חוזר: כיוון שפור עצמי- אפשרי?
לא יודע אם זה הכיוון הנכון .. אבל זה בדיוק מה שעושים כל המוסכניקים ...
מול העיניים שלי !
לפי התאור שלך יש לך כנראה מושג מה אתה עושה .
אני הייתי מסתפק בכיוון כזה .
כמובן בתנאי 1 ... 2...3.... שהצמיגים באמת עגולים והגנטים באמת ישרים ושהסרן למרות שהוא טיפש וקשוח באמת ישר .
אבל קשה לך לבדוק את כל המיכלול כיחידה מושלמת בתנועה .
ומאחר ויש חשיבות עליונה לכיוון השפור לטובת יציבות הרכב ואורך חיי הצמיגים
וכשאני לוקח בחשבון מחיר של זוג צמיגים מול כמה עולה כיוון השפור . 100-150 ש"ח כיוון ואולי בבדיקה יהיה תקין והמחיר יהיה נמוך יותר
אזה מה אתה אומר לכוון או להמשיך בנסיעה ?
איציק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
לפי התאור שלך יש לך כנראה מושג מה אתה עושה .
אני הייתי מסתפק בכיוון כזה .
כמובן בתנאי 1 ... 2...3.... שהצמיגים באמת עגולים והגנטים באמת ישרים ושהסרן למרות שהוא טיפש וקשוח באמת ישר .
אבל קשה לך לבדוק את כל המיכלול כיחידה מושלמת בתנועה .
ומאחר ויש חשיבות עליונה לכיוון השפור לטובת יציבות הרכב ואורך חיי הצמיגים
וכשאני לוקח בחשבון מחיר של זוג צמיגים מול כמה עולה כיוון השפור . 100-150 ש"ח כיוון ואולי בבדיקה יהיה תקין והמחיר יהיה נמוך יותר
אזה מה אתה אומר לכוון או להמשיך בנסיעה ?
איציק
איציק תודה!
אני מקבל את כל מה שאתה אומר.
אגש בקרוב למכון מסודר ע"מ לבדוק ולכוון אם יש צורך.
יום טוב!
ואני מציע שתבדוק ותכוון בעצמך.
שים שני קרשים ישרים צמודים לכל דופן גלגל ותמדוד.
אני הלכתי למישהו שבדק ו"כיוון" לי את הסטייה וכתוצאה מכך הלכו לי זוג BF/MT אחרי 10 אלף קמ.
כשבדקתי למה הצמיגים נראים כמו שהם נראים - הכיוון היה ב TOE-IN של כ 3 ממ. במקום להיות מכוון ל 0 או 2 ממ TOE-OUT.
כמובן שאת הנזק שנעשה לצמיג אי אפשר לתקן או להשיב.
טוב.. אז עכשיו תסבירו לי מה זה אומר ומה בדיוק צריך לכוון.
החלפתי לפני כשבוע את התפוח שמאחורי גלגל שמאל..
כשפירקתי את הישן ספרתי את מספר הכריכות בהברגה , וסגרתי את החדש בהתאם.
מה צריך למדוד ואיפה?
תודה, עידן
אהלן יונתן,
אתה יכול לבדוק מה צריכה להיות המידה של ה Toe-in ברכב שלך ולכוון לפי אותה מידה, זה נתון שמישתנה מרכב לרכב.
עידן,
בקישור ישנו הסבר פשוט כיצד לעשות זאת ב CJ, יתאים לרוב אם לא כל הרכבים שיש להם מוט שפור, מה שישתנה זאת המידה של ה Toe-in
http://www.jeepfan.com/projects/adjusting-toein.htm
הבנתי.. נניח שלא בא לי להתעסק בזה... איך נקרא מכון שעושה את זה? כיוון פרונט?
כמה אמור לעלות? ואיפה יש באיזור באר-שבע?
תודה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי idanw
הבנתי.. נניח שלא בא לי להתעסק בזה... איך נקרא מכון שעושה את זה? כיוון פרונט?
כמה אמור לעלות? ואיפה יש באיזור באר-שבע?
תודה
מכון פרונט בב"ש יש לך בעמק שרה, נקרא מקור הצמיג והפרונט. יש עוד כמה שאני פחות מכיר. כיוון פרונט/ שפור שם אמור לעלות בסביבות 150 ש"ח.
