היילקס - המשימה למצוא אחד "נורמלי" .
שלום. בקשר לרכב..
כן...
מה מצבו ?
מעולה, עשיתי אוברול, כל המכלולים משופצים - האוטו "בונבון" ...רק לשים דלק ולנסוע.
מה שם המוסך? יש תיעוד של הטיפולים?
גמגום קל ... אהה אני עשיתי לבד, תבין יש לי שתי ידיים טובות, ואני עובד גם במוסך אחה"צ.. לא מתעד טיפולים כי אני כל הזמן מטפל בו.
הגעתי לראות את הכלה ...
כן כן ... מה זה בונבון - ז'ונגלר ... כמו ארטיק קרח בשמש, נוזל ומטפטף מכל פינה. הרכב מעשן... אמרתי למוכר : אבל אמרת שעשית אוברול, למה הרכב מעשן? הוא עונה : אהה יש את עניין הטורבו ... אין בעייה, אני מסדר לך .
נכנס לתוך הרכב...ריפוד כסאות קרוע בלוי ומטונף, המגירה לא נסגרת מנסה להדליק אורות לא נדלקים, מזגן לא נדלק, צמת החשמל לוו גרירה קרועה, כפתור נפרד לחימום לפני התנעה.. דש בורד במצב עגום ... עגום מאוד.
והוא עוד מפרסם שהרכב במצב טוב...
אז ככה - פספסתי (לצערי ) את ההיילקס שהיה מפורסם כאן בשבוע האחרון. החלטתי שאני מכוון להיילקס, גם אם החיפוש יקח זמן רב מאוד. לא נעול על היילקס ופתוח לעוד הצעות... לא ממהר כי השוק מלא נבלות סרוחות. בעברי CJ8, כך שהעולם ונבלותיו מוכר לי.
בעבר נהגתי על היילקס 2*4 (של חמי) אלפי ק"מ , כך שאני מכיר בגדול את הרכב ואת האטיות והגמלוניות שבו.
מחפש רכבים עד יד 3 ולא מעבר. רובם ככולם חצו את רף ה 350K ק"מ . כל רכב אצלי מתוחזק בתחזוקה מונעת ולא תחזוקת שבר אני כבר רואה את התקציב מתנפח...
לבטים :
אני תוהה איזו קבוצת היילקס תתאים ..
א. עד 97 ? קשוח ספרטני, פשוט לתפעול בלי שום מערכות אלקטרוניות . ס"ה זה הולך להיות רכב שני בבית, אני מטייל הרבה בשדות ובשבילים והטיולים שלי רגועים מאוד (כיום עם חיפושית). רוצה לטייל בארץ מצפון עד דרום ולהיות עם אופציית שבילים ++... לא מחפש מעלה כזה או אחר. בנוסף הוא יסיע אותי לעבודה בחורף בלבד 30 ק"מ לכיוון על כביש 4 (לא בא לי ללכלך את האופנועים אחרי שנים רבות של רכיבה בתנאי מזג האוויר הקשים ביותר ...מזדקנים :( ) .
מצאתי אחד משנת 95 אבל מנוע גמור או חלש כהגדרת המוכר- משיטוטי הרבים בפרום הבנתי (ותקנו אותי אם אני טועה) עלות מנוע\שיפוץ צריכה להגיע לסביבות ה 10K ש"ח. טרם ראיתי את הרכב אבל המוכר גר במושב לידי, אז אם יהיה רלוונטי אקפוץ שבוע הבא.
חסרונות : שני טסטים בשנה, מנוע חלש שאולי מחפה על בעיות נוספות במערכת ההינע.
יתרונות: רכב פשוט, ללא אלקטרוניקה מיותרת. הבנתי שניתן להזמין מחו"ל חלקים ואין (בגדול) בעיית חלפים.
ב. 98-01 רכב חדש יותר, עדיין טחון בק"מ ... אבל נוספו מערכות אלקטרוניות.
ג. 02-05 עוד אלקטרוניקה
עד 97 : מחד, אני רוצה פשטות. מאידך לצד הפשטות יש שני טסטים בשנה. והרכבים טחונים...
