סופה עם צמיגי 33'.
פותח דיון - מה עדיף כסרן אחורי, דנה 44 או 60? כל השיקולים לכאן ולכאן...
גיתאי
Printable View
סופה עם צמיגי 33'.
פותח דיון - מה עדיף כסרן אחורי, דנה 44 או 60? כל השיקולים לכאן ולכאן...
גיתאי
גיתאי,
אני מבין שהשאלה הטרידה אותך כל הדרך הביתה... תכל'ס, לי נראה שה-60 נותן לך שקט, אתה יודע שמשם לא תגיע שום שבירה ככל הנראה. הסרן אכן גדול במדה-שתיים על הג'יפ. מצד שני, צריך לדעת כמה המשקל העודף באמת משפיע על ההתנהגות, את זה אפשר לברר-פשוט לעשות סיבוב על סופה דומה, עם סט-אפ דומה של מתלים, ולהרגיש כמה הסרן באמת "בועט".אני לא רואה בעיות פוטנציאליות אחרות למעט המשקל הבלתי מוקפץ, לטעמי ההשפעה על מרווח הגחון שולית עד זניחה.
אבל, מעבר לדיון העקרוני, המקרה שלך הוא כנראה מקרה חריג של טחינה, כי בעצם מה שקרס היה הברגים (בין אם חובלו ובין אם לא) ולא המכלולים שבד"כ נשברים בגלל עומס.
שבת שלום-קובי
גם הדנה 30 קדימה סוחב 33 יופי
לא נראה לי שתהייה לך איזו בעיה בגלל זה אם אתה חושש מעומס
מבחינתי ל44 רק יתרונות על ה60 כשמדברים על צמיג 33.
אני נוסע על המידה הנ"ל,
ועד לפני תקופה מסויימת נסעתי על 44 רגיל של CJ.
לאחר שהוא סיים את חייו, החלפתי אותו לסרן ימ"ח מחוזק בעל חיזוקים פיזיים חיצוניים.
כבר בטיול הראשון הרגשתי הבדל גדול בעבירות של הרכב
אם פעם הייתי מדלג בקלות מעל סלעים גבוהים ביחס לסרן, בלי לגעת בהם, עם הממוגן סלעים שלא הייתי מרגיש בעבר היום אני מגרד עם המיגון.
אני לא רוצה להתחיל לחשוב אפילו איזה גיהנום זה עם ביצה ענקית של דנה 60, ועוד ממוגנת כמו רוב ה60 שהגיעו על הסופות.
לעניין החוזקים- הציריות בין שני הסרנים באותו קוטר.
ההבדל מתבטא בחוזק הדיפרנציאל - הדיפרנציאל ב60 מאסיבי ועמיד יותר, אבל לדעתי כשמדברים על מידה כזאת הדנה 44 גם לא מתרגש במאום ממנה.
לדעתי:
יתרונות של ה44- קטן יותר פיזית, גבוה יותר מהאדמה בצורה מורגשת מאוד מה60, קל פיזית (שוקל הרבה פחות מה60), מבחר נעילות ויחסי העברה במחירים שפויים.
חסרונות- קשה לי לחשוב על משהו...:rolleyes:
יתרונות של ה60- OVERKILL מטורף, אני לא יכול לחשוב על מקרה כלשהו שמישהו מצליח לטחון סרן דנה 60 תקין על 33, תהיה ההתעללות אשר תהיה.
וכן, סרנים כאלו כן נטחנו ועוד יטחנו, אבל לא מעומס אלא מחוסר תקינות (מיסבים גמורים, כיוונים לקויים, ברגים משוחררים והשד יודע מה עוד).
חסרונות- כבד, גדול פיזית ופוגע מוחשית בעבירות גם עם צמיג 33, והנקודה הכי כואבת- חלקי דיפ' יקרים מאוד- קייס, קורונה פיניון, נעילות וכו'.
יש הרבה שיאמרו אני עם דנה 60 ואין לי שום בעיה עם עבירות או מרווח מהאדמה וזה בסדר, אבל זה תוצאה של הרגל לדעתי.
ההבדל שאני אישית הרגשתי בין 44 רגיל לממוגן היה מ-אוד מורגש, ואני יכול רק לנחש איזה באסה זאת היתה היה אם היה לי על הג'יפ דנה 60.
