• Article Detail

נעים להכיר: אפליקצית ניווט השטח off-road.io

לקראת השנה החדשה ותחילתה של עוד עונת טיולי ג'יפים בנופי הארץ, הרשו לנו להציג בפניכם אפליקציית ניווט שטח חדשה: off-road קוראים לה בפשטות, היא פותחה על ידי ג'יפאים כתחביב, ויחודה בהצגת מסלולי טיול ממקורות אינטרנט שונים, ובהם מאגר הטיולים של אתר ג'יפולוג, ישירות על המפה. אין צורך יותר להוריד, לעבד או לטעון קבצים - רק ללחוץ על אייקון ולהתחיל לנווט.

אפליקציית off-road היא אפליקצית ניווט חינמית הפועלת על מערכת הפעלה אנדרויד, למנווט העצמאי ולמנווט בקבוצות בעזרת שיתוף בזמן אמת על המפה (!). האפליקציה פותחה ע״י אילן זייתון וכדן אוזלבו, זוג חברים ג׳יפאים,אוהבי שטח וטכנולוגיה. היא כוללת מאגר עשיר ומגוון של מסלולים מאתרי אינטרנט מובילים ונקודות עניין המתפתחות ע״י הקהילה, אפשרות לניווט עם מפות סימון שבילים חינמיות (Israel Hiking), כולל ניווט אוף-ליין, הקלטת מסלולים, ניווט מקבצי GPX, שיתוף מסלולים בפייסבוק ועוד.

שיתוף פעולה בין ג׳יפולוג לאפליקציית הניווט off-road מביא לכם את כל המסלולים של האתר זמינים לצפייה ולניווט ישירות מהנייד! מורידים את האפליקציה כאןומיד רואים סביבכם את המסלולים עם לוגו ג׳יפולוג. לחיצה על ״קרא עוד באתר ג׳יפולוג״ תפתח לכם את הכתבה המלאה לקריאה של סיפור המסלול, תמונות ועוד. מומלץ לקרוא את התאור המלא והעדכונים באתר לפני היציאה לדרך.

לפני היציאה לשטח עם האפלקיציה בפעם הראשונה:

א. יש להוריד מפות אוף ליין חינמיות (Israel Hiking)
    ב. להחליף את סוג המפה ל- off-line + on-line.

התחלת ניווט: ראשית להגיע לנקודת ההתחלה ע״י לחיצה על ״סע לשם עם וויז״, ובנקודת ההתחלה לוחצים על GO. כל ניווט מוקלט וניתן לשיתוף בפייסבוק ואפילו בזמן אמת עם חברים.

מומלץ לקרוא כאן את המדריך למשתמש, ואתם מוזמנים לעקוב אחר עדכונים בדף הפייסבוק או בקבוצת הפייסבוק לדיונים, שאלות והמלצות מסלולים.

לבעלי אייפון: גרסת iOS תשוחרר בקרוב, עד אז ניתן לצפות במסלולים באתר האינטרנט www.off-road.io, ולהוריד קבצי gpx לניווט.

אילן וכדן ישמחו מאד לשמוע את דעתכם מהתנסות בשימוש באפליקציה בטיולי החגים. כל ביקורת מתקבלת בברכה!

