העץ, החלטתי שאין יתרון משמעותי למעשנת פחם על מעשנת גז וחבל על כל העבודה שאני הולך להשקיע. רכשתי מעשנת גז של CHARBROIL (1450 ש"ח כולל צינור גז ווסת) וביום שישי היה הטסט הראשון.
התוצאות לפניכם (הייתי מרוצה מהרכות והנראות - פחות מהטעם שהיה מבוסס על יין אדום. נמשיך להשתפר...)
תתחדש על המעשנת oferl:)
איך יצא הבשר שהוא התבשל בגז
הבשר התבשל מהעשן והחום. מקור החום הוא גז אבל כמו שרשמתי קודם, לא נראה לי שמשנה כל כך מה מקור החום כל זמן שמיוצר עשן בכמות הרצויה מקפיסי העץ. הבשר עצמו יצא רך ועסיסי. פחות אהבתי את התיבול שלי וגם הגזמתי עם כמות העשן אז טעם העשן היה הרבה יותר חזק ממה שרציתי.
כמו שרשמתי, זה היה נסיון ראשון והשיפור יבוא עם ניסוי ותהייה. מבטיח להשתפר :)
הי
יש שני קבוצות בפיס שווה לשאול שם ואני ממליץ עליהם מאוד
https://www.facebook.com/groups/smokingmeat/
https://www.facebook.com/groups/hamaashena/
עידו לוריה
03-01-16, 22:13
מקווה לצלם מחר את המעשנת שלי , אבל בתור ספתח כמה תמונות ממעשנות תעשייתיות שבניתי , וביתיות.
עידו
105010105011105012105013105014105015
105005105006105007105008105009
תודה עידו
מאוד התרשמתי מהמעשנות שלך רואים שעשיתה עבודה
מאוד טובה ואני כבר מחכה לראות את שאר התמונות
עוד מעשנת שווה שלא הייתי מתנגד לאחת כזאת תוצרת ארצות הברית
https://www.youtube.com/watch?v=uZJ7FASv-jA
מכשיר פיצה על גחלים שווה צפייה כלל הכנת פיצה
https://www.youtube.com/watch?v=e-YADKAX4zY
פיצה זה נחמד... שאר הערוץ שלהם ביוטיוב פשוט פסיכי:
https://www.youtube.com/user/BarbecueWeb/videos
הזקן שלי לא לבן וארוך כמו שלהם ואני לא חותך הכל במצטה אבל אני רוצה להאמין שאני בכיוון הנכון.
מעשנת לעניים בשטח:
105255
105256
105257
הדג על הגריל בסרטון הזה נראה מעניין.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160111/1967be3c581f4f9962de1c2d0ef7b1e6.jpg
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
בחור גרמני דווקא יש לו בערוץ דברים מענינים
https://www.youtube.com/watch?v=pV2tFaxEKaE
קצת תמונות מהבניה שלי.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160113/d9d3117fa47c71e63244b5268b5cdd9f.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20160113/0ff4c34b6324521a339981a44ef601c0.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20160113/38ff008dc0766a120291387c30924e94.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20160113/c76ba6fb959e1a50df0c0a77fe99287f.jpg
ולחלק המשעשע של הערב.
הימיני זה מה שהזמנתי מאיביי ב15 דולר לזוג. השמאלי מעלי אקספרס ב2 דולר לזוג. מה ההבדלים?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160113/c40d8b4f338663f712066744317abbf6.jpg
עידו לוריה
13-01-16, 21:04
השקית והמחיר
עידו
מאיר רוטברג
14-01-16, 07:43
מקווה לצלם מחר את המעשנת שלי , אבל בתור ספתח כמה תמונות ממעשנות תעשייתיות שבניתי , וביתיות.
עידו
105010105011105012105013105014105015
105005105006105007105008105009
אהבתי ,
אני בדיוק בשלב שמחפש לרכוש מעשנה חדשה ,
דבר איתי בפרטי עלויות וכו
lizard (http://www.jeepolog.com/forums/member.php/1890-lizard) עשיתה עבודה מאוד יפה כל הכבוד לך
שלום לכולם,
אני רוצה לבנות מעשנת+טאבון.
חשבתי לשים דוד שמש בתוך חבית (בעמידה) והפתח לבשרים או להכנסת הפיתות יהיה מלמעלה.
כאשר ארצה לעשן אוכל לסגור את הפתח העליון ע"י מכסה ולמקם שם גם ווסת לעשן.
כדי לאפות פיתות בטאבון צריך שיהיה חומר אוגר חום (כמו לבני שמוט).
השאלה שלי היא איזה חומר אפשר למלא בחלל שייווצר בין החבית לבין הדוד שמש כך שיאגור חום?
אפשרויות שהציעו לי ואני לא יודע מה טוב - מלט/אדמת חמרה/חימר/בטון.
- - - Updated - - -
105286
104987גם אני נדלקתי על העניין ורציתי לבנות אחת. אחרי שקצת קראתי על הנושא והבנתי שתפקיד הגחלים הוא להיות מקור חום ובעצם מקור העשן הוא כפיסי העץ, החלטתי שאין יתרון משמעותי למעשנת פחם על מעשנת גז וחבל על כל העבודה שאני הולך להשקיע. רכשתי מעשנת גז של CHARBROIL (1450 ש"ח כולל צינור גז ווסת) וביום שישי היה הטסט הראשון.
התוצאות לפניכם (הייתי מרוצה מהרכות והנראות - פחות מהטעם שהיה מבוסס על יין אדום. נמשיך להשתפר...)
נראית מעשנת מקצועית.
אין לי בכלל ניסיון אבל התחום הזה מושך אותי.
כמה זמן בממוצע צריך לשען בשר / עופות ואיך בכלל יודעים מתי הם מוכנים ?
עידו לוריה
15-01-16, 09:22
זה מאוד תלוי בנתח / חום / טכניקה / איזה סוג מעשנה וכו' .
בגדול זמני עישון מתחילים ב - 1 שעה עד 8 שעות .
עידו
תודה. אנימגר בבית משותף. מעלי יש דייר.
לפי התקנון של הבנין מותר לנו להניע מנגל על גז אבל לא פחמים.
האם המעשנת על גז מייצרת עשן בצורה שתפריע לשכן ?
בהצלחה בהמשך
עידו לוריה
15-01-16, 10:45
אין הבדל בין גז / פחם / חשמל / עץ בכמות העשן .
עידו
תודה . אבל לא הבנתי את התשובה שלך
בהצלחה בהמשך
חומר למחשבה, גישה קצת אחרת.
מבלי להכנס לכל התורה שמאחורי עישון בשר, יש הבדל בין הגישה של עישון חם לבין עישון קר.
אני הלכתי על עישון קר (הטמפ' של המעשנת לא עוברת 110 מעלות) , ובניתי משהוא אחר לגמרי.
יש לי ארון עץ! (עץ סנדוויץ' - 1.2ס"מ) 60X60X120 שהדלת נסגרת באטימה טובה (120 זה הגובה).
בתחתית הארון יש מגש מפח מגולוון ועליו מחובר גוף חימום חשמלי של 1200W של תנור אמבטיה.
בחלק העליון של הארון, יש טרמוסטט (של דוד מים) שאיתו אני שולט בטמפ'.
יש בפנים (באמצע) מדף מרשת נירוסטה, ובנוסף יש וו תליה בתקרת הארון.
ניתן להניח את הבשר (או הדגים) על המדף או לתלות.
ובחלק מהמקרים אני מוסיף ענפים של צמחי תבלין על מדף.
על הגוף חימום, שמים כמה חתיכות עץ (אני משתמש בהדרים שאני אוסף בפרדסים בסביבה), אבל הנקודה החשובה, צריך מעט מאוד! עץ.
300-500 גרם עץ לעישון של 3-4 שעות.
סוגרים את הכל ומפעילים (את כל הטיפול בבשר, מרינדות וכו' אני משאיר לכל האתרים שמתמחים בעישון).
בהתחלה, הארון קר, הגוף חימום נדלק, מתחיל לחמם, ומדליק את החתיכת עץ ( חתיכה די עבה 4-5 ס"מ).
שזה דולק, נוצר עשן ונגמר החמצן, אז העץ לא נדלק ממש, זה גחל שעושה כל הזמן קצת עשן.
מאחר והארון לא אטום לגמרי, וקצת! עשן בורח, אז כל המערכת נכנסת "לאיזון", ככל שיש יותר עשן, אין חמצן והבערה דועכת, והפוך.
הבערה דעכה, העשן יוצא, נכנס חמצן, הבערה מתחדשת.
גם עם העשן חנק את הבערה לגמרי, שהגוף חימום נדלק, הוא ידליק את העץ מחדש.
