תגובה: מפגש עם פקח שהסתיים בדוח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nitzann84
....
אזרח צילם אותנו ולא הוא.
לא רואים לא מיקום ולא מספר של הרכב.
הסכום הוא לא העניין אלה הגישה הפוגענית וניצול הסמכות של הפקח.
האם אפשר לערער על הדוח?
האם אפשר לתבוע את הפקח אישית בנוגע להוצאת דיבה?
- - - Updated - - -
יש לציין שהדוח הגיע, לאחר שהערנו לו על הגישה המזלזלת בנו, ולא היינו מוכנים לשתף פעולה ולהסכים שיקראו לנו ככה. ואז התגובה שלו הייתה- ככה? אין בעיה...
היי,
לפני הכל - אכן מגעיל. לעצם התהיות שלך (ואני לא משפטן):
אם אין זיהוי של מקום ושל מספר הרכב - (והדוח הוא על החניה מחוץ לשביל) - הייתי מערער שזה לא אתה.
לעניין הוצאת דיבה - יש לך הקלטה? אחרת זה מילה מול מילה ("כן אמרת" "לא אמרתי")
ולעצם העניין - בכל הייתי מגיש תלונה. אני מניח שעם כזה טיפוס זאת לא הפעם הראשונה ובטח לא האחרונה. אם תצטברנה תלונות יש סיכוי שמישהו ישלח אותו לחפש עבודה במקום אחר.... רק בשביל זה -שווה להתלונן.
תמשיך לעדכן
ד"א,
של מי הדוח? (מי הגוף)
בלי לראות את הדו"ח, זה לא יהיה רציני להגיד משהו קונקרטי על הסיכויים שלכם לחמוק ממנו.
יחד עם זאת, לאחר עיון בדו"ח וכבר ממה שכתבת, נראה שעו"ד ממוצע ומעלה יכול לעשות משהו.
אבל יש משהו שאני לא מבין, למה היה צריך לסטות מהשביל? גם 10 מטר? אי אפשר ללכת את אותם 10 מטר?
כשלעצמי, גם כשאני לא בשמורת טבע ולכאורה מותר לנסוע איפה שאני רוצה, מנסה להקפיד להשאר בתוך השבילים הקיימים ולא לפתוח חדשים או להרחיב את הקיימים.
לא פעם יוצא לי לתהות מי זה הנהג שחשב שחייבים לפתוח קוליס מקביל לקוליס שכבר קיים, באמצע שום מקום. מקווה שזה לא אתה.
מהדיבה שכח.
אז ככה, היה כמו מעגל ופשוט נכנסנו הצידה . השביל היה רחב מאוד ולא מתוחם ככה שעל אותו משקל, היה יכול להיות שם בוץ ולעשות מעקף קטן.
הדוח הוא על הכנסת רכב שלא למקומות המיועדים לכך, ואת מספר הרכב והדוח, הוא רשם לאחר שעה שפגש אותנו, על סמך התמונה שללא זיהוי....
אני מדגיש שוב, כנראה הוא קיבל את התמונה ממישהו ולא צילם בעצמו, ואת הדוח עצמו רשם כקילומטר כיבכול מהמקום
הדוח הוא של רטג.
סעיף 3 תקנה 5 הכנסת הרכב שלא למקומות המיועדים לכך
עורך דין שיעלה הרבה הרבה יותר מהדוח מן הסתם.
שלם ותמשיך בחייך.
העקרון שלך לא ישנה את המערכת ויצא לך בשורה התחתונה יקר יותר בזמן כסף ואנרגיות
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ברור שלי , אבל התחושה האישית הייתה פשוט לא נעימה, לקחנו חופש, באנו להנות, בכוונה גם שאלתי פה על שבילים, בנינו מסלול שלא יפריע לאף אחד, לא שטחי אש ולא כלום, ובא ליצן אחד כזה עם אצטלה של גיבור , למה? להתנהג אליי ואל אשתי כאחרוני העבריינים?
מה לגבי ערעור, יש למישהו ניסיון?
ומה תגיד בערעור?
השביל לא היה מתוחם...
או שמלח הארץ נגזל עי האחים עופר?
נ.ב ..נראה למרות הגינויים של התנהגות הפקח יכל לתת 730שח קנס על ירידה משביל מסומן... כנראה המלח גרם לו להתחשב.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
עורך דין שיעלה הרבה הרבה יותר מהדוח מן הסתם.
שלם ותמשיך בחייך.
העקרון שלך לא ישנה את המערכת ויצא לך בשורה התחתונה יקר יותר בזמן כסף ואנרגיות
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
תכלס, מה גם שאתה אומר בעצמך שירדת טיפה מהשביל.
