-
תגובה: החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
כך מכניסים שינויים אירגוניים. אף אחד לא יכול להגיד לצבא איך לעשות את השינוי, הצבא יודע היטב, אבל טוב לו ככה, לא להשתנות, ואם לא יכפו שינוי, לא יהיה שינוי.
הבעיה היא שהשינוי שהצבא בוחר לעשות הוא לקצץ באימונים במקום לעשות שינוי אמיתי שיתן יותר ביטחון בפחות שקלים.
הסכנה היא שבסופו של דבר יכפו על הצבא שינוי, ומי שיכפה יהיה איזה יאיר לפיד כזה, שבאמת לא מבין מהחיים שלו.
אז אני שמח שלפחות הסכמנו שצריך שינוי (לא, לא על הפנסיה שלך, אתה תמשיך לקבל אותה :cool:), ולא שמדובר רק באיזה נגד גרבצן.
נכון, לכל שינוי יש ויהיו מתנגדים, אבל אם השינוי לא יגיע... טוב, כבר דיברנו על זה.
(כן, צריך לשנות את התנאים, ואת מי שבאמת רוצים, להביא אותו בכסף נקי, כמו בחוץ ועוד קצת, בלי תוספת פעילות רמה א' לרב הצבאי של היחידה, שיושב אגב על תקן מהנדס. ידעת את זה?, וכן, הגיע הזמן לעשות צבא מקצועי. לומדים מאמריקה, לא?!).
ובנוגע לויאטנם, אז רק לראות את ג'יין פונדה מתנצלת מעביר בי צמרמורת בכל הגוף. יש סיכוי שגם פה יקרה כזה דבר?
המשיח יגיע קודם.
בטוח.
(המשפט האחרון שלך "וב"אתה" אני לא מתכוון אליך, תמיר, במיוחד - צורת ביטוי.." לא ברור למי אתה פונה ולמה אתה מתכוון.)
-
אני גם מכיר את כוללללללם ...
בחיאת תחזור למילקי , אתם נשמעים כמו עדת זקנות פולניות וכמה פוליטיקאים ... מיייילקי .
וכול השאר תפתחו רשת ב' .
עידו
-
תמיר...
קודם כל , אני שמח שגרמתי לך לתחושה של הישגיות (מה שנקרא "עלי") אבל אם היית קורא מה שכתבתי, היית רואה ומבין כבר מזמן שאני לא נגד שינויי - אני בעד.
אני נגד אמירות כמו "עשקו את הקופה" ושוד וכאלה...
אז זו היתה דרך למשוך את הטובים ויחד עם הטובים משכו גם כל מיני אחרים.
אני גם נגד האמירות שללוחמים מגיע ולאחרים לא - הכל יחסי. לג'ובניקים הטובים שצריכים אותם (תקן) צריך לתת יותר (ואם זו פנסיה בגיל 50, שיהיה) וללוחמים צריך לתת עוד יותר (בגלל שהם.. לוחמים).
אני גם נגד אמירות של כל מיני חכמולוגים "שמכירים"... אני לרגע לא אמרתי שהם לא מכירים (אמרתי שהם לא "מכירים"...). גם אני מכיר - היה לנו ביחידה (בצבא) איזה גולם כזה, עתודאי.. מהטובים שצריך למשוך שלא עשה כלום.. רק לחץ ENTER כל היום (היתה מערכת שבדקה את כמות ההקשות האלה ביום ולפי זה ניסו להבין מי טוב יותר) ו... לא עשה כלום.
אם הייתי.. נו, אני לא רוצה להשקיע בניסוח יותר עדין, אם הייתי טיפש, הייתי אומר שכל היחידה הזו פרזיטים וגרבצנים... אני הרי מכיר אחד כזה... אבל אני לא טיפש ואני יודע שיש אחרים שמשקיעים (מי פחות ומי יותר) ואני לא אגיד שזה צבא של "!!!!!".
אני גם לא מסכים איתך ש"ככה עושים שינויי".
ככה גורמים להתנגד לשינויי וככה גורמים לטובים להגיד "מה אני בכלל עושה פה"...
מהפכות, כמו שאתה מציע, משרתות, בד"כ את המהפכנים ופחות את המטרה..
ואני הכי לא מסכים עם ההתייחסות לצבא/משטרה/פרקליטות/שירות/מוסד כאל קונצרן/מפעל/גוף כלכלי שצריך להצדיק עצמו כלכלית...
אני לא אומר שצריכה להיות הפקרות וחוסר ביקורת והתייעלות וכל מה שצריך על מנת לנסות להפיק כמה שיותר.. אבל הגופים האלה הם לא תנובה ולא בנק לאומי וגם לא משרד הרישויי - הם אחרים..
ואם כבר מדברים על זה... אם צריך רב (וכנראה שבצבא ישראלי צריך - וגם בצבא האמריקאי יש כזה, שמקבל משכורת לוחם, אם הוא ביחידה לוחמת..) אז למה שלא יקבל תוספת פעילות א'?
אתה יודע שאצל האמריקאים (שאתה אומר ללמוד מהם) לאחר שעברת טירונות מרינס (לדוגמא-אותו הדבר ברוב החיילות/צבאות בארה"ב), לא משנה מה התפקיד שיועד לך (נהג, טבח, לוחם, מודיעין...) אתה מקבל את אותה משכורת, בהתאם למקום ההצבה ולדרגה שלך - ומחר גם יכולים להעביר אותך מטבח לנהג ללוחם וכו'..
ומה זאת אומרת "כסף נקי"?
אתה מושך אנשים במה ש.. מושך אותם. "כסף נקי" (ובלי מדים כל יתר הדברים) יש להם גם באמדוקס... למה שיבואו אליך?
אני גם רוצה לראות את הסערה שתקום כשמתכנת בממר"מיקבל 25K שקלים לחודש + רכב + טלפון + פתור משמירות...
כמה זמן יקח לתמיר לצעוק חמס...
ו"אתה" זה כמו /במקום "אתם" או "כל אחד" או "הציבור".
תחליף את ה"אתה" בכל אחת מהאפשרויות שציינתי למעלה במשפט הזה "אתה מקבל מה שאתה משלם עבורו" - לזו הכוונה ו"אליהם" אני פונה...
-
ועידו - אל תדאג.. עובדים על זה...:)
-
טוב, זה מתחיל להזכיר את שירשור הלוליפופ של דרור, שהקפיץ את כולם ואחרי שבוע ויכוחים אמר, יאללה, מה כבר רע בלוליפופ, התרגלתי. :cool:
אם הזכרת עתודאים, אז זה מזכיר גם לי את אותו אחד שעבד איתי כשהייתי אזרח עובד צה"ל. בחור תותח, בוגר חשמל בטכניון, והצבא נתן לו לנקות בתי שימוש (כמקצוע עיקרי, לא כתורנות). הבעיה היא שכולנו מכירים (לפחות) אחד כזה.
אני לא מציע מהפכה. זו תורה שלימה של הכנסת שינויים באירגון. צריך לשנות לאט, ועם מטרה לנגד העיניים.
לגבי הרב, אז אני במקרה מדבר מנסיון (כמעט) אישי. אח שלי. בקושי יש לו 12 שנות לימוד אבל ישב על תקן מהנדס כי עשה איזה קורס של רבנים צבאיים, וכמובן תוספת רמה א' ודרגות קצונה בלי שיש לו מושג איפה זה בה"ד 1.
