עדכון. קיט השיפוץ שיש בידי לא מתאים. יש 2 מחז"שים בתיבה שפירקתי והן לא באותו הקוטר.
בשרשור מקביל ראיתי ש gmike אמר שלמחז"ש התחתון מתאים מחז"ש של הסרן הקדמי. נשאר למצוא מחז"ש חלופי לחלק העליון על היציאה של ה Worm shaft שמתחבר לכיוון ההגה (lower shaft).
לגבי כיוון התיבה, מצאתי הסבר בספר הרכב שמדבר על כיוון הפניון. שזה בגדול מה שאני צריך. את הכיוון השני רשמתי סיבובים הפירוק ואני מקווה שאוכל להחזיר אותו בדיוק יחסי. בכל אופן עכשיו תיהיה אינדיקציה אם בתיבה ראויה לשימוש. ראיתי סרטונים שממשיכים את הפירוק עד לרמת הגולות שבמסק של ה Worm shaft. אצלי זה נראה תקין ועובד חלק, אין לי כוונה להיכנס לשם בשלב זה.
למען הדורות הבאים:
1. פירוק התיבה: , צריך לנתק את התיבה מהדראג לינק ומה lower shaft שהולך להגה.לאחר מכן לפרק את התיבה.
2. מדידת הpreload כאשר התיבה באמצע המהלך: לשם מדידת ה- preload (כוח שיש להפעיל עד שהעסק מתחיל להסתובב) של הsector shaft (מהגומיה שהולכת לכיוון ההגה), יש לכוון את התיבה לאמצע, כלומר זרוע הפיטמן מקבילה בדיוק לworm shaft.
התוצאה הרצויה של הבדיקה היא הפעלה של 1.58-2.63 ק"ג לתחילת התנועה.
אם התוצאה לא בטווח, יש להדק או לשחרר את בורג הכיוון העליון (Adjusting bolt).
במידה והשגתם תוצאה בטווח, יש לעבור לשלב הבא. במידה ולא, לפי הספר, צריך ללכת לבחור שמתקן תיבות או להחליף. בכל מקרה הם אומרים שלא כלכלי לשפץ תיבה ולהתעסק עם זה לבד, אני אומר שכל השיפוץ של הטנדר לא כלכלי.. שירשמו את זה בספר!
3. מדידת הPreload בקצוות ההיגוי ימין ושמאל:
עכשיו נמדוד שוב כאשר התיבה עד הסוף ימינה ועד הסוף שמאלה.
התוצאה הרצויה בשלב זה: פחות מ 3.15 ק"ג.
אם שינתם את כיוון הבורג יש לחזור לשלב 2 למדוד שאתם עדיין בטווח הנכון כשאר התיבה באמצע המהלך (הגה מכוון ישר, פיטמן מקביל לworn shaft)
קראתי הרבה אזהרות לגבי הידוק יתר שגרם לנזקים כבדים לתיבה. שימו לב. מומלץ לחזק על פעם 1/8 סיבוב לכל היותר.
אם מישהו יכול לתת מילה על כיוון ההברגה של ה worn shaft , או היכן ניתן להגיע עם מחז"ש לדוגמא ולצאת עם אחד חדש, עכשיו זה הזמן.
כנ"ל עם מישהו מכיר שיטה אחרת לכיוון תיבת הגה.
מצרף צילומים מהפרק המתאים בספר.
קובץ מצורף 103874קובץ מצורף 103875קובץ מצורף 103876קובץ מצורף 103877