1 קבצים מצורפים
דיון מעשי על הרעידות בעקבות ההגבהה של צ'רוקי
התקנתי בשעה טובה את קיט רוביקון 4.5" על הצ'רוקי (XJ 94). תמונות בהמשך, וכתבה מסודרת כמובן. בסך הכל ההתקנה עברה בשלום, והתוצאה נראית טוב מאד (יותר נכון מצחיק מאד כי הג'יפ עדיין על צמיגי הקורקינט, אל תבקשו תמונות כי לא יהיו בלי הנעליים החדשות...).
---- יש רעידות driveline vibes כצפוי. רעידות מכובדות.
הפתרון הסופי הוא SYE ודרישפט חדש, ואני בהחלט מתכוון ליישם אותו - אבל לא עכשיו, אלא בשלב מאוחר יותר יחד עם החלפת הסרן האחורי. כרגע צריך לפתור את הרעידות, ובשביל זה מגיע עם הקיט קיט הנמכת טרנספר שזה בסך הכל 4 בוקסות וברגים ארוכים להנמכה של גשר הטרנספר. מאד פשוט לכאורה, אבל... ראו תמונה:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...tid=2219&stc=1
בשני הצדדים המצב נראה ככה - בורג אחד שהולך לתוך אום מרותך בתוך השלדה, ועם זה אין בעייה, אבל השני הוא אום שסוגר בורג שמרותך לשלדה.
האם זה מקורי? נראה לי שכן, ויש בזה גם הגיון, הברגים המרותכים הם מובילים להרכבת הגשר בקלות. אבל אני לא בטוח, כי כל שאר הקיט הוא אשכרה bolt-on וההוראות אמנם קצרות אבל מדויקות. לא נאמר מילה על האפשרות הזאת. אני מחפש תשובה גם בפורומים הזרים, אבל אשמח לדעת מה המצב בצ'רוקים שלכם ואם יש לכם רעיונות להתמודדות פשוטה אם הבעייה.
חוזר: דיון מעשי על הרעידות בעקבות ההגבהה של צ'רוקי
זה המצב גם בצד השני של הגשר?
איציק
יש פיתרון, דבר עם עמי, הוא נתקל באותה בעיה ופתר אותה.
בכל מקרה, אתה לא חייב את הברגים שהם סיפקו, מספיק להנמיך מעט ( פחות מ 1 ס"מ) בשימוש עם שייבות על הברגים הקיימים, נסה 3-4 שייבות דקות בכל פינה, סיכוי טוב שהרעידות חולפות.
חיובי איציק, אבל בהצלבה. בצד אחד הקדמי כזה והאחורי כזה, ובצד שני להיפך.
בשיחה עם ניר עכשיו קפץ הרעיון שאולי הבורג לא מרותך לשלדה אלא זה סוג של בורג עיוור stud, לא חשבנו על זה כשהאוטו היה על הליפט, היה כבר די מאוחר ביום והמוח עייף. אני אבדוק את זה, למרות שברגים עיוורים בדרך כלל יש להם קטע חלק באמצע, לא?
זה לא מרותך לשילדה.אתה יכול להשתמש במפתח צינורות.
אם זה לא מרותך- שני אומים על קצה הבורג יוציאו אותו. למה להרוס אותו עם מפתח צינורות...?
אסף.
תודה לכולם, אם ככה מחר אני מנמיך את הטרנספר ואני מקווה שזה יספיק בלי קלינים.
הי נמרוד
נו מה יצא ?
לדעתי אתה צריך הנמכה של לפחות 3 ס"מ וקלינים של 4 מעלות
הנמכה של 2 לא תספיק לבד .
מה גם שהבעיה בעקבות ההגבהה הביא לא רק הזוית של הדריב שאפט
אלה היתרחקותו ועבודה בנקודה אחרת מן המקורית.
Nimrod,
There is another option
And its a good one
Instead of using the cross member drop kit, you can use a motor mount lift kit
it will raise the front of the engine to get a better output shaft angle
without sacreficing ground clearance.
lets see some pics!
ניסיתי על הבוקר, לא הצלחתי לחלוץ את הברגים העוורים האלו. שמתי כמה שיבות כעצת רמי, בערך 6 מ"מ סך הכל, זה השפיע והקטין את הרעידות בצורה מורגשת אבל לא מספיק. צריך להוציא את הברגים האלו, מחר אני שולף עליהם את הרתכת.
לגבי העצה של ג'ו - לא חשבתי על זה, נסתכל גם על תושבות המנוע.
לפני שאתה הורס אותם- ניסית חימום של הבורג (אולי הוא סגור עם לוקטייט) ופתיחה עם שני אומים?