עכשיו לך תריב איתם אם טיפה זה מצדיק קנס - לא תצא מזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
תכלס, מה גם שאתה אומר בעצמך שירדת טיפה מהשביל.
עכשיו לך תריב איתם אם טיפה זה מצדיק קנס - לא תצא מזה.
טיפה זו פרשנות שלך.
הוא אמר 10מטר.
הפקח אגב כנראה ראה זאת בחומרה לרדת 10 מטר מהשביל בתוך שמורת טבע בשביל קפה.
אבל שוב.. זו כבר פרשנות שלי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nitzann84
ברור שלי , אבל התחושה האישית הייתה פשוט לא נעימה, לקחנו חופש, באנו להנות, בכוונה גם שאלתי פה על שבילים, בנינו מסלול שלא יפריע לאף אחד, לא שטחי אש ולא כלום, ובא ליצן אחד כזה עם אצטלה של גיבור , למה? להתנהג אליי ואל אשתי כאחרוני העבריינים?
מה לגבי ערעור, יש למישהו ניסיון?
עקרונית, לרשום דו"ח מעדות שמיעה זה בעייתי למיטב ידיעתי.
כדי לרשום את הדו"ח הוא צריך לכל הפחות לספק את העדות של המצלם והיא חייבת לכלול תיעוד של הפרטים המהותיים כמו תיאור המקום, שעה, סוג וצבע הרכב, מספר הרכב ותמונה מרשיעה - רצוי עם מספר הרכב - במיוחד בדגמי רכבים נפוצים.
לחילופין, ניתן לרשום דו"ח אם אתה הדית בפני הפקח.
בשורה התחתונה, אם יש ערעור ללא משפט - שווה לנסות ולדרוש את תיעוד העבירה המלא, כולל עדות המצלם חתומה על ידו.
אם זה רק עם משפט, תחשוב אם שווה לך בזבוז הזמן והכסף על קנס נמוך יחסית.
אני לא עו"ד וללא השכלה משפטית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
עקרונית, לרשום דו"ח מעדות שמיעה זה בעייתי למיטב ידיעתי.
עקרונית, אפשר להרשיע אותך ברצח על סמך עדות שמיעה. רק עקרונית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
כדי לרשום את הדו"ח הוא צריך לכל הפחות לספק את העדות של המצלם והיא חייבת לכלול תיעוד של הפרטים המהותיים כמו תיאור המקום, שעה, סוג וצבע הרכב, מספר הרכב ותמונה מרשיעה - רצוי עם מספר הרכב - במיוחד בדגמי רכבים נפוצים.
כדי לרשום דו"ח צריך עט, נייר ופקח. כל היתר, שדרוגים לא הכרחיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
בשורה התחתונה, אם יש ערעור ללא משפט
מה זה, ערעור על מבחן מועד א'?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
אני לא עו"ד וללא השכלה משפטית.
אז למה לתת עצות שבמקרה הטוב רק יוסיפו לתסכול של מי שכבר קיבלת דו"ח?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמי
עקרונית, אפשר להרשיע אותך ברצח על סמך עדות שמיעה. רק עקרונית.
אם אתה רוצה סתם להתנצח - אף שופט לא ירשיע רק על סמך עדות שמיעה אחת ברצח, אלא על סמך מכלול ראיות בלבד.
כדי לרשום דו"ח צריך עט, נייר ופקח. כל היתר, שדרוגים לא הכרחיים.
וכל נאמן נקיון או שוטר או פקח רשות יכול לרשום דו"ח שאינו מבוסס - זה לא הופך אותו חסין מערעור. למיטב ידיעתי, ההנחיה המקצועית לאותם גורמים היא לציין את כל הפרטים העקרוניים בדו"ח, אחרת הוא בעייתי מבחינה משפטית.
מה זה, ערעור על מבחן מועד א'?
על דו"ח חניה ניתן לערער ללא משפט לוועדת ערעורים - סביר בעיני להניח שניתן לפנות לרשות הטבע והגנים ע"מ לערער על הדו"ח בתוך 30 יום, בדיוק כפי שניתן לערער על דו"ח חניה.
אז למה לתת עצות שבמקרה הטוב רק יוסיפו לתסכול של מי שכבר קיבלת דו"ח?
בעיני העצות שלי סבירות ולא מוסיפות תסכול לאף אחד ולכן נתתי אותן וכמו שרשמו לפני, ציינתי שלעיתים לא שווה להתעסק בדו"ח כזה
זכותך להביע את דעתך על העצות שלי לשלילה או לחיוב, אבל להבא תשתדל לעשות את זה בצורה מכבדת יותר בלי לקטול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הוא ראה את הרכב מחוץ לשביל?
