רציתי לדעת קיט הגבהה לסופה של איתי מהמתלם אם הוא טוב לסופה ואם המחיר סביר בסביבות 5000 ש"ח
ואם יש אופציות אחרות(ברצוני להרוויח מהלך מתלה גדול יותר)
תודה
Printable View
רציתי לדעת קיט הגבהה לסופה של איתי מהמתלם אם הוא טוב לסופה ואם המחיר סביר בסביבות 5000 ש"ח
ואם יש אופציות אחרות(ברצוני להרוויח מהלך מתלה גדול יותר)
תודה
סופה קצרה ? ארוכה ? פתוחה ? סגורה ?
כל הקיטים עולים פחות או יותר אותו דבר.
אתה יכול לראות תמונות של הקיט, אם מדובר על אותו קיט, בכתבה על המגפה של הכלב. זאת כתבה על ג'יפ של אחד מחברי הפורום שמותקן עליו קיט שכזה.
גם על הרכב שלי מותקן קיט שכזה, אבל עוד אין תמונות של מהלך מתלה.
אין לי מושג כמה הגבהה יש לי עכשיו, הנה תמונה של הרכב לפני ואחרי. האחרי ללא משקל.
http://lizard.co.il/4x4/1.jpg
http://lizard.co.il/4x4/2.jpg
מיכה, עם כל הכבוד לכל מומחי הבטיחות, ולבונים הנכבדים, תעשה לעצמך טובה ותוריד את האלכסון הזה. זה מזעזע, וגם אתה לא איזו נערת גומי. כרגע אתה עוד מתמודד עם זה, כי זה חדש לך ואתה מתלהב, וכי הרכב עדיין לא בשימוש קבוע. אל תהפוך את החיים שלך לסיוט. ביום שתתחרה בצורה שמחייבת משהו כזה, תתחיל לחשוב על התקנה מחדש של אלכסון שמחויב לפי התקנים, ותנסה שהפעם הוא יפריע פחות לכניסה ויציאה.
חנן אני מודה שהיו לי הירהורים בנושא. אבל האמת היא שלי יותר נוח עם הבאר הזה. נשמע משונה אבל הוא נותן לי הרגשה טובה יותר. מה גם שאני משתמש בו כמשענת :-)
אחרי שהמדרגות הותקנו אז הכניסה לרכב עוד יותר קלה.
נכון, זה לא כמו פרייבט שהכניסה לרכב חופשית ולא מצריכה יותר מידי התכוננויות. אבל פה מדובר על ג'יפ גבוה ועם כלוב. לכן בכל מקרה כל כניסה לרכב מצריכה מחשבה תחילה.
כשאסיים אני אבוא אליך ותראה שהשד לא כזה נורא.
*********בבקשה לחזור לנושא הדיון המקורי, חוות דעת על קיט מתלים של המתלם לסופה. כלומר, לא לCJ ולא לאף רכב אחר, גם אם נדמה שזה אותו דבר - זה לא. לסופה. תודה!*******
נמרוד, הקיט עצמו הוא לסופה אבל התאמתי אותו לCJ. ההתאמה היא בעיקרון שינוי התושבות קפיץ הקדמיות לכאלו של סופה. רחבות יותר.
התושבות האחוריות והתושבות הקבועות על השלדה מתאימות בלי שום בעיה.
אז ככה מדובר בסופה קצרה וסגורה
מי שהתקין איזה קיט הגבהה
יכול לתת חוות דעת או המלצה
ואם יש מישהו אחר שעושה עבודה טובה
השאלה היא לא איך הקיט הזה מתנהג בחודש חודשיים הראשונים.
השאלה היא אם הוא שומר על התכונות שלו גם אחרי שנה וחצי- שנתיים של שימוש והלאה.
*אם הוא נשאר בגובה הקודם שלו, או שוקע
*אם הוא נשאר רך כמו בהתחלה, או מתרכך עוד יותר עם הזמן ויורד בגובה
אלו בעיקר השאלו שצריך לשאול
אם הקיט המדובר הוא אותו קיט שדרור נוסע עליו, הוא עומד יפה במשימה.
אם הקיט שונה בצורה כלשהיא מהקיט שמיכה ועומר נוסעים עליו, אז אין לנו למעשה חוות דעת על שימוש ממושך והתוצאות שלו.
עוד נקודה למחשבה היא
שהמתלם ממליץ להתקין עם הקיט הזה את הבולמים שעומר ומיכה שמו בג'יפ שלהם, בילשטיין מסדרה מסויימת, כאשר העלות לצרכן עומדת על 1000 ש"ח בערך, ומעלה. לבולם אחד.
