התחברות

צפייה בגרסה מלאה : האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות

עמודים : 1 [2] 3 4

שולץ האיום
25-02-16, 10:18
בואו נדבר רגע פרקטי, לא על מיתוסים, על עובדות.

איך "האמינות" הזאת תעזור לי כבעלים אם מחירי החלפים מטורפים כאלה ?
המחירים האלה הופכים את האחזקה ליקרה מאוד בהשוואה לאלטרנטיבות.

קונים יקר ומוכרים יקר -בסדר, אבל האחזקה רררוצחת.

ועוד משהו, לגבי חוכמת ההמונים, היא לא מדד לכלום בעיניי. כלום, גורנישט.
גם טבלת המכירות, לא מדד לכלום. רוב הציבור מבין במכוניות כמו שאני מבין בסאדו מזו, ו"הצעצועים" ברכבים החדשים מרשימים אותו יותר מהדברים המהותיים.
לפחות "תביא לי 1600 אוט'" הולך ונעלם...מגמת הטורבונים מבלבלת את כולם.

אומי5
25-02-16, 10:27
נמרוד,לפי חוכמת ההמונים יש אלוהים, ביבי הכי טוב לעם ופופ זו מוזיקה איכותית.
לפחות לגבי שניים מהם אני בטוח שאתה לא מסכים....

נמרוד
25-02-16, 10:32
אז מה בא קודם? חכמת ההמונים או האיכות של טויוטה? לפי מה שאתה כותב, בגלל האיכות, נוצר העדר ולא להיפך.

האיכות באה קודם, ונוצר מעגל כזה שמאפשר לטויוטה לשמר את הפער.

שולץ האיום
25-02-16, 10:33
מה לגבי "התנהגות ההמונים" ? בכביש, בחיי היומיום, בקבלת שירות?
אם הרוב מתנהגים כך אז זה כנראה בסדר.

"תביא לה כבר ת'שוקולד כוסאאמק מה היא ערביה?"

נמרוד
25-02-16, 10:36
בואו נדבר רגע פרקטי, לא על מיתוסים, על עובדות.

איך "האמינות" הזאת תעזור לי כבעלים אם מחירי החלפים מטורפים כאלה ?
המחירים האלה הופכים את האחזקה ליקרה מאוד בהשוואה לאלטרנטיבות.

קונים יקר ומוכרים יקר -בסדר, אבל האחזקה רררוצחת.

מי אמר שמחירי החלפים מטורפים? עמית1?

הניסיון שלי עם שני היילקסים מדורות שונים, היא שמחירי החלפים לא שונים מהותית מאשר בג'יפ. יש בחירה בין מקורי (שלא תמיד יקר במיוחד) ויש תחליפיים בכל רמה ומחיר שתרצה, ויש כמובן שפע באינטרנט.

* ברור שאני לא הולך למוסכי יבואן, לא בטויוטה ולא בשום רכב אחר...

נמרוד
25-02-16, 10:37
נמרוד,לפי חוכמת ההמונים יש אלוהים, ביבי הכי טוב לעם ופופ זו מוזיקה איכותית.
לפחות לגבי שניים מהם אני בטוח שאתה לא מסכים....

תבדיל בין המקרים האלו לבין המקרים שבהם ההמונים צריכים לשלם כסף גדול מהכיס. שזה, בגדול, רכב ובית.

asafk
25-02-16, 10:42
אז אני מתעקש.
לפי חוכמת ההמונים דיפנדר 110 שקול לטויוטה 75. אותו מחיר.
סופה 95 שקול להיילקס 95.
תסביר בבקשה.

אסף.

דרור ברלי
25-02-16, 10:48
מי אמר שמחירי החלפים מטורפים? עמית1?

הניסיון שלי עם שני היילקסים מדורות שונים, היא שמחירי החלפים לא שונים מהותית מאשר בג'יפ. יש בחירה בין מקורי (שלא תמיד יקר במיוחד) ויש תחליפיים בכל רמה ומחיר שתרצה, ויש כמובן שפע באינטרנט.

* ברור שאני לא הולך למוסכי יבואן, לא בטויוטה ולא בשום רכב אחר...

מי אמר?..........
לך תממן תחזוקת לנדקרוזר. לא, לא מוכרחים 100 נדיר. בכל טיול מגיעים לי חברה עם קרוזרים. הם מאוד מרוצים מהאוטו, אבל מתארים מציאות הזויה בכל מה שקשור לעלויות תחזוקה. במה שהם מוציאים בשנה על תחזוקת מרכבתו של אלוהים, אפשר להחזיק אוטו אחר שנתיים-שלוש. ויש תקלות. כמו אצל כולם. אולי קצת פחות, אבל כל תקלה עולה פי 3.

מי אמר מזרקים?
מי אמר משולשים?
מי אמר בולג'וינטים פעם בשנה בפראדו 90?.... טרנספרים? דיפרנציאלים? הקרוזר לא חף מבעיות ותקלות. כמו כל רכב אחר. רק הרבה יותר יקר לתקן אותו. ובכל זאת השוק שלו רותח. אנשים הולכים מכות על הזכות לרכוש נבלה עם מאות אלפי ק"מ בתחת ב-30K מעל למחירון. "חוכמת המונים"? למה זה נראה כמו היסטריה?..... כולנו יודעים שטויוטה קונים ביוקר וגם מוכרים אחר כך ביוקר. יחסי. אז זה בסדר לכאורה, וגם כל אחד והסטנדרטים שלו ל"יקר".
לי התפרן, נראה שצריך להיות איש עשיר בשביל להחזיק טויוטה 4X4. ליתר דיוק, כל טויוטה 4X4 שאינה היילקס אפריקאי מלפני 20 שנה.

אבל שוב - מה אני מבין לעומת אותם המונים? אני עוד לא ראיתי את האור ולכן אין לי טויוטה.
ואין לי טויוטה לא רק כי הן נורא יקרות, אלא כי לטעמי האישי, בגלל אותה "שמרנות", טויוטה מייצרת מכוניות שההמונים בטוחים שהן אמינות קצת יותר מהשאר - אבל גם תמיד נוסעות פחות טוב ותמיד מבאסות לנהיגה - ואת זה אני יודע מנסיוני ולא צריך את דעת ההמון.

נמרוד
25-02-16, 10:50
הם באמת שקולים, לגמרי.

כי מול מוניטין האמינות של טויוטה מול דיפנדר, לדיפנדר יש יתרונות מובהקים - קודם כל ארבע דלתות, ושנית, זמינות חלפים.

נמרוד
25-02-16, 10:54
מי אמר?..........
לך תממן תחזוקת לנדקרוזר. לא, לא מוכרחים 100 נדיר.

מזרקים?
משולשים?
בולג'וינטים פעם בשנה בפראדו 90?....

כמו עמית, או ברנרד, זרקת מילים.

מה המחירים האמיתיים? אצל ג'ריס, לא במוסך המרכזי של היבואן... ומה הסיכוי שאני אזדקק לחלפים האלו? אתה לא יודע, גם אני לא בדיוק. אני מעריך שהוא נמוך יותר מאשר באלרנטיבה מבית מיצובישי/ניסאן/איסוזו, ולכן בחרתי במה שבחרתי.

נדב ש.
25-02-16, 10:55
נמרוד, אני לא רוצה לצטט אותך כדי לא להאריך את הדף.
הראשון לפתח את המסילה המשותפת והספק של 160 כ"ס זה איסוזו טרופר, אצלם מרוץ החימוש הזה התחיל שנים לפני כשפנו לקטרפילר העולמית ושיתפו פעולה לגבי המנוע, מהפחד שלהם שלא יעקפו אותם(היו שמועות על מיצובישי וטויוטה שמנסות גם) הם שיחררו אותו לשוק מוקדם מידי ומיכאן גם כל הפאדיחות והריקולים, אני בעצמי כמעט רכשתי אחד ב 2005 כשהמחיר היה בשמיים למשומש אבל שיכנעו אותי שלא כדאי, סיפור אחר כבר, פג'רו ופארדו(שניקרא לנדקרוזר) הגיעו מיד אחרי כבר ב 2001. עם ההישג הזה כשמיצובישי חשפו את הקינג והשינוי המטורף עם 4 מתלים ניפרדים(אני זוכר משפט של בעל סוכנות מיצובישי "זה האמר קטן" כפי שהציג אותו).
כשאתה אומר איכות גבוהה למה הכוונה? בפארדו ולנדקרוזר המכלולים ועוד רכיבים לא איכותיים ברמה כזאת גבוהה, מסרק הגה שכושל, סרן קידמי חלשלוש, טרנספר כנ"ל, אתה מצפה מכל אלה שיחזיקו הרבה שנים, אז נכון בשימוש סביר(נסיעה בכביש ודרכים משובשות) הם מחזיקים, אבל כשאתה מכניס את הרכב קצת מעבר לזה בפרקי זמן צמודים וממושכים זה לא מחזיק, ויצרן שמתהדר באיכות אמינות וקשיחות זה לא צריך לקרות.
אגב לגבי ההיילקס, נתתי כבר דוגמה לרכב 2010 שלא עובד קשה ומסרק הגה כשל פעמיים, רעש בסרן אחורי ועוד כל מיני, הרכב מטופל בטויוטה, ככה שאין מה להכליל את האמינות, אתה יכול ליפול על רכב שיתפקד, ויכול ליפול על אחד שימרר לך את החיים, אולי בכלל הכל תלוי בבנאדם שקם בבוקר ומפעיל את פס הייצור.

שולץ האיום
25-02-16, 11:05

מה המחירים האמיתיים? אצל ג'ריס, לא במוסך המרכזי של היבואן... ומה הסיכוי שאני אזדקק לחלפים האלו? אתה לא יודע, גם אני לא בדיוק. אני מעריך שהוא נמוך יותר מאשר באלרנטיבה מבית מיצובישי/ניסאן/איסוזו, ולכן בחרתי במה שבחרתי.

מה מביא אותך לחשוב שבמיצובישי הסיכוי להחלפת מזרקים הוא גבוה יותר?

לא שיש לי בדיון הזה משהו טוב להגיד על מיצובישי, גם פה החלפים יקרים מאוד.

דרור ברלי
25-02-16, 11:10
ושלא תחשבו שיש לי משהו נגד טויוטה.
למעט סובארו שלטעמי הוא היצרן הכי טוב ביפן, אני בכלל לא מעריץ את היצרנים היפנים. מעדיף רכב אירופאי ו/או אמריקאי בכל רגע נתון ובכל קטגוריה.

- - - Updated - - -

רוב בעלי לנדקרוזר לא מכירים ג'ריס. לא קונים באינטרנט ולא מתקנים לבד.
משהו באוטו התקלקל? הולכים למוסך. זה קנה המידה.

אומי5
25-02-16, 11:16
תבדיל בין המקרים האלו לבין המקרים שבהם ההמונים צריכים לשלם כסף גדול מהכיס. שזה, בגדול, רכב ובית.

לא התכוונתי לזה אבל בשלושת התחומים שהזכרתי, ההמונים מפסידים הרבה כסף על האמונה הטפלה שלהם.

ההמונים גם קונים סנדלי שורש במאות שקלים (כולל אותי) למרות שזה מוצר ירוד מול כל מתחרה.
כנ"ל מאגלייט בשנות ה90' וכו' וכו'.

90 אחוז מהאנשים בורים ב90 אחוז מהתחומים, כולל מוצרי צריכה, אנשים קונים מה שנראה להם, מה שבא להם ובעיקר מה שייצור רושם שהם ממעמד מסויים.
אני מאוד אוהב טויוטה, בדגמים שיצא לי להתנסות בהם. אבל בטח שהסימן לאמינות לא מגיע מזה שכולם קונים.

asafk
25-02-16, 11:24
אז זה סדק בתאוריה שלך. כי קודם אמרת שמחיר שוק = איכות (זו כותרת הדיון). עכשיו אתה אומר שמחיר שוק משקלל דברים נוספים לאיכות. ואם אני מוסיף את העובדה שההיצע של דיפנדר גדול משל 75, המסקנה היא שבנירמול ההיצע, הדיפנדר אפילו טוב מה 75 ?

אסף.

נמרוד
25-02-16, 11:42
אז זה סדק בתאוריה שלך. כי קודם אמרת שמחיר שוק = איכות (זו כותרת הדיון). עכשיו אתה אומר שמחיר שוק משקלל דברים נוספים לאיכות. ואם אני מוסיף את העובדה שההיצע של דיפנדר גדול משל 75, המסקנה היא שבנירמול ההיצע, הדיפנדר אפילו טוב מה 75 ?

אסף.

כן, בהחלט הגיוני שבתנאי השוק הישראליים דפנדר שקול או עדיף גם כלכלית על 75.

כמו כן, ככל שהמדגם יותר גדול, מחיר השוק משקף את המציאות יותר. בכל מה שנוגע לרכבי שטח טהורים משנות ה90, מדובר על מדגם קטן מאד, מאות עסקאות בלבד בשנה, ופחות ופחות כל שנה. אם תלך לשוק הנ.נ אספנות בישראל, איפה שיש עסקה אחת או שתיים בשנה (שמעתי שאחת נסגרה לאחרונה...) אז באמת שאין מה לדבר על שוק.

אגב אם השתמע מדברי שרק איכות הרכבה או אמינות משפיעות על מחיר השוק, זה לא נכון. מחיר השוק משקלל הכל. איפה שיש לרכב אחד יתרון פונקציונלי מובהק על פני אחר (ארבע דלתות מול שתיים בלבד) יש לצפות שזה ישפיע חזק.

פה טמון לדעתי חלק מהסיפור של הלנדקרוזר - אני מזכיר שוב, זה הSUV הגדול העיקרי שיש לו סרן אחורי חי בשנים האחרונות. זה יתרון לכל מי שמחפש אותו כרכב שטח, וזה כבר נתח משמעותי של ביקוש.

נמרוד
25-02-16, 11:43
רוב בעלי לנדקרוזר לא מכירים ג'ריס. לא קונים באינטרנט ולא מתקנים לבד.
משהו באוטו התקלקל? הולכים למוסך. זה קנה המידה.

בזה הם לא שונים מבעלי כל רכב אחר. יש לך סיבה להאמין שמותג הרכב משפיע על אחוז הנהגים שמטפלים במוסך כזה או אחר?

בוזי
25-02-16, 12:17
זה הSUV הגדול העיקרי שיש לו סרן אחורי חי בשנים האחרונות. זה יתרון לכל מי שמחפש אותו כרכב שטח, וזה כבר נתח משמעותי של ביקוש.

אני מתקשה להאמין שרוב בעלי הל"ק בעבר ובהווה מכירים את המושג הזה.

boaz avrahami
25-02-16, 12:19
כן, בהחלט הגיוני שבתנאי השוק הישראליים דפנדר שקול או עדיף גם כלכלית על 75.

כמו כן, ככל שהמדגם יותר גדול, מחיר השוק משקף את המציאות יותר. בכל מה שנוגע לרכבי שטח טהורים משנות ה90, מדובר על מדגם קטן מאד, מאות עסקאות בלבד בשנה, ופחות ופחות כל שנה. אם תלך לשוק הנ.נ אספנות בישראל, איפה שיש עסקה אחת או שתיים בשנה (שמעתי שאחת נסגרה לאחרונה...) אז באמת שאין מה לדבר על שוק.

אגב אם השתמע מדברי שרק איכות הרכבה או אמינות משפיעות על מחיר השוק, זה לא נכון. מחיר השוק משקלל הכל. איפה שיש לרכב אחד יתרון פונקציונלי מובהק על פני אחר (ארבע דלתות מול שתיים בלבד) יש לצפות שזה ישפיע חזק.

פה טמון לדעתי חלק מהסיפור של הלנדקרוזר - אני מזכיר שוב, זה הSUV הגדול העיקרי שיש לו סרן אחורי חי בשנים האחרונות. זה יתרון לכל מי שמחפש אותו כרכב שטח, וזה כבר נתח משמעותי של ביקוש.

אתה מקבל את ההנחה שיש משקל כספי גם ל"מותג" במחיר?

דרור ברלי
25-02-16, 12:29
רוב בעלי הלנדקרוזר שתפגוש לא יודעים בכלל מה זה "סרן חי".

דרור ברלי
25-02-16, 12:34
בזה הם לא שונים מבעלי כל רכב אחר. יש לך סיבה להאמין שמותג הרכב משפיע על אחוז הנהגים שמטפלים במוסך כזה או אחר?

לא המותג אלא מספר כלי הרכב בשוק. אני מאמין שככל שהאוטו נדיר יותר, כך עולה הסיכוי שבעליו מטפל בו בעצמו ורוכש חלקים בחו"ל.
ההמון/עדר לא ירכוש רכב נדיר/מיוחד. הוא יחפש את תחושת הביחדנס/העדר לא טועה. משהו חמים ונוח "כמו של כולם".

ועזוב אותך מהסרן של הלנדקרוזר. לא זה מה שהופך אותו ללהיט. ואתה יודע שלדיסקברי 3/4 יש 4 מתלים נפרדים עם יותר מהלך מהסרן של הלנדקרוזר והוא גם טוב ממנו בשטח. בכל שטח שתבחר. ואתה גם יודע שרוב רוכשי הלנדקרוזר בכלל לא יורדים לשטח.

בקיצור - יכולותיו בשטח זה לא מה שהפך אותו לשיגעון לאומי. גם לא עלויות האחזקה שהן כאמור יקרות-אש. זה רק מוניטין שרובו מבוסס על עובדות מוצקות וחלקו האחר הוא קישקוש מדומיין. מדובר בסכום כסף גדול שגם אלה שיכולים להוציא אותו על מכונית, יבדקו טוב-טוב וישקלו היטב לפני שיחתמו על ההזמנה - וזה כאמור, למרות ש-90 אחוז מהם לא מבינים מהחיים שלהם. ועדיין, עם כל חוסר הידע ואולי דווקא בגללו, נכנסים כאן המון פרמטרים - מוניטין אמינות, תדמית וכו' שבהם הלנדקרוזר מנצח בהליכה.

ואהה... כמובן ש"איך האוטו נוסע" זה אי שם בסוף השיקולים בדרך כלל. כי אם זה היה חשוב, טויוטה היו פושטים רגל.

מיכה100
25-02-16, 13:17
פתאום הסתקרנתי לראות כמה המחירון של הדיסקו שלי (2004). משהו כמו 32 אלף ש"ח.
פשוט נס כלכלי: SUV נפלא, נוסע יום יום בשטח/כביש לעבודה כמו טרקטור, נפלא בכביש המהיר, כל החשמלים/מגבים/דיבורית/בקרת טמפ/בקרת מהירות עובדים. האוטו חגג 300K ק"מ לאחרונה ועושה בערך 14K ק"מ לשנה. צריכת דלק 8-9 קמ"ל. אין ביטוח מקיף, אין כמעט ירידת ערך.
שנה שעברה פינקתי אותו בנעילה מרכזית וסט BFים חדשים. בקרוב יקבל שיפוץ גיר ב7K ש"ח - אז מה, מגיע ליפיוף!
106404

נדב ש.
25-02-16, 13:23
בטח בדקת לפי יד2... תבדוק לפי האיש הנחשב במדינה לוי יצחק אתה שווה יותר חחחחחחחחח

arnonmg
25-02-16, 13:44
300 אלף קמ זה בדרכ כבר אחרי אוברול
אם עדיין לא עשית אז חכה עם הגיר ותעשה את שניהם ביחד

2006 TLC 100 IL

מיכה100
25-02-16, 14:38
תודה על העצה אבל לא נראה שהוא מבקש אוברול - מניע בנגיעה, לא מעשן, סוחב סביר, צריכת דלק ושמן סבירות.
בקצב שאני צובר קילומטרים ועם טיפולים כמו שצריך אני מקווה למשוך עם המנוע הזה עוד כמה שנים טובות, טפו טפו.
עם הגיר לעומת זאת אני משחק תופסת כבר הרבה זמן (ומוסיף חטא על פשע עם גרירה של נגרר אופנועים) - לאחרונה אני בקושי מנצח..:)

amit1
25-02-16, 14:50
אני מציע לשדרג את הדיון.
בעלי טויוטות בדגש על הקרוזרים מוזמנים לפרט את הוצאות האחזקה שלהם למעט ביטוחים, פחת ודלק. אני, לצורך בנצ'מרק, מבטיח לפרסם את האקסל של הקשיש.
מה דעתכם?
בדרך זאת נקבל כימות של אמינות ועלותה.

נמרוד
25-02-16, 15:58
אני מציע לשדרג את הדיון.
בעלי טויוטות בדגש על הקרוזרים מוזמנים לפרט את הוצאות האחזקה שלהם למעט ביטוחים, פחת ודלק. אני, לצורך בנצ'מרק, מבטיח לפרסם את האקסל של הקשיש.
מה דעתכם?
בדרך זאת נקבל כימות של אמינות ועלותה.

רעיון מצויין. בעל לנדקרוזר אחד לפחות מחזיק שרשור יפה בRR ובו פירוט של כל מה שעובר על הרכב שלו וגם קישר אליו כאן בדיון. יש לך גם את הויגו שלי בפורום RR. הגיע הזמן שאתה לא תבטיח, אלא תקיים. פתח שרשור דומה, עם תמונות יפות מהשטח לצד האקסלים, צילומי קבלות וכל מה שאתה מוצא לנכון - על הכרכרה שלך. ויפה שעה אחת קודם.

amit1
25-02-16, 16:38
נמרוד, האמת שיש לי חשש מכל מיני מבקרים סמויים כאן באתר. בנוגע להוצאות אין בעיה, אני אערוך את האקסל , אנפה ממנו פרטים מזהים ואעלה אותו לאתר.
אני עדיין ממתין לראות נתונים מקבילים של LC.

נמרוד
25-02-16, 16:45
נמרוד, האמת שיש לי חשש מכל מיני מבקרים סמויים כאן באתר.

אין לך מה לחשוש יותר מכל אחד אחר. לוחית זיהוי תטשטש.

בנוגע להוצאות אין בעיה, אני אערוך את האקסל , אנפה ממנו פרטים מזהים ואעלה אותו לאתר.

בבקשה, אבל לא בדיון הזה כי זה לא קשור לנושא.

Bernard
25-02-16, 17:03
לי אין קובץ אקסל ואין מעקב/רישום אחר הוצאות.. אז הריינג' רובר p38 הוא רכב אמין?
לאחד יש מזל, לאחר פחות. אחד מטפל לבד ויודע להשיג חלקים בזול והאחר מכניס למוסך ומשלם מה שאומרים...
אז?

בכלל... מי שעוקב אחר הוצאות הוא מזוכיסט...
הכל עניין של הרגשה - אם אתה אוהב ומרוצה מהנבלה, שום קובץ אקסל(בסוף השנה), לא יעיר אותך ותגיד "נפרדים"...
רק כשימאס לך מההתעסקויות והתקיעות והתיקונים, תעיף את הבונבוניירה..

נדב ש.
25-02-16, 17:10
אני אמנם "צעיר" בלנדרובר אבל ניראה לי שיכול להיצטרף לא? אין לי טבלה באקסל אבל יש מחברת והכל רשום.

- - - Updated - - -

לי אין קובץ אקסל ואין מעקב/רישום אחר הוצאות.. אז הריינג' רובר p38 הוא רכב אמין?
לאחד יש מזל, לאחר פחות. אחד מטפל לבד ויודע להשיג חלקים בזול והאחר מכניס למוסך ומשלם מה שאומרים...
אז?

בכלל... מי שעוקב אחר הוצאות הוא מזוכיסט...
הכל עניין של הרגשה - אם אתה אוהב ומרוצה מהנבלה, שום קובץ אקסל(בסוף השנה), לא יעיר אותך ותגיד "נפרדים"...
רק כשימאס לך מההתעסקויות והתקיעות והתיקונים, תעיף את הבונבוניירה..

זה לא קשור, זה רק למעקב כדי לראות מה הוחלף ומתי וכמה זמן החזיק עד ההחלפה/תיקון הבא.

