ובכלל, אם למהנדס של היבואן יש את הנתונים, ו"מטפלים" בנושא ההגבהה כמו בנושא של צמיגים,
אז למה שלא יהיו מפורסמים (כמו באוטודטה) ?
למה שמכון הטסטים יפחד להכניס רכב לטסט כי אין לו איך לקבוע...?
Printable View
ובכלל, אם למהנדס של היבואן יש את הנתונים, ו"מטפלים" בנושא ההגבהה כמו בנושא של צמיגים,
אז למה שלא יהיו מפורסמים (כמו באוטודטה) ?
למה שמכון הטסטים יפחד להכניס רכב לטסט כי אין לו איך לקבוע...?
זה כן ריאלי וכן פרקטי ואני מוציא אישורים דומים על בסיס יומי למשאיות. בין היתר, לסוג הקפיץ במתלה האחורי, למרחק סרנים, למערכות בטיחות ועוד.
האישורים ניתנים כאשר יש בקשה לאישור מסויים, כאשר בוחן מבקש אישור כזה.
במקרה הנ"ל במידה ויתעורר ויכוח בין בעל הרכב לבין הבוחן. יפנה בעל הרכב למחלקה הטכנית ויקבל אישור כי הרכב בגובהו המקורי.
ולא, לא תוכל לעשות מה שאתה רוצה. כי האישור יכלול מידה להתייחסות.
לגבי חלקים תחליפיים, רשמתי, בגובהו המקורי. ללא קשר לסוג הקפיץ.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
לא צריך להיות מהנדס בשביל הנתונים האלה..
חפש בגוגל תמצא הכל. מבטיח לך.
המכונים לא מפחדים, הם מתעצלים לבדוק.
זה נקרא ראש קטן.
מגביהים גם משאיות בארץ?
[emoji23]
בהחלט.
נכון... עצם העובדה ששמתי נקודה, לא הופכת את זה לנכון... אבל תשים לב, למה שגיל, למשל, אומר..
שאם תהיה בעייה, תלך ליבואן והוא, שיש לו את כל הנתונים, יתן לך אישור וכו'... וזה לכך שלא הגבהת..
מישהו שם לב לזה?
מי צריך ללכת ומי צריך להביא אישור ומי צריך להוכיח?
וכבר שכחנו את אלה שהלכו, לפני כמה חודשים, לבקש אישור ואף אחד לא היה מוכן לחתום להם?
ומה אם היבואן אומר "לא מכיר את הזרוע הזו(חליפית שהחלפת לפני שנתיים, במוסך אחר) - רוצה לץימה, תחליף למה שאני מספק"...
אם עד עכשיו זה היה" שרירותי" ויכולת להילחם בהם, משום שנטל ההוכחה היה עליהם, עכשיו זה שונה.
וכנ"ל לגבי ההגבהות ה"מאושרות"...
הכל אפשר לעשות... גם לשלם למישהו ש"יחליק" הכל... השאלה מה המצב היום, לעומת לפני שבועיים.
עכשיו זה "מוסדר". יש כללים...
תחשבו לטובת מי הכללים... זה הכל..
לא נקודה... סימן קריאה!
ואני חוזר... סימן קריאה = בדיוק מה שדרור אמר. המצב גרוע הרבה יותר... הרבה יותר.
ורק להזכיר לכולם.
לאשר "כל דבר" אפשר היה גם קודם, דרך בחינות ואישורי טכניון וכו'.. בזה אין כל חדש, מלבד ההקלה המסויימת של הסמכות על תקן גרמני כלשהו, לבדיקות בטילות וכו'..
השינויי הגדול הוא לגבי האנשים הפשוטים...
ופה דרור צדק ו.. בגדול.
וחבל שלא מבינים את זה, מעבר למילה "מותר" ומספרי האינצ'ים "המותרים"...
Sent from my SM-N900T using Tapatalk
שים לב שגיל מציין שכבר בעבר הוא ניפק אישורים כאלה ושים לב שכשהזמינו את הרכבים לבית דגן הם אלה שרצו וטורטרו. שים לב...
ביחסי הממסד אזרח תמיד מי שמטורטר הוא האזרח. כך היה וכך יהיה.
