4 קבצים מצורפים
ARB התפרקה לחתיכות ולא בפעם הראשונה
היי אתמול יצאתי לאימון עם הרכב לקראת ליגת העבירות בקיצור לא לחצתי את הרכב חזק !
כי יש אימון בשבת לאחר זמן קצר הסרן האחורי נישאר נעול ולא השתחרר בבדיקה היום פורק הסרן והפינים של הסטליטים שבורים ועוד כמה דברים .
בבדיקה כמה עולים החלפים לתיקון העלתה שזה עולה מעל 2500 ש"ח + מע"מ לא כולל עבודה שאני מרכיב לבד ובנוסף איין את החלפים בארץ!
ממתין לקבלת החלטות לגבי תיקון הסרן .
כרגע אני חושב לא לתקן את הנעילה
1 גם בגלל בעיית זמינות חלפים
2 גם בגלל שזו לא הנעילה הפעם הראשונה שאני רואה את אותה תוצאה ב ARB
3 עלות מוגזמת של חלפים
קבלו תמונות של השברים
בקיצור דיכאון
תגובה: ARB התפרקה לחתיכות ולא בפעם הראשונה
איזה סרן?
איזה צמיגים?
כוח מנוע?
דנה 44
צמיג 33
רכב במשקל 1200 קילו
420 HP
אני חושב שהנעילות של ARB הוכיחו את עצמן כחזקות ואמינות במשך הרבה שנים.
וזה ברור שהרכב שלך רחוק מלהיות סטנדרטי או רק "משופר". - אפילו עם משקל עצמי נמוך עד חשוד :p
סתם סקרנות - באיזה שמן אתה משתמש?
ARB אורגינל ? (לא זיוף ולא חיקוי ? )
האם אתה חייב נעילה נשלטת ? אם לא, אז תנסה נעילה של דטריוט. או,
תתקין את הבולסטר (הרי אתה מתקין רשמי שלהם) ותוכל לעדכן אותנו לעמידות הנעילה.
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר דורון
אני חושב שהנעילות של ARB הוכיחו את עצמן כחזקות ואמינות במשך הרבה שנים.
וזה ברור שהרכב שלך רחוק מלהיות סטנדרטי או רק "משופר". - אפילו עם משקל עצמי נמוך עד חשוד :p
סתם סקרנות - באיזה שמן אתה משתמש?
גם מצטרף למה ששחר כתב,
וגם מוסיף -
כל כך הרבה כח, לרכב שבעיקר מטייל/מתחרה -
למה לא לשים spool או פשוט נעילת זיקה?
חברים גם אצל לקוחות שלי עם סופה סטנדרט עם צמיג 33 בנעילות ARB היו שברים זהים וגם בנעילה הקדמית שלי נגזרו בעבר הברגים של הנעילה
ולגבי בולסטר אחרי התקנה של מספר רב של נעילות בעיקר אצל נהגים בעלי רגל ימנית כבדה לא ניגרם שום נזק עד היום .
מה ששונה בנעילות ARB אורגינל שנשברו כבר כמה ולא רק אצלי בגיפ !
ולכן לאחר מחשבה הוחלט להרכיב מוצר שעדיין לא כשל תחת לחץ פיזי מתון אצלנו בסדנה ולהרכיב נעילה של בולסטר !
מה גם שהספק והיצרן של נעילות בולסטר נותן אחריות שנתיים על המוצר !
בקיצור שי אני ממתין מחר לנעילה חדשה :)
היי יריב,
קודם כל אני שמח לשמוע שלא קרה לך שום דבר חלילה כאשר הנעילה כשלה.
אני מניח שייתכן ואם היה קורה המקרה בתנאים אחרים היה הדבר יכול להוביל לתוצאות אחרות פחות סימפטיות.
השאלות שלי 1. האם ARB לא נותנים אחריות ? ואם כן לכמה זמן ?
2. אני יכול להבין מדוע מתקינים נעילה נשלטת בסרן קדמי, אבל למה להתקין נעילה נשלטת בסרן האחורי ?
