+ +1 בחלק האחורי, תרתי משמע.
Printable View
+ +1 בחלק האחורי, תרתי משמע.
הפרק הזה מתרכז בפינישים של פנים הקבינה. למרות שזה לוקח טונות של זמן זה כיף לא נורמלי. הרבה חלקים מהפאזל הענקי הזה נקנו לאורך 3 השנים האחרונות, חבילות הגיעו מכל העולם ואוחסנו עד לרגע זה - הישורת האחרונה של ההרכבות.
את סופי השבוע האחרונים השקעתי בירידה לפרטים הקטנים ביותר, אלה שעושים הבדל גדול ולוקחים את הפרויקט לליגה של הגדולים. מניקוי וצביעת הברגים, הברזת הקדחים משאריות הצבע, דרך בידוד הקבינה ועד להרכבת הכסאות המקוריים שעברו ריפוד מחדש.
אז בואו ונזכר מאיפה התחלנו:
קובץ מצורף 108198 קובץ מצורף 108199
את הטנדר מצאתי זרוק במושב קטן בהרי ירושלים אחרי שעמד בחוץ ללא כיסוי, עם גג שנראה כמו גבינה שוויצרית וללא חלונות צד. לא מעט שנים הוא עמד ככה, ועכשיו, כשאני מסתכל על תמונות הלפני-אחרי אני פשוט לא מאמין.
לאחר חיבור הקבינה לשלדה התחלתי בבדיקות אחרונות של צמת החשמל וליפפתי אותה באופן סופי.
קובץ מצורף 108200קובץ מצורף 108201קובץ מצורף 108202
הוספתי מד מתח שעון טורים בתא הכפפות. הם נשלפים בקלות והחיווט הארוך מאפשר להוציא אותם לתא המנוע לטובת כיוון וטיפול בתקלות.
קובץ מצורף 108203 קובץ מצורף 108204
השלב הבא היה איטום הקבינה מחום ורעשים. לצורך כך, נבחרו יריעת זפת ביטומנית עם שכבת אלומניום בעובי כולל של 2 מ"מ~. להזכירכם, כחלק ממאמץ הבידוד תחתית הקבינה קיבלה שכבת זפת מהצד החיצוני והפנימי לפני הדבקת היריעה.
קובץ מצורף 108205 קובץ מצורף 108206
בהמשך הוספתי חתיכה לפנים הדלתות, בתי הרמקולים ותקרת הרכב.
קובץ מצורף 108207 קובץ מצורף 108208 קובץ מצורף 108209
בנוסף הדבקתי חיפוי על חלקה הפנימי של התקרה.
קובץ מצורף 108210 קובץ מצורף 108211
לפני יותר משנתיים קניתי שטיח שמיועד לסמוראי פתוח מהדגמים החדשים יותר. גזרתי, סימנתי והלכתי לחיים הרפד לתיקונים. התוצאה לפניכם:
קובץ מצורף 108212 קובץ מצורף 108213
תווית הוראות תפעול לטרנספר, ידית הילוכים וסמלון קטן שלקח לי כמה חודשים להשיג.
קובץ מצורף 108214 קובץ מצורף 108215קובץ מצורף 108216
ולסיום, המושבים המקוריים עם משענות הראש האותנטית אחרי שעברו סדרת טיפוח אצל אותו הרפד.
קובץ מצורף 108217 קובץ מצורף 108218
בימים הקרובים, הרכבת הארגז, חיבור הבלמים ותיקון בעיות שהתגלו בקרבורטור.
יפה מאד, כרגיל
עבודה יפה מאוד, אין ספק שהגימור מעלה את הפרויקט כמה רמות למעלה.
תמשיך לשתף
בתור אחד שראה מקרוב את העבודה..ואפילו יצר עוד קצת עבודה בטעות...
צריך לראות כדי להבין. הרכב מדהים. נקודה.
סחטיין עמרי על ההשקעה. בקרוב תוכל להנות מהפירות..
נראה מדהים, כל הכבוד על הירידה לפרטים.
בנושא השטיח: מעבר לנושא האסטטיקה, האם שטיח ברכב שטח זה לא מקור להתעסקות בניקיון תמידי, הרי טיול ראשון וכל הרצפה תתלכלך ויהי קשה עד בלתי אפשרי לנקות אותו. מה גם במקרה של רטיבות אז בכלל.
עמרי,
עבודה יפיפיה ברמה של התוכניות טלוויזיה.(איקון של LIKE)
ושאלה קטנה, מה זה החומר שהדבקת לגג?
יואב
לא ייודע בדיוק להגדיר אותו. הרפד המליץ לי עליו. מורכב מ-2 שכבות. אחת מזכירה ספוג דק והשניה בד עדין בהיר דק. סה"כ העובי בערך חצי ס"מ.
בגדול אני חושב שהתכונה הכי חשובה היא המשקל הקל. אחרת זה שואף להתקלף עם הזמן.
