צריך רעיונות לשינוי חקיקה בישראל
בהמשך לשירשורי "הוצאת הקיטור" שהולכים ונפוצים כאן לאחרונה, אני מביא לפניכם אפשרות מעניינת.
זוגתי שתחיה, החלה לאחרונה ממש לכתוב טור נוסף בעיתון בו היא עובדת. טור זה עוסק בהצעות של קוראים לשינויי חקיקה בישראל.
קוראים שולחים לה את הצעותיהם ובמידה והיא רואה בהצעה עניין לציבור (כפי שהיא מכירה אותו), היא מעמתת את חברי הכנסת הרלוונטיים ואת שאר הגופים הנוגעים בדבר עם ההצעה.
את כל הגשפט הזה, היא מגישה ארוז יפה לקוראים.
אז אם כלום לא ישתנה בעקבות טור שכזה, שופר טוב לזעקת הציבור זה בטח כן!
המייל שלה הוא: [email protected]
חברים, קדימה , נסחו בקצרה את הרעיונות ושילחו אליה.
תגובה להודעה: צריך רעיונות לשינוי חקיקה בישראל
דרור לשילטון !!
:)
וברצינות ... רעיון יפה, איזה עיתון זה אם מותר ?
חוק נגד חקיקת חוקים נוספים.....
כבר היום יש הרבה יותר מידי
חברי הכנסת מנסים להציג עשיה דרך מספר החוקים שהם ממציאים....
איך זה בא לי טוב
אצלנו במדינה שיש בה המון ימי שמש ומחסור בכמעת כל מחצב טבעי
אין שום חוק בנושא ניצול אנרגיה השמש למשל
בכל בית חדש יש חובה לבנות דוד שמש לפני טופס 4 .
הישתתפות המדינה ביצירת גגות סולארים .
חוק בנושא מיים אפורים בבנינים חדשים .
בהמון הצלחה
אורי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eran4x4
חוק נגד חקיקת חוקים נוספים.....
כבר היום יש הרבה יותר מידי
חברי הכנסת מנסים להציג עשיה דרך מספר החוקים שהם ממציאים....
הוצאת לי את המילים מהמקלדת!
לפחות חוק שמגביל את מספר החוקים שניתן להעביר כל שנה למינימום.
הרמה המוסרית/ ערכית הירודה היא תולדה של (לא רק, אבל בעיקר) כמות אדירה של חוקים.
אתם רוצים שינוי???
אתם צרכים מהפכה בשביל שינוי עם כל הכבוד לכולם למעט נבחרי הציבור!!!
בכנסת בה רוצים "נבחרי הציבור" לחוקק חוק עוקף בג"ץ בשביל להגן על האחוריים השמנמנים שלהם מהעבירות בהן הם חשודים, יועץ משפטי לממשלה שנבחר באופן הזוי ומוחלף כלאחר יד אז איזה שינוי אתם רוצים??
יודעים מה דרור לשלטון אני מניח שלמרות שהוא (בלי לפגוע דרור) קצת קיצוני לטעמי בדברים מסוימים לפחות המניעים שלו טהורים ובשביל שינוי צריך קורטוב של דרור
הנה הצעת חוק מהפכנית:
כל חוק שחוקק אבל לא נאכף בכלל (או כמעט בכלל) במשך שנה, מבוטל לאלתר,
ויורד ממניין החוקים שאותו חבר כנסת יכול להציג כהישג.
אולי ככה יפסיקו לחוקק חוקים שסותמים "פרצות בחוקים" שחוקקו קודם אבל לא נאכפו כלל.
יש היום מספיק חוקים. אם רק היו אוכפים אותם, הכל היה הרבה יותר טוב.
הקטנת מספר חברי הכנסת ל 10
ממילא יש משמעת סיעתית
לחלופין : מפלגה שיש לה "מנהיג רוחני" יכולה לשלוח נציג בודד עם זכות הצבעה לכל יתר הנבחרים
אני אשתוק. שלא תגידו שאני קיצוני... אבל לבעיות קשות יש רק פתרונות דרסטיים, ומי שמנסה להתעלם מזה הוא תמים או טיפש או שניהם יחד.
כל הקשקשת הזו היא לריק. בשיטה הקיימת הרשויות לא סופרות את האזרחים, את דעותיהם ורצונותיהם ואת מה שיש להם להגיד.