אני מכיר יותר מחבר אחד עם 60 על הסופה שלו ו33, והוא צריך לחשוב כמה פעמים במקומות שג'יפ עם 44 עובר בלי לחשוב יותר משניה - שתיים.
אחלה סופ"ש.
בנוסף לכל הדברים הנכונים שנרשמו מעלי, אוסיף כמה דברים שאני יודע.
יש לי חבר, שבעבר טיילנו הרבה ביחד. הוא עם סופה נעולה כפול, צמיגים 33, סרן דנה 44 אחורי, מעולם לא שבר. כן עיקם ציריה אחורית פעם אחת (שמיניות) וזה גם אחרי המון התעללות בסופה זקנה שעברה הרבה.
דבר מעניין יותר הוא, שדנה 60 עם צמיגי 33" נותן אותו מרווח כמו דנה 44 עם צמיגי 31"! אז תחשוב כמה זה משמעותי.
כל עוד אתה לא עובר ליחסי העברה קצרצרים (קורונה פיניון חלשים יותר) וצמיגים מעל 33", לדעתי הדנה 44 צריכה לקחת את העומס בלי יותר מידי בעיות.
עשיתי בדיקה השוואתית של מחירים בארה"ב לחלקי הסרנים (קורונה-פיניון, נעילות) והתברר שההפרשים בין ה-60 ל-44 קטנים יחסית (כמה עשרות $$ לכאן או לשם), כך שזו לא הנקודה המרכזית מבחינתי. לגבי יתר הדברים - משקל בלתי-מוקפץ וקלירנס, כאן בהחלט יש מקום לתת את הדעת.
גם הרנגלר-קאמפר החדש רוכב על צמיגי 33 עם דנה 44, מצד שני לא כל מה שהמהנדסים של קרייזלר הרכיבו עד היום הוכיח את עצמו לאורך זמן (סרני דנה 35 ברנגלר וצ'ירוקי? או שאולי הסרן הנ"ל מתאים רק לצמיגי 29 וכך הם חישבו?...).
גיתאי
דנה 60 גדול וכבד מדי על הסופה לכל הדעות.
מרווח הגחון הקטן מפריע ועוד איך.
מצד שני, זה מה שיש על הג'יפ, זה סופר-חזק ונותן הרבה שקט נפשי. למעט אם מישהו ייתן לי במתנה סרן 44 תקין ונעול, אני לא מוצא סיבה אחת טובה להוריד את ה-60 ולהשקיע זמן וכסף לטובת 44.
חוץ מזה - לא חסרות מגרעות בסופה שמפריעות יותר מהביצה הגדולה של ה-60, שהתרגלנו אליהן ואנחנו חיים איתן בשלום, אז גם לזה מתרגלים. לומדים לבחור קו נכון. עוד לא היה מקום שלא עברתי דווקא בגלל זה.
אהלן
יש לי גרנד צ'רוקי ZJ אמנם ....30 ו - 35
אבל תחושת הבטן שלי אומרת לי ש "33 זה יותר מידי כבד על המכלולים של הסופה ולכן עדיף להישאר עם "31 - אלא אם כן משפרים סרנים ציריות צלבים ודרייבשאפטים ...
כל הבעיות בסרנים נגרמות - ממשקל לא פורפוציונאלי למכלולים.
ואתם יודעים מה ?? עבירות יותר טובה !! - ראיתי מישהו ששם "33 ואני יכול לומר לכם שהוא הצליח לעבור מסלולים קשים מאוד עם ה-"31 יותר מאשר ה -"33.
ביי
לדעתי העניה,
ה44 הוא סרן חלש לגודלו הפיזי
אישית אני לא רואה את החיסרון בגודל הפיזי של ה60 כסיבה טובה לפסול אותו, היתרונות עולים על החסרונות, ובגדול.