Comments

1. Ilanza's Avatar

Ilanza said:
      חברים אני אילן היזם של האפליקציה, כדן הוא המפתח בפועל. מצטער שלא עניתי מיד, רק עכשיו ראיתי את ההודעות. אבל כמו שאחרים ענו, יש סיבה לכל בקשה של הרשאות אבל נתחיל מהסוף, אנחנו ג'יפאים, אנשי שטח פשוטים ופרטיות חשובה לנו בדיוק כמו המחמיר כאן ביותר. לעולם לא נמכור או נעשה שימוש במידע מאחורי הקלעים. דבר שני, שיהיה הכי ברור בעולם, אנחנו לא יודעים / שומרים אצלנו כלום מלבד האימייל וזאת רק בשביל שיהיה אפשר להתחבר גם מהמחשב הביתי. בקיצור אנחנו אנשי שטח, אישית הייתי מ"פ בצנחנים ולעולם לא אמכור את נשמתי (או את משתמשי) לשטן תמורת פרוטה. כל שני וחמישי מישהו מדרג את האפליקציה 1, 2 או 3 רק על הסיבה הזו וזה חבל, אתם בטוחים איתנו. כל השאר מדרגים 5! אז אני מבין את החשש, אבל ממליץ לסמוך עלינו, ולא לדאוג, בפרופיל הפייסבוק שלכם יש הרבה יותר מידע ממה שאנחנו יודעים. האפליקציה לא ניגשת לשום מידע במכשיר שלכם שלא קשור לשימוש הישיר שאתם עושים כמו ניווט או העלאת תמונה.

כל השאר הוא טכני ולא חשוב, כי נכון שאנחנו יכולים לבקש רק כשצריך למשל להעלות תמונה אבל ראשית זה מציק, דבר שני יש באג מאד מעצבן בגוגל (לא בדיוק באג, יותר החלטה שלהם) שהההרשאה לאימייל שלכם קשורה באופן ישיר להרשאה אנשי הקשר, לא יודע למה (אתם מוזמנים לפנות אלי בפרטי, אשלח לכם את התיעוד של הבאג) אבל תאמינו לי שאם פתאום הייתם מקבלים הודעה "האפליקציה off-road מנסה לגשת לאנשי הקשר שלכם" כשבפועל אנחנו רק מבקשים את המייל, אף אחד לא היה משתמש באפליקציה. לכן קיבלנו החלטה, שעד שגוגל ישנו את מערך ההרשאות, אנחנו מבקשים הכל מראש. מתנצלים אם מישהו נפגע מזה, רק מבקשים לא לפגוע בדרוג נמוך כי אנחנו עובדים קשה בזמננו החופשי שזו תהיה אפליקציית ניווט מצויינת והנושא הזה לא קשור לניווט. כשיהיה ניתן לשפר זאת נשפר ונעדכן כאן את הפורום.
      שנה טובה! אילן.
      [Reply]
    2. Ilanza's Avatar

Ilanza said:
      Quote Originally Posted by Asaf-a View Post
      הנקודה שלא מצאתי לה פתרון, בזבוז של 700 מגה בזכרון המכשיר, לא מצאתי איך ניתן לשמור המפות על כרטיס הזיכרון.

למרות שזכרון המכשירים גדל עם השנים לאזור 16 גיגה ברוב המכשירים , עדיין נושא המקום הפנוי כואב.
      רעיונות?
      הי אסף, נקודה מאד נכונה. אנחנו עובדים על אפשרות לשמור את המפה על כרטיס זכרון. הבעיה בולטת בעיקר במכשירי אנדרואיד לרכב, שם אין יותר מג'יגה זכרון פנימי... אעדכן כאן כשיהיה חדש.
      [Reply]
    3. Asaf-a's Avatar

Asaf-a said:
      תודה על העדכון
      [Reply]
    4. ד ו ר ו ן's Avatar

ד ו ר ו ן said:
      קודם כל תודה על ההסברים.
      לפחות מצידי אין שום דירוג, אם לא התקנתי והשתמשתי.
      [Reply]
    5. opl's Avatar

opl said:
      Quote Originally Posted by ד ו ר ו ן View Post

בקיצור,
      שכל אחד יבחר כמה להתפשט ואיפה המינימום שהוא בוחר להשאיר לעצמו.