כמו שאמר ג'ו (מעומק מבטחי סיר הבשר של טקסס) - לפני שיישפך פה דם והרבה, כלום לא יזוז.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני אשתוק. שלא תגידו שאני קיצוני... אבל לבעיות קשות יש רק פתרונות דרסטיים, ומי שמנסה להתעלם מזה הוא תמים או טיפש או שניהם יחד.
כל הקשקשת הזו היא לריק. בשיטה הקיימת הרשויות לא סופרות את האזרחים, את דעותיהם ורצונותיהם ואת מה שיש להם להגיד.
כמו שאמר ג'ו (מעומק מבטחי סיר הבשר של טקסס) - לפני שיישפך פה דם והרבה, כלום לא יזוז.
פתרונות דרסטיים מגיעים בעקבות תודעת ציבור .
הנה כאן יש הזדמנות " להגיע " לציבור , ואולי זה יוביל למהפכה המדוברת .
אנחנו לא צריכים לחפש להביא לחקיקה כזו או אחרת , אני צריכים לעורר את העם , והמדור הזה הוא התחלה טובה .
ד"א - אתה לא קיצוני אך בגלל שאחרים חושבים כך אני שותק :wink:
רק חוק אחד,אותו חוק שדוד בן גוריון נכשל ברגע האחרון ביסומו:
"הפרדת דת מהמדינה"
אי החלת החוק הזה הינה "אבי אבות הטומאה" "אסון לקיומו של העם היהודי" "האיום הגדול ביותר על קיומה של מדינת ישראל" "הפגיעה הגדולה ביותר בבטחון המדינה" "מעכב ההתפתחות מספר אחת בכלכלה" "האחריות האנושה לפגיעה בחינוך"
תבחרו מה אתם רוצים,כל עוד לא תופרד הדת מהמדינה כל השאר משול ל"הבל הבלים הכל הבל" (ותתפלאו זו גם הסיבה שהצמיגים שלכם לא כמו שאתם רוצים אותם)
דרור הראל(הרב שלי אוסר עליי לשים נשק בהצלב-תועבה)
תודה על התגובות.
אני מציע להעלות אותם בצורה מסודרת (הצגת הבעיה והצגת הפתרון) למייל המוזכר בפתיחת השרשור.
הנה עודד, קח לאשתך משהו שאותי אישית מרתיח, ומוכיח שכל מה שאני חושב על המשטרה זה ממש בעדינות.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3824031,00.html
עם שוטרים כאלה, מי צריך משטרה בכלל?
חוקים חדשים? תיקון חוקים קיימים? מישהו שומר על החוקים הקיימים ועלינו בכלל?
המשטרה שלנו רקובה סופית. אי אפשר לתקן. אז קודם כל - הדבר הראשון בסדר העדיפויות הלאומי, אפילו לפני גלעד שליט, זה לפרק את המשטרה. לפרק לאלתר, לפטר את כולם.
רק אחרי שוידאנו שכל חדלי האישים האלה כבר לא יכולים להזיק לנו יותר וחותמים בלישכה, להקים את המשטרה מחדש. לפי סטנדרטים חדשים, ולעשות את זה מהר, לפני שיהיה מאוחר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור הראל
רק חוק אחד,אותו חוק שדוד בן גוריון נכשל ברגע האחרון ביסומו:
"הפרדת דת מהמדינה"
אי החלת החוק הזה הינה "אבי אבות הטומאה" "אסון לקיומו של העם היהודי" "האיום הגדול ביותר על קיומה של מדינת ישראל" "הפגיעה הגדולה ביותר בבטחון המדינה" "מעכב ההתפתחות מספר אחת בכלכלה" "האחריות האנושה לפגיעה בחינוך"
תבחרו מה אתם רוצים,כל עוד לא תופרד הדת מהמדינה כל השאר משול ל"הבל הבלים הכל הבל" (ותתפלאו זו גם הסיבה שהצמיגים שלכם לא כמו שאתם רוצים אותם)
דרור הראל(הרב שלי אוסר עליי לשים נשק בהצלב-תועבה)
דרור.אני ממליץ למנהלי הפורום למחוק את השטויות שכתבת.תפנה אלי בפרטי,אשמח לשוחח איתך או עם כל אחד אחר בעניין.
