אחד, אחד,,, בא נעשה סדר.
#1 איפה כתוב שלהכניס בלון גומי לתוך הקפיץ זה שינוי מבני?
ואיפה כתוב שזה לא? האם יכול הבוחן במכון הרישוי או בניידת הבבטיחות לטעון שזה שינוי מבני? לדעתי כן. ואם אתה בכל זאת צודק? אז קודם כל תוציא את הכרית, תעשה טסט, תציג רשיונות ואח"כ תחזיר או תתבע אותם בבית משפט.
מאיפה הפרשנות הזו? מחר יקום מישהו ויגיד שלהכניס דלק לתוך מיכל זה גם שינוי מבני :rolleyes: אחרי הכל זה מזיז את מרכז הכובד של הרכב.... להיות רציניים, זה תוספת \ שינוי קטן בהרבה מהחלפת קפיצים לגבוהים וחזקים יותר.
#2 הנוסחאות נכונות, רק פשוט לא רלוונטיות למוצר שעליו אני מדבר :mad:
http://www.airliftcompany.com/al1000.html
אני מוכרח להודות שגם אני לא הבנתי את הקונספט בהתחלה, והתיחסתי לכרית כאילו היא תומכת אנכית במקביל לקפיץ. זה פשוט לא נכון! תקרא את התיעוד (אני לא הסתפקתי, שלחתי מיילים עם מידות וצילומים).
בניגוד למה שמקובל לחשוב (בארץ) הכרית קצרה מהקפיץ ב 2-3 ס"מ, לא נוגעת למעלה ולא בהכרח למטה.. ההקשחה בקפיץ מושגת מהלחץ ההקפי שהכרית מפעילה על הקפיץ.
מנפחים את הכרית בזמן שהרכב עומד ריק, הגובה לא משתנה! ואז מעמיסים. הכריות האלו מקטינות את השקיעה, אבל לא מגבהיות את הרכב במצב ריק.
לא מאמין? את מוזמן להתרשם.
#3 נכון תקן יצור. אבל למה אתה מזלזל? מי שמערגל קפיצים לפי הזמנה בארץ, עובד לפי איזה שהוא תקן? אישור יצרן? לפחות במקרה שלי- סוזוקי, יש על זה המלצה בסוזוקי ספורט - יפן.
נכון זה לא מפרט יצרן - אבל זה הרבה יותר מחלטורת הבולם של המונרו (בתמונה שצרפתי) שהורכב ע"י סדנה מובילה בארץ. תשאל את סוזוקי מה הם חושבים על זה :confused:
#4 מחיר- אני קניתי US ב 85$ . המחיר הזה כולל רווח של החנות ומעמ. יבואן שמביא לארץ לא קונה במחיר הזה. לשלוח בדואר זה פחות מ 20$ (17$ לזוג למען הדיוק) במכולה- פחות מ 5$ לזוג.
ולמרות כל זה, בבקשה - 85+20 כפול 4 + 50% מס (יש 20%)- 630 ש"ח !!
אז למה בארץ מבקשים על MX6, למעלה מאלף ש"ח (960+ מעמ)?
אפשרות אחרת - נוריד מהמחיר בחול 25% (רווח ומעמ ב US)
64+20 כפול 4 + 50% = 503 ש"ח + 50% רווח (הוגן?)= 750 ש"ח
אתה נכנס לדרך חתחתים ללא תכלית - לכיס של מישהו אחר, שאין לך מושג מה העלויות שלו. האם אתה בטוח שאתה צודק? אם כן, פתח סדנא ושבור את השוק. אבל אולי, רק אולי, הרבה סנדאות, הרבה שנים, הרבה נסיון מלמדים משהו אחר.
אלון, 100% על בולם זה גזל (לא מדובר במוצר אוכל , מה שלא מכרת זורקים בסוף היום...)
#5 הסדנאות לשיפורים - לא כולם פושעים ולא כולם גנבים. יש אפילו בעלי מקצוע טובים,,,מאוד.
אבל - אם אני לוקח את הגראנד ויטארה, יש בארץ 2 סדנאות מובילות, שמכסות למעלה מ 80% משוק המיגון של הויטארות. שתי הסדנאות מציעות (בתמורה ל 4000 ש"ח בערך), 4 קפיצי KS ושני בולמים אחוריים (מונרו או בילשטיין 5100).
ה KS באמת מהדגם שמיועד לGV.
שני הבולמים זה בולמים בסיסים ביותר, אחד באורך של הבולם המקורי (לפני ההגבהה) והשני קצר ב 2 ס"מ!!! שים לב, מחליפים לקפיץ ארוך ב 5 ס"מ ומקצרים את הבולם ב 2 ס"מ!!!.
ה 5100 של בילשטיין- זה בולם יעודי לטנדר של ניסן (אתה מוזמן לבדוק בעצמך, בדקתי).
סליחה אם אני טועה ומטעה, אבל 5100 זו סדרה, לא מקט ספיציפי (ארז, אני צודק?). אם אני צודק, אז יכול להיות שמרכיבים 5100 במידות X לטנדר של ניסן, ולרכבים אחרים את אותו הבולם (5100 כן?) אבל במידות אחרות.
ואם אני צודק, אז כנראה שהבדיקה שלך לוקה בחסר. חסר רציני. ומכאן על כלל החישובים שלך.
אם אתה מראה לי המלצה אחת של איזה יצרן בחו"ל על הקומבינה הזו- אני מפרסם התנצלות בתשלום בעמוד הבית :rolleyes:
המונרו נמכר ב US ב 20-30 $ , מאיפה החוצפה "לשחיל" בולם כזה על רכב חדש של 190,000 ש"ח?????
עוד דוגמה? בבקשה. תחפש פה באתר הזה, סיפורים על הגבהות LR ודיסקו ע"י קפיצים של אולדמן. מה הסיפור הזה שמסתובב בארץ על רכב עקום שנוטה על הצד וצריך ספסרים של 2 ס"מ בצד אחד? מאיפה זה נולד? אתה באמת מאמין שבאוסטרליה, כולם קונים את הקיט, ונוסעים עקום? או שמשלימים ספסר ממקור אחר? מה זו החלטורה הזו? אז נכון, זה קיט של יצרן מוביל...הוא פשוט לא מתאים לרכב שעליו מרכיבים. כי שי מודלים שונים, ויש רכב עם נהג בצד שמאל ויש בצד ימין.... אבל בישראל, מסבירים ללקוח כמה אולדמן זו חברה מובילה וטובה, מחיבים אותו ב 8000 ש"ח......ואז שהרכב (עם הקיט של החברה הטובה בעולם...) יוצא עקום, ממליצים להוסיף ספסר מחריטה עצמית.
אלו לא סדנאות איזוטריות בפריפריה, אלו הסדנאות הגדולות בשוק.
אז נכון לא כולם כאלו.....אבל כמות הסיפורים שאתה שומע ורואה, זה מפחיד....
שמע, יש חאפרים וגם אלו שלא עושים מידי פעם טעויות. אבל מכאן לבוא ולומר - כמקובל בישראל - שכולם חארות וכולם דופקים אותנו, טוב נו...
מי שחושב שזה מחיר הוגן ורמה מקצועית, שיבוסם לו. באתר הזה, אני חושב שאנשים מצפים ליותר.