• Article Detail

נעים להכיר: אפליקצית ניווט השטח off-road.io

לקראת השנה החדשה ותחילתה של עוד עונת טיולי ג'יפים בנופי הארץ, הרשו לנו להציג בפניכם אפליקציית ניווט שטח חדשה: off-road קוראים לה בפשטות, היא פותחה על ידי ג'יפאים כתחביב, ויחודה בהצגת מסלולי טיול ממקורות אינטרנט שונים, ובהם מאגר הטיולים של אתר ג'יפולוג, ישירות על המפה. אין צורך יותר להוריד, לעבד או לטעון קבצים - רק ללחוץ על אייקון ולהתחיל לנווט.

אפליקציית off-road היא אפליקצית ניווט חינמית הפועלת על מערכת הפעלה אנדרויד, למנווט העצמאי ולמנווט בקבוצות בעזרת שיתוף בזמן אמת על המפה (!). האפליקציה פותחה ע״י אילן זייתון וכדן אוזלבו, זוג חברים ג׳יפאים,אוהבי שטח וטכנולוגיה. היא כוללת מאגר עשיר ומגוון של מסלולים מאתרי אינטרנט מובילים ונקודות עניין המתפתחות ע״י הקהילה, אפשרות לניווט עם מפות סימון שבילים חינמיות (Israel Hiking), כולל ניווט אוף-ליין, הקלטת מסלולים, ניווט מקבצי GPX, שיתוף מסלולים בפייסבוק ועוד.

שיתוף פעולה בין ג׳יפולוג לאפליקציית הניווט off-road מביא לכם את כל המסלולים של האתר זמינים לצפייה ולניווט ישירות מהנייד! מורידים את האפליקציה כאןומיד רואים סביבכם את המסלולים עם לוגו ג׳יפולוג. לחיצה על ״קרא עוד באתר ג׳יפולוג״ תפתח לכם את הכתבה המלאה לקריאה של סיפור המסלול, תמונות ועוד. מומלץ לקרוא את התאור המלא והעדכונים באתר לפני היציאה לדרך.

לפני היציאה לשטח עם האפלקיציה בפעם הראשונה:

א. יש להוריד מפות אוף ליין חינמיות (Israel Hiking)
    ב. להחליף את סוג המפה ל- off-line + on-line.

התחלת ניווט: ראשית להגיע לנקודת ההתחלה ע״י לחיצה על ״סע לשם עם וויז״, ובנקודת ההתחלה לוחצים על GO. כל ניווט מוקלט וניתן לשיתוף בפייסבוק ואפילו בזמן אמת עם חברים.

מומלץ לקרוא כאן את המדריך למשתמש, ואתם מוזמנים לעקוב אחר עדכונים בדף הפייסבוק או בקבוצת הפייסבוק לדיונים, שאלות והמלצות מסלולים.

לבעלי אייפון: גרסת iOS תשוחרר בקרוב, עד אז ניתן לצפות במסלולים באתר האינטרנט www.off-road.io, ולהוריד קבצי gpx לניווט.

אילן וכדן ישמחו מאד לשמוע את דעתכם מהתנסות בשימוש באפליקציה בטיולי החגים. כל ביקורת מתקבלת בברכה!

Comments

1. talilim's Avatar

talilim said:
      גם אני לא הבנתי את ההסטריה . ניווטתי והשתמשתי במסלול מבריכת צאנן לעין שריג.פשוט להבנה . לקח לי כמה דקות להתרגל להקלטה . אם אני הצלחתי - כל אחד עם מידת נסיון קטנה- יצליח. בטוחה שאמשיך לנווט עם האפליקציה הזו.
      [Reply]
    2. חנן-ג'יפולוג's Avatar

