-
פגוש קדמי -תכנון
אני מתחיל לתכנן פגוש צינורות קדמי :D . אני לא מוצא באתר שום פירוט או תיעוד של בניה של פגוש צינורות לסמוראי חוץ מתמונה של הפגוש של נקסוס :shock: ... (אגב הייתי שמח לפירוט התכנון והבניה של הפגוש שלך, למרות שהכיוון שלי טיפה שונה)
בקיצור - אשמח לפירוט על סוג החומר והעובי של הצינורות שכדאי להשתמש בהם, וכל עצה אחרת בנושא (נקודות חיבור, נקודות תורפה, בעיות בטיחות, הגבלות חוקיות כו'..)
(הכיוון הכללי לבסיס הפגוש הוא שני צינורות רוחב מקבילים שביניהם רווח כגובה פנסי האיתות).
(אין כוונה להוסיף כננת).
-
אני כנראה אבנה לי פגוש חדש (הרביעי בסדרה...) בקרוב, אז אני אעלה שרטוטים וכד'.
העקרונות המנחים שלפיהם אתה צריך לבנות לפי הדרישות שלך הם כאלו, לדעתי:
1. מינימום פגיעה בזוית גישה.
2. נק' ריתום חזקות וטובות.
3. הגנה לאיתותים.
4. מינימום משקל, מקסימום חוזק.
זה אומר שלדעתי אתה צריך להתחבר בהמשך ישיר לקורות השלדה (יש שם 4 חורים בכל צד שרק מחכים לזה), משם להוציא 2 נק' גרירה בעובי 8 מ"מ (יש כאלו לקנות מוכנות ב8 ש"ח האחת) ועל בסיס היציאה מהשלדה לחבר את הצינורות שלך. אין סיבה לעשות את הצינורות בעובי שעולה על 2 מ"מ. קוטר הצינורות יהיה בין 1.5 ל1.25 צול. בין הצינורות אתה צריך חיזוק בקצוות, אותו אתה יכול לקבל מהתושבות לאיתותים.
לדעתי זה ייצא לך מכוער נורא. ראיתי כבר כאלו, הם אף פעם לא יפים. תבקש יפה מסוזי שיעלה תמונות של שלו, זה כבר לא רע בכלל.
http://www.puresuzuki.com/SS3150fs.jpg
-
כן, בתמונה הזאת זה באמת לא יפה, אך זה הכיוון הכללי - ללא המגן גריל - בתוספת כמה שיפורי קוסמטיקה אני מקווה להגיע למראה קצת שונה ובשאיפה יותר יפה... אך הבסיס הוא שני צינורות רוחב.
ארבעת החורים לברגים שציינת - האם אתה מתכוון לנקודות החיבור של הפגוש המקורי?
ולסיום - סוזי.. קיבלת מחמאה מנקסוס :wink: אשמח לראות תמונה. (אגב, סוזי, לא שכחתי את ההענות שלך - אני עולה אליך בקרוב...)
מה לגבי הגבלות חוק? יש?
-
אם אתה מתכוון לגרור ממנו, אסור לך להתחבר לנק' המקוריות. ממש לא לאלו כוונתי. תוריד את הפגוש ותסתכל על קורות האורך של השאסי, אתה תראה.
אתה כן יכול לבנות פגוש שיתבסס על הנק' המקוריות, אבל אז אתה חייב לבנות מתקון נפרד לנק' הריתום.
החוק דורש כל מיני דברים. מעשית, כל הבניות שאני ראיתי עד היום עוברות טסט בלי בעיה.
-
עצה שלי:
אם אתה כבר מיצר פגוש, שיהיה עם הכנה לכננת. להזיק זה לא מזיק, עד שהכננת תבוא יהיה לך מעמד לגזיה וביסקוויטים.
-
מממ... מעמד לביסקויטים.. מעניין... אתה מתכוון לפתי-בר רגילים או שזה צריך גם לסחוב ביסקויטים משופרים- oreo ועוגיות אחרות..? וברצינות - קראתי כאן על תושבות לכננת - נשלפות, פנימיות, חיצוניות שדורשות חיזוקי מתלים וכו' . קצת בילבל אותי כיוון שלא תיכננתי להוסיף כננת ואני לא ממוקד לגבי הדרישות שלי, ובכל זאת יש משהו במה שאתה אומר.. בא נצא מנקודת הנחה שאני רוצה לבנות את הפגוש עם ההכנה הבסיסית ביותר לכננת - מגש חיצוני קבוע - למה המגש מעוגן? רק לפגוש?! או שהוא צריך להיות מעוגן באופן עצמאי וישיר למוטות השלדה? האם הוספת כננת בעתיד תחייב שינוי בעלים ובבולמים?