אני מעשן בין 60 ל 110 תלוי במוצר ( דגים יותר קר, ספר ריב ועוף בסביבות 100, בקר עד 110 , תלוי גם בזמן שיש).
חוץ מהרגע של הפתיחה, וכמות העשן שיוצאת :-), זה תהליך הרבה יותר נקי וקל לשליטה.
אין לי בעיה, לשים בשר ביום שישי ולצאת לסידורים מבלי לעמוד ולהשגיח על המעשנת.
חוץ מזה, התהליך מאוד קל לשליטה, כי הטמפ' נקבעת ע"י הטרמוסטט, מה שאומר שזמן הסיום ידוע.
למרות שאני אישית, איש של בשר, הלהיט, היה ונשאר, סלמון שלם (עם קצת ענפי רוזמרין).
שמים את זה שלם (עם הראש :-) )על צלחת ארוכה וכל אחד מוריד לו כמה שהוא רוצה.
לחם טוב וגבינת שמנת, זה סנדוויץ' מושלם.
אני אנסה לצרף תמונה מאוחר יותר
עידו לוריה
15-01-16, 11:09
זה ממש לא סתירה אלו שני תהליכים שונים ומשגים תוצאה שונה שניים טובים .
דרך הגב הזכרת מגש מגולוון תעיף אותו כמה שיותר מהר ורחוק מהתנור אבץ זה רעל והוא מתאדה גם בטמפרטורה נמוכה .
עידו
כל הכבוד לכם. כמה יידע זורם כאן.
נ.ב. מעשנת עץ ,אין בעיה שהיא תידלת /בטיחות ?
עוד פרט ששכחתי , מתחת לרשת יש מגש (תבנית ישנה של תנור אפיה) שאני ממלא במים בתחילת העישון.
זה אוסף את כל השמן שלא ירד על הגוף חימום והעצים.
105309105308
זה ממש לא סתירה אלו שני תהליכים שונים ומשגים תוצאה שונה שניים טובים .
דרך הגב הזכרת מגש מגולוון תעיף אותו כמה שיותר מהר ורחוק מהתנור אבץ זה רעל והוא מתאדה גם בטמפרטורה נמוכה .
עידו
אתה כנראה צודק, אבל זה היה נכון לפני 10 שנים שבניתי את זה :-(
נכון להיום. תראה את התמונה.
וחוץ מזה, ותראה של הסקרים על BBQ לאחרונה, אתה חושב שהעשן הזה, פחות רעיל? :confused:
לגבי סכנת שרפה, יש בזה משהו, אי אפשר להתכחש.
אבל הרעיון לא שלי, ומחזיק.
היתרון של עץ, לעומת מתכת, זה הבידוד.
אם זה היה ממתכת, לשמור על 110 מעלות זה סיפור מסובך ויקר.
מי שרוצה להשקיע, זה כנראה לא פשוט ולא זול (אלא אם מוצאים תנור מטבח תעשיתי ישן).
מה שבטוח, שמים את רחוק בחצר, שיבער לבד.
עידו לוריה
15-01-16, 12:23
כן אבץ הרבה יותר רעיל .
וגם עם לא עדיין הוא מיותר לכול התעליך , וזה בטוח .
מעבר לכך שבתעשייה עישון קר מוגדר מ 70 מעלות ומטה .
עידו
תהליך בניית מעשנת יפה מאוד
https://www.youtube.com/watch?v=nRytTvrYhis
עוד מכשיר שעושה פיצה כלל הכנה
https://www.youtube.com/watch?v=yfZzi9nyyQM
איזה כפיסי עץ מומלצים למעשנת גז (למישהו יש לו ניסיון)?
זה מה יש:
HICKORY , APPLE , MESQUITE , CHERRY , BEECH , PECAN
עידו לוריה
21-01-16, 14:45
כולם , טעם שונה .
עידו
מעשנת קטנה מגניבה
https://www.youtube.com/watch?v=scFZAEUxRKs
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160124/5752f85b964310fcc94d64c489112ffb.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160124/3fce610ed2c13e1a3b27b0e4b4ceedb8.jpg
יש לי אותה כמעט שנה, המון עבודה. ממש התחיבות, בריסקט טוב זה לפחות 12 שעות.
היום אני מרגיש שהיא קצת קטנה עלי ומחפש משהו יותר גדול. זה הבעיה בשיטוט בפורומים של האמריקאים. שם תמיד הכל גדול יותר
Sent from my iPhone using Tapatalk
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160124/5752f85b964310fcc94d64c489112ffb.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160124/3fce610ed2c13e1a3b27b0e4b4ceedb8.jpg
יש לי אותה כמעט שנה, המון עבודה. ממש התחיבות, בריסקט טוב זה לפחות 12 שעות.
היום אני מרגיש שהיא קצת קטנה עלי ומחפש משהו יותר גדול. זה הבעיה בשיטוט בפורומים של האמריקאים. שם תמיד הכל גדול יותר
Sent from my iPhone using Tapatalk
אחלה מעשנת יש לך והבשר ניראה מעולה
אתה כנראה צודק, אבל זה היה נכון לפני 10 שנים שבניתי את זה :-(
נכון להיום. תראה את התמונה.
וחוץ מזה, ותראה של הסקרים על BBQ לאחרונה, אתה חושב שהעשן הזה, פחות רעיל? :confused:
לגבי סכנת שרפה, יש בזה משהו, אי אפשר להתכחש.
אבל הרעיון לא שלי, ומחזיק.
היתרון של עץ, לעומת מתכת, זה הבידוד.
אם זה היה ממתכת, לשמור על 110 מעלות זה סיפור מסובך ויקר.
מי שרוצה להשקיע, זה כנראה לא פשוט ולא זול (אלא אם מוצאים תנור מטבח תעשיתי ישן).
מה שבטוח, שמים את רחוק בחצר, שיבער לבד.
ראיתי מעשנת דומה שנבנתה על בסיס מקרר ישן...
מעשנת מ Texas
https://www.youtube.com/watch?v=6oPUnqP9-Lo
סטייק טוב לוולנטייז שווה צפייה
https://www.youtube.com/watch?v=QNdlI7Fpc6M
אם כולם כבר כאן, בהרבה ממתכוני ה dry rub האמריקאים כותבים kosher salt
הכוונה למלח גס?
מגרה מאוד
https://www.youtube.com/watch?v=zTqvU8Rd2NQ
מנה מענינת ומגרה
https://www.youtube.com/watch?v=K3GyHmq2fjM
Steak with Peppercorn Sauce recipe
https://www.youtube.com/watch?v=D-0FnmZcA5E
וואוו!!!
אני מתכוון לנסות את זה השבוע...
בניתי מעשנה מדוד שמש ..106897106898106899
הפעם הכנתי עוף ..
boaz avrahami
22-03-16, 13:04
יפה. מאיפה הרשתות?
יפה. מאיפה הרשתות?
מכאן (http://www.2all.co.il/web/sites/mangal/FORUM2.asp?i1=1)
דג בגריל מגרה מאוד
https://www.youtube.com/watch?v=_uO5cU3_IvE
איכסה!!!
נועם - בטעות העלת משהו עם דגים...
איכסה!!!
נועם - בטעות העלת משהו עם דגים...
+1111
באיזה צבע עמיד בחום צובעים מנגל/מעשנת? מסיימים לבנות גריל מתכת עם רשת בגובה מתכוונן וכד כה מצאתי צבעים לעד 500 מעלות בלבד. להבנתי הגריל/מעשנת מגיעים ל 1000 מעלות.
יצחק
יש צבע לתנורים אבל תצבע רק מבחוץ. לא מבפנים. גם ככה הכול יתכסה פיח ושאריות וקילופי צבע על האוכל לא נראה לי טעים או בריא במיוחד
על המד טמפרטורה אולי כתוב 1000 (פרנהייט) אבל לדעתי זה כמו שבפאגרו שלי כתוב 180 קמ"ש - זה לא באמת הולך לקרות...
עידו לוריה
25-03-16, 12:36
גריל לא צובעים , פשוט כי אין צבע שעמיד בטמפרטורה שהוא מגיע , אלה עם כן תמצא צבע אמייל .
מעשנת צובעים בצבע תנורים עמיד בחום של 600 / 500 מעלות צלזיוס .
עידו
אם אני לא טועה ה"בלקי" של יעקובי מחזיק עד 1200 מעלות , יותר מאוחר אסתכל על הקופסה ..
עידו לוריה
25-03-16, 13:40
מעלות זה נחמד ... אבל יש פרנהייט ויש צלזיוס .
בקיצור כמו שכתבתי צבע תנורים מחזיק עד 500 /600 מעלות צלזיוס , וכן קם של יעקובי .