בסרן האחורי הנעילה כמעט ולא מורגשת ורק נותנת תחושה של תוספת כוח (שלא בדומה לסרן הקדמי בו יש השפעה משמעותית על ההיגוי)
כאשר אני שומע על אנשים שמתקינים נעילות נשלטות בסרנים אחוריים אני תמיד שואל עצמי למה אדם ישים פי 2 כסף רק בשביל
האפשרות לשליטה או השם (ARB) ?? (בלי כמובן מצבי קיצון שנותנים כדוגמאות)
למה נעילה איכותית כמו פאוורטרקס נו סליפ לא מספיקה ?
אשמח לתשובה מקצועית
ARB לא נותנים אחריות דקה על שבר האחריות רק עם יש פגם בנעילה = איין אחריות
נעילה נשלטת בסרן האחורי כי איין צורך שהרכב היה נעול כל הזמן
ובמידה ואני שם קבועה אז אצלי ברכב רק דיטרוייט = נכון להיום הנעילה החזקה מכאני מכולם
הסגנון שלך מזלזל באינטלגנציה של חברי האתר.
אתה מנסה לפרסם יבואן אחד על חשבון השני.
ARB הוכיחו את איכותם לאורך שנים ארוכות, ונחשבים מובילים בתחומם בכל העולם. גם הם כמובן לא חפים מתקלות.
אין לי שום דבר נגד בולסטר, שי פלג בחור נהדר ואתה גורם לו נזק עם הסגנון שלך.
אני בטוח אחשוב פעמיים לפני שאקנה נעילה של בולסטר, וגם אם אקנה ואתקין אז לא אצלך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יריב קלר ברוך
חברים גם אצל לקוחות שלי עם סופה סטנדרט עם צמיג 33 בנעילות ARB היו שברים זהים וגם בנעילה הקדמית שלי נגזרו בעבר הברגים של הנעילה
ולגבי בולסטר אחרי התקנה של מספר רב של נעילות בעיקר אצל נהגים בעלי רגל ימנית כבדה לא ניגרם שום נזק עד היום .
מה ששונה בנעילות ARB אורגינל שנשברו כבר כמה ולא רק אצלי בגיפ !
ולכן לאחר מחשבה הוחלט להרכיב מוצר שעדיין לא כשל תחת לחץ פיזי מתון אצלנו בסדנה ולהרכיב נעילה של בולסטר !
מה גם שהספק והיצרן של נעילות בולסטר נותן אחריות שנתיים על המוצר !
בקיצור שי אני ממתין מחר לנעילה חדשה :)
2 קבצים מצורפים
***הערת מערכת: אין צורך לצעוק (אותיות גדולות, הדגשה, סימני קריאה)
ניר הנכבד וחברי האתר אצלי ברכב הורכב לפני שנתיים שתי נעילות ARB לדנה 44 מתוך אמונה שאלו הנעילות הטובות שיש ורצון לקבל שקט נפשי!
אני לא רציתי שישברו לי הנעילות ולכן רכשתי ARB מוצר שאותי באופן אישי אכזב פעמיים !
אני קודם כל בן אדם וגיפאי ובסוף הרשימה בעל סדנה כשאני רוכש מוצר כאדם אני רוצה אמינות אחריות וזמינות חלפים ועוד משהו חשוב שרות!
אני פתחתי את השרשור עקב זה שאצלי ברכב נשברו שתי הנעילות בראשונה הברגים שנועלים את הקייס וזה לאחר חצי שנה ובשני ראיתם מה נישבר .
למרות הכול רציתי לתקן את הנעילה אבל איין חלפים בארץ ויש אימון בשבת והמחיר גם לא הגיוני 2500 ש"ח + מע"מ
לא היה ברור לי שאני ירכיב נעילה של בולסטר אבל בשקלול מהיר שרות ואחריות ומחיר = מוצר מנצח מבחינתי כי עבודה לא עולה לי ויש לי אחריות של שנתיים על המוצר גם על שבר!
