מיגון לגרנד-ויטארה קצר חדש (2010)
בעוד כשבועיים ינחת במעוני הקט סוזוקי גרנד-ויטארה קצר חדש דנדש... על מנת להגן על השקעתי היקרה ובמיוחד על דוד הפליטה הנמוך מאחורה החלטתי להתקין מיגונים.
אבקש המלצות על סוג המיגון המומלץ, ואם אפשר לזרוק מילה על בעלי מקצוע מומלצים אז בכלל אשמח.
תודה,
רני
תגובה להודעה: מיגון לגרנד-ויטארה קצר חדש (2010)
בחברה לא הציעו לך חבילת מיגון ?
סדנאות שיפורים מוכרות מוכרות ומתקינות מיגונים לרכב, בסה"כ מדובר במוצר די סטנדרטי שהן גם משווקות ליבואני הרכב כ"חבילת מיגון".
גתוס,אספיר וכד'.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
בחברה לא הציעו לך חבילת מיגון ?
בחברה זה בד"כ יותר יקר, ונדמה לי שהם מתקינים את המיגון של אספיר (כך היה בעבר לפחות)
אם הם מאפשרים להתקין הגבהה דרכם זה כדאי (אחריות, רישוי וכו'), אבל במיגונים אין שום ייתרון.
אני לא בקיא במוצרים השונים שיש מוכנים בשוק עבור הגראנד, ובד"כ אין ביניהם הבדלים משמעותיים, אבל אל תתפשר על הסט המינימלי: מגן מנוע, מגן גחון (הידוע גם כמגן טראנספר), ומגיני סף (הידועים כ "מדרגות").
לגבי מיגוני הסף: יש כאלו שנראים ממש כמו מדרגה (בולטת מצד הרכב) ויש כאלו שנראים כמו צינור מתחת לדלת. הבחירה ביניהם היא אישית משיקולי נוחות ועיצוב (אני אישית בעד הצינורות), כל עוד הם מאסיביים מספיק כדי לתמוך בנחיתה על סלע בלי להתעקם או להעביר מכה לפח של הרכב.
רק אל תתפתה לרדת לשטח (אפילו כזה שנראה תמים) לפני שאתה מתקין מיגון. עד אז נהג ברכב כמו בפרייבט (לא כי הוא לא מסוגל, אלא כי הנזק על שטות קטנה יהיה יקר מאוד, וחבל לפגוע ברכב דנדש)
להתראות בשטח,
נדב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ranshadmi
בעוד כשבועיים ינחת במעוני הקט סוזוקי גרנד-ויטארה קצר חדש דנדש... על מנת להגן על השקעתי היקרה ובמיוחד על דוד הפליטה הנמוך מאחורה החלטתי להתקין מיגונים.
אבקש המלצות על סוג המיגון המומלץ, ואם אפשר לזרוק מילה על בעלי מקצוע מומלצים אז בכלל אשמח.
תודה,
רני
אהלן רני
תתחדש על הGV .. לרסטה יש מיגונים טובים ומושקעים לגראנד ויטארה ובכלל..
ליאור zuki-land
טוב חברים,
כיוון שאני בחור יסודי (עד כדי אובססיביות...), ערכתי בירורים בכמה חברות:
- גתוס: מציעים מגן גחון, מגן גיר, מגן העברה ומגן אגזוז (דוד פליטה). הם טוענים שאי אפשר להתאים מגיני סף כיוון שהשילדה רכה מדי או משהו אנא עארף.
- אספיר: מציעים מגן גחון, מגן גיר+העברה, מגן צנרת דלק, חיפויי צד (לא בדיוק מגיני סף) ומגן אגזוז. החבילה שהם מציעים היא היקרה ביותר.
- רסטה (בעקבות המלצה פה בפורום): מציעים מגן מנוע, מגן גיר/טרנספר, מגן צינורות דלק ומגיני סף. הם טוענים, שימו לב, שלא ניתן למגן אגזוז/דוד פליטה כיוון שמדובר בגוף שמתחמם! קצת מדאיג אותי כיוון שדוד הפליטה הוא נקודת תורפה ידועה בדגם הזה.
- טל והדס: וואלה פניתי אליהם פעמיים ולא חזרו אלי אפילו.
במה לבחור? לעצתכם המלומדת אשמח!
רני
הי,
אל תוותר על מיגוני הסף.