עידו
הצבעים שמצאתי עומדים בטמפרטורות של כ- -600-500 מעלות צלסיוס,. יש לי גם גריל עגול של וובר בן כ- 10 והצבע שלו שלם ומבריק עדיין. נראה כמו צביעה בתנור, אולי בכלל אמייל. המטרה היא שהחלק החיצוני של התנור יראה כמו הוובר.
יצחק
עידו לוריה
25-03-16, 15:01
על וובר כמה שידוע לי זו ציפוי אמייל בתנור ( זה ציפוי שנאפה בכמה מאות מעלות בתנור , כמו הסירים של פעם ) , ככול הידוע לי אין מפעל שעושה ציפוי אמייל בארץ , וגם הספריי אמייל שיש לקנות לא עמיד כמו הציפוי .
עידו
מצגת מאוד יפה על מעשנות מטקסס תיהנו
https://www.youtube.com/watch?v=fBglf-jgJKU
תתפנקו חברים ;)
https://www.youtube.com/watch?v=krokWmbRlEw
אמנם לא מעשנת פרופר אבל:
אסדו וחזה בקר עם עצם בצלייה לא ישירה -4 שעות ולאחר מכן הרטבה עם רטוב כל 25 דקות. עץ - היקורי
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160405/746203b18846134043d379d6c7cc1a93.jpg
אני יודע שבוכים פה על דגים אבל זה טעם גן עדן: פורל ודניס מעכו, עם שמן זית, עשבי טיבול וכו, מונחים על לימון כדי שלא ידבקו לרשת. זמן בישול - שעתיים. עץ - מסקיט
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160405/0c822372c8dd44bc211827c12a63f940.jpg
עידו לוריה
05-04-16, 15:49
עם הבירה שלך הכול טעים
עידו
שחקת אותה
opl (http://www.jeepolog.com/forums/member.php/189-opl) ;)
107185
עישון של הביוקר. פילה בקר, כתר צלעות טלה, ואנטרקות מפרה מבכירה. שעתיים במעשנת, את הגוש פרסתי לשתיים וסיימתי על מנגל.
יצא מעולה
אחלה עישון
:-)
מי שרוצה אגב להוסיף לתפריט בירה מעושנת - מומלץ - שלרקנלה:
107186
לא יודע אם אי פעם אכלתי נתחי בשר שעברו במעשנת, אך אכלתי בלא מעט מסעדות בשר איכותיות אז יכול להיות שכן. מאמין שבמילים לא תוכלו לתאר לי מה מיוחד בבשר שעבר עישון אז......
הייתי רוצה לאתגר את עצמי ולבנות מעשנת קטנה לכבוד חג הפסח.
אשמח לדעת מאיפה להתחיל. ממה אפשר לבנות ומה צריך.
אם יש למישהו תוכניות למעשנת קטנה אשמח לקבל.
אחלה עישון
:-)
מי שרוצה אגב להוסיף לתפריט בירה מעושנת - מומלץ - שלרקנלה:
107186
קנית בארץ?
אני נאלצתי לסחוב מהמבשלה אחרי שטעמתי אותה מהחבית...
Sent from my SM-T700 using Tapatalk
כן, לפני איזה שנה... לא זוכר אם בשר משקאות או בחנות חומרי גלם לבירה שגם מחזיקה בקבוקים בכו (שמה Beer & Beyond) בתל אביב
לגבי עישון, לא חייבים לבנות משהו בשביל לקבל טעימה אלה אם כן, ואני מנחש שכן - מדגדג לך באצבעות לבנות משהו.
אפשר לעשן אפילו במנגל בסיסי. עם רשת נוספת ונייר כסף
אפשר בקלות לעשן בגריל גז עם SMOKE BOX
והכי פשוט זה ללכת למסעדה שמתמחה בנושא כמו המעשנה http://www.hamaashena.co.il/
כן, לפני איזה שנה... לא זוכר אם בשר משקאות או בחנות חומרי גלם לבירה שגם מחזיקה בקבוקים בכו (שמה Beer & Beyond) בתל אביב
אתה מבין איזה מדינה מחורבנת [emoji90] [emoji35]
אתה סוחב בירה מבמברג. ואז מגלה שיש כאן הכל...[emoji482]
בתור חובב בירה במברג היא עיר ששוה ביקור
Sent from my SM-T700 using Tapatalk
לא יודע אם אי פעם אכלתי נתחי בשר שעברו במעשנת, אך אכלתי בלא מעט מסעדות בשר איכותיות אז יכול להיות שכן. מאמין שבמילים לא תוכלו לתאר לי מה מיוחד בבשר שעבר עישון אז......
הייתי רוצה לאתגר את עצמי ולבנות מעשנת קטנה לכבוד חג הפסח.
אשמח לדעת מאיפה להתחיל. ממה אפשר לבנות ומה צריך.
אם יש למישהו תוכניות למעשנת קטנה אשמח לקבל.
תרגיש חופשי ליצור קשר. אשמח לעזור לך.
מעשנת תוצרת טקסס
https://www.youtube.com/watch?v=ryHKZQwBJJA
מישהו השתמש בזה?:
http://www.zivsmoker.com/
https://www.facebook.com/zivsmoker
ראיתי אותה ושיחקתי איתה קצת בתצוגה. לא ברור אם זה צעצוע או דרך נחמדה לעשן בשר בשטח.
תרגיש חופשי ליצור קשר. אשמח לעזור לך.
אז יש המלצות מאיפה להתחיל?
תתחיל בלהחליט מה אתה רוצה. מעשנה זה כמו רכב, יש הרבה סוגים.
אני התחלתי במשהו פשוט. דוד מים עומד עם 3 רשתות. זה יותר תנור ממעשנה אבל עדיין מאפשר עישון.
דוד מים הכוונה דוד מה שנמצא בגגות הבתים?
כן. אם אתה מוצא כזה בחינם כמובן. צריך להסיר את כל הבידוד והאמייל אבל זה נותן לך מיכל די מתאים. אם אתה לא מוצא אז אתה יכול לחפש במחסני ברזל צינור מים בקוטר של 20-40 צול. תצטרך לרתך לו מכסה עליון ותחתית אבל אולי זה יהיה קל יותר מלהסיר את כל הבידוד.
0
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
0
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
אם לא מצא חן בעינכה האשכול אז אל תתקרב לפה ...
אם לא מצא חן בעינכה האשכול אז אל תתקרב לפה ...
נועם, יש בג'יפולוג מנהלים ואין שום צורך שתעיר לאחרים, בודאי כשאתה עצמך עוד לא מכיר את כללי ההתנהגות באתר.
גם אין שום דבר שלא בסדר במה שהוא כתב!
נא קרא בעיון: http://www.jeepolog.com/forums/content.php/2033-%D7%9B%D7%9C%D7%9C%D7%99-%D7%94%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A9-%D7%91%D7%90%D7%AA%D7%A8-%D7%92-%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92
(http://www.jeepolog.com/forums/content.php/2033-%D7%9B%D7%9C%D7%9C%D7%99-%D7%94%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A9-%D7%91%D7%90%D7%AA%D7%A8-%D7%92-%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92)
חג שמח
נועם, יש בג'יפולוג מנהלים ואין שום צורך שתעיר לאחרים, בודאי כשאתה עצמך עוד לא מכיר את כללי ההתנהגות באתר.
גם אין שום דבר שלא בסדר במה שהוא כתב!
נא קרא בעיון: http://www.jeepolog.com/forums/content.php/2033-%D7%9B%D7%9C%D7%9C%D7%99-%D7%94%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A9-%D7%91%D7%90%D7%AA%D7%A8-%D7%92-%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92
(http://www.jeepolog.com/forums/content.php/2033-%D7%9B%D7%9C%D7%9C%D7%99-%D7%94%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A9-%D7%91%D7%90%D7%AA%D7%A8-%D7%92-%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92)
חג שמח
נכון אני לא מכיר את חוקים טוב
אבל זה מאוד מעליב שאיזה מישהו מעליב ורושם באשכול שפתחתי
גיבוב\ 0
תודה
נועם אתה יודע שאפשר לערוך את ההודעה אחרי מספר דקות אבל אי אפשר למחוק אחרי שפירסמת.
לעיתים מישהו כותב משהו ואז מתחרט.
אבל חייבים לשים טקסט כלשהו.
אצל חלק תראה ...
כאן כנראה רשם 0
תנסה להחעלב רק ממי שאתה כבר מכיר.
יום טוב
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אני דווקא מנחש שמשהו אחר קרה כאן...
ממשיכים הלאה:
זה מה שחיכה לחברים אתמול במסע גורטאשטח:
107712
107713
אני מודיע מעכשיו שאם אני מצטרף למסע שלנו לא לצפות ליותר מקבנוס פרוס על מצע של פירה משקית. :-)
אני דווקא מנחש שמשהו אחר קרה כאן...
