נכתב במקור על ידי
ETenere
יש פה הרבה דברים "באוויר" שקצת יהיה קשה לענות עליהם בצורה חד משמעית, אני ינסה לענות ממה שאני יודע.
קודם כל, הבעיה בגיר, אכן נפתרה בתביעה ייצוגית (פיצוי ללא הודאה באשמה) אני יכול להגיד לך ש"הרגתי" את האימפרזה 2015 ואת ה XV 2019 שהיו אצלי, 0 תקלות ועבדו קשה מאוד (ה XV גם בשטח ועל האימפרזה כמעט 200,000 ק"מ בפחות מ -3 שנים וה XV עשתה 75,000 ק"מ בשנה וקצת)
באימפרזות 2015/2016 הייתה בעייה נוראית של אכילת שמן, אצלי הרכב לא הוסיף גרם בין טיפול לטיפול (אני סיפרתי לעצמי כי לימדתי אותו מהקילומטר הראשון לעבוד קשה ובסל"ד גבוה, אבל יש מצב שזה בולשיט שלם וזה נטו קטע של מזל)
בכל מקרה, בדגמים החדשים של הפורסטר (דור 5) לא שמעתי מאנשים לא על בעיות של צריכת שמן ולא על בעיות של גיר, ואני קורא בכל הפורומים והקבוצות למיניהם... למרות ששוב פעם, זה לא מדגם מייצג ולך תדע.
סובארו הורידו את האחריות מ 5 שנים ו 150,000 ק"מ לאחריות של 5 שנים /100,000 ק"מ, ככה שב 25,000 ק"מ שנתי, אתה מקבל בסופו של דבר אחריות רק ל 4 שנים, שים לב שהאחריות היא לא אחריות יצרן אלא אחריות יבואן, ככה שבכדי לתת לעצמך ראש שקט, עדיף לטפל במוסכי היבואן (לצערי זה יותר יקר, אבל יכול לפתור לך כאב ראש במקרה ואתה נאלץ "לריב" על משהו שהוא באחריות, יהיה לך יותר קל מול היבואן, מניסיון)
אני נוסע היום בדגם X משנת 2021 - אצלי כבר 5 חודשים.
לרכב אין מראות מתקפלות (אבסורד ברכב של כמעט 190,000 ש"ח חדש) והמולטימדיה שלו קטנה (6.5 אינץ) והרדיו נראה כאילו נלקח מסובארו ליאונה שנת 95 (קליטה על הפנים)
הרכב בתקינה קנדית, אז ככה שגם אין לו TPMS (ניטור לחץ אוויר בצמיגים) ואפילו אורות ערפל אחוריים אין לו.
בדגם X גם אין יציאת מזגן לילדים מאחורה (לא קריטי, אבל שוב, מרגיז ברכב כל כך יקר) בדגמים היותר יקרים XS והספורט כן יש, וגם מולטימדיה עם מסך יותר גדול, אבל סה"כ אין הבדלים גדולים.
האייסיט מגניב לחלוטין (בקרת שיוט אדפטיבית ובלימה אוטונומית) וממכר מאוד ביום יום. תאורת לד עוקבת פנייה והחלפה מאור גבוה לאור נמוך, אני נוסע בכבישים חשוכים אז זה כיף לאללה. אבל שוב, ביחס למחיר הרכב, הייתי רוצה לקבל הרבה יותר (למשל סקודה קודיאק)
אז למה קניתי פורסטר?
מסיבה אחת ויחידה, בעצם 3 סיבות מרכזיות:
1. יכולת שטח
2. יכולת שטח
3. יכולת שטח!
עכשיו כל הג'יפאים יקפצו עלי ויגידו לי "איזה שטח, על מה אתה מדבר..." אז כן, לשטח באמת אני יורד עם הסופה ונהנה מאוד.
אבל, ביחס לקטגוריה ולרכבים בסדר גודל הזה, הרכב הזה עושה כל כך הרבה, שאפילו רוב האנשים שמחזיקים כזה רכב לא מודעים למה הרכב הזה מסוגל (ושוב, אני מסייג, ביחס לקטגוריה, זה לא "זחלן סלעים" וגם לא מתקרב לזה)
אבל היכולת לקחת את כל המשפחה, בכיף ובנוחות, עם כל הציוד, לשייט על הכביש בכיף, להיכנס לשטח, להמשיך הרבה מעבר לאיפה שעוצר כל טויוטה ראב 4/קודיאק/סורנטו יו ניים איט ולפתוח חניון לילה, מדורה ופוייקה, זה מבחינתי עושה את כל ההבדל וזו הסיבה כמעט היחידה שקניתי את הרכב הזה.
אחרת, יש 10 רכבים אחרים שהייתי ממליץ לקנות בסדר גודל מחירים האלה, לפני שהייתי קונה את הפורסטר.
וכל פעם שאני יורד איתו לשטח, אני נהנה איתו מחדש... וזה פשוט כיף חיים...
בתכלס, גם ה XV נותן את אותה יכולת בהרבה פחות כסף... החיסרון היחידי של ה XV מבחינתי (וזה מניסיון, כי חייתי עם XV שנה וחצי כמעט) שעם 3 ילידים (הטעות במקור!) ותא מטען בגודל של אפונה... הפורסטר פשוט מרווחת וכיפית.. וזה הבדל משמעותי.
אז עם הפינוק הפנימי פחות חשוב לך... לך על ה X (את ה Z לא הייתי קונה, הרמת אבזור שם באמת מבישה שאין לתאר..) או אם אתה ממש רוצה להתפנק הייתי הולך על ה XS - אבל שים לב שהם העלו מחירים (המחירון של ה X היום 190,000 ש"ח ושל ה XS כבר הגיע ל 200,000 ש"ח)
אם יש לך עוד שאלות, אתה מוזמן בכיף :-)
ET