תגובה: אישור הגבהה לרכב ע"פ משרד התחבורה.
תגיד ברני, אתה חושב שלא צריכה להיות רגולציה?
שיגידו הכל מותר סעו לשלום המפתחות בפנים?
נכון שהרגולציה מלווה בבירוקרטיה מעצבנת, אבל זה פתיר. הכל פתיר.
והפעם זה גם פתיר חוקית.
ולשאלתך, סוף החודש.. זה הזמן שיקח לאבק לשקוע.
עד אז תנמיך?
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
תתאמץ וחפש על מה היה החוטני.
לא צריך לנחש - הכול כתוב.
או בקיצור:"סרג'יו... רפורטה חרטטה לה שינגימל'ה...."
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
תתאמץ וחפש על מה היה החוטני.
לא צריך לנחש - הכול כתוב.
אין כוח לחפש... לא כזה חשוב. תגיד אתה ואני אאמין לך.
וכן.
צריכה להיות רגולציה, במיוחד בארץ וגם אמרתי את זה.
השאלה אם הרגולציה היא לצורך הסדרת ואיפשור הגבהות או לצורך אכיפת איסור ההגבהות.
או בקיצור - רגולציה שאומרת מה אסור (שזה טוב לנו - משום שהיתר מותר) לעומת רגולציה שקובעת מה מותר ולמעשה מצמצמת את האפשרויות...
עכשיו, שכל אחד יבדוק מה מבין שתי האפשרויות "קיבלנו".
אבל הויכוח הוא לא אם צריך רגולציה או לא.
הויכוח הוא האם המצב שלנו אחרי הרגולציה החדשה טוב יותר או גרוע יותר.
יש כאלה שקוראים בחוק כלשהו את המושג "מותר" ומיד אומרים "אהה!! מרשים לי לעשות משהו!!", כשלמעשה, מה שזה אומר ש.. אוסרים הרבה יותר מאשר מרשים.
ולכל אלה שאומרים שזו בסך הכל מילה כתובה ו... יש מאעכרים וכו'..
זה בערך כמו חוקי הנשק פה, בארה"ב (ונתעלם לרגע מהשאלה אם רגולציה בזה היא נכונה או לא) - לעבריינים הם לא ממש משנים, החוקים. הם ישיגו את שלהם בכל מקרה. אבל לאזרחים הפשוטים יהיה הרבה יותר קשה להשיג נשק.
ואם אזרח השיג נשק באופן שלא תואם את הרגולציה... יהיה הרבה יותר קל "להגיע" (קל יותר לפקח) אליו והרבה יותר קל להוכיח שהוא עבריין ובגלל שהדברים ברורים יותר, הענישה תהיה חמורה יותר...
בערך מה שקורה פה עם הרגולציה החדשה.
אז, נכון לעשותרגולציה או לא נכון - המצב שלנו, הפחות עשירים, גרוע יותר מאשר לפני 1/2 שנה... הרבה יותר גרוע.
כן.
ננמיך.
נו אז מה הבעיה? אם אתה אומר שלעבריינים החוקים לא משנים ואם אתה אומר שאזרח פשוט יהיה בסופו של דבר עבריין אז פתרת את הבעיה! כולם יהיו עבריינים ולא תהיה בעיה עם הרגולציה.
עכשיו ברצינות, אנחנו לא יודעים מה יקרה. מוקדם מידי לאף אחד להתחיל לפזז בחוטיני בחוצות מדרחוב רמלה.
אישית אני שוקל לשנמך את הרכב אבל לא רק בגלל הנושא הזה.
מה שאמרת, מיכה, מצחיק/עצוב בדיוק כמו שחבר אמר לי, בערך, שיש בעייה עם חוקים... הם יוצרים עבריינים. 😊😧.. קשה לבחור בפרצופון המתאים..
אף אחד מאיתנו לא רוצה להיות עבריין ולחיות בפחד מניידת משרד התחבורה בצד הדרך(אפילו שכבר שילמנו למאכער ויש חותמת ברשיון).
מי שלא איכפת לו להיות עבריין, לא ממש משנה לו מה החוק - רובינו לא כאלה.
ולכן, כשיש הזדמנות, אנחנו רוצים להשפיע על נוסח החוק.. שלא יוציא אותנו אל מחוץ לחוק, בגלל שהגבהנו את הרכב, עם קפיץ שמתאים לאופי שלנו ובולם טוב וזרועות של החברה הטובה ביותר... הכל מתוך רצון לתאים את הרכב לתחביב ולשמור על בטיחות וכו'...
עכשיו זה לא יהיהאפשר. נקודה.
Sent from my GT-N5110 using Tapatalk
זה ששמת נקודה לא הופך את מה שכתבת לנכון.
אסף.