נמרוד
25-02-16, 17:14
פתחו שרשור מקביל בפורום לנדרובר ולכו על זה.

arnonmg
25-02-16, 17:15
מה זה RR ?
זה כמו LC או יותר טוב ?

2006 TLC 100 IL

דרור ברלי
25-02-16, 17:22
מה זה RR ?
זה כמו LC או יותר טוב ?

2006 TLC 100 IL

106408

אחרי 20 שנה מסתבר שטויוטה שווה יותר גם מרולס-רויס?.....:rolleyes:

arnonmg
25-02-16, 17:51
אתה מפנים מהר...
מעניין איך ניראה שרשור כזה באנגלית - הכוונה באתרים בחול
ראיתי שם כתבות שמספידות את הלנדקרוזר (200) וטוענות שהטויוטה איבדה את הדרך כשהוציאה את ה 100 IFS
לעומת הדיסקברי שהשיל מעליו חצי טון ונעשה יותר רלוונטי לשטח..
עוד עשרים שנה הכל יהיה בסדר - אני מדמיין איך בתור סבא אני אספר לנכדים שפעם היה רכב שטח אמיתי ... הוא יסתכל עליי ולא יאמין איזה מפגרים טכנולוגית היינו...
זה כמו לספר לבת שלי שהרכב הראשון שלי (4 גלגלים) היה סוסיתא רום כרמל דוכס ...

2006 TLC 100 IL

thebips
25-02-16, 18:10
עלויות שלי להיללקס 95 בתקופה של 50,000 ק"מ העלויות הם ללא טיפולי 10:

<tbody>
1000
החלפת 2 מצברים

600
החלפת סטרתר

1500
החלפת רדיאטור

500
החלפת כבל בלם יד

600
בלמים קדמים

500
החלפת מאוור

400
פאן קלאץ מוגדל

300
גז וטיפול במזגן

200
משאבת קלאץ תחתונה

350
משאבת קלאץ עליונה

700
שופוץ דרשפט קדמי

700
החלפת פולי מים למוקטן

500
החלפת 2 רצועות מנוע

7000
ברקסים קידמי+ אחורי +פילטר סולר+ניקוי מזרקים+זרעה מגל ופיטון + תושבות

1200
חלקים לשיפוץ פרונט

2000
עבודה שיפוץ פרונט

1000
החלפת מצבר

700
ביצה קדמית מפירוק

1000
מנגנון נעילה אחורי

</tbody>

סה"כ עליות 20,750 ש"ח
<tbody>

</tbody>

arnonmg
25-02-16, 18:18
שמע סוג התקלות שלך מרשים - היו לי 2 היילקסים אבל האחרונה עשתה 240,000 ב 14 שנים - שזה לא הרבה אבל לא היו לה חצי מהתקלות שאתה מתאר
והיא בלשון נקבה כי היא הייתה בובה ...

2006 TLC 100 IL

nirs
25-02-16, 21:33
זה יותר מפי 2 ממה שהוצאתי על הדיפנדר (6 שנים, 30k קמ) שרואה רק שטח....

נדב ש.
25-02-16, 21:37
זה מטורף.
כתבת פעמיים החלפת מצבר, פעם אחת 1000 ₪ לשתי מצברים ופעם שניה 1000 ₪ למצבר יחיד? למה?
ופעמיים החלפת בלמים ב 50k?

זה יותר ממה שהוצאתי על הטרופר ב 5 שנים והאוטו שימש ליום יום.

thebips
25-02-16, 21:50
קנתי רכב שהיה בו הרבה מה לתקן רוב הסכום הלך לישור קו לגבי המצברים היה ברכב שני מצברים קטנים שהיו גמורים והחלפתי לשתי קטנים בפעם השניה שהייתי צריך החלפה החלפתי לאחד גדול 100 אמפר

- - - Updated - - -

חברים פרסמתי ההצעות האמתית שלי נו שתפו באקסלים שלכם:(

Bernard
25-02-16, 22:43
אני אמנם "צעיר" בלנדרובר אבל ניראה לי שיכול להיצטרף לא? אין לי טבלה באקסל אבל יש מחברת והכל רשום.

- - - Updated - - -

זה לא קשור, זה רק למעקב כדי לראות מה הוחלף ומתי וכמה זמן החזיק עד ההחלפה/תיקון הבא.

נו, מה אמרתי?
מזוכיסט.

ונמרוד.
למה שירשוק נפרד בלנדרובר? אמרת אגדי ואמין = אין הרבה הוצאות על תיקונים ואחזקה, מביאים מספרים של אחרים בהשוואה לטויוטות...
איך נדע להשוות, אם יהיו שירשורים נפרדים?

- - - Updated - - -

ושמתם לב מה קורה פה?
טויוטה עם הוצאות וקילקולים, זה אשמת הבעלים או רכב שחוט או בעלים שקרן..
זה אף פעם לא רכב דפוק/בינוני/רגיל.
לנדרובר או איסוזו או מה שלא יהיה, בלי קילקולים או מחיר אחזקה נמוך... אין דבר כזה. זה הבעלים... עפיפון או נאיבי או.. שקרן..
גם פה זה אף פעם לא רכב אמין/זול/רגיל..
מה זה אומר... הבעלים, גם של הטויוטות וגם של "שאר העולם" פשוט לא אמינים.
בקיצור - לא מאמין לאף קובץ אקסל ולא למחברות.

boaz avrahami
26-02-16, 00:46
עד עכשיו אף אחד מהטוענים לאמינות לא שם דוח הוצאות.

רק מחזק את מבחינתי את הטענה שיש מה להסתיר...

לביא
26-02-16, 01:23
מעלה מן האוב שרשור ישן שמשווה בין הסיקס שהיה לי ללנדקרוזר 73:

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/55225-ניסיון-אישי-השוואה-סיקס-מול-לנדקרוזר-73

אשתדל לשחזר בשבוע הבא את כל ההוצאות. הרכב מטופל אצל אודי בכל 6 השנים שהוא אצלי.
למעט טיפולים רוטיניים של החלפת נוזלים, התקלות ה״גדולות״ שהיו על פי מיטב זיכרוני:
הרכב ״נתקע״ פעמיים. שתי הפעמים בכביש ובשתי הפעמים עקב הטיפול הישראלי שקיבל. פעם אחת בגלל מערכת האזעקה ופעם שניה בגין קצר מאחורי לוח השעונים, עקב עומס חוטים שהברברים דחפו שם ללא סדר.
אלטרנטור הוחלף. לא במקורי אלא בבוש 24v. עובד כך כבר 5 שנים.
משאבות ברקס אחוריות הוחלפו פעמיים. פעם אחת לכאלה של היילקס כיוון שלא היו בארץ מקוריות לרכב הזה (3/4 אינץ במקום אינץ אם אני זוכר נכון) ופעם נוספת למקוריות כשאלה נמצאו סוף סוף והתחליפיות התגלו כבולמות חלש מדי. (מאחור מותקנים בלמי תוף).
הוחלף קלאץ׳ (כנראה המקורי) במקורי של טויוטה כשעל הד האץ היו אני מעריך 320000 ק״מ. כנראה שילוב של עייפות החומר וטעות תפעול של הבן שנהג.
הוחלף רדיאטור (כנראה המקורי) במקורי של טויוטה כאחזקה מונעת. הרכב לא התחמם ולא נזל.
הוחלפה רצועת טיימינג - אחזקה מונעת, בערך 6 שנים לאחר ההחלפה הקודמת.
הוחלף דרייבשאפט אחורי אחרי שהשמדתי את הקודם בעליה לא זהירה על סלעים.
הוחלפו 2 סטים של צמיגים. אני על הסט השני של bf/at.
הוחלפו שני סטים של מצברים.
שופצה משאבת הגה הדראולי.
תוקנו נזילות אויר מנעילות ה ARB
הוחלפה מסגרת של השמשה הקידמית לכזו מפיברגלאס. המקוריות נוטות להחליד.

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/85380-מסגרת-שמשה-קידמית-טויוטה-לנדקרוזר-73

לאחרונה נשבר החלון האחורי הקטן, להפתעתי, במסגרת הביטוח נמצא מקורי של טויוטה כולל מנגנון הפשרת האדים.
מד האץ עומד כרגע על 335000 ק״מ. נקנה לפני כ 6 שנים עם 275000 ק״מ.

Bernard
26-02-16, 02:40
בחייאת לביא..
על מה אנחנו מדברים?
נו, מה רצית שהתקלקל? ה-TC? המתלים האדפטיביים? המנגנון החשמלי של מדפי המזגן(על משקל התקלה האופיינית ב-WJ)?
המנועלה של החלונות?
אפילו בלמי תוף יש אצלך ומנוע ברזל עם חצי מהכוח(אם לא פחות) אבל פי ארבע מהרעש, שיש למנוע מודרני באותו נפח/משקל- מה אמור להתקלקל? למה אפשר להשוות ברכב מודרני?

- - - Updated - - -

ואפרופו "נוטות להחליד"... נוטות? כאילו... בד"כ?

- - - Updated - - -

ותגיד... זה לא אתה (אני באמת לא זוכר) שהתלונן/החליף את הקפיצים הקשים כמו אבן?
עושים אותם כ"כ קשים, בלי גמישות בכלל, עד שבקלות ניתן היה להתקין פרופיל ברזל רגיל... בטח גם מחזיק המון... אמין.
אז הנסיעה קצת קשה... ממילא משווים אותו לטרקטור, אז שיסע כמו טרקטור.. מה אנחנו, מפונקים?

- - - Updated - - -

ואפרופו "נוטות להחליד"... נוטות? כאילו... בד"כ?

- - - Updated - - -

בחייאת לביא..
על מה אנחנו מדברים?
נו, מה רצית שהתקלקל? ה-TC? המתלים האדפטיביים? המנגנון החשמלי של מדפי המזגן(על משקל התקלה האופיינית ב-WJ)?
המנועלה של החלונות?
אפילו בלמי תוף יש אצלך ומנוע ברזל עם חצי מהכוח(אם לא פחות) אבל פי ארבע מהרעש, שיש למנוע מודרני באותו נפח/משקל- מה אמור להתקלקל? למה אפשר להשוות ברכב מודרני?

tzagi
26-02-16, 07:17
ואני טוען שכול השרשור הזה שווה לתחת בגלל שהצורה ש א ת ם קובעים מה זה רכב אמין (לכם, רלוונטי לארה'ק בלבד) שגוי ביסוד.
אצטט שיחה בין חברים ממדיה אחרת, מילה במילה והשמות שונו להגן על האשמים.
J: למה יש לי הרגשה שרכבים בישראל פחות אמינים מבארה'ב?
T: עניין של טיפול, חלפים וכו'
J: זה בגלל שמטפלים בהם?
T:שלא מטפלים כמו שצריך
J:ואני טוען שעודף טיפולים זה מתכון לצרות.
B:מחיר החלפים המקוריים יקר אז הרוב משתמשים בתחליפיים דרג ג
B:וגם הדלק ושאר האחזרה יקרה אז נשאר פחות תקציב לטיפולים.
N: ואז משלמים על העבודה פעמיים.
B: השנה האוטו שלי נסע 2000 קמ, עלות אחזקה ודלק...תנחש
*טבלה מצורפת
J: ברקסים כי התקנת זבל
B: תוריד 500 שקל
N: כמה אגורות לק'מ?
B: אם הייתי שם מקורי היה עולה עוד 2000
J: אחת הבעיות זה האכות ז של חלפים בארץ.
B: חצי מזה על ביטוח ואגרה אז החישוב מעוות
J:אבל....זה לא אשמת הרכב.
B: יאנוביץ' מביא רק קרוון או זבל אסיאטי
J: המיץ של הזבל
B: היבואן לרוב יקר בטירוף, ויש לא מעט חאפרים כמו M. או המכונאי שלו
J: אנחש, הרוב
B: לא יודעים ולא רוצים לפתוח ספר, כן, הרוב הייתר לרוב יקרנים בחשבון הטיפול
J: כול זה נכון אבל תראה את מי מאשימים
B: אז המשוגעים הולכים לגורואים והרוב לחאפרים
J: הרכב לא אמין
B: כן, יש בזה משהו אם כי לנדרובר למשל מחורבן מטבעו
J: עזוב חריגים

חומר למחשבה. כשרכב אמין הוא אמין באיסלמאבד,בוגטה או הונולולו באותה מידה, ונבלה סרוחה....(ויסלח לי ברנרד) זה נבלה סרוחה, אפילו בדרום ג'רזי. הבעיות הספציפיות לארה'ק אינן צריכות להכנס למשוואה.

נדב ש.
26-02-16, 07:27
ומה זה קשור למכלולים סגורים כמו טרנספר, סרן, מסרק הגה, משאבת הגה, מזרקים וכו' שקורסים מוקדם ולא פעם אחת?
בהנחה שמילאו/החליפו בהם את השמן הנכון כן.

tzagi
26-02-16, 07:49
די קשור כי זה התרבות.
אולי לא החליפו בכלל
אולי אמרו שהחליפו.
אולי החליפו ומלאו במי יודע מה.
לך תדע ולך תוכיח שזה גרם לכשל ספציפי. אבל מובן שהכי קל (במיחד מהצד של החאפר) זה להאשים את המכלולים של הרכב. וזה ממש לא משנה איזה.

tzagi
26-02-16, 08:45
ואם לא הבנתם אותי נכון, טענתי פשוטה,
מכונאי, נכון להיום ובלי כול קשר למדינה בה הוא נמצא, לא מבין כלום במכוניות(הוא רק מבין בכסף) והנה דוגמה מהיום, חמה מהתנור.
בבוקר החברה התלוננה שהעגלה שלה דורשת החלפת שמן מנוע, נכנסתי לגרופאון ויש החלפת שמנים ל3 רכבים ב$26 (מחיר ל3)וממש לא רחוק ממני, אומנם אני רגיל לחליף לבד.... אבל במחיר הזה זה כחצי ממה שעולה לי לקנות שמן+מסנן. וגם לא צריך ללכלך את הידיים.
הכול הלך יחסית חלק ולא ניסו למכור לי יותר מדי שטוייות אבל אז קיבלתי את הניירת עם המפתחות.
רכב מס 1 מזדה שנת 2000MPV מנוע V6
http://i1125.photobucket.com/albums/l593/tzagi1/2016-02-25%2019.13.24.jpg (http://s1125.photobucket.com/user/tzagi1/media/2016-02-25%2019.13.24.jpg.html)
ננתח
$200 לסרוויס? על מה ומה בדיוק? אין מה לעשות שם, פלגים וחוטים חדשים
$400 להחליף אטם שמן (של הקרטר, וצריך) קוף חצי מאולף יכול לעשות את זה בחצי שעה, ב60-70$ הייתי חושב על זה
$90 להחליף נוזל ברדיאטור, למה מי מת? וחוץ מזה....אין כול צורך. והנוזל יחסית חדש, החלפתי ב 2010
והדובדבן על העוגה, $490 להחליף חגורת טיימינג ומשאבת מיים, אולי לא מיותר לציין שהמנוע זה דוראטק של פורד ואין לו חגורת טיימינג והמשאבת מיים נמצאת מאחורי המנוע ומונעת ע'י הגל זיזים השמאלי ולהחליף אותה לוקח כ10 דקות במקרה הגרוע.
בקיצור, כול זה נכתב ע'י אדיוט בלי שמץ במכונאות.
נעבור לעגלה הבאה, סוזוקי שנת 2002, מנוע 1.8 גרוטאה שאתם יודעים בשם בלנו, או כדומה
http://i1125.photobucket.com/albums/l593/tzagi1/2016-02-25%2019.13.12.jpg (http://s1125.photobucket.com/user/tzagi1/media/2016-02-25%2019.13.12.jpg.html)
מוזר ביותר,
העגלה מוזנחת, צריכה ציריה ימנית(יש תקתוקים בסיבובים) וגם צריכה החלפת שמן גיר (צבע שחור-מת) ומי יודע מה עוד ואני לא רוצה לדעת מה,אבל לפי הניירת של ה"מוסך"....לא צריך כלום.

אבל זה ממש לא מפתיע, כמו שאמרתי כבר...

נדב ש.
26-02-16, 08:54
נתתי דוגמאות לרכבים שאני מכיר וראיתי ולא סתם זרקתי מהמותן, הרכבים האלה מטופלים במוסך יבואן, אם הם חאפרים? אני לא חושב אבל הכל יכול להיות.
מי שמטפל בכל מוסך מיזדמן ומדלג בין אחד לשני, מטפל אצל חאפרים כדי לחסוך כמה שקלים, כנראה לא יתפלא אם הרכב כושל אחרי x ק"מ בלי שום סיבה...
בעצם יש סיבה... החאפר.

amit1
26-02-16, 09:24
מוסך יבואן לא מהווה אינדיקציה לכלום.
בשכר שניתן לשלם למכונאים ובתרבות שקיימת בענף הזה שום עבודה לא מבוצעת ע"פ הוראות היצרן. הכל חרטאבונה.

לביא
26-02-16, 09:28
אפילו בלמי תוף יש אצלך ומנוע ברזל עם חצי מהכוח(אם לא פחות) אבל פי ארבע מהרעש, שיש למנוע מודרני באותו נפח/משקל- מה אמור להתקלקל? למה אפשר להשוות ברכב מודרני?[/QUOTE]

רגע, מה היה נושא השרשור?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

קוניסטון
26-02-16, 14:51
זה בדיוק מה שאני אומר - אתה משלם מחיר של רכב סופר מתוחכם(כמו דיסקברי 4) ומקבל משהו כמו איסןזו טרופר.. שהוא המתחרה, כשמשווים את "מה אתה מקבל"... לא מקבל הרבה... אלא אם מכניסים את" מחיר האגדה"...

לא קשור לטויוטה, לדעתך עדיף דיסקו 4 משומש בשנותיו הראשונות או בשווה כסף ריינג' כנראה שנתון נמוך יותר (לא ספורט)?

Bernard
26-02-16, 17:54
לא קשור לטויוטה, לדעתך עדיף דיסקו 4 משומש בשנותיו הראשונות או בשווה כסף ריינג' כנראה שנתון נמוך יותר (לא ספורט)?

לאו דווקא.. בגלל הנסיון המר עם השיכורים האנגלים.
אני רק מציין מחיר ותמורה.
לא דווקא לשלם מחיר של טויוטה ולקחת משהו שנותן יותר תמורה... יותר בכיוון של לראות מה נותן הטויוטה ולשלם פחות, על רכב שנותן פחות או יותר את אותה תמורה...
עכשיו, בוא נראה איזה רכב ישן, עם תופים מאחור וקפיצי עלה ובלי דשבורד, יש...
או מה עוד ניתן לקנות, במחיר של אותו רכב ישן, עם תופים ועלים...

ונושא השירשור הוא התכונות האגדיות של הטויוטות... וזה, בהכרח, בהשוואה לכלי רכב אחרים.
אם השירשור היה "הוצאות על טויוטה", היה מקום רק ל.. טויוטה.
כמות שהוא, השירשור קורא ל השוואה.. איך בכלל אפשר אחרת?

נמרוד
28-02-16, 13:49
עוד אחד שלא אוהב טויוטה - ובניגוד לשוכני הפורום גם עושה משהו בנידון!

https://www.youtube.com/watch?v=P39OEwQQM_k

נדב ש.
28-02-16, 14:27
העיניין זה לא לאהוב או כן, זה לדעת על מה אתה נוסע...
https://youtu.be/LCzPEBclQ9k

thebips
28-02-16, 16:07
מענין למה אני היחידי שפרסמתי עליות תחזוקה, כנראה שאני היחידי פו שהרכב שלא דורש תחזוקה כול השאר רק ממלאים סולר ונסעים ?

Bernard
28-02-16, 17:20
אתמול ראיתי ב-ynet שיצא דו"ח של ה- consumer report לגבי דירוג כלי רכב...
אמנם טויוטה/לקסוס לא במקום הראשון אבל אם מסתכלים במרכיבים/סעיפים, הם במקום הראשון בסעיף האמינות...

boaz avrahami
29-02-16, 00:23
זהו ברנרד?
כל המגילות היו לחינם?

נמרוד
29-02-16, 10:07
תשאלו את ברלי, אם זה כתוב בידיעות זה בטח נכון :rolleyes:

http://images1.ynet.co.il/PicServer4/2016/02/24/6839672/683966301000100862534no.jpg

tzagi
29-02-16, 10:56
תשאלו את ברלי, אם זה כתוב בידיעות זה בטח נכון :rolleyes:

http://images1.ynet.co.il/PicServer4/2016/02/24/6839672/683966301000100862534no.jpg
כרגיל, שווה לתחת...
בתור אחד שמחזיק דודג' בגיל 15 אין לי על מה להתלונן, כן, יש בעיות קטנות ומציקות אבל לא יותר מכך. כלי רכב זה לא השקעה, זה הוצאה, וזה הצורה של ההתייחסות.

sent from tiz El nabi

דרור ברלי
29-02-16, 11:08
זהו. ש"אמינות" זה מונח מאוד גמיש.
יש מי ש"בעיות קטנות ומציקות" לא באמת כל כך מציקות לו. כל עוד המכלולים העיקריים תקינים והאוטו תמיד מניע ונוסע, הכל בסדר.

ויש כאלה שבעיה במולטימדיה או בשלט של נעילת הדלתות מקפיצים להם את הפיוז. הם לא ירכשו יותר רכב מהמותג הזה.

ויש גם את התמע שמדלג על טיפולים או ה"מומחה לשיפורים" שמבצע שינויים חובבניים ברכב.
ואחרי שכשל להם מכלול יקר, הם צועקים ש"האוטו חרא" ומגיעים לעשות סקנדל במוסך המרכזי ולדרוש בקולי-קולות שיפצו אותם.
לפעמים זה אפילו עובד ולא להאמין, אכן מפצים אותם.... העיקר שישתקו ויהיו שבעי רצון ולא ירעילו את שמו של המותג באזני כל מי שיסכים לשמוע.

סקרי שביעות הרצון הללו, שכוללים גם הרבה פרמטרים אחרים מלבד אמינות נטו, אכן לא בדיוק מלמדים על משהו. עובדה שהמכוניות שמדורגות ראשונות ב"אמינות" לא מדורגות במקומות ראשונים ב"שביעות רצון כללית" אז מה? הן לא אמינות?.... בקיצור - חינטרוש.

דרור ברלי
29-02-16, 11:17
כלי רכב זה לא השקעה
sent from tiz El nabi

זהו. שבגלל שבישראל אוטו כל כך יקר, שני רק לבית, רבים עדיין מתייחסים אליו כאל השקעה.
ואני יכול להבין אותם. לפעמים, אחרי כמה וכמה שנים זה יכול להיות מתורגם לכל כך הרבה כסף, עד שרבים וטובים, אפילו אני, מוכנים לכבוד זה אפילו לנסוע בטויוטה. ירחם השם.

Bernard
01-03-16, 05:44
זהו ברנרד?
כל המגילות היו לחינם?
זו הבעייה של כל אלה שכאילו קוראים את המגילות שלי ואח"כ שואלים שאלות מטופשות...

הנה לך התשובה, לא במגילה אלא מדרור, שכותב בדיוק מה שאני כל הזמן אומר...

זהו. ש"אמינות" זה מונח מאוד גמיש.
יש מי ש"בעיות קטנות ומציקות" לא באמת כל כך מציקות לו. כל עוד המכלולים העיקריים תקינים והאוטו תמיד מניע ונוסע, הכל בסדר.

ויש כאלה שבעיה במולטימדיה או בשלט של נעילת הדלתות מקפיצים להם את הפיוז. הם לא ירכשו יותר רכב מהמותג הזה.

