הפלואנס החשמליות - סוף עגום
כמו שאמרתי לכם לפני שנתיים-שלוש שזה מה שיקרה?....
אני זוכר איך מישהי מהעיתון באה לקבל ממני חיזוקים אחרי שקנתה גרוטאה כזו וגם שילמה תמורתה לא מעט. לא היה לי נעים להעמיד אותה על האמת העגומה. איך זרקה כסף לפח על אוטו שהיתרון היחיד שלו על אופניים חשמליים זה הגג מעל לראש.
הכתובת היתה על הקיר. בטר פלייס פשטה רגל, תחנות החלפת הסוללות נסגרו. הסוללות הולכות ודועכות. האוטו לא יכול להרחיק לרדיוס שמעבר ל-30-35 ק"מ (כדי שיוכל לחזור הביתה) וזה לא ישתפר בהמשך. להיפך. הייצור הופסק ולמוסכי היבואן אין מענה לבעיית הסוללות...
נקודת אור יחידה בסיפור העגום הזה שכל כולו דוגמה חיה לעיניים גדולות ותאוות בצע של בטר-פלייס בעידוד מדינת הגנבים: לפחות הגרוטאות האלה לא יינטשו ברחוב כמו בתסריט האימה שציירתי אלא יילכו לגריסה והפראיירים ששילמו עבורן שכר לימוד מוגזם בהחלט אולי יקבלו תמורתן מהיצרן דרך נציגו בישראל (חברת קרסו) קצת כסף לפיצוחים. בפעם הבאה הם כבר לא יתפתו לקומבינה נוספת.
ולחשוב שהיו גם כאן כמה שחשבו שזו מציאה לוהטת....
תגובה: הפלואנס החשמליות - סוף עגום
ושוב אתה רואה את חצי הכוס הריקה.
אם לפני שלוש שנים קנית ב40000 מכונית שיכולה לעשות רק 60 קילומטר ביום (שזה כפול ממה שאני נוסע לעבודה וחזרה) במחיר של 15 אגורות לקילומטר (כשהיא היתה חדשה היא עשתה 130 קמ על סוללה ו כשהיא גמורה זה הטווח) ושעוד שנתיים תזרוק אותה לפח... זו לא עסקה טובה בתור מכונית קומיוטר זולה ולא מזהמת? על חמש שנים זה יותר זול מתחבורה ציבורית! ועכשיו קרסו עוד מציעים תמורתה כמה לירות? בכלל טוב.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אם לפני שלוש שנים קנית ב40000 מכונית שיכולה לעשות רק 60 קילומטר ביום (שזה כפול ממה שאני נוסע לעבודה וחזרה) במחיר של 15 אגורות לקילומטר (כשהיא היתה חדשה היא עשתה 130 קמ על סוללה ו כשהיא גמורה זה הטווח) ושעוד שנתיים תזרוק אותה לפח... זו לא עסקה טובה בתור מכונית קומיוטר זולה ולא מזהמת? על חמש שנים זה יותר זול מתחבורה ציבורית! ועכשיו קרסו עוד מציעים תמורתה כמה לירות? בכלל טוב.
אסף.
לא הבנתי את החישובים..
אפשר פירוט, לאהבלים?
- - - Updated - - -
וכמה זה "כמה לירות"?
ובכל פעם שאתה צריך לצאת מהעיר אתה תלוי באגד וברכבת ישראל.
לים בשבת אתה נוסע במונית, או לא נוסע בכלל.
בקיץ לא מפעיל מזגן.... כדי למצוץ מהאוטו עוד כמה קילומטרים. נעימה לנהיגה עאלק.
כוס ריקה/מלאה? כמו ההוא שרץ אחרי אוטובוס ושמח שחסך 6 שקלים, ואשתו שאומרת לו שהיה צריך לרוץ אחרי מונית ולחסוך 50 שקלים... וכו' וכו'.
הסוללות לא היו בחינם, להזכירך. קנית את האוטו בלי סוללה (במחיר של משפחתומטית מקבילה) ושילמת עליה בנפרד (סכום חודשי ששווה לעלות תדלוק בבנזין של אותה מפחתומטית, רק ללא טווח נסיעה...).
אפילו מי שקנה אז רק את האריזה של האוטו הזה (רנו לוגמת בנזין כלשהי, על שמירת הערך הבעייתית שלה) הפסיד הרבה פחות.