חנן-ג'יפולוג said:
      היי.
      עבדתי אתמול לראשונה עם התוכנה הזו.
      טיול אופניים, כ60 ק"מ.
      מטבע הדברים, הסמארטפון בטעינה קבועה, בשמש מלאה, תאורה מלאה,מוגן באוטרבוקס ולכן רגיש יותר להתחממות.
      אז אני לא רוצה מסך דלוק קבוע, כדי להפחית התחממות, ומה שקורה זה שבכל פעם שאני מכבה ומדליק מסך , התוכנה טוענת מחדש את המסלול, וכשהוא עולה, הזום הוא כזה שכל המסלול מופיע כולו על המסך.
      כמובן שזה זום לא מתאים לזיהוי הפנייה הבאה בצומת השבילים, ואני נאלץ לעצור את הרכיבה ולשנות את הזום מחדש.
      מפריע מאוד, ברמה של "כמעט בלתי אפשרי" או אפילו "מסוכן" כי אם זה נעשה תוך כדי רכיבה, אז אתה תקוע כמה עשרות מטרים עם עיניים במסך ויד אחת על הכידון.
      משהו לא נכון שהגדרתי?
      תודה למפתחים.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
      [Reply]
    3. Ilanza's Avatar

Ilanza said:
      Quote Originally Posted by חנן-ג'יפולוג View Post
      היי.
      עבדתי אתמול לראשונה עם התוכנה הזו.
      טיול אופניים, כ60 ק"מ.
      מטבע הדברים, הסמארטפון בטעינה קבועה, בשמש מלאה, תאורה מלאה,מוגן באוטרבוקס ולכן רגיש יותר להתחממות.
      אז אני לא רוצה מסך דלוק קבוע, כדי להפחית התחממות, ומה שקורה זה שבכל פעם שאני מכבה ומדליק מסך , התוכנה טוענת מחדש את המסלול, וכשהוא עולה, הזום הוא כזה שכל המסלול מופיע כולו על המסך.
      כמובן שזה זום לא מתאים לזיהוי הפנייה הבאה בצומת השבילים, ואני נאלץ לעצור את הרכיבה ולשנות את הזום מחדש.
      מפריע מאוד, ברמה של "כמעט בלתי אפשרי" או אפילו "מסוכן" כי אם זה נעשה תוך כדי רכיבה, אז אתה תקוע כמה עשרות מטרים עם עיניים במסך ויד אחת על הכידון.
      משהו לא נכון שהגדרתי?
      תודה למפתחים.

הי חנן, זו בהחלט לא כוונת המשורר. נראה שאתה מתאר חזרה למסלול אחרי שאתה יוצא מהאפליקציה. האם זו ההתנהגות כשאתה רק נועל את המסך?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
      [Reply]
    4. חנן-ג'יפולוג's Avatar

חנן-ג'יפולוג said:
      תודה על התגובה.

זו ההתנהגות הקבועה, בכל מצב שבו האפליקציה לא על המסך, כשמישהו שולח לי וואטסאפ, למשל, אפילו אם אני לא מסתכל על ההודעה, אלא רק סוגר אותה וחוזר לאופרוד.

[Reply]
    5. alto's Avatar

alto said:
      כנראה בעייה במימוש lifecycle של האפליקציה.
      משהו בין הonCreate & onResume
      [Reply]
    6. Ilanza's Avatar

Ilanza said:
      תודה על התגובה.

זו ההתנהגות הקבועה, בכל מצב שבו האפליקציה לא על המסך, כשמישהו שולח לי וואטסאפ, למשל, אפילו אם אני לא מסתכל על ההודעה, אלא רק סוגר אותה וחוזר לאופרוד.

הי חנן, יש כאן כנראה שתי בעיות שונות. האחת בחזרה לניווט אחרי יציאה התצוגה חוזרת לצפיה בכל המסלול ולא לתצוגה האחרונה של המשתמש. הבעיה הזו תתוקן אצלנו בקרוב. בעיה שניה שכנראה קיימת אצלך, זו לא התנהגות רגילה, שהאפליקציה נסגרת לך כפי שתארת במצבים לא הגיוניים. לצורך זה נרצה לשוחח איתך ע"מ לקבל עוד קצת פרטים ולעזור. אשמח אם תשלח לנו מייל ל [email protected] ונמשיך שם את ההתכתבות. נעדכן כאן על עדכונים לגבי התיקון הראשון
      תודה!