במחשבה שניה,אולי התכוונת לכתוב ש "אי תיקון חוק השבות" גרם גורם ויגרום להפצת הארץ ב"אנטישמים" ולתופעות שהעלית...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הנה עודד, קח לאשתך משהו שאותי אישית מרתיח, ומוכיח שכל מה שאני חושב על המשטרה זה ממש בעדינות.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3824031,00.html
עם שוטרים כאלה, מי צריך משטרה בכלל?
חוקים חדשים? תיקון חוקים קיימים? מישהו שומר על החוקים הקיימים ועלינו בכלל?
המשטרה שלנו רקובה סופית. אי אפשר לתקן. אז קודם כל - הדבר הראשון בסדר העדיפויות הלאומי, אפילו לפני גלעד שליט, זה לפרק את המשטרה. לפרק לאלתר, לפטר את כולם.
רק אחרי שוידאנו שכל חדלי האישים האלה כבר לא יכולים להזיק לנו יותר וחותמים בלישכה, להקים את המשטרה מחדש. לפי סטנדרטים חדשים, ולעשות את זה מהר, לפני שיהיה מאוחר.
וואלאק,אתם דרור אחד אחד אתם.
אתה יודע מה כתב אחד מחכמי המשנה? על הרומאים או היוונים אני כבר לא זוכר.
"הוי מתפלל לשלומה של מלכות,שאלמלא מוראה,איש את רעהו,חיים בלעו".
אם המשטרה נסגרת,מומלץ מיד לרדת לבונקר ולא לצאת לרחוב...
מה אתה אומר.
שיסגרו, ואז נוכל אנחנו לטפל בגנבים....:twisted:
ועכשיו יש לך משטרה?......
כן, יש לי הרגשה שהסיפור הזה לא ממש מפריע לך. למה? תן לי לנחש - כי אלה ערבים. לא סתם ערבים, ערבים ממזרח ירושלים. ז'תומרת - פלשתינים. אז שילכו קיבינימט.
בטח גם במשטרע כל החכמולוגים - אלה שקוראים ואלה שכותבים, חשבו ככה, כשהתווכחו לאיזה מחוז זה שייך. שכחו שזה בתחום המוניציפלי של עיר הבירה של ישראל. שבית הספר הזה עירוני ועובדיו מקבלים משכורת מעיריית ירושלים, ושבזמן שהשוטרים מתקוטטים ביניהם למההאירוע הזה לא באחריותם אלא באחריות המחוז השכן, המטורף הזה עלול להתחיל לירות בבני הערובה שלו.
וזו לא פעם ראשונה. גם בפיגוע בישיבת מרכז הרב בירושלים, השוטרים עמדו בחוץ ולא עשו כלום, עד שלגמרי במקרה עבר איזה חייל שהבין מה קורה שם, נכנס פנימה, הרג את המחבל וסיים את האירוע.
אם מחר איזה מטורלל חמוש ישתלט על בית הספר של הילד שלך ויחזיק בו כבן ערובה, אתה באמת סומך על המשטרע הזו שלך שתעשה משהו?...
אתה תתקשר 100 בהסטריה, אבל אני מהמר שהאהבלה התורנית שיושבת ביומן ועונה לך תוך כדי שהיא עושה לעצמה ציפורניים, תאמץ את כל 24 ה-IQ השלמים שלה עד שייצא עשן ותתחיל לשחק איתך משחקי מילים... תתיש אותך עד שאתה תתייאש ותסגור את השפוף.
אני אף פעם לא סמכתי עליהם ולא התביישתי להגיד את זה. קראו לי קיצוני. אז קראו.
אבל הנה - אישור רשמי שמוכיח שכנראה צדקתי.
שמע, זה גוף כל כך רקוב ומתפורר, שעוד רגע הוא נושר ומתפוגג מעצמו. אז לפני שזה יקרה, אני באמת חושב שזו משימה לאומית לסגור בהדרגה, לפטר את כולם ולבנות מחדש לפי סטנדרטים אחרים וחדשים. תאמין לי, זה בנפשנו.
אדון ח.שמואל
אני מעריך מאד את רצונך לדבר איתי בפרטי על השטויות שאני כותב-אני מניח שרעיונותך ודעותיך הן דברי אלוהים חיים(מותר לכתוב אלוהים,או שלדעתך כדאי שאכתוב אלוקים?).ו
אל תחלק לי ציונים במטוטה ממך.הפרדת דת מהמדינה הינה ערך עליון בעיניי אתה יכול לחלוק עליי,אבל אני מציע שתשתמש בשפה נאותה לפחות כלפיי אנשים שאתה לא מכיר,לא אותם ולא את הרקע שלהם.