98 ומעלה - עד 04 : מחד, מעדיף לקנות "חדש" אפילו 02-03 מרווח יותר , מאידך חושש מאלקטרוניקה עודפת.
שאלות :
1. האם להכנס מראש להרפתקה של החלפת\שיפוץ מנוע?
2. האם "לפחד" מ 350K ק"מ + ?
3. כמי שלא מבין כלום במנועי דיזל, אבל הנדימן ובעל חיבה לכלי עבודה, האם הכלי נוח לטיפול עצמאי?
4. איך האמינות של 98 ומעלה לעומת עד 97 ?
5.ראיתי סוחרי רכב שמנסים למכור אותם - ו"מתחייבים בבדיקה" - אבל בדיקה של מי בדיוק? איזה מכון יודע לבדוק לפי הפרמטרים של מדריך הקנייה כאן?
6. נניח שאמצא איזה היילקס, שיעבור את הסינון הראשוני שלי, האם יש כאן מישהו שיכול לבדוק בדיקה מעמיקה יותר? אני גר במושב ליד אשדוד. ואולי מוסך מומלץ לבדיקה ? כך שאם הרכב יעבור את הבדיקה הוא כבר ישאר במוסך ליישור קו במקרה הצורך.
בקיצור לבטים ... והרבה. ו... תודה לעונים.
תגובה: היילקס - המשימה למצוא אחד "נורמלי" .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מה התקציב שלך לא כתבת.
עד סביבות 40 -45 אלש'ח בערך.
אבל... זה בתנאי שהרכב במצב סביר ולא דורש אוברול או השקעה של החלפת גיר/טרנספר/סרנים וכו'...
גם אני חיפשתי היילקס עד 97.
3 חודשים של הארץ לאורכה ולרוחבה וכל מה שראיתי היו נבלות עייפות ורקובות. אחד המנוע עייף, בשני יש קומבינות חשמל מפה ועד אוסטרליה, בשלישי יש תיקוני שלדה ואפילו היה אחד שנוסע באוטו יום יום עם שבר בשלדה. וכולם דורשים מחיר של רכב מדוגם.
למי שיש היילקס טוב כנראה לא מוכר וטובים שכן נמכרים נחטפים אחרי שניה.
בסוף קניתי פאג׳רו וואללה, אחרי כמעט שלוש שנים טפו טפו הרכב יותר ממספק.
Sent from my iPhone using Tapatalk
היילקס הוא ממש כמו סיקס, כמו סופה, כמו דיפנדר, כמו סמוראי ארוך - משתייך לקליקת עגלי הזהב של שוק רכבי השטח האמיתיים הישנים. פתאום ירד לכולם האסימון שהקבוצה הזו מייצגת את שיא האבולוציה של רכבי שטח אי פעם, ושכאלה כבר לא יהיו יותר ואין ברירה אלא לרוץ ולחטוף את כל מה שיש - ולכן המחירים שלהם רק עולים מעלה-מעלה - את הכלים האלה כבר לא קונים בזול.
כי בזול (יחסית, כן?... כי כבר אין ממש זול היום) אלה רק השבורים והעקומים והחלודים והשחוטים והאנוסים והמדוכאים.
הטובים והשמורים והמשופרים והמלוקקים כמעט ולא מועמדים למכירה ואם כן אז דורשים עליהם מחירים - שלא נדע.
אבל כן, כדאי להשקיע יותר בכלי שכבר מדוגם ומלוקק. כי זה חוסך אחר כך הרבה הוצאות ועוגמת נפש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
את הכלים האלה כבר לא קונים בזול.
כי בזול (יחסית, כן?... כי כבר אין ממש זול היום) אלה רק השבורים והעקומים והחלודים והשחוטים והאנוסים והמדוכאים.
הטובים והשמורים והמשופרים והמלוקקים כמעט ולא מועמדים למכירה ואם כן אז דורשים עליהם מחירים - שלא נדע.
אבל כן, כדאי להשקיע יותר בכלי שכבר מדוגם ומלוקק. כי זה חוסך אחר כך הרבה הוצאות ועוגמת נפש.