[Reply]
    7. חנן-ג'יפולוג's Avatar

חנן-ג'יפולוג said:
      אתם גדולים.

שלחתי היום בבוקר באימייל וידאו שמראה את שתי הבעיות.
      תוך כשתי דקות קיבלתי תשובה שהתקלות טופלו והפתרון שלהן יהיה בעדכון הקרוב.

תגובתיות ושירות מדהימים.

תודה רבה.
      [Reply]
    8. חנן-ג'יפולוג's Avatar

חנן-ג'יפולוג said:
      בינתיים, תשובה חשובה שקיבלתי מכדן:
      פתיחת קובץ הgpx מתוך היישום פותרת את הבעייה.

.
      עד עכשיו פתחתי את היישום על ידי לחיצה על הקובץ בסייר הקבצים.

[Reply]
    9. Mushu's Avatar

Mushu said:
      היי offroad,
      יש סיבה שמסלולים בפורמט TWL הפסיקו להיטען ע"י האפליקציה? אני לא מצליח לטעון אותם בשום צורה, גם מסלולים שבעבר הצלחתי.

תודה ותמשיכו עם העבודה המצויינת שאתם עושים!
      [Reply]
    10. Ilanza's Avatar

Ilanza said:
      Quote Originally Posted by Mushu View Post
      היי offroad,
      יש סיבה שמסלולים בפורמט TWL הפסיקו להיטען ע"י האפליקציה? אני לא מצליח לטעון אותם בשום צורה, גם מסלולים שבעבר הצלחתי.

תודה ותמשיכו עם העבודה המצויינת שאתם עושים!
      הי, תודה ששאלת, נראה שיש בעיה, אנחנו בודקים ונעדכן

[Reply]
    11. גיא's Avatar

גיא said:
      מכיון שהטלפון אנדרואיד שלי מת בפתאומיות.. וחציתי את הקווים. יש גרסה לאייפון ? לא מצאתי

Sent from my iPhone using Tapatalk
      [Reply]
    12. Ilanza's Avatar

Ilanza said:
      Quote Originally Posted by גיא View Post
      מכיון שהטלפון אנדרואיד שלי מת בפתאומיות.. וחציתי את הקווים. יש גרסה לאייפון ? לא מצאתי

Sent from my iPhone using Tapatalk
      הי גיא!
      גרסת אייפון נמצאת בשלבים מתקדמים. תרשם בבקשה בדף הזה ותבחר באיזה שלב אתה מעוניין שנודיע לך. אנחנו נתחיל להכניס משתמשים לבטא בשבועיים הקרובים

https://goo.gl/forms/if3tBMTidZxYib2d2

[Reply]
    13. חנן-ג'יפולוג's Avatar

חנן-ג'יפולוג said:
      היי.
      אני משתמש ותיק ומרוצה באפליקציה.
      לאחר שריסטתי היום את הסמארטפון, גלקסי s4 active, עם אנדרואיד 4.2.2, גיליתי בנסיון להוריד את היישום שזה כבר לא מתאים לטלפון שלי.
      האם יש דרך לקבל את גרסת היישום הקודמת, שכן התאימה?
      עדכון התוכנה בטלפון הוא לא אופציה. הוא חסום לזה, שכן הוא פליט של at&t.
      [Reply]
    14. Ilanza's Avatar

Ilanza said:
      היי.
      אני משתמש ותיק ומרוצה באפליקציה.
      לאחר שריסטתי היום את הסמארטפון, גלקסי s4 active, עם אנדרואיד 4.2.2, גיליתי בנסיון להוריד את היישום שזה כבר לא מתאים לטלפון שלי.
      האם יש דרך לקבל את גרסת היישום הקודמת, שכן התאימה?
      עדכון התוכנה בטלפון הוא לא אופציה. הוא חסום לזה, שכן הוא פליט של at&t.
      הי חנן, שלח לנו מייל לתמיכה, נשלח לך apk
      [email protected]