ממשיכים הלאה:
זה מה שחיכה לחברים אתמול במסע גורטאשטח:
107712
107713
אני מודיע מעכשיו שאם אני מצטרף למסע שלנו לא לצפות ליותר מקבנוס פרוס על מצע של פירה משקית. :-)
opl (http://www.jeepolog.com/forums/member.php/189-opl)
אני רוצה להגיד לך שחקת אותה עם העישון כל הכבוד
נראה לי שאתה מתבלבל או שאני לא מבין אותך... אני לא חלק מהמסע, יש להם קייטרינג מקצועי (מאוד)
נכון אני לא מכיר את חוקים טוב
אבל זה מאוד מעליב שאיזה מישהו מעליב ורושם באשכול שפתחתי
גיבוב\ 0
תודה.
זה שאתה פתחת את השרשור, לא הופך אותו לשייך לך, ולא הופך אותך למנהל שלו.
גם התגובה האחרונה שלך מיותרת ומנוגדת לחוקים.
כאשר מנהל מעיר לך, אתה לא מתווכח איתו.
קרא בבקשה את החוקים שצירפתי לך ולמד אותם!!!
לכל החברים אין צורך להתרגש !! הא-0 נלחץ בטעות בטלפון שלי.
אני מתנצל בפני כל מי שמיהר להיפגע.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
טוב חברים ,
ניצא קצת מהשיגרה שניגרמה מתעות הקלדה ולא היתה לי כוונה לפגוע
באף אחד
אז קבלו מעשנת בעלת דופן כפולה של מישהו מיקצוען ובעל ידע רב
https://www.youtube.com/watch?v=QFLkLtNntJ4
עישון זריז על גריל גז - אנטריקוט 1 קילו ושני פצצות בייקון (תפוח אדמה אפויי מרופת בבייקון וממולא בגבינת צאדר)
107944
107946
107945
וואו העורקים שלי נחסמים רק מלראות את זה.
מעשנת מותאמת לשטח עם קילומטראז' מכובד +חוצה חורף שימשה אותנו להכנת אסאדו ונתחי אנטרקוט משובחים.
אך למרות זאת ביום השלישי לחוצה מצאנו עצמינו עייפים מידי להתעסק בה...
107954107955107956107957
- - - Updated - - -
107958107959107960107961
- - - Updated - - -
מתנצל חברים,לא מצליח להפוך את התמונות לזמינות ישירות לתגובה.
מתנצל חברים,לא מצליח להפוך את התמונות לזמינות ישירות לתגובה.
לא ניתן לראות התמונות גם לא ישירות (למרות שאתה כנראה כן רואה אותן.
חפש את מדריך ג'יפולוג להעלאת תמונותץץץ כנראה לא עברת לממשק העלאת קבצים?
לא ניתן לראות התמונות גם לא ישירות (למרות שאתה כנראה כן רואה אותן.
חפש את מדריך ג'יפולוג להעלאת תמונותץץץ כנראה לא עברת לממשק העלאת קבצים?
תודה ארז אבל העלתי בדיוק כמו בעבר...כנראה שעשיתי פעולה לא נכונה,אנסה שוב.
חג בשר שמח
עוף שלם בעיסוי שמן זית וSPG.
אסדו עם הרטבה של רוטב ברבקיו
כנפיים ברוטב חרדל ודבש
כתף בקר בשמן זית פלפל שבור ומלח גס
חזה כבש בשמן זית פלפל שבור ומלח גס
108134
108135
108133
Elad Shamir
13-05-16, 19:24
מה המטרה של השירשור?
לגרום לי להתבעס שאני לא מעשן בשר?/להפעיל מיצי קיבה על רק?/להבין שיש כאלה שמשקיעים (הרבה הרבה הרבה) יותר מימני?
אם זאת המטרה אז זה ממלא אותה בצורה טובה ביותר
(מה עם טעימות? 🙏)
סחטיין לכולם על ההשעקה, מוריד את הכובע
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
תודה על הפרגון
תמיד אפשר להתחיל לעשן בשר ויש מעשנות זולות שגם יעשו את
העבודה ואפשר גם בתור התחלה לעשות עוף גם קל וגם זול
ועוד דבר גם אני מתבעס שאני לא יכול לעשות נתחים גדולים של בשר
כי צריך יותר ידע ואפילו שיש לי שני מעשנות
Elad Shamir (http://www.jeepolog.com/forums/member.php/25478-Elad-Shamir) זה בשבלכה
https://www.youtube.com/watch?v=oDxQDH6B5qw
https://www.youtube.com/watch?v=zf3fv3OKVrE
חג עשן שמח
כנפיים בחרדל דבש וסוייה
גוש בפלפל 4 עונות שבור, זרעי חרדל מלח גס ושמן זית
דגים (דניס ופורל) בשמן זית פלפל גרוס, מונחים על פרוסות לימון.
108415
108416
108417
108418
נראה טוב, מה זה הווק מעל הגחלים?
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
בעיקרון במעשנה הזו זה עובד ככה - קערה ראשונה פחם ושבבים ובקערה שניה מים או שבבים. אנחנו קצת שינינו את אופן ההפעלה (לא רק אנחנו), בתחתית - פחמים - ב"ווק" הראשון שבבים ובשני נוזל אידוי - מים/יין/בירה.
עידו לוריה
26-05-16, 12:03
בדיוק בונה מעשנה לקיטרינג
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160526/6ba27db550b421d319d138f9afdf9957.jpg
גג
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160526/5ed1bb3a3ddc683c3bee6e06ea9826ac.jpg
כמו כן כתבה על ה "טריליר" שבניתי ב ynet
http://m.ynet.co.il/Articles/4800850
עידו
יפה מאוד!
למי שלא מחובר - מחר יש שוק פליאו במנזר השתקנים 9:00-16:00. ים של בשר, מעשנות ושאר דברים טובים. מבטיח לצלם.
עידו לוריה
26-05-16, 12:10
תודה .
כמה שידוע לי יהיה שם גם "הטריילר" כך שמי שיהיה יוכל לראות במבט ראשון
עידו
עידו לוריה (http://www.jeepolog.com/forums/member.php/4688-%D7%A2%D7%99%D7%93%D7%95-%D7%9C%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%94) היקר העונג שלי לראות את העבדות שלך ישר כוח
עידו לוריה
27-05-16, 13:26
תודה תודה .
עידו
קצת תמונות משוק הפליאו שהיה היום
108437
108438
108439
108440
איזה יופי לראות את התמונות וגם את הטנק
עידו לוריה
30-05-16, 16:25
היום הרכבתי את התנור .
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/13feee93e1536555cbe35b7acebed5e5.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/e5ca6ededd83d602ea99e66453c545e2.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/c4bad5d3d33fa78d4a9bf23f639cdef3.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/67a15db5f9f6a183624c96da753c71cb.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/721dbb496a55b2010e78ed01806a6e22.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/efbbcbef5cb8a8e936286cc41bbc195b.jpg
עידו
מרשים!
הנתחים הם בתליה?
למטה מגירת עץ ובצד זה איסוף שומן?
פשוט מהממת המעשנת כל הכבוד עידו לוריא שחקת אותה אני אוהב דברים כאלה
דלת כפולה-זכוכית - לבדוק מה קורה, בלי לבזבז את העשן?
עשן זה פחות נורא, נפילת הטמפרטורה בעייתי יותר לדעתי. אבל אם לא מנקים באופן תכוף הזכוכית נהיית עמומה מאדי שומן וכו.
עידו לוריה
30-05-16, 20:52
תודה חברים .
הדלת זכוכית הכן מתלכלכת אבל זה תנור לקיטרינג ולכן הוא גם מוצג בזמן הארוחה ולכן יש לו צד תפעולי = מגירת פחם , דלת "פשוטה" וטרמומטר .
בצד היצוגי = ידית אחיזה שמשמשת לתלית וו העישון ודלת עם זכוכית כפולה בעיקר לצורך שימור אנרגיה ואיזור חצוני קר , לפני שמחלקים את הבשר הזכוכית עוברת ניקוי ואז התנור מאוד יצוגי עם התאורה
הנתחים יכולים להיות בתליה או על רשת/ת ( בתנור הזה יש רק רשת תחתונה אחת ואפשר גם עוד שתים ואז במקום 60 - 40 ק"ג בשר אפשר לעשות 80 - 100 ק"ג בשר )
איסוף השומן קיים בשתי רמות גובה ולכן ישנם גם שני כלי כיבול חיצוניים .