תודה לתשובות, וסליחה מראש לחפירות..
היום ראיתי עוד אחד שנת 2002 עם 324K ק"מ ... למכירה ע"י סוחר (אבו עיד מוטורס) בדרך השבעה אזור .
לטענתו אין בידיו הסטוריית טיפולים הידועה לו, הרכב מלוקק חיצונית וגם בפנים נראה לא רע.
זחלתי תחת הרכב - באזור הטרנספר רטיבות כפי שניתן לראות בתמונה
בקצה השלדה הקדמית חלודה כולל זרוע ההגה .
חיפשתי סימני ריתוך על השלדה לא מצאתי.
מעבר מרתיעתי מסוחרי רכב, האם הזעה מהטרנספר צריכה להדאיג באופן כללי, ומה משמעות חלודה בקצה הקדמי של השלדה - (לא רקבון) - מה המשמעות הכספית?
https://attachment.outlook.office.ne...live.com&isc=1
1 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 116549אל תלכלכו...יש גם טובים.
רק קחו בחשבון כמה עלה לבנות רכב כזה.....אין מתנות.
בשביל משהו טוב משלמים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
פומפוי
קובץ מצורף 116549אל תלכלכו...יש גם טובים.
רק קחו בחשבון כמה עלה לבנות רכב כזה.....אין מתנות.
בשביל משהו טוב משלמים
זו אינה הבעייה- הבעייה היא שאנשים עם נבלות סרוחות וחבולות עם מנוע גמור, דפיקות מכל צד, נקישות וקרקושים, בלאי אדיר מציירים לך תמונת מצב אידאלית של רכב מושקע כמו בתמונה כאשר ההיפך הגמור הוא הנכון.
אתה מבזבז זמן , כסף על דלק עומד בפקקים כדי לראות את הרכב - כי מה לעשות לא כולם גרים בקרבתך ובסוף מפח נפש...
למי שמשקיע ברכב ומטפל בו כראוי, מגיעה מלוא התמורה. אבל אלו הם קומץ קטן לצערי.
בינתיים המציאות ותיאורי המוכר אינם עולים בקנה אחד.
כפי שאמרתי לפני כן, אני לא ממהר לשום מקום. יש לי איך להתנייד, אני לא לחוץ לקנות. הסבלנות לצידי.
מעת לעת אעלה שאלה עקרונית כמו בעניין הטרנספר והחלודה.
כנאמר מעליי, מי שיש לו רכב מוצלח פשוט לא מוכר. צריך למצוא את הרע במיעוטו, ולהכין עוד בוחטה על כל צרה שתבוא (לעיתים גם שוות ערך למחיר הקניה..). אין מה לעשות.. על הנאות משלמים. זה קשה ומעיק בהתחלה, אבל בסוף זה שווה את זה.
סוחרים וסוחרים בהחבא בשרשור הזה, אנא דאגו לגילוי נאות.
אני מצטרף להמלצה של צחי בהתחשב בצרכים שהצגת.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yogibear
קח בחשבון שברגע שעברת את שנת 97 וויתרת על הסרן החי מקדימה להיילקס אין יתרון משמעותי על SUV ראוי ובאופן אישי אני מוצא את ההתנהלות ב-SUV סגור יותר נוחה כך שאם אין לך צורך בארגז הייתי עושה חישוב מסלול מחדש.
בהצלחה
יש היילקסים טובים שיוצאים למכירה מדי פעם, צריך להיות עירניים ולפשפש הרבה במודעות של פייסבוק , יד 2 וכו...
אגב המחירים של ההיילקסים בשנה וחצי האחרונות דווקא בירידה בעיקר מהסיבה של 2 טסטים בשנה וגם מהפחד של אנשים לנסוע עם רכב משופר ולקבל הורדה מהכביש...
אם אשמע על רכבים טובים אודיע....
