זה דיון הזוי, דו שיח של חרשים.... זו בכלל לא שאלת מחשבים, זה פשוט מתודיקה פשוטה של לקיחת החלטות (ואני מציע להתייחס לזה כך, גם בדיון על כל החלטה אחרת).
שלוקחים החלטה, ישנם נתונים שהם פשוט לא רלוונטים! לא משנה אם הנתון קיים, חסר, או קיים ולא ניתן לאימות. זה פשוט נתון לא רלוונטי !!!
לעומת זאת יש נתונים מאוד רלוונטים שאין לנו יכולת לבדוק בעצמנו ואנחנו צריכים להסתמך על נתוני היצרן ועל "האמירה" המצטברת בשוק.
שאני חיפשתי להחליף בולמים, חיפשתי באינטרנט מה ממליצים אחרים שיש להם אותו רכב. המליצו על -ProComp MX6 ,.
אז פניתי ל ProComp, זו חברה ידועה עם מוניטין. שלחתי להם דוא"ל עם הדגם של האוטו, הסברתי באיזה קטגוריה אני מחפש – MX6 (ולא בולם דואל טיוב רגיל ולא בולם עם מיכל חיצוני...)
ושאלתי לגבי ההתאמה המדוייקת.
שקונים בולמים לרכב, הנתון הכי חשוב לאיכות הנסיעה, הוא יכולת והתנהגות השיכוך של הבולם. אין לזה מידה סטנדרטית, אין לזה שיטה סטנדרטית. יש יצרנים שמנהלים איזה טבלה \ מיספור, אבל זה פנימי של היצרן ללא כל יכולת השוואה ליצרן אחר.
למרות שזה הנתון הכי חשוב, ואין לי שום דרך לאמת \ לבדוק אותו, זו הייתה השאלה שהפנתי ליצרן, ועל זה התכתבתי אתו (נסיעה רכה? נסיעה קשיחה? נסיעת כביש? זחילת סלעים?)
המלצה של היצרן – בולם עם שיכוך מדיום. אז זה מה שקינתי (ואני מרוצה מהם עד הגג...).
למרות שאני יכול , מאוד בקלות, לבדוק את הצבע של הבולם, את המשקל של הבולם......לא שאלתי, זה לא רלוונטי ולכן גם לא מעניין.
לעומת זאת, השקעתי את הזמן בנתון שאני לא מסוגל לבדוק, אבל הוא הכי מעניין, התנהגות השיכוך. וכן אני סומך על היצרן שאני קונה ממנו (מזה התחלתי את החיפוש- יצרן ודגם שהשוק מרוצה ממנו).
לפני שאנחנו קונים צמיג, כמה מאתנו, לוקחים צמיג , ישן, מאותו דגם, חותכים אותו, וסופרים את השכבות?! אנחנו סומכים על חוות דעת של משתמשים אחרים + נתוני יצרן!
לעשות סיפרו ארוך, קצר –היכולת שלנו לאמת נתון, לא קובעת את חשיבות הנתון. בשקלול של הנתון, האמינות של היצרן חשובה מאד.
שבוחרים דיסק ל RAID ביתי, אני טוען, שנתונים כמו מהירות סיבוב, וזמן גישה הם לא רלוונטים.
פשוט לא רלוונטים! זה בכלל לא משנה מה אמינות הנתון ואיך אפשר לאמת אותו.
מי שחושב שהם רלוונטים, בבקשה שיסביר למה זה רלוונטי ואיך הוא מתייחס למידע.
(הטענה שלי, שגם הדיסק הכי בסיסי, שהוא חלק מ RAID של גיבוי ביתי, הביצועים שלו הם OVER!
לדוגמה, קצב העברת נתונים של דיסק, תכפיל ב 3 (3 דיסקים ב RAID) ותקבל מס' שלא המעבד ולא הבקר מסוגלים להזרים.
זמן גישה – גם לא רלוונטי. זמן גישה הוא נתון משמעותי בעיקר לקריאה -הראש צריך לגשת לכל מני מקומות אקראית לפי הפיזור של הקובץ על הדיסק. קריאה, אנחנו מבצעים מעט, אבל בכל מקרה, מאחר ויש לפחות 3 דיסקים שעובדים במגביל, כפול כמות הראשים לדיסק, זה נתון שפשוט הולך לאיבוד, הצוואר בקבוק במקום אחר).
לעומת זאת, MTBF, מתאר בדיוק את מה שאני מחפש בדיסק לגיבוי – יכולת לעבוד אלפי שעות ללא תקלה – אמינות!!!
חברות כמו IBM, Seagate, Hitachai, , WD ........שהם נותנות נתון, אני סומך עליהם (הרבה יותר מכל נתון של הרבה סדנאות שיפורים בישראל :( )