שלום לכולם וצהריים טובים,
אתחיל בזה שאגיד מראש שקראתי המון בחודשים האחרוניםלגבי מספר רכבי שטח ופרטיים ולמדתי מהם המון - אין לי בעיה להודות שהידע הטכני שליבתחום הרכב היה דל מאוד והיום הוא דל פחות.
בחודשים האחרונים התחלתי לחסוך כסף והחלטתי לרכוש לעצמי רכב שטח של מתחילםעם טיפה פוזה וגובה (מתנת יום הולדת 30). הרכבים שהתלבטתי לגביהם היו מרצדס ML ואיסוזו טרופרבעד ונגד קראתי המון דעות חלוקות לשני הרכבים עם מפרט משתנה - נסיעה מצופה שנתית בערך -10K.
רציתי את דעתכם לגבי רכב מרצדס שמצאתי אחרי סריקה ארוכה מדגם ml500 2002 בלוי יצחק יוני 2012 הוא היה 93 אלףובמחירון יד2 הוא 79 אלף - לא זול בכלל (וזה עוד ללא תיקונים ואחזקה). המוכר ביקש בהתחלה 80 אלף והשבוע הוריד ל65 - אז הלכתי לראות את הרכב, מבפנים הוא נראה בסדר גמור - העור צריך ניקוי ומבחוץ יש כמה שריטות ופגוש אחורי דפוק - נשמע טוב, אמרו לי שהדבר היחיד הוא שניתן לראות בבדיקה את הבלאי של האוטו בכל זאת 10 שנים (אגב 135 אלף ק"מ יד 4)
כשקיבלתי את דוח הבדיקה (800 שקל!!!) נהיה לי חום, חוץ ממערכת האגזוז הכל יצא לא תקין, רשימה ארוכה של מחדלים, חלקם צריכים לתקן ועל חלקם יש "להסתכל" ולהיות בהיכון כמו שנאמר. בנוסף מסתבר, לאוטו אין טסט (רק רשיון משולם) ומפחיד אותי שזו הסיבה.
בכל מקרה, זהה אוטו הראשון שאני קונה לעצמי ואני לא יודע איך לאכול את הדוח הזה. במידה והחלטתי שזה השנתון שאני רוצה בין 2002-2005 לא בהכרח מנוע 5000 מה התמורה שאני יכול לצפות לה? (ביד2 המחירים לשנתון בין 80-63 אלף) האם זהו רכב שכלל לא יעבור טסט אחרי הקנייה (הבוחן אמר שהוא לא היה פוסל אותו לקנייה), האם יש הרבה דגים בים?, האם התקלות האילו באמת קצת מוגזמות והרף בהם גבוהה או שמדובר בפגמים מהר מאוד יעלו לי המון בכיס ובכדאיות, יש דברים שמומלץ באמת לעשות מיידית וכאילו שאפשר להתעלם מהם? והכי חשוב האם כל הפירוט הזה אומר משהו על מחיר הרכב המבוקש - ירידה במחיר\כיסוי הוצאות וכו'? * יש לציין שקיבלתי היסטוריית טיפולים חלקית וטענה שהאוטו עבר בדיקת 130 אלף* המכונאי אמר לי שנורת הABS במחשב מראה תקלה\בעיה וכי הגיר קצת בעייתי אך יש רק לעקוב אחריוסרקתי את תוצאות הדוח שעשה לי בעיית עיכול לא קטנהאשמח לכל תגובה, דעה, חוות דעת ו\או ביקורת\המלצה לגבי הרכב?
האם להוריד במחיר וכמה או להמשיך בפירוש הלאה?
תודה רבה מראש לכל העונים