בגי״ה - משיכת הנדברקס כאשר הגיר אוטומטי ב ניוטרל במקום ב פרקינג
נתקלתי בסרטון הטוען שמשיכת הנדברקס בגיר במצב פרקינג מזיקה לגיר לאורך זמן. לא מצליח להבין את הטיעון הלוגי, האם לדעתכם יש דברים בגו?
Sent from my iPhone using Tapatalk
תגובה: בגי״ה - משיכת הנדברקס כאשר הגיר אוטומטי ב ניוטרל במקום ב פרקינג
כי בהרבה מקרים האוטו נשען על הפין של הפרקינג, ולא על הבלם.
האם אני מכיר מישהו שנגרם לו מזה נזק? לא.
אני גם, מתוך הרגל, מושך בלם, רואה שהאוטו באמת עומד עליו, ורק אז משלב לP. אבל זה כדי להיות בטוח שהרכב ב"אבטחה כפולה" כי הבלם יד אצלי זקוק למשיכה הגונה כדי לתפוס. מאלו שאחר כך קשה לשחרר (לא עניין של כיוון, עניין של סנדלים/תוף).
אולי בהתייחס לסדר הפעולות...משיכת ההנדברקס לפני הפארקינג...או להפך..
כי השאלה מה תופס באמת את הרכב, הפין שעלול להשבר או בלם היד.
אני תמיד במשטח שאינו ישר מעביר קודם לניוטראל, מוודא שבלם היד תופס את הרכב ואז מעביר לפארקינג.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
כי בהרבה מקרים האוטו נשען על הפין של הפרקינג, ולא על הבלם.
האם אני מכיר מישהו שנגרם לו מזה נזק? לא.
אני גם, מתוך הרגל, מושך בלם, רואה שהאוטו באמת עומד עליו, ורק אז משלב לP. אבל זה כדי להיות בטוח שהרכב ב"אבטחה כפולה" כי הבלם יד אצלי זקוק למשיכה הגונה כדי לתפוס. מאלו שאחר כך קשה לשחרר (לא עניין של כיוון, עניין של סנדלים/תוף).
זה ברור, אבל איך זה קשור לנזק לגיר?
Sent from my iPhone using Tapatalk
נהפוך הוא.
בגיר מדובר בפין שיכול להגזר. הוא רק משמש כאבטחה נוספת למקרה שבלם היד לא מופעל או לא תקין.
אגב, זה משהוא שאין ברכב חשמלי...
מה שכן רלוונטי הוא סדר הפעולות. עדיף קודם בלם יד ואחר כך גיר.
לגבי נזק, ההסבר היחיד שעולה בדעתי זה אם עובדים בסדר הפוך, ובלם היד הוא מסוג תוף, אולי יש מצב שזה גורם לסבוב קטן של הגלגל ולחץ על הפין.
נשמע די הזוי, אבל לך תדע...
זה משהו שאין בגילי גאומטרי, וגם אין בחלק מרכבי הבנזין והדיזל. לא קשור לחשמלי.
וכן, לשאלה המקורית, אני מקפיד לשלב לp רק לאחר שהפעלתי בלם חניה, העברתי לניוטרל ושחררתי דוושת בלם. אחרת נוצר הלם מכני בשחרור מp , במיוחד אם החניה היא בשיפוע.
חשבתי שרק מעטים מקפידים על זה, עד שברענון נהיגה מבצעית האחרון עם האמרים, המדריך הצעיר הנחה אותי לעשות את זה כשבאחת העצירות דילגתי על התהליך. אהבתי.
מאידך יש גישה שאומרת כי בשטח בשיפוע משלבים פארקינג ואז בלם חניה. כדי למנוע מצב שבו בלם החניה מחליק, ואז המשקל 'נופל' על השן בממסרת ועלול לשבור אותה (מי אמר רנגלר).
מעדיפים שהכל יהיה מועמס יחד סטטית.
אסף.
ההאמרים שלכם כנראה מהדור הצעיר. יש לו P.
תתחדשו [emoji28]
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
האמת שיצא לי באוגוסט וגם לפני שבועיים להנות מנהיגה על האמרים ללא P. אל תשאל, אבל באוגוסט המפגש בינינו היה כפסע מלהופיע בחדשות כאסון צבאי כבד. שילוב של נהג לא מספיק טוב, האמר נטול P עם עוקב מים מלא, בלם חנייה גבולי, שיפוע קל וחיילים ששגו בבחירת מקום שינה. נגמר בהרבה יותר מזל משכל. מאז, כמובן, אבנים בגלגלים וחניה בלי שיפוע.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מאידך יש גישה שאומרת כי בשטח בשיפוע משלבים פארקינג ואז בלם חניה. כדי למנוע מצב שבו בלם החניה מחליק, ואז המשקל 'נופל' על השן בממסרת ועלול לשבור אותה (מי אמר רנגלר).
