תגובה: נהיגת חורף ברכב שטח
אני בדיוק באותה סירה עם הרכב שלנו ואשתי... שוקל ללמד אותה איך להעביר ל-4X4 לא נעול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
השאלה עולה כל חורף... עד שיהיה לי כוח לכצוב תשובה... חפש.
אסף.
חיפשתי. הדבר הרלוונטי היחיד שמצאתי היה כתבה פרסומית של חברת ביטוח. יש לך אולי אפשרות לתת הכוונה יותר מדויקת?
אולי אפילו יותר טוב פשוט לעגן?
תודה על התגובה המהירה.
כמו כל דבר, אני מבין כי הדעות חלוקות והכי חשוב זה להפעיל את הראש ולנסוע בזהירות
תשאל את הדביל איך זה שעשרות אלפי טנדרים,מכוניות מסחריות ומשאיות נוסעות בגשם בהנעה אחורית ולא מפרפרות כל רמזור.
גם יונדאי גטס מפרפרת ברמזורים (תלוי במצב הצמיגים כמובן)
כשגטס מפרפרת ברמזור היא לא מאבדת כיוון. כשרכב הנעה אחורית מפרפר הוא עלול להגיע לצלחת. זה בהחלט נושא חשוב וראוי לתת עליו את הדעת ולא לבטל אותו.
אני יותר מפחד מהנושא של פניות ולחיצה על הגז בזמן הלא נכון...
תסביר לדביל שרכב עם הנעה קידמית מפרפר הרבה יותר מהר מאשר עם אחורית ברמזורים
אולי....הוא התכוון בסיבוב הוא יפרפר ויזרוק זנב
כלל: כל רכב עם מרכז כובד גבוה דורש תשומת לב רבה יותר בכל תנאי נהיגה לעומת פרייבט
בועז
(ואגב לדעתי לא צריך לשלב ל4X4 אלא בתנאי מזג אוויר ממש קיצוניים כלומר שלג/קרח ואולי ברד)
הכוונה להאט לפני הכניסה לעקומות.
כניסה מהירה מדי לתוך עקומה, בהלה, עזיבת דוושת המצערת וגרוע מזה - בלימה, זה כבר מתכון לאיבוד אחיזה והחלקה.
יש מונח כזה שנקרא "נהיגה מתוכננת". תסתכלו רחוק קדימה ותתכננו מה אתם עומדים לעשות. כל הזמן. זה מתכון שחוסך הרבה כאבי ראש וכיס אחר כך. במקרה ש לגשם וכביש רטוב, פשוט לנסוע יותר לאט, להאט לפני עקומות, להיות רגוע יורת עם ההאצות והבלימות.
ברכב עם יכולת לשלב 4X4 קבוע (בעל דיפרנציאל מרכזי), פשוט לנסוע ב-4X4. קצת פחות חסכוני, אבל הרבה יותר בטוח.
רכבים בלי דיפרנציאל מרכזי לא נוסעים בכביש ב 4X4 = מסוכן ולא בריא לאוטו
עדיאל... אני לא רוצה להכנס לזה שוב... אבל יש קישור לדיון שלם בדיוק בנושא הזה.
אסף.