בסוף ברח משם כי לא יכל לשאת את השעמום.
אם זה לא שוד הקופה הציבורית, אז צריך להגדיר את המילון מחדש.
אם תקרא טוב אז כתבתי "כסף נקי, כמו בחוץ ועוד קצת". ומה שיש באמדוקס - כבר עדיף להיות נגד חימוש בצאלים.... :p
(אתה לא עדכני. אמדוקס כמייצגת את ההייטק הישראלי כבר מזמן אאוט)
כשמתכנת בממר"מ יקבל 25K שקלים לחודש + רכב + טלפון + פתור משמירות... אף אחד לא יצעק. כולם יבינו שזה בדיוק מה שמגיע לו!
כמו שכולם מבינים שטייס לא עושה שמירות וחייב שוקו ולצ"א לפני שעולה לאוויר.
ושיצא לפנסיה כמו כולם!
טוב, אז הקהל מחמיא לנו (לך תבין, אתה אומר צעיר, עידו אומר פולניה זקנה), אז אני לא אעלב אם לא תגיב, ואשתדל לא להגיב על תגובתך (שכנראה תגיע בכל מקרה).
העם (ואני הקטן בתוכם) דורש מילקי תוצרת ארה"ב.
-
המלקי יגיע - למרות הזילזול של בועז, אני לא אפל ואני עובד על ארבעה פוסטים עתידיים ("הבית", "יהודים, נוצרים וגזענות או תאורית הצווארון הכחול", "משטרה - כמה טוב שאנחנו לא ארה"ב" ו... "הטיול שלנו.. האמת" - לא שכחנו כלום - הכל בעבודה.. בין המטלות) במקביל לקישקושים הנוכחיים פה..
שמעת עידו? לא לדאוג הכל יגיע.
ואחרי שקצת נרגענו...
כבר הרבה זמן ש"הצבא" אומר שאם רוצים לקצץ,שיתנו לו לגייס את מי שהוא רוצה - לא רוצה פרופילניקים ולא דתיים "בעיתיים" (בניגוד לדיעה הרווחת) וכו'... מה שהוא רוצה ומה שהוא צריך ואיך שהוא צריך... שנים שלא מסכימים לו משום שצה"ל הוא "צבא העם" "כור היתוך" ואתה לא יכול להפלות...
אתה יודע למה בארה"ב כולם מקבלים אותה משכורת (פחות או יותר) ויכולים להתנייד בין התפקידים?
בוא אני אספר לך סוד גלוי - כולם שם קרביים... כולם פרופיל קרבי וכולם (כמעט) עוברים הכשרת לוחם ואז מחולקים לתפקידים ופעם הם ג'ובניקים ופעם עולים על מטען צד בפעילות מבצעית (יש יוצאים מהכלל כמו עו"ד וכאלה).
אתה יודע למה זה?
אני אספר לך - כי הם מגייסים את מי שהם רוצים ואז מחליטים מה לעשות איתם - אין להם אישורי קל"ב או "בן יחיד" או "לא יודע מה" - הם מגייסים את הטוב ביותר שהם מוצאים (וגם להם יש בעייה למשוך את הטובים) ואיש לא אומר להם "קחו גם את ההוא, כי הוא חלק מהעם"
איך אתה מתמודד עם זה?
אני לא בטוח שאני כ"כ רוצה צבא כזה...
אתה רוצה להתייחס לצבא "נטו" אבל אתה דורש ממנו דברים נוספים - איך התעלמת יפה כשכתבתי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
וואללה, תמיר.
...
צריך לקצץ? - לא בטוח, צריך לבדוק לעומת המשימות שאתה מציב לו.
...
אילו משימות בדיוק אתה מציב לצבא - אולי נתחיל בזה?
ואח"כ נמשיך, בהתאם לאג'נדה שלך, אילו משימות הצבת לו במבצע האחרון, כשאתה מודד הצלחה וכישלון?
ואיזו מין דוגמא זו עם אחיך?
רב זה חשוב (וכשאתה בגולה, אתה אפילו מבין ומקבל את זה יותר... ) וצריך ואם אין תקן במקום מסויים, צריך לאלתר.
אתה יודע על איזה תקן אני ישבתי במשך 3 שנים, עד שהצליחו לתקנן אותי כמו שצריך? הייתי נחוץ בתפקיד ובמקום שהייתי בו ולא היה תקן פנוי - מה תעשה? תחכה עד שיתפנה - במקרה שלי אי אפשר היה ...
אז אילתרו לאחיך תקן שהיה פנוי - מה קרה?
זה שהוא לא התאים לתפקיד... נו, מה לעשות. קורה.
אבל למה אתה קורה לזה "שוד" - התפקיד נחוץ ויש תקן לא מאוייש (שהרי אם היה, לא היה פנויי) ו.. מאלתרים - כמו בכל גוף/חברה.
שטויות, בחייך.
ותוספת פעילות - למה לא?
הוא ביחידה שמקבלת תוספת כזו, מתוקף מיקומה ו/או פעילותה... מגיע לו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
...
כשמתכנת בממר"מ יקבל 25K שקלים לחודש + רכב + טלפון + פתור משמירות... אף אחד לא יצעק. כולם יבינו שזה בדיוק מה שמגיע לו!
כמו שכולם מבינים שטייס לא עושה שמירות וחייב שוקו ולצ"א לפני שעולה לאוויר.
...
ברור, ברור... כווווולם יבינו...
כמו שמבינים שרופא צריך לקבל קצת יותר ומנהל המחלקה אפילו יותר...
כולם יבינו...
אמרתי... מדבר כמו צעיר... אני מקנא.
ומכל ויכוח שכזה עולים דברים שיש פה ומראים את ההבדלים ו... שייכים לגמרי לנושא..
הכי חשוב שאנחנו כולנו יהודים ושכולנו יכולים לשנוא אחד את השני ולריב ולהתווכח ולטעון, בשיא השיכנוע, שמי שאומר לנו את הדברים האלה והוא לא יהודי/ישראלי הוא אנטישמי..
אבל לנו מותר..
לנו לא יכולים לספר סיפורים - אנחנו ... מכירים אחד ש...
-
אני אין לי מילה אני, ידעתי שתצליח לגרור אותי שוב. אתה מצליח להדהים אותי כל פעם מחדש...
"הצבא" אומר? אבל כשאותו צבא מבין שאם יתנו לו לגייס רק את מי שהוא רוצה גם יקצצו בתקציבו הקדוש בהתאם לכך, ה"צבא" מהר מאד חוזר בו וכל הגנרלים מתגייסים לספר שזה צבא העם וזהו ערך עליון וכו' וכו'... רק תבקש לינקים ותקבל.
אתה לא רוצה צבא כזה? גם אני לא, אבל אני עוד יותר לא רוצה צבא כזה:
http://lulisml.wordpress.com/2012/08...0%D7%99%D7%93/
נא לקרוא בעיון (כמובן, זה אחד שלא מבין, וגם אם כן זו תופעה נקודתית ושאר מעשיות).
אה, המשימות, כמובן:
א. לאבטח.
ב. לצפות.
ג. לקיים.
במילים אחרות, מה עניין המשימות כאן? בין אם הוגדרו המשימות כראוי ובין אם לא, או שלא הוגדרו כלל, אין קשר לכך שאת כל הפעילות המתבצעת וזו שרוצים לבצע, ניתן לעשות בהרבה פחות כסף.