מן הסתם 44 מספיק חזק לצמיגי 33... אבל 44 או 60 זו סוגיה לא רק טכנית, אלא של זמינות ומחיר. אני למשל מתכנן מאז שקניתי את הצ'רוקי להחליף לו את ה35 האחורי. אבל הסרן האחורי הטבעי, 44, לא ממש צומח על עצים. 60 של סופה לעומת זאת, כן צומח על עצים. ו60 אני יכול להשיג גם עם יחס העברה 4.10 מקורי מהמפעל (סופה דיזל), שזה מבחינתי יתרון גדול מאד, שחוסך לי עוד הרבה כסף ועבודה - אני צריך להתקין יחס העברה רק בקדמי.
ג'ו ידידי, תסלח לי על השאלה, מתי הסתובבת בפעם האחרונה בפורומים שלכם בארץ המופרעים? :twisted:
בוא נדבר על PIRATES למשל.
במקרה הזדמן לי היום לראות שם שאלה דומה מאד, רק במקום צמיגי 33 דובר שם על 37 (יחי ההבדל הקטן) וסרן D44. יודע מה? כולם היו תמימי דעים שכל עוד מדובר בצמיגי 35 אז אין מה להתלבט בכלל וללכת על D44 (שם הוא נפוץ כמו זבל, יותר מאשר ה-60 נפוץ פה - בהתייחסות צדדית לנמרוד). היה אחד שנתן תגובה לא-קצרה וטען שהוא רץ על צמיגי 37 וזוג D44 ולא ראה שבירה אחת.
אגב, פרסמתי שרשורים זהים לזה גם שם וגם ב-JEEPFORUM ואביא בקרוב את התגובות משם.
לגבי שבירות של D44 פה, אתה בטוח שהגורמים לא היו, למשל, כיוונים לא טובים? לאלי וייס יש כמה תובנות בעניין הזה, אשמח אם הוא יואיל בטובו ;).
ואחת נוספת שעוד לא זכתה להתייחסות - למה הרוביקונים למיניהם, כולל הקמפר החדש, רוכבים עם D44 על צמיגי 33? קשה לי להאמין שמהנדסי קרייזלר דפקו אותם מראש כדי שיקנו סרנים גדולים יותר כאופציה במעמד הרכישה מהדילר.
גיתאי
אם כבר אתה מסתובב בפירטים תקרא את ההתיחסות לסרנים של רוביקון, אלה נחשבים לזבל גם כשהם חדשים ולמרות הנעילה שבתוכם.
מהנדסי קרייזלר ממשיכים את המורשת של מהנדסי AMC.
http://www.onechampion.com/JK/IGP1055.JPG
http://www.onechampion.com/JK/IGP1052.JPG
וברכב אחר:
http://www.project-jk.com/gallery2/m...b729988b77788d
במקרה גם אני חפשתי חומר על דנה 44 ואם הוא טוב לצמיג 37 בסרן קדמי. הדעה הרווחת היא שעם ציריות מחוזקות (כרומולי או חומר אחר) אז -כנראה- שלא תשבור עם צמיג 35. את הציריה. את שאר הסרן, אלוהים גדול. עם צמיג 37 אתה כנראה כן תשבור.
החוזק של הסרנים בא לידי ביטוי לא רק בציריה עצמה אלא גם בגודל הקורונה וקוטר הזרועות.
בקשר לאלי וויס....עדיף שלא אדבר.
מה זה משנה? הסרן הוא מכלול שהחלק שקשה יותר להשיג/להחליף הוא החלש-ההאוזינג.
וכן, זה פאק בייצור מן הסתם, וכנראה שזה קשור למחיר הזול יחסית שניתן לקנות סרן כזה כולל נעילה זהה לARB- 1400$.
אם כבר צריך להחליף סרן וישנה אופציה זמינה ומתאימה לD60 לא הייתי חושב פעמיים, מקסימום נגהץ כמה מעברים או ננקוט בגישה הקשה יותר, נחשוב ונתכנן מסלול במכשול לפני תחילת נסיעה.
תזכור שהג'יפ שלך הוא מוטציה שלא קיימת בארה"ב, כמו גם משקל המשא שאתה סוחב איתך. מכך הכתוב שם לא ממש רלוונטי לגביך. מכל מה שקראתי עד היום, אלה שהאריכו ל108 אינץ לא בחרו בD44 כסרן אחורי ורק מעטים בחרו בו כסרן קידמי.
תוסיף על כך שאף סרן שתמצא אינו חדש וכבר עבר כמה וכמה שנים של התעללות...