אני בונה כול מיני מעשנות מבחינת גודל ודגם/תצורה , זו בינונית מבחינת גודל ורמת דרוג אנרגטי ( מעשנה מבודדת עם בידוד קרמי מעלה את הדירוג )
עידו
malikmalik
30-05-16, 22:42
מרשים מאד!
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
מה אתם אומרים על המעשנת הזאת ?
https://www.youtube.com/watch?v=XPGf14w5q_I
עידו לוריה
01-06-16, 16:59
מרשים מאד!
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
תודה .
עידו
ניסיתי היום לעשן 3 קג אנטריקוט. ההתחלה הייתה מבטיחה אבל בסוף יצא וול דאן מידי לטעמי. המד חום שהשתמשתי בו לא הראה לי טמפרטורה נכונה כנראה... טוב יש עוד גושי בשר לנסיונות[emoji6] http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160618/c6d0bf4db78ec239c1e11635cfc6b246.jpg
מיכה לפי דעתי מה שעשית זה צליה ולא עישון( לא שזה רע, אין סיבה לעשן אנטרקוט הוא מספיק יקר בשביל שתוכל להנות ממנו בלי שעות על שעות)
בלי שום קשר נתח של 3 ק"ג כפול בערך 130 בממוצע בעיני זה מספיק יקר בשביל לא לקחת צאנס ולעבוד עם מדחום איכותי.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
חפש באיביי thermapen, נחשב מצוין. לפעמים יש דילים טובים על תתי סדרות( עכשיו יש על מדחום עם דגל אנגליה)
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
זה היה אנטריקוט זול. נראה לך שאני אעשה נסיונות על משהו יקר? עלה כולה 100 שח לכל הגוש. מבצע ביינות ביתן.
המסקנה שלי היא לא להתחכם ומידי פעם לפתוח את הנתח לראות מה המצב שלו מבפנים.
בסה"כ פרסתי אותו לפרוסות דקיקות והוא טעים. אשתי אוהבת מידת עשיה כזו, אני פחות. הבעיה היותר "חמורה" היא שהוא מעושן מידי. השתמשתי בגזעי עץ תות ובגזעים עבים. לצערי הטלפון שלי מת וכל התמונות נמחקו אבל אנחנו מדברים על 3 גזעים באורך 20 ס"מ וקוטר של 10 ס"מ. וזה אחרי שהיו את הגחלים שרואים בתמונה.
lizard (http://www.jeepolog.com/forums/member.php/1890-lizard)
בהתחלה הייתה צריך להדליק שני גזעים ולאחר שהם יהיו כבר גחלים
אז להכניס פחמים וזה ימנע שהבשר יהיה בעל ריח של עשן
הכל ניסיון אבל לאט לאט לומדים
שלום חברים
איזה שירשור מגרה... כבר מיזמן אני חושב על בניית מעשנת, ולאחרונה יותר, ועכשיו (אחרי קריאת השרשור הזה) בכלל...
אבל עוד לא גיבשתי דעה מוצקה איזה סוג, קרה, חמה, על גז, על גחלים, מה עדיף...
תנו קצת פרטים תכניים מניסיונכם
תודה יובל
תתחיל בזה שתשאל את עצמך האם אתה טיפוס שימתין 3-4 שעות לאוכל או שאתה רוצה לאכול מהר בלי הרבה התעסקות.
אחרי זה תחשוב כמה אוכל אתה רוצה לבשל.
כמה כסף אתה רוצה להשקיע.
איפה אתה גר, בית פרטי או בית משותף.
תתחיל בזה...
בתור מנגליסט מושבע וחובב גושי אנטריקוט ואסדו בצליה איטית של 3-5שעות, זמן זה לא פונקציה.
אני גרבבית פרטי, מעבר לזה אני מסגר בדימוס ויש לי פינת עבודה.
חשבתי לבנות מדוד מים, 120-200ל' אבל מיתלבט איזה סוג....
זה היה אנטריקוט זול. נראה לך שאני אעשה נסיונות על משהו יקר? עלה כולה 100 שח לכל הגוש. מבצע ביינות ביתן.
המסקנה שלי היא לא להתחכם ומידי פעם לפתוח את הנתח לראות מה המצב שלו מבפנים.
בסה"כ פרסתי אותו לפרוסות דקיקות והוא טעים. אשתי אוהבת מידת עשיה כזו, אני פחות. הבעיה היותר "חמורה" היא שהוא מעושן מידי. השתמשתי בגזעי עץ תות ובגזעים עבים. לצערי הטלפון שלי מת וכל התמונות נמחקו אבל אנחנו מדברים על 3 גזעים באורך 20 ס"מ וקוטר של 10 ס"מ. וזה אחרי שהיו את הגחלים שרואים בתמונה.
ללא שום קשר לדיון המקצועי על העישון, ב 30 ש"ח לקילו, בישראל ,,,,,,,, זה בשר קפוא, ופה מתחילה הבעיה.
בשר קפוא לא יכול לשמש לעישון (ולדעתי גם לא לשום דבר שהוא לא בישול ארוך).
באוכל בכלל ובבשר ודגים בפרט, ככל שהולכים לטיפול יותר מינימלי , האיכות של החומר גלם חשובה יותר (כמו סושי :-) ).
אם אתה לא מחפש כל מני בשרים מיובשים \ קשים....(דרום אפריקה אוכלים כאלו :( ), אתה חייב!!! בשר משובח.
דרך אגב, מי שאומר שאין טעם לעשן אנטריקוט, פשוט לא טעם את זה אף פעם.
108921
עידו לוריה
23-06-16, 19:31
זה נכון בכול אוכל , טיב המוצרי בסיס קובע את התוצאה +ניסיון .
עידו
boaz avrahami
23-06-16, 19:53
בשר קפוא כשלעצמו אינו הבעיה.
הבעיה כשהקפוא הוא מעובד עם כימיקלים ומוזרק מים.
למיטב ידיעתי אחת משיטות הריכוך לבשר הוא הקפאה.
בשר קפוא כשלעצמו אינו הבעיה.
הבעיה כשהקפוא הוא מעובד עם כימיקלים ומוזרק מים.
למיטב ידיעתי אחת משיטות הריכוך לבשר הוא הקפאה.
ברור שיש בעיה.
כשהבשר קופא, התאים "מתפנצ'רים" וכשמפשירים יש לך, למעשה, עיסה וכל הנוזלים בורחים...
גם הטעם שונה לחלוטין.
גם כשלא מזריקים כלום.
- - - Updated - - -
וזו לא "אחת מהשיטות" - התרככות היא אחת מתופעות הלוואי של הקפאה/הפשרה...
boaz avrahami
23-06-16, 23:43
ההקפאה מותחת את הסיבים ולא פוגמת בו.
לדעתי כל מה שמוגדר מיושן בוואקום הגיע מארגנטינה כקפוא והופשר וזה לא בהכרח בשר רע
malikmalik
24-06-16, 00:43
אחרי שנים של אחסון הגעתי להבנה שכבר לא אבנה בעצמי מעשנת. קיבלתי הוראה לסלק את הראיות מהחצר. למסירה שני דודי מים. אחד גדול ואחד בינוני. שניהם כבר פתוחים. למסירה בנווה ירק.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
אני מבין אותך malikmalik
גם אני בסיטואציה לא נעימה עם מי שהיה חבר שלי טוב, הרבה שנים
שניתק מגע בגלל איזה עניין , ועכשיו הוא לא בכלל לא
רוצה להחזיר לי את המעשנת החצי גמורה בגלל שהוא רוצה
להתנקם בי ואני ניקרע מבפנים אני מת לסיים אותה ואני מקווה לטוב
malikmalik
24-06-16, 15:14
מסרתי את הכלות לרמי חבר הפורום היום בשעה טובה
הוא הבטיח לשלוח תמונות של המוצר המוגמר
מאחל לו שנים של שימוש משמח
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
ההקפאה מותחת את הסיבים ולא פוגמת בו.
לדעתי כל מה שמוגדר מיושן בוואקום הגיע מארגנטינה כקפוא והופשר וזה לא בהכרח בשר רע
לא מותח ולא נעליים - קורע.
זו גם הסיבה שלא ניתן להקפיא יצורים חיים ולהפשיר (מלבד כמה, שבדמם יש "אנטי-פריז" טבעי).
המים בתאים קופאים והופכים לגבישיים, עם קצוות מחודדים וקורעים את דפנות התאים.
כך גם ניתן להבדיל בין בשר מופשר לטרי - שלולית הדם/נוזל בתחתית. במופשר יש ובטרי.. הרבה פחות.
לכן גם הבשר המופשר פחות "מוצק"/מגובש מהטרי - הדפנות שתומכות במבנה.. די הרוסות.
לעניין טוב-או-לא או איכותי יותר/פחות - עניין של טעם והעדפה.