ויש גם את התמע שמדלג על טיפולים או ה"מומחה לשיפורים" שמבצע שינויים חובבניים ברכב.
ואחרי שכשל להם מכלול יקר, הם צועקים ש"האוטו חרא" ומגיעים לעשות סקנדל במוסך המרכזי ולדרוש בקולי-קולות שיפצו אותם.
לפעמים זה אפילו עובד ולא להאמין, אכן מפצים אותם.... העיקר שישתקו ויהיו שבעי רצון ולא ירעילו את שמו של המותג באזני כל מי שיסכים לשמוע.

סקרי שביעות הרצון הללו, שכוללים גם הרבה פרמטרים אחרים מלבד אמינות נטו, אכן לא בדיוק מלמדים על משהו. עובדה שהמכוניות שמדורגות ראשונות ב"אמינות" לא מדורגות במקומות ראשונים ב"שביעות רצון כללית" אז מה? הן לא אמינות?.... בקיצור - חינטרוש.
ככל שהרכב פשוט יותר (יענו טויוטה, שכל מה שנדרש ממנו זה ש.. ייסע) מתלוננים פחות.
רכב מתוחכם... ממנו מצופה שהכל יעבוד פיקס.. גם הריפוד של תא המטען... אתה משלם על תיחכום ודורש מושלמות.
בטויוטה, אלא אם אתה נתקע באמצע הפקק בלוס אנג'לס.. אתה לא מתלונן - לוקח אותך מ-A ל-B.
באודי, אם הבאס ברמקול הימני האחורי קצת רועד/מזייף - אתה תשכיב את האוטו שבוע במוסך, עד שיפתרו את "הבעייה"... לכן שילמת 80K$ עבור האוטו ואתה לא מוכן לסבול שום BS.
פשוט.
אמרתי - אם יבדקו את אופי התלונות וישוו... אז ניתן יהיה לבדוק אם יש על מה לדבר.

זה בערך כמו שההיילקס האמריקאי ההוא זכה ב"תחרות" רכב ה-4X4 של 2016... הוא ניצח את המרצדס G550 ואת הריינג' רובר וגם הקישקוש החדש הזה, של פיאט (נדמה לי שמכנים אותו ג'יפ) היה בין המתחרים...
מצא חן בעיני שהטנדר הזה (טנדר!!) זכה גם בדירוג הניהוג..

tzagi
01-03-16, 06:02
זהו. שבגלל שבישראל אוטו כל כך יקר, שני רק לבית, רבים עדיין מתייחסים אליו כאל השקעה.
ואני יכול להבין אותם.

כמו שאמרתי, עניין של גישה.
אז תפתחו ראש, כנאמר אצלינו:If it got tits or tires, its going to cost yah

elro
01-03-16, 08:09
http://www.fourwheeler.com/features/1602-the-million-mile-2007-toyota-tundra/

:)

ד ו ר ו ן
01-03-16, 15:20
מענין למה אני היחידי שפרסמתי עליות תחזוקה, כנראה שאני היחידי פו שהרכב שלא דורש תחזוקה כול השאר רק ממלאים סולר ונסעים ?
למה ככה?
כתבתי בדיוק כמה עלה לתקופה מקבילה.
אם אני מחלק לק"מ יוצא לי חצי ממך.

מה גם שהעלויות שלך לא כ"כ ברורות לי, הסכומים כוללים את המוסך?
כי עלויות החלקים לא מתאימות למה שאני מכיר ושילמתי.
הסכומים גם "קצת" מוזרים, הכול "עגול" על האגורה, לעומת העלויות שחישבתי אצלי, שבאופן נורמלי הם לא בדיוק סכום עגול..

עוד דבר מהותי הוא כמה ק"מ החליף המכלול, כי אם אני נדרש להחליף רפידות קדמיות (רק רפידות..) פעם ב-200K, והעלות הזו נכנסת בדיוק השנה, אז זה לא בהכרח מייצג עלות ל-50K ק"מ האחרונים אלא נדרש לחלק אל החלק היחסי של 50K, והסכום פוחת משמעותית מאד.
יש חלפים גנריים לכל רכב שלא בטוח שנכון להחשיב, כמו מצבר.

כנ"ל לגבי רדיאטור, ומכלולים אחרים.

זה מחדד מחד שרכב "ישן" יכול להפיל עליך עלויות מצטברות, ומצד שני תו-איכות לגבי כמה המכלולים האלו מחזיקים מעמד, ואם אתה מתכוון להחזיק ברכב תקופה ארוכה, אז בסוף אתה מוציא פחות מרכב אחר, עם תחזוקה יותר תכופה.

עלויות שלי להיללקס 95 בתקופה של 50,000 ק"מ העלויות הם ללא טיפולי 10:

<tbody>
1000
החלפת 2 מצברים

600
החלפת סטרתר

1500
החלפת רדיאטור- כמה החזיק הרדיאטור?

500
החלפת כבל בלם יד

600
בלמים קדמים המחיר הוא פי 2 ממה שעלו לי רפידות מקוריות.

500
החלפת מאוור

400
פאן קלאץ מוגדל

300
גז וטיפול במזגן

200
משאבת קלאץ תחתונה

350
משאבת קלאץ עליונה

700
שופוץ דרשפט קדמי

700
החלפת פולי מים למוקטן

500
החלפת 2 רצועות מנוע

7000
ברקסים קידמי+ אחורי +פילטר סולר+ניקוי מזרקים+זרעה מגל ופיטון + תושבות

1200
חלקים לשיפוץ פרונט

2000
עבודה שיפוץ פרונט

1000
החלפת מצבר

700
ביצה קדמית מפירוק

1000
מנגנון נעילה אחורי

</tbody>

סה"כ עליות 20,750 ש"ח
<tbody>

</tbody>

thebips
01-03-16, 16:00
למה ככה?

מה אני אגיד לך דורון התגובה שלך תורמת המון ידע וחכמה כמו התגובה שלך לבחור שחיפש מנוע להילקס.

דורון יש אנשים ב- jeepolog שבאמת משתפים המון ידע וחכמת חיים ויש אנשים ש...לא

ד ו ר ו ן
01-03-16, 16:07
הפוסל, במומו פוסל.

boaz avrahami
01-03-16, 18:26
דורון,
יש סיבה מיוחדת שאתה לא משתף את דוח ההוצאות שלך על הרכב?
למיטב זכרוני סיפרת שאתה משתמש באפליקציה לכך.
יש מה להסתיר?

ד ו ר ו ן
01-03-16, 19:20
הייתי הראשון להעלות עלויות לק"מ, שהן נגזרת של סכום כללי חלקי סה"כ הק"מ, אין בעיה להבין בדיוק מה היו ההוצאות.
מי שלא יודע לעשות חשבון כזה פשוט, קטונתי.
לא כל דבר צריך להיות לעוס עד הסוף.

מאז ומתמיד שיתפתי כאן ידע וניסיון.

מה שלא מתאים לי זה שמי שחושב שהעלה רשימה לא ברורה, עם סכומים מעוגלים, שלא התאימו לחלק מהעלויות שאני מכיר, לא מקבל שאלה לגיטימית לגבי מהות הסכומים, ומנסה להעביר את הבעיה חזרה אלי- זה לא יילך.

נדב ש.
01-03-16, 19:28
דורון, רפידות בלם? פעם ב 200k ?
מה אתה עוצר עם הרגליים?

asafpeleg
01-03-16, 19:34
מה אתה עוצר עם הרגליים?
זאת הרמה להנחתה...[emoji12]

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

tzagi
01-03-16, 19:36
מה אתה עוצר עם הרגליים?
זה לא נתון שמרים אצלי גבה, במיוחד אם מדובר על האחוריים.

זאת הרמה להנחתה...[emoji12]

sent from tiz El nabi

ד ו ר ו ן
01-03-16, 19:37
דיזל ידני.
עוזבים את הגז בזמן, הרכב עוצר.
המנוע עושה את שלו.

סה"כ הוחלפו ברכב הזה 3 סטים של רפידות קדמיות בכל מהלך חייו עד כה.

דיסקים הוחלפו פעם אחת בגלל רפידה שהתפרקה וחרצה דיסק, מדידת הדיסק עצמו העלתה שאחרי 450~K ק"מ הוא בקושי נשחק עשירית מהמידה המקורית.

ככה זה כשהתקינו מהמפעל בלמים ביתירות גבוהה ביחס למשקל הרכב- הדיסקים הקדמיים של הרכב הזה משותפים לרכבים שהמשקל הכללי שלהם גבוה ממנו ב-2 טון.

אז העומס עליהם גם ככה לא גבוה, ויחד עם הרגלי נהיגה נכונים, זה מחזיק.

amit1
01-03-16, 20:18
דורון, אם הרפידות החזיקו אצלך 200000 ק"מ להערכתי נכנסת לספר השיאים של גינס.

thebips
02-03-16, 09:56
מה שלא מתאים לי זה שמי שחושב שהעלה רשימה לא ברורה, עם סכומים מעוגלים, שלא התאימו לחלק מהעלויות שאני מכיר, לא מקבל שאלה לגיטימית לגבי מהות הסכומים, ומנסה להעביר את הבעיה חזרה אלי- זה לא יילך.

לא יודע אבל בשבילי 1007.10 ש"ח זה 1000 וכן אני מעגל מה לא ברור לך:
מצברים? פעם אחת הוחלפו לשתי מצברים קטנים ופעם אחת למצבר גדול חלקים לשיפוץ פרונט 277.65 AU$ שהיום זה 800 ש"ח סליחה זה רק 779.92 ש"ח והמשלוח השלים לבערך 1200 ש"ח לינק למה שנקנה
http://www.ebay.com.au/itm/Swivel-Hub-CV-Joint-Wheel-Bearing-Kit-Hilux-4wd-LN106-LN65-RN105-YN63-YN65-YN67-/131049742299

ביצה קדמית נקנתה ממישהוא שפרסם בלוח המודעות של האתר אם תתעקש אני אחפש בשבילך את הלינק, פולי מוקטן ופאן קלאץ נקנו ממשהוא מאוד ידוע באתר (אתה מוזמן להתקשר אילו לברר מחירים)

אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לכתוב בפרטי אני מאמין שאת רוב האנשים פו לא בדיוק מענין עליות לרמת הבורג הבודד בלי עיגולים

נדב ש.
02-03-16, 12:15
דיזל ידני.
עוזבים את הגז בזמן, הרכב עוצר.
המנוע עושה את שלו.

סה"כ הוחלפו ברכב הזה 3 סטים של רפידות קדמיות בכל מהלך חייו עד כה.

דיסקים הוחלפו פעם אחת בגלל רפידה שהתפרקה וחרצה דיסק, מדידת הדיסק עצמו העלתה שאחרי 450~K ק"מ הוא בקושי נשחק עשירית מהמידה המקורית.

ככה זה כשהתקינו מהמפעל בלמים ביתירות גבוהה ביחס למשקל הרכב- הדיסקים הקדמיים של הרכב הזה משותפים לרכבים שהמשקל הכללי שלהם גבוה ממנו ב-2 טון.

אז העומס עליהם גם ככה לא גבוה, ויחד עם הרגלי נהיגה נכונים, זה מחזיק.

בעצם צודק... שכחתי שגם ככה האוטו הזה לא סוחב מי יודע מה...הוא נעצר מעצמו...
לנסוע לדרום אתה צריך לצאת יומיים לפני כולם....

הכל בהומור כן???? שלא תיפגע לי...
ועכשיו באמת, שאפו ל 200k , לא מכיר הרבה.

amit1
02-03-16, 13:49
אשמח לשמוע את דעתו של DANI1 בנושא.

Eitan_S
02-03-16, 18:53
אשמח לשמוע את דעתו של DANI1 בנושא.

אז תתקשר אליו ותוכל לרקוד לו על הדם בטלפון.

בנוסף אתה הרי "מומחה" לטויוטה, אולי תוכל לעזור ולפחות משהו טוב יצא ממך.

ד ו ר ו ן
02-03-16, 19:40
בעצם צודק... שכחתי שגם ככה האוטו הזה לא סוחב מי יודע מה...הוא נעצר מעצמו...
לנסוע לדרום אתה צריך לצאת יומיים לפני .

שיט..
עלית על הקאצ׳.

זה נכון, מה לעשות, עד שאני מצליח להגיע למהירות המותרת, אני משתדל לא להאט בכלל, אתה בכלל יכול לתאר כמה מאמץ אני משקיע בכל קמ״ש?

נדב ש.
02-03-16, 20:07
חחחחחחחחחחחח

eyalski
02-03-16, 23:27
מעניין שלא הוזכר כמעט בכלל המתחרה הישיר של הטויוטה, מיצובישי פאג'רו.
אין לו את האגומאניה של אחיו היפני, הוא זול ב20-30% ולרוב הוא לא יהיה ממש נחות ממנו בשום מקום בשטח ובכביש הוא הרבה יותר טוב.
אז השאלה היא מה מונע ממנו לקבל את היחס המופלא שמקבל הלנדקרוזר?
אני אישית מעוניין לקנות אחד מהשניים ואחרי צפייה בחלק מהתגובות כאן, חזרתי ללוח יד 2 וגיליתי שבמקום לקנות ב100K לנדקרוזר ישן שנסע הרבה, אוכל לקנות פאג'רו צעיר יותר שנסע פחות ולפחות מהתמונות, רובם לא אכלו אבק מעולם.
האם גם כאן נובע ההבדל במחירים ובביקושים מאמינות נמוכה? מה לגבי דגם הבנזין?

amit1
03-03-16, 01:13
אז תתקשר אליו ותוכל לרקוד לו על הדם בטלפון.

בנוסף אתה הרי "מומחה" לטויוטה, אולי תוכל לעזור ולפחות משהו טוב יצא ממך.
איש קטן, בניגוד (אולי ) אליך אני כבר בתהליך של נסיון לאתר לבחור מנוע......ולו רק בשל חברותנו הוירטואלית.
מה שבטוח, היה מעניין לשמוע את דעתו בנוגע לאמינות ה LC.

Bernard
03-03-16, 02:17
איש קטן, בניגוד (אולי ) אליך אני כבר בתהליך של נסיון לאתר לבחור מנוע......ולו רק בשל חברותנו הוירטואלית.
מה שבטוח, היה מעניין לשמוע את דעתו בנוגע לאמינות ה LC.

נו... התחלתם?
חאלס.
אתםהרי לא ממש לוקחים זה את זה ברצינות וסתם מעוררים את המנהלים למחיקות וחרמות והשעיות וחסימות... תתאפקו עם הניסוחים ה"חריפים"...

אייל.
לכאורה, הטויוטה מתאים יותר לשטח (יש לו סרן אחורי חי ונעילה...) וניתן "לשפר" אותו בקלות רבה יותר.
חוץ מזה יש לו "שם", שעולה הרבה כסף... בקנייה ומחזיר עצמו במכירה.. כך אומרים.
אבל מצד שני... תקנה בזול ותמכור בזול אז...

מבחינתי.
אם היית צריך לבחור בין השניים (ואני לא רואה מצב ראלי שזה יקרה), ואם הייתי מצליח להתעלם מהמחיר המופקע.. הייתי בוחר בטויטה ללא היסוס - יש לו סרן חי מאחור ונעילה וזה מספיק כדי להוות יתרון מכריע, מבחינתי.
מזל שאני לא כבול לשתי האפשרויות האלה...

פלג_
03-03-16, 07:10
מעניין שלא הוזכר כמעט בכלל המתחרה הישיר של הטויוטה, מיצובישי פאג'רו.
אין לו את האגומאניה של אחיו היפני, הוא זול ב20-30% ולרוב הוא לא יהיה ממש נחות ממנו בשום מקום בשטח ובכביש הוא הרבה יותר טוב.
אז השאלה היא מה מונע ממנו לקבל את היחס המופלא שמקבל הלנדקרוזר?
אני אישית מעוניין לקנות אחד מהשניים ואחרי צפייה בחלק מהתגובות כאן, חזרתי ללוח יד 2 וגיליתי שבמקום לקנות ב100K לנדקרוזר ישן שנסע הרבה, אוכל לקנות פאג'רו צעיר יותר שנסע פחות ולפחות מהתמונות, רובם לא אכלו אבק מעולם.
האם גם כאן נובע ההבדל במחירים ובביקושים מאמינות נמוכה? מה לגבי דגם הבנזין?

אין לך את אף אחד מהרכבים וכבר קבעת שהוא לא נחות מימנו בשטח וטוב יותר בכביש.
אז אספר לך שיש לנו גם לאנד קרוזר 2004 וגם פאג׳רו 2008, שגם נקנה כי אחי חשב כמוך.
אז בשטח לא נסעתי עם הפאג׳רו אבל בכביש הוא נחות מהלנד קרוזר בהכל.
בידוד הרעשים שם כמעט ולא קיים, הוא נשמע ממש כמו משאית.
נוחות הנסעיה הרבה פחות טובה, הוא הרבה יותר נוקשה.
פלסטיקה מקרקשת כל באמפר.
והמנוע...הוא מרגיש הרבה יותר חלש, אולי זה בגלל שהוא שוקל כמעט 400 ק"ג יותר ללא שום סיבה.

בקיצור, עדיף לדבר מניסיון.
גם אני חשבתי בזמנו על הפג׳רו לפני שהכרתי אותו מקרוב.
היתי שמח אם הוא היה יכול להיות אופציה גם עבורי, אבל הוא לגמרי לא ברמה שלו.
אגב מבחינת אמינות הוא כבר עוד מעט 3 שנים אצלנו וללא שום בעיות מיוחדות

eyalski
03-03-16, 08:45
הניסיון מדבר ותודה על המידע, אך עדיין קצת לא ברור מה עדיף:
רכב ישן יותר גם מבחינת גיל וגם קילומטרז' מול צעיר שנסע פחות. הדיון היה בנושא אמינות והשאלה אם בדגש על אמינות הטויוטה רכב יותר טוב מהמיצובישי.
לגבי יכולות, ביצועים, צריכת דלק ונוחות זה נושא אחר כרגע.

פלג_
03-03-16, 10:13
נכון, אבל ציינת מתחרה ישיר ומבחינתי אם הוא לא ברמה שלו מהבחינות שציינתי הוא לא מתחרה ישיר שלו.
לפחות מבחינתי.
אגב אם ציינת צריכת דלק אז תוסיף גם את זה.
הטויוטה עושה באופן קבוע 1 ל- 9.6.
הפאגרו עושה 1 ל- 8-8.5

אני כרגע חושב בכלל על רכב שלישי לשטח.
פאגרו אני לא אקנה ולא משנה כמה יותר חדש הוא מהלנד קרוזר.
ולאנד קרוזר לדעתי יצא לגמרי מפרופורציה המחירים שלו.
אני מכרתי לפני שנתיים את הפראדו שנת 2002, שהיה מצויין עד המכירה.
אבל לקנות עכשיו לאנד קרוזר שנת 2004 ולהחזיק בוא עוד 6-7 שנים, אין לי ניסיון איתו כבר בגילאים האלו ואני לא בטוח שבא לי להיכנס לזה.

יואב פולס
03-03-16, 10:29
אבל לקנות עכשיו לאנד קרוזר שנת 2004 ולהחזיק בוא עוד 6-7 שנים, אין לי ניסיון איתו כבר בגילאים האלו ואני לא בטוח שבא לי להיכנס לזה.

אתה מוזמן ליצור קשר. אתן לך את כל המידע. שלי מ 2003.

פלג_
03-03-16, 10:34
לא חסר לי מידע, יש לנו לאנד קרוזר 2004 כבר 5 שנים, מאז שמכרתי את הפראדו אני מטייל איתו.
הוא של אבא שלי אבל שהוא צריך את הסוואנה אנחנו מתחלפים יוצא שאני 50% עם הסוואנה ו 50% עם הלאנד קרוזר.
ואם הוא היה ארוך היתי גם משאיר אותו אצלי, זאת הרי הסיבה בשגללה מכרתי את הפראדו.
אבל להתחיל לחפש עכשיו אוטו כזה בן 12.....לא רוצה לחשוב על זה.
בטח שאני מאלו שמתעקש על לבן, כי לקנות אותו במחיר כזה שכל הלקה והצבע שלו כבר מתקלף (רוב המטאלים) בשנים האלו, די מבאס אותי.

Saar
03-03-16, 10:38
לא היתה לי טויוטה (סביר שגם לא תהיה ), אבל היה לי פגרו 2002 (קינג) ארוך.
מבחינת שטח הוא היה בסדר גמור, ולפני שיקפיצו לי פה את הסרטון שלי ממשל"ט 21, אציין שהטעות שם הייתה בעיקר שלי ולא בעיה ברכב ולצערי, באותה נקודה בדיוק, שנה לפני נתקעתי גם עם ה XJ המיתולוגי, כך שכנראה באמת הבעיה בנהג ולא ברכב :)
הוא לא רכב עבירות. הוא רכב טיולים נהדר.

אני חושב שמבחינת VALUE FOR MONEY, הפגרו נותן תמורה טובה מאוד , לפחות ביחס לטויוטה.
מבחינת אמינות, אני נתקלתי בכמה דברים כואבים (גיר, מסרק הגה) אבל ממש לא הרגשתי/שמעתי קירקושים על כל במפ. דווקא זה הרשים אותי מאוד.
איכות הייצור שלו טובה מאוד בעיני, מושבים ניתנים לכל כיוון אפשרי, לא מקרקש והכל עובד (ואם ניתקת/פירקת חלק פלסטיק כלשהו, הוא יחזור בדיוק למקום ולא יקרקש, בניגוד לכמה אמריקאיות/בריטיות שאני מכיר מאותה התקופה)

Asaf-a
03-03-16, 10:53
בניגוד למה שנכתב כמה תגובות מעל, הנסיון האישי שלי שפאגרו ארוך 2007 ביום יום צורך פחות סולר לעומת פרדו קצר, כנראה בגלל שביום יום הפאגרו על 2*4.

פלג_
03-03-16, 10:53
אין לי שום ניסיון עם הדגם של שנת 2002.
ופלסטיקה מקרשקשת אני עוד יכול לסבול בכל זאת היתה לי פראדו (אם כי אצלי סידרתי את זה).
ועכשיו סוואנה אז בכלל.
אבל הסחיבה של הפאג׳רו לא משתווה ללאנד קרוזר.
ועם עגלה זה מורגש הרבה יותר.

אבל שוב זה בייחס לפאג׳רו שנת 2008 שם המנוע שונה.
משנת 2007 ומטה

נדב ש.
03-03-16, 11:09
איך מטויוטה הגעתם עכשיו לפג'רו?
אין רכב יותר אמין מטויוטה, בטח שלא יותר טוב ממנו בשטח, יותר חסכוני, יותר הכל, משקלו של הרכב שווה למשקל בזהב ללא תלות במצבו, מה לא הבנתם?
אפשר לסגור את הנושא.

נמרוד
03-03-16, 14:18
הנה עובדה:

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/97392-%D7%9C%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%9C%D7%A0%D7%93-%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%96%D7%A8-%D7%A4%D7%A8%D7%93%D7%95-%D7%A7%D7%A6%D7%A8-2002

לא מכיר - אבל פרסום, תיקון מחיר קטן, נמכר בן רגע.

boaz avrahami
03-03-16, 14:23
מה למדת מזה על האמינות?

Bernard
03-03-16, 14:24
עובדה למה, נמרוד?
עובדה לגבי האוטו?
לגבי המוכר?
לגבי הקונה?
לגבי השוק?
לאיזו טענה עונה ה"עובדה" שלך?

נמרוד
03-03-16, 14:30
לגבי השוק, כמובן. עובדה אחת קטנה ומעודכנת.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

boaz avrahami
03-03-16, 14:54
אבל נקודת הפתיחה היתה העובדה הזו...

האם השוק משקלל את האמינות במחיר או שהמותג חזק ללא קשר למוצר הספציפי.

תראה איך האוטו נחטף מצד אחד ומצד שני כמות התקלות שהוא סובל ממנה.

הגיון אין פה למעט חוזק המותג.

וכשיש עדר של עיוורים שמוכנים לשלם אז מה הפלא?