ואני בכלל לא מוצא תשובה לשאלה הבסיסית ביותר :
איך קובעים שהרכב גבוה ? מה או מי זה "התנך" לקביעה הבסיסית הזו ?
על איזה בסיס יכול מכון טסטים/שוטר/ניידת תנועה/משרד הרישוי/... לקבוע שהרכב גבוה ?
ואם שלח אותי להוכיח, איך אני יכול להוכיח ? מי מוסמך לאשר ומול מה הוא בודק ?
בסוף נצטרך לממן רכב ספציפי מקורי (מכל שנה ודגם), רק לצורך השוואה...
הזוי בעיני
מהנדס המחלקה הטכנית של יבואן הרכב יכול לאשר לך שקפיצי הרכב מקוריים / שהרכב בגובהו המקורי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיל אסרף
מהנדס המחלקה הטכנית של יבואן הרכב יכול לאשר לך שקפיצי הרכב מקוריים / שהרכב בגובהו המקורי.
זה לא ראלי ולא פרקטי לשרות ההמון והמטרה. גג לבדיקה כמו שעשו לפני כמה חודשים למועדון המליון בבית דגן...
נניח שהגעתי לבדיקה עם גיפ מקורי וקיבלתי אישור.
לאחר מכן אני יכול לעשות מה שאני רוצה?
מעבר לכך, קפיצים חליפיים למקור בעלי נתונים מקבילים דורשים מעכשיו אישור מיוחד?
כנל למשל משולשים חליפיים במידות זהות למקור.
ברור שלא וברור שהיבואן לא יכול לאשר שהם מקוריים וגם ברור שהם לא אסורים לשימוש.
לא ניתן בשום אופן לסגור את הסוגיה הזו עם נוהל אבל ניתן להזיז את האחריות מהמגזר הציבורי לפרטי וזה מה שנעשה כאן למיטב הבנתי
ובכלל, אם למהנדס של היבואן יש את הנתונים, ו"מטפלים" בנושא ההגבהה כמו בנושא של צמיגים,
אז למה שלא יהיו מפורסמים (כמו באוטודטה) ?
למה שמכון הטסטים יפחד להכניס רכב לטסט כי אין לו איך לקבוע...?
זה כן ריאלי וכן פרקטי ואני מוציא אישורים דומים על בסיס יומי למשאיות. בין היתר, לסוג הקפיץ במתלה האחורי, למרחק סרנים, למערכות בטיחות ועוד.
האישורים ניתנים כאשר יש בקשה לאישור מסויים, כאשר בוחן מבקש אישור כזה.
במקרה הנ"ל במידה ויתעורר ויכוח בין בעל הרכב לבין הבוחן. יפנה בעל הרכב למחלקה הטכנית ויקבל אישור כי הרכב בגובהו המקורי.
ולא, לא תוכל לעשות מה שאתה רוצה. כי האישור יכלול מידה להתייחסות.
לגבי חלקים תחליפיים, רשמתי, בגובהו המקורי. ללא קשר לסוג הקפיץ.
לא צריך להיות מהנדס בשביל הנתונים האלה..
חפש בגוגל תמצא הכל. מבטיח לך.
המכונים לא מפחדים, הם מתעצלים לבדוק.
זה נקרא ראש קטן.
מגביהים גם משאיות בארץ?
[emoji23]
בהחלט.
נכון... עצם העובדה ששמתי נקודה, לא הופכת את זה לנכון... אבל תשים לב, למה שגיל, למשל, אומר..
שאם תהיה בעייה, תלך ליבואן והוא, שיש לו את כל הנתונים, יתן לך אישור וכו'... וזה לכך שלא הגבהת..
מישהו שם לב לזה?
מי צריך ללכת ומי צריך להביא אישור ומי צריך להוכיח?
וכבר שכחנו את אלה שהלכו, לפני כמה חודשים, לבקש אישור ואף אחד לא היה מוכן לחתום להם?
ומה אם היבואן אומר "לא מכיר את הזרוע הזו(חליפית שהחלפת לפני שנתיים, במוסך אחר) - רוצה לץימה, תחליף למה שאני מספק"...
אם עד עכשיו זה היה" שרירותי" ויכולת להילחם בהם, משום שנטל ההוכחה היה עליהם, עכשיו זה שונה.
וכנ"ל לגבי ההגבהות ה"מאושרות"...
הכל אפשר לעשות... גם לשלם למישהו ש"יחליק" הכל... השאלה מה המצב היום, לעומת לפני שבועיים.
עכשיו זה "מוסדר". יש כללים...
תחשבו לטובת מי הכללים... זה הכל..
לא נקודה... סימן קריאה!
ואני חוזר... סימן קריאה = בדיוק מה שדרור אמר. המצב גרוע הרבה יותר... הרבה יותר.
ורק להזכיר לכולם.