אז לגבי איך הגרסה ה"יותר עממית" מתנהגת- קיט קפיצים המדובר ובולמים קצת יותר "פשוטים", אין עדין מי שיחווה דעה.
דרור
אם הקיט שלך אכן זהה לקיט המדובר, נשמח אם תרחיב עליו ועל איזה בולמים אתה נוסע.
ארז אני מסכים איתך ב100%. מקווה שבעוד חצי שנה אוכל לתת חוות דעת מושכלת יותר בקשר לסט.
מיכה
בחצי שנה הקפיצים עוד יחסית בתולים
מעבר לזה, הג'יפ שלך לא הולך לנסוע על בסיס יום יומי ואני לא יודע כמה טיולים/ תחרויות יעשה בחודש/ חצי שנה, אבל בכל אופן זה יהיה יותר מכלום אז בכל אופן תחווה דיעה.
האמת שתכל'ס גם אם היית נוסע איתו יום יום, אתה עם הבולמים שמחירם לצרכן הוא כקיט שלם של פרוקומפ (לצורך סדר הגודל, לא לצורך ההשוואה), אז אני לא יודע כמה זה יהיה רלוונטי.
בכל אופן נחכה לתגובה של דרור.
שכחתי לכתוב משהו.
הקיט, עד כמה שהבנתי, מאוד קשיח. הוא תוכנן לסופות ארוכות וממוגנות כמדומני. לכן למיטב הבנתי יקח לו הרבה זמן לשקוע.
כנראה שאחרי שאסיים את הכול כולל הכול אז אלך למתלם לסיבוב הנמכה נוסף. פחות חשוב לי הגובה, חשוב לי המהלך מתלה.
Quote:אתה עם הבולמים שמחירם לצרכן הוא כקיט שלם של פרוקומפ (לצורך סדר הגודל, לא לצורך ההשוואה)
Do you know why a devorce is expensive?
Becouse its worth it!
The bilsteins are expensive, yes, but they are well worth it
Comparing a set of 4 bilstien shocks to a complete procomp lift kit is totaly anfair as the 4 bilstiens are actualy worth the money spent,
something I can't say of the procrap kit.
מהלך כזה מתאים לך??
אלעד זו לא חוכמה. לשים ריבולברים זה לא פתרון אמיתי. טוב זה לא נכון, זה פתרון אבל אצלי לפחות הוא נמצא בשלב הבא. כלומר, קודם סט קפיצים אחרי זה פתרונות כמו ריבולברים, הוספת קפיץ רבע אליפטי וכדומה.
לרכב מירוץ שרק רואה שטח ולאט, רכב עבירות כזה או אחר, מבוסס קפיצים לא הייתי מהסס לשים ריבולברים איכותיים. אולי אפילו שילוב של רבע אליפטי וריבולברים. מהלך מתלה מטורף בצורה קיצונית. לא בטוח שבכלל ניתן ליישום.
השרשור מתפזר ומתבדר במקום לעזור לבחור, וחבל.ציטוט:
נכתב במקור על ידי ג.ב
א. המתלם עושים עבודה טובה על קפיצי עלים. ראה הסופה של דרור ברלי. אתה צריך להגיד לאיתי שאתה רוצה קפיצים כמו של דרור ברלי.
ב. איתי עומד מאחורי המוצרים שלו - אתה יכול לחזור שוב ושוב והם יפרקו וירכיבו עד שתהיה מרוצה. זה מנסיון של הרבה חברי פורום. הוא גם קורא את הפורום הזה ויש לו כאן שם.
ג. מזה שיש לחברים נסיון בזה שחוזרים אליו, אתה עלול להבין מסקנות לא נכונות... קפיצי עלים זה אמנות ולא רק מדע, לפעמים הם קולעים במכה ראשונה ולפעמים לא, גם הדרישות של הלקוחות שונות וסותרות.
ד. יש אופציות אחרות - אתה יכול להזמין לקנות קיט פרוקומפ אמריקאי שמביא ינוביץ', שנמכר במחיר טוב ביחס לארץ - פחות או יותר מה שהמתלם רוצה. הפרוקמופ הוא קיט באיכות בסיסית, כלומר עושה את העבודה בתור תחליף לקפיצים בג'יפ ישן (וכל קפיץ עלים בן 10 שנים ברכב שטח שעבד קשה הוא קפיץ גמור), אבל נחשב לקיט זול ולא איכותי גם במולדתו וגם בארץ.