נדב ש.
03-03-16, 15:02
השוק לא קובע את האמינות/חוסר אמינות.
לא ניתן לשכנע את המשוכנעים, לכן השרשור הזה כבר משעמם... בגלל זה גם הבדיחות...
סיפור מלפני כמה ימים, נוסעים ברכב אנוכי וחבר שלא היה לו גיפ מעולם, עובר לידנו טויוטה פראדו ההוא אומר "זה גיפ פצצה", אני שואל:לפי מה קבעת?
הוא עונה: מה...זה טויוטה...
אחרי שיח של נסיעה בין עירונית בנושא של טיולים, תיקונים, טיפולים ותחזוקה, וגם קצת תמונות של כל מיני רכבים ולא רק טויוטה, הבחור הגיע למסקנה שאף אחד לא חף מתקלות, ובמקרה וירכוש גיפ עדיף לקבל את התמורה הגבוהה ביותר לכסף, ולא לשלם לפי מותג הרבה מעל מה שצריך ובלי הצדקה.

חנן-ג'יפולוג
03-03-16, 15:35
נמרוד, אתה א....ט.

נדב, עמית, בעז ושות... : אני מחזק את ידיכם.

בזכותכם נוכל לשלם פחות על הטויוטה הבאה שלנו, או ליתר דיוק, של האשה. לי, וכנראה גם לנמרוד ודורון, כנראה שכבר לא תהיה טויוטה אחרת.

נדב ש.
03-03-16, 15:50
תודה.
אם המחיר יירד למה שהוא באמת שווה, ולערך שאר המותגים המקבילים בשוק, מי יודע אולי אני יקנה שוב אחד, רק שיעמוד בחניה וכדי להגיד שיש לי טויוטה... :p

Bernard
03-03-16, 15:52
תרגיע, חנן.
לא נראה לי שנגרם כל נזק. לא מהשירשור ולא מההתפלקויות של נמרוד.
זה בערך כמו פה עם טראמפ - מי שמצביע לטראמפ, לא ממש מתעניין בעובדות/פרטים או כל טיעון הגיוני אחר..

boaz avrahami
03-03-16, 16:47
על זה נכתב שיר ידוע

״מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה״...
מאיר אריאל

שלומי
03-03-16, 17:30
http://www.commercialfleet.org/news/van-news/2016/03/01/new-toyota-hilux-pick-up-includes-new-diesel-engine

חדשנות :-)

תומר ב
03-03-16, 17:40
אני מבקש להוסיף אותי להתמודדות על שיא הגינס לנהג האיטי
אצלי בהיילקס 97 רפידות קדמיות לא מקוריות (איטלקיות) החזיקו 240,000 ק"מ.
צלחות קדמיות לא הוחלפו עדיין אחרי 600,000 ק"מ.
סנדלים ותופים אחוריים מחזיקים כבר 400,000 ק"מ ועוד לא הגיע זמנם.
מעבר לנהיגה הזקנה, יש חור בקבינה לרגליים. לא כדי לעצור בירידות אלא כדי לעזור בעליות...
ובנושא הדיון,טויוטה יודעים לבנות רכבים אמינים רק שהיום הם פחות רוצים לעשות את זה.
היילקס ישן הוא לא דוגמא מייצגת כי הוא תוכנן עם יתירות גבוהה למכלולים ועם מכלולים פשוטים מאוד.
אני עם ההיילקס כבר יותר מ 12 שנה אבל יש לי גם פורד פיאסטה מודל 96 כבר 19 שנה ולדעתי היא רכב אמין לא פחות,כנראה מאותם סיבות של פשטות מכלולים.
זה לא גרם לי לחשוב שפורד מייצרים רכבים אמינים יותר מאחרים...

Bernard
03-03-16, 18:13
נתקלתי בזה מספר פעמים, בשירשור הנוכחי.
למה לא אמרתם, שלכל המלל שלי(במקרה הספציפי הנוכחי!!) יש מושג מקובל - "יתירות גבוהה למכלולים"??
ומכלולים פשוטים מאוד = לאוטו לא מתוחכם...
הייתם חוסכים ליואב הרבה תיסכול ועצבים וצורך" לא לקרוא בהפגנתיות.. יתרה"😉

בקיצור.
היילקס = פיאסטה ישנה מאוד.. מאוד.

Sent from my SM-N900T using Tapatalk

ד ו ר ו ן
03-03-16, 18:24
תומר,
מזל שבאת..

לא נעים לי לרשום כמה החזיקו הסט הראשון של הרפידות, כשהרכב נסע רק נסיעות בינעירוניות.
יגידו שלקחתי משהו.

200K זה בנסועה של 70:30 בערך עירוני ובינעירוני.

ובקשר לרפידות האחוריות, אחרי 500K , החלפתי יזום.

Bernard
03-03-16, 18:36
אני לא מבין מה החגיגה... ג'ו אמר, שלבלמי תוף, זה סהיר בהחלט... ואני סומך עליו..
במיוחד באןטו שכבר אמרו, שהמכלולים גדולים עליו... ובטח ברכב שבאמת מאיץ כמו עגלה. ולא שוקל הרבה..

ד ו ר ו ן
03-03-16, 18:57
ברנרד,
המספרים הרי הרימו יותר מגבה אחת, וזה זה רק מראה שזה לא חריג.
ושים לב שמדובר גם על הדיסקים, לא רק על התופים.

ד״א הרכב שוקל כמו רוב המקבילים, סביב 1.8/9 טון ריק, ו2.6 עמוס.

tzagi
03-03-16, 19:24
כשה יש בלמים באכות טובה אין כול סיבה שלא יחזיקו לטווח מאד רחוק.
אצלי בדודג' הרפידות הקדמיות החזיקו 75K מיילים וזה בהמה ששוקלת כמעט 3 טון ובלתה את רוב היים בלגרור עוד 3 טון.
מה שמצחיק, הרפידות הקדמיות בערך אותו גודל כמו בהיילקס הישן ששוקל כחצי....
האוריות היום מעל ל%60 ואני לא רואה סיבה להחליף אותם ב100K קמ הקרובים.

Bernard
03-03-16, 21:16
כשה יש בלמים באכות טובה אין כול סיבה שלא יחזיקו לטווח מאד רחוק.
אצלי בדודג' הרפידות הקדמיות החזיקו 75K מיילים וזה בהמה ששוקלת כמעט 3 טון ובלתה את רוב היים בלגרור עוד 3 טון.
מה שמצחיק, הרפידות הקדמיות בערך אותו גודל כמו בהיילקס הישן ששוקל כחצי....
האוריות היום מעל ל%60 ואני לא רואה סיבה להחליף אותם ב100K קמ הקרובים.
בבקשה.... בלמים כמו של דודג' שלושה טון על רכב ששוקל 1/2... לקחו מה שהיה על המדף...

מה מרווח הטיפולים/החלפות בוויגו?

Bernard
04-03-16, 00:55
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/96546-%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A4%D7%A8%D7%90%D7%93%D7%95/page3?p=685244#post685244

שירשור אחד עם:

מנוע רועד בגלל תושבות/מזרקים/לא יודעים מה (עכשיו מתברר שיש דרך "מיוחדת" להרכיב תושבות מנוע של טויוטה...מתוח או רפוי... אולי כדאי שיעשו לתושבות עיסוי כולל הרפייה, לפני ההרכבה.. או למוסכניק).
שיפוץ מזרקים.
נקישות "ידועות" בגיר.
בעיות "ידועות" של הטרנספר והשרשרת שלו, שתיקון לא עוזר להם.
בעיות "ידועות" בדפרנציאל.

ואף אחד לא משתיק את "המתלונן" הזה ומסביר לו שהוא מוציא דיבת טויוטה רעה...
כל המשתתפים/מבינים, אשכרה מקבלים את התלונות כמות שהן ולא נשמעים מופתעים..
שזה מפתיע, בהתחשב בשירשור הנוכחי.

ובסופו של דבר, למרות שהבחור משווע לעזרה, כולם נעלמו.
מזכיר לי את הסיפור ההוא שמישהו העלה פה, על הרולס-רויס שיצא מהמוסך, התקלקל, תיקנו וכשרצה לשלם לא ידעו על איזו תקלה הוא מדבר, משום שרולס-רויס לא מתקלקל.
אז פה זה אותו סיפור... רק בלי שתיקנו לבחור את התקלה/ות.
קטעים:rolleyes:

- - - Updated - - -

ועוד קטעים זה, שאמרו לבחור שלא כדאי לתקן, משום ש"זה" יחזור...
עוד דוגמא לאמינות - נוסע, למרות התקלות.
או "זו לא תקלה - זה פיצ'ר".
אלה לא בכלל משפטים של לנדרובר????

OFF-RoaD
04-03-16, 08:16
https://www.carthrottle.com/post/these-are-the-most-searched-car-brands-around-the-world/

אני רק אניח את זה כאן...

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

tzagi
04-03-16, 08:33
נו, ומה המפה מוכיחה בדיוק?
שרוסים וערבים מתפללים לפרופלור? יששששן.
קורס השתלמות, ראה 1:00
https://www.youtube.com/watch?v=qXrGtLEmW-Y

ד ו ר ו ן
04-03-16, 09:00
ברנרד,

בשבילך
רכב מודרני, אמנם לא פינוקים של ריינג' מתוסבך, אבל רכב מודרני בכל זאת, בנזין (שלא תגיד שזה הדיזל הטיפש של העולם השלישי), ודגם שיוצר בכלל מחוץ ליפן, במפעלי טויוטה בארה"ב.
“Basically all I’ve done is oil changes,”
אהה,
ואחרי 776,000 מייל ההילוך האחורי בגיר נדפק- חרא אוטו, אמינות בקאנטים.

The Million-Mile 2007 Toyota Tundra (http://www.fourwheeler.com/features/1602-the-million-mile-2007-toyota-tundra/)

ד ו ר ו ן
04-03-16, 09:08
בבקשה.... בלמים כמו של דודג' שלושה טון על רכב ששוקל 1/2... לקחו מה שהיה על המדף...

מה הבעיה בזה?
חשיבה סופר נכונה.
חוסכים על פיתוח, פחות חלפים במחסן, פוטנציאל עמידות גבוה (הוכיח את עצמו..).

amit1
04-03-16, 12:49
השירשור הזה רק מאושש את ההבנה עד כמה אסטרטגיית המיתוג של טויוטה מצליחה שאפו...אפילו מהנדסים מדופלמים נלכדים בתת מודע במערכת המשומנת שתוכננה להשפיע על קבלת ההחלטות בשלב התת מודע.
מצד אחד מחיר יקר, מתלים רכרוכיים, מכלולים בעיתיים ולא זמינים ומצד שני אפילו עדר של מהנדסים גזעיים, מדופלמים ומוכשרים משתחווים כעובדי אלילים למותג.
לענייננו, אני כרגע מחפש מנוע 1KD כדי להחליף אחר שהתפגר אחרי 300000 ק"מ. אשמח לקבל עזרה באיתור מנוע מיבוא/ פירוק.

nirs
04-03-16, 13:05
מה הבעיה בזה?
חשיבה סופר נכונה.
חוסכים על פיתוח, פחות חלפים במחסן, פוטנציאל עמידות גבוה (הוכיח את עצמו..).
+1.

נמרוד
04-03-16, 14:45
השירשור הזה רק מאושש את ההבנה עד כמה אסטרטגיית המיתוג של טויוטה מצליחה שאפו...אפילו מהנדסים מדופלמים נלכדים בתת מודע במערכת המשומנת שתוכננה להשפיע על קבלת ההחלטות בשלב התת מודע.
מצד אחד מחיר יקר, מתלים רכרוכיים, מכלולים בעיתיים ולא זמינים ומצד שני אפילו עדר של מהנדסים גזעיים, מדופלמים ומוכשרים משתחווים כעובדי אלילים למותג.
לענייננו, אני כרגע מחפש מנוע 1KD כדי להחליף אחר שהתפגר אחרי 300000 ק"מ. אשמח לקבל עזרה באיתור מנוע מיבוא/ פירוק.
ישנה, תסכים, האפשרות, גם אם בלתי סבירה, שאתה זה שטועה [emoji48]

Bernard
04-03-16, 15:03
https://www.carthrottle.com/post/these-are-the-most-searched-car-brands-around-the-world/

אני רק אניח את זה כאן...

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
יפה שאת מניח את זה כאן - יש גם הנחה, מאחורי "ההנחה" הזו?
מה בדיוק רואים שם?
שטויוטה עם המון תקלות והמון אנשים מחפשים תשובה לזה?
שכולם מחפשים איפה לקנות טויוטה?
שכולם רוצים לדעת אם באמת הרכב אמין ומחפשים מקורות מידע?
שפולקסווגן הוא יצרן קטנטן וזניח?
מה בדיוק?

ודורון.
זה לא אותו ירחון/פרסומון/רשת ירחונים שהכתיר את הטויוטה כרכב ה-4X4 הטוב בעולם (טנדר ו-4ראנר), כשהוא גובר על כל מתחרה אפשרי אחר?

ורכב אחד שהגיע לגבורות... מה בדיוק הוא מראה?

וזה בדיוק מה שאמרו פה (אני ואחרים, אם לא שמת לב) - אין ממש מו"פ אלא משתמשים בחלקים שיש על המדף ובמקרה הם "גדולים" על הרכב... וזה היה פעם.
כשמתחילים לייצר "רכב במיוחד" ו"לתפור לו" חלקים, על מנת לעמוד בתחרות, מתחיל מו"פ על חשבון הלקוח...

[*=1]מנועים שכושלים, כשמנסים להשתמש בישן "משופר".
[*=1] ומתלים שכושלים, בגלל "חוסר תחזוקה (ברכב שאמור לעשות מליון קמ' בלי בעייה בגיר).
[*=1] ושרשרת טרנספר שלא ניתן לתקן (אולי היא "קטנה" על המכלולים "שגדלו").
[*=1]ודשבורד שמנסה להיות מודרני ומתפורר.
[*=1]ועוד ועוד...

העניין הוא שטויוטה הוא "משהו שהיה" אגדי... עכשיו הוא.. עוד רכב. אבל אנשים עדיין זוכרים את מה שהיה ומוכנים לשלם המון ולקבל פחות, מתוך הנחה שהם קונים את האמינות של ההיילקס ההוא או את ה-FJ ההוא.
ויש כאלה שאכן מסתפקים גם היום ב"ברזל הישן" (עם טכנולוגיה וביצועים ונוחות(כמו למשל מבנה וריפוד הכסאות ותנוחת הנהיגה) ו...מכלולים של "הישן") ומנסים להשליך את האמינות והחוזק של "הישן" על הדור החדש... יש כאלה.
בסופו של דבר, אתה מקבל רכב של שנות ה-70 אבל משלם מחיר של שנות ה-2000 ו...מצדיק את ההוצאה בכל מיני תירוצים/סיבות- כמו למשל שמספיק 90 כס' (או משהו כזה, ביום טוב/חדש) ובכלל מה יש למהר, העיקר שהבלמים מחזיקים 700K קמ'... ושתמיד ניתן לסנכרן את אופי הנהיגה עם "הגל הירוק" וכך גם לא מעמיסים על המנוע/בלמים וניתן להשקיע בסטייק טוב (והרבה) לריפוד התחת ופיצויי על ריפוד הכיסא.. וכך גם נהנים יותר..

מחיר מול תמורה.
חדש מול ישן.
אתה אומר שאתה משלם יותר תמורת שקט נפשי (אמינות)... זה כבר מזמן לא כך.
מה אתה אומר על כל הדוגמאות ש"מול" אותו רכב, שהגיר החל להתעייף רק אחרי 700K קמ'?
הנהג אשם? הבעלים הקודמים? "רכב יום שני"? פרופוגנדה מגמתית?

ד ו ר ו ן
04-03-16, 15:08
ברנרד,
מה הקשר בין מחט לתחת?

ה״מבחן השנתי״ שלהם הפך לבדיחה מזמן.
בוחרים בין מי שהגיע לבדיקה.
השנה בדקו 2 דגמי רובר אחד מול השני וגראנד לאיזון.

אבל כאן זה פיצ׳ר על אדם אמיתי, ורכב סדרתי שעבר מעל מליון מייל.

ושוב אתה טועה.
הטונדרה הזו פותחה ונבנתה לשוק האמריקאי, אין לה כמעט כלום עם דגמי ״שאר העולם״ מלבד השם ותו איכות של טויוטה.
ובמילים פשוטות:
עוד דגם מוצלח.. רק שהפעם לא דגם מינימליסטי מבורזל מערבות אוסטרליה/אפריקה/אפגניסטאן.
רכב משנת 2007, שעדיין מיוצר.

אין רכב שלא מתקלקל ואין יצרן שכל הדגמים שלו ״הכי טובים״, אבל יש ממוצע כללי שמייצג את היצרן ויוצר לו תדמית.

אצל חלק זה ממוצע חרא ביחס לתעשייה, והתדמית בהתאם, ואצל אחרים ״ממוצע מעל לממוצע״.

Bernard
04-03-16, 15:15
ועוד אני כותב, ונמרוד מעלה ו... מזכיר לי.

אם הוויגו כ"כ אמין וחסון ו... כל מה שאמרתם... למה ההקפדה היתרה על טיפולים "לפי הספר" ואפילו להחמיר?
נמרוד אמר שמעדיף כך ו... אני מבין אותו - למה להעמיד בנסיון את "השם" שעבורו שילם כ"כ הרבה?
אתה משלם יותר, מקבל פחות ו..אפילו לא חוסך את כאב הראש ומחיר החלפים/שירות בטיפול המפנק ברכב, שאמורים "לשים דלק ולנסוע"..
נמרוד מטפל ברכב, בערך כמו שעמית מלקק את הבונבוניירה שלו - אבל לעמית יש סיבה טובה לעשות את זה, אם לוקחים בחשבון את "השם" של המותג...

בשירשור אחר כתבתי שהיה לי פורד אקספלורר 2007 - 6 שנים לא החלפתי (למרות שהייתי יכול) משום שהייתי כל כך מבסוט. אפילו לא תקלה אחת. הגיר לא חרק והטרנספר (מתוחכם) לא הרעיש והדיפרנציאלים לא נשברו ובקרת האקלים עבדה ללא דופי וה-TC לא תקע אותי בשום מקום והמנוע (למרות מאות סוסיו ושלל חיישניו ומחשביו) לא גימגם אפילו פעם אחת והטיפולים נעשו ע"י מוסך מורשה (שלך תדע מה עשו ומה לא עשו וכמה "חסכו" עלי)... אף אחד לא יטען שהאקספלורר הוא איזה אייקון של אמינות...

- - - Updated - - -

דורון...
האדם ה"אמיתי" הזה... מי הוא?
פדאנט כמו נמרוד/עמית?
מתוכנת נהיגה כמוך?
הורס מכוניות... כמוני?
מי הוא בכלל?
הנה נתתי לך דוגמא לאדם ממוצא כמוני (שאף טיפול לא היה בזמן) עם אקספלורר... מה זה אומר בכלל.
דגם שעדיין מיוצר? ראית את האמריקאים שעדיין מיוצרים? פורד מוכרים הרבה יותר טנדרים "מוצלחים" מטויוטה... ויש כאלה שנוסעים מאות אלפי מיילים...
אז?

ואת המחט והתחת "אתם" מביאים - הרי זה מה שטוענים פה.. מה הקשר בין ההילקס שלך ל... כל רכב מודרני שנמכר היום (גם של טויוטה)?

ד ו ר ו ן
04-03-16, 15:37
מתעלם אבל לא יעזור לך..
אין קשר בין הטונדרה הזו להיילקס, ועדיין הנה, עוד דגם מעבר לסדרה 70 ולקורולה שמתאים ל״תדמית״.

אבל הבנתי שזה מקרה אבוד, אני ואחרים מדברים על ממוצע כללי של יצרן ואתה מפרק את זה לתקלות יחידניות.

זה אותם מספרים, השאלה איך אתה מסתכל עליהם, כאל תמונה כוללת או מקרה פרטי.

or_t
04-03-16, 15:43
אין דרך להשיג סטטיסטיקות ממוסכי טויוטה בארץ\עולם? "אמינות" אמור להיות מושג פשוט לבדיקה בהינתן מספיק נתונים....

arnonmg
04-03-16, 15:49
הדיון הזה עבר את גבול הטעם הטוב...
כמריר מחר ראש בראש כל היצרנים - בלי שיפורים
אל תחכו לי כי אני לא אהיה שם

2006 TLC 100 IL

ד ו ר ו ן
04-03-16, 16:14
אולי יותר נכון ״אין טעם בדיון הזה״?

נדב ש.
04-03-16, 16:31

2006 TLC 100 IL

חזק!!!

- - - Updated - - -

דורון, אולי כי לא ניתן לשכנע את המשוכנעים...?

ד ו ר ו ן
04-03-16, 17:43
תרתי משמע.
לא ראיתי כאן מישהו ששינה כיוון במהלך הדיון.

klam
04-03-16, 17:45
ברנרד,

בשבילך
רכב מודרני, אמנם לא פינוקים של ריינג' מתוסבך, אבל רכב מודרני בכל זאת, בנזין (שלא תגיד שזה הדיזל הטיפש של העולם השלישי), ודגם שיוצר בכלל מחוץ ליפן, במפעלי טויוטה בארה"ב.
“Basically all I’ve done is oil changes,”
אהה,
ואחרי 776,000 מייל ההילוך האחורי בגיר נדפק- חרא אוטו, אמינות בקאנטים.

The Million-Mile 2007 Toyota Tundra (http://www.fourwheeler.com/features/1602-the-million-mile-2007-toyota-tundra/)

אצלנו במשפחה היתה וולוו 144, שנת 1971.
נמכרה עם 1,100,000 ק"מ אמיתיים לגמרי, "יד ראשונה מרופא".
חוץ מטיפולים, הלכה גם משאבת מיים.
מה למדנו מזה? שלוולוו יש אמינות אגדית?

Bernard
04-03-16, 17:53

2006 TLC 100 IL

לא הבנתי אף מילה:confused:

Bernard
04-03-16, 18:03
אצלנו במשפחה היתה וולוו 144, שנת 1971.
נמכרה עם 1,100,000 ק"מ אמיתיים לגמרי, "יד ראשונה מרופא".
חוץ מטיפולים, הלכה גם משאבת מיים.
מה למדנו מזה? שלוולוו יש אמינות אגדית?

נו... על זה בדיוק אני מדבר.
דורון מביא "דוגמאות"... שלא אומרות, למעשה, כלום על הכלל.

ומי בכלל אמר שהטונדרה הוא איזה אייקון? על פי אותו "אדם אמיתי" בירחון/פרסומון?
ומי אמר שטויוטה עושה כלי רכב לא טובים? מדברים על אגדה - לא?
ואנחנו (אחרים ואני) טוענים שאגדה היתה ועכשיו.. ככל היצרנים.. לא יותר ולא פחות ולא יותר!
אז הנה, דווקא כן שינו דעתם...
ואני מצטט:

מתעלם אבל לא יעזור לך..
אין קשר בין הטונדרה הזו להיילקס, ועדיין הנה, עוד דגם מעבר לסדרה 70 ולקורולה שמתאים ל״תדמית״.

אבל הבנתי שזה מקרה אבוד, אני ואחרים מדברים על ממוצע כללי של יצרן ואתה מפרק את זה לתקלות יחידניות.

זה אותם מספרים, השאלה איך אתה מסתכל עליהם, כאל תמונה כוללת או מקרה פרטי.
מאמינות אגדית ומליוני קמ' של רכב כזה או אחר, פתאום "המאמינים" עברו לדבר על ממוצעים...
ומ"טויוטה", החלו לדבר על כמה דגמים... קורולה ו-70 ואפילו הכניסו את הטונדרה... שהוא בכלל רכב אמריקאי לחלוטין (גם לפי דברי דורון) ולמעשה, אין לו כלום עם ההיילקס ותראה/ו לי שהוא שונה משמעותית מכל אחד אחר בסגמנט שלו בארה"ב...