לאשר "כל דבר" אפשר היה גם קודם, דרך בחינות ואישורי טכניון וכו'.. בזה אין כל חדש, מלבד ההקלה המסויימת של הסמכות על תקן גרמני כלשהו, לבדיקות בטילות וכו'..
השינויי הגדול הוא לגבי האנשים הפשוטים...
ופה דרור צדק ו.. בגדול.
וחבל שלא מבינים את זה, מעבר למילה "מותר" ומספרי האינצ'ים "המותרים"...
Sent from my SM-N900T using Tapatalk
אישור הגבהה לרכב ע"פ משרד התחבורה.
שים לב שגיל מציין שכבר בעבר הוא ניפק אישורים כאלה ושים לב שכשהזמינו את הרכבים לבית דגן הם אלה שרצו וטורטרו. שים לב...
ביחסי הממסד אזרח תמיד מי שמטורטר הוא האזרח. כך היה וכך יהיה.
גם כשנטל ההוכחה היה עליהם הם הורידו רכב שרירותית ושלחו את בעליו לחפש אישורים שלא קימים.
אין פה הרעה במצבנו.
לפחות יש פה הזדמנות לשלם ליבואן במקום למעכר ולקבל אישור אמיתי(!)
בא לך לראות את החצי הקודר זו זכותך הדמוקרטית שאני מוכן לקבל אבל זכור שאפשר להרפא מזה
או כמו שאבא שלי היה אומר:״ תפסיק להפחיד את הברווזים...״
שמתי לב להכל, בועז.. תאמין לי ששמתי לב.
אבל הבטחתי להמתין לסוף החודש, עם החפירות הפרטניות - שים אתה לב, שאני לא נכנס לפרטים (שלא לקלקל את מצב הרוח ו.. ממתין) אלא מדבר על המצב העקרוני..
ובמסגרת ה"עקרוני".
כבר דיברנו על זה, שהפקידונים/מכונים/בוחנים עושים מה שהם עושים בגלל שהם כמו אותו כלב שמלקק את הביצים.
החוק/נהלים קובע מה הסמכויות שלהם ואיך נלחמים בך/בהם.
אם מישהו רוצה לעמוד על זכויותיו, יש לו דרך לעשות זאת והוא צריך להחליט אם כדאי (זמן, כסף וכו') לו.
עכשיו, לעמוד על זכויותיך יהיה לך קשה מאוד, בגלל נטל ההוכחה והבהירות של הכללים.
כמו תמיד - כל זמן שהכל בסד.. הכל בסדר. הבעיות מתחילות כש... מתחיל להיות לא בסדר.
כמו למשל, כשיש "רשימה סגורה" של מה מותר לעשות... אז אתה צריך להוכיח שאתה בסדר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מגביהים גם משאיות בארץ?
[emoji23]
שינוי מבנה במשאיות הוא שגרתי מאד.
הרבה מהמשאיות מגיעות ערומות ומותקן עליהן בארץ הציוד הייעודי=המבנה מוגדר כאן.
זה כולל קיצור/הארכת שלדה ובסיס גלגלים וגם קפיצים למיניהם.
שים לב שלפי החוק קפיצי עזר מותרים ואינם שינוי מבנה.
אני הבטחתי שאמתין לסוף החודש ולכן לא אפרט (לעניות דעתי הצולעת,) מה אומרים הכללים האלה.
אבל מישהו אחר, בהחבא ולא בשירשור הזה וגם לא בכללי יותר (ג'יפוקליפסה), אלא במשהו יותר ספציפי..
הנה כמה נקודות (ויש עוד כמה.. בסוף החודש) למחשבה - המצב הרבה יותר טוב עכשיו... YEP, SURE
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
"השתנה מהמקפצה" - מושג גמיש כמו מסטיק. יש בוחנים שעד שלא תגיע על צמיג 44' על סרני רוקוול, לא יתייחסו בכלל. לעומתם יש בוחנים - והם הרוב - שמבחינתם בולם צהוב על קפיץ אדום זה פשע נגד האנושות.
"נבלות עם קבלות" - 99% ממכוני הרישוי. כל אלה שפעם העלימו עין מקפיץ אדום, בולם צהוב או נדנדה משולשת, ו"העבירו בקלות" (יחסית, כן?... זה לא היה בחינם. במצטבר, הם בנו עלינו וילות) - והיום, אחרי ביקורי הפתע של מפקחי משרד התחבורע ימ"ש והסגירות המנהליות, מפחדים מהצל של עצמם. האחוז הבודד זה אלה שמשרד התחבורע עוד לא ביקר אצלם.
"אישור להגבהה" - מי נותן דבר כזה? מי נותן רטרואקטיבית לרכב שכבר מוגבה כמה שנים? מי נותן לרכב שמורכבים בו קפיצים X ובולמים Y?