לגבי מיגון האגזוז - אני לא מכיר את הגראנד, אבל בויטארה הישנה היה לי מיגון גחון שחטף מכות לרוב, וגם דוד האגזוז (שלא היה ממוגן) חטף. לאחר 5 שנים בשטח הדוד נראה רע מלמטה, אבל המשיך לתפקד ללא דופי. בכל מקרה זה שיקול שלך של מחיר המיגון אל מול הנזק הפוטנציאלי ובמקרה זה אני לא בטוח שזה משתלם - לשיקולך
לגבי היצרנים השונים - לא מכיר את המיגונים באופן פרטני ולכן לא יכול להתייחס אליהם. אציין רק שמכל המיגונים שראיתי מורכבים על רכבים שונים לאורך השנים (אולי למעט אחד או שניים מייצור עצמי), הרי שכולם נראו מתוכננים, מיוצרים, ומורכבים כהלכה, כך שלא נראה לי שיהיה הבדל מהותי ביניהם.
יאללה, תמגן ותרד כבר לשטח ...
נדב.
הסיבה העיקרית שיש מיגונים היא שאנשים רוצים לקנות. לא בטוח שאתה צריך. תחשוב על זה טוב.
כתבי רכב אוטומטית מוסיפים במבחן הרכב "אם אתם רוצים לרדת לשטח, הצטיידו בחבילת מיגון".
חבר קצין רכב סיפר לי שמיגן המון רכבים רגילים אצלו, ועדיין החבר'ה מפוצצים אגני שמן. המכה עוברת לגוף למרות ו/או בגלל המיגון.
יש לי ויטארה חדשה, ולמזלי לא מיגנתי. כבר הזמנתי ובסוף העניין בוטל.
למה לא לרוץ למגן?
כי בעצם יש לא מעט מיגונים שמעבירים מכה ונזק הלאה, אז לא ממש עוזרים. הם אפילו מנמיכים את הרכב, אז ההסתברות למכה אפילו עולה. אחרי שקיבלתי את הרכב גיליתי שהיצרן דוקא עשה עבודה לא רעה, והחביא את המכלולים הרגישים היטב.
הבעיה הכי בולטת היא דוד הפליטה, כפי שציינת כאן. אבל כמו שאמרו פה אז משיקולי עלות תועלת זה לא נראה לי סביר, וגם לא בטוח שזה אפשרי.
הייתי בסרט הזה, בדקתי, קניתי, ואני מרוצה -
אספיר!!! - כולל המגיני צד, זה חשוב והביצוע שלהם (של אספיר) , נקי ומדוייק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eyalzo
חבר קצין רכב סיפר לי שמיגן המון רכבים רגילים אצלו, ועדיין החבר'ה מפוצצים אגני שמן. המכה עוברת לגוף למרות ו/או בגלל המיגון.
כאשר יש מיגון, המכה עוברת לשלדה החסונה ולא ישירות למכלולים הרגישים. לא ברור לי על מה אותו קצין רכב דיבר, אבל עדיין ממליץ בתוקף למגן, שמא תנחת בטעות על סלע ותצטרך להתמודד עם הדילמה של איך להמשיך מהשטח בלי שמן מנוע/גיר, או איפה לתקן מרכב ודלת שנפגעו מסלע בלי מיגון סף. זה הרבה יותר יקר מהמיגון ...
להתראות בשטח,
נדב.
ישלי גראנד ויטארה קצר, הראשון בארץ...
המיגון שלי נעשה באספיר, מיגון מקצועי ביותר...הם עשו עבודה טובה מאוד
ממליץ בחום..!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Zuki-Land
אהלן רני
תתחדש על הGV .. לרסטה יש מיגונים טובים ומושקעים לגראנד ויטארה ובכלל..
ליאור zuki-land
מצטרף לממליץ הנ"ל מניסיוני הארוך -מעדיף את המיגונים של רסטה.
התקנתי לפני מספר שנים מיגון גחון + גיר + מגיני צד.
לא מצטער לרגע, ולדעתי מגיני צד (תוצרת עצמית) ספגו יותר מכות מכל דבר אחר.
אספיר היו הכי אנטיפטים, הכי יקרים, לא נחמדים וקשה לדבר איתם - אבל יש להם מוצרים טובים. אחרי שלא התייחסו אלי הרבה זמן, וכשכן התייחסו זה היה בהתנשאות וגם בזלזול החלטתי שאצלהם לא קונה גם אם יש להם מוצרים טובים.
הייתי ברסטה - מאד נחמדים, מקצועיים וגם עוזרים לקבל את ההחלטה ללא תשלום. לצערי אותה תקופה לא יכלו להתקין לי מה שרציתי.
גתוס - מדורגים באמצע מבחינת איכות ומחיר, נחמדים אבל לא תופרים לך פתרון. אם יש - יש, אם אין אז אין מה שלא נכון אצל רסטה. אצלהם התקנתי מיגון גחון.