אז רק כדי להזכיר...
הדיון החל לגבי הפראדו... ודורון לא ממש הזכיר אותו ברשימת "רבי המכר" של טויוטה.

אז למה להגיד שהדיון "עקר" ומיותר ואין בו טעם - הנה יש תוצאות ויש "סחיפה" מהכיוון ה"אגדי" לכיוון השפויי...

ובכלל.
כמו רוב הדיונים פה... לדעתי.
עצם העובדה שיש דיון ושהוא בד"כ ענייני ולא גולש ליותר מידי סיגנון "ישראלי אופייני"... זה כבר טוב.
לא נכנסים אחד לדברי האחר ומחכים לתגובה (ולפעמים אשכרה קוראים אותי - עם הסתייגות למה שאני אומר/כותב:rolleyes:) ומגיבים "לפי התור"...
מה קרה לכם! זה חזון אחרית הימים!!!
יש פה אחלה תרבות דיבור.
ורק בשל כך - זה שווה!!!

Bernard
04-03-16, 18:25
הפוגה בין הדיווחים על הבחירות פה (אני עוקב ממש 24/7. מדהים.. מרתק... אל תאמינו למה ש"מטיפים" בתקשורת בארץ - פשוט ביה"ס לדמוקרטיה פה..) אז הרצתי חיפוש קטן וזה מה שיצא... ממש בשלוף.
עכשיו, דורון - תן פרשנות לאמינות המותג/ים:

http://www.mechlloyd.com/index.php/news-and-events/41-ford-f150-chalks-1000000-miles
https://www.youtube.com/watch?v=yjRgiAOHm-E
https://www.youtube.com/watch?v=OOdf3r0nZzk
https://www.youtube.com/watch?v=_UabC1gSj_8
https://www.youtube.com/watch?v=_0GTVdCYhNk

סתם הרצתי גוגל של מליון מייל לפורד פיקאפ ((About 26,200,000 result (0.82 seconds)) ומשם... השמים הם הגבול - ואין קישור אחד של טויוטה.. אז?

- - - Updated - - -

ועוד משהו שמצאתי בגוגל של מליון מייל טויוטה פיקאפ...
ספולייר - אין שם אפילו טויוטה אחת - ועדיין אני לא אגיד שאלה שבכתבה, יותר אמינים מהיילקס או איזה 70 ישן..
http://www.popularmechanics.com/cars/g121/million-mile-club-the-worlds-longest-lived-cars/

ד ו ר ו ן
04-03-16, 18:37
ברנרד,
מההתחלה דיברו על תדמית שנבנית על כלל המוצרים של היצרן, (=ממוצע..), אתה פשוט הלכת לאיבוד עם השטף של עצמך.

נדב ש.
04-03-16, 20:20
תרתי משמע.
לא ראיתי כאן מישהו ששינה כיוון במהלך הדיון.

וגם זה כנראה לא יקרה, זה מתחלק לכמה חלקים, אלה שמחזיקים ברכב או שלא עברו טראומה ממנו, או שעברו ולא מודים בזה.
וכאלה שכן החזיקו/מכירים מקרוב את המותג.
כל אחד מתבצר בעמדתו.
הקטע הוא מבין המגיבים פה שמחזיקים במותג שימשיכו לעדכן
לגבי תקלות ותחזוקה.

Bernard
04-03-16, 20:30
נכנסה הודעה לפני, אז על מנת לשמור על ההקשר, אני מצטט.

ברנרד,
מההתחלה דיברו על תדמית שנבנית על כלל המוצרים של היצרן, (=ממוצע..), אתה פשוט הלכת לאיבוד עם השטף של עצמך.
אז זהו, שלא נראה לי שהלכתי לאיבוד... ושהשטף שלי לא יותר חזק משל אחרים פה..

להזכירך איך התחיל הכל -
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/97003-%D7%A4%D7%A8%D7%90%D7%93%D7%95-2001-%D7%91%D7%95%D7%9C%D7%92-%D7%95%D7%99%D7%A0%D7%98-%D7%AA%D7%97%D7%AA%D7%95%D7%9F-%D7%94%D7%AA%D7%A4%D7%A8%D7%A7!-%D7%99%D7%A9-%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%99-%D7%9E%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7% 94-%28%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A7-%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%99%29/page12

ןמשם נמרוד פתח שירשור שכותרתו :
האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות

ועוד, ב"הצעת החוק" (במשפטים, היא זו שמצביעה/מלמדת על רוח החוק והכוונה):

בבקשה תניחו לשרשור הענייני והטכני הזה, שיש בו תועלת לכל בעליה פראדו.

פתחתי בשביכלם במיוחד דיון "טויוטה - המיתוס ושברו (?) " (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/97249-%D7%94%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%95%D7% AA-%D7%94%D7%90%D7%92%D7%93%D7%99%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%9E%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%A1%D7%99%D7% 9D-%D7%95%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93%D7%95%D7% AA?p=682754#post682754).

שם זה רק למי שמעוניים לכתוב, ורק למי שמעוניין לקרוא.
וכשמשתמשים במושגים "אמינות אגדית" ו"מיתוס", להבנתי, מדובר ביותר מאשר "יותר מהממוצע" - יש טענה שהמותג/מוצר אגדי והדיון הוא "האם זה נכון.. היום".

להזכירך, שבניגוד לפוסט הראשון של נמרוד, הבאת את הדוגמא האישית שלך, להארת ה"אגדיות" של המותג..
ויואב הביא את הדוגמא האישית שלו להארת האגדיות.
ושניכם ביטלתם את המקרים "הלא טובים", כמקרים נקודתיים ולא משפיעים על האגדיות של המותג.. (יואב אף לעג לעמית שמכיר אולי מאה כלי רכב וזו לא דוגמא לכלום, לעומת 34 כלי הרכב שהוא מכיר, הם-הם ההוכחה הניצחת ל..אגדה).
בקיצור, לא ממוצע ולא נעליים, כמו שאומרים - הדוגמאות שלכם, האגדיות, הם הכלל והיוצא מהכלל הוא כל כך זניח ש... בכלל לא נכלל בממוצע.

עכשיו..
אם אתה טוען עכשיו שאתה לא מתכוון שטויוטה הוא "אגדי" ונמצא הרבה מעל כולם, אלא שהוא רק (קצת?) מעל הממוצע וכי יש אחרים טובים ממנו.. בסה"כ - זו כבר כיברת דרך רצינית, שעשית... וזה יפה מאוד.

העניין הוא שאם הוא (המותג, כמו בכותרת השירשור) אגדי - הוא לא ממוצע ולא קצת מעל הממוצע ולא הרבה מעל הממוצע.. הוא "אגדי".
ואם הוא, בסה"כ, מעל הממוצע - אז הוא "בסדר".. יש טובים יותר ויש טובים פחות.
וזה מה שנדב ועמית ודרור ו.. אני (ועוד כמה) אומרים מההתחלה. - אגדי? אולי פעם (לכמה דגמים פרימיטיביים שלא עומדים בשום קנ"מ של היום). היום? כמו כולם.. לא יותר ולא פחות. "ממוצע".

ואני טוען את זה מהשורה הראשונה, בשירשור המקורי, ו.. לא הלכתי לאיבוד לשום מקום..

ד ו ר ו ן
04-03-16, 21:29
ברנרד,
תחטט שוב בנבכי השרשור, מההתחלה דובר על זה.
לפחות אני הקפדתי לחדד את זה.

והנסיון האישי שלי הוא לא רכב יחיד, ולא רק רכבי שטח, והנסיון של חברים אחרים באתר הוא לא משהו שאתה יכול לבטל.

ולא את הדיעה הרווחת בעולם.

אתה כמובן יכול לחשוב שהדיעות של כ״כ הרבה אנשים מסביב לעולם שאין להם שום היכרות משותפת, ולעיתים השקפות עולם מנוגדות לחלוטין, היא לא נכונה/מבוססת/שטופת מול בלהבלהבלה.

ואין לי שום צורך לשכנע אותך, או אף אחד.

אני מיציתי.

boaz avrahami
04-03-16, 23:06
עוזר לחבר לחפש אוטו ונפלתי על זה. צחקתי...

106546

Bernard
05-03-16, 00:39
אבל איזה אוטו מוכרים שם, בועז?

דורון..
מה אתה נעלב?
אתה לא צריך כלום ולא חייב כלום, לא לי ולא לאף אחד - מה הויכוח פה?

ומי שמבטל נסיון של חברים פה (ואחרים) זה לא אני - להיפך.
אני לוקח את הנסיון הטוב שיש לאנשים פה(וגם במקומות אחרים) ואת הנסיון הרע שיש לאנשים פה(וגם במקומות אחרים) ומזה מסיק מסקנות - טויוטה=כמו האחרים.

אני גם לא מתעלם "ממה שהולך בעולם".
אני רק לוקח את זה בפרופורציות הנכונות ומפריד את העיקר מהטפל ואת השעורה מהמוץ וקצת מבין (מנסיון שלי ושל אחרים) איך "הדברים עובדים" בעולם האמיתי.
ולכן אני יודע ש"השוק" לא תמיד צודק ושיש "טרנדים".
כך למשל, אני יודע שאייפון זו טכנולוגיה סבירה במחיר מנופח, מכל מיני סיבות - ועדיין יש (והרבה) מי שיעדיך לשלם יותר ולקבל פחות אבל "יעבוד" ויהיה תפוח על "הגריל".
אני גם יודע שמותגים/דגמים אחרים הם יותר טובים ועולים פחות ונותנים יותר ו... הם לא אייפון וגם לא יהיו אייפון ובחיים לא ימכרו כמו אייפון.
השוק אוהב אייפון אבל אייפון הוא לא הכי טוב וגם לא הכי אמין אבל במסגרת סקרי שביעות רצון, הוא יקדים את כולם - זה מגיע עם הלוגו ולא בהכרח עם ה"ברזלים", אם אתה מבין למה אני מתכוון.

אם מיצית - אז מיצית.
העיקר שהתברר פה, לדעתי, שיש מיתוס ויש עובדות.
המיתוס הוא שטויוטה הוא מותג אגדי.
העובדות הן שהוא מותג.. ממוצע+.
וממוצע (+ או ++ או מה שלא יהיה) הוא לא... אגדי... לא בהווה לפחות.

boaz avrahami
05-03-16, 01:52
טרופר.

אתה ממציא ביטויים חדשים?
ממתי מפרידים שעורה מהמוץ?
אותי לימדו לבור את המוץ מהתבן... [emoji6]

Bernard
05-03-16, 04:00
קצת הומור... מה קרה?
גם ככה מאשימים אותי שאני עוכר דין..
ואפשר לחשוב שיש אוטו עם תפוח על הגריל...
למרות שהיו שמועות שהם עובדים גם על זה... בטח יקחו את הדאצ'יה "של דרור", ישימו תפוח וימכרו באולמות מכירה מזכוכית במחיר של AMG... וכולם, השוק, ירוצו לקנות את הפלא..

ד ו ר ו ן
05-03-16, 09:14
לא נעלב.
נגמר המומנטום של הדיון.

דרור ברלי
05-03-16, 20:57
למרות שהיו שמועות שהם עובדים גם על זה... בטח יקחו את הדאצ'יה "של דרור",

דאצ'יה דאסטר לא שלי. עוד לא.
למרות שאני מאוהב באוטו הזה לחלוטין ואם מחר אצטרך לבחור ולשלם מכספי עבור רכב חדש /שישמש אותי ביומיום - זה האוטו.
הוא מבלה אצלי כבר סופ"ש שני... הוא לא נח לרגע, בקושי ראינו כביש והחיוך לא יורד לי מהפרצוף. רכב נפלא.

ואם לחזור לנושא השרשור - למה לקלקל סופ"ש נפלא עם אוטו טוב, בדיבורים על..... טויוטה?

Bernard
05-03-16, 21:08
😊😊

amit1
06-03-16, 08:55
כדי לנהל דיון רציני בעלי הטויוטות בדגש על ה LCs מתחילת שנות ה 2000 צריכים לפרסם נתונים על הבעיות הנפוצות שחוו עם הרכב.
רק אם יפורסמו נתונים נוכל לקיים דיון רציני בושא.

חנן-ג'יפולוג
06-03-16, 09:07
סוקרים יקרים:
לצורך מחקר רציני בנושא תוחלת חייו של המין הומו סאפיינס, הנכם מתבקשים לסקור בעיקר עובדים במפעלי אסבסט, שהם גם נוצרים, שמנים ומעשנים, ומרכז חייהם בסוריה.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk

נדב ש.
06-03-16, 09:21
סוקרים יקרים:
לצורך מחקר רציני בנושא תוחלת חייו של המין הומו סאפיינס, הנכם מתבקשים לסקור בעיקר עובדים במפעלי אסבסט, שהם גם נוצרים, שמנים ומעשנים, ומרכז חייהם בסוריה.

הדיון הזה התחיל על לנדקרוזר פראדו, ברנרד כבר שם קישור לשרשור שהבחור פתח מלכתחילה ושעדיין לא עידכן מה קרה איתו(ניחוש פרוע שלי שאין לי מושג על מה אני מדבר עלות התיקון שכוללת מתלה קידמי מפירוק בערך 8000 ₪), זה שנמרוד פתח פה דיון כללי בנושא טויוטה לא אומר כלום, הנושא היה ונישאר פראדו, זה שהיילקס בן 20 הוא אוטו גיבור כולנו יודעים וכנראה בגלל זה הוא שורד פה.
דרך אגב בסופ"ש עקף אותי לנדקרוזר צורה חדשה זה עם הפנסי חזית הבולטים, בכל מכת גז הוציא ענן מיסוך לבן כמו מרכבה סימן 4 שיורדת מעמדת אש, כולם צופרים לו אבל הוא בשלו.... כנראה הסתכל במראה ולא האמין שזה מגיע מהטויוטה שלו...

נמרוד
06-03-16, 09:24
מצאתי בתוך דברי ברנרד סיכום מדויק:

טויוטה מייצר רכבים עם אמינות ממוצעת + או ++.

כמה ++? אני טוען שהערכה הכי טובה שאפשר לקבל היא שטויוטה מסוימת עדיפה איכותית על פני המתחרה הישירה שלה באותו יחס שבו היא יקרה יותר.

amit1
06-03-16, 09:50
נמרוד, מחיר הרכב הוא שקלול של פרמטרים רבים.
ממה שלמדתי עד עכשיו, העלויות לתחזק פראדו כך שאמינותו תישאר טובה יקרה משמעותית מרכבים מקבילים.
גם בטויוטה תיאלץ מדי פעם לטפל במכלולים עיקריים ואז תגלה עובדה מעניינת והיא שהמיתוג גורר מחירי חלפים קטסטרופליים ( מנוע, גיר, טרנספר, דיפרנציאל....) .
מכיוון שלקרוזר אין יתרון מובהק כרכב שטח אלא פרופיל ביצועים ממוצע לחלוטין לדעתי בשורה התחתונה מדובר בעיסקה שטובה בעיקר לטויוטה.
אנקדוטה מעניינת, במונחים של עלות/תועלת/אמינות הרכב הכי אמין שנתקלתי בו היה פיאט אונו 1.4 ידני שנת 95 :).

ד ו ר ו ן
06-03-16, 17:55

כמה ++? אני טוען שהערכה הכי טובה שאפשר לקבל היא שטויוטה מסוימת עדיפה איכותית על פני המתחרה הישירה שלה באותו יחס שבו היא יקרה יותר.
מה שמוביל למסקנה המקבילה, שמתוך X% מלל, יש תובנה חכמה ביחס ל X(-) % מלל של המתחרה בדיון..

ואם תתמיד מספיק, היא תגיע.

ברנרד,
אני רק יכול להקביל את ההתמדה שלך לטויוטה ישנה שלא נעצרת.
מקרטעת, נופחת, עקשנית ובסוף מגיעה, אחרי שהמתחרים נשרו בדרך.

- - - Updated - - -

נמרוד, מחיר הרכב הוא שקלול של פרמטרים רבים.
ממה שלמדתי עד עכשיו, העלויות לתחזק פראדו כך שאמינותו תישאר טובה יקרה משמעותית מרכבים מקבילים.
תשכיל אותנו.
איך למדת אם רק אתה העלת הערכות, בלי ביסוס אמיתי?

nirs
06-03-16, 20:17

אני אתקן קצת,
טויטה יצרה בעבר דגמי רכב באמינות ממוצעת +, חלקם (היילקס וסדרת 70) באמינות ממוצעת ++ וכולם באיכות ייצור והרכבה יפנית.

בעוד שטויטה סובלת בשנים האחרונות מיותר ויותר בעיות איכות ואמינות, היצרנים הקוראנים (וחלק מהיפנים) סגרו את הפער.

לסיכום, מהאמינות האגדתית של טויוטה נשארה רק האגדה...

אגב, לצערי הרב מרבית היצרנים (היפאנים והקוראנים) זנחו את השטח לטובת גיפונים ועוד יצורי כלאיים, כך שבשטח אמיתי אין תחליף לפראדו....

Bernard
06-03-16, 21:51
ראשית.. החיובי.
דורון, מחמיא לי שאתה משווה אותי לאגדה (למרות שאני, בד"כ, לא נופח) ומכיר בזה שהאחרים נושרים בדרך..
זה, גם לפי הקריטריונים המחמירים שלך, מבהיר שהם לגמרי טועים.
כמו שאם היילקס "מגיע" בסוף, בניגוד לאחרים, מראה שהוא הכי טוב..

שנית, המציאות.
אם המטרה של רכב היתה "להביא מ-A ל-B", כלי הרכב לא היו מתפתחים. היינו נשארים עם ההיילקס החלש, המקרטע, האיטי, הלא נוח, המרעיש והמזהם... שיא היצירה, שאין בילתה = "הביא מ-A ל-B".
אממה.. המציאות אחרת ולכן אין יותר היילקס - למרות שהוא "אגדה".
אם אתה, כמו שפעם אמר רכס, צריך לחצות את הסהרה, בלי נקודות תידלוק ובלי מוסכים ובלי כלי עבודה וכו'... ברור שתסתפק בקרש גיהוץ עם מנוע חלש/מזהם/לא יעיל... תסבול הכל ותישתה מים דלוחים ותאכל שרצים ותעשה כל מה שנידרש - הכל להשיג את המטרה = חציית הסהרה.
אבל אנחנו, ורוב העולם, לא חוצים את הסהרה ולא רוצים קרש גיהוץ, גם אם ניתן לתקן אותו בדפיקות פטיש...
למי מוכרים "היילקס"? למדינות עולם שלישי, שם באמת לא מובן מעליו שום דבר ולך תדע איפה תמצא מוסך שירות... ומזגן זה בכלל משהו שקראו עליו בחוברת וריפוד בכיסא, זה בסך הכל עוד משהו שמתפורר בסוף וגם אין רגולציה על זיהום/רעש/יעילות המנוע.

אני, ורוב העולם, מעוניינים בעוד דברים, מלבד "מנוע ושילדה וכל היתר... מותרות לא נחוצות".
לנו, כבר אי אפשר "למכור אגדה" ולהגיד שזה טוב יותר ממזגן מפוצל ושקט בתא הנוסעים ועלינו המוטו שאוטו שנוסע לאט יותר, בסך הכל מאריך את התענוג/חיבור לטבע...
אולי על המסוקסים והנוסטלגים ו"המיוחדים", זה עובד... אבל זה ממש לא עושה אותם צודקים וממש לא עושה את הטויוטה "החדשה" (החברה/מפעל) אגדי או אמין, יותר מאחרים.

אני צופה עכשיו בערוץ הסמיטסוני, בסידרה על מלחמת העולם השנייה.
ממש עכשיו מתארים את הפלישה הגרמנית לברה"מ... ומספרים על הטנק החדש, שהפתיע את הגרמנים.
ציטוט לא מדוייק "ה-T34 היה מפלצת ענקית, של 30 טון, עם שרשראות רחבות ביותר, שעבר בכל מקום כמעט. למרות שהמנוע שלו היה פרימיטיבי ולמרות שהנהג היה צריך להכות במוט ההילוכים עם פטיש, על מנת להעביר הילוך, הוא לא עצר בשום מקום..."
אז, זה כל מה שהיה צריך = אגדה.
היום????
כך אתם עם הטויוטה שלכם.

נמרוד.
+ ו-++ ואפילו +++... זה לא אגדה.
זה אומר שיותר טוב מזיס ומז'יל ואולי מסניונג וכאלה ופחות טוב מפורד וממרצדס וכו' (סתם דוגמאות.. כן. אל תתחיל להתווכח על פורד או לא יודע מה..) - אתה יודע.. ממוצע כזה... קצת יותר טוב מזה וקצת פחות טוב מזה..
ובסופו של דבר, כמו כל רכב, תלוי במזל ובתחזוקה.
ממש לא אגדה.

אבל בניגוד לאחרים - הוא עולה יותר... לאותו סגמנט/חבילה..

ניר.
למה אין תחליף לפראדו?
מה עם הגרנדים למיניהם (למקבילות שנת הייצור)?
ומה עם רנגלרים?
ומיצובישי (מדברים פה המון על Q???)?
וטרופר (בנזין... לחסוך וויכוחים)?
ויש כאלה שנשבעים בפטרול..
ולך בכלל, אם אני לא טועה, יש קובית אלומיניום...
איך פתאום הפראדו הפך "האפשרות היחידה"?

amit1
06-03-16, 22:06
מה שמוביל למסקנה המקבילה, שמתוך X% מלל, יש תובנה חכמה ביחס ל X(-) % מלל של המתחרה בדיון..

ואם תתמיד מספיק, היא תגיע.

ברנרד,
אני רק יכול להקביל את ההתמדה שלך לטויוטה ישנה שלא נעצרת.
מקרטעת, נופחת, עקשנית ובסוף מגיעה, אחרי שהמתחרים נשרו בדרך.

- - - Updated - - -

תשכיל אותנו.
איך למדת אם רק אתה העלת הערכות, בלי ביסוס אמיתי?
כך למשל 1KD מפירוק עלותו באה"ק 15000 ש"ח, רביעיית מזרקים כ 12000 ש"ח, טרנספר לפראדו 4x4 קבוע.....

tzagi
06-03-16, 22:25
לא מובנת לי הטענה שטויוטה יותר יקרה מרכבים אחרים.
סתם לדוגמה,
2016 Honda Accord From $22,205
2016 Toyota Camry From $23,070
2016 Honda Civic From $18,640
2016 Toyota Corolla From $17,300
2016 Honda CR-V From $23,745
2016 Toyota RAV4 From $24,350
2016 Honda Pilot From $30,145
2016 Toyota Highlander From $29,990

הסיבה שבחרתי להשוות להונדה אינה אקרעית, הם המתחרה הישיר. ואגב, לפחות אצלינו אין הרבה הבדלים באיבוד ערך, אם כבר אז הונדה שומרים על ערכם יותר טוב מטויוטה, אז מה זה אומר?

דרור ברלי
06-03-16, 22:39
ג'ו, זה אצלכם.
אנחנו חיים כאן.

פה יש לטויוטה מעמד דתי-מיסטי. אנשים אשכרה סוגדים למותג הזה.

amit1
06-03-16, 23:07
חברים,
התחלתי לקבל ה"פ מוזרות לכן, אני מצהיר בזאת שלדעתי כל כלי רכב שיוצר ע"י טויוטה הוא בהכרח הרכב הכי אמין בעולם ומכאן נגזר שמחירו חייב להיות שקול לזהב.
בנוסף ובלי קשר, אני ממליץ בחום על הפיצריה בעזוז :).

asafk
06-03-16, 23:16
אני ממליץ בחום על הפיצריה בעזוז :).

סוף סוף יצא משהו מועיל מהדיון הזה. תודה!

אסף.

Bernard
06-03-16, 23:53
ראשית.. החיובי.
דורון, מחמיא לי שאתה משווה אותי לאגדה (למרות שאני, בד"כ, לא נופח) ומכיר בזה שהאחרים נושרים בדרך..
זה, גם לפי הקריטריונים המחמירים שלך, מבהיר שהם לגמרי טועים.
כמו שאם היילקס "מגיע" בסוף, בניגוד לאחרים, מראה שהוא הכי טוב..