בטוח שיש יותר כאלו שהשיתוף הטוטלי הזה קוסם להם, לי לא.
      יאללה, מספיק מילים.
      הגדולה היא שהצליחו לגרום לך להאמין שהשארת לעצמך משהו.
      [Reply]
    6. Ilanza's Avatar

Ilanza said:
      Quote Originally Posted by ד ו ר ו ן View Post
      קודם כל תודה על ההסברים.
      לפחות מצידי אין שום דירוג, אם לא התקנתי והשתמשתי.
      תודה דורון. זה לא היה מכוון אליך, זה יותר באופן כללי כדי לומר שאנחנו מכירים את הבעיה והחששות ולצערי מגבלה טכנית של גוגל מונעת מאיתנו לפתור אותה. אנחנו יכולים להחליף את מערך האבטחה למשהו שאנחנו נפתח אבל זה יהיה פחות מאובטח מהמנגנון של גוגל. כך שאנחנו במילכוד. אז בינתיים חיים עם מה שיש...

זה התאור של הבעיה בפורום של גוגל:

https://code.google.com/p/android/is...tail?id=189766

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
      [Reply]
    7. zivo's Avatar

zivo said:
      Quote Originally Posted by Ilanza View Post
      תודה דורון. זה לא היה מכוון אליך, זה יותר באופן כללי כדי לומר שאנחנו מכירים את הבעיה והחששות ולצערי מגבלה טכנית של גוגל מונעת מאיתנו לפתור אותה. אנחנו יכולים להחליף את מערך האבטחה למשהו שאנחנו נפתח אבל זה יהיה פחות מאובטח מהמנגנון של גוגל. כך שאנחנו במילכוד. אז בינתיים חיים עם מה שיש...

זה התאור של הבעיה בפורום של גוגל:

https://code.google.com/p/android/is...tail?id=189766

אילן,
      עובדה שיש כאלו שמסתדרים בלי ההרשאה של לגשת לרשימת הכתובות, לפחות בשבילי, זה גורם לא להתקין.
      תפנה את תשומת ליבו של דן, להודעה #8 בקישור ששלחת, בכל מקרה בהצלחה.

#8 [email protected]For getting "your own" accounts, you can do that:

<uses-permission android:name="android.permission.GET_ACC OUNTS" android:maxSdkVersion="22"/>

on Android > 22 you don't need the permission (as long as you just need accounts from your own account type)

This works also for:
      AUTHENTICATE_ACCOUNTS, MANAGE_ACCOUNTS and USE_CREDENTIALS
      [Reply]
    8. boaz avrahami's Avatar

boaz avrahami said:
      אתם פתוחים מול גוגל בכל דבר שיש על הטלפון.
      גוגל הוא אוייב הפרטיות מס אחת שלכם והוא עושה שימוש בנתונים שהוא אוסף עליכם ולא מתאמץ מדי להחביא את זה.

עכשיו אתם מתעוררים ומזכרים לשמור על הפרטים שלכם ועוד מאפליקציה שמתבססת על האבטחה של גוגל?

חפשו לכם עקרונות חדשים או שתעברו לטלפון כשר

לטעמי אפילו בעיני עצמכם זה לא רציני
      [Reply]
    9. Ilanza's Avatar

Ilanza said:
      Quote Originally Posted by zivo View Post
      אילן,
      עובדה שיש כאלו שמסתדרים בלי ההרשאה של לגשת לרשימת הכתובות, לפחות בשבילי, זה גורם לא להתקין.
      תפנה את תשומת ליבו של דן, להודעה #8 בקישור ששלחת, בכל מקרה בהצלחה.

#8 [email protected]For getting "your own" accounts, you can do that:

<uses-permission android:name="android.permission.GET_ACC OUNTS" android:maxSdkVersion="22"/>

on Android > 22 you don't need the permission (as long as you just need accounts from your own account type)

This works also for:
      AUTHENTICATE_ACCOUNTS, MANAGE_ACCOUNTS and USE_CREDENTIALS
      תודה. ניסינו את זה, לא עובד. השקענו בזה המון מאמץ לפני כחודשיים ללא פתרון. לבקשתכם ניתן לזה עוד ניסיון ואם יהיה חדש אעדכן. בכל אופן אשמח לקבל גם פידבקים על האפליקציה עצמה. בכל זאת זו המהות לשמה התכנסנו...
      שנה טובה!