העובדה שלא נישברה נעילת בולסטיר בסדנה מחזקת את הבחירה למרות שהורכבו רבות .
אבל 4 נעילות ARB שבורות 2 דנה 44 2 דנה 30 נותנת תחושה של גם מוצר מצוין יכול להישבר .
אבל עם המוצר מצוין למה איין אחריות או חלפים במחיר סביר !
לידע כללי עם היה נעילה של דיטרוייט זמינה עם אחריות במחיר זהה סביר שבסרן האחורי ההיתי מרכיב דיטרוייט !
לסיכום אני מקווה שהדברים הובהרו ואני שמח ובטוח שבחרתי נכון כי שנמסרה לי הנעילה ע"י שי נאמר לי ניראה בשבת באימון לליגה איך הנעילה עובדת תחת לחץ וכן יש לי אחריות לשנתיים גם על שבר !
שי תודה על השרות המהיר
לי אישית אין בעיה לשמוע מבעל סדנה המלצה אשר גובתה בעובדות, לגבי מוצר כל שהוא. לגבי המוצר, לי היתה נעילת ARB שעבדה מעולה, אני כן יודע שהיו בעיות איתה לאחר תקופה כולל בעיות זמינות חלפים לבחור שקנה ממני את הרכב עם הנעילה. זו לא פעם ראשונה שחיקוי של מוצר עולה על המקור, אני לא יודע אם זה המקרה אבל זה יתכן. בנוסף, לפי מה שאני שומע כאן לפחות, היבואן של בולסטר הרבה יותר מחובר לעולם רכבי השטח והשיפורים מאשר היבואן של ARB שלא ממש שם עלינו כי יש לו עסקים אחרים. לגבי היתרונות של התקנה נשלטת מאחור, היו על זה הרבה דיונים פה בפורום והרבה דעות (כמספר היהודים פה...), לי אישית היתה נעילת no slip על סופה ארוכה, והחלפתי אותה ל ARB כי הנעילה הפריעה לי בנסיעה בכביש, אני יודע שיש כאלה שזה לא מפריע להם, אבל אי אפשר להגיד משפט כמו "כאשר אני שומע על אנשים שמתקינים נעילות נשלטות בסרנים אחוריים אני תמיד שואל עצמי למה אדם ישים פי 2 כסף רק בשביל
האפשרות לשליטה או השם (ARB) ?? ", זה פשוט לא נכון.
הבעיה היחידה של ARB בארץ ישראל היא הדילר שלה (היבואן) שלא רואה ממטר אף אחד בכל הקשור לנעילות האלו, האחריות עליהן, ובעיקר מחזיק בשירות לקוחות מתחת לכל ביקורת עד לא קיים כלל. אותו יבואן לאט לאט הורס את השם של ARB בשוק בארץ, במיוחד בשנתיים האחרונות שיש שחקן חדש בשוק (בולסטר) שמלווה את המוצר ועומד מאחוריו בכל הקשור לאחריות ותמיכה טכנית.
אני יותר מבטוח שעם יבואן ראוי, או בכל ארץ אחרת עם יבואן שמכבד את עצמו, בעיות כאלו היו זוכות לטיפול מידי לשביעות רצונו של הלקוח עם ובלי קשר לעובדה שמדובר בחברת ARB.
באשר לבולסטר ובלי להכנס לעניין המוצר שהוכיח או לא הוכיח את עצמו, על דבר אחד אי אפשר להתווכח והוא שירות הלקוחות המצויין שלהם ומתן מענה לבעיות במוצר (אם יש) בצורה מיידית.
דובר כאן על השירות של היבואן של ARB.
אם אני לא טועה, ARB זה גם הבית של אולדמן... וגם אותו יבואן...
גם במוצרים ההם השירות לא שונה!
חבל.