שנית, המציאות.
אם המטרה של רכב היתה "להביא מ-A ל-B", כלי הרכב לא היו מתפתחים. היינו נשארים עם ההיילקס החלש, המקרטע, האיטי, הלא נוח, המרעיש והמזהם... שיא היצירה, שאין בילתה = "הביא מ-A ל-B".
אממה.. המציאות אחרת ולכן אין יותר היילקס - למרות שהוא "אגדה".
אם אתה, כמו שפעם אמר רכס, צריך לחצות את הסהרה, בלי נקודות תידלוק ובלי מוסכים ובלי כלי עבודה וכו'... ברור שתסתפק בקרש גיהוץ עם מנוע חלש/מזהם/לא יעיל... תסבול הכל ותישתה מים דלוחים ותאכל שרצים ותעשה כל מה שנידרש - הכל להשיג את המטרה = חציית הסהרה.
אבל אנחנו, ורוב העולם, לא חוצים את הסהרה ולא רוצים קרש גיהוץ, גם אם ניתן לתקן אותו בדפיקות פטיש...
למי מוכרים "היילקס"? למדינות עולם שלישי, שם באמת לא מובן מעליו שום דבר ולך תדע איפה תמצא מוסך שירות... ומזגן זה בכלל משהו שקראו עליו בחוברת וריפוד בכיסא, זה בסך הכל עוד משהו שמתפורר בסוף וגם אין רגולציה על זיהום/רעש/יעילות המנוע.

אני, ורוב העולם, מעוניינים בעוד דברים, מלבד "מנוע ושילדה וכל היתר... מותרות לא נחוצות".
לנו, כבר אי אפשר "למכור אגדה" ולהגיד שזה טוב יותר ממזגן מפוצל ושקט בתא הנוסעים ועלינו המוטו שאוטו שנוסע לאט יותר, בסך הכל מאריך את התענוג/חיבור לטבע...
אולי על המסוקסים והנוסטלגים ו"המיוחדים", זה עובד... אבל זה ממש לא עושה אותם צודקים וממש לא עושה את הטויוטה "החדשה" (החברה/מפעל) אגדי או אמין, יותר מאחרים.

אני צופה עכשיו בערוץ הסמיטסוני, בסידרה על מלחמת העולם השנייה.
ממש עכשיו מתארים את הפלישה הגרמנית לברה"מ... ומספרים על הטנק החדש, שהפתיע את הגרמנים.
ציטוט לא מדוייק "ה-T34 היה מפלצת ענקית, של 30 טון, עם שרשראות רחבות ביותר, שעבר בכל מקום כמעט. למרות שהמנוע שלו היה פרימיטיבי ולמרות שהנהג היה צריך להכות במוט ההילוכים עם פטיש, על מנת להעביר הילוך, הוא לא עצר בשום מקום..."
אז, זה כל מה שהיה צריך = אגדה.
היום????
כך אתם עם הטויוטה שלכם.

נמרוד.
+ ו-++ ואפילו +++... זה לא אגדה.
זה אומר שיותר טוב מזיס ומז'יל ואולי מסניונג וכאלה ופחות טוב מפורד וממרצדס וכו' (סתם דוגמאות.. כן. אל תתחיל להתווכח על פורד או לא יודע מה..) - אתה יודע.. ממוצע כזה... קצת יותר טוב מזה וקצת פחות טוב מזה..
ובסופו של דבר, כמו כל רכב, תלוי במזל ובתחזוקה.
ממש לא אגדה.

אבל בניגוד לאחרים - הוא עולה יותר... לאותו סגמנט/חבילה..

ניר.
למה אין תחליף לפראדו?
ומה עם רנגלרים?

- - - Updated - - -

יו.
כתבתי מהר וטסתי להסיע את הגמדה ליומולדת.
עכשיו חזרתי וקראתי - מתנצל על שגיאות הכתיב:(

- - - Updated - - -

איך עלה כל הפוסט מחדש????
שוב פרצו לאתר?

Bernard
07-03-16, 00:02
חברים... אני לא מצליח למחוק את הפוסט הזה, שעלה שוב.
אני מוחק אותו וכותב שורה או שתיים (כמו עכשיו) ולוחץ על השליחה ו... עולה כל הסיפור הזה מחדש...
אז, זה לא בכוונה.

ג'ו.
זה בדיוק מה שאמרתי. פה לא משלמים שווה ערך של דירה קטנה ביבנה, על רכב ולכן מתייחסים לקניית רכב.. כמו לקניית רכב - מה אתה מקבל לעומת המחיר.
ולכן לטויוטה אין פה "שם אגדי" ולכן גם לא "סולחים לה" על כל מיני פאשלות/תקלות ולכן היא צריכה לעמוד בתחרות של מחיר/תמורה - רכב סטנדרטי.. ממוצע.
גם הפרסומות ומקדמי המכירות פה, הם אחרים לגמרי - נתתי את הדוגמא של סובארו, ש"עושים באהבה"..כך בפרסומות.

דרך אגב ואפרופו הקביעה של ניר, לגבי הפראדו.
יש פה ירחון 4X4 מיוחד לטויוטה.
הפראדו בכלל לא מוזכר שם... במשך 3.5 שנים שאני קורא אותו, לא זוכר איזכור שלו.
מופיעה הגירסה שלו (ה-FJ קרוזר ההוא) אבל בכל איזכור מדגישים שהוא "טכנולוגיה ישנה" ולקחת זאת בחשבון. הוא יותר תרגיל עיצובי מאשר אייקון 4X4, כמו שהוא מצטייר בארץ (וככזה, יש לו מליון שיפורים חיצוניים).
לעומת זאת ה-80 וה-100 וה-FJ הישן-נושן מככבים בו, בירחון, בפירוש... ה-70 הרבה פחות.. המון פחות.

nirs
07-03-16, 08:35
ניר.
למה אין תחליף לפראדו?
ומה עם רנגלרים?

התכוונתי ל SUV חדש, גיבור גם בשטח, עם 7 מקומות.
מבחינתי, LC אמיתיים הם 100, 70, פארדו זה ה 120, 150.

את ה"קוביה" אני מתכוון להחזיק עוד הרבה שנים טובות בהעדר אלטרנטיבה....

נדב ש.
07-03-16, 09:45
למה? בגלל שיש לו סרן אחורי חי?
בינו לבין פג'רו חדש אין הרבה הבדל, שניהם עם פלסטיקה פגיעה מאוד, ואתה תופתע שאפילו המהלך מתלה האחורי של הלנדקרוזר לא הרבה יותר גדול(אם בכלל) מהפג'רו.
לדעתי המכלולים של הפג'רו ברמת הטרנספר, גיר ועוד עדיפים על הלנדקרוזר בכל פרמטר.

יואב פולס
07-03-16, 16:44
חברים (?),
יש מנצח מובהק בשרשור הזה.
מתוך 410 תגובות, (כולל / לא כולל אלו שנמחקו ) זו סטטיסטיקת התגובות:
מקום 1. - ברנרד עם 66
מקום 2. - נדב ש. עם 36
מקום 3. - נמרוד עם 36 כולל הודעת פתיחה (עוד תגובה אחת, עניינית או לא מי סופר...)
מקום 4. - חולקים יחד דורון ובועז אברהמי עם 34 תגובות לכל אחד מהם.
מקום 5 - עבדכם הנאמן חלקית עם 28 תגובות (29 אם סופרים את זו)
מקום 6. - עמית1 עם 24 משהו
מקום 7. - ברלי עם 20 תגובות
מקום 8. -כאן כבר צפוף - asafk, arnonmg וחברינו מעבר לים ג'ו עם 13 תגובות כל אחד
מקום 9. - לביא עם 12 תגובות
מקום 10. - thebips יחד עם בוזי וכל אחד מהם עם 9 תגובות
מקום 11. - nirs ואומי5 עם 6 תגובות
מקום 12. - פלג וסער עם 5 תגובות

כל היתר – 3 תגובות ומטה.

מכיוון שהכותרת זה מיתוסים ועובדות, רציתי לסמן בכוכבית את כל מי שהגיב מתוך נסיון, כלומר החזיק בטויוטה = עובדות, וכל היתר = מיתוסים.

אני מתנצל אם חלה טעות בספירה לכאן או לכאן,
יואב

חנן-ג'יפולוג
07-03-16, 16:52
אני רוצה חלק מהזמן הפנוי של המנצחים.

Bernard
07-03-16, 16:52
נו... אז לפי סטטיסטיקת השוק, שלך ושל נמרוד... אני צודק[emoji6]

Bernard
07-03-16, 16:53
לפי התיאורה/פרקטיקה שלכם, המספרים(השוק) מדברים בעד עצמם...

boaz avrahami
07-03-16, 16:56
יואב, אם אין פרסים אתה לא יותר מנומרטור

Bernard
07-03-16, 16:58
חכה... אל תפריע... עכשיו יואב עובד על סטטיסטיקת מספר המילים... בזהירות, אני צופה נצחון נוסף לברנרד...

Bernard
07-03-16, 17:13
אני רוצה חלק מהזמן הפנוי של המנצחים.

ומהזמן הפנוי של הסופר, אתה לא רוצה?[emoji6]

נדב ש.
07-03-16, 18:12
יואב, לא הבנתי, מה אתה רוצה להגיד?

וחנן, תאמין לי שאתה לא רוצה...

Bernard
07-03-16, 18:29
יואב, לא הבנתי, מה אתה רוצה להגיד?

וחנן, תאמין לי שאתה לא רוצה...
למה לא, נדב?
נראה לי שמהזמן הפנוי שלי הוא דווקא יהנה ובטוח שינצל אותו הרבה יותר טוב ממני[emoji5]

ד ו ר ו ן
07-03-16, 21:33
יש פה ירחון 4X4 מיוחד לטויוטה.
הפראדו בכלל לא מוזכר שם... במשך 3.5 שנים שאני קורא אותו, לא זוכר איזכור שלו.
מופיעה הגירסה שלו (ה-FJ קרוזר ההוא) אבל בכל איזכור מדגישים שהוא "טכנולוגיה ישנה" ולקחת זאת בחשבון. הוא יותר תרגיל עיצובי מאשר אייקון 4X4, כמו שהוא מצטייר בארץ (וככזה, יש לו מליון שיפורים חיצוניים).
לעומת זאת ה-80 וה-100 וה-FJ הישן-נושן מככבים בו, בירחון, בפירוש... ה-70 הרבה פחות.. המון פחות.
TCT_Magazine/Tacoma_Magazine?

אולי כי אין לכם שם, ולא היה לא פראדו ולא סדרה 70?

ומציע לך ללכת לבדוק מה המחירון של FJ משומש, תקבל מושג חדש על "מיתולוגי".

Bernard
07-03-16, 21:40
לא. לא המגזין שאמרת... אני אהיה "בספרייה" שלי ואצלם.

נדמה לי שכן היה פה הפראדו. למה לא? היה של טויוטה וגם ה"מקביל" של לקסוס... כך נדמה לי.
ואם לא... אז יש סיבה, לא? שוק ה-suv הגדול בעולם, לא? והאגדי של טויוטה נפקד?

ולאיזה FJ אתה מתכוון? הישן/אספנות הזה?
אתה יודע כמה עולה פה דיפנדר? וה- Series II?
אספנות/ענתיקה/"אגדה", זוכה פה למעמד מיוחד, ללא כל קשר לאמינות שלו... זו מדינה שיודעת להעריך תרבות רכב... בכל הרמות. מספיק שהוא היה ה-4X4 הראשון של טויוטה, להתמודד עם האייקונים של לנדרובר ו-AMC/וויליס... והוא "אגדה" ומשלמים עליו המון.
אמריקה!

ד ו ר ו ן
07-03-16, 21:50
נדמה לי שכן היה פה הפראדו. למה לא? היה של טויוטה וגם ה"מקביל" של לקסוס... כך נדמה לי.

לקסוס 470 שזה מקביל ללנדקרוזר 120 ושות', בנזין ורמת דיגום מפוארת.

הפראדו לא הגיע לשוק האמריקאי, למה?
פילוח שוק להבנתי.
כמו שהלוויתנים האמריקאים של טויוטה שמשווקים בארה"ב לא שווקו מחוץ לצפון אמריקה.
וכמו שההיילקס לא שווק בארה"ב, למרות גרסאות בנזין ודיזל חדשות שלפי כמה כתבות שקראתי, כן עונות לתקינה בארה"ב.
וכמו שהBJ ושות' לא שווקו עם המנועי דיזל, גם לא טרום-טרום עידן בדיקות הזיהום.

ולאיזה FJ אתה מתכוון?

FJ קרוזר המחודש.

Bernard
07-03-16, 21:58
טוב. לא אכנס לוויכוח על אם ולמה לא הביאו את הפראדו... אקבל את "פילוח השוק" שלך... פילוח השוק אמר שאחד מכלי רכב ה-4x4 הטובים ביותר שקיימים( אגדה), לא מתאים לשוק רכבי השטח הגדול והרווחי ביותר בעולם... ואין מצש צה להוסיף על האמירה הזו..

וה-FJ קרוזר החדש, הוא רכב נישה מצועצע. אין לו דבר וחצי דבר לאמינות.
לכולם ברור שזה רכב מיושן וצפוף ושביר(גימור) אבל הוא נראה מגניב ועושה רוח של שטח(אתה לא קולט איזה שוק אביזרים יש לו... משוגעים), בלי ממש לעשות שטח ו... זה מספיק.
אמרתי לך, באמריקה, ארץ של תרבות רכב, לכל אחד יש מקום וביקוש.
לפי המחירים והביקושים, לאולדסמוביל משנות השמונים המוקדמות, יש מחירי עתק ואין להשיג. במיוחד בחוף המערבי. יודע למה?
בגלל שהמקסיקאים הופכים אותם למקפצות ממונעות, עם מתלים הידראולים וכו'.
אז אתה רוצה להסיק, לפי מחירי השוק והביקוש, שהם כלי רכב טובים?

ד ו ר ו ן
07-03-16, 22:11
טוב. לא אכנס לוויכוח על אם ולמה לא הביאו את הפראדו... אקבל את "פילוח השוק" שלך... פילוח השוק אמר שאחד מכלי רכב ה-4x4 הטובים ביותר שקיימים( אגדה), לא מתאים לשוק רכבי השטח הגדול והרווחי ביותר בעולם...
הוא כן נמכר בשכנה מצפון.

מתי החלו תקנות חובה ל-ABS ושאר מערכות כאלו?
יש סיכוי טוב שבגלל שהוא לא עמד עד לאחרונה בקריטריונים האלו+מנועי דיזל שלא עונים לתקינה האמריקאית+שוק חזק מאד באפריקה, אוסטרליה והמזה"ת לא היה שום תמריץ לטויוטה להתאים אותו לארה"ב.

Bernard
07-03-16, 22:27
ידעתי שבסוף תיישר איתי קו - כל בר דעת יעשה את זה😉
ומה אני אומר מההתחלה - כלי רכב מיושנים, שלא עומדים בתקינה מודרנית ולא בצרכים מודרניים, שנמכרים לארצות עולם שלישי... טוב, גם שני.
וקנדה, זה לא בדיוק שוק גדול ובטח לא מודרני...

Bernard
07-03-16, 22:30
ומה זה קשור לדיזל... אין פה הרבה דיזל "פרטי"... עכשיו נכמס, בגדול, הגראנד... כמה רעש עשו מזה..
את רוצה להגיד, שכל היתרון של הפראדו לדורותיו, זה מנוע דיזל מיושן שלא עומד בתקן אמריקאי?
אז אתם בעצם מתכוונים שהמנוע אגדי?

נמרוד
07-03-16, 22:37
זהו.

איבדת גם אותי ברנרד.

עד ההודעות האחרונות עוד איכשהו הצלחתי לעקוב אחרי סבך הטיעונים שלך אבל לא עוד.

אני מניח שככה היית מנצח בבית משפט - מתיש את השופט עד שהוא נכנס לורטיגו מוחלט ומתחיל לבכות? השופט יכול לפחות לברוח ולקבוע את המשך הדיון לעוד חצי שנה...

Bernard
07-03-16, 22:42
זהו.

איבדת גם אותי ברנרד.

עד ההודעות האחרונות עוד איכשהו הצלחתי לעקוב אחרי סבך הטיעונים שלך אבל לא עוד.

אני מניח שככה היית מנצח בבית משפט - מתיש את השופט עד שהוא נכנס לורטיגו מוחלט ומתחיל לבכות? השופט יכול לפחות לברוח ולקבוע את המשך הדיון לעוד חצי שנה...
מה לא הבנת? נלך איתך צעד צעד, עד שהכל יהיה ברור... וככה, דרך אגב, עושים עם הרבה שופטים, כמו ששמיל ושליימ'ה יוכלו להעיד... ככה זה. אין מה להתבייש ואין מה להתייאש[emoji8]

דרור ברלי
07-03-16, 22:43
יש בל"ק 120 ו-150 מנוע בנזין V6 גדול כמו שיש ב-FJ קרוזר האמריקאי ובכלל כמו שאמריקאים אוהבים: 4 ליטר, 250 כ"ס. מנוע חזק וטוב.
הל"ק 120/150 גם מתנהג כמו אוטו אמריקאי - מגושם, רך, מתנדנד, מעורפל.

ובכל זאת הוא לא שווק בארה"ב אלא תחת סמל לקסוס. באמת כנראה סתם ענייני פילוח שוק.
ולא שאין להם מה למכור: יש להם שם מספיק טקומות וטונדרות והיילנדרים, 4ראנרים, ל"ק גדולים וסקויות ענקיות.

Bernard
07-03-16, 23:00
ובכלל... מי שמתיש שופט, בד"כ "זוכה" בהחלטה לא טובה עבורו.. נגדו

arnonmg
08-03-16, 20:05
בעניין הפראדו לדורותיו אני די מסכים עם ברנרד
במגזין אמרקיאי או אוסטרלי (לא זוכר) סקרו לאחרונה את הפורטיונר שמבוסס על ההילקס
נסעתי על הפורטיונר בהודו כבר מספר פעמים והוא ללא ספק רכב שטח מאוזן ואטרקטיבי
אם הפורטיונר יגיע לארץ הפראדו יכול לפרוש

2006 TLC 100 IL

ד ו ר ו ן
08-03-16, 21:16
בעניין הפראדו לדורותיו אני די מסכים עם ברנרד
במגזין אמרקיאי או אוסטרלי (לא זוכר) סקרו לאחרונה את הפורטיונר שמבוסס על ההילקס
נסעתי על הפורטיונר בהודו כבר מספר פעמים והוא ללא ספק רכב שטח מאוזן ואטרקטיבי
אם הפורטיונר יגיע לארץ הפראדו יכול לפרוש
2006 TLC 100 IL
אתה יכול רק לנחש למה היבואן לא מביא את הפוראנר החדש, שחולק הרבה מרכיבים עם הלנדקרוזר, ונחשב להצלחה גדולה במקומות בהם משווק.

arnonmg
08-03-16, 21:35
דורון - זה לא פוראנר ...
Fortuner...
http://www.carwale.com/m/toyota-cars/fortuner/
106627

2006 TLC 100 IL

ד ו ר ו ן
08-03-16, 21:40
יודע.
ובכוונה התייחסתי לפוראנר, שעל פניו יכול להגיע לכאן.

arnonmg
08-03-16, 21:42
בהחלט..
הרבה יותר ג'יפ מהפראדו

2006 TLC 100 IL

מידבר
12-03-16, 18:59
מישהו פה גמר את ההלל על האמינות המופלאה של סדרת ה 100 :ׂ) אז ככה, לפני 5 שנים החזקתי 105 מודל 2006 (אם אני זוכר נכון זה המודל האחרון בדגם הזה) במשך שנתיים וחצי בערך. האוטו נקנה כיד שניה ממקום מסודר שטיפל בו לפי הספר. גם אני לא חסכתי ממנו דבר. יום בהיר אחד באיזה כפר מבודד ומרוחק שכלי הרכב שיחידים בו הם קטנועים וסוסים שמושכים עגלות, אנחנו הרכב היחיד. אני נכנס לאוטו עם הרבה טקס בישבן, מסובב את המפתח בסוויץ אבל הנבלה המפוארת לא מניעה. עוד נסיון, לא מניעה. מבט מתנצל לאשה לא משנה את העובדה שהעגלות עוברות על פנינו ברחוב המאובק ואנחנו תקועים עם פאר יצירת השטח הטויוטאית ללא יכולת לזוז ס"מ. חם ולח והילדים מתחילים לשאול שאלות מעצבנות...מזל שהייתה קצת קליטה. טלפון לד"ר טושי שמזהה את התקלה (כבר לא זוכר מה היא הייתה) ומנחה ממרחק של אלפי ק"מ וקליטה משובשת, איך לאלתר פתרון. לא היו סימנים מעידים, לא מצבר חלש ולא כלום. סתם ככה במקום שאתה הכי לא רוצה להתקע, הנבלה נתקעת. עוד דוגמא? בבקשה, אחרי כמה זמן גם הלכו: משאבת בלם, בוסטר, צובר חנקן, מיכל נוזל בלם, מחשב ABS. נזק של 2700 דולר. קצת לפני כן נדפקו מיסבי קינג פין וקינג פין...אז הנה, אמינות מופלגת שמתנפצת לרסיסים.

amit1
12-03-16, 19:10
"הרבה טכס בישבן.."
הרגת אותי מצחוק...וגם העשרת את לשוני. נחמד. :)

דרור ברלי
13-03-16, 07:23
הטכס בישבן באדיבות מאיר אריאל זצ"ל, האחד והיחיד. אמן אמיתי, לא כמו אלה של היום, שיש להם דגל בישבן.

מידבר
13-03-16, 12:40
הטכס בישבן באדיבות מאיר אריאל זצ"ל, האחד והיחיד. אמן אמיתי, לא כמו אלה של היום, שיש להם דגל בישבן.

+1. ואישוש נוסף לטענה של דרור בדבר "כוח הסחירות" של טויוטה, מכרתי את הרכב ב 30% מעל המחיר שקניתי אותו:)

arnonmg
13-03-16, 13:51
106688

ניראה עסק טוב...

2006 TLC 100 IL

דרור ברלי
13-03-16, 13:53
גם זה שקנה ממך ישקיע תועפות ואחר כך ימכור ב-30% מעל מה ששילם לך. תהיה בטוח יש מספיק פראיירים שמחכים לתורם כדי להעביר עליו בעלות.
עוד עשר שנים ו-3-4 ידיים, יש מצב שידרשו עליו מחיר של חדש. יודע מה? מישהו מהטמבלים גם ישלם. אני משוכנע בזה. כי זה "רכב נדיר" וכי ככה מפמפמים "אגדה מוטורית".

מידבר
13-03-16, 14:17
גם זה שקנה ממך ישקיע תועפות...
סליחה על הניג'וס הדקדוקי אבל לא יכולתי להמנע משתיים:
1.מקור ומשמעות המילה "תועפות": בעבר אנשים סחרו בברטר. סחר חליפין- תרנגולת תמורת 50 ביצים, גמל תמורת 20 כבשים וכו'...דבר זה יצר 2 בעיות מרכזיות: האחת- בעיית אומדן. כמה שווה גמל? כמה שווה שק קמח? שניה- הימצאות של סחורה מרובה במקום אחד. ולכן- היו צריכים למצוא פתרון.
לקחו מתכות, התיכו אותן ובצעו מהן חתיכות. חתיכות אלה נקראות בצעים וביחיד- בצע! מכאן הביטוי בצע כסף, רודף בצע. על מנת לשמור את הבצעים הללו צריך ארנק. אך מה עושים כשאין ארנק? שמים את הבצעים בתוך קרן של בע"ח. מכאן הביטוי קרן חיסכון, קרן פנסיה, קרן להשכלה גבוהה...
מי שלא היה חכם במיוחד שם את כספו בתוך קרן צבי שהיא חלולה ופתוחה משני הצדדים, מכאן הביטוי שם את כספו על קרן הצבי. מי שהיה לו הרבה מאוד כסף היה צריך קרניים גדולות שיאחסנו את כל הכסף בתוכן. ולכן השתמש בקרניים של ראמים שנקראות "תועפות". מכאן "הון תועפות" (מרחבי הרשת).