גם כשנטל ההוכחה היה עליהם הם הורידו רכב שרירותית ושלחו את בעליו לחפש אישורים שלא קימים.
אין פה הרעה במצבנו.
לפחות יש פה הזדמנות לשלם ליבואן במקום למעכר ולקבל אישור אמיתי(!)
בא לך לראות את החצי הקודר זו זכותך הדמוקרטית שאני מוכן לקבל אבל זכור שאפשר להרפא מזה
או כמו שאבא שלי היה אומר:״ תפסיק להפחיד את הברווזים...״
שמתי לב להכל, בועז.. תאמין לי ששמתי לב.
אבל הבטחתי להמתין לסוף החודש, עם החפירות הפרטניות - שים אתה לב, שאני לא נכנס לפרטים (שלא לקלקל את מצב הרוח ו.. ממתין) אלא מדבר על המצב העקרוני..
ובמסגרת ה"עקרוני".
כבר דיברנו על זה, שהפקידונים/מכונים/בוחנים עושים מה שהם עושים בגלל שהם כמו אותו כלב שמלקק את הביצים.
החוק/נהלים קובע מה הסמכויות שלהם ואיך נלחמים בך/בהם.
אם מישהו רוצה לעמוד על זכויותיו, יש לו דרך לעשות זאת והוא צריך להחליט אם כדאי (זמן, כסף וכו') לו.
עכשיו, לעמוד על זכויותיך יהיה לך קשה מאוד, בגלל נטל ההוכחה והבהירות של הכללים.
כמו תמיד - כל זמן שהכל בסד.. הכל בסדר. הבעיות מתחילות כש... מתחיל להיות לא בסדר.
כמו למשל, כשיש "רשימה סגורה" של מה מותר לעשות... אז אתה צריך להוכיח שאתה בסדר.
אני הבטחתי שאמתין לסוף החודש ולכן לא אפרט (לעניות דעתי הצולעת,) מה אומרים הכללים האלה.
אבל מישהו אחר, בהחבא ולא בשירשור הזה וגם לא בכללי יותר (ג'יפוקליפסה), אלא במשהו יותר ספציפי..
הנה כמה נקודות (ויש עוד כמה.. בסוף החודש) למחשבה - המצב הרבה יותר טוב עכשיו... YEP, SURE
ולמי שחושב שאני חו"ח ממציא, הנה הלינק: http://www.jeepolog.com/forums/newre...reply&p=686800
ואני (שוב:() מסכים עם דרור... השמים אכן לא נפלו ובית המקדש לא נחרב שוב והאירנים גם לא בנו פצצה גרעינית וחבל לכיש עדיין לא שקע בבולען, בגלל המנהרות שחופרים תחתיו..
לא.
סתם מה שהיה קשה קודם, נעשה קשה "שבעתייםX המון"
ואסיים בעוד הפנייה לאותו שירשור שבלינק...(אין מה לעשות... עיתונאי כותב יותר יפה ממשפטן.. בפנסיה):
ברני אולי לא (כעובד ממשלה לשעבר)
אבל אני, ומנסיון (עתיק יומין) יענה, וכל ודאות, אין צורך ברגולציה וכול נסיון בליצר (יותר)רגולציה גורם לשחיטות בלבד.
אבין עם לא תסכים איתי, אבל אנחנו באים מעולמות שונים ולי יצא לחיות בעולם נטול רגולציה לעומת מה שיש היום....כמו שכבוד דורון טוען, פורנוגרפיה זה עניין של גאוגרפיה.
אפשר סיכום של הנושא?
האם יהיה לי מותר, על פי חוק, להגביה את הפורסטר שלי ב-2 אינצ' ואיך עושים זאת?
אולי קצת שאלת קיטבג אבל לא הצלחתי להבין גם לאחר שקראתי 19 עמודים של דיון.
ואיך קשור חוטיני להגבהה?
אפשר תמונה של חוטיני מוגבה?
חזק!
עכשיו אני מבין למה הוא צריך כזה כסת"ח גדול...
ויותר ברצינות.
אני בתהליכי סיום של בניית ספייסרים להגבהה של הפורסטר שלי.