אחד הפראיירים קנה את הרכב באיזו עסקת מימון, שילם 12000 והשאר בתשלומים...
בטר פלייס קרסו כמובן...
והתשלומים? עדיין לא התחילו לגבות...
אני אישית מוכן לקנות את הרכב אם זה במחיר מספיק זול.
סוללות? אפשר לאלתר תמיד משהו...
טווח? אני נוסע 50 קמ ביום, ויש מקום להטעין...
המחיר של החשמל כל כך זול לעומת בנזין שזה באמת מצדיק מאמץ, חוץ מהכיף של רכב חשמלי שקט חזק ואמין...
Sent from my CW-Vi7 using Tapatalk
אם שילם רק 12 אז עשה עסקה מצויינת (גם מי ששילם מחיר מלא לא בהכרח עשה עסקה גרועה למעט חוסר הודאות ותחושת הפרייר שמשודרת גם כאן).
כמובן שהכל היה להראות אחרת אם זה היה מתנהל כמו במדינה נורמאלית.. הכל כבר נכתב.
Sent from my iPhone using Tapatalk
המוצר הינו מוצר נהדר .
התנהלות החברה היתה ראוותנית ובזבזנית עוד לפני שמכרה מוצר אחד .
בזכות החברה גם חקקו חוק שמכוניות חשמליות לא יוכלו לקבל טעינה משקעים ביתיים רגילים אלא רק באמצעות תחנות עגינה יעודיות .כדי לטרפד את החשמליות מהיבואנים השונים .
אלה ובתוספת של כמה התנהלויות שמתאימות לחו"ל הרסו מוצר שיכול היה לחולל מהפכה .
חבל .
דרור, אתה טועה כמו שהסברתי עם הקודמת.
הסוללה לא עלתה כסף. היא אמנם לא שלך אבל גם כשהיא נגמרה וגם נכון ללפני כמה שבועות, קרסו החליפו אותה באחריות. כנראה עכשיו כבר נגמרו להם הסוללות.
אתה עוד טועה כי אתה מניח שמדובר ברכב ראשון/ עיקרי/ יחיד ולא ברכב שני או שלישי.
לסטודנט שנוסע כבר 3 שנים בחשמלית יום יום מאחד מישובי השרון למכללת אפקה, זה יותר זול ויותר מהיר מתחבורה ציבורית. החלופה שלו היא לא להחזיק רכב בכלל או להחזיק גרוטאה שכל פעם שרוצים לצאת איתה מהעיר היא מתחממת.
לך זה לא מתאים. אני מכיר כמה שלהם זה מעולה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אם לפני שלוש שנים קנית ב40000 מכונית שיכולה לעשות רק 60 קילומטר ביום (שזה כפול ממה שאני נוסע לעבודה וחזרה) במחיר של 15 אגורות לקילומטר
אסף.
רק שהמחיר לק״מ היה יותר בכיוון של 60אג/קמ.
וזה כבר היה קרוב למדי למכוניות בנזין חסכניןת מאד או דיזל מודרני.
אנשים חיו באשליה שזה זול כי הם לא נכנסו לתחנת דלק.
בפועל, זה היה זול במעט ממכונית מודרנית רגילה, ומטרד ומגבלה גדולים מאד ביחס למכונית רגילה.
הרעיון היה מתקדם בסדרי גודל ביחס לטכנולוגיה, וזה עוד לפני שמכניסים לסיפור את המניעים הכלכליים ברקע של מרכזי קניות ונדלן סביב תחנות החלפת הסוללות.
כל העניין הזה היה צפוי כבר בתחילת הדרך.
כנראה שאגסי היה בובה בידי בעלי השליטה שבאופן פרדוקסלי (לכאורה...) לא יכלו באמת להרוויח גם אם המיזם הזה היה מצליח. כידוע לכם, הכנסותיו של עידן עופר מבוססות בין היתר על מכירת דלקים...
ואני טוען שהסוף הזה לא היה צפוי רק כאן בג׳יפולוג. אפשר לקרוא לזה תיאורטית קונספירציה או פשוט להניח שכרישי הכלכלה בארץ יודעים כנראה להתנהל קצת יותר טוב מרובנו.
בשורה התחתונה, מכירת הדלקים נמשכת בשלב הזה כסדרה ללא חשש לפגיעה בהכנסות...
הנה, תקראו את הדין הזה ובמיוחד את תגובה 29 (שלי).
http://www.jeepolog.com/forums/showt...ם-אומרים/page2
וגם את זה-
http://www.jeepolog.com/forums/showt...כוניות-חשמליות
לפני כמה זמן זה היה?