2.ומה שבין טכס לטקס http://hebrew-academy.org.il/2012/04/23/%D7%98%D7%A7%D7%A1-%D7%90%D7%95-%D7%98%D7%9B%D7%A1/

amit1
13-03-16, 14:35
מידבר, סתם לידע כללי, למה משמש צובר החנקן?

מידבר
13-03-16, 14:41
קטונתי יקירי. למרות שזכור לי משהו מעורפל מההסבר שקיבלתי בזמנו, בהקשר הזה אני מן השואלים, לא מהמשיבים.

nirs
13-03-16, 15:46
הרגת אותי [emoji1]

חנן-ג'יפולוג
13-03-16, 15:59
אקדים ואומר שאת דעתי על נושא השרשור, לא אומר כאן. לא רואה בזה טעם. היא כנראה גם לא זו שהייתם מצפים ממני לומר.

מידבר, אני חושב שאתה טועה בדרך הצגת הדברים. אם אני לא טועה, אז הייתי מעורב על קצה המזלג בנסיון האבחון של התקלה עם הabs. נדמה לי שלא הצלחתי לעזור ):
.
.

תקלת התנעה: אתה לא יודע לתת פרטים מדויקים. אולי הסטרטר כשל כתוצאה מפגם בייצור, ואולי נוצרה קורוזיה בין המצבר לנעל הכבל, כי מכונאי לא הקפיד לשים חומר מונע בהחלפת המצבר. המשמעויות שונות לגמרי בהקשר של השרשור הנוכחי. נראה לי שעקב כך זה לא רלוונטי למעט תיאור ציורי שהרווחנו.
.
.

התקלות הבאות שתיארת נובעות, להערכתי, כתוצאה מכשל במכלול אחד בלבד. זה שלא ידעו לאבחן לך את זה במדינה שבה היית, זה לא רלוונטי לרכב ולטיב יצורו. אם בכל זאת כל אלה באמת קרסו, הייתי מרשה לעצמי להניח שמישהו שם שמן במיכל נוזל הבלמים. זה ההסבר היחיד לענ"ד לקטסטרופה כנ"ל.
.
.

לגבי הבלאי בקינגפין, אם זו התקלה היחידה שנוספה לתקלת הabs ברכב בן 7, אני מקנא בך.

מידבר
13-03-16, 16:45
הי חנן. אכן היית מעורב אז (ועוד חבר יקר כאן) ועל כך תודה שוב. תיארתי את מה שחוויתי. לא הייתה אז שום אינדיקציה באשר למקור התקלה במכלול ובאמת שחפרתי בסוגיה יחד עם טובי המוחות. לגבי ההתנעה, לא היה ענין של קורוזיה או של סטרטר. אולי טושי זוכר. בשורה התחתונה, על רכב שנחשב אמין לעילא הצאתי המון כסף. גם על היילקס 98 שהיה לי לפניו שפכתי ים זוזים (טורבו, ABS, ציריות, משולשים וכו'). נהנתי מאוד משני הכלים אבל שילמתי יופי. טויוטה זה סה"כ רכב טוב, לא ביטוח.

Bernard
13-03-16, 19:01
איך, לאט לאט, צצים סיפורים "ממקור ראשון" (לא מה"אינטרנט"..) על האמינות האגדית.
ואיך, לכל תקלה יש הסבר "מדעי"/טכני/נקודתי/לא מאפיין (שמן בברקס, שמן בדלק, מדינה מפגרת, נהג דביל מכונאי רמאי - "זה ההסבר היחיד לענ"ד לקטסטרופה" - זה אף פעם לא כשל ב...אוטו).
ואיך יש אנשים שהוציאו "הון תועפות" גם על אגדות כמו היילקס מתחת לשנת 2000, אבל "אף אחד לא שמע על זה עד עכשיו"... עד עמוד 30 בשירשור האגדי...
רק מחרחרי הריב וה"לא מבינים", שמעו על המקרים האלה.. מי שבאמת מעורה ומכיר ומוקיר טויוטה... לא שמע מעולם.

והכי מעניין/מאכזב.
איך כל זה קורה, רק אחרי שיואב, שמכיר (אישית) טויוטה הכי הטוב, מיצה את הנושא ועזב...
מעניין אותי, איך זה שהוא, שמכיר כל הרבה (בעלי) טיוטה (והרבה יותר טוב מההכרות של עמית), הצליח לפספס היכרות עם המקרים האלה...

מתחיל להצטבר הרושם שיש טעות במהות הכותרת של השירשור - לא "אמינות האגדית של טויוטה" אלא יותר "האמינות של טויוטה - אגדה"..

נדב ש.
13-03-16, 19:25
טויוטה זה סה"כ רכב טוב, לא ביטוח.

+1
אבל אנשים ש"משקיעים" ברכב כזה חושבים שקנו מינימום מנייה....
אתה יודע מה... אני מתחיל להישתכנע שזה נכון לאור העובדות פה שכשמוכרים אותם זה כמעט תמיד "מעל למחירון" בעבור נבלה שלא שווה את זה...
ויסלחו מראש אלה שהרכבים שלהם שווים את ההשקעה...

- - - Updated - - -

איך, לאט לאט, צצים סיפורים "ממקור ראשון" (לא מה"אינטרנט"..) על האמינות האגדית.
ואיך, לכל תקלה יש הסבר "מדעי"/טכני/נקודתי/לא מאפיין (שמן בברקס, שמן בדלק, מדינה מפגרת, נהג דביל מכונאי רמאי - "זה ההסבר היחיד לענ"ד לקטסטרופה" - זה אף פעם לא כשל ב...אוטו).
ואיך יש אנשים שהוציאו "הון תועפות" גם על אגדות כמו היילקס מתחת לשנת 2000, אבל "אף אחד לא שמע על זה עד עכשיו"... עד עמוד 30 בשירשור האגדי...
רק מחרחרי הריב וה"לא מבינים", שמעו על המקרים האלה.. מי שבאמת מעורה ומכיר ומוקיר טויוטה... לא שמע מעולם.

והכי מעניין/מאכזב.
איך כל זה קורה, רק אחרי שיואב, שמכיר (אישית) טויוטה הכי הטוב, מיצה את הנושא ועזב...
מעניין אותי, איך זה שהוא, שמכיר כל הרבה (בעלי) טיוטה (והרבה יותר טוב מההכרות של עמית), הצליח לפספס היכרות עם המקרים האלה...

מתחיל להצטבר הרושם שיש טעות במהות הכותרת של השירשור - לא "אמינות האגדית של טויוטה" אלא יותר "האמינות של טויוטה - אגדה"..

אכן אגדה ותו לא.
אתמול בעוד טיול שיגרתי המכסה מנוע היחיד שנפתח נחשו של מי?
וזה אחרי שהרכב בילה חודש שלם במוסך, אבל תכף יקפצו "המוסך אשם".
פשוט בדיחה.

חנן-ג'יפולוג
13-03-16, 20:17
.

לא צריך להיות מבין גדול במכניקה, או באנליזה בסיסית, כדי לדעת שלתקלה בודדת אין חמישה גורמי תקלה אלא אחד. גם בטויוטה, וגם בכל מכונה אחרת.

בכל מקרה, אני מתנצל על רגע של לוגיקה בשרשור הזה. מבטיח לא להפריע שוב לדיון הפורה.

boaz avrahami
13-03-16, 20:39
אם היו לטויוטה פסלים היינו רואים עכשיו חבורות של לנדרוברים וטרופרים מפילות אותם והמון צוהל [emoji12]

Bernard
13-03-16, 20:51
...
אתמול בעוד טיול שיגרתי המכסה מנוע היחיד שנפתח נחשו של מי?
וזה אחרי שהרכב בילה חודש שלם במוסך, אבל תכף יקפצו "המוסך אשם".
פשוט בדיחה.

עכשיו את סתם נסחף... לא יפה.

בכל טיול... כל טיול, הרכב היחיד עם מכסה המנוע פתוח, היה הריינג' שלי.
והרי זה ידוע לכל שהריינג' הוא The best 4x4 by far..
בכלמקרה, "כמובן" שמכסה המנוע היה פתוח רק על מנת לתת לאציל תשומת לב, לא בגלל תקלה... חו"ח...
אני זוכר, כשאחי עדיין היה איתנו, הוא לא היה מרשה לי לפתוח מכסה מנוע - שלא יראו לנדרובר עםמכסה מנוע פתוח...

אז בטח לא היתה תקלה... סתם הבחור/חבר עם הטויוטה רצה לפנק את המנוע בקצת יותר קירור וכו'.. :rolleyes:

shachar
13-03-16, 21:00
אני זוכר, כשאחי עדיין היה איתנו, הוא לא היה מרשה לי לפתוח מכסה מנוע - שלא יראו לנדרובר עםמכסה מנוע פתוח...

הוא גם היה נזעק במהירות לכל לנדרובר "שנעצר"
שלא יראו אותו על גרר

Bernard
13-03-16, 21:04
מחק לי את כל התמונות, שרואים בהן את הריינג' עם מכסה פתוח.... והיו המון כאלה:(:rolleyes::)

דרור ברלי
13-03-16, 21:07
כמחווה לשרשור האלמותי "איך אתה יודע שאתה נוסע בסופה" ננסה לפרשן כאן את המחזה הלא שגרתי של טויוטה עם מכסה מנוע פתוח - בחר את המועדף עליך:

1. בעל הרכב רוצה להראות לחבריו רוכבי הלנדרוברים וה-Jeepים איך נראה מנוע יבש ללא נזילות.

2. נהג הטויוטה רוצה לפנק את המנוע באוויר קריר גם כשעוצרים לצהריים.

3. נהג הטויוטה הוא שודד דרכים שרוצה למשוך את תשומת ליבם של עוברי דרך שיעצרו לעזור לו, ואז יתקוף וישדוד אותם.

4. נהג הטויוטה (עם מנוע בנזין) מנקז בנזין על מנת לתת לחבר שלו שנוהג ב-Jeep ונגמר לו הבנזין.

5. נהג הטויוטה (עם מנוע דיזל) מנקז סולר על מנת לתת לחבר שלו שנוהג בפולסייז ונגמר לו הסולר.

6. נהג הטויוטה מנקז שמן על מנת לתת לחבר שלו שנוהג בלנדרובר שנזל לו כל השמן.

7. נהג הטויוטה בדיוק מוציא את המטפונה העטופה בשכבות עבות של נייר כסף מסעפת הפליטה (המכסה אמנם פתוח, אבל המנוע עובד, כאילו דא).

8. נהג הטויוטה מראה לכולם כמה המנוע שלו מאובק - עדות למכסה מנוע שמעולם לא נפתח.

9. נהג הטויוטה מראה לכולם איך נראית מערכת חשמל בת 15 עם בידודים רעננים וללא אף נתק/קצר.

10. נהג הטויוטה מפגין הזדהות עם חבריו בעלי המותגים הנחותים שמתקלקלים כל הזמן.

11. נהג הטויוטה מניע בכבלים את אחד הרכבים מהמותגים הנחותים שמסרב להתניע.

12. אופס - קשה להאמין אבל אולי משהו בכל זאת התקלקל בטויוטה?.... ברור שזו לא אשמת האוטו. זה המוסך, זה החלק התחליפי, זה צפיפות האוויר, איכות הדלק, הזנחה של בעלים קודמים. הכל, רק לא האוטו.

המשיכו כאוות נפשכם ותזכרו - את טויוטה אסור להשמיץ - כי טויוטה זה השפיץ. טויוטה לא מתקלקל! טויוטה הכי טוב!

Bernard
13-03-16, 21:10
החבברים עשו לנו לוח שנה, עם תמונות מהטיולים שלנו(שמאז שאנחנו פה.. אין :() ובעמוד הראשון של לוח השנה...
הנה תראו לבד..
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160313/6b745848ba18ccb476c1969c59b15499.jpg
היחיד עם מכסה המנוע פתוח... אבל זה לא אומר שהוא לא אמין[emoji6]

ד ו ר ו ן
13-03-16, 21:20
ברנרד,
אמינות מוגדרת גם כי ״אי הפתעה״, ורציפות בהתנהגות ללא התקלות, וככזה, הריינג׳ שלך היה אמין מרוב הרכבים.

יכולת לסמוך עליו בעיניים עצומות שהוא לא יכזיב ובכל טיול המכסה מנוע יפתח.

Bernard
13-03-16, 21:33
ברנרד,
אמינות מוגדרת גם כי ״אי הפתעה״, ורציפות בהתנהגות ללא התקלות, וככזה, הריינג׳ שלך היה אמין מרוב הרכבים.

יכולת לסמוך עליו בעניין עצומות שהוא לא יכזיב ובכל טיול המכסה מנוע יפתח.

פחחחח..
בכל טיול? אם היית מנסח "בכל הכנסת מפתח לסוויץ'", היית יותר קרוב למציאות:(..
וזה, אם מכסה המנוע נפתח בכלל - זה גם לא טרוויאלי. גם בנעילות (יש שתיים) מכסה המנוע ובסנסור (גם לזה יש סנסור... אובר מתוחכמים) מכסה המנוע היו בעיות.
אכן... הפתעות לא היו איתו... :cool:

- - - Updated - - -

אה... ושכחתי... לפעמים גם לא נפתחו/ננעלו הדלתות ובכלל אי אפשר היה להיכנס לאוטו..

ד ו ר ו ן
13-03-16, 21:39
אחד הקטעים המשעשעים שלי עם ריינג׳ היה כשחבר קנה אחד ובא נרגש להראות את הכלה המיוחסת.
הכנסנו אותו להצלבה מלאה כדי להתפעל ממהלך המתלה עם הכריות אויר.

אחרי ההתלהבות באה תמיהה כי בירידה מה הצלבה הרכב עמד עקום באופן בולט.

לא חזר לעמוד ישר.

מעיון בספר הסתבר שבמצב קיצון של המתלה, הרכב מזהה ״מצב חירום או חרטא דומה, וננעל.

עכשיו צריך לחכות חצי שעה, וכמו שעון מקולקל, אחרי חצי שעה היה פסססס... והרכב התיישר.

amit1
13-03-16, 21:47
שילוב מנצח :)

106691
http://www.jeepolog.com/forums/https%3A//mail.google.com/f167be25-5388-48d1-8ba3-9cc6878b9428

http://www.jeepolog.com/forums/https%3A//mail.google.com/f167be25-5388-48d1-8ba3-9cc6878b9428

מידבר
13-03-16, 21:55
...הייתי מרשה לעצמי להניח שמישהו שם שמן במיכל נוזל הבלמים. זה ההסבר היחיד לענ"ד לקטסטרופה כנ"ל.
.Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
חנן, כאשר מעלים דברים מן האוב הזכרון בא בטפטוף:) אין מצב לסברה שהעלית. לפני הטיפול הראשון קיבלתי מהד"ר רשימה מסודרת של נוזלים וחלקים אחרים להחלפה. עמדתי ליד הרכב ווידאתי שהיא מבוצעת בדקדקנות. חד משמעית הוחלף נוזל בלם בנוזל בלם, בוצע ניקוז כהלכה וכו'. כך גם בטיפולים העוקבים.

ועדיין, הסכום שקיבלתי במכירה כיסה את עלות הקניה+התחזוקה+הדלק שרכשתי במשך שנתיים וחצי. הלוואי שכל העסקאות שלי בחיים היו כאלה.

עוד דוגמא רלוונטית: קורולה רובוטית 2008. קיבלתי אותה מהניילונים. אחריות הסתיימה ב 100 אק"מ. ב 105 אק"מ הלך מחשב מנוע. יש שיגידו "תזמון פיקס! מהנדסים גאונים יש בטויוטה":)

Bernard
13-03-16, 22:05
אחד הקטעים המשעשעים שלי עם ריינג׳ היה כשחבר קנה אחד ובא נרגש להראות את הכלה המיוחסת.
הכנסנו אותו להצלבה מלאה כדי להתפעל ממהלך המתלה עם הכריות אויר.

אחרי ההתלהבות באה תמיהה כי בירידה מה הצלבה הרכב עמד עקום באופן בולט.

לא חזר לעמוד ישר.

מעיון בספר הסתבר שבמצב קיצון של המתלה, הרכב מזהה ״מצב חירום או חרטא דומה, וננעל.

עכשיו צריך לחכות חצי שעה, וכמו שעון מקולקל, אחרי חצי שעה היה פסססס... והרכב התיישר.

אתה רואה - הנה לך דוגמא של "לא תקלה בכלל".
זה בא להגן על הנהג הלא מיומן... והדרך לעקוף את זה, פשוטה לגמרי.
אחת הסיבות שכל הזמן צחקו עלי, שאחרי כל (טוב, כמעט כל) מעבר קיצוני, הייתי יורד מהאוטו, מזיז את כיסויי הפלסטיק שמתחת לכסא הנהג... "מחטט" כמה שניות ו... נוסעים למכשול הבא ו.. חוזר חלילה:).
מתישהו התקנתי, בין היתר, מתג שהיה מנתק את המערכת לפני מעבר מכשולים ומחבר אחרי המעבר...
בסה"כ צריך להכיר את הנבלה:).

- - - Updated - - -

עמית - לא רואים תמונה.
והגז המדובר, ששאלת, נדמה לי שהוא של הבולמים המתכווננים.

amit1
13-03-16, 22:17
ברנרד, עם נושא התמונות התייאשתי...בנוגע לגז נראה שאתה צודק...

tooshey
13-03-16, 23:27
מישהו פה גמר את ההלל על האמינות המופלאה של סדרת ה 100 :ׂ) אז ככה, לפני 5 שנים החזקתי 105 מודל 2006 (אם אני זוכר נכון זה המודל האחרון בדגם הזה) במשך שנתיים וחצי בערך. האוטו נקנה כיד שניה ממקום מסודר שטיפל בו לפי הספר. גם אני לא חסכתי ממנו דבר. יום בהיר אחד באיזה כפר מבודד ומרוחק שכלי הרכב שיחידים בו הם קטנועים וסוסים שמושכים עגלות, אנחנו הרכב היחיד. אני נכנס לאוטו עם הרבה טקס בישבן, מסובב את המפתח בסוויץ אבל הנבלה המפוארת לא מניעה. עוד נסיון, לא מניעה. מבט מתנצל לאשה לא משנה את העובדה שהעגלות עוברות על פנינו ברחוב המאובק ואנחנו תקועים עם פאר יצירת השטח הטויוטאית ללא יכולת לזוז ס"מ. חם ולח והילדים מתחילים לשאול שאלות מעצבנות...מזל שהייתה קצת קליטה. טלפון לד"ר טושי שמזהה את התקלה (כבר לא זוכר מה היא הייתה) ומנחה ממרחק של אלפי ק"מ וקליטה משובשת, איך לאלתר פתרון. לא היו סימנים מעידים, לא מצבר חלש ולא כלום. סתם ככה במקום שאתה הכי לא רוצה להתקע, הנבלה נתקעת. עוד דוגמא? בבקשה, אחרי כמה זמן גם הלכו: משאבת בלם, בוסטר, צובר חנקן, מיכל נוזל בלם, מחשב ABS. נזק של 2700 דולר. קצת לפני כן נדפקו מיסבי קינג פין וקינג פין...אז הנה, אמינות מופלגת שמתנפצת לרסיסים.

א. להד"ם
ב. הבנת הנקרא : חור נידח אי שם בסוף העולם, חם ולח (בטח גם מלא ילידים מרושעים וחיות רעות...) בקושי יש קליטה בסלולרי...
כלי הרכב היחידים שמסוגלים לשרוד את המקום ולהמשיך לנוע הם סוסים ועגלות, קטנועים, ו... הטויוטה לנדקרוזר 105 של מר מידבר !!!
הודו לה' כי טוב...

בברכה,טושי

נדב ש.
14-03-16, 07:55
א. להד"ם
ב. הבנת הנקרא : חור נידח אי שם בסוף העולם, חם ולח (בטח גם מלא ילידים מרושעים וחיות רעות...) בקושי יש קליטה בסלולרי...
כלי הרכב היחידים שמסוגלים לשרוד את המקום ולהמשיך לנוע הם סוסים ועגלות, קטנועים, ו... הטויוטה לנדקרוזר 105 של מר מידבר !!!
הודו לה' כי טוב...

בברכה,טושי

ניראה לי שאני מכיר מקום דומה....
הבקעה(אמנם לפני 10 שנים), קיץ, חום קבוע מעל 40 מעלות, ותנחשו מה? כלי הרכב ששורד הוא סופה שעושה אלפי ק"מ בחודש.

עכשיו תיראו מה קרה, רק רשמתי שמכסה מנוע של טויוטה היה פתוח(אגב, לא סתם למי שתוהה, האוטו הפסיק לסחוב) באמצע טיול וכבר נוסף עוד עמוד לשירשור...

ודרור אתה לא יודע כמה אתה צודק... סעיף 12 שלך זה בדיוק זה.

מידבר
14-03-16, 08:34
הודו לה' כי טוב...
בברכה,טושי
מה קרה צדיק, התחלת להתחזק?:)

מידבר
14-03-16, 10:19
ובאופן כללי לגבי השרשור ורכבים משומשים, עזבו אותכם משם של חברות ודגמים, שימו את הדגש על השם של בני האדם שאתם קונים אותם מהם.

לביא
14-03-16, 12:22
גם המוסכניקים טועים ומטעים. בטח לא קראו את השירשור הזה..
חיים בסרט.

106721106722106723106724

וקצת הומור

http://youtu.be/vbsyEI78m5s

חנן-ג'יפולוג
14-03-16, 14:31
106723

למי התפלקה האצבע על כפתור ה"רנו" ?

Bernard
14-03-16, 14:41
קונספירציה של מוסכניקים, לעשות כסף...

arnonmg
14-03-16, 14:52
http://www.themarker.com/dynamo/1.2881556#comments-element

2006 TLC 100 IL

נדב ש.
14-03-16, 15:01
קורולה... חחחחחחחחחחחחחחחח
פעם לפני הרבה שנים היתה קורולה 2005(אם אני זוכר נכון), שמור ומטופל, פתאום באמצע נסיעה נידלקה לאישה נורת שמן והאוטו מת.... ואז הבנו שזאת כנראה תקלה סידרתית... עוד אחת מהתקלות....
כבר אמרתי לכם שהמותג אצלי אבוד...

Saar
14-03-16, 15:05
נדב,
מצבך טוב.
בן דוד שלי החזיק קורולה שקנה מחמו, אוטו עם פחות מ 100000 ק"מ (מה שנקרא, יד 2 במשפחה, לא זוכר איזו שנה)
בקיצור, בבוקר הניע את הרכב, עשן התחיל לצאת מלוח השעונים.
לצערו, הוא כיבה את זה...
7000 ש"ח נזק על צמה ראשית שעלתה באש, הביטוח לא הכיר בנזק כי האוטו לא נשרף לגמרי :)
הוא עבר להונדה :)

נמרוד
14-03-16, 16:02
עדיין מחכים שמחירי טויוטה יצנחו... הבטחתי לחבר שמחפש לנדקרוזר שיש לג'יפולוג כוח, אבל זה לא עובד.

נדב ש.
14-03-16, 16:13
עדיין מחכים שמחירי טויוטה יצנחו... הבטחתי לחבר שמחפש לנדקרוזר שיש לג'יפולוג כוח, אבל זה לא עובד.

