ראשית, אני בעד. שלא יהיו שום אי הבנות בנושא, לטעמי האישי התהליך, העבודה והתוצאה מצדיקים עצמם מעל ומעבר.
סוף כל סוף מישהו מבין אותי. כעת כשזה ברור, אני אתן את דעתי האישית לגבי חלק מהנושאים שהועלו. ההנחה שלי היא שאתה מדבר על צמיג 32' צר, הווה אומר 235/85/16.
בפנטזיה שלי אני דווקא רואה את הסמו שלי משנה צורה לדיפנדר 70, עם צמיג כזה:
http://www.expeditionexchange.com/michelin/DCP_1154.jpg
לדעתי המישלין באותו רוחב כמו המקור (205).
.................
בלימה: כדאי להכניס הידרובוסט. שים הגה כוח וחבר את המערכות במקביל. הבלמים המקוריים כן עוצרים את הרכב גם עם 32, גם בירידות ארוכות, אבל בשום שלב לא עשיתי בדיקת FADE מסודרת לרכב ולכן אינני ממליץ על השארת מערכת הבלימה המקורית. לא לשחק עם זה.
אם אתה הולך על שינוי כזה, אתה לא תפסיק לבלות מתחת לרכב. אתה תמיד צריך לבדוק את המצב של המכלולים, תמיד להיות עם אצבע על הדופק. אני חושב שזו אחריות אישית מינימאלית להיכנס מתחת לאוטו פעם בשבוע ולבדוק את מערכות ההיגוי, מצב המיסבים (נענוע גלגל), לחפש סדקים וכו'. זה לוקח 10 דקות או פחות וזה המינימום האחראי לעשות לרכב עם שינויים כאלו.
(גם היום אני ככה..)
המרכב שלך יסבול ממערכת מתלים עם מהלך מתלה גדול. סדקים באזור השמשה בקדמית, שהם מחלה מוכרת של סמוראי ממילא, הופכים להיות סטנדרט – כל הצלבה גדולה ויש סדק. לא נורא, אבל צריך להבין שבלי חיזוק שלדה זה לא יפסיק לקרות.
(אני לא מתכנן בתור התחלה לגעת במערכת המתלים יותר מסט קפיצים בולמים, השתעשעתי יותר עם המחשבה של קיצוץ הבתי גלגל והלבשת כנפונים מנופחים כמו שהיו לקומבינה)
http://www.youtube.com/watch?v=FiyCRI3AGMQ&feature=related
אגב, אתה מצליח לזהות איזו מידת גלגל יש על הרכב?
ניהוג: מראש סמוראי הוא רכב לא נעים לנהיגה. עם צמיגים 32 ומערכת מתלים נורמאלית הוא יהפוך להיות הרבה יותר נוח, אבל הרבה פחות נהיג.
(למה?)כמות הריכוז שתידרש להפעיל בנהיגה תעלה כי הרכב ישייט יותר
(למה?) כי אתה רוצה לשמור יותר מרחק, כי אתה צריך לתכנן נסיעה עוד 100-200 מטר קדימה יותר ממה שאתה מתכנן היום. בסוף זה מה ששבר אותי, אבל אני נסעתי ברכב כל יום 60-70 ק"מ בעליות וירידות.
יחסי ההעברה: לדעתי שים בטרנספר, סגור עניין. לדעתי לא כדאי להוריד יחסי העברה בסרנים אלא אם אתה מחליף סרנים. לי הייתה הפחתה מינימאלית ל-3.9 כי קיבלתי חינם, אצלך הרכב מגיע ככה. ההפחתה מחלישה את הקורונה והפיניון וממילא היא לא כל כך משמעותית. המהירות הסופית היא לא שיקול, אפשר להיכנס לנושא של איך בוחרים יחסי העברה כדי להתאים למהירות רכב בשרשור אחר, ל-100 אתה תגיע וגם ל-110 בלי לקרוע את הרכב.
הכי חשוב זה למה. יש רק סיבה אחת שמצדיקה את זה, לדעתי, והיא כי אתה רוצה לעבור את התהליך. מכל בחינה הגיונית עדיף לך לקנות רכב אחר שעונה לדרישותיך, אלא אם הדרישות שלך כוללות תהליך ואז... נו... ברוך הבא למועדון האידיוטים עם החיוך הנצחי.