יונתן
בשורה התחתונה- כן, אפשר לכוון לבד שפור. השיטה טובה וכמעט נכונה. בשביל לדייק יותר- אפשר לסמן בגיר את הנקודה בקדמת הצמיג, לדחוף את הרכב קדימה, עד שאותה נקודה מגיעה לאחורי הצמיג ולמדוד שוב.
אסף.
ברכב עם סרן קדמי חי - אפשר לכוון לבד וזה לא קשה בכלל, התוצאה תהיה טובה כמו במכון אם לא יותר. ראה עוד הסבר בכתבה שלי על הצ'רוקי, אין הבדלים מהותיים.
יש אלף דרכים למדוד את ההתכנסות של הגלגלים - מה שחשוב הוא להבין מה בדיוק אתה מודד.
שחף - אתה בטוח בנתונים שאתה כותב? אמור להיות TOE IN כלומר התכנסות של הצמיגים, חץ מופנה קדימה, מקדימה קרובים יותר מאשר מאחור ב0-3 מ"מ ברוב הרכבים במדידה ממרכז גובה הגלגל. אלא אם כן גם בזה הדיפנדרים שונים מכולם (לא נראה לי...)
1 קבצים מצורפים
יצא קצת מחורבן בגלל ההקטנה של הרזולוציה אבל עדיין זה די ברור:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...tid=8009&stc=1
עד עכשיו הכל מובן... אבל:
אמנם לא פתחתי את השרשור בפורום סוזוקי (ובמיוחד בגלל העובדה שהנושא לא נוגע רק לסמוראי), אבל:
1. האם יש למישהו את המידות המדויקות של ה: "toe in/out" בסמוראי עלים 96? (כל בעלי הספר רכב המודפס...?)
2. האם אני ישלה את עצמי אם אני יחשוב שלסוכנות פרונט רשמית יהיה והם יעבדו על פיה?
3. נמרוד- אתה יכול להסביר מבחינה תיאורטית למה עדיף TOE IN מ- OUT. איך מצב אחד משפיע לעומת השני ומדוע..?
תודה לעונים!
יונתן
אז בואו נבין שוב.. כי אני לא בטוח:
המרחק בין החלק האחורי של הגלגלים (הקדמיים) צריך ליהיות שונה בעד 2MM מהחלק הקדמי שלהם?
אם זה מה שכתוב בספר של הלנדרובר, זה מה כתוב. זה לא הדבר הראשון שבו אתם "חריגים" :smile: זה שמכון פרונט רגיל כיוון לך שחף toe-in של 3 מ"מ, עונה לכן על השאלה של יונתן... לא, אין להם ספר והם מכוונים את כל הג'יפים פחות או יותר אותו דבר. וזה בסדר בדרך כלל. כשתתחיל למדוד תראה שאתה לא יכול לדייק יותר מדי בכל מקרה. אתה מודד עם סרט מדידה מרחק של מטר שלושים בערך מהפנים של גלגל לגלגל - אין מה לדבר על דיוק יותר טוב ממ"מ-שניים. השאלה היא גם מאיזה קוטר אתה מודד - של החישוק? החיצוני של הצמיג? איזה צמיג? ברור שאותה זוית תתבטא במרחקים שונים... מה שצריך להיות זה Toe-in כלשהו, לא toe-out ולא גדול מדי. ולכן כתוב בספרים לרוב המכוניות "אפס עד 2 או 3 מ"מ".
בדרך כלל יש על דופן הצמיג מה שנקרא parting line, איזשהי רצועת או קו גומי דקיק שהוא שארית של תהליך הייצור, שמגדיר קוטר אחיד שקל למדוד ממנו. אתה מודד את המרחק בין העיגול הזה בין פנים הצמיגים במרכז גובה הגלגל, מקדימה שזה לא בעייה ומאחורי שזה לרוב קצת יותר בעייתי בגלל הפיניון, דרישפט, זרועות מתלים... אם אתה יכול לבצע את המדידה משפת החישוק הפנימית - עוד יותר טוב, לרוב זה קשה. אם השיטות האלו לא מצליחות, תשיג קרשים גדולים, ממש לוחות קשיחים בגודל של קוטר גלגל על חצי קוטר לפחות, שיוצמדו לגלגלים מבחוץ על ידי עוזרים, ואז אתה יכול למדוד בנוחות מלמטה.