לעניין יישון "יבש" או בוואקום - גם כן עניין של טעם.
ל"וואקום" יש טעם לוואי חמצמץ.
ל"יבש", אחרי תקופה מסויימת, יש טעם "מודגש"/"חריף".. לא כולם אוהבים.
כתבה מענינת על מעשנות
http://reshet.tv/News_n/heb/news/programs/EconomicNewscast/articlenews,214228/
מעשנה יפה גם גז וגם גחלים
https://www.youtube.com/watch?v=kD9FF_5LnLU
נתקלתי. אומרים שזה מבצע טוב, אני לא מבין בתחום:
https://il.bee.deals/dashboard/deals/6Hgbbbc
נתקלתי. אומרים שזה מבצע טוב, אני לא מבין בתחום:
https://il.bee.deals/dashboard/deals/6Hgbbbc
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=109616&d=1469788641
נחמד. אם זה באמת המחיר אז נראה מחיר טוב.
boaz avrahami
29-07-16, 16:26
שים לב למידות...
זה פיצי
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160729/c8764ecc1bb00bec91fcee1984b741d8.png
כן אבל משתמש ביתי כמה גודל כבר צריך?
זו האלטרנטיבה המקומית
לא הרבה יותר גדולה ....
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=109638&d=1469808268
Meanwhile somewhere in Emek Hefer
http://i65.photobucket.com/albums/h230/Amir_Erez/Smoker/20160805_110816_zpsxdlnlvl2.jpg (http://s65.photobucket.com/user/Amir_Erez/media/Smoker/20160805_110816_zpsxdlnlvl2.jpg.html)
http://i65.photobucket.com/albums/h230/Amir_Erez/Smoker/20160805_110816_zpsxdlnlvl2.jpg (http://s65.photobucket.com/user/Amir_Erez/media/Smoker/20160805_110816_zpsxdlnlvl2.jpg.html)
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
וואוו איזה תמונות
RINCEWIND (http://www.jeepolog.com/forums/member.php/70-RINCEWIND) שחקת אותה שבת שלום
https://www.youtube.com/watch?v=efCFqvgVlmA
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160822/9f144bcd663c01a5a61bac464da766ff.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160822/7fd99b98b9a99138b7081d449fffbb82.jpg
מתלמדים....
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160822/b8ca5b2dcc6b7878ec35833ca9653b1d.jpg
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
מישהו מזהה את המעשנת הזו?
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160822/8e9aabb002e2014efb2de7fc9d34bb66.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160822/b7da93b88bad90c964bbe29323f56ef0.jpg
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
מישהו מזהה את המעשנת הזו?
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160822/8e9aabb002e2014efb2de7fc9d34bb66.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160822/b7da93b88bad90c964bbe29323f56ef0.jpg
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
לנדרובר, לא? איך זה קרה?
דיסקו 3. אין לי מושג נצפה אתמול ליד מודיעין.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160823/f48481c73ab25332250f05d92d8687ae.jpg
חזה הודו.
לימון סילאן שום באזיליקום ופלפל לבן.
גוש קטן. שעתיים 100 מעלות.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
זה טוב
https://www.youtube.com/watch?v=qnDm2gMVSY0
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160904/0675892688c87aa8e6192ed707ab0602.jpg
3.5 שעות ב 100 מעלות טמפ פנימית הגיעה ל 65.
חרדל דבש שמן זית שום פלפל קצת אורגנו ובזיליקןם וענפי רוזמרין קשור מבחוץ.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160904/58ddb47c622090417528f457fdf2ce36.jpg
יום אחרי לילה במקרר.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
וואו.
יפיפיה...!
מה הנתח? אונטריב?
נראה ככה אבל אני הכנסתי אנטריקוט... :-)
shachar (http://www.jeepolog.com/forums/member.php/352-shachar) איזה צבע מדהים הבשר יצא לך תודה שאתה משתף אותנו :)
boaz avrahami
04-09-16, 18:13
שחר
למה לא אכלת את זה חם?
רציתי לנסות גם וגם.
אכלנו חם מהמעשנת וגם אחרי לילה.
הקרניבור שלי חייל ואני צריך לשרוד את הימים הארוכים שהוא לא בבית....
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
עידו לוריה
04-09-16, 19:33
שחר פעם הבאה שאתה מוציא את הנתח מהמעשנה תן לו לנוח על קרש חיתוך כ 15 עד 20 דקות לפני שאתה מתחיל לפרוס אותו בזמן הזה עם יש רוטב אז תשקה אותו כל כמה דקות מכל הכיוונים.
לצורך רוסטביף קר עדיף להכניס אותו ללילה למקרר כאשר מונחת מעליו משקולת ,ואז למחרת הוא מוכן .
שני הטיפים נכונים גם לגבי נתחים בכול צורה אחרת כולל סטיקים מאוד עבים עם משקל גדול .
יש המהדרין שיוסיפו שסטיק בעל משקל גדול עשים חצי בגריל וחצי בתנור (במעשנה) ואז מנוחה בחוץ .
עידו
אכן קיבל מנוחה נכונה, אפשר לראות בתמונה שכמעט לא ניגרו ממנו מיצים.
בקטע הזה השתמשתי בסכין מכיוון שהיה קשה להגן עליו מאנשים שלרגע נראו לי זרים....
לגבי המשקולת - בנתח הבא
נראה טעיםםםםםםם.
אני מכיר מישהו שהיה נהנה מאוד לאכול אותו...
אני מבקש טיפים לגוש אנטריקוט 3.3 קילו שיצלה על גריל (לא מעשנה). איזה תיבלון/מרינדה לשים.
בנוסף 3 קילו כנפיים, כנ"ל. איזו מרינדה.
תודה
עידו לוריה
08-09-16, 14:19
מרינדה לעוף "השילוש הקדוש" שליש סויה שליש רוטב צילי חריף שליש סילן/דבש , על זה אפשר לאוסיף כל תבלין שרוצים, השריה יום בקרור.
לאנטריקוט טוב לא צריך כלום חוץ ממלח גס עם פלפל שחור גרוס גס לאחר העשייה .
עם אתה מתעקש אז : שמן , מלח גס, פלפל שחור גס , יין אדום, תערובת תבלינים "פרובנס", זרעי חרדל , ממרח חרדל בצל קצוץ דק , השרייה בין יום ליומים.
עידו
תודה. נעשה את השילוש הקדוש לכנפיים.
בדיוק סיימתי 95% מהגריל. נשאר את מנגנון הקיבוע אבל זה לא קריטי למחר.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160908/213d8c5f58760f42864864163d6f564b.jpg
עידו לוריה
08-09-16, 16:23
תתחדש נראה טוב .
עידו
מרינדה לעוף "השילוש הקדוש" שליש סויה שליש רוטב צילי חריף שליש סילן/דבש , על זה אפשר לאוסיף כל תבלין שרוצים, השריה יום בקרור.
לאנטריקוט טוב לא צריך כלום חוץ ממלח גס עם פלפל שחור גרוס גס לאחר העשייה .
עם אתה מתעקש אז : שמן , מלח גס, פלפל שחור גס , יין אדום, תערובת תבלינים "פרובנס", זרעי חרדל , ממרח חרדל בצל קצוץ דק , השרייה בין יום ליומים.
עידו
שליש מאיזה כלי? כוס?
boaz avrahami
08-09-16, 16:41
השלם תלוי בכמות הבשר
עידו לוריה
08-09-16, 16:44
שליש מכול מידה .
זה יכול להיות שליש ליטר או שליש כוס או שליש כף , תלוי בכמות שאתה רוצה להכין .
עידו
מיכה בניתה ממש גריל יפה תענוג לראות אתו
נראה טוב הגריל, אני מסכים עם עידו לבשר טוב מלח פלפל מספיק. בגוש של 3.3 בשר קשה מאד להעריך מידת עשייה ואני מאד ממליץ על מדחום בשר
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
זה נתח ממש לא איכותי. 60 שח לקילו בסופר. בגלל זה אני רוצה מרינדה.
הגריל עוד לא גמור. יהיה לו גג עם וונטה. פשוט למחר זה מספיק טוב.
זה נתח ממש לא איכותי. 60 שח לקילו בסופר. בגלל זה אני רוצה מרינדה.
הגריל עוד לא גמור. יהיה לו גג עם וונטה. פשוט למחר זה מספיק טוב.
מהניסיון שלי, נתחים פחות איכותיים עדיף לעשות במעשנה ולא על הגריל הפתוח. המעשנה הרבה יותר ״סלחנית״, וגם נתח פחות איכותי יתרכך ויקבל טעמים של העישון והמרינדה בצורה טובה יותר.
על הגריל הפתוח הסיכון גבוה יותר, במיוחד גם כשמדובר בנתח גדול.
