כמה שאלות על סמוראי שנת 90+
שלום לכולם אני יחסית חדש פה ויש לי כמה שאלות מקווה שזה המקום.
כבר כמה חודשים שאני מחפש גיפון לשטח ואני ממש אוהב את הסמוראי ושמעתי עליהם דברים מאוד טובים.
עכשיו השאלה שלי היא כזו מה דעתכם על הרכב בשביל מתחילים בשטח בקטנה לסופשים וביום יום אולי נהיגה עירונית(2 ק"מ בלחץ לעבודה בימי גשם).
השאלה השניה היא שמתי לב לפני חודש חודשיים היה ביד 2 אולי 4-5 רכבים למכירה.
ועכשיו בדקתי שוב ופתאום אני רואה שיש דף שלם סביבות 10+ סמוראי למכירה וזה קצת מדאיג אותי למה פתאום עולם מוכרים אותם יש איזה משהו שקרה שפתאום מנסים להפטר מהם?
ואם מישהו יכול לתת לי הדגשים למה לשים לב לפני קניה או המלצות מה בודקים או איך?
נגיד ואני נוסע לעיר אחרת לבדוק רכב איפה עושים בדיקה כמו שצריך?
ועוד משהו קטן אם מישהו מכיר מוסך אמין שיבדוק לי אותו באזור אשדוד?
וגם השאלה הכי חשובה שלי זה שהרבה אומרים שאי אפשר לנסוע איתו בכלל על הכביש.
עכשיו אני גר באזור נתניה וגם השטח שיש פה באזור אני חושב שאני אמצה לאחר כמה שבועות.
איך מגיעים עם הרכב הזה לצפון או דרום יהיה עם זה בעיה ?
ומה הכוונה בזה שהוא לא נוח לנסיעה בכביש
תגובה: כמה שאלות על סמוראי שנת 90+
אם יש לו טסט מותר לסוע איתו לאן שתרצה
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
יכול להיות שהוא לא הכי נוח לנסיעה על הכביש. אבל בשטח הוא חיה. הוא די פשוט.
ברוך הבא,
סמוראי אינו "ג'יפון" הוא אולי קטן במימדיו, אבל רכב שטח קשוח, "אמיתי" עם הילוך כח במלוא מובן המילה. המושג "ג'יפון" מתייחס אצלנו לרכבים בתחום שבין פרייבטים מוגבהים "דמויי רכב שטח" ועד לרכבי השטח עם הנעה 4X4 אבל ללא הילוך כח.
למד לבצע חיפושים כאן בפורומים - תלמד הרבה מאד מהתשובות שכבר ניתנו ומנסיונם של אנשים שהגיבו כאן לאורך השנים.
בהצלחה,
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
ברוך הבא,
סמוראי אינו "ג'יפון" הוא אולי קטן במימדיו, אבל רכב שטח קשוח, "אמיתי" עם הילוך כח במלוא מובן המילה. המושג "ג'יפון" מתייחס אצלנו לרכבים בתחום שבין פרייבטים מוגבהים "דמויי רכב שטח" ועד לרכבי השטח עם הנעה 4X4 אבל ללא הילוך כח.
למד לבצע חיפושים כאן בפורומים - תלמד הרבה מאד מהתשובות שכבר ניתנו ומנסיונם של אנשים שהגיבו כאן לאורך השנים.
בהצלחה,
אוקיי תודה רבה אני אשב קצת לחפש פה.
בכל מקרה עוד כמה שאלות של מישה שבכלל לא מבין בזה.
אם אני קונה סמוראי סגור וללא וו גרירה אלה דברים שבעייתי להוסיף לרכב עם רשיון כמובן לא חאפר.?
וכמובן אשמח לשם עדכני של מוסך שיכול לבדוק לי רכב כזה באזור אשדוד
לא בעיתי, פשוט עולה כסף. תעשה את זה אצל מישהו שגם יוסיף לך לרישיון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
razsav
לא בעיתי, פשוט עולה כסף. תעשה את זה אצל מישהו שגם יוסיף לך לרישיון
היום כל סדנא מורשית, מוסיפה לרשיון. רק בקניה של יד2 או קומבינה אחרת זה קצת יותר מסובך.
סמוראי יכול להיות סבבה לגמרי בכביש. אמנם לא מזדה3 או גימני/ויטרה אבל ממש נסיעה סבירה במהירות החוקית ובלי בעיה.
אישית, לאחר שהיה לי סגור, הייתי הולך על פתוח כי ככה זה גיפ אמיתי. כל מגבלה שהיא בענייני אכסון דברים הינה פתירה כיום עם שוק זיוודים נהדר.
