עוד לא השתמשנו אלה נשתמש...
אני מכיר את "טכנט צינור" בת"א הם מכינים כל מ שאתה צריך לפי מידה.
Printable View
לא יהיה לכם שום בוסטר? לא וואקום ולא הידרו? אתה בטוח שתצליח לעצור (אני לא ציני, שאלה אמיתית).
אנחנו משתמשים בדיוק באותה מערכת ברקסים כמו של כל פרוטראק או טרופיטראק בראה"ב.
במקום בוסטר מהלך הדוושה ארוך מאוד ותנועת המשאבת ברקס יחסית קצרה, מה שיוצר ממונט די גדול ומוריד את הצורך בבוסטר ( הרכבה מסובכת, רצועות נוספות פחות תקלות, וירידה במומנט מהמנוע). לכן ציינתי שהנעלם היחידי הוא אורך הליחצה שאזדקק לו ע"מ ליצור.
כמו כן המערכת הנ"ל מאפשרת כיוון של יחס הדחיסה של שמן הברקס בין הצילנדר הקידמי לאחורי.
לירן
הי לירן,
ברח' הרצל פינת רח' קיבוץ גלויות (מצידו הצפוני של הרצל)
יש חנות שמייצרת צנרת מכל הסוגים והגדלים.
מנסיון של כמה תיקונים, ייצור ורכישות שעונים שונים הם הרבה יותר זולים מטכנו ומאוד מקצועיים.
הדבר היחיד הוא שאין להם תקן לבלמים...הציוד הצנרת והמחברים הם אותו דבר.
לשיקולך.
לירן
דיברת על החשמל
ראיתי כמה מכשירים שמקבלים קריאות נתונים מחלקי המנוע, אלחוטית, ומציגים אותם. משתמשים בהם בסירות ומטוסים, אין סיבה שלא יעבדו ברכב ראלי.
בוסטרים זה לא משהו נפוץ בעולם המירוצים. משקל מיותר, משהו שיכול להתקלקל. בוסטר נותן הגברה של כ2:1 פחות או יותר, מכלולי הדוושות/משאבות ראשיות של מירוצים נותנים את ההגברה הנ"ל מכאנית בדוושה על ידי מהלך ארוך יותר, באמת פי 2 מהמקובל במכוניות רגילות, ובבחירה של משאבות ראשיות בקטרים שונים. אחת הסיבות היא שפשוט אפשר - יש מקום לדוושות תלויות ארוכות מאד, ויש מקום לדוושה ללכת פנימה - כי כך מתכננים רכב מירוץ. במכונית רגילה, המקום בתא הנוסעים מוגבל. לתת לדוושה עוד סנטימטרים של מהלך בא על חשבון אותם סנטימטרים במקום אחר בתא הנוסעים - למשל מרווח הרגליים של הנוסעים במושב האחורי. פשוט עד כדי כך.
רגל הנהג, מסתבר, רגישה ללחץ - לכוח שהיא מפעילה, ולא למהלך.
בנעיין הצנרת הקשיחה - עדיף להשקיע כמה עשרות שקלים במכשיר הפשלה לצנרת פלדה, ולהכין הכל במקום על הרכב. צינור פלדה מותר לכופף, ואפשר לכופף ביד - כל עוד לא הרטבת אותו.
אסף.
אני מדבר על מכשיר שעושה flares או flaring tool שמתאים גם לשיטה של הבלמים - double flare ולצינורות פלדה.
בשביל הכיפופים אפשר להשתמש במכשיר כיפוף של צנרת גז או פשוט לכופף ביד. וכאמור - מותר לכופף רק פעם אחת כל מקום, ואסור לכופף אחרי שזרם נוזל בצינור.
אסף.
אסף.
כלי שמשמש בעיקר בתחום המזגנים, לא מזמן הייתי צריך לבצע כזו עבודה בג'יפ שלי.
בזמנו כשבררתי נאמר לי שאסור להשתמש במכשיר שמשמש לצנורות נחושת כי הקונוס שלו לא דאבל או משהו כזה. בכל מקרה, מה הבעיה לתת לבעל מקצוע שיעשה את זה? למה להסתכן ולהתעסק בשטויות כשזה לא עולה כל כך יקר לסדר את זה? כל הג'יפ סיקס שלי עלה בסביבות ה400 ש"ח. לא צריך לעלות יותר לאף אחד.
נכון, יש double flare ויש single flare, ההבדל הוא בעובי הפלייר שמבוצע ע"י מתאמים.
הסינגל לא מתאים לצינורות ברקס, רק הדאבל.
במקרה שלי הכונוס החדש זהה אחד לאחד לישן שפשוט נקרע מהצינור.
זה עובד אצלי כבר מספיק זמן.
כשאתה מעביר צנרת פלדה בתוך השלדה, ואז צריך לייצר הפשלה, תעמיס את השילדה על גרר כדי ללכת לבעל מקצוע, מיכה?
ואז הולכים על הפתרון של לעשות מקטעים רבים, וללכת לבעל מקצוע שיכופף ויפשיל. לדעתי זה פחות טוב מאשר להתאים הכל על הרכב.
אסף.
ומה בקשר לצנרת גמישה מסוככת כזאת שעומדת בתקן FIA ?
חנן, זה באמת אחלה פתרון למקומות שצריכים לשמור בהם על גמישות ;-).
מוטי