צ'מע, אתה כ"כ חושב "תקנים" שאין לך מושג ירוק באיך דברים צריכים להיות!
"אז אילתרו תקן שהיה פנוי"
"הוא ביחידה שמקבלת תוספת כזו... מגיע לו"
ואני מוסיף:
הוא בקבע, מגיע לו, אז מה אם הוא סה"כ פקיד....
אתה שומע מה אתה אומר?! זו בדיוק, אבל בדיוק הבעיה!
הצבא מתנהג כמו ועד עובדים אחד גדול ו"מגיע" לזה, וגם לזה, ואם יש "תקן פנוי" אז למה לא...
אז אולי אתה לא אוהב לשמוע את זה, אבל לזה בדיוק קוראים שוד הקופה הציבורית. נקודה.
גם אני במקום עבודתי שייך "שלישותית" לחבר'ה שיוצאים הרבה לשטח, ומסיבה זו מקבלים ביגוד.
בפעם הראשונה שהביאו לי נעליים (נעלי בטיחות עם מגני פלדה), צרחתי עליהם שמתכנת לא צריך את זה. לא עזר.
בפעם השניה (אחרי שנה), שתקתי.
בדיוק הבוקר ראיתי את המזכירה שעוסקת בזה ושאלתי אותה מה קורה עם הנעליים, כבר חורף (ואני למדתי לעשות עליהם קומבינה), נכון, אני מתכנת ולא צריך את זה, אבל התרגלתי שמגיע לי!
אז היות שמדובר בחברה פרטית, זה סתם ביזבוז, אבל כאשר מדובר בצבא, זו שחיתות ושוד הקופה. לא פחות.
-
תמיר אל תיקח את ברנרד ללב.
הוא גדל במערכת ונלחם בשבילה.
אין סיכוי בעולם שהוא יראה ויבין אי פעם איך המערכת הפכה לגולם רעבתן בזבזני ולא יעיל.
פעם היה לנו צבא קטן וחכם שגם היה כור היתוך כי שירתו בו אנשים עם ערכים ותחודת שליחות.
כיום החברה נעדתה מושחתת ורודפת ממון וכך גם הצבא.
הם רק עוד לא הפנימו שם שהמדינה כבר לא יכולה לתחזק את המנגנון הזה.
לבי לבי אל הפנסיונרים שימצאו את עצמם עם מדינה שלא תוכל לשלם להם את מה שהתחייבה.
תתנחמו שזה קרה גם לזכיני הגז וים המלח....
-
תסלח לי מאוד - קיקוש צדקני.
אין לי כבר כוח לחפש ולצטט אבל בשירשור "הקשור" מישהו (נדמה לי ניר אבל אני לא זוכר טוב.. מצטער אם טעיתי) מתלונן על "עודף רגלציה" ואתה מילל על אי אכפית רגולציה - יענו תקן זה תקן. יש תקן מהנדס (אולי פעם לא חשבו שצריך רב.. וגם להיפך). אתם אומרים שצריך רב... תפנו לועדה שתתקנן מחדש... בנתיים, הנה לכם איזה פיסלון של פר.. תסתדרו איתו...
אולי בתכנית החומש הבאה נתקנן רבי.. או חצי מהנדס... נראה.. בנתיים... לפסל.
זו הבעיה עם "כאלה שמבינים"... יש ספר ויש כללים ו..זהו.
כולם גיבורים וכולם חכמים וכולם יודעים בדיוק אבל בדיוק , מה צריך לעשות...
היה פה איזה בחור כזה, לפני לא הרבה זמן...
ידע בדיוק מה צריך לעשות ואיך צריך לעשות ומה חשוב ועל מה אפשר לותר ועל מה צריך להתעקש... האמת, גם היה לו נסיון בזה..
ואז, הוא קיבל איזה ג'וב קטן כזה והיה אשכרה יכול להחליט.
וכוווווולם חיכו לראות מה הוא יעשה ואיך יישם את הפתרונות החכמים שכל הזמן הטיף להם...
כוווולם חיכו ו.... ואז הוא אמר "דברים שרואים משם, לא רואים מכאן" ופתאום נפלה ההבנה, שאם אפילו הוא לא עושה מה שאמר שנים ואפילו הוא אומר שזה ... קצת יותר מסובך וקובץ EXEL וכישרון אירגון וציור... אז אולי יש בזה משהו...
אני אשאיר לך לחשוב מיהו אותו בחורצ'יק...
והמשימות שלך...כמה נאיבי ש... אני שוב מקנא..
המשימות הן, בנוסף לברור מאליו שכתבת, גם למצוא מקום/תקנים/פתרונות לחרדים שמתגייסים (ולא ממש רוצים אותם), ולמצוא פתרונות יצירתיים לקרביים שהם בנים יחידים, ולהכשיר כל מיני כאלה שהם "טעוני טיפוח", ולקנות "כחול לבן" אפילו שזה יקר יותר ולשמור על מחסום, שזה בכלל עבודה של משטרה, ולספק עובדים למשטרה ולשירות ולמוסד... קוראים להם פקידים/פקידות ומשטרה "שח"מ", ולגייס גם פרופילניקים, ו... להמשיך או שאתה לא רואה את זה כמשימות?
אל "תבין", מתוך נוחות לטעון שטויות, שאני אומר שהכל מושלם או אפילו שהרוב מושלם.
ממש לא. להיפך - יש ביזבוז וצריך להתייעל ויש פרזיטים ויש מיותרים ויש מרוויחים שלא מגיע להם..
אני אומר שצריך לטפל בזה - אתה אומר "מתי ניצחו בפעם האחרונה", "שודדים", "45", "תקציבית"... לינץ'!!!
יש לי דוגמא מצויינת על מה קורה כשאנשי הכספים והראייה הכלכלית/תקציבית "לוקחת פיקוד" ומנהלת את העניינים... דוגמא מעכשיו שרק נחשפתי אליה..לא שלנו ולא קשורה לישראל..
חבל שאני לא יכול לספר.
אני רק יכול להגיד שכשאתה מסתכל מבעד "לחור של הגרוש", אתה הופך משהו ששוה זהב לשווה ערך לאותו גרוש - וזו לא מליצה אלא מקרה אמיתי לגמרי.
אז תעשה בשבילנו נסיון פשוט כזה - תרגיל אקדמי.
קח לך איזה בחור... אתה יודע מה, לא בן 25, עד 35 - צעיר נמרץ ומבריק ותן לו לתכנן, בגדול, צבא יותר טוב...
בוא נראה מה ייצא.
רק תגמרו כל זמן שהשירשור הזה "בחיים"... הסורים על הגדרות, אם לא שמת לב... ואין מרכאות..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
תמיר אל תיקח את ברנרד ללב.
הוא גדל במערכת ונלחם בשבילה.
אין סיכוי בעולם שהוא יראה ויבין אי פעם איך המערכת הפכה לגולם רעבתן בזבזני ולא יעיל.
פעם היה לנו צבא קטן וחכם שגם היה כור היתוך כי שירתו בו אנשים עם ערכים ותחודת שליחות.
כיום החברה נעדתה מושחתת ורודפת ממון וכך גם הצבא.
הם רק עוד לא הפנימו שם שהמדינה כבר לא יכולה לתחזק את המנגנון הזה.
לבי לבי אל הפנסיונרים שימצאו את עצמם עם מדינה שלא תוכל לשלם להם את מה שהתחייבה.
תתנחמו שזה קרה גם לזכיני הגז וים המלח....