עניין השוק הוא עונתי וגם כי הרבה סמוראים נכנסים לתחום הטסט החצי שנתי וכנראה בעליהם מאסו בהליך, במיוחד נוכח ההקשחה והקפדנות בבדיקות שעושים לאחרונה.
תסע לעיר אחרת, תצפין תדרים תחפש בסבלנות את הכלי הראוי, זה עדיף מהחלטה חפוזה שתוביל לבור בכיס. לא מדובר בכלים חדשים ושמורים לרוב. זול בסוף יקר אפילו שזה רכב מאד פשוט לתחזוקה.
בהצלחה.
בתור התחלה יש את זה:
http://www.jeepolog.com/forums/conte...epolog-archive
בתגובות לכתבה בסוף, יש דף צ'ק ליסט להדפסה לקחת לבדיקה.
אני מצרף גם מבחן שעשה אסף לג'ימיני שזה אומנם סמוראי מודרני יותר, אבל קריאה בכתבה תתן לך מושג על יכולות שיש לסמוראי:
http://www.jeepolog.com/forums/conte...epolog-archive
וכדי להעריך סופית יכולת שטח של הרכב הזה ופוטנציאל שטח, תוכל להתרשם מהכתבה של דרור שהצטרף לחבורה צבעונית של קבוצת סמוראים בדם:
http://www.jeepolog.com/forums/conte...A2%D7%99%D7%9D
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
היום כל סדנא מורשית, מוסיפה לרשיון. רק בקניה של יד2 או קומבינה אחרת זה קצת יותר מסובך.
סמוראי יכול להיות סבבה לגמרי בכביש. אמנם לא מזדה3 או גימני/ויטרה אבל ממש נסיעה סבירה במהירות החוקית ובלי בעיה.
אישית, לאחר שהיה לי סגור, הייתי הולך על פתוח כי ככה זה גיפ אמיתי. כל מגבלה שהיא בענייני אכסון דברים הינה פתירה כיום עם שוק זיוודים נהדר.
עניין השוק הוא עונתי וגם כי הרבה סמוראים נכנסים לתחום הטסט החצי שנתי וכנראה בעליהם מאסו בהליך, במיוחד נוכח ההקשחה והקפדנות בבדיקות שעושים לאחרונה.
תסע לעיר אחרת, תצפין תדרים תחפש בסבלנות את הכלי הראוי, זה עדיף מהחלטה חפוזה שתוביל לבור בכיס. לא מדובר בכלים חדשים ושמורים לרוב. זול בסוף יקר אפילו שזה רכב מאד פשוט לתחזוקה.
בהצלחה.
כרגע ראיתי משהו ששמתי עליו עין בפייסבוק זה מה שהוא רושם. מחיר 22 אלף.
בעיקרון ביד 2 לא נותנים הרבה פרטים רושמים שורה בלחץ וזהו וזה היחידי שראיתי שעשה מנוע לאחרונה עם ק"מ נמוך
וכמה עולה לעשות טסט בערך לג'פ כזה וחצי שנתי זה אומר שהוא עושה טסט פעמיים בשנה נכון?
"סוזוקי סמוראי שנת 96 ידני שמור מאוד במצב מכני וקוסמטי מצוין!כסאות של מאזדה 3 חדשים ונוחים מאוד !
הגבהות 2.5 אינץ'
צמיגים 50/50 חדשים של מקסיס 771
גלגל רזרבי חדש כולל כיסוי גלגל מקורי של סוזוקי
לוקרים ידניים
פרוז'קטורים לד לנהיגה בלילה קומפקטיים וחזקים מאוד
הילוך 4×4 משתלב בקלות ויוצא בקלות !
הכל תקין ברכב 4×4 H+L !
אחרי טיפול שלם לכבל קלאץ מצב מכני מצוין כל החשמל ברכב עובד תקין פנסים מקוריים תקינים ווישרים חדשים תקינים
תאורת לד בתוך האוטו חזקה מאוד
מגן חזירים קל
מנוע מקורי של סמוראי עם 55 אלף קילומטר !
מערכת שמע עם חיבור לטלפון
ידית עם תא קטן לאחסון ליד הנהג
רכב שמור מאוד חסכוני,מצוין בשטח ,קליל ,חזק ובסכומי אחזקה שמתאימים לכל כיס
יש טסט ! הכל חוקי ברכב !
בנוסף הקונה יקבל מדרגות צד לרכב ."
אכן פעמיים טסט.
על פניו מודעה שיווקית אופיינית. צריך לראות בעיניים אחרי שיחה עם המוכר בטלפון כדי להבין שאכן הכל ברשיון, ועוד מיני נתונים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
אכן פעמיים טסט.