הגריל, למי ששם לב, מאוד גבוה. הכוונה בין התחתית לרשת. זה בגלל שאני משתמש בעצים ולא פחמים. כמובן שלא עצי אורן. אז מבחינת עישון, הבשר יקבל את המנה שלו.
בנוסף השיטה שלי לבישןל זה לסגור את הנתח ואז אחרי חצי שעה בערך להתחיל להוריד ממנו חתיכות לפי רמת העשיה הנדרשת מהסועדים.
מעניין עם מרינדה תציל נתח של 60 שקל. אישית בשישים הייתי מעדיף לקנות נתח אסאדו ולשלם בזמן צלייה.
בנושא קשור ביום שישי הלכתי לקצב שלי( איציק מהסופר בבת חפר - תותח על) ולצערי נודע לי שהוא החליק ושבר את האגן, את מקומו תפס מפוקפק עם סחורה שלא נראתה לי. נזכרתי שבקבוצת הפייסבוק קרניבורים עם חיוך על הפנים המליצו על קצביה בשם גבריאל באזור תעשייה של נתניה. נסעתי לבדוק ומצאתי שם דברים ששווים המלצה. אנטרקוט מפרה מבכירה משויש כמו בג'ורנל וסינטה מיושנת עם צבע מדהים
http://i65.photobucket.com/albums/h230/Amir_Erez/Smoker/20160902_200433_zpsaaqezitx.jpg (http://s65.photobucket.com/user/Amir_Erez/media/Smoker/20160902_200433_zpsaaqezitx.jpg.html)
הכל נכנס למעשנת ביחד עם גוש אסדו וחזה הודו. השתמשתי בrub שהבאתי ממסעדת בשר מעושן, אבל בדיעבד אין על מלח פלפל( כשאני משקיע אני מערבב מלח, פלפל, זרעי כוסברה, שום יבש טחון, בצל יבש טחון, פפריקה, קצת כמון, טיפה אגוז מוסקט, לאלו
בלי ילדים פלפל חריף)
http://i65.photobucket.com/albums/h230/Amir_Erez/Smoker/20160903_135405_zpsjdxpo6gn.jpg (http://s65.photobucket.com/user/Amir_Erez/media/Smoker/20160903_135405_zpsjdxpo6gn.jpg.html)
הוצאתי כל נתח ברגע שהגיע לטמפרטורה הנכונה מבחינתי ואני עובד רק עם מדחום. יצא מעולה, והיה לנו פסטרמה ונקניק ללא עיבוד לשבוע.
http://i65.photobucket.com/albums/h230/Amir_Erez/Smoker/20160903_155256_zpsez13uyfn.jpg (http://s65.photobucket.com/user/Amir_Erez/media/Smoker/20160903_155256_zpsez13uyfn.jpg.html)
http://i65.photobucket.com/albums/h230/Amir_Erez/Smoker/20160903_165309_zpsgryx6fxo.jpg (http://s65.photobucket.com/user/Amir_Erez/media/Smoker/20160903_165309_zpsgryx6fxo.jpg.html)
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
אפשר הסבר על נתח אנטריקות משויש? שמעתי מספר פעמים את המושג מהקצב ולא הבנתי.
משויש מלשון שיש, מה שנותן את המראה זה השומן. פיזור גדול של שומן בבשר ולא רק בגושי שומן בין הבשר מבטיח בשר יותר עסיסי. שיטת הדרוג האמריקאית ששם נותנים ציון לבשר הוא לפי כמות השיוש, תהליך תהיו מתבצע עם מצלמות וניתוח תמונה שמוציאות דרוג prime, choice, select, למרות שעדיין יש מקומות שבן אנוש עושה חתך בכל חצי פרה ומדרג את הבשר לפי כמות השומן שבו
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
תכתוב בגוגל prime choice select meat ותבין את ההבדל מהתמונות
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
אסדו שמן מידי ואישית אני לא מת על הסיבים שלו. אם להודות על האמת מעולם לא הצלחתי לעשות אותו כמו שצריך.
אני לא רוצה להשקיע בנתח איכותי לפני הרצה לגריל. קיוותי להריץ משהו היום אבל לא הספקתי.
הסוד באסדו זה זמן, צריך להביא את הבשר לטמפרטורה פנימית של 90-95 מעלות וזה לוקח 5-6 שעות על גריל ובאזור ה10 שעות במעשנת ב120 מעלות. צריך הרבה סבלנות אבל התוצאה שווה והבשר לא סיבי.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
אני לא בטוח שאנחנו מדברים על אותו נתח. אבל אני אנסה שוב.
עבר טבילת אש ראשונה בהצלחה. הבשר יצא בסדר יחסית. אישית לא אהבתי. קיבל ארומה מעושנת כמו שקיוויתי. http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160909/000065709f31d481cf24566cd80b0616.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160909/c76bc39110c30ba588d82473e4c4d0da.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160909/3b9c26a25cd8a0bf5a38bbfa7e8f606c.jpg
ותודה רבה לעידו על המרינדות, הכנפיים יצאו ממש טעימות.
עידו לוריה
09-09-16, 20:32
בכייף
עידו
אחרי סקר קצר, האורחים מאוד אהבו את האנטריקוט. (את הפרגיות הם בכלל טרפו לפני שהספקנו לשים את הרוטב בוטנים...) מה שמעלה את השאלה האם אני גריל מן טוב או שהם לא ממש מבינים בבשר :p
מיכה כל הכבוד המוצר המוגמר מאוד יפה בנייה מרשימה
ד.א אמרת שהבשר יצא מעושן מדי
ושאלתי האם השתמשתה עם פחמים או עצים
נועם
עידו לוריה
10-09-16, 10:15
הוא כבר כתב שמשתמש בעץ .
עידו
הוא כבר כתב שמשתמש בעץ .
עידו
כן צודק עכשיו ראיתי לפעמים גם מפספסים משהו :)
האמת היא שבהתחלה העץ עשה לי קצת בלאגן. נדלק ממש מהר שזה סבבה (יש גם מלא זרדים ועלים דליקים נגישים בסביבה הקרובה) אבל באיזה שלב הלהבות לא דועכות ואני מתחיל לחשוב שטעיתי (בגריל הקודם היה מכסה אז האש הייתה נחנקת. פה אין). בסופו של דבר יצא מעולה. צד אחד היה עם אש חזקה והשני היה עם אש פחות חזקה. בדיוק כמו שרציתי.
איזה סוג של עץ אתה משתמש?
לא יודע, יש לי תות וזית ואורן אבל במקרה הזה השתמשתי בבולים גדולים של עץ שאני לא יודע מה השם שלו. נדמה לי שהעלים שלו היו ארוכים וצרים. ארוכים כמעט כמו של אקליפטוס אבל צרים מאוד. לא מחטים כמובן.
בכל מקרה לא מדובר על עצים אקזוטיים או משהו כזה. מה שאני כורת/מוצא בשטח.
אורן וגם זית עד כמה שזכור לי יתנו טעם מר ולא טוב בעישון - צלייה איטית.
שיטה...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
כנראה שיטה אבל אני לא בטוח. הוא התייבש ממש מהר.
אורן וגם זית עד כמה שזכור לי יתנו טעם מר ולא טוב בעישון - צלייה איטית.
באורן לא מומלץ בגלל השרף , זיית הדעות חלוקות יש אומרים שזה טוב ויש שטעם מר
תערוכת מעשנה בארצות הברית
https://www.youtube.com/watch?v=9QYNuK-QPIM
יותר כמו תחרות ברביקיו בנורווגיה עם מעשנות מארצות הברית
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
https://www.youtube.com/watch?v=8xh5dqCbFRc
Short Ribs\תהנו
<span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Roboto, arial, sans-serif; font-size: 20px;">
https://www.youtube.com/watch?v=XEOS2S4_oyg
חברים יקרים ,
בפרוס עלינו השנה החדשה
אשמח אם תפרסמו תמונות של הבשר המעושן
למען שכל החברים יהנו וחג שמח ושנה טובה
נועם
מעשנה מקצועית שבניתי. טבילת אש ראשונה. יש ריג'קטים שיטופלו לקראת הרצה שניה בסוף השבוע.
מעשנה שבניתי לחבר פורום פה.
רוחב 120, גובה 180 כולל כולל ארובה. עומק 65.
מנוהלת מחשב.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161002/b31abf8a51c2da4cd7bab5e24c0ff078.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161002/aaac89feaa6affb5c711e273deee0b35.jpghttp ://uploads.tapatalk-cdn.com/20161002/7f770c0bbbde099d65e1339eee311bd9.jpg
הסבר פרט ונמק "מנוהלת מחשב"
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
גילוי נאות - זה לא תכנון ואיבזור שלי. התוכניות מאמריקה וכך גם הציוד.