כמה שאתה טועה, רק אתה יכול... לא לדעת..
כמו שאמרתי - אחד המבקרים הגדולים ביותר של "המערכת" זה אני וכמו שאמרתי, נון-קונפורמיסט הוא האנדרסטיימנט שמתאר אותי..
יקראו את מה שכתבת, מי שמכירים אותי ויצחקו מאוד... מאוד.
אבל תעלו טיעונים שמחזיקים מים.. לא סיסמאות נבובות של "חברה נעדתה מושחתת ורודפת ממון וכך גם הצבא" או "שוד הקופה..." וכו'.
וההקבלות שאתם עושים לזכיינים שונים..
התלונות שלכם וההשוואות שאתם עושים והזילזול שאתם מפגינים, זה ראי החברה שיש לנו - לא בצבא כבר אין "אנשים עם ערכים ותחודת שליחות" - בחברה אין.
בצבא יש ובשירות אפילו יותר וגם במשרד והרבה במשטרה ובפרקליטות והם מתוגמלים בלי שום יחס למה שהם משקיעים ולמחיר שהם משלמים והם ""די חיים על הערכים האלה ותחושת השליחות" - הבעייה שמתחיל להיות פופולארי לשנוא אותם... מעיין פופוליזם עכשווי של להראות מתוחכם מודרני.
וזה די אופייני לישראל - כולם רוצים להיות גנרלים וכולם יודעים יותר טוב מ.. כל היתר.
-
ברנרד וכל השאר.
אני לא מתלהם מקלדת, או אדם שעיתותיו בידיו, או אחד שמחפש ויכוחים וורטואלים למלא שעות פנויות.
אני מהנדס פשוט שעובד למחיתו, ורק מבין ויודע לוגיקה ואת השיטה המדעית.
הנתונים הם מאוד פשוטים, המערכת קורסת, פשוט כך.
הסיבות הם כלכליות טהורות, וכבר הסברתי אותם אין צורך לחזור.
איך הגענו למצב זה, מי אחראי, מי שודד את מי ולמה, כן אסקימוסים לא אסקימוסים, את כל זה אשאיר ללוחמי המקלדת.
מה שאין ספק הוא שאם המצב ימשך סופו שנקרוס.
כמות האנשים העובדים פשוט לא תספיק למלא את קופות הפנסיה כדי לשלם לפנסיונרים.
איך פותרים? בתור התחלה מפסקים להכניס אנשים בגיל 45 לפנסיה בצורה שיטטית.
לא הגיוני ולא מוסרי שאדם באמצע חיו יצא לפנסיה, פשוט כך.
במיוחד לאור תוחלת החיים שהולכת וגדלה.
יש בעיות למשוך אנשים, תנו להם שכר יותר יותר טוב, לא פנסיה בגיל 45.
אנשים מקצועים מיוחדים שחיבים אותם בצבא, תן להם משכורות גבוהות, למה להוציא אותם לפנסיה בגיל 45?
לוחמים כבר לא יכולים לעשות שום דבר בגיל 45 ???
מה עם הנסיון הקרבי שלהם, הדרכת הדור הצעיר, ניהול חברות שם האסרטיביות שלהם תבוא לידי ביטוי ?!
ברנרד, אני לא בטוח, תקן אותי אם אני טועה, האם חילים בארצות הברית יוצאים לפנסיה בגיל 45 ?
-
אתם מסרבים לרדת מזה בתוקף...
בעבר הקרוב חיסכון פנסיוני לא היה חובה ורבים מצאו עצמם חסרי כל לאחר הפרישה ... אצל אלו שכן הפרישו להם לפנסייה נוצרה בעיה אחרת,
מנגנון התשלום לא תאם את ההפרשות ולא היה מאוזן אקטוארית - סמכו על כך שהצעירים ימשיכו למלא את הקופה ויהיה כדי לשלם לפנסיונרים, אבל ברגע שהפרופורציה בין העובדים לפנסיונרים לא התאימה נוצרה בעיה רצינית, לזה יש להוסיף כמובן את השחיתויות וההשקעות הכושלות ואת העול על התקציב בדמות אג״ח מיועדות ... החליטו לפרק את כל הגופים האלו, לאחד את קרנות הפנסייה הוותיקות ולהתמודד עם הנושא הזה בנפרד , אבל לפחות לעצור את השיטפון.
גם קרנות הפנסייה החדשות וביטוחי המנהלים לא נקיים מבעיות - שם אתה מקבל את מה שאתה צובר במשך השנים , כאשר הסכום שנצבר לך ביום הפרישה מחולק ב״מקדם״ ומשולם כקצבה חדשית. ה״מקדם״ הוא מספר המבוסס על טבלאות תוחלת חיים, למעשה ממוצע תוחלת החיים בחודשים. אם עברת את תוחלת החיים הממוצעת ישלמו לך יותר ממה שחסכת ולהיפך . זה אמור להתאזן , אלא שבזמן שתוחלת החיים עולה והמספר הזה לא מתעדכן - הקרן נמצאת בגירעון אקטוארי ( היא תיאלץ לשלם בממוצע יותר ממה שצברה).
אז בקרנות הפנסייה - מעדכנים את המקדם והיום אתה לא יכול לדעת מה יהיה המקדם כשתפרוש, לא ניתן לדעת אם הקצבה בכלל תאפשר קיום בכבוד.
ביטוחי המנהלים הם הסכם חוזי ואי אפשר לשנות את המקדם שהובטח ( מעדכנים אותו רק למצטרפים חדשים) - שם ממש לא ברור איך זה יגמר ואם אכן יוכלו לעמוד בהתחייבויותיהם.
כל זה לפני שהגענו לדבר על פנסייה תקציבית ...
פנסייה תקציבית אפיינה את כל השירות הציבורי , אז למה להיתפס דווקא לצה״ל ? פורשי צה״ל משתלבים בד״כ בשוק העבודה, משלמים המון מיסים שחוזרים לקופת המדינה .
לפני שמישהו רץ לבטל הסכמי עבר עם עובדי המדינה, צריך להבין שזה יתן לגיטימציה להמשיך להפר הסכמים גם עם החוסכים לפנסייה מקרב הציבור ... לאפשר נניח לחברות הביטוח לעשות ״תספורת״ לפנסייה שלכם על מנת שלא יקרסו.
שמחתם שהמדינה קיבלה את המלצות ששינסקי ושינתה את החוקים למגלי הגז, או לבעלי חברות הסלולר - חכו חכו... צוחק מי שצוחק אחרון
-
שלא יובן לא נכון, אני נגד שינוי חוזים קיימים!!!
ברנרד זכה ביושר בקצבה שלו.
הטעות היתה של הממשלה לא של ברנרד
כנ"ל לכל מקבלי הקרבות, אסור לגעת בהם.
אני מדבר על האנשים שיכנסו לתהליך, למנוע ממצב כזה לקרות בעתיד
-
החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
רגע ניר,
זה שהעלו את גיל הפרישה לכלל הציבור זה לא שינוי תנאים?
הציבור הרחב משלם ובקבוצה נבחרת אסור לגעת?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
רגע ניר,
זה שהעלו את גיל הפרישה לכלל הציבור זה לא שינוי תנאים?
הציבור הרחב משלם ובקבוצה נבחרת אסור לגעת?