אסף.
ניסיתי עם שני אומים, הבעייה היא שהוא מאד קצר. השחזתי שני אומים דקים במיוחד לצורך העניין. לא הלך. לא נאבקתי יותר מדי בדיוק בשביל לא להרוס אותם.
החימום, לשבירת הלוקטייט, הוא העניין. יש לך ספר חלקים של XJ עם שרטוט פיצוץ? אולי תראה אם באמת מדובר בגוז'ון או שזה בורג מרותך...
אסף.
למה לא להשתמש במפתח צינורות?אתה מחליף את הברגים בכל מקרה לברגים יותר ארוכים אז למה אתה מסתבך עם השחזה של אומים וכל הבלאגן הזה.
עוד דבר שאני מציע לך והוא אל תחליף צמיגים עד שאתה לא פותר את בעיית הרעידות והגרגורים באוטו.
זה יקשה עליך באיבחון הבעיה .
הדיון הזה האיץ בי לסגור את הפינה הזאת אצלי בג'יפ,
ללא הנמכה קיבלתי רעד בהאצה (פיניון גבוה מדי), להנמיך פיניון משמע להקצין את זווית גל ההינע,
אחרי הנמכה של הטרנספר קיבלתי רעד בהאטה (פיניון נמוך מדי), הרמתי את הפיניון ונראה מה יקרה עכשיו...
אצלי המשחק עם זווית הסרן מאד פשוט - מנתק רדיוסים תחתונים, מגביה את הפיניון עם ג'ק, מקצר רדיוסים (מתכווננים) ומחבר אותם שוב. הדרך הנכונה היא כמובן לבצע את התהליך באמצעות פלס ומד זווית.
ד"א גל ההינע הקדמי שלי הוא TYPE3 כלומר קרדן כפול בצד הטרנספר ופעמון בירפילד בצד הסרן - הוא מסוגל לעבוד בכל זווית של הפיניון יחסית לטרנספר. מה עושים בנוגע לזוויות הקמבר והקסטר אחרי הגבהה כאשר יש גל הינע עם CV יחיד ? הרי כאשר מתאימים את זווית הפיניון למצב החדש, פוגעים בהכרח בזוויות הללו.
הי נמרוד
תלמד מעמי
ליפני שהוא פותח בורג כזה הוא מרסס אותו 3 ימים ב WD-40
אח"כ מכה אכזרית עם פטיש מלמטה על שני אומים
ואז לוקח מפתח צינורות
למזלו אצלו נפתח ולא נשבר וזה אמור להפתח
רק אצלך רכב יותר ישן ויתכן שהבורג חלוד יותר אז תוסיף עוד יום לריסוס
ותקח בחשבון שזה עלול גם להשבר .
את החימום תשאיר אולי לשלב האחרון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ניר ל
ד"א גל ההינע הקדמי שלי הוא TYPE3 כלומר קרדן כפול בצד הטרנספר ופעמון בירפילד בצד הסרן - הוא מסוגל לעבוד בכל זווית של הפיניון יחסית לטרנספר. מה עושים בנוגע לזוויות הקמבר והקסטר אחרי הגבהה כאשר יש גל הינע עם CV יחיד ? הרי כאשר מתאימים את זווית הפיניון למצב החדש, פוגעים בהכרח בזוויות הללו.
בשביל זה יש 2X4 בידית הקטנה.
ואז נזכרתי שפעם פעם בסוף אחרי שהרכב ממשיך לרעוד
לבדוק את תושבות המנוע והגיר
:smile: :smile:
איציק
איציק בלי צחוק, אבל אחד מהדברים הנחמדים ביותר ברכבים האלו זה שכל הבעיות, אבל כל הבעיות, כבר צפויות, ופתורות במידה זאת או אחרת - יש פורומים רק על XJ שמגמדים את אתרי החדשות הישראלים הגדולים ביותר.
הבעייה היתה צפויה, הפתרון הזמני יהיה הנמכה עם הספייסרים של הקיט + הרמה של הפיניון על ידי קלינים של כמה מעלות כנראה, ואני אגיע אליו תוך ימים ספורים.
בעתיד נדרש SYE ודרישפט חדש, שוב, הכל ידוע, יש מבחר של קיטים ולא צריך להמציא כלום.
אגב קלינים לסרן האחורי - יש למישהו מושג איפה קונים אולי באזור הצפון? או שרק ינוביץ' מחזיק דברים כאלו?
גם אני נוסע ב 2X4 ,
וויברציות מתרחשות רק אם הגל מניע ? או שמספיק שהוא מסתובב באופן פאסיבי ? ואם כן אז מה ההסבר לזה ?