נ.ב- מה שרשמתי הוא רק בנוגע לשנתונים 93-97, אחרי זה אין שום דבר מיוחד בהיילקס כרכב שטח עדיף על פני שאר הג'יפים המשפחתיים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
קח בחשבון שברגע שעברת את שנת 97 וויתרת על הסרן החי מקדימה להיילקס אין יתרון משמעותי על SUV ראוי ובאופן אישי אני מוצא את ההתנהלות ב-SUV סגור יותר נוחה כך שאם אין לך צורך בארגז הייתי עושה חישוב מסלול מחדש.
בהצלחה
יש לי SUV בבית (יונדאי טוסון 08 ) . מאחר ואני גר במושב ויש לי התנהלות של חדף רעב - תמיד חייב לעשות משהו, אז תמיד יש להוביל ולנייד : גזם של עצים ודשא , שק מלט לבנייה של דבר כזה או אחר, שק חול , עצים לבניית דק \ כלוב תוכים\ שערים ... אני עוזר לשכנים לפנות גזם או סתם לקחת דברים מנק' לנק' ... עד כה רתמתי עגלה או שהייתי שם בטוסון. אבל זה לא זה. לא רוצה ללכלך את הטוסון או להעמיס עליו.
למען האמת לפני שהחלטתי על טנדר לקחתי בחשבון מס' כלי רכב אפשריים (כאשר תנאי הסף הוא ידני בלבד) :
1. פאג'רו עד 2000.
2. גאלופר.
3. טארקאן.
4. CJ - כי היה לי ואני מכיר את אסופת הברזלים הזו לחיוב ושלילה.
5. אולי סופה.. אבל היא פורצת לי את התקציב ואני לא מעוניין.
אבל שוב אני חוזר לאותה בעייה שאני צריך להעמיס בתוך הרכב או לרתום עגלה. ולמען האמת... לא כ"כ בא לי (לא שזה נורא). אני רוצה את הערך המוסף שיש בטנדר. חוץ מזה אם כבר לרתום עגלה אז רק לטנדר (שריטה שלי) - למרות שהמשקלים שאני גורר נמוכים מאוד מאוד.
למה דווקא טויוטה ולא אחר? מאותה סיבה שאני רוכב רק על ספורט תיור עתיר נפח וקאסטום כבד ולא על ספורט טהור ... כי הוא "עושה לי את זה" . שוב, לא נעול \ מקובע על טויוטה, אבל מעדיף אותו לאור שוק השיפורים הגדול. כרגע מתמקד בטויוטה.
נכון ... 97 ואחרי 97 . אבל ... אני "מהסטלנים" אלו שלא יעלו את זיק \ מחמל \ וכו' .. הגעתי לגיל בו אני רוצה את הרוגע :p . אראה שביל מעניין , ארד אליו ואתחיל לטייל. שעשועי בוץ לא מדברים אלי עשיתי את זה עם ה CJ והבנתי שאני לא אוהב את החשש להתקע בבוץ, וההתעסקות שלאחר מכן של ניקוי וכו' ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גלעד .ג.
יש היילקסים טובים שיוצאים למכירה מדי פעם, צריך להיות עירניים ולפשפש הרבה במודעות של פייסבוק , יד 2 וכו...
אגב המחירים של ההיילקסים בשנה וחצי האחרונות דווקא בירידה בעיקר מהסיבה של 2 טסטים בשנה וגם מהפחד של אנשים לנסוע עם רכב משופר ולקבל הורדה מהכביש...
אני רואה הרבה היילקסים מפורסמים זמן רב (לעיתים מאוד). מצד שני ההיילקס של בוטן נחטף לפני שהספקתי למצמץ...
בעניין "השיפורים" על כך בדיוק תהיתי בפורום "רישוי 4*4 בשרשור "האם הגבהה היא עוד עקיצה"... מאחר והיום הבקרה הדוקה, מעבר ליישור קו - מנוע \חשמל \ רכבת כח , נוסף "אלמנט ההנמכה" למי ששיפר בבית\במוסך לא מורשה\ ועוד כל מיני שפנים שמשרד התחבורע לא מאשר.. ואז צריך כמה אלפי זוזים לפרק הכל ואולי לבצע הגבהה למהדרין.