ההגבהה מתוכננת להיות 50מ"מ קדימה 60מ"מ אחורה.
בנוסף, אני צריך להחליף צמיגים. ואני מעוניין לעלות במידת החתך- מ-60 ל-65 כדי להגדיל את מבחר צמיגי ה-50/50 העומדים לרשותי.
איפה אני עומד? האם זה נכנס בתחום ה-75מ"מ הגבהה המותרים לרכבי שטח?
והיכן אוכל למצוא את התקנה הספציפית המתירה זאת ולהדפיס אותה לטובת שוטרים ובוחני טסט נחמדים ויעילים.
אין כזאת.
אל תחפש את מה שאין ואל תשאל שאלות קיטבג. את הספייסרים תחרוט מדלרין שחור ולא לבן. זה השורה התחתונה של השרשור הזה.
אל תחפש ואל תשאל ושהכל יהיה צבוע בשחור ו... תקווה לטוב.
תחפש כמה פוסטים למעלה ותראה סרטון שממחיש את "מה שצריך לעשות"..
למזלך, הפורסטר לא ממש מושך תשומת לב.
מצד שני, זה יכול מאוד להראות חריג, יותר גבוה וצמיגים" קרביים"...
שיהיה בהצלחה בכל מקרה.
Sent from my GT-N5110 using Tapatalk
לא הצלחת להבין בגלל שעם כל הכבוד, ויש המון, הדיון לא מתקיים כאן בפורום אלא במשרד קטן בבנין מש' התחבורה בת"א.
כרגע לא תמצא סיכום של הנושא מכוון ש"הנושא" בתהליך והתהליך נמצא בתחילתו, הוא מורכב מאוד וכרגע מספר גופים ואנשים מנסים להגדיר את המתווה של הדרך. (כל אחד והאינטרס שלו)
האמת, יש שתי גישות.
לא רק בהגבהות- בכלל בחיים...
גישה של שופוני, בואו נשתין מהמקפצה ונראה מה כבר יקרה.
כמו למשל השיטה של חיים 8 ודרך השטח או איך שקראו להם.
יש שיטה אחרת שדוגלת בלעשות דברים בשקט בלי לנקר עיניים ולעשות פוזות.
כל אחד יבחר בכל נקודת זמן את הגישה שלו וישא בתוצאותיה.
פה לא ארה״ב ומעולם לא היו פה זכויות לאזרח.
ככה עובדת השיטה מאז ומעולם בין אם אנחנו מסכימים לזה או לא
מקפיץ
מישהו יודע ויכול לעדכן סטאטוס על אישור הגבהה?
תודה!
זה לא שווה שרשור חדש:
הרב פה ראו את הרכב שלי, פאגרו צנוע עם קיט סטנדרטי. השנה בגלל כל ההיסטריה החלטתי להיעזר במוסך (לא מעכר) להכין אצלו את הרכב ושהוא יקח את הרכב לטסט. הוא לא חדש בזה ובטח שלא ברכבי שטח. עשה טיפול קצר שלא קשור (שמן+ פילטר), שטף גחון וניגש למכון בתל אביב, אני נשארתי במוסך. לא הכניסו אותו, אמרו לו שהרכב מוגבה, חזר קצת מופתע למוסך צילם את הרכב ושלח את התמונה לעוד מכון - גם שם אמרו לו לא לבוא.
בסוף נכנסתי לבד למכון טסטים שלישי "מה שיהיה יהיה" אני יודע שהרכב פיקס וכבר שריינתי לי סט קפיצים מקורי מחבר למקרה הצורך - נכשלתי על מגב... אחורי...
נמרוד כתב במקום אחר - "עברנו גם את שנת הג'יפוקליפסה" לא נראה לי שסיימנו...
https://youtu.be/433uIf-nAAY
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
אני מניח שהוא לא סירב...פשוט "המליץ" לבעל המוסך שעדיף שלא...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
תסכימו איתי שכשמוסכניק שולח לחבר/מכר שלו ממכון טסטים זה אחרת מאשר שאני שואל בכניסה אם להיכנס או לא. אני לא מחזיק בווצאפ שלי מספרים של עובדי מכוני רישוי...