הרבה זמן אני מחפש מיכל מים נייד לשתיה. מה נקרא קלקר. רוב המוצרים בשוק הם עגולים וזה לא מסתדר עם התפיסה המרובעת שלי (לא נוח לסידור באוטו), או עם ברז למטה, שעם הזמן מתחיל לטפטף.
שמתי עין על התרמוקן 5 ליטר שנמכר באישטח (זהה לאלו שבצבא). כמו הרבה דברים שעידן מוכר, זה מוצר סופר איכותי, ומנסיוני עם הגרסא בחאקי, ישרוד התעללויות רבות (אגב, הוא גם השרפרף האולטימטיבי לפקל קפה). אבל יש לי איתו שתי בעיות. א. הפתח לא נוח לשתיה ישירה, ב. אין פתח מספיק רחב להכנסת קוביות קרח בנוחות. זת'ומרת, קוביות כן ייכנסו, אבל זה לא נוח למילוי. ג. 150 שח הוא מחיר סופר אטרקטיבי, אבל עדיין גבוה למשהו שאני לא באמת צריך (תמיד אפשר לזרוק בקבוק מים בצידנית).
מי שמעונין, זה המוצר:
https://www.e-shetach.co.il/shop/ter...verage-cooler/
ואז התחילו למכור בתחנות דלק קלקר מים עם מעטפת פלסטיק ב 30₪. זה העיר את השטן הקטן (לא ישראל, ההוא שיושב לך במוח, וגורם לך לבזבז זמן ומשאבים על דברים שאתה לא באמת צריך).
קובץ מצורף 139354
- - - Updated - - -
המחיר המגוחך, והעובדה שאפילו המתכננים הבינו שזה נמכר רק כפלטפורמה לשיפורים, והכינו מבעוד מועד קליפסים (די חד פעמיים אם לא ממש נזהרים) בשביל לפתוח ולשחק לא הותירו לי ברירה. הייתי חייב...
פתיחה של הנ"ל הראתה (כצפוי) בידוד קלקר די דק ועלוב, אפילו בהשוואה לקלקר פועלים הסטנדרטי:
קובץ מצורף 139355
(לא מובן מהתמונה, אבל הפלטות קלקר ממש דקות).
כזכור, נשאר לי ספריי פוליאוריתן מוקצף מפרוייקט הצידנית.....
נשאלת השאלה, מה מבודד יותר טוף, פוליאוריתן או קלקר? האם להעיף את הקלקר ולמלא בקצף, או שמא להשאיר את חתיכות הקלקר, ורק לסגור את המרווחים בין הפלטות עם קצף?
המשך יבוא...