שני טסטים בשנה מעיקים...חבל שלא עושים כמו ברכבי אספנות טסט אחד + בדיקת חורף חובה. אבל לך נסה לשנות תפיסה מושרשת.
אם אשמע על רכבים טובים אודיע....
תודה
נ.ב- מה שרשמתי הוא רק בנוגע לשנתונים 93-97, אחרי זה אין שום דבר מיוחד בהיילקס כרכב שטח עדיף על פני שאר הג'יפים המשפחתיים
הדבר היחיד שעדיף (מבחינתי ) בהיילקס הוא יכולת הנשיאה בארגז וזה "שהוא עושה לי את זה " .
מעבר לכך, אתם צודקים. חוץ מהארגז אין שום ערך מוסף . אני כאמור לא נעול ושומע לאלו שיכולים ללמד ולהאיר את עיני.
היו לי לצערי הרבה מאוד רכבים, כך שעסקתי הרבה בקנית רכבים.
נסיון משחק תפקיד כאן אין ספק, אבל גם קצת לפתוח את השכל ולהקשיב למה שאומרים לך.
אני מעולם לא נסעתי לראות "עשרות" רכבים עד שמצאתי את הכלה. את רוב הסינון שלי עשיתי בטלפון.
איך, האמת די פשוט, סדרת שאלותשמהר מאוד מביאה אותך למסקנה מה מצב הרכב ואם כדאי לך בכלל לראות אותו.
ראשית שאל אם הרכב שלו, אם לא שלו אז של מי ולמה הוא עושה שירות למכור אותו..
קצת חושים חדים ומהר מאוד אתה עולה על סוחר.
יש שיפורים? מי התקין, היכן מה השיפורים? לא יודע זו תשובה של סוחר או משהו שרוצה להתפטר מהרכב.
אלו בעיות יש ברכב, אין בעיות? אתה עובר לשאול ספצפית על בעיות ידועות ברכבים האלו (לכל רכב ובמיוחד בן 20 יש בעיות יחודיות לו)
מי טיפל ברכב, מוסך מדרכה? הוא? סבבה אלו שמנים החליף מאיזה סוג וכל כמה זמן.
תשובות כמו "רק הטוב ביותר" ו " כל חצי שנה כמו שעון" לא יתקבלו, תעמיק לחקור ותגלה את האמת.
חופש בהגה? עישון יתר? תשובות כמו "אין באימא שלי" ו "כמו חדש" יגלו לך את האמת מידית.
לכל רכב בן 20 יש קצת עישון וקצת חופש בהגה, השאלה עד כמה ואם דורש טיפול.
אפשר להמשיך, אבל אני חושב שהבנת את הרעיון. תעשה מחקר מקיף על הרכב והבעיות שלו ותבין מה אתה מחפש ומצפה למצוא.
רכב בין 20 ומעלה או שיהיה נבלה סרוחה שמנסים להתפטר ממנה, או משומש מאוד אבל במצב סביר (נדיר) או מלוקק ומתוקתק בהרבה מאוד כסף, ואז לא ירצו למכור אותו, או ימכרו בהרבה מאוד כסף.
ב 40 אלף, תנמיך צפיות, במקרה הטוב תמצא משהו משומש מאוד במצב סביר, עם מנוע עיף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
ב 40 אלף, תנמיך צפיות, במקרה הטוב תמצא משהו משומש מאוד במצב סביר, עם מנוע עיף.
תודה לתשובה המנומקת, אאמץ ממנה קטעים נרחבים בסינון הראשוני.
וכן ... אתה צודק. מנמיך רף ציפיות.
אמרת כמה דברים, אתה לא הולך לטייל בסלעים, אתה צריך את האוטו לעבודות מזדמנות במושב ובבית, אתה לא נעול על טויוטה.
אז לא הבנתי למה אתה מחפש שנתון ישן כזה, "טרקטור", רכב מצ׳וקמק ומפורק במרבית המקרים, אלה שטובים לא מוכרים, אלה שמוכרים עפים תוך יום וראית את זה כבר, צריך אצבע על הדופק ולבדוק לוחות פעמיים ביום.