לא נכנס לויכוח של מה יותר טוב מבין 2 החברות. האמת- אין לי גם מושג -קטונטי. ולמען ההגינות- אצלי מותקנות ARB ומעולם לא נזקקתי לשרותיהם- מעשית או רק לקבלת מידע טלפוני. כך שאין בדברים הר"מ העדפה למי מבין שתיהן.
כן רציתי לומר משהו על השרות של בולסטר בנושא קבלת מידע.
היום צילצלתי לבולסטר בעניין רכישת מקרר לרכב,דיברתי עם שולי,שוחחנו כמה דקות. לא הרגשתי בשיחה שום קטע של חוסר סבלנות , [ואני יודע לשאול]שיחה נינוחה ואדיבה ,הוצפתי במידע שלא התעניינתי לגביו כלל. כולל סיכום דברים ב- ה"פ . זה לא אומר שאני עדיין ארכוש את המקרר, נראה עוד,תלוי בסעיף תקציבי.
אני גם לא צוציק כבר ויודע שהספק תמיד רוצה למכור ויעשה הכל למטרה זו, בכל אופן - בולסטר השאירו לי את ההרגשה הטובה מאד.
וכמובן שאין לי שום קשר אליהם.
סתם ככה מהסתכלות בין התגובות
ראיתי שהנעילה אצל יריב הותקנה בדנה 44 שלפי ניחוש זה סרן קידמי לא?
(לא מאמין שסרן 44 עם צמיגים 33 ו420 HP ישרוד מאחורה) או שאני טועה...
אני עם דנה 44 קדימה אחורה אבל הרכב קל מאוד והמכלולים שורדים +-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יעקב נירלט
הסגנון שלך מזלזל באינטלגנציה של חברי האתר.
אתה מנסה לפרסם יבואן אחד על חשבון השני.
ARB הוכיחו את איכותם לאורך שנים ארוכות, ונחשבים מובילים בתחומם בכל העולם. גם הם כמובן לא חפים מתקלות.
אין לי שום דבר נגד בולסטר, שי פלג בחור נהדר ואתה גורם לו נזק עם הסגנון שלך.
אני בטוח אחשוב פעמיים לפני שאקנה נעילה של בולסטר, וגם אם אקנה ואתקין אז לא אצלך.
מסכים איתך בהחלט!!!
לנעילות ARB יש את המוניטין בכל העולם, לא רק כאן בארץ ולא רק אצל מתקין זה או אחר.
הנסיון עם נעילות בולסטר הוא כנראה טוב בארצינו , עדין לא מספיק לרכוש אמון ודרוש עוד זמן רב לנסיון.
בודאי כשמדובר במוצר סיני לא זול בהרבה מ"המותג בעל המוניטין."
אין ספק ששי פלג מוסיף הרבה קרדיט לנעילות בולסטר, לא בטוח שזה בגלל איכות המוצר (לי ברור לפחות שיש פה איכות של יבואן - שי פלג).
האם יתכן שההתקנה של הנעילות ARB שנשברו לא היתה טובה? לא, לא, בודאי שלא, הרי מדובר במתקין מוכר, בעל מוניטין. כלל לא בא בחשבון.......
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יריב קלר ברוך
***הערת מערכת: אין צורך לצעוק (אותיות גדולות, הדגשה, סימני קריאה)
ניר הנכבד וחברי האתר אצלי ברכב הורכב לפני שנתיים שתי נעילות ARB לדנה 44 מתוך אמונה שאלו הנעילות הטובות שיש ורצון לקבל שקט נפשי!
אני לא רציתי שישברו לי הנעילות ולכן רכשתי ARB מוצר שאותי באופן אישי אכזב פעמיים !
אני קודם כל בן אדם וגיפאי ובסוף הרשימה בעל סדנה כשאני רוכש מוצר כאדם אני רוצה אמינות אחריות וזמינות חלפים ועוד משהו חשוב שרות!
אני פתחתי את השרשור עקב זה שאצלי ברכב נשברו שתי הנעילות בראשונה הברגים שנועלים את הקייס וזה לאחר חצי שנה ובשני ראיתם מה נישבר .