צבע הקפיצים/בולמים - לא ניכנס לזה שוב. זה כל כך מטומטם שעצם העיסוק בזה מוריד מערכנו והופך אותנו לטיפשים ואווילים כמו אלה שמקבלים מהמדינה משכורת כדי להתעסק בנושא הזה ולקבוע לו נהלים ותקנות. הקטנה שלי שלומדת בכיתה א' עושה היקשים אינטיליגנטיים יותר מגאוני המשרד הממשלתי המיותר הזה.
דגם הקפיצים והבולמים - בולם זה חלק מתכלה שאנחנו מחליפים פעם בכמה שנים. כמו צמיג. לבולם, כמו לצמיג ,יש מידה. אנחנו מחליפים דגמי צמיגים ובולמים כי יש הבדלים בביצועים ביניהם, רק נשארים במידה המותרת. וזה חוקי וסבבה, לא?.... אז מסתבר שלא. כי מעכשיו מי שיהיה לו "אישור להגבהה", דגם/יצרן הבולם יהיה כתוב לו ברשיון ורק את זה הוא יתקין. תתארו לעצמכם שמישהו היה מגביל אתכם לא רק במידת הצמיגים אלא גם לדגם הצמיג וליצרן מסוים?... נניח, אותו יצרן שייצר את הצמיגים שעימם הרכב הגיע מהסוכנות?.... כלומר אם לדוגמה, הלנדקרוזר שלכם הגיע מיפן על ברידג'סטון H/T )(צמיג כביש, עדין במיוחד) במידה 265/65/17, כל חייו הל"ק הספציפי הזה ייסע רק על דגם הצמיג הזה בלבד - ברידג'סטון H/T 265/65/17. צמיג באותה מידה אבל של יצרן אחר או מדגם אחר - יהיה אסור. מצחיק?....ממש לא. אידיוטי?.... ממש כן. בואו ואספר לכם משהו - זה כמעט קרה לא מזמן. העניין כבר היה סגור ורק המתין לחתימה. אני אשכרה רציני. לא צוחק. היו במשרד התחבורע מי שהתעקשו על זה ולא רק לג'יפים אלא בכלל. הפעם לא הצליח להם, אבל זה לא אומר שהנושא הולך לפח. הוא ממתין באיזו מגירה לשעת הכושר ולפקידון המשועמם שינער ממנו את קורי העכביש.
בפעם האלף בועז, אני מזכיר את הספורט המוטורי. בזה אתה מבין משהו.
פעם, כמו ההגבהה, זה לא היה חוקי. ידעת שאם חו"ח יקרה משהו תסתבך עם החוק. ובכל זאת היה ספורט והיו ליגות והיו מאות מתחרים והיו מירוצים.
היום זה כן חוקי. אבל יש כל כך הרבה תקנות ונהלים עד שזה בלתי אפשרי לארגן אירוע, בלתי אפשרי להתאמן, צריך להיות מיליונר כדי לבנות רכב תקני ולקחת אותו לחו"ל כדי להתחרות. ולכן הרוב המוחלט של המתחרים תלו את הקסדות - ואין ספורט. כי כדי לקבל את כל האישורים זה כל כך קשה וכל כך יקר. זה לא היה במקרה - המדינה רצתה לסגור את הסיפור הזה "בטוב" ועשתה לנו תרגיל מבריק. רצינו שזה יהיה חוקי - וזה מה שקיבלנו. זה בלתי אפשרי - אבל העיקר שזה חוקי.
וזה מה שיקרה עכשיו למי שירצה להגביה ג'יפ באופן חוקי.
יהיה קשה ויקר לקבל את השורה הנכספת "מוגבה". המאכערים הולכים לחגוג.
העיקר שזה חוקי. לתפארת מדינת ישראל. שיהיה לנו שבוע מופלא.
ולמי שחושב שאני חו"ח ממציא, הנה הלינק: http://www.jeepolog.com/forums/newre...reply&p=686800
ואני (שוב:() מסכים עם דרור... השמים אכן לא נפלו ובית המקדש לא נחרב שוב והאירנים גם לא בנו פצצה גרעינית וחבל לכיש עדיין לא שקע בבולען, בגלל המנהרות שחופרים תחתיו..
לא.
סתם מה שהיה קשה קודם, נעשה קשה "שבעתייםX המון"
ואסיים בעוד הפנייה לאותו שירשור שבלינק...(אין מה לעשות... עיתונאי כותב יותר יפה ממשפטן.. בפנסיה):
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מה אתם מבלבלים לבנאדם ת'ביצים.
איזה מכון רישוי יודע מה זה ומי זה TUV.
והנה - הקפיצים שחורים. אז מה? הוא "לא מוגבה"?.....:confused:
זו הג'יפוקליפסה.
לא, השמים לא נפלו. "רק" אי אפשר לעבור טסט. לזה התכוונתי. ומי שרוצה, שילבש חוטיני.