אסף.
אני יכול להבין את זה כשבלם החנייה גבולי, אבל גם אז, הרכב מחליק לאט ונפגש עם השן, זה לא שבלם החנייה משתחרר. ברכבים שבהם למנוף בלם החניה יש נטייה לשחיקה ושחרור עצמוני, זה אירוע אחר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
זה מה שאני עושה, בהתחלה בדקתי את ההשענות על הפארקינג בשיפועים הכי קיצוניים שיכולתי, וווידאתי שהוא מחזיק את הרכב בכל שיפוע אפשרי.
מקפיד להישען על השן בעדינות ולא במכה. הבלם יד בתור בונוס
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
בשיטה הזו, יוצא שבפעם הבאה שמוציאים ממצב P לקראת נסיעה, יש הרגשה שממש מפעילים כוח כדי לשחרר את השן.
לבלם החנייה יש משחק קטנטן, מספיק כדי להעביר עומס לשן בגיר.
אין לי רכב אוטומטי.
כשיוצא לי לנהוג בכזה, סדר הפעולות:
לחיצה על הבלם
העברת הבורר ל- P
שחרור עדין של הבלם עד ה"קליק" (מצב חנייה משולב אבל בלי שמשקל הרכב נשען על הפין)
משיכת בלם חנייה
בקיצור חצי מהחברים פה מושכים בלם יד, משחררים דוושת בלם ואז משלבים לפרקינג, והחצי האחר בסדר ההפוך.
פעם התלוננתי לאימי שקיבלתי שתי עצות סותרות בסוגיה מסויימת.
היא אמרה לי "זה דווקא מצויין, אתה יכול לבחור את העצה שהכי מוצאת חן בעניך".
:)
חשוב לציין שברכבים בהם הבלם יד יושב על הטרנספר, ויש חופש ברכבת ההינע (לנדרוברים של "פעם"), שילוב לp בלי השענות לפני כן על הבלם, גורמת לכך שבלם היד לא נושא שום עומס ולא עוזר. למעשה הוא יתחיל להשתתף בבלימה הרבה אחרי שהפין ישבר.
מכיוון שבהרבה רכבים הוא גם לא עוצר מי יודע כמה, אני מקפיד לוודא שהוא אכן בולם את האוטו לפני שאני שם בp.
מניח שברכב "נורמלי" זה פחות קריטי.
(ברכבים מודרניים, לפחות בחלקם, במילא יש בלם חשמלי שמשתלב אוטומטית כששמים בp, שם אני לא מתעסק בזה).
הנושא חי גם ברכבים מודרניים כמו אלו שתיארת.
כנראה שמיכה חי במקום עם מעט שיפועים.
באיוניק5 חווים הלם משמעותי בשחרור הp אם לא נוהגים כפי שתיארתי ומחנים בשיפוע, אפילו קל.
אפילו אשתי, שהיא מאוד לא רגישה מכנית שאלה אותי מה הסיפור עם זה. לא שזה יגרום לה לתפעל כמוני, כי זה מעניין לה את הביצית, אבל לפחות היא עכשיו יודעת למה יש בום.
- - - Updated - - -
במקרה שלי אין לי מה לדאוג משחרור עצמוני של בלם החנייה. לא יקרה. מדובר במנועים שיושבים על הקליפרים עצמם. אין כאן מנגנון ראצ'ט בידית או כבל שיקרסו מתישהו. צריך להגיע מתח dc הפוך למנועים כדי שבלם החנייה ישתחרר.
מי שכן צריך לחשוש מאירוע כזה, או שבלם החניה שלו גבולי, אני מצליח להבין למה ירצה לתפעל אחרת.
חנן, האם בחשמליות מקצרים פאזות אחת לשנייה (ולשלישית אם יש) על מנת לקבל בלימת חנייה?
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
למיטב ידיעתי, לא.
גם בתיאוריה, ויתכן שאלמד משהו חדש, זה נשמע לי מתאים לבלימה דינמית. לא סטטית.
במנוע תלת פאזי "רגיל" זה עובד נהדר, תנסה,ניוטון עושה שם אחלה עבודה, כמה כוח שתייצר המנוע יחזיר לך בחזרה
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
להחזיר מומנט אני מבין. להחזיר הספק ללא הפסדים? לא ברור לי. בשביל שהמנוע בכלל ידע שיש חוטים שמקצרים אותו הוא צריך להזרים בהם זרם. ברגע שזרם זורם יש הפסד של הספק. ההספק הזה בהכרח מגיע מהפסד אנרגיה פוטנציאלית, כלומר: הרכב התקרב למרכז כדור הארץ - התדרדר בלשון עממית.