כשאני הייתי צריך לבחור אפיק חיסכון לפנסייה, הסבירו לי שבביטוח מנהלים יקחו לי דמי ניהול גבוהים בהרבה , אבל שלא יוכלו לשנות את המקדם ואת גיל הזכאות, בעוד שבקרן פנסייה זה כן משתנה. בחרתי בביטוח מנהלים ...
העלאת גיל הפרישה חלה גם על המגזר הציבורי עד כמה שידוע לי , אם פוגעים בשאר הציבור אז הוגן לפגוע בעובדי המדינה באותה מידה .אלו שיודעים לנתח על סמך ההפרשות , את תוחלת החיים של אסד - הם האחרונים שצריך לדאוג להם - יקימו חברת ביומד וינפיקו במיליארדים. מאז הסיפור של ברנרד אני כל הזמן מציץ פנימה תוך כדי לחפש סיב אופטי....
אבל חלאס, הבעייה ידועה ומטופלת כבר הרבה שנים , אין מה להתעסק איתה יותר. יותר חשוב לי להבין למה צריך להצטייד בטייסות F35 ובצוללות גרמניות חדשות , בעוד שלאוייב האמיתי יש מקסימום טיסנים על שלט ושנורקלים .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
ברנרד וכל השאר.
אני לא מתלהם מקלדת, או אדם שעיתותיו בידיו, או אחד שמחפש ויכוחים וורטואלים למלא שעות פנויות.
אני מהנדס פשוט שעובד למחיתו, ורק מבין ויודע לוגיקה ואת השיטה המדעית.
הנתונים הם מאוד פשוטים, המערכת קורסת, פשוט כך.
הסיבות הם כלכליות טהורות, וכבר הסברתי אותם אין צורך לחזור.
איך הגענו למצב זה, מי אחראי, מי שודד את מי ולמה, כן אסקימוסים לא אסקימוסים, את כל זה אשאיר ללוחמי המקלדת.
מה שאין ספק הוא שאם המצב ימשך סופו שנקרוס.
כמות האנשים העובדים פשוט לא תספיק למלא את קופות הפנסיה כדי לשלם לפנסיונרים.
איך פותרים? בתור התחלה מפסקים להכניס אנשים בגיל 45 לפנסיה בצורה שיטטית.
לא הגיוני ולא מוסרי שאדם באמצע חיו יצא לפנסיה, פשוט כך.
במיוחד לאור תוחלת החיים שהולכת וגדלה.
יש בעיות למשוך אנשים, תנו להם שכר יותר יותר טוב, לא פנסיה בגיל 45.
אנשים מקצועים מיוחדים שחיבים אותם בצבא, תן להם משכורות גבוהות, למה להוציא אותם לפנסיה בגיל 45?
לוחמים כבר לא יכולים לעשות שום דבר בגיל 45 ???
מה עם הנסיון הקרבי שלהם, הדרכת הדור הצעיר, ניהול חברות שם האסרטיביות שלהם תבוא לידי ביטוי ?!
ברנרד, אני לא בטוח, תקן אותי אם אני טועה, האם חילים בארצות הברית יוצאים לפנסיה בגיל 45 ?
אני לא יודע אם אתה טועה, משום שלא אמרת מה אתה חושב...
אבל אני ממהר להסיע את הגמד לביה"ס אז אענה ממש בקיצור - כן.
וכבר כתבתי את זה כמה פעמים - וגם שוטרים וגם כבאים וגם פדראלים שונים - אם הם רוצים.. כן. 20-25 שנות שירות מזכות באפשרות ליציאה לפנסיה.
מה לא ברור?
-
מתעקשים לא להניח, ברור שמתעקשים.ה
הרי כולנו (כולל אני) מבינים גדולים ולכולנו יש מה להגיד ולכולנו זה נוגע.
כשאמרתי לפני איזה מליון פוסטים, משהו כמו "שאחרי שיבטלו את התקציבית שהתחייבו לה, וינסו למשוך כ"א טוב בהבטחות שונות, מי אומר שלא ישנו שוב את אותן הבטחות" (ציטוט לא מדויק), היה נוח להתעלם.
יפה שניר העלה את זה שוב.
אני לא מתיימר לפתור את הבעייה הפנסיונית, שהתעוררה בכל העולם ומהסיבות שהועלו פה.
אין לי פתרון ואני לא חושב שיש פתרון, שירצה את כולם.
אני מדבר על משהו אחר לגמרי.
יוצאים כלמיני מבינים ושוב ושוב מריצים סיסמאות כמו "למה בגיל 45" ו"הוא יכול לעשות כסף אח"כ - כי הוא צעיר" ועוד כל מיני דברים לא רלוונטיים לטענות הכלכליות שלהם.
באותה נשימה, אותם מבינים, מוכנים לקבל שאותו מתכנת בממר"מ יקבל 25K שקלים לחודש וכו' ומצהירים "למה פנסיה בגיל 45? יתנו כסף נקי"...
מה הבעייה שלכם?
תתרגמו את הפנסייה ל"כסף נקי" ו... זה מה שמגיע לו/להם.
תקראו לזה "ציפור" ולא פנסייה ותתנו לו את כל זה (בתשלומים) מגיל 40.
כי "זה מה שמגיע לו" - ציטוט מדוייק?
אבל גם על זה אני לא מדבר.
אני מדבר על הצביעות של לבוא בדיעבד, אחרי שהבחור גמר כבר "לתת את שלו" ואז להגיד "רגע רגע..." ובמקום לדבר "לעניין", מתחילים להשמיץ ולזלזל ולקלס ולהשמיץ את מה שהוא עשה ואת האירגון שבו הוא עבד, על מנת להצדיק את הפרת ההסכם עימו ולהסביר כמה שלא מגיע לו...
ופה, כך נראה, כל האמצעים וכל הביטויים כשרים לחלוטין - שודד, עושק, פרזיט, גרבצן, אוכל חינם...
פתאום, או לא פתאום, 100K עובדים הם שודדים, 20K ומשהו (סתם זורק - יש חיסיון) עובדי שירות לא שומרים עלינו טוב - עובדה, היה פיגוע, ומי בכלל צריך לדעת מה חירבן מובארק - הרי כבר אין איום משם..
ואז, כשמישהו אומר משהו נגדם, הוא בעצם יציר המערכת - כאילו אני הוא איזה קלון (CLONE) של הצבא... ללא דיעה או ביקורת עצמית...
ויש המשך, קצר הפעם - מעיף את הגמדות להסעה - אמריקה... מינוס שתי מעלות וכמעט חושך...
-
מי ששירת בתור לוחם (וזה כולל גם טייסים, שייטים וכאלה שטיפסו על עמודים - וגם "תומכי לחימה".
צריך לפרוש בגיל צעיר. 20 שנה, 25 גיל 47 ואטאבר.
אבל אין שום סיבה שבעולם שהם ירוויחו פנסיה יפה (והיא צריכה להיות יפה) וירוויחו עוד בלי מגבלה.
צריך למשל להגביל אותם ל 150% (כי אנחנו רוצים לעודד אותם להמשיך להיות יצרניים ושלא ישבו
בדכאון בבית). היינו, אם הרוויח 20 אלף שקל בחודש מהפנסיה עד 30 אלף לא נוגעים בו. אם מקבל
30001 אז הפנסיה תרד לו בשקל. אם ירוויח 40 אז לא יקבל שקל מהמדינה.
כמות הכסף שהמדינה תחסוך תהיה עצומה. רמת ההכנסה של אותם משרתי צבא לא תפגע ובא לציון
גואל.