יא אללה.
תראו מה כתבתי רק לפני 6 שנים:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
אבל אל דאגה, כפי שהמדינה שלנו מתנהגת, נראה כי אותם תחנות דלק ביתיות חדשניות יהיו כפופות למיסים ותקנים שימנעו מהטכנולוגיה הזו להתפתח לאן שהיא אמורה...
משפחת עופר וחבריה בשלטון לא יישבו בחיבוק ידיים כדי לראות את התכנית שלהם הופכת ללא רלוונטים. הם כבר בטח חושבים על הצעדים הבאים ומקדימים את כולנו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
רק שהמחיר לק״מ היה יותר בכיוון של 60אג/קמ.
וזה כבר היה קרוב למדי למכוניות בנזין חסכניןת מאד או דיזל מודרני.
אנשים חיו באשליה שזה זול כי הם לא נכנסו לתחנת דלק.
בפועל, זה היה זול במעט ממכונית מודרנית רגילה, ומטרד ומגבלה גדולים מאד ביחס למכונית רגילה.
הרעיון היה מתקדם בסדרי גודל ביחס לטכנולוגיה, וזה עוד לפני שמכניסים לסיפור את המניעים הכלכליים ברקע של מרכזי קניות ונדלן סביב תחנות החלפת הסוללות.
דורון, אני אחשב שוב אבל גם אתה תחשב.
כמה קילוואט שעה הסוללה ולכמה קילומטרים היא מספיקה, ומה מחיר קוט״ש חשמל מהרשת.
לפני שלוש שנים זה יצא בערך 15 אג לקילומטר אולי מחיר החשמל עלה ואולי טעיתי בחישוב... אז אני אחשב שוב.
אסף.
בטר פלייס מכרו חבילות ולא עיסקה פתוחה שבה צרכת חשמל.
גם שקעי הטעינה היו שלהם.
המודל השתנה ברגע שהחברה התפרקה. בחבילות זה היה 65 אג
לקמ
אגב, בהתחשב ברכישה וגריטה של קרסו , מה שישאר יהיה אקזמפלר נדיר.
שווה לאספנים?
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...5e50a3f6e5.png
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
דורון, אני אחשב שוב אבל גם אתה תחשב.
כמה קילוואט שעה הסוללה ולכמה קילומטרים היא מספיקה, ומה מחיר קוט״ש חשמל מהרשת.
לפני שלוש שנים זה יצא בערך 15 אג לקילומטר אולי מחיר החשמל עלה ואולי טעיתי בחישוב... אז אני אחשב שוב.
אסף.
חישוב הספק הסוללה רלוונטי רק כעת, כשאין חברה בפועל.
כשהחברה פעלה, היא מכרה לך חבילות שימוש כמו בסלולר, במחיר די גבוה.
אבל הפסיכולוגיה של לא להיכנס לתחנת דלק, ולא לראות את הספרות רצות בעמדת התדלוק, עבד יפה מאד.
ודווקא כעת, כשהסוללות מתפגרות, האם החשבון החדש נכון?
אה... אתה מחשב לפי זכרונות... לפי המחיר של בטרפלייס... אז בכלל אין בעיה כי בטרפלייס פעילה והכל דבש...
אנחנו בדיון של ״אמרתי לכם״ של דרור ושלכם.
אני אזכיר לכם שהדיון הזה מתחיל כשבטרפלייס פושטים רגל ואפשר לקנות חשמלית ב40000 ש״ח. 120 קמ על 22 קווטש במחיר של 60 אג׳ לקווטש נותן מחיר ממוצע נותן 11 אגורות לקילומטר.
אסף.
אמרת שהסוללות מתפגרות. כמה הן מאפשרות היום?
ואכן, בצורה אבסורדית, הרכב נהיה רווחי/חסכוני כשאין את בטרפלייס ברקע..
אז אני שוב שואל.
קנית רכב ב40 אלף. אין לו שום ייעוד פרט לנסיעות של עד 60 קמ ביום. אתה מחזיק אותו 5-6 שנים ובסוף זורק לפח.
מחיר קמ 15 אגורות (נגיד... למרות שנראה שבאמת טעיתי בזמנו בחישוב וזה קצת פחות).