תכתוב אליי בפרטי ואני אסביר לך מה אני חושב על כל אלו שדתם מעבירה אותם על דעתם.
דרור הראל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מה אתה אומר.
שיסגרו, ואז נוכל אנחנו לטפל בגנבים....:twisted:
ועכשיו יש לך משטרה?......
כן, יש לי הרגשה שהסיפור הזה לא ממש מפריע לך. למה? תן לי לנחש - כי אלה ערבים. לא סתם ערבים, ערבים ממזרח ירושלים. ז'תומרת - פלשתינים. אז שילכו קיבינימט.
בטח גם במשטרע כל החכמולוגים - אלה שקוראים ואלה שכותבים, חשבו ככה, כשהתווכחו לאיזה מחוז זה שייך. שכחו שזה בתחום המוניציפלי של עיר הבירה של ישראל. שבית הספר הזה עירוני ועובדיו מקבלים משכורת מעיריית ירושלים, ושבזמן שהשוטרים מתקוטטים ביניהם למההאירוע הזה לא באחריותם אלא באחריות המחוז השכן, המטורף הזה עלול להתחיל לירות בבני הערובה שלו.
וזו לא פעם ראשונה. גם בפיגוע בישיבת מרכז הרב בירושלים, השוטרים עמדו בחוץ ולא עשו כלום, עד שלגמרי במקרה עבר איזה חייל שהבין מה קורה שם, נכנס פנימה, הרג את המחבל וסיים את האירוע.
אם מחר איזה מטורלל חמוש ישתלט על בית הספר של הילד שלך ויחזיק בו כבן ערובה, אתה באמת סומך על המשטרע הזו שלך שתעשה משהו?...
אתה תתקשר 100 בהסטריה, אבל אני מהמר שהאהבלה התורנית שיושבת ביומן ועונה לך תוך כדי שהיא עושה לעצמה ציפורניים, תאמץ את כל 24 ה-IQ השלמים שלה עד שייצא עשן ותתחיל לשחק איתך משחקי מילים... תתיש אותך עד שאתה תתייאש ותסגור את השפוף.
אני אף פעם לא סמכתי עליהם ולא התביישתי להגיד את זה. קראו לי קיצוני. אז קראו.
אבל הנה - אישור רשמי שמוכיח שכנראה צדקתי.
שמע, זה גוף כל כך רקוב ומתפורר, שעוד רגע הוא נושר ומתפוגג מעצמו. אז לפני שזה יקרה, אני באמת חושב שזו משימה לאומית לסגור בהדרגה, לפטר את כולם ולבנות מחדש לפי סטנדרטים אחרים וחדשים. תאמין לי, זה בנפשנו.
שמע ידידי.
כל המדינהמתפוררת.
הפוליטיקאים מושחתים.השופטים ממנים אחד את השני ומנותקים מהמציאות.המשטרה רקובה.
אני לא כותב סתם,אני באמת חושב כך.אבל בלי המשטרה,יהיה יותר גרוע..
אין פתרון פשוט,צריך מהפכה ולא בטוח שאח"כ יהיה טוב יותר,אז עדיף לשפר את הקיים.ע"ע רודי ג'וליאני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ח.שמואל
דרור.אני ממליץ למנהלי הפורום למחוק את השטויות שכתבת.תפנה אלי בפרטי,אשמח לשוחח איתך או עם כל אחד אחר בעניין.
במחשבה שניה,אולי התכוונת לכתוב ש "אי תיקון חוק השבות" גרם גורם ויגרום להפצת הארץ ב"אנטישמים" ולתופעות שהעלית...
למה למחוק?
מה הוא כבר אמר? את האמת?
הפרדה מוחלטת בין דת וממשלה היא קרן היסוד של מדינה דמוקרטית בריאה ושוקקת.
אני מבין שזה לא מתעכל אצלך כאדם דתי, אבל ראה מה קורה במדינות שמנוהלות או היו מנוהלות לפי דת.....כמעט כל השכנים שלך ככה. וזה לא משנה אם זה איסלם יהדות או נוצרות, התוצאה הסופית היא זהה.