זו דוגמא אחת לפתרון ספציפי. כמעט לכל בעיה יש פתרון כזה. הבעיה היא שיושבת חבורת אימפוטנטים
ולידה יושבת חבורת לוביסטים ולידם יש כמה חברה שצועקים נורא חזק ועוד כמה שתפקידם לשמור
על המצב הקיים כי ארגונים גדולים לא אוהבים שינויים.
-
הצביעות של לבוא בדיעבד והעליהום האפנתי , זו התנהגות שהציבור מובל אליה ע״י אמצעי התקשורת. 99% מהאנשים לא מעוניינים או לא יכולים לבדוק את העובדות ומגבשים דעה על סמך משהו שקראו באיזו כתבה או כתבות במה שהיה פעם ״העיתון״ . רק כשזה נוגע למשהו שאדם באמת מבין בו הוא קולט את הפער בין העיתון למציאות וזה עדיין לא גורם לו לרוב להתייחס בספקנות גם לשאר הבולשיט שמאכילים אותו.
זה לא שמערכת הבטחון לא עושה שימוש במניפולציות התקשורתיות האלו כדי לשכנע אותנו שגורל האנושות תלוי בשני מליון ישראלים משלמי מיסים ... אז שלא יבכו , כולם משחקים את המשחק הזה .
-
אנחנו מדברים על זה כי זה משולם מכספי המיסים שלנו ובגלל שאנחנו משלמים מיסים של למעלה מ 70 אחוז באופן ישיר ועקיף.
זה לא בגלל שאכפת לי כמה הם מרוויחים אלא כמה אני נחנק.
עכשיו בוא וניקח דוגמא היפוטטית לגמרי-
עו"ד בשירות המשטרה.... מדוע הוא זכאי לפנסיה בגיל 45 בעוד עמיתו במגזר הפרטי כשכיר יעבוד עד גיל 67 אם לא יותר?
עזוב עו"ד, בוא נדבר על רופא - אחרי 45 בתפקיד שדה הוא לא יכול לעבור לתפקיד עורף?
טוב, עזוב עו"ד ורופא - סתם תפקיד מינהלתי או מקצועי בעורף (טכנאי כלשהו) - מה הסיבה שהם יוצאים בגיל 45?
שימשיכו בלי קידום בצבא וששכרם יוצמד לפי הוותק.
אני מניח שתענה לי כח אדם איכותי אז אשיב לך שאם רוצים טאלנטים אז שיעשו איתם חוזה טאלנט מתחדש לפי העניין.
לא בכל מקום צריך טאלנטים וכמו שכולנו מכירים גם רובם לא מציאות יוצאות דופן.
ואפשר גם להכניס למשוואה את אלו שיוצאים עם הרבה ידע ונסיון צבאי ומתרגמים אותו לפתיחת חברות העוסקות בתחום דומה ועושים מליונים על חשבון הידע שרכשו בצבא.
דוגמאות יש מלא - החל למשל מגילת תקשורת והבמשך עוד מלא בוגרי ממר"מ וכו'.
הנה רק אתמול פורסם אקזיט של 200 מליון דולר של חברת אאורטו של האחים פלוטניק שאת הידע והסטאג' עשו אצלנו בצבא...
חלקם בכלל רושם את החברות בחו"ל וגם לא משלם מס בארץ....
אני מבין שנוח לך להגן על העמדה שלך אבל דחילאק... קצת ראיה אוביקטיבית
-
בקיצור, לפני שאמשיך "בטענותי" עם משהו קצת יותר מעניין/פיקנטי...
ניר.
נכון - אבל פה אני מדבר על (עם.) אנשים, שלפי איך שהם נדברים ומתנסחים ובכלל, שהם רשומים פה באתר, ברמה קצת יותר גבוהה מ"ההמון שמצב רוחו מושפע ממה שאיזה כתב הבין/החליט לפרסם"...
וכן, מערכת הביטחון וכל מערכת רלוונטית אחרת, לא יכולה לפעול בוואקום ולפי "כללי התנהלות הוגנים" כשהמשחק עצמו "מלוכלך" - ראה כמה היה קשה לאותם פנסיונרים של השירות, לצאת לתקשורת ולחשוף את ההתנהלות נגדם...
אבל גם פה, כך מסתבר, העובדות לא משנות כ"כ והטיעונים נשארים ברמה של "שודדים" וכל הפעלים שעשו כל אותם גופים נדחקים הצידה ב"נכון, אבל.."
אני אתן איזו דוגמא קטנטנה (או שתיים) בהמשך..
PAGEUP.
אתה כ"כ תמים, שזה עצוב.
רעיונות גדולים יש לך, רק שחשבו עליהם כבר קודם ואפילו לקחו אותם צעד "קדימה".
דוגמא -ואל תתחילו , אתם שם ביציע 6 (6 זה היה הפמיליה?) להגיד שזה לא מייצג... זה כן. זה החוק.
סיפור מהחיים - אופייני מאוד.
חבר טוב שלי היה מפקד אחת היחידות "הכי הכי" (כווולם שמעו על חלק ממה שהוא/הם עשו) בשירות ציבורי כלשהו.
הוא פרש בגיל 45 עם פנסייה טובה (ועכשיו אני לא נכנס לזה, אם נגיע לו או לא. נקבל את זה בתור נתון, לצורך הרעיון שלך).
לאחר תקופה קצרה של מנוחה, החליט לעבוד (איך אמר פה מישהו, שלא צריך לדאוג "להם"...).
אחרי תקופה קצרה, הוא החליט שלא כדאי לו... מכל סכום שהרוויח לקחו, מיד, 1/2 ועל מה שנשאר... יש תיאום מס = לוקחים עוד.
אם אתה לא מרוויח מליונים... זה לא כ"כ שווה.
עכשיו הוא עושה כל מיני דברים בשביל להיות עסוק ובגלל האתגר.. כסף הוא לא מרוויח מזה.
הנה לך הרעיון שלך, עור ועצמות.
-
אמנם כבר הגבתי בפוסט הזה, בדף השלישי, אבל זה היה משהו אחר לגמרי.
אני מתלבט כבר כמה דפים אם לכתוב או לא, לאור הויכוח על צה"ל ושאר "משרתי הציבור" עליהם ברנרד מדבר.
יש כאן, אצל חלק מהאנשים בורות מודעת משולבת עם בורות תקשורת, אי הכרה עם הנתונים, ואפילו עם הנתונים לגבי הקרובים להם.
כמי שהיה שותף לקביעת משכורו רבנים בשלבים מסויימים - אח של תמיר לא ישב על תקן מהנדס כרב. אם הוא ישב על תקן רב, היו לו תוספות לשכר דומות לשכר מהנדסים. ואם הוא היה סתם בעל סמיכה, שהוכרה לו כתואר אקדמאי, אז הוא קיבל תוספת למשכורת כמי שהוא בעל תואר אקדמאי, אף שלא היה לו.
את נושא ה"מכללות" שהציעו תארים קלים בסמיכות לרבנות אני מכיר היטב, ואני מעריך שהחגיגה הזו נגמרה היום, ובכללה גם החזרת כספים על ידי עובדי מדינה רבים, ולא רק אנשי צבא.