מנוהל מחשב זה אומר שמחובר מפוח לפתח אוויר, כמו בתמונות, המפוח נשלט על ידי מחשב שמקבל מידע מחיישני חום ש נמצאים בתא עשן ובאוכל. חיישן אחד לתא עישון ושלושה חיישנים לאוכל. המחשב יודע לנהל את רמת החום הנדרשת ולהתריע. השוס מבחינתי שהוא מתחבר לוויפי ככה שאתה מקבל מידע שוטף ויוצא רק כשצריך להוציא את הבשר.
לא עדיף כבר ללכת למסעדה? לפחות לא צריך לשטוף כלים...
איפה הכיף, האתגר והגאווה בתוצר? וחשוב מכך, שעות של חופש בגינה כי "אני מבשל, את לא רואה?!" בלי הטרדות...
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
אין לי מושג על מה אתה מדבר. המחשב לא חובה, אבל ממש נוח. זה לא גריל של שעה וגמרנו. לעשן במעשנה הזו לוקח שעות במקרה הטוב, לפעמים גם 24 שעות. יש לה מחסנית של 24 שעות בעירה בערך.
אחלה מעשנה מיכה בניתה ממש מקצועית וגם עם המחשוב וכל התאור שנתת אני
נהנה לראות עבודות כאלה ישר כוח מיכה
ד.א מיכה האם יש מצב לראות תמונות של המעשנה מבפנים וגם המפוח
כן בטח, אני אכין שרשור מסודר אחרי שהכול יסתיים
מבפנים.
חמש רשתות נירוסטה (לא עבודה שלי) ומתקן תליה מסיבי.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161002/c8d5f7558f7cbb9c11fcbd32bc6d3a62.jpg
שאפו מיכה בנייה מרשימה
מיכה האם המעשנה בעלת דפנות כפולות
דפנות כפולות, בידוד רגיל בתוך הפרופילים, בידוד קרמי בעובי של 5ס"מ בכל הדפנות כולל התחתית. התא גחלים, תא עץ ומחסנית גחלים עטופים בבידוד קרמי.
כן בטח, אני אכין שרשור מסודר אחרי שהכול יסתיים
אני מחכה.
תשים פה הודעה, כשתעלה את השירשור...
ושלא יקח חודשים, אה..:rolleyes:
בהרצה הראשונה נתגלו כמה ריג'קטים. מקווה לסיים אותם עד סוף השבוע להרצה יותר רצינית. אחרי זה צבע וזהו.
בהרצה הראשונה נתגלו כמה ריג'קטים. מקווה לסיים אותם עד סוף השבוע להרצה יותר רצינית. אחרי זה צבע וזהו.
מיכה היקר בהצלחה :)
נסיון שני אחרי תיקון ריג'קטים
הפעם low tech
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161007/02cd68fcd42ec1d52bd3c1fd6d331f81.jpghttp ://uploads.tapatalk-cdn.com/20161007/994a23d5e33663555dba7a4f19935607.jpg
עברו שעתיים וחצי...
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161007/75f348b2b05a46c2f226a54aed55cae3.jpg
boaz avrahami
07-10-16, 13:16
אני מזועזע מהמבט של הכלב
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161007/d74240ea3cc79219742c5b0e5f9ac5fb.png
חנן-ג'יפולוג
07-10-16, 13:41
מתנצל על הבורות. באיזה חיה ואיבר מדובר?
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
שוק טלה, מצחיק איך זה נראה כמו פולקה עוף בתוך הדבר הענק הזה
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
שוק כבש לא טלה. הכלב לא מזועזע, הוא מחכה לעצם.
כשהגיע לטמפרטורה פנימית של 65 מעלות יצא מהמעשנה.
לקח בערך שלוש שעות. היה אמור לקחת כפול אבל טעיתי עם הטמפרטורה. היא הייתה גבוהה מידי לעישון ארוך. גם העץ ששמתי לא היה בעל ארומה חזקה.
המעשנה, אגב, עדיין בוערת. המטרה היא לראות אם יש בעיות בבישל ארוך מאוד
בהצלחה מיכה כיף לראות את התמונות :)
מיכה מה קורה
ספר לנו איך יצא בסוף השוק הכבש וגם איך מתקדמת המעשנה
כולנו נישמח לשמוע
יצא טעים, נגמר באותו הערב.
מחר אני הולך לשים חזה הודו, עוף שלם ללא עצמות, חתיכת אסאדו ו2 חתיכות בשר צלעות. נראה איך יצא.
מבחינת המעשנה היא דלקה יותר מ24 שעות אבל 18 שעות מהן על טמפ נמוכה של 45-50 מעלות.
יצא טעים, נגמר באותו הערב.
מחר אני הולך לשים חזה הודו, עוף שלם ללא עצמות, חתיכת אסאדו ו2 חתיכות בשר צלעות. נראה איך יצא.
מבחינת המעשנה היא דלקה יותר מ24 שעות אבל 18 שעות מהן על טמפ נמוכה של 45-50 מעלות.
מעולה מיכה
אשמח אם תעלה לנו עוד תמונות עם הבשר
מיכה מה קורה עם המעשנה יש חדש כולנו נשמח לשמוע :)
עשיתי הודו ועוף יצא טיפה יבש. האסדו יצא על הפנים לדעתי, המדחום שלי דפוק.
יש עוד כמה ריג'קטים במעשנה שאתקן במהלך שבוע הבא.
אתה משרה את העוף וההודו יום יומיים קודם? אני משרה ביחידה מלח שלוש או ארבע סוכר חום וקצת פלפל אנגלי ועלי דפנה. מוציא מנגב ומתבל במה שנכנס למעשנת.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
השרתי איזה 36 שעות בערך. זה יצא יבש קצת כי החום במעשנה היה לא מתאים. המדחום שלי דפוק. הזמנתי חדש מאמזון.
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/41HTJ56%2BX2L._SY355_.jpg
https://www.amazon.com/Maverick-Range-Wireless-Smoker-Thermometer/dp/B00FOCR4UI/ref=sr_1_sc_2?ie=UTF8&qid=1476351262&sr=8-2-spell&keywords=mavric+733
לדעתי היו צריכים לייצר אחד עם שלושה פרובים
שניים לבשר ואחד למעשנת
יש כאלו עם שלושה ויש כאלו עם וויפי ושליטה במפוח. הכול תלוי בגודל הכיס :-)
אחרי כמה נסיונות עם גאג'טים, כמו ששחר העלה, לי יש כזה:
http://store.weber.com/accessories/category/igrill-products/
חיפשתי משהו שיחליף את המד טמפרטורה במעשנת עצמה כדי שיתן אינדיקציה על שמירת החום.
יכול להיות שה IGRILL יסגור את הפינה הזו..
את המכשיר עם שני הפרובים צריך בשביל הבשר וכמה שעות אחרי שהתחיל התהליך.
תסתכל על המכשיר - יש לו חיבור ל-4 סנסורים.. לבשר ולטמפ' של הגריל/מעשנת..
מיכה מה קורה איך המעשנה מתקדמת :)
מתקנים ליקויים והלקוח יקח אותה בקרוב.
יש לי כבר אחת אחרת שאני צריך לסיים, זו שלי למען האמת. REVERSE FLOW כמו שיש לHITOY.
https://www.youtube.com/watch?v=CayK3Z-tuos
מבפנים.
חמש רשתות נירוסטה (לא עבודה שלי) ומתקן תליה מסיבי.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161002/c8d5f7558f7cbb9c11fcbd32bc6d3a62.jpg
מיכה תגיד כמה מרווח בין הרשתות
סביבות 18 סמ אם אני זוכר נכון.
מיכה מה נישמע:)
אתה זוכר שאמרת שתסיים את הפרויקט אז תעשה פוסט
מיוחד למעשנה שבניתה וזה לא רק בשבילי אלא לכל
החברים באתר וסליחה על החפירה
נועם
עכשיו חוזרים לשגרה אז יהיה זמן
עכשיו חוזרים לשגרה אז יהיה זמן
תודה .
אני ממתין בקוצר רוח לראות את השרשור
https://www.youtube.com/watch?v=rEy8W_4zSHA
דגים
https://youtu.be/8Za9S8HJHsM
עידו לוריה
06-11-16, 08:18
שחר העוף הוא מברכה או מהים ?
עידו
העוף הוא לאלו שאומרים "רק דגים"....
אבל לפני העישון ניסיתי ללמד אותו לשחות במיים מלוחים (עם סוכר עלי דפנה ופלפל אנגלי) ובמשך יומיים.
לא למד לשחות אז לימדתי אותו לעשן....
יפה לראות את זה תודה שחר :)
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.