יש הגיון לTOE OUT בלנד-רובר.
יש שם הנעה כפולה בכביש, וזה אומר שהגלגלים הקדמיים מושכים קדימה ופנימה, ולכן מפצים על המשיכה הזו בעזרת TOE OUT.
בג'יפים שהם הנעה אחורית, הגלגלים הקדמיים נסחבים אחורה והחוצה עקב החיכוך בצמיגים ובמיסבים, ואז מפצים על זה ע"י TOE IN .
איך אתם אוהבים להסבך .
לאט לאט אבל בטוח
זה אומנם כיוון פשוט קל מאד לעשות אותו ועוד יותר קל לעשות אותו לא נכון ותאמינו לי הרכב יסע ויסע
ולא בטוח שתבינו שיש קשר לבלאי בצמיגים .
יונתן או שתשאיר את הכיוון כמו בתחילת השרשור
או שתגש למוסך לבדיקת הכיוון
עזבו את הוראות היצרן ( לפחות למי שלא מבין טוב טוב מה הולך במיתלה )
ומי שחושב שיכוונו לפי הוראות היצרן מחפש לעצמו צרות .
יש כיוון שהוא בסיסי שהוא תמיד נכון זה כיוון השפור
בגלל החשיבות והפשטות הוא נבדק בכל טסט . ( ונבדק טוב ) מבלי להכנס להוראות היצרן .
מכאן אפשר להכנס לעומק גאומטריית המיתלה .
אבל אתה ממש לא צריך את זה .
בסוג הסרן שלך יש המון נתונים שהם פיקס !! אתה לא יכול לכוון
וקל מאד לפספס בבדיקה ולסתבך .
היה שרשור לא מזמן איך מכוונים חופש בקינג פין ( השרשור ההוא קשור לדיון הזה )
איציק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
יש הגיון לTOE OUT בלנד-רובר.
יש שם הנעה כפולה בכביש, וזה אומר שהגלגלים הקדמיים מושכים קדימה ופנימה, ולכן מפצים על המשיכה הזו בעזרת TOE OUT.
בג'יפים שהם הנעה אחורית, הגלגלים הקדמיים נסחבים אחורה והחוצה עקב החיכוך בצמיגים ובמיסבים, ואז מפצים על זה ע"י TOE IN .
צודק כרגיל. :-D
איציק אתה זה שאוהב להסתבך בדרך כלל - ראה אורך התשובות :-D כמו שכתבת, בג'יפ/סמוראי, סרן חי, אין בעצם מה לכוון למעט שפור, כל הדיון הוא רק על שפור. כל שאר הזויות - אין מה לכוון, עד שהסרן עצמו יתעקם. אם יש חופשים בקינגפינים - צריך לתקן לפני הכיוון.
אני אוהב את השרשור הזה...
מה שחנן הסביר גורם לי להבין לעומק את הסיבות ל"איך" לכוון.
איציק- לפעמים אנחנו כותבים הודעות רק בשביל "להסתבך..." - זה חלק מהכיף! בלי קשר, כנראה שאני אלך למכון מקצועי. בעיקר בגלל שזה לא עולה הרבה... אבל הרצון שלי (ושל שאר המגיבים בשרשור) נובע מהגישה של להבין (עד כמה שניתן) את מנגנוני הרכב.
מכאן מבחינתי השרשור יכול להמשיך כדיון תיאורתי, ולווא דווקא ע"מ לדעת לעומק איך לעשות זאת לבד.
כל שאר הפרמטרים שעלו כאן (פרונט, קינג פינים וכו') מובנים ולכן לא התייחסתי אליהם בשאלות שלי.
אגב, בסמוראי יש רק צד אחד בו ניתן לכוון את השפור לכן לא ניתן למרכז את גלגל ההגה מבלי להזיז פשוט את גלגל ההגה עצמו על צירו. (זה על מה שנמרוד הסביר בכתבה המקושרת).
בינתיים תודה לכל המגיבים!
יונתן