חום יתר בסופה - הבעיה ופתרונה?
אם אתם זוכרים, כבר קיטרתי כאן בעבר על קריאת חום מנוע שנראית לי גבוהה ממה שנראה לי נורמלי, במיוחד בנסיעות לילה.
הסברתם לי שזה הגיוני, לא השתכנעתי. במשך היום הקריאות בשעון היו נמוכות יותר, אז הלכנו על הגיון. מה ההבדל בין נסיעה ביום לנסיעה בלילה? נכון. מפעילים אורות.
מסתבר שהפעלת אורות הדרך גורמת ל"השראה" קלילה אך נראית לעין על כל המחוונים! לחץ השמן "עולה", חום המנוע "עולה", מחוג הדלק דווקא יורד...
בקיצור, לא נראה לי משהו ששווה לפרק בגללו חצי אוטו, אז התעלמתי מזה בינתיים.
אבל הבעיה לא נפתרה. גם בלי להפעיל אורות, קריאת חום המנוע נראתה לי טיפ טיפה גבוהה ממה שאני חושב שסופה צריכה להראות. נטען כאן ש-103 מעלות הוא חום מנוע תקין בסופה. התייעצתי עם אבינועם אשכנזי (ד"ר ג'יפ בחולון). הוא טוען שחום מנוע בסופה צריך להיות סביב 90 מעלות. השעון אצלי הראה כמעט 100 בשיוט רגוע על כביש מהיר, קצת פחות מזה בעיר, קצת יותר(...) בעליות ובמאמץ.
מכיוון שאנחנו יודעים בוודאות שהמנוע במצב מצוין ומערכת הקירור כנ"ל, התחלנו לעבור רכיב רכיב. הרדיאטור נבדק בלחץ והתגלתה נזילה קלה. אמנם ביום-יום לא היה חסר נוזל, אבל תחת לחץ הרדיאטור נזל. מכיוון שמדובר ברדיאטור מקורי בן 9 שנים ונפל לנו לידיים אחד חדש עם דודי מתכת במחיר מגוחך (שאסור לפרסם, לא תקבלו במחיר כזה) החלפנו לחדש. הבעיה לא נפתרה.
הבאים בתור - צינורות המים. שני הצינורות של מערכת החימום נראו לי יבשים אז החלפתי. הבעיה בעינה. 100 מעלות.
טרמוסטט. אולי הוא תפוס? הוצאתי את הטרמוסטט הישן (95 מעלות) והחלפתי בחדש, 82 מעלות. בנסיעה בעיר חום המנוע על השעון ירד לאיזור 85 מעלות. בנסיעה בכביש מהיר - תוך דקה שתיים המחוג מתייצב סמוך ל-100 ובכל עליה קלה אפילו קצת עוקף אותו... הבעיה בעינה.
עכשיו כבר התחלתי קצת לדאוג. אולי יש חור באטם הראש שגורם לדליפת קומפרסיה לתוך מערכת הקירור ומחמם את נוזל הקירור? בדיקה "לעומק" אצל הד"ר גילתה שאין דליפת קומפרסיה. בקיצור - תקין.
מה נשאר לפרק? משאבת מים. אבל היא רק בת חצי שנה. לפני הפירוק נזכרנו להעיף מבט בפאן-קלאץ'. מסתבר שהוא לא תקין, וגם בסל"ד גבוה אפשר להכניס לשם אצבע ולעצור את המאוורר... האם עלינו על הבעייה? כדי לוודא שזה אכן הפאן-קלאץ', חיברתי את המאוורר כך שיעבוד קבוע ועכשיו אני בודק אם החום לא עולה. בינתיים - המחוג קבוע על 85 מעלות גם בכביש מהיר. מחר ננסה עלייה קשה ומאמץ בחולות.
אם הכל יהיה בסדר, האם כדאי להשאיר את זה ככה? (מאוורר מחובר קבוע?) הד"ר טוען שצריכת הדלק תעלה בצורה משמעותית. חוץ מזה זה גם מרעיש עולמות (כמו בסופות הממוגנות בצבא, שם המאוורר מחובר קבוע).
ברור שאם גם זה לא יעזור, נערוך ביקור אצל משאבת המים. הישארו בהאזנה...