למדברים על "ישוב מחדש" לרופאים אחרי שהיו בשטח. בואו נראה, הוא היה רופא גדודי, ורופא חטיבתי, ובתקיד מטה, ובבית חולים ורופא אוגדתי, ובעוד תפקיד מטה (ואולי גם בי"ח), והיה מפקד רפואה פיקודי (שהוא לא סגן אלוף, אגב). אחר כך, משלא נהיה קרפ"ר, יש מי שמציע פה שהוא יהיה רופא שמקבל חיילים, נגיד - בתחום התמחותו במרכז הרפואי הצבאי בצריפין. כך, אם הבנתי נכון. רק מה, יש לו המון נסיון ניהולי, למה לא לנצל אותו בתור מנכ"ל או סמנכ"ל בית חולים גדול? (וכאלו הם לא מעטים ממכרי).
עוד
מה בדיוק אתם מציעים שהמח"ט מילואים שלא קודם לתא"ל יעשה? עוד תפקיד בקריה? בסדר, עשה, ואחר כך מה? עוד 5 תפקידים בקריה בדרגת אל"ם. ואתם גם רוצים שהוא יהנה מזה? הוא הרי חתם בשביל להיות במסלול הפיקודי, לזה הוא כיוון וייעד עצמו.
שלא לדבר על זה שפעם אלופים היו בני 30, ואחר כך התבגרו, והיו אלו]פים בגיל 40, והיום, הם כבר אלופים כמעט בגיל 50.
ולגבי הנגדים בפנסיה - בכלל טעויות. אילו שהיו ברמות עורפיות, יוצאים עם פנסיות שאני מתבייש להגיד שאני יודע ומכיר אנשים שאין להם איך לגמור את החודש. הם אוכלי חינם. כן, כי יש ביניהם כאלו שאין להם כסף. בגיל 55, אחרי שנתן את החיים למדינה, יומם וליל, גם אם כנגד חימוש בסדנה בקריה, הוא לא גומר את החודש. ומישהו כאן ניסה פעם למצוא עבודה בגיל שאחרי 45? אני ממש לא מאחל זאת אף לא לאחד מכם.
אז דחילק - עזבו אותכם מהצבא ושאר השירותים.
יש שם מה לשפר, יש גם עוד קצת שומן, אבל בטח שאין שם מה שמגיע להם בכמויות הרפש והבוץ שנזרקות כאן.
ומי שממש בטוח שהוא הגאון התורן שרק הוא יודע איך לשפר הכל, ומכיר הכל - נמצא לו דרך להעביר את המסר למי שצריך, אם הוא באמת רציני.
אפשר לחזור לנושא השרשור, לחיים באמריקה, וסליחה על ההתפרצות הפתאומית מתהומות הנשייה לנבכי השרשור.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אנחנו מדברים על זה כי זה משולם מכספי המיסים שלנו ובגלל שאנחנו משלמים מיסים של למעלה מ 70 אחוז באופן ישיר ועקיף.
זה לא בגלל שאכפת לי כמה הם מרוויחים אלא כמה אני נחנק.
עכשיו בוא וניקח דוגמא היפוטטית לגמרי-
עו"ד בשירות המשטרה.... מדוע הוא זכאי לפנסיה בגיל 45 בעוד עמיתו במגזר הפרטי כשכיר יעבוד עד גיל 67 אם לא יותר?
עזוב עו"ד, בוא נדבר על רופא - אחרי 45 בתפקיד שדה הוא לא יכול לעבור לתפקיד עורף?
טוב, עזוב עו"ד ורופא - סתם תפקיד מינהלתי או מקצועי בעורף (טכנאי כלשהו) - מה הסיבה שהם יוצאים בגיל 45?
שימשיכו בלי קידום בצבא וששכרם יוצמד לפי הוותק.
אני מניח שתענה לי כח אדם איכותי אז אשיב לך שאם רוצים טאלנטים אז שיעשו איתם חוזה טאלנט מתחדש לפי העניין.
לא בכל מקום צריך טאלנטים וכמו שכולנו מכירים גם רובם לא מציאות יוצאות דופן.
ואפשר גם להכניס למשוואה את אלו שיוצאים עם הרבה ידע ונסיון צבאי ומתרגמים אותו לפתיחת חברות העוסקות בתחום דומה ועושים מליונים על חשבון הידע שרכשו בצבא.
דוגמאות יש מלא - החל למשל מגילת תקשורת והבמשך עוד מלא בוגרי ממר"מ וכו'.
הנה רק אתמול פורסם אקזיט של 200 מליון דולר של חברת אאורטו של האחים פלוטניק שאת הידע והסטאג' עשו אצלנו בצבא...
חלקם בכלל רושם את החברות בחו"ל וגם לא משלם מס בארץ....
אני מבין שנוח לך להגן על העמדה שלך אבל דחילאק... קצת ראיה אוביקטיבית
רציתי לעבור למעניין יותר אבל זה יחכה טיפל'ה...
בועז.
אם לא היית... היו חייבים להמציא אותך... ולסגור באיזשהו מקום...
איך אתה מצליח להעלות טענות בזכות הדיעה שלך ומיד, באותה נשימה לירות לעצמך ברגל...
תסלח לי על הצרפתית אבל, תגיד לי, אתה גולם?
אתה קורא/שומע מה אתה כותב/אומר?
אתה נותן לנו דוגמא של בחור בוגר ממר"מ, כנראה גאון, שיוצא עם אקזיט של 200 מליון?
יא קשקשן אחד - למה נתת לו לעזוב את הצבא?!?! למה אתה לא משאיר אותו, שיעבוד אצלך?!?!? איך אתה מתקשקש איתו על פנסיה של 20K (סצם זרקתי) בחודש, ונותן לדבר הזה לבזבז את הכישרון שלו על איזה אפפ מחורבן, במקום לעבוד אצלך, בצבא שאתה משלם לו 70% ממילא, ולהמציא ולפתח אפפ סודי שיחסוך לך 300 מליון?!?!?
כמו שאמרת - ובמקרה הזה, אין כמו הנחתום שמעיד על עיסתו..
"זה לא בגלל שאכפת לי כמה הם מרוויחים אלא כמה אני נחנק." - עצוב.
אתה יודע למה עצוב - משום שאתה (ואני - אתה יודע שיורד לי מס מהפנסייה, שזה גם נושא...) ממילא תשלם 70% אבל במקום אותו גאון, יהיה מישהו אחר באותו תפקיד... קצת פחות גאון...
ובכל זאת, לטענות.
לדעתי אתה מפספס את מה שאני אומר לך/לכם.
ני לא מדבר על זה שכולם צריכים להיות גאונים ולא כולם קרביים ויש הרבה שיש להם תחליף ותליף טוב יותר - על זה אין לי שום ויכוח איתכם ואתם צודקים לחלוטין.
אתם רק מפספסים לגמרי את הנקודה העיקרית..
זו לא שאלה של "למה מגיע לו לצאת בגיל 45" או "למה שלא יעבור לעבוד בעורף" וכו'...
אתה צודק גם בכל הטיעונים האלה.
השאלה היא למה בכלל שהוא יבוא אליך? למה לו לעבוד את הכמה שנים האלה "בקרבי" ואחרי 45 לעבור "לג'ובניק" ולמה לו בכלל את הבלגן הזה, כשהוא יכול לעבוד "בחוץ" ולהרוויח כמה שיצליח, בלי להידרש להבסיר לך ולכל היתר למה "מגיע לו".
אתה שוב ושוב מתעלם מזה - למשוך אותו לעבוד אצלך, זה לא מה שאתה מחילט שהוא צריך לקלב או "מגיע" לו - זה מה שהוא מחליט. אחרת, למה שיבוא.