על פניו מודעה שיווקית אופיינית. צריך לראות בעיניים אחרי שיחה עם המוכר בטלפון כדי להבין שאכן הכל ברשיון, ועוד מיני נתונים.
אוקיי תודה רבה.
אשמח לדעת האם יש איזה שהוא מדריך אפילו בסיסי לדברים לפני קניה של ג'יפ כמו של דברים ברישוי כמו מה צריך להיות רשום ומה לא.
וכל מיני טיפים לרכבים כאלה יחסית ישנים כי חיפשתי קצת בגוגל ובפורום לא מצאתי משהו כזה
אוי מצטער לא ראיתי ת מה ש
יש פה באתר כתבה על איך לבדוק סמוראי לפני קניה. תחפש בכתבות סוזוקי.
אם לא תעקוב ותבדוק טוב, תסיים כמו בחותמם שלי ;)
sent from mobile
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
weref
יש פה באתר כתבה על איך לבדוק סמוראי לפני קניה. תחפש בכתבות סוזוקי.
אם לא תעקוב ותבדוק טוב, תסיים כמו בחותמם שלי ;)
sent from mobile
יש מצב לכמה עצות לשאלות שאני אוכל לשאול את המוכר לפני ההגעה שאני אדע האם באמת שווה לבזבז זמן ולנסוע כל כך רחוק כמה דברים בסיסים שחשוב לדעת ואפשר לקבל את המידע הזה בפלאפון?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
inflictioN
יש מצב לכמה עצות לשאלות שאני אוכל לשאול את המוכר לפני ההגעה שאני אדע האם באמת שווה לבזבז זמן ולנסוע כל כך רחוק כמה דברים בסיסים שחשוב לדעת ואפשר לקבל את המידע הזה בפלאפון?
אתה חדש בתחום, למה ננעלת על סמוראי? יש לך את הכלים, זמן, יכולת ורצון לטפל בו?
תאמין לי שמציאות לא תמצא, רב הכלים עברו חיים קשים מאוד ללא תחזוקה ראויה.
קודם כל לך תראה סמוראי או שניים באיזור שלך ותעשה סיבוב, אחרי זה תעבור לגמני. ורק אחרי זה תקבל מושג קל לאן אתה צפוי להיכנס
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
weref
אתה חדש בתחום, למה ננעלת על סמוראי? יש לך את הכלים, זמן, יכולת ורצון לטפל בו?
תאמין לי שמציאות לא תמצא, רב הכלים עברו חיים קשים מאוד ללא תחזוקה ראויה.
קודם כל לך תראה סמוראי או שניים באיזור שלך ותעשה סיבוב, אחרי זה תעבור לגמני. ורק אחרי זה תקבל מושג קל לאן אתה צפוי להיכנס
בעיקרון ידע אין יותר מידי.
אבל ידיים טובות וחוש טכני טוב יש.
ואני גם מגיל קטן הייתי עוזר לדוד שלי לטפל בכלים כבדים כמו שופלים משאיות וכאלה ובשנים האחרונות גם קצת בבדיקות קציני בטיחות לכלים כבדים.
כלים בסיסים יש לי ומה שלא נקנה אני לא מפחד מעבודה קשה.
בעיקרון אני מחפש כלי שבהתחלה יסע לי סבבה בשטחים יחסית מאוד כלים עד שאני אלמד קצת את הרכב ומקווה שללא הרבה טיפולים קשים בזמן החודשיים הראשונים עד שאני אחסוך קצת.
לאחר מכן אני רוצה להתחיל ללמוד לתקן ולהשקיע בזה כתחביב (בקיצור אני מחפש רכב להשקיע בו אבל לא להשקיע בתקלות אלא יותר להשקיע בתחזוק ושיפורים)
את הג'ימני פחות אהבתי את הצורה הגודל וגם לפי מה שבנתי יש לו 4על4 קבוע ואני גם ממש רוצה את האפשרות לעשות ממנו ג'יפ פתוח לאחר שיהיה מספיק כסף לאבטח אותו קצת מגנבות.
וגם אני לא מצפה לרכב ברמה גבוה מאוד בתקציב שיש לי 20-25 אלף זה נראלי הרכב הכי טוב לתקציב שלי ולסגנון שלי וזה די ברור שלשנים האלה בטוח הם עברו הרבה יש לך הצעה אחרת?
לגימני אין 4×4 קבוע, יש לו שילוב מבוסס אויר ואפשר בקלות להסב לשילוב לוקרים ידני כמו בסמוראי ואחרים. יש לו הרבה מאד יתרונות על פני סמוראי סגור אם נשים בצד את החשק לספרטנות או חשש מהזרקה.