[Reply]
    10. yscheiner's Avatar

yscheiner said:
      יש תחזית לגרסאת IOS?
      [Reply]
    11. יואב פולס's Avatar

יואב פולס said:
      תודה על התשובה וההתייחסות המפורטת,
      אשמח לשמוע כשיהיה שיפור.
      [Reply]
    12. andy.shaked's Avatar

andy.shaked said:
      היום יצאתי לטיול עם התוכנה.
      מאוד מוצלחת לטעמי, צריך קצת ללמוד את כל הממשק, אבל מאוד נח לעבודה.
      [Reply]
    13. Ilanza's Avatar

Ilanza said:
      Quote Originally Posted by andy.shaked View Post
      שמח לשמוע אנדי! תרגיש חופשי לפנות אליי עם שאלות בקבוצת הפייסבוק.

[Reply]
    14. andy.shaked's Avatar

andy.shaked said:
      Quote Originally Posted by andy.shaked View Post
      אנחנו כבר מתכתבים בפייס.
      הצעתי לך להכניס אפשרות חיפוש/סינון מסלולים לפי המפרסם/קבוצת פייסבוק
      Quote Originally Posted by Ilanza View Post
      שמח לשמוע אנדי! תרגיש חופשי לפנות אליי עם שאלות בקבוצת הפייסבוק.

[Reply]
    15. tallevi's Avatar

tallevi said:
      עוד לפני הניסוי בשטח, רק בשלב ההתקנה, וכבר אני רוצה לחזק את ידיכם ולשבח את פועלכם.
      נראה לי שהאפליקציה הזו הולכת להיות מועילה ביותר לצרכים שלי.

ישר כוח חברים ותודה.

טל.
      [Reply]
    16. Ilanza's Avatar

Ilanza said:
      Quote Originally Posted by tallevi View Post
      עוד לפני הניסוי בשטח, רק בשלב ההתקנה, וכבר אני רוצה לחזק את ידיכם ולשבח את פועלכם.
      נראה לי שהאפליקציה הזו הולכת להיות מועילה ביותר לצרכים שלי.

ישר כוח חברים ותודה.

טל.
      תודה רבה טל! מחמם את הלב :-) לגבי הדיונים שהיו עד כה בנושא ההרשאות. הורדנו את המיקרופון והוויפי, הם אכן היו מיותרים ולא בשימוש. ועברנו לבקש הרשאות בכל פעולה לפי מה שנדרש, *אבל* זה עדיין לא נראה טוב כי נראה כאילו אנחנו מבקשים לקרוא את אנשי הקשר. מקווה שנמצא דרך לעקוף את זה...

[Reply]
    17. lesles's Avatar

lesles said:
      הורדתי את מפות האופליין, לא עבד לי בשטח כשלא הייתה קליטה.
      [Reply]
    18. andy.shaked's Avatar

andy.shaked said:
      העברת למצב מפות offline?
      [Reply]
    19. Ilanza's Avatar

Ilanza said:
      Quote Originally Posted by lesles View Post
      הורדתי את מפות האופליין, לא עבד לי בשטח כשלא הייתה קליטה.

[Reply]
    20. Mor Gurevich's Avatar

Mor Gurevich said:
      אתמול יצא לי לטייל קצת עם האפליקציה. ראשית, חייב לציין שהיא מאוד אינטואיטיבית וידידותית. שאפו.

שנית, הייתי שמח אם הייתה אופציה לבטל את הסיבוב האוטומטי של המפה, אשר חגה בהתאם לכיוון הנסיעה. יש אנשים כמוני, שמעדיפים שהמפה תשאר מוצפנת לכל אורך הניווט.

תודה רבה ושנה טובה
      [Reply]