ה. אתה יכול ליבא באופן אישי קיט מתלים מארה"ב, הבעייה שסופה היא דגם לא מוכר שם. אתה מביא קיט לג'יפ רנגלר YJ וצריך להתאים אותו לסופה, שזה אומר לקדוח חור חדש בתושבת או בקפיץ במרחק כמה ס"מ מהמקורי. יש כמה וכמה סופות בארץ עם קיטים של רוביקון אקספרס, חברה אמריקאית איכותית מאד. אבל המחיר, לאחר מיסים ומשלוח והכל, יוצא קרוב יותר ל10K שקל מאשר ל5.
אני אישית הגבהתי עכשיו ג'יפ צ'רוקי (כתבה בעמוד הראשי). בחרתי לייבא קיט מושלם מארה"ב. אבל זה בגלל שיש לי רכב שיש לו קיטים מעולים בארה"ב, ואני יודע שהכל מתאים פיקס. לסיקס או סופה, הייתי הולך למתלם בראש שקט.
מה שמורכב אצלי הוא סט-אפ מעולה שהגענו אליו לאחר סאגת פיתוח לא קצרה. עם הזמן הוא איבד קצת גובה אבל עדיין לא משמעותי. איכות הנסיעה מעולה ביחס לקפיצים סטנדרטיים, מהלך המתלה המתקבל גדול מאוד. לא הייתי מגזים אם הייתי קובע שזה קיט הקפיצים הטוב ביותר בשוק לסופה סגורה, הן אבסולוטית והן מבחינת יחס עלות-תמורה. הוא מתאים בול ולא דורש התאמות כמו הקיט של רוביקון, שבכל מקרה לא מתאים למשקל של סופה ארוכה סגורה.
עם צמיגי 31, זה לא רכב לתחרויות עבירות אקסטרים. אבל הוא מתנהג נהדר במצבי הצלבות, כאשר הבודי נשאר מאוזן לגמרי רוב הזמן. ביחד עם שתי נעילות אוטומטיות הקיט הזה מתמודד יותר מאשר בכבוד עם כל מצב של קשיי עבירות שניתקלתי בו בטיולים, כולל קשים ביותר.
אני מניח שאיתי קורא את השרשור. מכיוון שהוא גם חבר שלי ולא יכעס עלי, אני אומר שאם הוא לא היה ישן בעמידה, הוא היה יכול למכור לא מעט קיטים כאלה... אבל זה היה פעם. היום הבעיה עם הקיט הזה של מתלם היא בסוג החומר עצמו, שלאחרונה אינו זמין.
בולמים: אין לי כרגע תקציב לבולמים איכותיים. מאחור אני מנסה כמה חודשים בולמים של מונרו עם קפיץ סליל תומך שמולבש עליהם (מין קויל-אובר שכזה). מדובר בבולם מאיכות בינונית, אבל הקפיץ שעליו מרים את הרכב גבוה. לכל מי שמתלהב - כן, יש שיפור בנוחות, אבל יש גם פגיעה במהלך המתלה (גדול מאוד עם בולם רגיל).
מלפנים המהלך גדול במופגן, כרגע יש שם בולמי פרוקומפ 1000 די גמורים והם הולכים לעוף משם.
אני אשמח לרביעיית בילשטיינים המדוברת (כמו אצל עומר למשל?...), אבל כשיהיה לי תקציב בשבילם, הם יהיו מיועדים קודם כל לבאגי ורק אחר כך לג'יפ. אם יש תקציב, אל תהססו - ההבדל בין בולם פשוט לבולם איכותי הוא שמיים וארץ.
דרור לא הבנתי, יש לך קפיצים באורך סטנדרטי או ארוכים יותר?
כלומר, אפשר להגיע לתוצאות שיש לך עם קפיצים רגילים שאני מוריד מהרכב? או שמדובר על סט חדש של קפיצים ?
אז לא כל כך הבנתי
אז הקיט של המתלם יותר טוב מהקיט של פרוקום?
ולדרור, הקיט שהתקנת מהמתלם הוא מגיע לרמה שהראה פה אלעד ?(ראה תמונות קודם)
ואם אפשר לדעת כמה שילמת ?(או שזה חבר טוב ועשה לך מחיר )אם תוכל לדבר איתי או בפרטי או בט"ל 0505333405 תודה
ואני לא מתכוון לייבא קיט מחו"ל .(למי שחשב)
ככל הידוע לי וידוע לי איתי בכלל לא עושה קיט כמו שלך ,
דיברתי איתו 10 פעמים והייתי אצלו
הוא בחור נהדר אבל ממש ,ממש לא ביזנסמן-
הקיט של דרור נהדר ,רכות נהדרת מהלכי מיתלים מצויינים ועם בולמים אייכותיים ולא דראק'ס כמו שיש לו הקיט הזה היה יכול להיות מיוצא לארה"ב ולא להייפך
חבל