שניהם במצב מקורי יתנו לך הרבה מאד יכולות כבר בהתחלה. בהמשך תשפר כראות עיניך וכיסך.
אלא אם חשקה נפשך בכלי פתוח, תשקול גם גימני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
inflictioN
מקווה שללא הרבה טיפולים קשים בזמן החודשיים הראשונים עד שאני אחסוך קצת.
עם סמוראי זה כמו לוטו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
inflictioN
בקיצור אני מחפש רכב להשקיע בו אבל לא להשקיע בתקלות אלא יותר להשקיע בתחזוק ושיפורים
קח בחשבון שהשנה הראשונה תיהיה "ישור קו" אחד ארוך. אבל אם תעשה ותשקיע כמו שצריך אחרי שנה +- הרכב יהיה אמין(יחסית) בכביש ובשטח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
inflictioN
את הג'ימני פחות אהבתי את הצורה הגודל וגם לפי מה שבנתי יש לו 4על4 קבוע ואני גם ממש רוצה את האפשרות לעשות ממנו ג'יפ פתוח לאחר שיהיה מספיק כסף לאבטח אותו קצת מגנבות.
אין לו 4X4 קבוע. טרנספר בדיוק כמו בסמוראי. הגמני עולה על סמוראי בכל פקטור פרט למדד הפאן :cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
inflictioN
וגם אני לא מצפה לרכב ברמה גבוה מאוד בתקציב שיש לי 20-25 אלף זה נראלי הרכב הכי טוב לתקציב שלי ולסגנון שלי וזה די ברור שלשנים האלה בטוח הם עברו הרבה יש לך הצעה אחרת?
בתקציב הזה גמני יהיה שנתון ישן, קילומטרג' של מונית ובמצב רע.
האופציה היא בהחלט לחפש סמוראי שמור כמה שיותר, אבל בשביל זה אתה חייב (לעצמך):
1) לנסוע בסמוראי ועדיף לא רק בשכונה.(יש בפסח מסע סוזוקי למדבר, תשאל בפייס אולי למישהו יש מקום פנוי להיצטרף)
2) לראות הרבה רכבים שונה, מוגבהים, משופרים, רגילים וכו'
3) ללמוד טוב טוב את הכתבה של הבדיקה (מוזמן לבוא אלי להתאמן ולהבין אותה)
בהצלחה
אל תחשוש! תקנה סמוראי, רק פתוח!
אני לאחרונה סיימתי תהליך שיקום של סמוראי שנת 84 ויש לי גם ג'ימני במקביל.
ההרגשה בסמוראי הרבה יותר מיוחדת...אין שאלה בכלל!
תקנה סמוראי, יש פה קהילה חזקה של סוזוקים שתשמח לעזור לך. אין רכב מתאים יותר בשביל להתחיל לטייל איתו.
ממליץ לך לקנות סמוראי שנתונים 94-95 - עם קפיצי עלים והזרקה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
weref
עם סמוראי זה כמו לוטו.
קח בחשבון שהשנה הראשונה תיהיה "ישור קו" אחד ארוך. אבל אם תעשה ותשקיע כמו שצריך אחרי שנה +- הרכב יהיה אמין(יחסית) בכביש ובשטח
אין לו 4X4 קבוע. טרנספר בדיוק כמו בסמוראי. הגמני עולה על סמוראי בכל פקטור פרט למדד הפאן :cool:
בתקציב הזה גמני יהיה שנתון ישן, קילומטרג' של מונית ובמצב רע.
האופציה היא בהחלט לחפש סמוראי שמור כמה שיותר, אבל בשביל זה אתה חייב (לעצמך):
1) לנסוע בסמוראי ועדיף לא רק בשכונה.(יש בפסח מסע סוזוקי למדבר, תשאל בפייס אולי למישהו יש מקום פנוי להיצטרף)
2) לראות הרבה רכבים שונה, מוגבהים, משופרים, רגילים וכו'
3) ללמוד טוב טוב את הכתבה של הבדיקה (מוזמן לבוא אלי להתאמן ולהבין אותה)
בהצלחה
אוקיי תודה רבה :)
ועוד משהו קטן יש כאלה שרושמים שזה מנוע חדש 40 אלף ק"מ או 140 אלף ק"מ יש דרך לאמת את זה או שפשוט לבקש קבלות של המנוע ולראות שהוא לא יש וזהו? כאילו אני חושב על זה גם עם שמים מנוע חדש הק"מ ברכב לא מתאפס אז איך באמת יודעים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
אני לאחרונה סיימתי תהליך שיקום של סמוראי שנת 84
מה?!?!? סיימת ולא סיפרת? מתי הטיול בכורה?