או שיש לו צילום מזוהה של הרכב בנקודה?
שקנה לי לראות מצב בו אתה מקבל דוח ללא זיהוי של הרכב בתמונה או שהיית מחוץ לשביל כשנפגשתם, ולא ברור מהתיאור שלך היכן היה הרכב כשנפגשתם.
10מטרים מחוץ לשביל זה אורך של 2 מכוניות.. הרבה מעבר לסביר בשביל רק לעצור לרגע.
עצירה בצד, לקפה/שירותים וכו זה לחנות צמוד לשביל, במקביל, וללכת ברגל.
אתה מתאר כניסה לשטח בהגדרה.. לא עצירה בצד.
שים בצד את הגישה, אני חושב שאין לך עילה לערער.
מה גם שבין השורות אתה בעצמך אומר שהוא שלף את הדוח רק לאחר תחילת ויכוח.
ההרגשה ממה שאתה כתבת היא שאם הייתם מתנצלים ולא מתנצחים אולי זה היה נגמר אחרת.
יצא לי לא פעם ולא פעמיים ולכולם בעצם, להחנות במקביל וצמוד לדרך, וללכת לשבת מתחת לעץ/צל קרוב, ופקחים עברו ולפעמים עצרו ובאו.
אף פעם לא אמרו לי כלום על רכב שיונה צמוד לשביל.
עצרנו שם, כי לא ידענו שזה ירידה מהשביל כאמור כל הדרך היה שוליי אבן, ושם לא. צולמנו על ידי עובר אורח והפקח פגש בנו שעה וחצי אחרי בערך קילומטר בחניון לא התנצחו ואף אמרנו שאם עשינו טעות אין בעיה, אבל מפה ועד לקרוא לנו אנשים רעים משחיטי טבע,,, שם כבר נגמרה הנחמדות
.
לפני הכל שאלה,
האם לרכבים שלכם יש סימן היכר מיוחד? גגון, כיסוי גלגל כלשהו? טמבון וכו? כי אם יש לו תמונה שלכם ואת התמונה שקיבל, אפשר לפי דברים אלו לקבוע בסבירות לא מבוטלת שאלו אותם רכבים.
אני לא אייעץ לך מה לעשות. אני אכתוב מה אני הייתי עושה
א. משלם את הדוח. ולו רק בגלל שעל סכום כזה הסיבה היחידה ללכת למשפט היא בשביל האגו. לא שווה את הזמן והכאב ראש.
ב. אם הפקח התנהג לא כשורה, לדעתכם, מגיש עליו תלונה.
ג. לומד קצת יותר את חוקי הטיולים, בעיקר אלו שלא כתובים. (לא יורדים משבילים המסומנים בסימון שבילים, לא נוסעים בלילה, למעט במקומות מיוחדים, לנים רק בחניוני לילה, לא מבעירים אש למעט היכן שמותר, לא שורפים שום חומר בערה טבעי, לא לוקחים שום דבר שלא הבאנו איתנו (למעו זבל שאחרים השליכו) לחילופין, לא משאירים שום דבר שהגיע איתנו, מטיילים עם מפה או אפליקציה שבה רואים איפה שמורה ואיפה לא ועוד ועוד).
לא בא להתנשא, גם אם זה עלול קצת להתפרש ככה, אבל הכתיבה ש"השביל לא היה מתוחם" קצת מדליקה נורות אדומות. הרוב המוחלט של השבילים (לא איפה שהפרייבטים נוסעים) אינם מתוחמים.
אתה יכול אייל לתת דוגמא לחוק לא כתוב?
אשמח גם ללמוד ...
כתבתי את זה כי יש ויכוח מאוד גדול (בעיקר כאן באתר) לגבי חוקיות הסימון, מהו שביל מסומן, מהם גבולות השמורה ועוד.
ככלל אני חושב שדי פירטתי.
אה ..על משקל: .. התכוונת שפה השביל לא היה תחום.
סליחה... עד שנה הבאה אדוני נתחם גם שם...עכשיו הבנתי.
סתם סתם בצחוק (;
פות"ש היקר:
שלם את הדו"ח, חייך והמשך לטייל בכיף. זה שכר לימוד זניח אם למדת ממנו דבר או שניים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nitzann84
כל הדרך היה שוליי אבן, ושם לא.
אין קשר לסימון האבנים, שאגב זה אחד הדברים כי מכוערים שאפשר שעושים בשטח.