אצלי לצערי, זה לא בדיוק מתאים לצבעים של סכי השמש החדשים.. לא יודע אם אוכל לחיות עם זה :rolleyes:
הפרויקט מתקרב לסיומו. בחודש האחרון קיבלתי את הצינורית החסרה וסגרתי את מערכת הבלמים. עבדתי עם משאבה חשמלית שהייתה מחוברת לבורג הניקוז וזה הקל מאוד על המילוי הראשוני של נוזל הבלמים במערכת.
אחרי ניקוז אויר מהבלמים ההתרגשות הייתה בשיאה ויצאתי לסיבוב קצר. האמת שחששתי מאוד מאלף ואחד הדברים שיכולים להשתבש. מבחינת בלמים והיגוי הכל עבר כשורה, אך הקלאץ מחליק בקיצוניות בכל פעם שהאוטו מתאמץ והטורים מעט עולים. עד כמה שזכרתי הקלאץ הישן היה תקין ולכן לא הוחלף במהלך השיפוץ.
למרות הקלאץ המחליק, לקחתי את הרכב להכנה לטסט ומשם לטסט ועברתי בהצלחה :rolleyes:. אחרי כיוון בלמים במוסך (תודות בהמשך) המצב הרבה יותר טוב. עם כמה שזה מרגש, זה סיוט לנסוע עם הקלאץ ככה וההילוכים שלא משתלבים כמו שצריך.
הייתי לפני שירות מילואים של שבועיים ואמרתי לעצמי שאין סיכוי שהטנדר עומד אצלי בחניה עם טסט וביטוח ואני לא יכול לצאת לסיבוב נורמלי לפני שאני נעלם לשבועיים.
למרות שאין לי חלקים חדשים ביד החלטתי שאין ברירה. אני מוריד גיר ומקווה לטוב. עכשיו אני יודע להעריך כמה קל היה לעבוד על רכבת הכוח כשהבודי לא היה על השלדה. ב24 השעות הבאות הגב שלי עבד מאוד קשה.
מיד כשהורדתי את הגיר ראיתי שמיסב הלחץ של הקלאץ תקוע. אני זוכר שגם בשלב הרכבת הגיר והקלאץ הכנסתי אותו בכוח. האמת שבזמנו ניסיתי להחזיר הכל לקדמותו ולא באמת הבנתי איך עובד הקלאץ. עכשיו כבר אין לי ברירה אלא לחקור לעומק.
כדי לקבל רפרנס פתחתי את הגיר שמורכב על המנוע ספייר ששוכב אצלי בחצר. מצאתי שבגיר ספייר, מיסב הלחץ נכנס ויוצא בקלות. מכאן הגעתי למסקנה שהחלק התחתון והעליון של ההאוזינג של הגיר לא יושבים טוב וזה מונע מהמיסב לרוץ בחופשיות.
פתחתי את הגיר וגילית שהמיסב הקדמי בציר הכניסה לגיר סדוק. פתחתי גם את הגיר ספייר.
קובץ מצורף 109035קובץ מצורף 109036
קצת משחקים בין החלקים והבנתי מה הייתה הבעיה. במהלך השיפוץ החלפתי מחזירי שמן. ככל הנראה השתמשתי במחזיר שמן שהיה עמוק בחצי מ"מ. חצי מ"מ שהספיק כדי שהמגרעת של המיסב תמנע ממנו לשבת במקום. מה שגרם לזה שמומנט סגירת ברגי האוזינג של הגיר פשוט סדקו את המיסב. מפתיע שלא נזל שמן מהגיר ושהוא בכלל עבד יחסית סביר ללא רעשים קיצוניים. כנראה שיש מקרים שמה שהולך עם קצת כוח פשוט לא בסדר.
לקחתי את סט גלגלי השיניים עם הציר והחלפתי בינהם. לקחתי את הקלאץ המקורי והרכבתי לו את מיסב הלחץ מהגיר ספייר. השתמשתי במחזיר השמן המשומש והישן מהגיר ספייר למרות שהיו סימני נזילת שמן רבים, מחרתיים אני יוצא למילואים ואין מצב שאני לא עושה סיבוב על הטנדר לפני.
הרכבתי הכל בחזרה. איך אני שמח שבחרתי לשפץ טנדר סמוראי ולא רכב גדול יותר. לא צריך יותר מאדם אחד כדי להרכיב את הגיר. הנעתי את הרכב ויצאתי לסיבוב.
עכשיו ההתרגשות באמת חצתה שיאים חדשים! הטנדר נוסע כמו שצריך. איזו הקלה. אז נכון, אצטרך להחליף בהקדם את מחזיר השמן כי הטנדר משאיר טפטוף קטן של שמן פה ושם, אבל זה עבד.