הרכב אמין בצורה יוצאת דופן וזה לא מפתיע כי מערכת ההנעה היא הטופ שבטופ ושאר המערכות לקוחות מרכב די אמין בעצמו.
עסקה טובה או לא?
בלי פסיכולוגיה ובלי אמרתי לכם. שורה תחתונה.
אסף.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אמרת שהסוללות מתפגרות. כמה הן מאפשרות היום?
ואכן, בצורה אבסורדית, הרכב נהיה רווחי/חסכוני כשאין את בטרפלייס ברקע..
הסוללות כשהן גמורות נותנות בערך 60 קמ. היום כולם סביב ה90 עד 100.
אסף.
אסף
צריך לעשות תחשיב roi
יש לי תחושה שלשנתיים זה יתן תוצאות טובות עבור פרופיל משתמש צר מאוד שמסתפק בנסועה נמוכה ונטול בעית חניה
אגב, מה מצב התקלות ברכב חשמלי ומה עלות התיקונים?
בעלי המכוניות עצמם מתארים לך מציאות של 50-60 ק"מ בפועל.
אתה לא תיסע באוטו כזה באוגוסט ללא מזגן.
זה לא מאפשר לך אפילו לנסוע מחולון לכפר סבא וחזרה.
כל המודל התבסס על תחנות החלפת סוללות. ברגע שזה קרס, היה ברור שכל העסק בדרך לאבדון. ולמה להתעלם מאלה שהתפתו לבטר-פלייס? שילמו 130K על האוטו, עוד 55-65 א"ג לק"מ (שזה פחות או יותר כמו מכונית בנזין בגודל דומה) וחיו - מרצון - עם רכב ירוק ואמין אך מוגבל. מוגבל בטווח, מוגבל בביצועים, מוגבל בשימושיות (תא מטען צנום למרות התחת העצום שהאוטו סחב) ומוגבל חנייה (בגלל מימדים ענקיים. מ יברחוב שלך אסף, יכול להרשות לעצמו אוטו שצריך כל כך הרבה אבני שפה כדי לחנות?.....:rolleyes:).
כיום המגבלות רק מתעצמות והולכות. סוגיית הטווח? עוד בימי הזוהר של בטר פלייס המכוניות האלה בקושי גירדו 100 ק"מ עם מזגן. כיום הטווח בפועל כמחצית מזה וכשליש מהמוצהר ע"י בטר-פלייס, פרופיל המשתמש הולך והופך לצר וייחודי (רק בתוך העיר, רק קרוב לבית), ערך המכונית עצמה כבר לא רלוונטי - כי אין מי שיסכים לרכוש אותה, אפילו בסכום נמוך ומצחיק. אפילו הסבת המכונית למערכת הנעה קונבנציונלית זה כנראה גם לא מעשי. וכל הגיבורים הגדולים שאומרים "נקנה בזול ונאלתר משהו" הם לא דוגמה לכלום. אלמלא קרסו היו מסכימים לרכוש את המכוניות מבעליהן, הן היו ננטשות ברחוב והייתם יכולים לאמץ אותן בחינם.
בקיצור - מוצר מהפכני ואפילו לא רע, שבגלל העיניים הגדולות ותאוות הבצע של היזם והמדינה לא היה לו מלכתחילה שום סיכוי להצליח.
במדינת ישראל אנחנו חיים - אז שהמטומטמים לא יגידו שלא הזהירו אותם.
פרופיל השימוש, באופן מפתיע, תואם את רוב המשתמשים בארץ וגם בעולם.
יש על זה טונות של מחקרים, רוב המכוניות נוסעות בסביבות 30-40 קמ ביום במסלול קבוע, כאשר אותו רוב של משתמשים עושים נסיעה ארוכה של 100 קמ או קצת יותר, אחת לשבועיים ועוד נסיעה גדולה ממש פעמיים בשנה. את הנסיעות האלו מי שיש לו שתי מכוניות ומעלה עושה רק באחת מהן כלומר ברוב גדול של משקי הבית יש מכונית שניה שעושה 30 קמ או פחות ביום ולעולם לא מתרחקת יותר מזה. זה שימוש קלאסי לחשמלית כזו - זה מה שטענתי בדיון הקודם ובינתיים זה מוכיח את עצמו, ומי שיצא כאן פראייר זה לא מי שקנה חשמלית ב40 אלף אלא מי שלא קנה כזו בגלל (ואני מצטט מהדיון ההוא) שאי אפשר לקפוץ לאילת בספונטניות.
אסף.