אז ברור שיש את יוסי הגיבור שיגידו - "אז שיילך לו, יבוא מישהו אחר.."
ואז יבוא מנחם, שחשוב לו הנושא, ויגיד "תראה איך ההוא, שלא הסכים להצעות המפתות של יוסי, עשה אקזיט...".
ואז יבוא איזה אידיוט, נגיד ששמו ברנרד, ויצביע על "יוסי" ועל "מנחם" ויגיד שהם למעשה אותו אחד שיורה לעצמו ברגל ושמו בועז...
"שימשיכו בלי קידום בצבא ו..."
"עו"ד בשירות המשטרה.... מדוע הוא זכאי לפנסיה בגיל 45 בעוד עמיתו במגזר הפרטי כשכיר יעבוד עד גיל 67 אם לא יותר?
עזוב עו"ד, בוא נדבר על רופא - אחרי 45 בתפקיד שדה הוא לא יכול לעבור לתפקיד עורף?"
אם הם מסכימים - אחלה... כנראה שהם לא כ"כ מסכימים.. ועושים אקזיט..
ולמה שאותו עו"ד בכלל יעבוד במשטרה? הוא ייצא החוצה ויוציא את מולנר מתיקים וירוויח מליונים (בלי שיכנסו לו לכיס) ואז יבוא בועז ויבכה שהמשטרה לא עושה כלום והנה... תראו את מולנר.. (תראו אותו באמת..)
או אותו רופא.. למה שישאר בכלל -פעם קרבי ואח"כ בעורף ולך תדע מתי תהיה תורנות שמירה...
יעבור לוורהיס ויפתח קיליניקה ויקבל כסף מהאובמה-קר.
יאללה!!! שיילך!!! מי צריך אותו בכלל - אז ימות לי איזה חיילצ'יק בקרב/אימון/תאונה... העיקר שאני לא אתן לרופא לצאת ב-45...
יש עוד אלף כמוהו... אז זהו שאין.
במקום לדבר באויר, תכף אני אעלה פה איזה מקרה אושניים - מומצאים לחלוטין, ללא כל קשר למציאות - אבל אולי יאירו כמה דברים שאנשים אוהבים להתעלם מהם... וגם "לנפנף" אותם בזילזול... מחמימות הכורסא ונוחיות הבית..
תכך,רק נעשה קצת סדר פה בבית - שקט עכשיו, כשהגמדים יצאו- ולפני שנצא לתקן כמה דברים בחוץ... the winter is coming!!
-
נו, שמיל...
ואתה נותן לי לעבוד פה כמעט לבד???
הרי ברור שברגע שאני פותח את הפה, עם הסיגנון העדין שלי, הטיעון די הולך "דרומה" (כמו שאומרים פה..)..
ו"ברצינות".
הדוגמאות שהבאת "לא מייצגות".. הן "לא הרוב" והן "לא משכנעות" - כולם יודעים (יודעים!!) שהרוב המוחלט של הפנסיונרים של הצבא (ושאר הגופים הרלוונטיים לדיון) הם עשירים ומרוויחים הון ומתוגמלים יפה מאוד והם שודדים ועושקים ואוכלי חינם.
מה אתה מביא דוגמא של נגד שהפנסיה שלו בכלל 5K לחודש, אחרי 30 שנות שירות?
אתה לא ממוקד.
- - - Updated - - -
יו. שוב. כמה טעויות הקלדה.. אין לי כוח לתקן..קמתי מוקדם..
-
אני עוזב את ההמשך לא כי אין לי מה לענות אלא בגלל ובשם החברות. וכנראה שמוטב שכך.
היטיב לומר זאת ניר (ולמרות זאת המשכתי להיסחף) - הבעיה ידועה ומטופלת.
ממילא אין לי יכולת להשפיע על הפתרון....
אז בואו נחזור למילקי כי באמת זה לא עניין אישי למרות שזה כמעט התחיל להראות ככה.
-
אני עם בועז (למרות שיש לו אייפון מיניאטורי). יש לי תשובות להכל אבל מנסה להחזיר את השרשור למקור.
-
ברנרד אני מת למלקי בזול ... או עדיף beef jerky .
עידו
-
שאלת תם בנושא הפנסיה הצבאית, הגירה מקצועית... המתייחסת לעתיד, כי כמו שפוגי אמר, לא בוכים על חלב שנשפך.
* מדוע שאיש צבא קבע יצבור זכויות פנסיה ככל אדם? ירצה לעזוב בגיל 45, מצויין. ימשיך ויצבור פנסיה במקום עבודה חדש. הסיכוי למצוא מקום עבודה חדש זהה לסיכוי כל בעל מקצוע אחר בגיל דומה באזרחות (ולדעתי אין מניעה שישאר בצבא, ראה בסעיף הבא).
* מדוע שבעלי תפקידים שמניעים את הצבא: לוגיסטיקה, מזון וכו' לא ישרתו באותו ארגון עד לפנסיה? אתם לא מכירים אנשים שעובדים באותו מקום 30 ואף 40 שנה ואפילו בתפקידים דומים? אני מכיר כמה כאלה בסניף הבנק ובטח יש הרבה מקצועות כאלו: מובילים, מכונאים, יו ניים איט.
* מדוע שמשכורת עובד משרד הביטחון תהיה שונה ממשכורת עובד במשרד ממשלתי אחר? נקודת ההשקפה שלי התחדדה לאחר שראיתי את בני זקוק לשירותי אגף השיקום (נפגע בקרב, לא נפל עליו עפרון) שהפלטפורמה היחידה שהוא מתקשר עם נכיו הינה בדואר רשום ובפקס' (כן פקס'! הכי ניינטיס שאפשר).
* ראיתם בעל דרגה בכירה מובטל? אישית, לא ראיתי. כל מכרי שהשתחררו מקבע רב-שנים מסודרים היטב, בתפקידים טובים. ואם כן, הוא מגובה על ידי ארגון העובדים הכי עוצמתי שיש - צוות ונהנה ממערכת קשרים שהלוואי עלינו.
* במידה והצבא מכשיר אנשים לתפקידים נחשקים (IT), הוא יכול לדרוש מהם התחייבות ארוכת טווח. ראיתי לא מעט אקדמאים שעשו הסבה ל- IT וקיבלו משכורות נמוכות והיו נעולים בהסכמים למספר שנים. אם זה עובד באזרחות, למה שלא יעבוד בצבא? ובכלל, למה שהצבא לא יאפשר לבעלי תפקידים הסבה מקצועית?
* אני חושב שמה שהכי מעצבן כאן את כולם (בועז ואחרים) זה שאין גילוי נאות. מערכת הביטחון מסרבת לחשב מטעם משרד האוצר. ואנחנו, למודי ניסיון - חשדנים.
יצחק
-
מסקנתי מהתת-דיון שהתפתח פה: מה שלא הולך בהגיון הולך בהתשה, וזה ש"ינצח" בסןף הוא כנראה האחרון שישאר לעמוד (ולהגיב).
אילו רק אפשר היה לרתום את כל האנרגיה הזאת למטרה מועילה...
-
בשביל ברנרד זה מטרה מועילה ואפילו מאד, אם לא היה לו ג'יפולוג הוא עוד היה גורר הביתה איזה פח זבל אנגלי נוטף שמן שיהיה לו במה להתצסק, ואז....
היו באמת זורקים אותו מהבית והיה חייב לגור בפח זבל הנ'ל
אז מה עדיף?