[Reply]
    15. חנן-ג'יפולוג's Avatar

חנן-ג'יפולוג said:
      קיבלתי במייל. התקנתי. עובד פיקס.
      תודה על התמיכה המהירה.
      [Reply]
    16. אביב3's Avatar

אביב3 said:
      ערב טוב
      היום לראשונה התנסיתי באפליקציה.
      ראשית היא מעולה!!
      שנית
      רציתי לעשות מסלול שמופיע כבר על המפה.
      האם ישנה אפשרות להפוך את כיוון המסלול?
      זה חשוב לי קודם כל בגלל הניווט הראשוני אל תחילת המסלול עצמו.
      היום נאלצתי לחפש נקודה במפה (שם רחוב קרוב) לנקודת הסיום , הכנסתי ידני בוויז , הגעתי לנקודת הסיום בעצם של המסלול ומשם המשכתי עם האפליקציה שלכם.
      מסרבל מאוד ולא נוח לעומת האופציה הרגילה לנווט ישירות דרך האפליקציה אל תחילת המסלול במידה ואתה עושה אותו בכיוון הרגיל.
      [Reply]
    17. Ilanza's Avatar

Ilanza said:
      Quote Originally Posted by אביב3 View Post
      ערב טוב
      היום לראשונה התנסיתי באפליקציה.
      ראשית היא מעולה!!
      שנית
      רציתי לעשות מסלול שמופיע כבר על המפה.
      האם ישנה אפשרות להפוך את כיוון המסלול?
      זה חשוב לי קודם כל בגלל הניווט הראשוני אל תחילת המסלול עצמו.
      היום נאלצתי לחפש נקודה במפה (שם רחוב קרוב) לנקודת הסיום , הכנסתי ידני בוויז , הגעתי לנקודת הסיום בעצם של המסלול ומשם המשכתי עם האפליקציה שלכם.
      מסרבל מאוד ולא נוח לעומת האופציה הרגילה לנווט ישירות דרך האפליקציה אל תחילת המסלול במידה ואתה עושה אותו בכיוון הרגיל.
      הי אביב!
      תודה רבה על הפידבק! לא ניתן להפוך מסלול אבל! וזה פיצ'ר שבאופן אישי אני משתמש בו לפחות 3 פעמים בכל טיול: בלחיצה ארוכה על המסך ניתן ללחוץ על מצא מסלול - ואז לבחור וויז.
      זה יפתח לך את וויז לאיזו נקודה שתבחר על המפה באופרואד.
      פשוט תלחץ לחיצה ארוכה על סוף המסלול וסע לשם עם וויז.

[Reply]
    18. אביב3's Avatar

אביב3 said:
      בדקתי, עובד ,תודה[emoji108]

Sent from my SM-A520F using Tapatalk
      [Reply]
    19. אביב3's Avatar

אביב3 said:
      אהלן
      שוב אני
      לשמור מסלולי גיפים אני יודע , מסמן כמועדף (לב) ואז הוא במועדפים.
      ניסיתי לסמן מעיין כלשהו, הייתה אופציה לסמן ב-"לייק" (בוהן למעלה) ,
      איפה אני מוצא עכשיו את המעיין?
      במועדפים זה לא נמצא ולא בשום מקום.
      תודה

[Reply]
    20. Ilanza's Avatar

Ilanza said:
      Quote Originally Posted by אביב3 View Post
      אהלן
      שוב אני
      לשמור מסלולי גיפים אני יודע , מסמן כמועדף (לב) ואז הוא במועדפים.
      ניסיתי לסמן מעיין כלשהו, הייתה אופציה לסמן ב-"לייק" (בוהן למעלה) ,
      איפה אני מוצא עכשיו את המעיין?
      במועדפים זה לא נמצא ולא בשום מקום.
      תודה

הי אביב,
      לייק זה לא כמו מועדפים. לייק מעלה את הדירוג של הנקודה.
      אין כרגע מועדפים לנקודות עיניין. האמת לא חשבתי על זה עד עכשיו. נבדוק לשלב את זה עם נקודות עיניין פרטיות שיתווספו בהמשך
      תודה

[Reply]