ביסקויטים... ואני חשבתי להתקין שם כסא לגנן קמ"ט.. :wink:
-
הגנן שלי עף מהכסא והתגלגל עד למטה הודות לנהג מוכשר ביותר.
אגב הפגוש צינורות עם המגן חזירים היה בסדר דווקא לא פלצני במיוחד רק צריך להוריד את המגן המכוער.
לדעתי תן למסגר עבודה כזו ,לך ייצא מכוער יותר (בלי להעליב ) ולא נראה לי שההפרש מחירים הוא קריטי, ראית איך הסתבכנו עם המדרגות צד...
-
היי עידן, כנראה אתה צודק, אבל בכל זאת שווה לנסות.. מקסימום תראה אותי ככה - :shock: ואז אני אפרנס מסגר.. או את נקסוס :wink: ..
-
נמרוד, אל תתיחס לשאלות שלי על הכננת- מצאתי שרשור על הנושא. תודה.
-
הי בועז
אתה מוזמן לקפוץ לראות את החיבורים אצלי (אני אשתדל להעלות תמונות של החיבורים מחר)
הטמבון מכוער רצח אבל עושה את העבודה-הוכיח את עצמו גם בחילוץ וגם בפגיעה בגדר(לא אני המוכשר!)
ולגבי המיגון למיכל דלק-לא שכחתי :oops:
http://imgsrv.pic4u.co.il/b1a3d1277f...3e0020000.aspx
http://imgsrv.pic4u.co.il/b1a3d18345fc4026964ef0bff75d4f40020000.a spx[/img]
-
-
בועז
אם מישהו צריך לבנות את הפגוש חוץ ממך אז שזה יהיה רק נקסוס
כמה שהוא דביל :P ככה הוא מוכשר :wink:
אמנם אני לימדתי אותו לרתך בup אבל מאז הוא השתפר :P והכי גרוע זה שהוא נשמה טובה וככזה הוא ישקיע את נשמתו במוצר אז או לבד או הדביל :P
-
הייתי מעתיק בקווים כלליים את זה , שמו פה דגש על כמעט הכל ...
http://uploaded.fresh.co.il/2004/10/23/640501.jpg
-
זוכה מקום ראשון בתחרות הפגוש המכוער בעולם. :lol:
-
בונא עכשיו שמתי לב , השמשה שלו מפרספקט!!!(והיא שבורה!) :shock:
יותר עני ממני , ועוד בחו"ל! :?
-
מבחינת החוק....
אין חוק לגבי פגושים.
אמור להחזיק מעמד עד ל 2 טון ( לגבי הסמוראי ) לטענתו של בוחן הטכניון ששאלתי כשבניתי את שלי.
תקשיב לנימרוד , הוא צודק ( שוב ... )
-
tayrie, עם רמת הריתוך שלי יכול להיות שהפגוש יהיה די דומה... טוב שהתמונה כאן, כשאני אסיים אני אכניס תמונה ונשווה..
גיא, למה אתה אתה מתכוון ב- "להחזיק מעמד עד שני טון"? ואיך אני בוחן את זה בתהליך הבניה? איך הוא בוחן את זה ?!(סתם לידע כללי..)
-
אני חושב שגיא מתכוון שהוא יעמוד בקריסה של עד 2 טון, דהיינו כל מכה עד 2 טון הוא יספוג ולא הרכב. מה נקרא "כן, בטח". הדרך היחידה שלך לעשות כזה דבר (במסגרת ההגיון) היא להתחבר לאותן נקודות שהפגוש המקורי מחובר אליהן, ואליהן בלבד.
יש אי אלו מגבלות חוקיות, אבל הם אפורות מאוד. יש דרישה חוקית שהפגוש יכסה את כל קדמת הרכב, אבל מסתובבים הרבה רכבים (סיקס עם פגוש חתוך, לדוגמה) שלא עומדים בדרישה ובכ"ז אין להם בעיה עם זה.
הדרישה האחת שמאוד, אבל מאוד רלוונטית אליך היא שאם יש כננת היא לא תבלוט מהרכב. זה אומר שהצינור הקדמי חייב להיות בקו שלה או קדימה יותר.
לגבי נושא הכננת, אני עם נמרוד. רעיון טוב. תבנה מגש כבר היום, יש מספיק דרכים לעשות זאת ללא פגיעה בזוית הגישה שלך.
-
-
עוד אחת , סתם כי היא יפה לדעתי ( ויש כננת .. זה שייך )
http://www.jeeptrip.com/albums/6ia5s3iq.jpg