למרות הכול רציתי לתקן את הנעילה אבל איין חלפים בארץ ויש אימון בשבת והמחיר גם לא הגיוני 2500 ש"ח + מע"מ
לא היה ברור לי שאני ירכיב נעילה של בולסטר אבל בשקלול מהיר שרות ואחריות ומחיר = מוצר מנצח מבחינתי כי עבודה לא עולה לי ויש לי אחריות של שנתיים על המוצר גם על שבר!
העובדה שלא נישברה נעילת בולסטיר בסדנה מחזקת את הבחירה למרות שהורכבו רבות .
אבל 4 נעילות ARB שבורות 2 דנה 44 2 דנה 30 נותנת תחושה של גם מוצר מצוין יכול להישבר .
אבל עם המוצר מצוין למה איין אחריות או חלפים במחיר סביר !
לידע כללי עם היה נעילה של דיטרוייט זמינה עם אחריות במחיר זהה סביר שבסרן האחורי ההיתי מרכיב דיטרוייט !
לסיכום אני מקווה שהדברים הובהרו ואני שמח ובטוח שבחרתי נכון כי שנמסרה לי הנעילה ע"י שי נאמר לי ניראה בשבת באימון לליגה איך הנעילה עובדת תחת לחץ וכן יש לי אחריות לשנתיים גם על שבר !
שי תודה על השרות המהיר
מענין -נעילות ARB רצות בארץ שנים רבות ורובם מרוצים עד מרוצים מאוד. עד שקם יריב רבנו ונותן בנו חוכמה ,ומסביר שאם לנו אין בעיות זה לא סימן שהנעילה טובה אלה זה ענין של מזל
כי אצלו עובדה הכל נשבר
השאלה העקרית הנשאלת למה רק אצלו יש כל כך הרבה שבר???
על פי עשרות סירטונים של מפלצות עבירות בארה"ב , ה- 420 סוסים שיש אצל יריב לא נחשבים לקצה היכולת של הנעילה בעולם הגדול . מסתבר שהנעילה כן אמורה להחזיק איזה רמת התעללות מסויימת , בוידאו של ARB הם מראים את ההבדל בינהם לבין חיקויי סיני זהה לחלוטין ושם הם מביאים את הנעילה לרמת שבר על מיתקן עומסים , שמנחית על מכלולי הנעילה טונות של פיתולים וכוחות צידיים , והם מתרברבים שהנעילה שלהם חזקה עד בלי דיי ! , העיניין הוא שבהרבה אתרים בחו"ל כמו "הפירטים" וכמו JEEPFOURM , בהם הרבה חברה מתלוננים על הרבה תקלות בנעילות כמו איבוד אוויר , על שמן מתפס לקומפרסור , על גומיות אטימה שלא עושות את העבודה ועוד ועוד .
כשהם פונים לחברת ARB או לנציגים מטעמם ,הם מקבלים תשובות סתומות שאין בהם שום תחושת פיתרון או הבנת הבעייה , לאורך שרשורים שלמים יש תחושה שהאנשים פשוט מיואשים ברמה שלא ניתן להתעלם ממנה , אבל שם לפחות תמיד יש נציג מהחברה שמנסה להרגיע וכל הזמן מבטיח ש-ARB בדרך לפיתרון המיוחל , של כמה בעיות כרוניות בנעילה "הטובה בעולם" . מה שאני מנסה להגיד זה שאין בעיה שבמוצר מסויים יהיו תקלות, זה מובן ומקובל כשזה ברמת הסבירות , על אחת כמה וכמה כאשר מדובר על נעילות שעובדות תחת רגל כבדה והרבה סוסים מתפרצים , אממה אני כלקוח רוצה חלפים זמינים , אוזן קשבת , ולא לקחת משכנתא על חתיכת פלסטיק שנשברה לי ואני צריך לשלם עליה מאות שקלים .(לדעתי זו כוונתו של המשורר ) מקווה שהיבואן יתייחס לנאמר לעיל