אין לי מושג מה עם ארז - אבל שווה לבדוק אצלו, לדעתי ברמה גבוהה מאד.
זו כאמור דעתי בלבד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
udi500
אין לי מושג מה עם ארז - אבל שווה לבדוק אצלו, לדעתי ברמה גבוהה מאד. זו כאמור דעתי בלבד.
אין לי מושג מי זה ארז. איך מגיעים אליו?
שמעתי כבר הרבה דברים טובים על רסטה - אבל הם לא ממגנים את הדוד פליטה מאחורה, ובלי זה חבל לי על הזמן... האם יש ממש בטענתם שלא ניתן למגן דוד פליטה בגלל בעיות חום?
אגב, אספיר כן ממגנים דוד פליטה.
ארז - 050-3424210:
http://www.overland.co.il/contact.asp
שווה גם רק לדבר איתו ולקפוץ לקבל חוו"ד.
בן אדם 10.
ארז המדובר לא ענה לטלפונים שלו וגם לא לאימייל לכתובת שפורסמה באתר.
בסוף הלכתי על הפתרון המלא של אספיר דרך היבואן, עלה אפילו די זול יחסית (מי שרוצה להשוות מחירים מוזמן לפנות אליי אישית) ובינתיים עושה רושם מצויין. בטיול ראשון בשטח נשמעו שיפשופים לא אחת, אפשר להאשים את הרכב (נמוך) אבל כנראה שגם אני לא ממש יודע מה אני עושה.
על כל פנים לאוטו שלום, ואני מרוצה מאד מהעובדה שהתקנתי מיגון!
רן
תתחדש.
לדעתי אם אתה מתכוון להמשיך ולטיל, הגבהה היא דבר נחוץ כיוון הגרנד נמוך מטבעו. אצלי ההגבהה שינתה את אופי הטיולים.
איך היתה חווית השירות באספיר ?
ובכן כל התקנות המיגון נעשתה דרך היבואן כך שלא יצא לי להתעסק ישירות עם אספיר. בנוגע להגבהות, אני שוקל אך חושש מההשפעה על התנהגות הכביש של הרכב. בכלל, הגבהות זה חוקי??
ממליץ בחום על העבודה של אספיר. אם אומרים שאי אפשר להתאים שם מיגון סף אלא חיפוי (שהוא סוג של מיגון, פשוט מקשיח את הפח המקורי הרך) - אז זה כנראה נכון.
אסף.
מיגון לגרנד-ויטארה קצר חדש (2010) - עדכון ותהיות בקשר להגבהה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
udi500
תתחדש.
לדעתי אם אתה מתכוון להמשיך ולטיל, הגבהה היא דבר נחוץ כיוון הגרנד נמוך מטבעו. אצלי ההגבהה שינתה את אופי הטיולים.
בטיול השטח האחרון שעשיתי המיגון (הפלטה המרכזית) חטף מכה (או מספר מכות) וכתוצאה מכך התעקם קלות כלפי גחון הרכב. כיוון שמראש הפלטה מותקנת קרוב יחסית לצינור של אגזוז הפליטה התחילו נקישות מעצבנות כתוצאה מכך שצינור הפליטה "תופף" על החלק העליון של הפלטה,גם בנסיעה רגועה.
חשוב לי לצייין שלא "זימברתי" את הרכב באופן מיוחד, לא טיפסתי את מעלה "יש לי אשכים גדולים" ולא ירדתי מדרגות בולדר מטורפות. אפילו אין לי מושג איזו מכה גרמה לעיקום הזה...
אספיר החליפו את החלק שהתעקם במקום, וגבו את עלות החלק (200 ש"ח).
אז למה אני מספר את כל זה?
הגעתי למסקנה שאין מנוס מהגבהה - הרכב הזה פשוט נמוך מדי לטיולי שטח, אפילו קלים-בינוניים, בראש שקט.
ביררתי אצל אספיר, גתוס ורסטה - כולם מציעים לי להחליף את הקפיצים (ברביעית קינג ספרינגס או פדרס), פחות או יותר בעלות דומה. רסטה גם ציינו שאצטרך לעשות כיוון פרונט לאחר ההחלפה.
אז מצד אחד, כל ה-"גדולים" בתחום מציעים להחליף קפיצים בלבד. מצד שני, יש את השרשור הזה:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=29894
שעושה כל מיני דברים מוזרים שאני לא מבין ל-GV אבל דגם 2006. האם זה רלבנטי לדגם 2010 קצר?
תודה מראש,
רן
יש לך ויטרה 2010 ? קח בחשבון שההגבהה תפגע לך באחריות.