למחרת קמתי מוקדם בבוקר לצלם קצת את הטנדר בשדות של המושב ובהמשך היום גם סיבוב לעיר הגדולה. תחושת סיפוק שקשה לתאר בכל פעם שמישהו צפר, צילם או סתם חייך חיוך רחב שאמר הכל. יצא לי פאקינג טנדר מדהים.
כמה תמונות נבחרות לשיפוטכם:
קובץ מצורף 109037 קובץ מצורף 109038 קובץ מצורף 109039
אז אל תשכחו לצפור, לצלם או סתם לחייך בקטנה גם אם נתקעתם מאחורי בכביש צר עם נתיב אחד.
טיזר לפרויקט קטן עליו אני עובד בימים אלה:
https://media.giphy.com/media/3o72F7...Qbp6/giphy.gif
לפני סיום רשמי אשמח לנצל את הפורום ולהודות לכמה בעלי מקצוע.
במהלך הפרויקט הזה נחשפתי לעשרות בעלי מקצוע, למען האכזבה רובם השאירו רושם חובבני ולא יסודי. מתוך אותם עשרות פגשתי כמה אנשים מדהימים, בעלי מקצוע בחסד, שבאמת עשו מעבר למצופה בסיוע לפרויקט. בשבוע האחרון נסעתי אל כל אחד מהם להשוויץ בתוצאה, שמחתי לראות גם אותם מתרגשים מסיום הפרויקט.
על הצבע הסופי אמון רועי רבינוביץ. באמת שאין לתאר את ההשקעה בפרטים הקטנים. לאחרונה ביקר את הפרויקט פחח עם ניסיון של 40 שנה, תוך רגע הוא הבחין בהשקעה הלא טרוויאלית של רועי בפרטים הקטנים והגדולים – התוצאה לפניכם.
קובץ מצורף 109041
זוהר ממוסך צמד בכפר סבא. לזוהר יש כמה רכבי אספנות, במהלך הפרויקט התייעצתי איתו לא מעט לגבי סוגיות שונות. גם סיום הפרויקט וההכנה הסופית לטסט נעשתה בליווי של זוהר. (בתמונה הוויליס של זוהר).
קובץ מצורף 109042
גרשון מבית הבורג. הבן אדם מזהה כל בורג והברגה בשניות, גם כשהגעתי לקנות בורג אחד קיבלתי את מלוא תשומת הלב. אין הרבה בתי עסק שעובדים בכאלה סדרי גודל ומוכנים למכור לפרטיים.
קובץ מצורף 109044
חיים רפד. בעל מקצוע באיכות של פעם. שיפוץ את המושבים המקוריים ברמה עולמית.
קובץ מצורף 109032
הרצל מאלגו. כל מחזיר שמן, מחירים הוגנים וחיוך רחב.
קובץ מצורף 109043
שי מצמיגי אביגדור כחלון בכפר סבא. באמת ששיגעתי אותם, כל פעם עם צמיג אחר, ג'אנט זמני, פנצ'רים איזונים...
קובץ מצורף 109033
נהנתי מכל רגע. תודה לעוקבים.
שלכם,
עימרי
כל הכבוד על הפרוייקט המעניין ועל הסיום .
אכן הטנדר נראה מדהים ומקורי .
מי כמוני ( שכרגע נמצא במהלך של שני שיפוצים במקביל ) יודע שלהתחיל שיפוץ זה פשוט אך להגיע לקו הגמר זאת משימה כבדת משקל .
לאורך פרוייקט כזה יש עליות אך יש הרבה יותר ירידות , וממש לא פשוט להתגבר על כל המכשולים ולהגיע לקו הגמר .
מפגש הטנדרים ייערך בקרוב .
את רוב בעלי המקצוע שהזכרת גם אני מכיר אישית ואכן אנשים אשר אוהבים לעזור , כל אחד בתחומו .
אילן
מדהים, תתחדש
שרשור שיפוץ מדהים ומעניין.
ודרך אגב, הויליס של זוהר הוא ג'פס.
אין לי מילים להוסיף על המחמאות שכבר קיבלת על הפרויקט הזה, על התיעוד המושקע, על הירידה לפרטים.
גם לי שימשת השראה, להתחיל אחרי קרוב לעשרים שנות 4X4 בפעם הראשונה פרויקט שיפוץ ג'יפ מאפס. מקווה לסיים ברמה קרובה לשלך.
כמו שכולם כתבו...מעורר השראה!
הרכב שלך יצא מדהים, יפייפה.
ולמרות שהוא הטנדר השני הכי מגניב שאני מכיר, עדיין חברה שלי מעדיפה לסוע איתך ולא איתי :confused:
מרגש לראות אותך נוסע איתו, ואני בטוח שמערכת יחסים שלמה של אהבה-שנאה מתחילה עכשיו.
מברוק. עשית מה שמעטים מצליחים.
נראה מצוין, כל הכבוד שהצלחת להגיע אל קו הסיום.
הרבה כבוד.
[emoji351][emoji595]
אין מילים!