אם אתה לא נעול על טויוטה(דגש על אם) אני הייתי הולך לכיוון אחר-בסכום שציינת (-) אתה יכול למצוא איסוזו איפון ידני, מנוע אמין ושנתון יותר גבוה.
במקביל בסכום דומה דימקס ידני משנתון עוד יותר גבוה, רכב אלוף לעבודות שלך בעיקר, נוח יותר ומודרני.
או מאזדה bt-50 אפילו שנתון יותר גבוה קצת מאיסוזו.
נדב תודה.
כפי שאמרתי, אני לא נעול מוכן לשמוע הכל. השרשור הזה הצליח לערער לי את הבטחון המוחלט של רק היילקס וטוב שכך.
למה שנתון ישן " טרקטור" כדבריך ? כי אני אוהב פשטות. כמה שיותר פשוט יותר טוב (מבחינתי).
אולם, לאור השרשור מסתבר שיתכן שאותה פשטות תהא בעוכרי שכן היא תגזול משאבים כספיים (והרבה ) משאבי זמן וכמובן 2 טסטים.
לעניין הצעתך להרחבת החיפוש:
איסוזו - כל אחד משני הדגמים נשמע סביר, לא נהגתי לא ישבתי בתוכו אם יהיה בסביבתי הקרובה אקפוץ לראות.
מה בעניין הווינרים ? לא "מת" על היבואן ... והערה זהה כמו לאיסוזו : ישיבה\נהיגה וכו' ...
מאזדה .. האמת? לא חשבתי בכיוון שני דגמי 4*4 שלהם. אתחיל לחפש מידע על הרכב.
מרבית השרשורים\מדריך קנייה \שיפורים דנים בהיילקס . כמות המידע על השלישיה המוזכרת כאן לעומת היילקס בטלה בשישים... לכן מטבע הדברים הלכתי לכיוון ה-היילקס.
העם מכור לטויוטה זאת עובדה, וכמו שגילית גם כאן באתר זה אותו הסיפור.
אני מכיר את כל הדגמים שהזכרתי ולכן העליתי אותם, מכיר גם ווינר היה לנו כזה עשה עבודה קשה וחצי מיליון ק"מ עם בעיות מינירויות וקלות.
בקשר לפשטות- איסוזו איפון ידני מנוע 3.1 אמין, יחסית פשוט וקל לתחזוקה.
המאזדה והדימקס עם מנועים יותר חזקים וקצת יותר מורכבים אבל לא משהו שצריך לפחד ממנו.
לא הזכרתי מגנום כי למרות האהבה שלי אליו לדעתי מנוע חולה ובעייתי.
האנטר אני לא מכיר וכנראה גם לא בתקציב.
מגנום זה אופציה מצויינת בדיוק כמו איסוזו, מזדה או ניסאן. היתרון הוא במידת צמיגים טובה ונעילה אחורית מקורית.
מנוע ה-2.5 (וגם ה-2.8) סובלים ממערכת קירור גבולית אבל בטיפול נכון, תשומת לב וקצת מזל הם מחזיקים מאות אלפי ק"מ.
חפש אחד חדש ככל האפשר ורצוי ידני וכנראה שהוא יהיה בסדר. היתרון הוא מנוע פשוט יחסית, קהילה מאוד פעילה וטכנית (לא בגיפולוג) וזמינות חלפים וחלקים מצויינת (חולק המון מכלולים עם יונדאי).
סליחה על הקללה בצרפתית, אבל מה עם סאנגיונג אקטיון?
בתקציב שלך (40? אולי טיפל'ה יותר) תוכל למצוא אחד משנתונים 2008-2010, תלוי במצב התחזוקתי.
על היופי שלו אפשר להתווכח, אני יכול להעיד שמדובר ברכב אמין מאוד עם מכלולים מבית טוב ושם רע ממש לא בצדק.
החסרונות העיקריים הם שוק שיפורים וחלקי חילוף חלש, הוא נמוך, רגישות להזנחה (ולך תסביר למוסך המרכזי שהוא ממלא שמן גיר לא מתאים ולכן הגיר מחליק :() ומוסכניקים שמעקמים את האף שהם רואים אותך.