הכוח עם העדר... בגלל זה שום דבר לא ישתנה, לפחות לא בזמן הקרוב.
אתה יכול להגיד לחבר שלא יחכה, אפילו המכונאים הישתכנעו שזה המותג הכי טוב... או שבעצם הם עושים קומבינה כדי שתהיה להם עבודה... :-)

נמרוד
14-03-16, 16:21
אתה אומר שהכוח לא עם - ארבעה? חמישה? - חברי פורום ג'יפולוג שמרגישים טוב עם עצמם, שהם חושפים איזשהי אמת מסתורית, מובילים מהפך... בערך כמו מפלגת העבודה לפני מערכת בחירות ;)

shachar
14-03-16, 16:36
טויוטה מתמודדת בעבודה?
לא כדאי לה לזכות, ישחטו אותה.

נמרוד
14-03-16, 16:44
טויוטה זה ביבי, חביבי :rolleyes:

boaz avrahami
14-03-16, 16:54

כל כך הרבה מילים ונראה שפספסת את הפואנטה...
המחיר לא ירד לא חשוב כמה טויוטות יתקלקלו. יש להם המון קרדיט לבזבז לפני כן.

הדימוי לביבי מאוד רלוונטי ולא רק חרוז טוב

amit1
14-03-16, 17:06
נחמד, מטויוטה הגעתם לביבי....
מסכן ביבי, עכשיו ילך לו ה injection....

נמרוד
14-03-16, 18:43
הדימוי בועז, אולי לא נעים עבורך... אבל אתה אחד מארבעה-חמישה אידיאליסטים בגרוש, חלקם בפרוש קנטרנים שמצטרפים לכל דיון סוער בפורום הזה ולא משנה מה הנושא, עם תמונת עולם שבנו לעצמם, ללא שום היבט מעשי.

מעשית – בעולם האמיתי - טויוטה מייצרת מכוניות ורכבי שטח באיכות יצור ואמינות גבוהה במיוחד - ביחס למתחרים, כמובן. זו הטענה. לא נטען שטויוטה לא מתקלקלת – זו טענה מגוכחת שאף אחד לא טוען - ולכן אין רלוונטיות לכל דוגמא פרטנית, לא לכאן ולא לכאן. הטויוטה שהגיעה למליון מייל לא רלוונטית בדיוק כמו הטויוטה עם מכסה מנוע פתוח שנדב ראה שבוע שעבר.

נכון, מי שנכווה לוקח את זה קשה ואישית. ומצד שני מי שיש לו נסיון טוב - ימשיך עם המותג הלאה. זה נכון לטויוטה, לאיסוזו, ללנדרובר. כנראה שהיחס בין בעלי נסיון טוב לנכווים, עבור טויוטה, גבוה יותר מאשר במותגים אחרים, ואת זה חביבי, שום דיון משעשע בשום פורום, לא ישנה.

הניסיון הקולקטיבי מראה שטנדר טויוטה בנוי טוב יותר, פשוט כך, מטנדר מיצובישי/איסוזו/ניסאן/מזדה. ושלנדקרוזר בנוי טוב יותר ממתחריו הישירים - שוב, בממוצע, באופן כללי, עם סטיות וחריגות לכל הכיוונים. רק שלטויוטה יש קצת פחות.

והדיון יכול להמשיך במסלולו הקודם והמשעשע.

Bernard
14-03-16, 18:52
הדימוי בועז, אולי לא נעים עבורך... אבל אתה אחד מארבעה-חמישה אידיאליסטים בגרוש, חלקם בפרוש קנטרנים שמצטרפים לכל דיון סוער בפורום הזה ולא משנה מה הנושא, עם תמונת עולם שבנו לעצמם, ללא שום היבט מעשי.

מעשית – בעולם האמיתי - טויוטה מייצרת מכוניות ורכבי שטח באיכות יצור ואמינות גבוהה במיוחד - ביחס למתחרים, כמובן. זו הטענה. לא נטען שטויוטה לא מתקלקלת – זו טענה מגוכחת שאף אחד לא טוען - ולכן אין רלוונטיות לכל דוגמא פרטנית, לא לכאן ולא לכאן. הטויוטה שהגיעה למליון מייל לא רלוונטית בדיוק כמו הטויוטה עם מכסה מנוע פתוח שנדב ראה שבוע שעבר.

נכון, מי שנכווה לוקח את זה קשה ואישית. ומצד שני מי שיש לו נסיון טוב - ימשיך עם המותג הלאה. זה נכון לטויוטה, לאיסוזו, ללנדרובר. כנראה שהיחס בין בעלי נסיון טוב לנכווים, עבור טויוטה, גבוה יותר מאשר במותגים אחרים, ואת זה חביבי, שום דיון משעשע בשום פורום, לא ישנה.

הניסיון הקולקטיבי מראה שטנדר טויוטה בנוי טוב יותר, פשוט כך, מטנדר מיצובישי/איסוזו/ניסאן/מזדה. ושלנדקרוזר בנוי טוב יותר ממתחריו הישירים - שוב, בממוצע, באופן כללי, עם סטיות וחריגות לכל הכיוונים. רק שלטויוטה יש קצת פחות.

וואללה...

נמרוד
14-03-16, 18:53
מילה אחת, ברנרד??? מה קרה?

Asaf-a
14-03-16, 19:39
פספסתם, לפני כמה עשרות עמודים בדיון נתתי אנלוגיה טובה, טויוטה = אייפון

Bernard
14-03-16, 19:51
מילה אחת, ברנרד??? מה קרה?

כן.
עכשיו הבנתי. פשוט הסברת כ"כ טוב...:rolleyes:

boaz avrahami
14-03-16, 19:54
ברנרד, רק שלא נראה לי שהוא באמת הבין את מה שאתה הבנת.

נדב ש.
14-03-16, 19:55

את הטויוטה עם מכסה פתוח לא "ראיתי", זה היה משתתף בטיול, שהתבעס, כי האוטו היה חודש במוסך.

לאורך כל הדיון טענו בעלי טויוטה כמו יואב שהאוטו לא מתקלקל, מטיפול לטיפול, ואז התברר שהוא בכלל עומד בחניה ומחכה לטיולים, עושה 6000 ק"מ בשנה, בחייאת.... גם האוטו הכי גרוע לא היה מתקלקל במספר ק"מ הזה.

טויוטה מייצרת רכבים באיכות ואמינות גבוהה? לפי מה? כמות התקלות שמודיעים עליהם או אלה שמסתירים אותן?
נמרוד, בסוף אתה עוד אחד מהעדר, למה? כי אתה בעל טויוטה טנדר ממוצע, מבסוט מהחיים(שתמשיך ככה אמן), אבל תרשה לי לחדש לך, גם המתחרים לא נופלים מהרמה ואפילו מתעלים עליה, היה לי ווינר נסע 700 אלף בלי תקלות דרמטיות, הטנדר מזדה רכב מעולה נוח ואמין מאוד(מדבר על עשור אחורה, מאמין שגם היותר חדשים כנ"ל), היה לי מגנום, נהניתי ממנו ובכייף אני יקנה עוד אחד אפילו שיש לו בעיות מוכרות כי אני פשוט אוהב אותו, עכשיו יש למישהו מהמשפחה טנדר ויגו 2010 שפירטתי כאן ממה סבל/סובל, אמין הוא בטוח לא.

לא פראדו ולא לנדקרוזר לא בנויים יותר טוב מהמקבילים שלהם, הם כושלים באותם נקודות בדיוק ואפילו יותר, תרצה אני יעלה לך עוד תפונות פורנוגרפיות של ציריות שעפות, מוטות רדיוס וסרנים חצי בחוץ, וזה לא טיולי אקסטרים.

עדיאל
14-03-16, 20:19
מצאתם נפט או יש עוד חפירות ??

נדב ש.
14-03-16, 20:23
https://youtu.be/5NGAcMPkDWc

elro
14-03-16, 21:57
נדב, עושה רושם שאתה שמת לעצמך מטרה להילחם מלחמת חורמה בטויוטה (וזה לא מהיום)...

מצטער, אבל אתה לא נשמע אוביקטיבי בעליל.
תאמין לי, טיילתי הרבה, ומה שאתה כותב לא מתקרב למה שאני חוויתי עם חבריי לטיולים.
מי שאומר שטויוטה לא מתקלקל חי בלה לה לנד, אבל המרחק בין זה לבין מה שאתה כותב הוא גדול מידי מכדי להישמע אמין...

נדב ש.
14-03-16, 22:28
אלרואי, זאת לא מלחמה ולא חורמה, זה מה שיש וזה מה שקורה וקרה בשטח בשנים האחרונות, קרא מה כתבתי בתגובות, משאבת הגה שנוזלת כמו ברז, סרן שנישבר בנחל תבור, ציריות שנישברות, מוט רדיוס, תושבת בולם, מסרק הגה, תפוחי פרונט, ראש מנוע, מזרקים וכו' וכו', ואלה כלל לא אותם רכבים, אז מילא ברכב שמראש אתה יודע שיש לו את הבעיות האלה וזה קורה אז אתה לא מופתע, מן הסתם הרכבים האלה מתומחרים פחות כי הבעיות ידועות, אבל לקחת טויוטה ולעשות ממנה אליל שמשתחווים לו ואחרי הכל תוקע לך טיול זה "מפתיע"את הבעלים וכל הסובבים.
אחרי הכל בעל הרכב יתקן אותו ישלם סכום יפה וייצא בדלת האחורית כאילו לא קרה כלום.
אולי אני לא אובייקטיבי כי זה המותג היחיד כנראה שאני לא סובל אותו ומה שעושים ממנו על כל המשתמע מיכך, ומה לעשות, כנראה עדיין אני מכיר הרבה אנשים עם/שהיה להם טויוטה.
אם בכל הטיולים שלכם(ואני יודע שאתה נוהג לטייל הרבה) לא קרה לך ולו מקרה אחד שניתקעה טויוטה אז באמת שאפו.

amit1
14-03-16, 22:43
חברים, המשיכו לקנות קרוזרים יקרים והשאירו למבינים את רכבי השטח הטובים במחירי שוק שפויים....

ההנאה שבנוחות....

- - - Updated - - -

למי התפלקה האצבע על כפתור ה"רנו" ?
ניתוח הנתונים מראה שמדובר בחומר שיווקי שבנוי לעבוד על התת מודע :)

amit1
14-03-16, 22:59
אני מזהה כאן את תופעת המשקיע המודאג.
נמרוד מושקע כרגע בויגו ולכן מן הסתם הוא מגן בחירוף נפש על המותג....כולל שימוש בתחמושת ובאמצעים המיוחדים :).
נמרוד, עם היד על הלב, כמהנדס מכונות בוגר המוסד, אתה באמת מאמין שמערכת המתלים של הקרוזר ( מהפראדו וצפונה) מהווה דוגמה למוצר איכותי שמתאים לרכב שטח?

Bernard
14-03-16, 23:32
נמרוד מושקע כרגע בויגו ולכן מן הסתם הוא מגן בחירוף נפש על המותג..

זו בדיוק הבעייה, כשיורדים לרמה נמוכה... נותנים לצד האחר תחמושת ומטרה משנית, להתרכז בה..
אני בכלל לא מאמין שיש איזו "יד מכוונת" של "איגוד סודי של בעלי טויוטה", שבאה להסדיר ולהגביה את מחיר השוק של טויוטה משומשת..
אני גם חושב, שכל טענה שכזו, מגוחכת באותה מידה שיש מישהו שסבור שהפראדו הוא אגדי..

אבל יפה, שעם כל המלל המתנשא (האופייני לבעלי טויוטה המאושרים, כך עולה מהשירשור), מישהו הגיע לאיזושהי הבנה ש"לא אגדי ולא נעליים", כמו שרשום בכותרת, אלא סתם אוטו קצת יותר טוב "בממוצע, באופן כללי, עם סטיות וחריגות לכל הכיוונים. רק שלטויוטה יש קצת פחות.".
מאגדי ל-"קצת פחות" (סטיות וחריגות, אני משער).
למרות שכמה שורות למעלה הניסוח היה "קצת" יותר החלטי וחד משמעי: "טויוטה מייצרת מכוניות ורכבי שטח באיכות יצור ואמינות גבוהה במיוחד - ביחס למתחרים, כמובן." (שלוש המילים האחרונות לא ממש רלוונטיות ולא מסתדרות עם המשפט שלפניהן אבל הבאתי את הציטוט כולו, למנוע טענה שאני מגמתי בציטוטים..).
אבל.. כמו שאמרתי כמה פוסטים קודם... יש התקדמות:rolleyes:

דרור ברלי
14-03-16, 23:35
נמרוד מושקע כרגע בויגו ולכן מן הסתם הוא מגן בחירוף נפש על המותג....כולל שימוש בתחמושת ובאמצעים המיוחדים :).
נמרוד, עם היד על הלב, כמהנדס מכונות בוגר המוסד, אתה באמת מאמין שמערכת המתלים של הקרוזר ( מהפראדו וצפונה) מהווה דוגמה למוצר איכותי שמתאים לרכב שטח?

עמית, די. זה מתחיל להיות פתטי.
אל תצפה מבעלי טויוטה לדבר על איכות ההנדסה בהקשר של ביצועי הרכב. איך אוטו נוסע זה הדבר האחרון שמעניין את רוכשי טויוטה.
הם מוכנים לשלם הרבה יותר עבור מותג שהם מאמינים שהוא אמין ועמיד יותר מאחרים. לא עביר יותר, לא נוח יותר, לא מתנהג טוב יותר. רק אמין ועמיד יותר. ככל שמדובר בדגמים ספציפיים מהעבר - זה גם נכון. בדגמים אחרים - לא כל כך. לפעמים בדיוק להיפך. וכשקורה משהו זה עולה פי 3 לתקן. אבל אתה לא יכול למחוק במחי-יד דעות קדומות ואמונות תפלות שמושרשות כל כך הרבה שנים. אוטו זה מוצר כל כך יקר בישראל. אנשים ששמים חסכונות-חיים, סכומים של שש ספרות על ערימת פחים, פלסטיק וגומיות, מחפשים בטחון בהשקעתם. מותג חזק כמו טויוטה נותן להם את הבטחון הזה.

לפעמים זה קצת מזכיר לי את אחינו הדתיים ששמים את מבטחם באלוהים. חבריי יראי השמיים אולי יתרעמו על מה שאני כותב - אבל מה לעשות, בשנים האחרונות אלוהים מפשל קשות, לא פעם אחת ולא פעמיים וזו עובדה - אבל מי אנחנו שנתאכזב ממנו? אלוהים נתן ואלוהים לקח, תמיד יהיה שם אלוהים מבורך. וככה זה עם טויוטה. גם אם יישבר הבולג'וינט, יקרוס הדיפרנציאל, יתפקע הטרנספר, ייתפס המנוע, יישבר הקראנק, תישרף הצמה הראשית - את טויוטה אסור להשמיץ. כי טויוטה זה השפיץ.

אתה יודע - כל אמא פולניה מעדיפה שהבת המוצלחת שלה תתחתן עם דוקטור/אינג'ינר/אדבוקט. אז מה? לא מתפרסם חדשות לבקרים שגם בין אלה יש כוכבים שמכים את נשותיהם או בוגדים בהן?.... ואז נשאלת השאלה מה עזרה הדיפלומה שעל הקיר?..... היא לא עזרה. החתן המוצלח יצא חרא. אף אחד לא מבטיח שהדוקטור/אינג'ינר/אדבוקט יהיה בנאדם טוב, או מאהב טוב, או איש משפחה למופת. אבל הפולניה יודעת שהסיכוי לבטחון כלכלי לצידו, בהחלט גדול יותר. היא טועה? לדעתי לא.

אז חלאס. שכל אחד ייהנה עם מה שבחר ומי שמתאים לו לשלם 30K מעל למחירון עבור נבלה שחוטה ולהזיע ת'לפים בכל פעם שמשתגע איזה מזרק או הולך משולש מתלה או שמתפורר לו הדשבורד - שיבושם לו. יש מי שיישבע בחיי ספר התורה שטויוטה היא-היא מרכבתו של אלוהים. אחרים לא יהיו מוכנים לגעת בטויוטה גם עם מקל. האמת נמצאת אי שם באמצע ובינינו? מה זה מעניין בכלל. הרי אנחנו לא מחפשים להוריד את מחירי השוק של לנדקרוזר כדי לרכוש בעצמנו אחד כזה.

ד ו ר ו ן
14-03-16, 23:39
ברנרד,
אמרו את זה כבר בתחילת הדיון.

וחזרו ואמרו את זה כל כמה דפים.

וכנראה שבשביל הרוב הדומיננטי של משתמשים סביב לעולם, ה"מעט" יותר איכות יצור הזו=אגדי או תיוג של אמין ביחס לאחרים (זה תמיד יחסי, כי אם לא היו רכבים אחרים בעולם, גם לאדה הייתה הרכב הכי אמין בעולם בפני עצמו..).

אלא אם אתה מוצא שעשוע מיוחד בלהמשיך לתחזק את השרשור הזה, או להמשיך לקבל עיבור בעין מתיאוריות הקונספירציה העולמיות של עמית, הפואנטה נאמרה מזמן.

Bernard
14-03-16, 23:54
נו, דורון...
למה אתה מאשים אותי בתיחזוק של השירשור?
זה שירשור מעניין ורלוונטי ומשמעותי בדיוק כמו הדיונים על מה יותר טוב, לנדרובר או ג'יפ וסופה או דיפנדר ו-YJ או TJ או JK ולנדקרוזר או קינג... אה.. סליחה... זה לא אותו הדבר, האחרון..
אז למה לקלקל ולדרדר את השירשור למשהו משמעותי שצריך לתחזק, מתוך מטרה נסתרת.
זה מסוג השירשורים שמתחזקים את עצמם ולא תלויים בשטויות שאני (או אתה או כל אחד אחר) כותבים.
זה מסוג השירשורים, שאנשים מתחילים באמירות החלטיות ו"גבוהות" ואח"כ מתעצבנים ש"תופסים אותם במילה"...
הסוג שרק מי "שיש לו אחד", אשכרה מבין... והוא גם מבין בכל כלי הרכב ש.. אין לו - אבל אסור "להחזיק את זה נגדו", למרות שהוא טוען כך כלפי אחרים..

ואפשר גם לחשוב שהשירשור הזה מאוכלס רק בשלושה אנשים... כשאני המתחזק.

פרופורציות.. זה הכל.
אגדה זה דבר אחד וממוצע זה דבר אחר וזו... מהות השירשור.
אז מה פה הבעייה? מישהו חורג מ"גבולות" השירשור?
כנראה שהוא עדיין לא נמוג.. הנושא - הנה ציטטתי (אם לא זיהית) את דבריו של פותח השירשור, ובפוסט הזה, מהיום, יש מגמה של "התפתחות".
תאמין לי - לקראת הפוסט #700, תראה מודעה למכירה של וויגו מדוגם שטופל בקפדנות - מוכן להחלפה כנגד שני דיסקברי או F150 אחד..

ד ו ר ו ן
15-03-16, 01:26
הסוג שרק מי "שיש לו אחד", אשכרה מבין... והוא גם מבין בכל כלי הרכב ש.. אין לו - אבל אסור "להחזיק את זה נגדו", למרות שהוא טוען כך כלפי אחרים..

רגע..
זו לא האמירה המסורתית של בעלי דראקרובר?

אתה לא יכול לקחת להם את זה.

Bernard
15-03-16, 01:45
רגע..
זו לא האמירה המסורתית של בעלי דראקרובר?

אתה לא יכול לקחת להם את זה.

נו... אמירה אופיינית לבעלים של רכב יפני המוני ש(כמוהו, כן בעליו)חסר כל רגש ויחודיות וכל משקלו נמדד במשקל הברזל שממנו הוא מורכב...

דורון!!
האמירה הזו לא מיוחסת כלל לבעלי הלנדרובר (היתה לך טעות כתיב.. אבל לא נורא), מהסיבה הפשוטה, שלנדרובר (כל לנדרובר), כלל לא נמדד באמינותו או סחירותו או עבירותו (האגדית!!! ונראה אותך מתווכח ומביא טיעונים אמיתיים לזאת).
בעלי לנדרובר כלל לא מנסים לתרץ את התקלות השונות (והמרובות) שלו, באשמת המוסכניק או הנהג (האחר) או בחלקים זולים/פריכים/כושלים...
ובניגוד לאמונה המופרכת/רווחת, הם גם לא מנסים "לכסות" תקלות כאילו היו "פיצ'רים"..
ואתה יודע למה?
ברור שלא... אל תתבאס. זה מקובל ומובן, בקרב בעלי כלי הרכב מפס ייצור המוני יפני... שמנסים לשוות לריכבם נופך "אגדי"...
אני אספר לך למה - וזה.. באמת צריך להיות בעלים (גאה) של לנדרובר, על מנת להפנים..
לנדרובר לא נמדד בערכים "ארציים"/ראליים/כספיים (הסעיף האחרון מסוייג... בקנייה הוא כן נמדד בערכים כספיים:().
לנדרובר... אוהבים.
ומקבלים את כל הקפריזות שלו... באהבה.
משום שכשהוא "עובד" - אין כמוהו... וזה מספיק ו..יותר.
לא צריך לתרץ "אחזקה זולה" על מנת להחזיק בו - אהבה אף פעם לא זולה.
וכשהוא שוכב במוסך... ברור לך שזה יכאב (במיוחד בכיס) - כמו שכואב כמישהו שאתה אוהב חולה פתאום...
וגם אז, כשהוא לא מפסיק לעשות בעיות - במצבים שאת הטויוטה/מיצובישי כברמזמן היית מעיף, במחיר כזה או אחר - לא נוטשים אותו...
ו...את כל זה, מי שאין לו לנדרובר, לא יבין...
כמו שלפעמים אומרים על מישהו "איך הוא יכול לאהוב את הפוסטמה הזו" ולפעמים גם אותו מישהו, עלול לחטוא במחשבות שכאלה.. אבל חיוך אחד מהפוסטמה ו.. הכל נשכח.

עכשיו תגיד לי אתה - אתה יכול להבין את זה?

נמרוד
15-03-16, 01:47
לא ברנרד, הנסיון שלך להגיד משהו ולהפוך אותו למציאות לא יעבוד. אני לא שיניתי את דעתי - קרא שוב את העמוד הראשון, הודעה ראשונה:

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/97249-%D7%94%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%95%D7% AA-%D7%94%D7%90%D7%92%D7%93%D7%99%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%9E%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%A1%D7%99%D7% 9D-%D7%95%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93%D7%95%D7% AA?p=682754&viewfull=1#post682754

ובשבילך אני אצטט:

דעתי בקצרה - לכל אגדה יש בסיס. טויוטה באופן כללי, וברכבי שטח בפרט, מייצרת מכוניות באיכות כללית ואמינות ממוצעת גבוהה יותר מרוב היצרנים האחרים.

ואת אותו דובר כתבתי עוד מספר פעמים, בפשטות ובבירור.

ובשבילך עמית אני אכתוב שוב - כן, טויוטה מהנדסים ומייצרים מכוניות ורכבי שטח בפרט שבנויים באיכות טובה, באופן כללי, יותר מהמתחרים. כולל המתלה הקדמי של הדור הנוכחי שאני דווקא מכיר "בידיים". דרור צודק לחלוטין - טויוטה לא מייצרת מכוניות נוחות במיוחד, מהירות במיוחד, מהנות במיוחד, מרגשות במיוחד, בטח לא יפות או מעוצבות. בכל היבט כמעט הן ממוצעות, לפעמים יש הברקות, לפעמים יש נפילות, אבל הכלל הוא שטויוטה היא יצרנית רכב שמרנית. מה שטויוטה כן עושה טוב, היא מייצרת באיכות גבוהה, והדבר מתבטא באמינות והוצאות תחזוקה ממוצעות נמוכות יותר יחסית לאלטרנטיבות. בישראל זה חשוב יותר, עבור רוב הרוכשים, מהרבה דברים אחרים.

לגבי הנסיון שלך, עמית, לצבוע את הדיון בגוון אישי - כמנהל בפורום האמון על הכללים אני אוסר על עצמי להגרר אחריך. באסה לי.

-->